MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 21:18   #3691
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Bo to jest pielęgniarka środowiskowa (w moim przypadku akurat jest też położną w szpitalu). Masz jakąś wybraną? Jak nie masz to pewnie w szpitalu każą ci jakąś wybrać. A warto wcześniej samej jednak jakaś poszukać i zapytać czy odwiedzi też przed porodem. Później też będzie cię nawiedzać i doradzać jak pielęgnować maluszka. Za to się nie płaci bo to na NFZ jest.

Jak masz fotki ciuszków to dawaj na forum my lubimy pooglądać

Miałam próbki Loveli do prania i nie widzę różnicy czy to proszek czy płyn.

No w sumie jak by nie było to jej praca jest bo z NFZ kasę dostaje za ciężarne. Ha ha, z tym ciachem dobrze piszesz, jak nie będzie chciała jeść to zostanie dla mnie

Na to raczej reguły nie ma. U niektórych się pojawia u niektórych nie. U mnie była w 7 miesiącu a teraz nie widzę wcale żeby coś ciekło.

Idę spać kobitki miłych i przespanych nocek życzymy z Tomaszkiem
wiec tak, nie mam wybranej, ale mam 2 na oku i moze zalatwie.. w szpitalu beda tam gdzie rodze, z jedna chce porozmawiac o momencie trafienia na oddzial..

zdj ciuszow dodam ..to co mam pokaze
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 21:24   #3692
kmagg81
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
ciesze sie.. nie znam sie na wynikach ale pewnie trzeba bardziej dbac o to co sie je..

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

My czekamy na Pawełka..
SUPER !!!

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Ja mam siare od ... 4 miesiaca!!
Dzwonilam do gina, kazal duzo lezec i w piatek przyjechac chyba, ze bede miec jakies skurcze to szybciej. Ale na razie leze i jest w miare ok. Maly sie strasznie naciaga ale idzie wytrzymac. Nie mam na nic smaku z tych nerwow.

Na pewno wszystko będzie dobrze !! odpoczywaj spokojnie - to najlepsze dla Maleństwa.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 21:26   #3693
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość

Dziewczyny w piątek ma przyjść pierwszy raz położna środowiskowa. Nie wiem czy coś trzeba przygotować czy nie? Miałyście takie wizyty przedporodowe. W ogóle to nie wiem jak się zachować, może jakieś ciasto upiekę. Zawsze to milej będzie przy herbacie i ciachu pogadać
upiec upiec to i ja Wåadne haha
co do samej wizyty nie Stresuj sie ... pewnie usiadzie i pogadacie ... ew mozesz zawsze spisac jakie masz pytania odnosnie prodkuktow jakie zakupilas ... wymienic poglady
bedzie dobrze

Cytat:
Tak siara, od miesiaca mam czesciej, wkladki beda potrzebne...

troche w ciucholoandii nabylam rzeczy, mam nawet zdjecia niektore super rzeczy
ja Siary jeszcze nie mam ... ale zauwazylam se cale sutki sa biale wiec pewnie na cos sie tam zanosi

dawaj FOTY ciuszkow

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A poza tym na wizycie wszystko ok, przepływy, wody, łożysko.. no i prawie 3700 - obstawiam wynik finalny ok 4100
za wizyte ... ja po cichu licze ze Mlody 3700 nie przekroczy
no ale co ja moge wiedziec
w 24tyg mial 500gr i 17cm od tego czasu Pewnie mu sie Uroslo hahah

aaaaa i Paczajcie co dzis wyszukalam jak bylam na szybkim obchodzie po centrum handlowym gdzie moja robota jest ... tylko psia mac 500nok ... no ale niech no ja tylko Kase dostane to Kupie
a co sie bede

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg My1Year.jpg (60,9 KB, 46 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 21:30   #3694
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Moje zdobycze 'kilka' zdjec tego co mam

[IMG=http://img62.imageshack.us/img62/6575/zdjcie0091kz.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

[IMG=http://img32.imageshack.us/img32/6269/zdjcie0056gg.jpg][/IMG]

[IMG=http://img22.imageshack.us/img22/8259/zdjcie0060r.jpg][/IMG]

[IMG=http://img20.imageshack.us/img20/1126/zdjcie0084gh.jpg][/IMG]

i moj brzuch w ok. 34 tygodniu bodajze

[IMG=http://img571.imageshack.us/img571/6640/zdjcie008222ccc.jpg][/IMG]
http://img195.imageshack.us/img195/5...zynamy35tc.jpg

http://img825.imageshack.us/img825/9266/page44.gif

[IMG=http://img28.imageshack.us/img28/9628/zdjcie0030hi.jpg][/IMG]

[IMG=http://img94.imageshack.us/img94/7029/ubranka.gif][/IMG]

cos mi nie wstawia miniaturek..taki mix wysylam, jest tego wiecej ale niektore rzeczy sa z ciucha i za grosze

Ide ogladac film, wloska robota, dobranoc dziewuszki )

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-03-13 o 21:44
Stary 2013-03-13, 21:38   #3695
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
A pytanie moje, czy ta tzw. siara powinna się pojawić przed porodem, czy nie ma reguły ?? Bo u mnie nic, posucha w tym temacie i nie wiem czy jest się czym przejmować ??
Lekarz jakoś nigdy mnie o to nie pytał, więc może nie mam co panikować ?? jak To jest u Was??
ja mam jak scisne brodawke, ale tak somo to mi jesycye nie lecialo.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 21:45   #3696
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Ja też nie mam siary, ale z tego, co wiem, to o niczym nie świadczy i nie ma żadnego wpływu na późniejszą laktację.
Miałam przepakować torbę, ale coś nie mam natchnienia.

Mały tak mi naciska na pęcherz, że najchętniej bym nie schodziła z kibelka

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
upiec upiec to i ja Wåadne

aaaaa i Paczajcie co dzis wyszukalam jak bylam na szybkim obchodzie po centrum handlowym gdzie moja robota jest ... tylko psia mac 500nok ... no ale niech no ja tylko Kase dostane to Kupie
a co sie bede
.
ja też chętnie wpadnę
He he, skąd ja to znam - dzisiaj w końcu przelali mi wypłatę na konto i hulaj dusza
Cytat:
Moje zdobycze 'kilka' zdjec tego co mam

jak ja uwielbiam oglądać zbiory dzieciowe

Właśnie przed chwilą leciała reklama "O Matko " i chyba będzie fajny odcinek - o strachu przed porodem

Idę oglądać "Miasto Kobiet ". Dobranoc Mamusie

Ps. Chyba, że mąż znowu obudzi mnie w środku nocy z jakimś genialnym pytaniem, to z nadmiaru adrenaliny wpadnę tutaj się wyładować

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 21:48   #3697
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
SUPER !!!

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Na pewno wszystko będzie dobrze !! odpoczywaj spokojnie - to najlepsze dla Maleństwa.
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ja też nie mam siary, ale z tego, co wiem, to o niczym nie świadczy i nie ma żadnego wpływu na późniejszą laktację.
Miałam przepakować torbę, ale coś nie mam natchnienia.

Mały tak mi naciska na pęcherz, że najchętniej bym nie schodziła z kibelka

ja też chętnie wpadnę
He he, skąd ja to znam - dzisiaj w końcu przelali mi wypłatę na konto i hulaj dusza

jak ja uwielbiam oglądać zbiory dzieciowe

Właśnie przed chwilą leciała reklama "O Matko " i chyba będzie fajny odcinek - o strachu przed porodem

Idę oglądać "Miasto Kobiet ". Dobranoc Mamusie

Ps. Chyba, że mąż znowu obudzi mnie w środku nocy z jakimś genialnym pytaniem, to z nadmiaru adrenaliny wpadnę tutaj się wyładować

Ja też tak mam, moj sie wierci i w ogole.. jak bede umiala to dodamjutro zdjecia inaczej. cos nie wyszlo

dobrej nocki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 21:55   #3698
kmagg81
Raczkowanie

ja tez zmykam - kolorowych snów dla Was

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 22:04   #3699
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
hihi - ''Bergoglio urodził się w Buenos Aires, 76 lat temu w rodzinie włoskich emigrantów....''

wiec po krotce kazda z nas ma racje
boshe zjadlam 3 Banany ... popilam herbata i Pekam haha
Kasia ja się nie upieram, przełączałam kanaly i się zatrzyałam na habemus i chyba Kraśko mówil, ze Argentyńczyk. Sympatyczny się wydaje, wg mnie mnie więcej charyzmy niż Benek.

Cytat:
A pytanie moje, czy ta tzw. siara powinna się pojawić przed porodem, czy nie ma reguły ?? Bo u mnie nic, posucha w tym temacie i nie wiem czy jest się czym przejmować ??
Lekarz jakoś nigdy mnie o to nie pytał, więc może nie mam co panikować ?? jak To jest u Was??
nie panikować, przy pierwszej ciąży nie miałam i teraz też nie mam.

Robotka skończona....

ale żeby nie było za dobrze- to tak mnie zeby bolą że szok- cała lewa strona i górna i dolna szczęka. Nie siadam na fotel bez znieczulenia, więc nic się chyba nie da zrobic, a żeby wiedziec który z tych zębów boli to potrzebne byłoby zdjęcie, ktorego teraz nie zrobię, nie? Do dupy to wszystko.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 22:05   #3700
Sorceresss
Wtajemniczenie

OC, no to Dziedzic rzeczywiście wystrzelił z wagą... I dobrze! Chłop musi być wielki (chyba siebie też próbuję tak pocieszyć :P). Najważniejsze, że wsio w porządku!

Kolorowych snów mamusie!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 22:22   #3701
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

no ja se pewnie poczekam i poczekam na kase ... chociaz mogliby dac za syka (L4) juz teraz pod koniec marca .. bo macierzynskie pewnie dostame 27 kwietnia ... i to od razu za marzec i kwiecien no ale do tego czasu ... praiwe putska na koncie .. nawet siostra musi zalozyc za mnie kase w tym miesiacu za mieszkanie ...

a wpadaj wpadaj .. w CIAZE i tak nie zajdziesz
ew mozemy sie spotkac tu o 3 W NOCY hahaha

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kasia ja się nie upieram, przełączałam kanaly i się zatrzyałam na habemus i chyba Kraśko mówil, ze Argentyńczyk. Sympatyczny się wydaje, wg mnie mnie więcej charyzmy niż Benek.
ale ja nie mowie kochana ze sie upierasz .. ja tez zrozumialam prawie nic z niby z argemtyny ale o wlskich korzeniach
w sumie z wygladu taki
podobny ' do nikogo ' ale wydaje sie sympatyczny
czas pokarze
aaaaaaaaaaaaa i co najwazniejsze wyczytalam na necie
'' ze poono ze jest za zakaznem homo-zwiazkow i antykoncepcji .... to uwaza ze kazde dziecko NAWET Z NIEPRAWEGO LOZA zasluguje na chrzest ... wiec juz wiem co powiem mojemu proboszczowi '' haha

no nic jak wszystkie ida sapc to ja tez Lece

Slodkich i Kolorowych

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 00:28   #3702
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

No to ja mam odwrotnie Wyszły jakieś skurcze... w tym jeden na 70% (nie mam pojęcia kiedy)... Jutro mam się zjawić na wizycie z badaniem ginekologicznym i USG (zła jestem jak szlak, że nie dzisiaj, ale co ja mogę...) i co najbardziej paraliżujące... zabrać torbę na przyjęcie. No to mi TŻ wykrakał... darł się o tą torbę i teraz naprawdę muszę się spakować!
I oczywiście dziewczynki prośba wielka jak kosmos - trzymać kciukory za mnie, żebym jutro z ów torbą wróciła do domu

I wielkie dzięki za życzenia urodzinowe
no to kciuki żebys jutro wróciła z torba do domku
No i spóźnione ale szczere życzonka
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
OC, Ty masz z IKEI ten biało- niebieski ręczniczek z kapturkiem??? Jaki jest? A po praniu?
nie do mnie pytanie ale ja też ten ręcznik nabyłam Calkiem fajny i widać, że porządny Choć nie oszukujmy się - jest to ręcznik frotte, więc nie jest taki suuuper milutki Ale póki co nie trafiłam na żaden super milutki z kapturkiem... więc chyba po prostu dokupię jakiś mięciutki zwykły w razie czego
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wstawiam wam mojego Michasia
cudny

Powiem Wam, że mam wspaniałą koleżankę... Była u mnie w czwartek i trochę się "wypłakiwałam", że nie mam maciupkich ubranek na naszego Leośka (bo zwazywszy na wagę to zakładam, że urodzi się mniejszy niż 50cm). A w sumie ja nawet na 56cm mam tylko kilka pajaców i body... a to i tak za duże na niego. I ona mi od swojej siostry, która urodziła 2 m-ce temu przywiozła troche slicznych pajacyków, bodziaków, spodenek i spioszków na rozm. 50cm Ależ jestem szczęśliwa A, i jeszcze nawet pół paczki pampersów jedynek dorzuciła, bo siostrze zostały

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Ok ide dalej nadrabiac, fajnie, ze tyle dzis naprodukowalyscie bo czekam z porodem na cisnij dziolcha Ja dzis po mega aktywnym dniu latania po urzedach padam na twarz.
ja też
Cytat:
dziewczyny kupowalyscie octenisept do pepuszka?? co jeszcze z apteki sie moze dla malego przydac..sobie to nie wiem czy tantum rosa kupowac bo nie wiem jak porod bedzie wygladal...
torby, ktore pakowalam rano dzisiaj przejze na spokojnie, ale mobilizacja hehe
Ja nie lupowałam ale mam Mialam jakiś czas temu wycinane spore znamie i tym mi kazali psikać bliznę... więc mi zostało
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Hej kochane...nadal nie mam czasu poczytac na spokojnie watku...

pytanie mam...czy karmiac piersia mozna korzystac z solarium?? zakryje brodawki to nic nie powinno sie stac? co myslicie?? ide na wesele 31.03 i troszke bym sie podkoloryzowala...
Liwka ja nie widzę przeciwwskazań
Stary 2013-03-14, 01:20   #3703
Zaciazona
Raczkowanie

cholera jasna jednak bede cisnac na tym watku.
O 1:30 odeszly mi wody, skurczy brak, ale ze mam paciora to jedziemy juz do szpitala.
Trzymac kciuki!
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 01:44   #3704
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
O 1:30 odeszly mi wody, skurczy brak, ale ze mam paciora to jedziemy juz do szpitala.
Trzymac kciuki!
aaaaaaa TO CIŚNIJ DZIOŁCHA CIŚNIJ

a ja ciekawa jak tam Vilga
urodziła czy nie ...

eh no i mamy 3 w nocy ... a ja dalej nie psie
nie umiem miejsca znaleźć .. próbowałam zacząć znowu czytać książkę ale m nie wychodzi
a w dodatku tak dziwnie mnie ''swędzi'' tam ze oci.ppie.je zaraz

Stary 2013-03-14, 03:56   #3705
kasia86bgo
Zakorzenienie

5

eh chyba mam nowy rekord :P
w sumie juz mnie oczy od czytania zaczynaja bolec ... wiec widze szanse na to ze uda mi sie w koncu zasnac
pewnie wstanę Switkiem Kolo Poludnia

Stary 2013-03-14, 04:22   #3706
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak na szybko tylko wpadłam się pochwalić że zdecydowaliśmy się na te mieszkanie (;

No ponadrabiam Was dokładnie pod wieczór jak będę mieć więcej wolnego (;
za dobrą wiadomość

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że mam wspaniałą koleżankę... Była u mnie w czwartek i trochę się "wypłakiwałam", że nie mam maciupkich ubranek na naszego Leośka (bo zwazywszy na wagę to zakładam, że urodzi się mniejszy niż 50cm). A w sumie ja nawet na 56cm mam tylko kilka pajaców i body... a to i tak za duże na niego. I ona mi od swojej siostry, która urodziła 2 m-ce temu przywiozła troche slicznych pajacyków, bodziaków, spodenek i spioszków na rozm. 50cm Ależ jestem szczęśliwa A, i jeszcze nawet pół paczki pampersów jedynek dorzuciła, bo siostrze zostały
super fajnie mieć takich znajomych

Cytat:
Trzymac kciuki!
No to czekamy na efekty

No właśnie ciekawe co u Vilgi

Ja tak ukradkiem, wyprawiłam mężusia do pracy więc idę z powrotem na łóżeczko....
Stary 2013-03-14, 06:07   #3707
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Ale miałam ciężką noc, nie spałam do 3 bo tak mnie brzuch bolał cały czas i do tego twardy jak skała, trochę się przestraszyłam ale na szczęście przeszło...
Cytat:
Trzymac kciuki!
Trzymamy kciuki i czekamy na nowiny
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 06:10   #3708
alliw
Zadomowienie

Cytat:
ja nie miałam, ale nie mam problemów z pokarmem teraz

Cytat:
fajna koleżanka

Cytat:
Trzymac kciuki!

Dzień dobry
Ja dziś pobudka o 4, bo Jaś chciał jeść, tylko że potem już nie chciał zasnąć, heh... Udało mi się go ululać po 6, zjadłam śniadanko i idę spać

Miłego dnia i słonecznego dnia wam życzę
Stary 2013-03-14, 06:18   #3709
BYou
MBZ♥

Dziewczyny: Vilga i Zaciazona trzymam

dzień zaczęłam awarią:/jak ktoś mi jeszcze raz powie, że mdłości i wymioty to w I trym to chyba się nagram

Malpka lecę zagłosować

Sorce spełnienia marzeń

Strippi przecudne zdjęcie

Mokka super mieć takich Przyjaciół

Agnjeska niech Wam siędobrze mieszka

Liwka bałabym się przebarwień po solarium:/hormony jeszcze szaleją:/

Eluśka mam octanisept ale zamierzam używać w razie "w"

Kasia Bidulko

O.C za wizytę i Dziedzica

kmagg nie mam wcale siary, nic nie leci

Nyaaa i jak tam Mąż?obudził Cię w nocy?

Oldzinx nie miałam takiej wizyty ale raczej bym ciasta nie piekłaewentualnie zaproponowała coś do picia

Despa oj

Monicca też miałam wczoraj wieczorem kamień zamiast brzucha, Mąż już w stresie ale przeszło

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 06:40   #3710
czarny flamaster
Zadomowienie

Tak więc.... Gooooooood Moooooorning!

Dziś mamy pełne 39tc! Jutro zaczynamy 40 tydzień
Do porodu zostało nam.....7 dni! Nie mogę się doczekać!!!

Rada na najbliższe dni: "Skup się tylko na sobie. Odpoczywaj, jedz to, na co masz ochotę, rób sobie drobne przyjemności. Ważne, byś nabrała sił i z dobrym nastawieniem ruszyła na porodówkę." ♥

Z każdym dniem mam wrażenie, że brzuszek jest większy, a mały jeszcze bardziej aktywny. Czytałam gdzieś, że dzieciaczek robi się bardziej aktywny przed porodem. Jeśli to prawda, to mój będzie miał naprawdę dobre wyjście z progu
Mam w planach w przyszłym tygodniu, około 20.03, zasiąść na piłeczce i postarać się urodzić malucha w terminie. Jestem bardzo ciekawa czy się to uda

Widziałam, że pisałyście o siarze- ja do tej pory nie mam Nie panikuję, pewnie pojawi się po porodzie.
Za to w przeciągu ostatnich tygodni rozstępy nieźle wyszły mi na brzuchu w okolicy pępka. Mały tak się rozpycha, że skóra nie daje rady,
Jednakże na świecie są gorsze problemy niż moje rozstępy więc nie zawracam sobie nimi głowy

Miłego dnia kochane!

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 06:50   #3711
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
I oczywiście dziewczynki prośba wielka jak kosmos - trzymać kciukory za mnie, żebym jutro z ów torbą wróciła do domu

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Witam się w 36 tygodniu (czyli zanczynam 9 miesiąc)

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Miałam dziś 2 wizyty: u gina i okulisty. U gina wszystko ok, gorzej u okulisty. Dostałam skierowanie do poradni siatkówkowej, bo zobaczyła w lewym oku nietypowe zmiany, które mogą być wskazaniem do cc Trzymajcie kciuki, żebym jednak mogła cisnąć
Najlepsze jest to, że to moja druga konsultacja okulistyczna, poprzedni lekarz nic nie zauważył Dobrze, że mnie coś tknęło i zapisałam się do innego.
.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

dziewczyny myslałam ,że będę baaardzo tęsknić za colą ,tym bardziej ,że nie zdążyłam wszystkich puszek wypić ....
ale nic z tego !!! jak zobaczyłam mojego brzdąca ,takie delikatne ,niewinne śliczności ,cudownie pachnące mleczkiem to bardzo żałuję każdej wypitej kropelki tym bardziej ,że przed ciążą nie piłam ......
za to wiedza o szafce wypełnionej czekoladkami lind mnie dobija .... a jak tż mi kupił to zbytnio nie miałam ochoty ... mały się w brzuchu rozpychał pod koniec już tak bardzo ,że jakoś nie widziałam miejsca na czekoladki ..... a niedługo święta - moje dzieci - wbrew zakazom - dostaną od babć tonę najlepszych słodkosci - milki,linda ,ferrero ..... połowę ja zjadałam .....
no dobra - więcej niż połowę
tytuł na nowy wątek powinien brzmieć :
"NAJEDZCIE SIĘ DZIEWCZYNY ,NIE ZNACIE DNIA ANI GODZINY "
mi też sie marzy czekolada no ale cóż
a tytuł wątku jak najbardziej pasuje

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

zapomniałam sie przywitać

dziewczyny 2 ostatnie dni głosowania, jestem w tyle ale może jak się zbierzemy to może się uda podciągnąć

tak więc zapraszam do głosowania
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 07:09   #3712
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Budzę się, patrzę przez okno a tam ze 20cm śniegu napadało przez noc i nadal sypie
Cytat:
Trzymac kciuki!
No to trzymam kciuki, chociaż może już po wszystkim

Jeśli chodzi o pranie ciuchów to właśnie dziś mam zamiar poprać te wszystkie nowe koszule i przy okazji naszą pościel w proszku dla małego. Nie będę prać swoich ciuchów w tym proszku, ale ładnie pachnie, więc pościel sobie upiorę

Pisałyście o siarze, że jedne mają inne nie, ja dziś w nocy dosłownie zalałam dwie koszulki (musiałam się przebierać) i prześcieradło i nie powiedziałabym, że to siara była, a raczej mleko Czemu ja mam tak wcześnie z taką intensywnością? Mam nadzieję, że to nie wpływa na termin porodu i go nie przyspieszy.

Malpka
- zagłosowane

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 07:12   #3713
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wstawiam wam mojego Michasia
cudna fotka
Stary 2013-03-14, 07:14   #3714
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:

Cytat:
Trzymac kciuki!
Och, to trzymamy!

Mnie unieruchomiło. Nie dam rady wyjść do sklepu
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 07:16   #3715
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam takich ludzi, którzy wiedzą kiedy i co zrobić, żeby pomóc. Czasem drobny gest, a znaczy bardzo wiele. Super

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Zaciazona - tożeś niespodziankę nam przygotowała. To kciuku zaciśnięte maksymalnie i czekamy na wieści i zdjęcia z maluszkiem.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 07:26   #3716
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Ewkaaa8891 Dragusia88 gratuluję

synuś w miarę grzeczny w dzień aniołek, w nocy włącza mu się szaleństwo ale damy radę. a widok tż z takim maleństwem na rękach bezcenny
ja dalej nie mogę usiąść na tyłku, ledwo chodzę i robi mi się słabo jak stoję. strasznie zła jestem, że nie nacięli tylko popękałam, położna powiedziała że do samego odbytu rozjechane żałuję wyboru szpitala, wypuścili małego z gnijącym pępkiem i całym ciałkiem w potówkach a mi powiedzieli żeby się nie przejmować bo to rumień niemowlęcy i samo zniknie. była już położna i stwierdziła, że jak można wypuścić tak zaniedbanego dzieciaczka ze szpitala. dodam, że byłam jedyną osobą na oddziale więc dużo roboty te baby nie miały.
wczoraj dostałam gorączki mam nadzieję, że nie od cycków, chociaż wczoraj miałam strasznie twarde i bolące ale zaczęłam masować, trochę wyciskać i smarować brodawki mlekiem i już jest lepiej.

tak na szybko mój Karolek
zdjęcie trochę nie wyraźne bo z telefonu ale jak się ogarnę wstawię lepsze ma cudne kudełki, warto było znosić zgagę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 735170_514778385229943_860498550_n.jpg (47,4 KB, 84 załadowań)

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2013-03-14 o 07:30
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 07:28   #3717
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku oby wszystko się wygoiło
a Maluszek śliczny

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 07:30   #3718
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak na szybko tylko wpadłam się pochwalić że zdecydowaliśmy się na te mieszkanie (;
(;

Cytat:
aaa no i zapomnialam sie wam pochwalic .. ze jak weszlam na zaplecze w pracy to kolega powiedzial mi
'' jak ty slicznie wygladasz ''
yhmm od razu mi sie samoocena podniosla
:
takich kąplenetów miło sie słucha

Cytat:
ja nie miałam siary ani przed pierwszym porodem ani teraz więc spokojnie
Stary 2013-03-14, 07:31   #3719
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Witam się w mroźny poranek, brrrr

Cytat:
Trzymac kciuki!
Ciśnij, ciśnij

Cytat:
eh no i mamy 3 w nocy ... a ja dalej nie psie
nie umiem miejsca znaleźć .. próbowałam zacząć znowu czytać książkę ale m nie wychodzi
Ja też nie spałam prawie całą noc, ale nie chciało mi się kompa włączać. Mały też się wiercił przez pół nocy i dawał mi po pęcherzu
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Nyaaa i jak tam Mąż?obudził Cię w nocy?
dzisiaj mu się nie udalo, bo ja tez nie mogłam spać w nocy. Się chłopinie upiekło tym razem

Za to chyba ostatecznie pożegna się z piwkiem - wczoraj wieczorem chyba jakieś przepowiadające miałam ( chyba - bo nie jestem pewna co to bylo ) a on do mnie " weź mnie nie strasz, że skurczy dostałaś, ja już piwo wypiłem ". Moja reakcja - "MÓWIŁAM ŻEBYŚ NIE CHLAŁ!!!"
Także tego... chyba sprawę alkoholu mamy załatwioną

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Dziś mamy pełne 39tc! Jutro zaczynamy 40 tydzień
Do porodu zostało nam.....7 dni! Nie mogę się doczekać!!!

Rada na najbliższe dni: "Skup się tylko na sobie. Odpoczywaj, jedz to, na co masz ochotę, rób sobie drobne przyjemności. Ważne, byś nabrała sił i z dobrym nastawieniem ruszyła na porodówkę." ♥
za tygodnie

o to! to! to!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
tak więc zapraszam do głosowania
zagłosowane
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
synuś w miarę grzeczny w dzień aniołek, w nocy włącza mu się szaleństwo ale damy radę. a widok tż z takim maleństwem na rękach bezcenny
ja dalej nie mogę usiąść na tyłku, ledwo chodzę i robi mi się słabo jak stoję. strasznie zła jestem, że nie nacięli tylko popękałam, położna powiedziała że do samego odbytu rozjechane żałuję wyboru szpitala, wypuścili małego z gnijącym pępkiem i całym ciałkiem w potówkach a mi powiedzieli żeby się nie przejmować bo to rumień niemowlęcy i samo zniknie. była już położna i stwierdziła, że jak można wypuścić tak zaniedbanego dzieciaczka ze szpitala. dodam, że byłam jedyną osobą na oddziale więc dużo roboty te baby nie miały.
wczoraj dostałam gorączki mam nadzieję, że nie od cycków, chociaż wczoraj miałam strasznie twarde i bolące ale zaczęłam masować, trochę wyciskać i smarować brodawki mlekiem i już jest lepiej.

zdjęcie trochę nie wyraźne bo z telefonu ale jak się ogarnę wstawię lepsze ma cudne kudełki, warto było znosić zgagę
Karolek- cudo
Trzymaj się Kochana, trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej doszła do siebie. A szpital i personel - rzeczywiście jakaś porażka. Co za ludzie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-03-14 o 07:35
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 07:40   #3720
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja polecam te;
http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-p...096837859.html
Podwójnie tkane, po pierwszym praniu wyglądają identycznie jak przed, natomiast zwykłe wyglądają dużo gorzej już po pierwszym praniu.
Dziekowac

Cytat:
to ja polecam te: http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...047766075.html
Są grube, mocne, po praniu wyglądają równie dobrze. Mam też jakieś niby podwójnie tkane ale szkoda się rozpisywać jakie dziadostwo!
A te polecam
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Przystojniak
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości