|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ja żalę się tu,on tam.. lepiej im niż ciągle mamusi ![]() zaraz Wam wrzucę foteczki |
|
|
|
|
#3662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
pare chwil i takie szczęście z nami..... zobaczcie he he ..na świeta też tyle przygotowywan..odliczanie dni..nie można się doczekac ..ciach..ciach i po świetach...... ![]() tak samo poród..siup..i po sprawie ..no przecież wszystko się zaczyna żeby sie w końcu mogło skończyc... ![]() tak samo jak bieg wydarzeń.. nieszczęście robi zawsze miejsce szczęściu! itd...... |
|
|
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny latam od rana podjarana bo dziś kończymy 33 a jutro zaczynamy 34 tc
w dodatku dziś wizyta na 16:00 z USG III trym. już nie mogę doczekać się kiedy zobaczę maleństwo, ile waży itp. Proszę o kciukersy a i ja trzymam je za wizytujące dzisiaj! Lecę wcinać mój szpinak z makaronem ![]() a później zbierać się.
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj w nocy myślałam ze zaczynam rodzić.. Wstałam na siku.. Wróciłam, brzuch mi się spiął boleśnie.. Położyłam się zaczęło mi się mokro robić..Myśle sobie nie no niemożliwe ze to już.. I tak sobie leże i czekam na rozwój sytuacji ale nic dalej nie nastąpilo.. Chyba po prostu dlugo przetrzymałam siku i pęcherz bolał.. |
|
|
|
|
#3665 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale wolę osobno.aaa łóżeczko przyjechało!!!!!!!!!!!! a miało być za 2 tygodnie ![]() pierwsze wrażenie: dziwne.. miało być orzechowe, a na żywo jest jakieś czerwone ..patrzę teraz na ich stronke i rzeczywiście taki sam kolor ale na zdjęciach z założonymi pościelami jest brązowe..no nic..może jak sie złoży i ubierze w pościel i baldachim będzie wyglądać lepiej.. t mówi że trzeba było wziąć kolor wenge. Taki czarny za bardzo mi sie wydawał ale teraz sama nie wiem czy jest sens wymieniać.. wszystkie gratisy dali.. sama pościel hmm widać, że szyte na zamówienie, pelno nitek, ta zawieszka z serduszkami hm chyba sama bym lepsze uszyła więc nie będę tego wieszać, wymyślę coś innego.. takie badziewne mi sie wydają.. ale ogólnie ładny ten wzór w misie..pasuje do przewijaka, bo tam tez są misie które jadą w wózeczkach więc idealnie pasuje, jak zestaw na razie nie składamy bo nie ma sensu.. a remont dopiero w kwietniu pewnie i jak znam życie nie zdążymy z niczym bo tż nie chce w domu malować na razie bo za zimno i że malowanie pójdzie na darmo.. więc pranie i prasowanie czeka mnie tutaj w tym domu a potem wielkie przenosiny. ![]() http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...070059472.html |
||
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
pościel prosto z paczki,ogólnie jest soczyście zieloniusia. kocyk z misiem i czapa w której się zakochałam ![]() tak myślę czy jak teraz popiorę wszystko to się nie zdąży "pobrudzić" do porodu i czy mleczko do prania działa zamiennie z proszkiem czy jako dodatek?
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to już naprawdę niedługo w końcu je zobaczymyaxella- śliczne rzeczy ![]() mleczko do prania stosuje się zamiast proszku , np do delikatniejszych rzeczy np kocyków, sweterków itp a czemu wyprane rzeczy miałyby się pobrudzić?? jeśli będziesz miała je pochowane np w szafce? ja już mam chyba od miesiąca, albo i dłużej
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-03-14 o 12:22 |
|
|
|
|
#3669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama byłabym podjarana ...mi zostało jeszcze dwa razy tyle co Tobie.. ![]() oczywiście kciuki trzymane |
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cudeńka dobra lecę odkurzyc troszkę chatkę i na zakupy
|
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do jacuzzi wchodziłam na basenie, ale też nie wiem czy można.. Do sauny nie chodzę bo nie można, ale też dlatego ze by mi się słabo zrobiło (jak biorę gorącą kąpiel to mi się robi).. więc w saunie mogloby być jeszcze gorzej.. |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nie lubię mieć rzeczy na widoku.. wszystko upycham w kosze,pojemniki i inne cuda
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piękne!
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem albo do kosza albo gdzieś do szafy.. Jeszcze się tylko nie nauczył zabierania tego z krzeseł.. robi czasami w salonie małą szafę na krzesłach..
|
|
|
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
Też go oglądałam w Home&you, ale w sumie kocyków mam i już bym nie miała gdzie chować
|
#3678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ten sprzedawca od grubych pieluszek ma zawieszone konto
|
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kocyk cudo
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
tak was dzisiaj dziewczyny czytam i kurcze większość z was to na prawdę ma już prawie wszystko albo duża większość ja mam termin na 22 maja i w sumie mam tylko wózek i ubranka ale też nie wszystkie ma może kóraś z was zblizony termin i pocieszy mnie ze tez nie ma już wszytskiego przygotowanego????
|
|
|
|
#3681 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zwolniłam się dziś z zajęc marnie sie czuje i boli mnie brzuch jak na miesiączkę a już wogóle stres o dzisiejszą wizytę mnie wykańcza
|
|||||
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kocyki widziałam podobne, czyżby z babyono?
|
|
#3684 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myslę rozejrzeć się za wózkiem w przyszłym tygodniu (zaznaczam że mam mały wybór sklepów i nie będę za dużo wymyslać a patrzeć w necie tez nie mam co bo nie wiem jakie sa u nas dostepne w ogóle) a zamówić czy kupić to raczej dopiero pod koniec kwietnia lub początkiem maja, zalezy kiedy mąż będzie. tak samo łóżeczko. Cytat:
Cytat:
Najlepiej by było gdybyś sie lekarza zapytała Cytat:
|
||||
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu się stresujesz wizytą?
|
|
|
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już tak niedługo ![]() ![]() ![]() ![]() dziś czuję wszystko naraz ale przede wszystkim szczęśćie
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Mysia mysz ja na termy bym nie wchodziła mnie lekarz od początku zabraniał gorących kąpieli a tam przecież woda ma większą tem niż 36 stopni po za tym ja raczej z tych strachliwych jestem i bałabym sie ze coś złapę nawet na basen nie chodze mimo ze mam ochote
![]() maarchewka no własnie na allegro wstępnie się rozglądałam ale n kosmetyki dla maluszka to też kupujecie na allegro ? |
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem bałaganiarą ale tam gdzie nie widać, szafę zdarza mi się domykać na kopach ale tak by nie było widać Cytat:
czapka z pepco a pościel allegrowa
|
||
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

w dodatku dziś wizyta na 16:00 z USG III trym. już nie mogę doczekać się kiedy zobaczę maleństwo, ile waży itp.

a później zbierać się.

żeby było dobrze
no ale wolę osobno.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dziś czuję wszystko naraz ale przede wszystkim szczęśćie