|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() Moje dzieci jak się przeprowadziły do swojego pokoju to nigdy nie przyszły spać do nas ... nie powiem czasem mi tego brakowało , więc nad ranem co jakiś czas choć na 15 min poszłam się do Ninki przytulić .... Położna przed chwilą poszła - wszystko ok , mały od niedzieli przybrał 300 gram . Niedosyć ,że śpioch to jeszcze łakomczuch ..... ![]() Wzięła go z łózeczka obudziła, zważyłs, przemyła pępek i odłożyła do łozeczka a on znowu zasnął ...... hmmmm chyba pójdę go pozaczepiać trochę ... bo ile można spać ... ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- rozmar calineczki (jak ją kasia określiła) ![]() a gdzie można kupić takie małe rozmiary - w normalnych sklepach też ?
![]() |
![]() |
#3752 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() Mój chyba zaczyna przeżywać zbliżający się poród, bo ostatnio w nocy usiadłam sobie na łóżku, bo wybierałam się do wc, a ten się zerwał i z przerażeniem w oczach 'co się dzieje?' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o to, że będzie się dobrze opiekował dzieckiem, to nie mam żadnych obaw. Coś mi się wydaje, że to będzie bardzo wzruszający widok - mój mąż z małym synkiem na rękach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3754 | |||||
Rozeznanie
|
dzień dobry..
![]() Cytat:
![]() nie ma co panikować, pojawi się po porodzie.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jak to która? ![]() JA!! ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Luna gdzie jesteś? Nie mów, że już na porodówce.. ![]()
![]() |
![]() |
#3755 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A moj tez wlasnie zaczyna przezywac na serio, tez juz bardziej reaguje na jeki i nawet zcasem sie spyta czy ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż się oplułam ze śmiechu, jak to czytałam i sobie od razu wyobraziłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3757 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w domu mam zamiar nie używać niczego, tylko przemywać podczas kąpieli i osuszać. Wychodzę z założenia, że im mniej chemii tym lepiej. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że codziennie przypominasz! Cytat:
![]() Dbaj o siebie, a dzidzia fajniutka - taki pyziolek. W końcu sobie odbijesz te nieprzespane noce ![]()
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-03-14 o 10:05 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3758 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie szukam akceptacji, to ostatnie miejsce gdzie mogę ją znaleźć. Udzielam się tu z innych względów, o których nie chcę pisać, żeby nie wywoływać kolejnych polemik.
![]() |
![]() |
#3760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mój wczoraj ot tak mnie przytulił i się ucieszył ,że mozemy się normalnie przytulać bo nie mam brzucha . Tak mnie ścisnął ,że aż zapiszczałam - przeprosił i stwierdził skromnie " to przez tą siłownię " . ![]()
![]() |
![]() |
#3761 |
Raczkowanie
|
Witam się z Wami tego nowego dnia
![]() Dziewczyny, jeśli chcecie to podsyłam Wam super stronkę z aktualnymi promocjami na artykuły niemowlęce i dziecięce. No o ile tej stronki nie znacie jeszcze. Można tam wyłapać super promocje. oto stronka: http://www.promobaby.pl/ Mam nadzieję, że się Wam przyda. Pozdrawiam serdecznie i spokojnego dnia życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
Kurcze zmartwiłaś mnie, ponieważ ja też nie miałam badanego dna oka z powiększaniem źrenic, bo byłam samochodem i nie mogła mi zakropić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3763 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3764 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Joanna chyba będziemy tak na siebie czekać w nieskończoność... ![]() A robili Ci ktg? Ja dalej w domu, wczoraj cały dzień mnie kula szyjka i dziś mam efekt bo rano odpadł czop ![]() Na dodatek na telefonie skończył mi się net wiec nawet kontaktu nie miałam ![]() MójTz jest świetny mówię mu patrz jaka wielorybia noga (moje udo) a on mi na to że wieloryby nie mają nóg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3765 |
Raczkowanie
|
Zaciążona kciuki trzymam mocno
Czarny flamaster ![]() oldzinx daj namiar to wpadnę na to ciacho ![]() A teraz wiadomość dla Scarlett słuchaj moja droga na tym wątku sa mamy które bardzo cieszą się z przyjścia na świat swojego dziecka a ty swoimi tekstami typu PASOŻYT CZY ET drażnisz nas wiele dziewczyn straciło dziecko i wiele by dało aby mieć w sobie to szczęście... Zazwyczaj nie wypowiadam się na takie głupie pisanie ale ostatnimi czasy przechodzisz sama siebie... Jeżeli nie chciałaś dziecka bo masz niski próg bólu trzeba było sobie założyć jakąś spiralę czy brac tabletki i nie decydować się na dziecko... wybacz za szczerość ale już , mnie trochę zdenerwowałaś tymi słowami
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ET pochodzi z czasów, kiedy nie wiedziałam jaka jest płeć - nie wybraliśmy imienia, tak ją z TŻ nazywamy i tak nam się podoba. Może obejrzyj film po prostu, mi się to określenie wcale źle nie kojarzy, jak ktoś z tym ma problem to trudno. Czy się Tobie to podoba czy nie, ponieważ płód przez większość ciąży nie byłby w stanie żyć poza organizmem matki, można to określić z dużą dozą przybliżenia jako formę pasożytnictwa (wiem jaka jest definicja, że zakłada inny gatunek) - ale tak samo nie obejdzie się bez Ciebie, czerpie substancje odżywcze z Twojego organizmu, więc tak po prostu jest. Ja również straciłam dziecko. Ciąża była planowana, nie akceptuję stosowania takich metod o jakich piszesz. Poczytaj sobie o bólach neuropatycznych i zespołach bólowych powodowanych uszkadzaniem nerwów, bo chyba nie zdajesz sobie sprawy o jakiej skali bólu mówię.
![]() |
![]() |
#3767 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() strippi tak my tez sesje miec bedziemy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3768 |
Raczkowanie
|
NESETLLE - podziwiam Cię bardzo i chylę czoła. Choć wiem o Tobie tyle ile mogę wyczytać na tym forum to Ci powiem, że chyba jesteś dla mnie GURU macierzyństwa !
![]() ![]() Zawsze można wyczuć w Twoich wypowiedziach takie pozytywne fluidy - dziękuje Ci !!! Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-03-14 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3769 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem skoro nie widziałaś czy to chłopiec czy dziewczynka to mogłaś nazwać maleństwo inaczej niż Et czy pasożyt.. bo takie określenie wcale nie jest ładne...
A ból jest bólem jest wiele rodzai i nie muszę o nich nigdzie czytać Ale proszę cie o jedno nie wypisuj tu takich rzeczy jak piszesz bo zrażasz do siebie ludzi Chcesz akceptacji to poprostu bądz milsza ciesz się z nami wtedy my bedziemy cie bardziej akceptowały
![]() |
#3770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zdajesz sobie widać sprawy jak może boleć. Piszę co myślę, jak kogoś prawda razi to trudno, są różne ciąże i różne podejścia do nich, tylko widać nie każdy ma odwagę by o tym pisać, jak jedynie słodkie tjutjanie na temat jest społecznie akceptowane to trudno. Nie chcę akceptacji, zależy mi na niej tylko w odniesieniu do bardzo bliskich mi osób
![]() |
![]() |
#3771 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#3772 |
Raczkowanie
|
Ale nie rozumiem dlaczego tak narzekasz o tym bólu... co ma byc to będzie każda z nas przechodzi wiele rodzai bólu każda na swój sposób...
Każda się tu wspiera w kazdej sytuacji Wiele mam walczył podczas porodu z bólem i ich dzieci też teraz walczą o każdą minute życia o każdy gram wagi Więc bądz prosze wyrozumiała i ogranicz swoje pisanie o złych rzeczach i zdarzeniach
![]() |
#3773 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do spania ... hihi nie wiem co sie ost odwidzialo mi ze spac nie moge ... poszlam kolo 6 wstalam przed 12 .. i dzis pewnie tez sie ''pomecze'' zasypiajac ![]() Cytat:
![]() ![]() co do TZ ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dobra 6h spania styknie ....... ![]() jadlam snaidanie .... poczytam ksiazke i wybiore sie do sklepu ... ![]() kwiatuszek ![]() a co do szpitala ...... brak slow !!! ![]() . |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oby teraz już było tylko lepiej.
![]() |
![]() |
#3775 |
Zakorzenienie
|
Pozwolicie, że nie skomentuję
![]() Torba już spakowana - wszystko się pieknie zmieściło ![]() Obiad wstawiony, posprzątane - można w końcu poleżeć. Nikoś jakiś dzisiaj strasznie aktywny - od 3 rano buszuje ![]() A na 17 muszę jechać do kościoła - będzie ten chrzest syna mojego kuzyna. Masakra, tak mi się nie chce ruszać z chaty a tu jeszcze się szykować i znowu dylematy ciężąrnej - W CO SIĘ UBRAĆ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3776 |
Raczkowanie
|
Ciąża to nie zawsze sielanka.
Wymioty, zmęczenie, ból, opuchlizna i wszystkie inne cholerstwa z tym związane ale... rozwija się NASZE DZIECKO, w nas. Takie maleństwo śliczne, które za jakiś czas powie do nas pierwszy raz - MAMA! Rozczulając nas tym do łez. Od tej pory - od początku ciąży - nic już nie będzie takie same, zmieni się wszystko ale to jest PIĘKNE! To nie żadne poświecenie, to ten maluszek w cudowny sposób zmienia nasze życie - NA LEPSZE. Przepraszam, jednak gdy czytam jak kobieta pisze o swoim maleństwie PASOŻYT to uważam, że nigdy nie powinna mieć dziecka bo na nie najzwyczajniej na świecie NIE ZASŁUGUJE!!! Szla mnie trafia na takie coś, później się dziwią, że matki dzieci źle traktują... Tak! Odpisz mi, że nic nie wiem o tym bólu. Jasne, że nie wiem. Ale mimo, że jestem jedynaczką to nie jestem tak samolubną istotą jak TY!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3777 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co jest z cytowaniem: tylko jeden post mi cytuje i kolejne znikają.
Małpka - ja głosuję codziennie. Nestelle - ale masz cudnie z tym spaniem. Super! Ciekawe, co u Vilgi. Ja właśnie wróciłam z ktg. Wszystko super - skurcze, które wyszły to działalność Kaliny - szaleje to dziecko. I takie mam pytanie, bo już nie pamiętam, jak to jest. Jeśli do terminu nie urodzę, to co? Po terminie zgłaszam się na IP? Czy jak? Moja gin już mnie nie umawiała, więc jak ze zwolnieniem?
![]() |
#3778 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ja potrafie nie tylko o dzieciach .... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- moja ginka poinformowała mnie ,że jakby co to tydz. po terminie mam się do niej zgłosić i mnie wyśle na ip ....
![]() |
![]() |
#3779 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może ja nie powinnam mieć dzieci, może Ty też nie, ale te dzieci mają również ojców i szlag mnie trafia na takie jednostronne podejście do tematu jak Twoje.
![]() |
![]() |
#3780 |
Raczkowanie
|
SCARLETT ja kończę z tobą to dyskusję bo widzę że nie warto mi się zniżać do tak niskiego poziomu
ŻEGNAM
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.