|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
zartowalam , Kochana....
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, to krem a one w nadmiarze mogą tak cudować
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo tego tam gdzie trzeba to sie dogadam a poza tym musze przypilnowac meza zeby o wszystko wypytal bo w domu wielki chory, a jak przyjdzie do lekarza to nagle ozdrowienie i nie mam wiecej pytan :P
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przez ten refluks prawie nic nie mogę jeść bo po wszystkim od razu kwas na maksa, wymioty i straszny ból brzucha, osłabienie.. Owoce i warzywa odpadają, soki, slodycze, ajak bym zjadła coś smażonego i to jeszcze z majonezem, to chyba bym padła na miejscu... A lekarz mówi, że leków w ciąży nie można, a ja brałam na stałe
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi obiadami
![]() Moj tż mi wczoraj wypomniał, że od dawna obajadu nie jadl. Jakby sam rączek nie mial ![]() I jeszcze pytam co by Panicz zjadł to on do mnie że schabowe mamy w zamrażalniku. No pewnie ku^&** wie że odrzuca mnie od mięsa ale dla Panicza smażyć żeby miał obiadek. Niedoczekanie wrrrr!
|
|
|
|
#337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zanim poszłam na L4 mój mąż przyrządzał obiady bo ja wracałam z pracy 2 godziny później niż on. Jednak on często szedł na łatwiznę i kupował właśnie takie rzeczy jak pierogi i krokiety z Biedronki, więc prawie wszystkie już testowałam i mogę spokojnie polecić. ![]() Teraz jak ja siedzę już w domu to trochę bardziej się wysilam i pichcę jakieś obiady. Choć czasem i tak sięgam po pierożki i krokiety z Biedronki, bo są bardzo dobre. A dziś na obiad - ogórkowa!!! ![]() ![]()
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak jak wczoraj któraś napisała coś o pierogach
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wklejone było ze strony NFZ, wiec w sumie powinno obowiązywać, ale skoro mówicie, że nie wszędzie... eh... no nie kumam. Na bezpłatne usg owszem, dowiedziałam się, jak najbardziej na NFZ można, ale już na genetyczne i na ewentualne badania krwi to tylko w wymienionych przypadkach. Ale moze rzezcywiscie, co miasto, to zasady ![]() BDW z tego co zrozumiałam genetyczne od niegenetycznego różni się zazwyczaj sprzętem (genetyczne na lepszym się robi) i przeszkoleniem lekarza (do genetycznego musi mieć papiery, tak na chłopski rozum, musi być przeszkolony, żeby wyłapać wszystkie szczegóły). Cytat:
Przygotuję mu, doprawię, ale od zapachu smażonego mnie odrzuca... na razie nie protestuje
|
||
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym nigdzie nie jechała tylko zrobiła tak jak mi zalecił lekarz: 1-2 h leżeć na wznak z lekko podniesionymi nogami, być może się uspokoi, być może też zrobił Ci się jakiś krwiaczek czy coś. To nie zawsze oznacza najgorsze.
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
mi też smaka pierogami ruskimi narobiłyście
ale ja robię domowe, nie chcę gotowych w ciąży jeść, mimo, że te z biedry są na prawdę dobre
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojemu powiedzialam, że jak sobie wymyśli coś bez mięsa i cebuli to nie ma problemu, zrobię. Ale mięsa nie i kropka. Jeszcze ostatnio mnie wkurza to tym bardziej niech się gryzie
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
siiiiiikuuuuuuu
![]() jak szybko dziala ten urosept? |
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie w ogóle
![]() Ja to tylko furagina, ale to na receptę.
|
|
#348 |
|
czyli Endżi
|
Dla mojego narzeczonego obiad bez "mięcha" jest niedokończony
![]() Właśnie wstawiłam kurczaka do pieczenia - posypałam papryką i dodałam ciutkę oleju z pestek winogron żeby zrobiła się pyszna skórka. Ale mi narobiłyście smaka na frytki, mmm... ![]() Na marginesie kolejny zabobon z cyklu "dziewczynka odbiera mamie urodę" jest taki, że jeśli mamy zachcianki na pikantne, słone czy kwaśne rzeczy to urodzimy chłopca a jeśli na słodkie to dziewczynkę. Wnioskując po tym powinnam mieć bliźniaki - synka i córkę :p Wczoraj wsunęłam kilka łyżeczek Nutelli i zagryzłam całym słoikiem ogórków marynowanych, po czym popiłam soczkiem porzeczkowym
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Wolno
ja miałam częste zapalenia pęcherza i na to tylko furagin pomagał, ulga była od razu. Nie wiem, czy to jest w Niemczech...
|
#350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyli się nie łapie... wizyte mam za 2 tygodnie więc będę miała 13t4d ale chodzę na nfz... więc musiałabym zapytać czy mi zrobi za opłatą ![]() a wy wszystkie robicie to usg ? ![]() Cytat:
![]() najlepiej przy następnej wizycie zapytam się położnej co i jak przynajmniej przed lekarzem nie wyjde na głupka ![]() Cytat:
![]() i wie że mnie odrzuca ogólnie od kuchni, nawet lodówke jak otwieram to mi źle ale stwierdził że ciąża to nie choroba ![]() no a z drugiej strony nie dziwie mu się... ja ostatnio non stop leże na nic nie mam siły, mdli mnie całymi dniami zarastamy powoli brudem ![]() a on idzie na te 8h do pracy, później robi w domu, bo remontujemy cały dom więc rozumiem że chciałby zjeść porządny obiad... ale przez ciąże nie mam weny zupełnie do gotowania... i gotuje tak na odwal i najlepsze że nie jestem w stanie sama zjeść niczego co ugotuje wczoraj mój obiad to był rosół ale potem mnie zabrał do maca na mcflurry ![]() i wczoraj na warsztatach bezpieczny maluch wygrałam szlafroczek dla dzidziusia dostaliśmy trochę gadżetów.. i mam pierwsze skarpetki urocze malusie nie wiem tylko dlaczego niektóre pary brały po 2 poduszki przez co ja nie dostałam wcale ![]() najlepsze były osoby które wrzucały po kilka losów na siebie ![]() nigdy nie ogarne tej polskiej mentalności byleby nabrać ile się da bo dają za darmo
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jest od niedawna bez recepty takie coś urofuraginum i właśnie patrzę, że ma taką samą dawkę jak furagin na receptę
|
#352 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby pomogło! ja właśnie wtrabiłam taką mieszankę oczywiście z pomidorkiem. Ja też w kółko wpierniczam pomidory Cytat:
ale poprawiła mi się przemiana materii dzięki siłowni i narazie nie nabieram na wadze tak szybko. Zobaczymy jak będzie dalej![]() Oj jak bym chciała się wysypiać i regenerować tak szybko. Ciesz się koleżanko Ja przez tą senność oddaliłam się od męża o 21 ja już kimono, a do domu wracam też późno i on wtedy pisze pracę mgr i nie ma dla mnie czasu no i tak leci dzień po dniu ;/ do tego dochodzą mdłości wieczorne totalnie mnie zniechęcające do wszystkiego Cytat:
Cytat:
Jak będziemy mieszkali sami i nie będę musiała dzielić kuchni z teściową! to też będę robiła Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2013-03-14 o 12:39 |
||||
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie robię, tzn robiłam to obowiązkowe u ginki, ale na to prywatne płatne nie idę, bo mi ginka powiedziała, że jak w tym podstawowym nic nei wychodzi to nie ma po co. Tzn powiedziała of course, że to nasza decyzja, ale też powiedziała, że wynik jest czysto statystyczny i budzi później duże problemy etyczne - czy robić amniopunkcję, co jak się okaże, że zrobię, a dziecko było zdrowe, ale od badania coś mu się stanie, a nawet jak wykryją coś, to czy się zdecydujemy na usunięcie... I my po przemyśleniu nie zdecydowaliśmy się. Idę tylko w środę na ponowne usg dla zbadania przezierności, bo w poniedziałek mały za bardzo się ruszał i tylko była widać, że przezierność bardzo mała, ale nie dało się dokłądnie zmierzyć. Ale to każdy sam decyduje
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zup wogóle nie cierpi. Musi być konkretne danie, a nie jakaś "paciara" jak on to mówi już woli na obiad zjeść kanapki.Ja mam straszne parcie na słodkie. Jak się odchudzałam to ograniczałam, a teraz czuję taką niemoc w walce ze słabościami Zaszałaś z tą mieszanką Nutelli z ogórkami. Dobrze się czułaś później? |
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo niczego się nie zmieni ![]() poza tym wydaje mi się że trafiłam na naprawdę bardzo dobrego ginekologa więc chyba po prostu mu zaufam i zdam się zupełnie na niego
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio jadłam naleśniki z serkiem białym i czekoladą i zagryzałam ogórkami kiszonymi ihihihiiihih
![]() pychota ale ja od małego tak wcinam więc to nie przez ciążę
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha chyba wszystkie mamy taka wkręte na frytki, ja zwłaszcza na takie domowe
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Brydzia mi też wali z lodówki. Brrr. Ja nie zrobię mu póki co mięsa bo nie i kropka. Śmierdzi to dla mnie cholernie a jak w zupie mi się kawałek trafił to... straszne to było.
Ja zawsze wszystko robiłam jak położyłam małego. Teraz zasypiam z nim i tyle z roboty. A co do tego genetycznego to ja mam jakieś takie bardzo ogólnikowe chyba. Takie podstawy ( nosek, udo) i w sumie już nie pamiętam co tam jeszcze. U mnie długa droga. Ciekawe jak czarna... ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() Taki standard chyba
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Musze przejechać pól miasta, żeby kupić je za 30 pln. U mnie na osiedlu około 50 pln za 1 opakowanie.
|
|
#360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tego nie rozumiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wolę wiedzieć, żeby albo podjąć działania (o ile to możliwe - niektóre wady można leczyć jeszcze w ciąży) albo chociaż po to, żeby się za wczasu przygotować (poszukac info jak wychowywać dziecko z wadą, ewentualnej pomocy w jak najszybszej rehabilitacji, czy poszukać odpowiedniego wyposażenia pokoiku). Ale zgadzam się, że jest to kwestia własnego podejścia |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

czyli za dużo

babka pyta sie mnie czy mam regularne miesiaczki a ja mowie ze tak sobie na co moj kochany Bambi sie odzywa jak to nie masz, masz regularne...no kurde chyba lepiej wiem...a chodzilo mi o to ze nie co do dnia...
Ja przez ten refluks prawie nic nie mogę jeść bo po wszystkim od razu kwas na maksa, wymioty i straszny ból brzucha, osłabienie.. Owoce i warzywa odpadają, soki, slodycze, ajak bym zjadła coś smażonego i to jeszcze z majonezem, to chyba bym padła na miejscu... A lekarz mówi, że leków w ciąży nie można, a ja brałam na stałe

Przygotuję mu, doprawię, ale od zapachu smażonego mnie odrzuca... na razie nie protestuje
taka czysto czerwona... Nie wiem co jest grane,bo nic mnie nie bolało 

ale ja robię domowe, nie chcę gotowych w ciąży jeść, mimo, że te z biedry są na prawdę dobre 

Jak będziemy mieszkali sami i nie będę musiała dzielić kuchni z teściową! to też będę robiła