Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 17:36   #4291
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Iwa, Lili,

Iwa, niestety kapie jak cholera. Ja podaję w nim Hani wodę przed spaniem, ale nie ma mowy żeby miała go dłużej w łóżko bo byłoby zalane- na szczęście u Nas sama woda więc plam nie ma... Zła jestem, że się na niego skusiłam.
Co do jabłek to ona właśnie lepiej je zjada jak są w całości niż pokrojone w ćwiartki. Kawałki wpycha za jednym zamachem a mi serce podchodzi do gardła. No i kupuję jej Rubiny, a one nie są twardymi jabłkami.
Zapomniałam wcześniej napisać- zdrówka dla Ali.

Aga, dla Twoich dziewczyn również.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2013-03-13 o 19:27
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:40   #4292
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Tej nocy 3 i za czwartym razem o 5. wzięłam go do nas do łóżka (on je, a ja śpię Ostatnio budził się tylko po 2 razy, więc teraz mi gorzej
Hardcore

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
aaa miałam się Was jeszcze pytać
macie specjalne sztućce dla dzieci?
bo myślałam Ali coś kupić, ale nie te z melaniny
najbardziej to bym chciała wielkościowo takie łyżeczki i łyżkę jak dla dorosłych, ale z krótszą rączką bo praktycznie tylko to Ali trochę utrudnia samodzielne jedzenie zupy

macie coś godnego polecenia żeby łyżka do zupy nie była wielkości łyżeczki do cukru?
Tymus je widelczykiem do ciast i łyżeczką do herbaty. Tak było od początku, nigdy mu nie kupowałam specjalnych sztućców. Jakoś nie myślę, ze dla niego już ta łyżeczka za mała
Ale te z Lidla bardzo ładne się wydają. Chyba się przejedziemy dziś z Tymusiem w ramach wieczornego spaceru i zobaczymy, czy jeszcze są

Cytat:
u lekarza na szczęście ok. tzn nie krtań
zapalenie spojówek jest i krople dostałyśmy
a tak to przeziębienie
Dobrze, że "tylko" to.
I mam nadzieję, ze z bezdechów JUŻ wyrosła i nie pojawia się już nigdy więcej. Ani razu

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Po szczepieniu ok, Adaś dał się pani ładnie zbadać, kazał zbadać misia, "dyskutował" a panią dr, potem dzielnie siedział u taty na rękach, w momencie wkłucia łzy mu w oczach stanęły ale szybko na szczęście przeszło, chwaliliśmy że dzielny więc chodził dumny, potem opowiadał że "pik w dudu" pani zrobiła. Póki co ok, śpi i przez sen popłakuje, może go pupa boli, ale mam nadzieję że nic mu dalej nie będzie.
Waży 12 kg, ale w ośrodku waga wg mnie trochę zawyża
Ale on twardy jest

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wczoraj z kolei miałam okazję pomacać buty polskiej firmy Emel. (Isia już rozumiem czemu jesteś nimi zachwycona). Lekkie jak piórko, elastyczna podeszwa, kapitalne wykonanie- jedyny minus to cena. Jak Hania wyrośnie z Clarksów to chyba się skuszę na jakieś. W tych zakochałam się wczoraj http://www.emel.com.pl/prod.php?idg=...=&type=&kword=. No i wzorów mają mnóstwo.

Dzieciaki w fajny wiek wkraczają z tym gadaniem-przekręcaniem. Do tego są takie mega szczere( Haniu zrobiłaś kupę? Taaak ) i wszystko robią całym sobą. Jak Hani coś spadnie lub pójdzie nie po jej myśli to krzyczy "Bozie, Bozie" z takim lamentem w głosie, albo jak mi coś pokazuje to takie pytające "Widziś?". Z kolei jak wołam tż "Kubaaa!" to Hania wtóruje ze swoim "Budaaa". Mogłabym się tak zachwycać i rozpływać nad nią bez końca.

W załączniku ciąg dalszy moich plastusiów i mój mały jabłkożerca.
- Marzenko, masz dar z niebios do tych magnesów i w ogóle robótek ręcznych. Ze świecą szukać takiej precyzji Weź dziewczyno to wykorzystaj i zacznij sprzedawać czy coś. Serio mówię.

- Hania to urok i wdzięk w czystej postaci

- A z pogrubionego się obśmiałam

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak przygotowujecie łososia dla dzieci?
Radek uwielbia łososia ale ja póki co to tylko na parze robię. Takiego samego, osobno warzywa.
Ja albo gotuję na wywarze w warzyw albo piekę. W rękawie do pieczenia, bo tak lubię najbardziej. Samego, żadnych przypraw, a warzywaka osobno. Ew. w sosie kabayaki, kiedyś o nim pisałam (sos sojowy + słodki japoński mirin).
A taki ugotowany czasem jemy tak po prostu, a czasem go rozdrabniam i np. w sosie pomidorowym.

I proszę o kciuki, bo tym razem ja jadę się szczepić O ile zechcą mnie tak od ręki zaszczepić...
A Tymuś oczywiście pod pachę i jedzie ze mną

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Co do jabłka to ona właśnie lepiej je zjada jak są w całości niż pokrojone w ćwiartki. Kawałki właśnie wpycha w całości a mi serce podchodzi do gardła. No i kupuję jej Rubiny, a one nie są twardymi jabłkami.
Zapomniałam wcześniej napisać- zdrówka dla Ali.
Ja tak samo - kawałkami już się parę razy zakrztusił A jak ma całe, to sobie jakoś rozsądnie skrobie zabkami, podgryza i jakoś to idzie
Stary 2013-03-13, 18:02   #4293
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

to może się odważę i spróbuję dać Ali całe jabłko...

Lilli ja łososia piekę w folii aluminiowej
wcześniej solę, pieprzę, dodaję różnie np. curry (bardzo wszyscy lubimy) albo zioła prowansalskie. często dodaję też gałązkę natki pietruszki albo koperku.
i ciut masełka albo oliwy

Brumek kciuki zaciśnięte!

hmm Marzenko mi w sumie nawet nie o to kapanie chodzi - byleby się ciurkiem nie lało.
bo ona to mleko je w leżaczku, butelką nie wymachuje na wszystkie strony.
ot siada i je a jak zje to butelkę na stół odkłada
no zobaczymy. właśnie butelka się myje, później napełnię wodą i sprawdzę

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:50   #4294
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agata miała w czwartek MMRII. Boi się lekarzy, pięgniarek. Jak tylko przychodzi do rozbierania płacz. Ogólnie mamy fazę strachu przed obcymi. Chce jej kupić zestaw małego lekarza, żeby się trochę oswoiła może.
Gada jak najęta. Leci z pokoju i woła: mamo, mamo, mamo, mam pomyśł.
A najbardziej rozwala mnie jak mówi "kocham bardzio mamusie".

Marzenka magnesy fantastyczne

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:57   #4295
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Eve! myślałam o Tobie ostatnio. Kurde, niefajnie z wypadkiem męża...Oby było ok. O! macie imię wybrane. Aleksander? ładnie. Mój dziadek tak miał na imię.
kochana nie Aleksander a poprostu Aleks

Cytat:

Eve, ooo i Ty jesteś zgubo, nie znikaj Nam. A co się tż stało?
jestem a tz upadl w pracy na windzie i uderzyl barkiem o podloze, powiedzieli ze stluczenie, a okazalo sie ze oderwal sie plat miesniowy i zrobil sie krwiak. w piatek ma rezonans a we wtorek wizyta i czekamy co dalej.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

scio zdrowka kochana myslalam o Was ostatnio

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:46   #4296
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam wieczorowa pora. Bedzie pewnie z bledami i bez polskich znakow bo z telefonu pisze.

Po wizycie u alergologa i laryngologa zarazem mamy nakazane dalej sie inhalowac, bo to jest raczej pozostalosc po zapaleniu krtani. Pani doktor mowila, ze u takich dzieci krtan regeneruje sie dosc wolno i nawracajacy kaszel jest czestym przypadkiem. Nie powiazala tego z alergia. Tylko Domek ma juz dosc inhalacji, no ale probujemy.

Co do sztuccy, to ja kupilam w poniedzialek wlasnie te z lidla i fajne sa.

Dominik mowi na siebie "Mininik" a jego ulubiona cyfra to 7 Lat ma siedem, wazy siedem kilo itp A jak mu cos spadnie to mowi "kulde".
Ale najbardziej rozbrajajace jest to, ze ma faze na pytanie "gdzie". Non stop i o wszystko pyta "gdzie". Juz kilka razy dla zartow mowilismy mu z tz "a w nosie". Wiec teraz jak go pytasz np. "Gdzie dziadzius ?" to mowi "w nosie"

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:07   #4297
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ale ze mnie gapa :/ Jola gratulacje! Buziaki dla calej rodzinki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:10   #4298
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Scio- koparka mi opada na to co gada Agatka
One będzie prezydentem mówię Ci

Marzenko- Hania cudna
Dziś przyszły zdjęcia ktore wywolywalam i tam jest kilka z naszych spotkań. I Jaś z zachwytem wolał TU NIA ( tu Hania)
Włoski jej ślicznie rosną
A magnesów nie pokazuj bo mnie Twój talent dołuje

Bozie bozie- wymiata

Brumciu trzymam kciuki za szczepienie
I mam nadzieje że dostaniesz naklejke dzielnego pacjenta

Lili łososia pięke w piekarniku
Smarnuje go oliwa i posypuje trochę ziolami
Nie owijam w folie

Z naszych nowych słów
Mamy zwierze pt j.e.b.ra

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2013-03-13 o 20:11
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:25   #4299
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
orientujecie sie czy jakbym miala takie pomidory w glebie a nie w folii/szklarni to cos z tgo wyjdzie?
Wyjdzie tylko trzeba pilnować i podlewać.
Dwa lata temu zasadziłam takie wiesz szczepki kupione na targu i wyszły,
w zeszłym roku wyszły mi z nasion które nawet nie wiedziałam, że mam rozsiane w ogródku ( doszliśmy do wniosku, że podczas grillowania ktoś musiał wyrzucać do ogniska pomidory, a my potem te ognisko wysprzątneliśmy ipomidorki wyrosły :P) W tym roku już zasiałam sobie w kubkach po jogurtach nasiona i już mi wychodzą

Cytat:
Brumku kocham Cię padłam pipa i cipka

Mój też ma ulubioną liczbę - dwa. Jak mu włączam czasem bajkę o piratach z nibylandii, tam jest taka piosenka, gdy tytułowy bohater liczy monety - i on zawsze jak już słyszy tą piosenką gania i mówi dwa, dwa...

Igor mówi na siebie ; "ja"...
Poza tym kocha cykl "potrafię gotować". Tam taka babka śpiewa o myciu rąk przed gotowaniem i on zawsze śpiewa razem z dziećmi, które odpowiadają "tak: śpiewem na jej pytania :P. On to "tak" śpiewa w identycznym momencie co one.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

żanetko śliczny podpis. Pasowało by to zdanie moim teściom i pradziadkom wydrukować i pokazać.... Imię cudne.
Marina kup mazaki do ubrań i napisz napis na bluzce, body :P
Nie muszą wiedzieć, czy TY to zrobiłaś, powiesz żę Igi dostał

Cytat:
najbardziej to bym chciała wielkościowo takie łyżeczki i łyżkę jak dla dorosłych, ale z krótszą rączką bo praktycznie tylko to Ali trochę utrudnia samodzielne jedzenie zupy

macie coś godnego polecenia żeby łyżka do zupy nie była wielkości łyżeczki do cukru?
My mamy zestaw z Ikei,
ale Emilie woli Nasze sztućce.
Widelczyk ma taki do ciast,
łyżeczkę mała do zup, bo na duża za dużo nabiera i rozlewa.
Z Ikei łyżeczki są płytkie i wg mnie nie nabiera tyle, aby wlać coś do buzi,
wolę dać jej nasz mała i bardziej głębszą aby nabrała i żeby jej nie spadło.
Talerzyki też z Ikei mamy plastikowe i je cały czas używam, czasem zamiast talerzyka dajemy np. deseczki na kanapki zazwyczaj na śniadanie.

Cytat:
W załączniku ciąg dalszy moich plastusiów i mój mały jabłkożerca.

Piękne te magnesiki.
Hania ich nie psuje ?!
Cudne są, naprawdę!!
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam wieczorowa pora. Bedzie pewnie z bledami i bez polskich znakow bo z telefonu pisze.

Po wizycie u alergologa i laryngologa zarazem mamy nakazane dalej sie inhalowac, bo to jest raczej pozostalosc po zapaleniu krtani. Pani doktor mowila, ze u takich dzieci krtan regeneruje sie dosc wolno i nawracajacy kaszel jest czestym przypadkiem. Nie powiazala tego z alergia. Tylko Domek ma juz dosc inhalacji, no ale probujemy.

Co do sztuccy, to ja kupilam w poniedzialek wlasnie te z lidla i fajne sa.

Dominik mowi na siebie "Mininik" a jego ulubiona cyfra to 7 Lat ma siedem, wazy siedem kilo itp A jak mu cos spadnie to mowi "kulde".
Ale najbardziej rozbrajajace jest to, ze ma faze na pytanie "gdzie". Non stop i o wszystko pyta "gdzie". Juz kilka razy dla zartow mowilismy mu z tz "a w nosie". Wiec teraz jak go pytasz np. "Gdzie dziadzius ?" to mowi "w nosie"

Ufff dobrze wiedzieć, skąd to i dlaczego tak długo to trwa.
Cieszę, się że doczekałaś się wizyty i jest nie najgorzej,
kaszel w końcu musi przejść... a wizytę jakąś kontrolną macie?

Powodzenia z inhalacjami

Tak imię wybrane.
Emilie nawet umie wypowiedzieć Oscar
Nie tak pięknie i płynnie ale umie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:59   #4300
mamad1
Zadomowienie

Sztućce - Patryk dostał podobne do tych KLIK, ale często je tez naszymi.
Stary 2013-03-13, 21:06   #4301
Lili 83
Zakorzenienie

Dzięki za rady łososiowe

Jutro idę do gina
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:18   #4302
zanetaa88
Zakorzenienie

Lili powodzenia a czego się tak boisz?

Stary 2013-03-13, 22:07   #4303
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Isia pierwszy raz sieję. Na razie na parapecie mam rzeżuchę, owies, tymianek i bazylię. Na rukolę i roszponkę czekam, aż kupię skrzynkę.

Marzenka Hania jest śliczna . Masz talent plastyczny
Ania ten Twój Adaś jest taki słodki i mądry
Eve za TŻ. Oszczędzaj się

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 22:39   #4304
brumek
Zakorzenienie

Jestem zaszczepiona
Od lekarki wyszłam parę minut po 19, a zabiegowy czynny do 18.30, ale spotkałam w korytarzu jakąś pielęgniarkę i powiedziała, że ze mną wróci i mnie zaszczepi. Kochana kobieta. I wiecie, że to nic a nic nie boli. Pamiętam, jak mnie kiedyś przy WZW bolała ręka, a tutaj nic, zero. Także nasze dzieci symulują

Po powrocie włączyłam TV popatrzeć, jak się papież będzie pokazywał i Tymuś tez co jakiś czas zerkał. I jak się ta zasłona w oknie zaczęła rozsuwać i pojawił się papież, to Tymuś powiedział "a kuku" I potem, jak się go pytałam kto to, to mówił "paa akuku", czyli pan akuku

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Niewiarygodne

Cytat:
Fajnie by było, jakby ta diagnoza się sprawdziła
Ja do Lidla dziś nie dotarłam. Może jutro jeszcze nie będą wykupione...

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu trzymam kciuki za szczepienie
I mam nadzieje że dostaniesz naklejke dzielnego pacjenta
Nie dostałam Foch

Ale Jasiu klnie

Cytat:
Jutro idę do gina
A czemu się boisz? Że ciążę stwierdzi?

A propos ciąży, to mi teraz pod żadnym pozorem przez 3 miesiące nie wolno zajść. Ta szczepionka to kategoryczne przeciwwskazanie.
Stary 2013-03-13, 22:52   #4305
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Lili powodzenia a czego się tak boisz?
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A czemu się boisz? Że ciążę stwierdzi?
Gdzie tam ciąża
Wstydzę się Dawno nie byłam, poza tym lekarz przystojny

Na co się szczepiłaś?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 22:54   #4306
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie tam ciąża

Na co się szczepiłaś?
na ospę
Stary 2013-03-14, 07:19   #4307
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:

My mamy sztućce z Ikea, dość fajne, ale czasami je też naszymi, choć mniej wygodnie, bo rączka za długa
Cytat:

Teliczku, Aaniu
, brawa dla dzielnych pacjentów.

AAniu, masz rozbrajającego szkraba.

Dzieciaki w fajny wiek wkraczają z tym gadaniem-przekręcaniem. Do tego są takie mega szczere( Haniu zrobiłaś kupę? Taaak ) i wszystko robią całym sobą. Jak Hani coś spadnie lub pójdzie nie po jej myśli to krzyczy "Bozie, Bozie" z takim lamentem w głosie, albo jak mi coś pokazuje to takie pytające "Widziś?". Z kolei jak wołam tż "Kubaaa!" to Hania wtóruje ze swoim "Budaaa". Mogłabym się tak zachwycać i rozpływać nad nią bez końca.

Hania jest świetna!!!
A magnesiki - co jeden to piękniejszy!

Cytat:
I proszę o kciuki, bo tym razem ja jadę się szczepić O ile zechcą mnie tak od ręki zaszczepić...
A Tymuś oczywiście pod pachę i jedzie ze mną
Trzymałam, ale doczytałam że też byłaś twarda
Cytat:
Agata miała w czwartek MMRII. Boi się lekarzy, pięgniarek. Jak tylko przychodzi do rozbierania płacz. Ogólnie mamy fazę strachu przed obcymi. Chce jej kupić zestaw małego lekarza, żeby się trochę oswoiła może.

Marzenka magnesy fantastyczne

Jestem pod wrażeniem Agatki
My mieliśmy priorixa, ciekawe jakie będą efekty...

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Z naszych nowych słów
Mamy zwierze pt j.e.b.ra

Cytat:
Po powrocie włączyłam TV popatrzeć, jak się papież będzie pokazywał i Tymuś tez co jakiś czas zerkał. I jak się ta zasłona w oknie zaczęła rozsuwać i pojawił się papież, to Tymuś powiedział "a kuku" I potem, jak się go pytałam kto to, to mówił "paa akuku", czyli pan akuku

A propos ciąży, to mi teraz pod żadnym pozorem przez 3 miesiące nie wolno zajść. Ta szczepionka to kategoryczne przeciwwskazanie.

To uważaj na siebie

Cytat:
Gdzie tam ciąża

jak przystojny, to się cieszyć powinnaś a nie bać

Obcięłam Adasiowi wczoraj włosy
Dużo łatwiej było niż u fryzjerki Ale to dlatego, że jak zobaczył, że tatę obcinam, to on koniecznie chce to samo co tata

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 09:52   #4308
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej hej
dziękuję wszystkim za odzew sztućcowy
no Ala do tych dużych łyżek już przyzwyczajona i ja też bo jak sobie coś nabiera to nawet jak się wyleje to zawsze coś na tej łyżce zostanie
byłyśmy w Lidlu, sztućce kupiłam, ale ta łyżka też mi się za mała wydaje no zobaczymy w praktyce

Cytat:
super!!!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

jestem a tz upadl w pracy na windzie i uderzyl barkiem o podloze, powiedzieli ze stluczenie, a okazalo sie ze oderwal sie plat miesniowy i zrobil sie krwiak. w piatek ma rezonans a we wtorek wizyta i czekamy co dalej.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

o rany kciuki żeby jednak operacja nie była potrzebna!

Cytat:
ale fajnie sobie rozmawiacie

Cytat:
Tak imię wybrane.
Emilie nawet umie wypowiedzieć Oscar
Nie tak pięknie i płynnie ale umie
fajne imię i super komponuje się z Emilie

Cytat:

haha dobre, uśmiałam się

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-14, 10:21   #4309
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Scio jestem pod wrazeniem mowy Agatki

Zaneta sliczne imie wybraliscie dla synka

Iwa mamy ten sam kubek z aventu, jeszcze nieuzywany

Zamowilam wlasnie Szymusiowi niebieskie paputki z czerwonym autkiem , a w niedziele kupilismy buciki na wiosne. Mamy juz rozmiar 5.5

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:26   #4310
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

u nas ten kubek sprawdził się świetnie
Ala od razu załapała i chętnie mleko z niego je
ale fakt, że cieknie z niego ostro, ale przy mleku to akurat nam nie przeszkadza bo tak jak pisałam, Ala bierze butelkę, biegnie na leżaczek, tam sobie je i butelkę odkłada
zaczekam jeszcze 2-3 dni tak na wszelki wypadek i butelce typowej u smoczkowi powiemy papa

Madziulka a 5,5 to jaki rozmiar na "nasze" ;P

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-14, 11:51   #4311
zanetaa88
Zakorzenienie

BRUMEK nie chorowalas na ospa ze sie szczepisz?

LILI doktorek Ci nic nie zrobi

Stary 2013-03-14, 11:54   #4312
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Iwa 5.5 to 22, 5 to jeszcze 21.

Stary 2013-03-14, 12:04   #4313
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Iwa 5.5 to 22, 5 to jeszcze 21.

aha to w porównaniu z Alą malutka stópka
my teraz 23 nosimy, tenisówki 24 kupiłam

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-14, 13:56   #4314
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Iwa, a mi sie wydawalo, ze te Szymka stopki juz takie duze

Stary 2013-03-14, 14:01   #4315
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
a ja wyczytalam w madrej ksiazce ze pędy malin ktore w danym roku owocowaly wycina sie po owocowaniu aż do gleby. wiec nie ma co sie rozrastac. zrobilam tak i zdam relacje w lato jak sie krzakory zachowuja. moj dziadek robil chyba podobnie i nie zarosło mu nic malinami. ładnie rosły. owszem, maliny (i wiele innych drzew i krzewow tez!) wypuszczaja nowe krzaczki z korzeni czasami ale to mozna przeciez ściąć i nie ma
no my też ścinami tak 10 cm od ziemi zostawiam

Cytat:
To ile tak mniej więcej razy wstajesz w nocy?

U nas tylko twarde, męskie "mama"

u nas twarde męskie "mamoooooo"

Cytat:
orientujecie sie czy jakbym miala takie pomidory w glebie a nie w folii/szklarni to cos z tgo wyjdzie?
mnie to zaraza zjadła więc ja nie polecam

Cytat:
Dziewczyny jak przygotowujecie łososia dla dzieci?
Radek uwielbia łososia ale ja póki co to tylko na parze robię. Takiego samego, osobno warzywa.
ja w foli i w piekarniki troszkę soli i do tego ziemniaczki pieczone

Cytat:
Dzięki za rady łososiowe

Jutro idę do gina
fajny lekarz to tylko się cieszyć badaniem

Cytat:
aha to w porównaniu z Alą malutka stópka
my teraz 23 nosimy, tenisówki 24 kupiłam
my mamy 22
Stary 2013-03-14, 14:07   #4316
Marina1
Zakorzenienie

Madziulka to Szymuś ma malutką stópkę mój ma 26,27 ma zimówki.

Byłam u tego od płuc. Kaszle jak gruzlik. Okazało się, że mam ostrą astmę. Miałam spirometrię i testy mam 24 albo 25 marca. Powtórka z rozrywki, bo 10 lat za gówniarza miałam ostrą astmę oskrzelową...wrr

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Ale mały nie dziwne, że ma taką girę. Ja mam 40-41 czasem, M. 47 rozmiar.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:10   #4317
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Madziulka to Szymuś ma malutką stópkę mój ma 26,27 ma zimówki.

Byłam u tego od płuc. Kaszle jak gruzlik. Okazało się, że mam ostrą astmę. Miałam spirometrię i testy mam 24 albo 25 marca. Powtórka z rozrywki, bo 10 lat za gówniarza miałam ostrą astmę oskrzelową...wrr

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Ale mały nie dziwne, że ma taką girę. Ja mam 40-41 czasem, M. 47 rozmiar.

wow to nieźle
Hania ma teraz rozm. 30
ale to tak samo jak ze wzrostem i budową ciała
wczoraj w przychodni była dziewczynka
z zachowania powiedziałabym, że tak w wieku Ali
no i okazało się, że 2 miesiące młodsza tylko a mniejsza prawie o głowę i drobniutka
Ala przy niej to kolos i to nawet nie w sensie, że gruba tylko taka ubita, duża, dobrze zbudowana, masywna
Hania w tym wieku była wysoka, ale chudziutka

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-14, 14:18   #4318
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
BRUMEK nie chorowalas na ospa ze sie szczepisz?
Nie chorowałam

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny
A może by tak coś o sobie, hę?
Jak się miewa ciociunia szanowna?

Cytat:
O rany, bardzo współczuję To pewnie będziesz musiała na stałe leki brać, tak? Czy coś jeszcze?

Dziewczyny - APEL - jak by któraś była w Lidlu, to rozejrzyjcie się proszę, czy nie ma jeszcze tych sztućców metalowych dla dzieci. Jakby były, to bardzo proszę o kupienie Nawet może 2 kompletów. Bo u nas już nie ma po nich ani śladu, a się napaliłam ...
Stary 2013-03-14, 14:38   #4319
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Dzień dobry

Nie chorowałam

A może by tak coś o sobie, hę?
Jak się miewa ciociunia szanowna?

O rany, bardzo współczuję To pewnie będziesz musiała na stałe leki brać, tak? Czy coś jeszcze?

Dziewczyny - APEL - jak by któraś była w Lidlu, to rozejrzyjcie się proszę, czy nie ma jeszcze tych sztućców metalowych dla dzieci. Jakby były, to bardzo proszę o kupienie Nawet może 2 kompletów. Bo u nas już nie ma po nich ani śladu, a się napaliłam ...

kurcze szkoda, że rano nie wiedziałam bo u nas jeszcze ich trochę było

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-14, 15:10   #4320
marzena_S
Zadomowienie

Brumku, ja dzisiaj idę- jak będą to mogę kupić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości