MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 12:21   #3781
BYou
MBZ♥

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Scarlett jestem po operacji kręgosłupa, mam wstawione metalowe pręty trzymające go i uwierz mi wiem co to znaczy groźba jeźdżenia na wózku, ból taki, że się wszystkiego odechciewa. Ale nie wpadam na wątek i nie piszę o tym. Bo mimo wszystko staram się. Wiec proszę Cię, nie rób z siebie największej męczennicy. Postaraj się wyciszyć dla swojej Córki
Ode mnie też koniec i ustawiam ignor bo te kilka dni do porodu mam zamiar spędzić w szczęściu i radości

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 12:21   #3782
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I takie mam pytanie, bo już nie pamiętam, jak to jest. Jeśli do terminu nie urodzę, to co? Po terminie zgłaszam się na IP? Czy jak?
Moja gin już mnie nie umawiała, więc jak ze zwolnieniem?
Ja mam wizytę umówioną jeszcze 2 dni przed TP i do wtedy zwolnienie. Jak nie urodzę wcześniej to wtedy gin mi da jeszcze zwolneinie na tydzień i po tygodniu do szpitala.

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Kochana pozytywne nastawienie i ja tak tez planuje... robic dla siebie duzo..mam ochote na jakies perfumki... poki co pozniej dla siebie cos bym kupila wiosennego w rozmiarze po porodzie..) jest tu jakis znawca zapachowy ??? Milego dnia
O to to dzisiaj będę mieć nową moją ulubioną Versace Bright Crystal
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 12:26   #3783
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Kobietki polecam Wam ten program, w aptece sa rabaty jak ktos lubi robic przez internet zakupy, dostalam dzis karte i kilka probek... lubie probki..

Przyszla do mnie paczka z laktatorem m.in.. i kremem lonomag, ziajka na brodawki, pokrowiec na przewijak i do wozka, platki kosmetyczne, itp. dostalam z jepla problk 500 ml plyn do plukania fajna mi probka.. sprzedawca gapa kids polecam, ceny tez takie przystapne raczej...

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja mam wizytę umówioną jeszcze 2 dni przed TP i do wtedy zwolnienie. Jak nie urodzę wcześniej to wtedy gin mi da jeszcze zwolneinie na tydzień i po tygodniu do szpitala.

O to to dzisiaj będę mieć nową moją ulubioną Versace Bright Crystal
ja tak bardzo chce czyms pachniec oo teraz juz z domu sie nie rusze, kaczym chodem daleko nie dojde
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 12:39   #3784
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
No widzisz, tak się składa, że przed kompem nie siedzę, bo nie jestem w stanie, tylko leżę w łóżku i mam tablet.
czy Lezysz czy Siedzisz .... i tak widocznie ci nie BOLI skoro dajesz rade

ogolnie koncze .. ew poczytam co tam masz do napisania

ide robic po malu obiad
.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 12:42   #3785
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
cholera jasna jednak bede cisnac na tym watku.
O 1:30 odeszly mi wody, skurczy brak, ale ze mam paciora to jedziemy juz do szpitala.
Trzymac kciuki!
o kurcze No to czekamy na wieści z frontu
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
zapomniałam sie przywitać

dziewczyny 2 ostatnie dni głosowania, jestem w tyle ale może jak się zbierzemy to może się uda podciągnąć

tak więc zapraszam do głosowania
zagłosowane
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pranie ciuchów to właśnie dziś mam zamiar poprać te wszystkie nowe koszule i przy okazji naszą pościel w proszku dla małego. Nie będę prać swoich ciuchów w tym proszku, ale ładnie pachnie, więc pościel sobie upiorę
a który Ci tak pachnie? Ja prałam w Jelpie... potem w Loveli i one dla mnei żadnego zapachu jie mają Podobno Dzidziuś ładnei pachnie ale jakoś nie trafiłam na ten proszek... jedynie płyny widziałam
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Ewkaaa8891 Dragusia88 gratuluję

synuś w miarę grzeczny w dzień aniołek, w nocy włącza mu się szaleństwo ale damy radę. a widok tż z takim maleństwem na rękach bezcenny
ja dalej nie mogę usiąść na tyłku, ledwo chodzę i robi mi się słabo jak stoję. strasznie zła jestem, że nie nacięli tylko popękałam, położna powiedziała że do samego odbytu rozjechane żałuję wyboru szpitala, wypuścili małego z gnijącym pępkiem i całym ciałkiem w potówkach a mi powiedzieli żeby się nie przejmować bo to rumień niemowlęcy i samo zniknie. była już położna i stwierdziła, że jak można wypuścić tak zaniedbanego dzieciaczka ze szpitala. dodam, że byłam jedyną osobą na oddziale więc dużo roboty te baby nie miały.
wczoraj dostałam gorączki mam nadzieję, że nie od cycków, chociaż wczoraj miałam strasznie twarde i bolące ale zaczęłam masować, trochę wyciskać i smarować brodawki mlekiem i już jest lepiej.

tak na szybko mój Karolek
zdjęcie trochę nie wyraźne bo z telefonu ale jak się ogarnę wstawię lepsze ma cudne kudełki, warto było znosić zgagę
kurcze, co za szpital Wracajcie szybko do zdrówka A fotka
Cytat:
a no i jeszcze na szybko się pochwalę, że wyszlam ze szpitala z waga sprzed ciąży ale za to brzuch mam jak w 4-5 miesiącu
A co do brzuszka... to ostatnio pomyślałam, ze chyba nawet lepiej żeby schodził sobie stopniowo niż tak od razu do zera i flak
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Scarlett przepraszam Cię bardzo ale albo ze mną i z moim poczuciem humoru jest coś nie tak albo z Twoim:/czemu piszesz o ciąży i o Dziecku w taki sposóbprzeszłysmy obie przez najgorsza sprawę dla kobiety jaką są poronienia, a piszesz w tak bezduszny sposób. Nie rozumiem Czasem mam wrażenie, że specjalnie prowokujesz bo łakniesz uwagi...Ale do akceptacji to nie tędy droga:/
fajnie, że nowsze mamusie tez zwróciły uwagę na sposób pisania tej... Pani Bo słyszałyśmy od niej parokrotnie, że sie jej czepiamy, nie pozwalamy na wyrażanie swojego zdania, etc... Ale jak widać chyba nie z nami coś jest nie tak, tylko jednak z nią
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja dla naszej mam rozmiar 44

a tak poza tym w Auchan (o ile masz) sisotra mi kupila kilka bodziakow na rozmiar 50 nowe za jakies grosze takze jakby co to mozesz popatrzec.

widze ze zacytowalam nie to co trzeba
to do mnie chyba było No ja rozmiarki 44 widziałam w Kappahl. Tak w razie czego pokazałam Tżtowi gdzie ma szukac gdyby faktycznie Leoś okazal się taki maciupeńki... Bo jednak nie chcę takiego rozmiarku kupować wczesniej bo mam nadzieję, że jednak się nie przyda
Mam Auchan Ale właśnie ciuszki na 50cm wczoraj dostałam od koleżanki
Stary 2013-03-14, 12:46   #3786
BYou
MBZ♥

Mokka tylko z tymi rozmiarami to czasem dziwnie wychodzi-zależy od firmymam kilka takich co niby 50, a są większe niż 56-58:/

Stary 2013-03-14, 12:47   #3787
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Pozwolicie, że nie skomentuję

Torba już spakowana - wszystko się pieknie zmieściło
Obiad wstawiony, posprzątane - można w końcu poleżeć.

Nikoś jakiś dzisiaj strasznie aktywny - od 3 rano buszuje
A na 17 muszę jechać do kościoła - będzie ten chrzest syna mojego kuzyna. Masakra, tak mi się nie chce ruszać z chaty a tu jeszcze się szykować i znowu dylematy ciężąrnej - W CO SIĘ UBRAĆ
Brawo za pakowanie, a ja dziś sprzatam, piorę resztę rzeczy.. tetrowe muszę dodatkowo wyprac i wszytsko do lozeczka.. czekam az tz wstanie i polki zamontuje tak wiec ten tydzien malo aktywny ale w nast juz musze podgonic z pokojem i lazienka.. dzis mam zamiar wyszorowac lazienke, wanne i plytki.. w pokoju tez okno umyc ale to tz juz zrobi....
Tez mam takie dylematy jak trzeba gdzies isc... kupila sobie sukienke i jeszcze sie mieszcze, mam taki sweterek tunike i brzucha tam chowam i jeszcze rajstopki ciazowe i spodnice wieksza plus marynarke taka materialowo dresowa i to moje 3 zestawy, po domu wyciagniete leginsy i bluzka, niech no ja tylko sie zaczne miescic w cos innego to sobie cos zafunduje.. fryzjer by mi sie przydal bo odrosty sa..ale to kwestia tego czy mi sie teraz ze chce

musze robic to powoli bo znowu mnie skurcze najda i bole... zmykam.. milego popoludnia

p.s.: narobilyście mi smaka na ta cole i teraz jak czytam na murzynka... aa taki z mlekiem ) kurcze! a mam tylko cistka z tesco..:P

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-03-14 o 12:49
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 12:51   #3788
wolanin1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Ciekawe, czy zdecydowałabyś się na ciążę mając w perspektywie, że możesz np. przestać po niej chodzić. Oczywiście napiszesz, że tak bo macierzyństwo to najlepsza rzecz na świecie, ple, ple, ple. Jasne, bardzo samolubne, że chcę mieć sprawne ciało takie jak wcześniej, bo statystycznie jeszcze dziesiąt lat mi zostało, no skrajny egoizm po prostu.

Może ja nie powinnam mieć dzieci, może Ty też nie, ale te dzieci mają również ojców i szlag mnie trafia na takie jednostronne podejście do tematu jak Twoje.
Nie napiszę, że by się zdecydowała. Mnie właśnie zastanawia po jaką cholerę Ty się zdecydowałaś? Żeby później narzekać jak to masz ciężko i jak bardzo biedna jesteś ? Nie jestem typem matki polki, ale też nie jestem hipokrytką. Podjąć decyzję o ciąży po to by obwiniać o cierpienie dziecko... ?
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 12:56   #3789
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Scarlett jestem po operacji kręgosłupa, mam wstawione metalowe pręty trzymające go i uwierz mi wiem co to znaczy groźba jeźdżenia na wózku, ból taki, że się wszystkiego odechciewa. Ale nie wpadam na wątek i nie piszę o tym. Bo mimo wszystko staram się. Wiec proszę Cię, nie rób z siebie największej męczennicy. Postaraj się wyciszyć dla swojej Córki
Ode mnie też koniec i ustawiam ignor bo te kilka dni do porodu mam zamiar spędzić w szczęściu i radości
spokoj teraz najważniejszy zreszta nie mogą Cie pociąć wczesniej niż mnie

Cytat:
Kochana pozytywne nastawienie i ja tak tez planuje... robic dla siebie duzo..mam ochote na jakies perfumki... poki co pozniej dla siebie cos bym kupila wiosennego w rozmiarze po porodzie..) jest tu jakis znawca zapachowy ??? Milego dnia
Ja na wiosne / lato mam dwa zapachy : Daisy eau so fresh Marc Jacobs i DKNY Pure Verbena Donny Karan Oba cudne na moja 30tke w maju sobie zazycze któres :P

a mnie dzisiaj zyła w lewej rece szczypie nawet nie wiedzialam ze mozna cos takiego czuc no ale mozna jak widac

zna któras dobry krem na rozstepy juz widoczne? Myslalam o No scar ale nie wiem czy da rade
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 13:01   #3790
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
I takie mam pytanie, bo już nie pamiętam, jak to jest. Jeśli do terminu nie urodzę, to co? Po terminie zgłaszam się na IP? Czy jak?
to zależy od gina. mi wczoraj mówił, że 2-3 dni po terminie szpital, tam ok 2 dni obserwują i dopiero biorą się za wywoływanie. myślałam, że z tydzień się chodzi po terminie, ale jeśli w szpitalu i tak będą jeszcze obserwować to lepiej rzeczywiście być tam wcześniej. ja zwolnienie dostałam wczoraj do prawie 2 tyg po terminie, a do gina będę chodzić do skutku.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 13:01   #3791
nestelle
Zakorzenienie

co do perfum - to jaaaaaaaaa uwieeeelbiaaaaam
ulubione - versace crystal noir,chanel allure,lancome miracle,dior jadore , miss dior,e.lauder bronze goddess, angel , v.rolf flowerbomb , czasem c.klein euphoria , dawidoff cool water. to mój żelazny zestaw - musze mieć na półce ... w ciąży skończyłam przytulne cerruti 1881, i zostało chanel nr 5 do którego jakoś takoś średnio mi .....
Teraz wyszły piękne jimmy choo flash i dolce gabbana desire - już je obwachałam i muszę je mieć !!!
Ale mając już dzidziusia niestety nie zdecyduje się wyperfumować bo maleństwa wolą naturalny zapach mamy ,nawet podobno po tym nas poznają więc teraz wchodzi tylko antyperspirant...
wiec teraz też : NIE ZNACIE DNIA ANI GODZINY ,WIĘC WYPERFUMUJCIE SIE DZIEWCZYNY ....
Stary 2013-03-14, 13:03   #3792
BYou
MBZ♥

Trooskava poczekam na Ciebie do wtorkuumówiłam się jeszcze z jedna Koleżanką na 19
Ciebie żyła szczypie, mi czasem w oczy zimno niezbadane są koleje ciąży
z rozstępami nie pomogę:/

Zrobiłam sobie rezerwację na salę jednoosobową Mąż będzie mógł być z nami cały czas

Nyaa za spakowanie

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Nestelle oj to bysmy się dobrały pod względem zapachów

Stary 2013-03-14, 13:06   #3793
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

rozmar calineczki (jak ją kasia określiła) ,
a gdzie można kupić takie małe rozmiary - w normalnych sklepach też ?
w Kappahl są
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Joanna chyba będziemy tak na siebie czekać w nieskończoność...
A robili Ci ktg?

Ja dalej w domu, wczoraj cały dzień mnie kula szyjka i dziś mam efekt bo rano odpadł czop tylko żeby się teraz jakoś rozwinelo ..

Na dodatek na telefonie skończył mi się net wiec nawet kontaktu nie miałam

MójTz jest świetny mówię mu patrz jaka wielorybia noga (moje udo) a on mi na to że wieloryby nie mają nóg
Lunka a myślałam, że to może już No ale jak czop odszedł to może się w końcu doczekasz A już caly odszedł? Czy kawałeczek?
Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Zaciążona kciuki trzymam mocno
Czarny flamaster
oldzinx daj namiar to wpadnę na to ciacho

A teraz wiadomość dla Scarlett

słuchaj moja droga na tym wątku sa mamy które bardzo cieszą się z przyjścia na świat swojego dziecka a ty swoimi tekstami typu PASOŻYT CZY ET drażnisz nas wiele dziewczyn straciło dziecko i wiele by dało aby mieć w sobie to szczęście... Zazwyczaj nie wypowiadam się na takie głupie pisanie ale ostatnimi czasy przechodzisz sama siebie... Jeżeli nie chciałaś dziecka bo masz niski próg bólu trzeba było sobie założyć jakąś spiralę czy brac tabletki i nie decydować się na dziecko... wybacz za szczerość ale już , mnie trochę zdenerwowałaś tymi słowami
Maluda i inne mamusie, które dołaczyły do nas później... naprawde nie ma co komentować postów tej osoby... Bo to niestety dla niej woda na młyn. Prawdopodobnie sobie ubzdurała, że TAKIE pisanie na wątku będzie dla niej dobrą formą terapii na jej problemy emocjonalne. A to, że kilkakrotnie wiele z nas jej pisało, że po prostu jej tu nie chcemy do niej nie dociera. Ustawcie sobie ignora jak większość z nas My doszłyśmy do wniosku, że to jest typowy troll i w sumie nawet poddałyśmy w wątpliwość czy to nie jakiś 60letni starszy znudzony życiem pan się nie podszywa pod ciężarówkę
Cytat:
a do kiedy masz zwolnienie? Myślę, że jeśli do tej pory nie urodzisz, to Twoja gin nie powinna robic problrmu jak do niej podjedziesz po przedłużenie
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
czy Lezysz czy Siedzisz .... i tak widocznie ci nie BOLI skoro dajesz rade
dokładnie
Wydaje mi się, że jak czlowieka cos niewyobrażalnie boli to nie może zrobic NIC i na niczym się skupić... Gdyby bylo inaczej, to na salach porodowych pewnie byłyby telewizory włączone w czasie porodu
Cytat:
Mokka tylko z tymi rozmiarami to czasem dziwnie wychodzi-zależy od firmymam kilka takich co niby 50, a są większe niż 56-58:/
to prawda... Dlatego ja sortując ciuszki rozmiarami patrzyłam w sumie na rozmiar faktyczny a nie na to co jest na metce
Stary 2013-03-14, 13:09   #3794
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewkaaa8891 Dragusia88 gratuluję

synuś w miarę grzeczny w dzień aniołek, w nocy włącza mu się szaleństwo ale damy radę. a widok tż z takim maleństwem na rękach bezcenny
ja dalej nie mogę usiąść na tyłku, ledwo chodzę i robi mi się słabo jak stoję. strasznie zła jestem, że nie nacięli tylko popękałam, położna powiedziała że do samego odbytu rozjechane żałuję wyboru szpitala, wypuścili małego z gnijącym pępkiem i całym ciałkiem w potówkach a mi powiedzieli żeby się nie przejmować bo to rumień niemowlęcy i samo zniknie. była już położna i stwierdziła, że jak można wypuścić tak zaniedbanego dzieciaczka ze szpitala. dodam, że byłam jedyną osobą na oddziale więc dużo roboty te baby nie miały.
wczoraj dostałam gorączki mam nadzieję, że nie od cycków, chociaż wczoraj miałam strasznie twarde i bolące ale zaczęłam masować, trochę wyciskać i smarować brodawki mlekiem i już jest lepiej.

zdjęcie trochę nie wyraźne bo z telefonu ale jak się ogarnę wstawię lepsze ma cudne kudełki, warto było znosić zgagę
Kwiatuszek - synek śliczniusi!! współczuje popękania!!! miejmy nadzieje, że się ładnie zagoi.

Cytat:
mam zasadę ,że śpię z dzieć mi dopóki karmię w nocy czyli tak do 10 -12 mies. Oczywiście czasami śpi w swoim ale jeśli przebudzi sie w nocy to trafia do naszego łózka - bo ja się od razu kładę z nim i zasypiamy a on w tym czasie pije ....
nie nie budzę go .Dziecko po prostu w czasie snu jak zaczyna być głodne to szuka cyca - ja mu na śpiaco wkładam na razie (bo jeszcze nie do końca opanował samoobsługę ... ) i pije co jakiś czas zmieniam strony . Przebudza sie tylko jak go przewijam - ale przy cycu natychmiast zasypia ... w dziń podobnie ,tylko już ja z nim nie śpię .... więc tak sam się domaga wołając . w dzień wychodzi tak mniej więcej co 2- 3 godz.
Każde dziecko tak samo karmiłam i wszyscy wyspani ....
Kurcze no...ja nie mogę się doczekać dnia kiedy Miśka chociaż 4 godziny pośpi w nocy hehe dalej chodzi jak zegarek równo co dwie godziny się budzi

Zaciążona - kciuki za akcje!!!!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 13:12   #3795
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a który Ci tak pachnie? Ja prałam w Jelpie... potem w Loveli i one dla mnei żadnego zapachu jie mają Podobno Dzidziuś ładnei pachnie ale jakoś nie trafiłam na ten proszek... jedynie płyny widziałam

No ja rozmiarki 44 widziałam w Kappahl. Tak w razie czego pokazałam Tżtowi gdzie ma szukac gdyby faktycznie Leoś okazal się taki maciupeńki... Bo jednak nie chcę takiego rozmiarku kupować wczesniej bo mam nadzieję, że jednak się nie przyda
Mam Auchan Ale właśnie ciuszki na 50cm wczoraj dostałam od koleżanki
z tych 3 proszków najbardziej pachnie Dzidziuś. ja lubię jak ciuchy pachną, tylko ciekawe co na to dziecko za to moja mama nie toleruje zapachów i płynów do płukania, wyczuwa z kilometra, nawet potrafi stwierdzić, że na klatce schodowej czuć, że pranie robiłam (a ja w mieszkaniu nie czuję).

odnośnie malutkich rozmiarów ciuszków to w pepco zazwyczaj są. teoretycznie są to rozmiary np 50 albo 0, ale w rzeczywistości są dużo mniejsze niż ich odpowiedniki w standardowej rozmiarówce. w ogóle w pepco jak dla mnie wszystkie rozmiary są nieadekwatne. jak segregowałam sobie ciuszki po praniu rozmiarami to 62 z pepco układałam z 56 z innych firm, itp.

narobiłyście mi ochoty na colę posłałam męża po zakupy rano, ale coli nie kupił bo u nas w sklepiku ostatnio w promocji była i chciał tu kupić. wrócił z zakupów, poleciał do sklepiku a tam żadnej coli, promocji już nie ma, półka pusta. w ten sposób zostałam bez coli. nic tylko zamordować oszczędnisia
Stary 2013-03-14, 13:15   #3796
Chanel_Coco
Raczkowanie

Witam się z Wami Kochane!!
Powoli staram się być z Wami na bieząco, choć nie ukrywam że jest to bardzo ciężkie, bo maluch absorbuje mnie cały czas..
Wczoraj próbowałam odpisać na forum, ale oczywiście komp mi się wyłączył i wszystko psu na bude...
Pierwszą noc po powrocie ze szpitala mieliśmy ciężką, prawie cała nieprzespana. Mój Ksawcio jest dość aktywnym malcem, w szpitalu narzekały na niego panie położne, że wymaga cały czas uwagi. W domu wiele się nie zmieniło. Druga noc był znacznie lepsza, trochę się udało nam przespać, liczę na to że z każdym dniem-nocą, będzie lepiej
Mały nie lubi cumelków, wręcz go denerwują zamiast uspokajać, więc wisi na cycku non stop, bez znaczenia czy głodny czy najedzony
Pokarmu mam sporo. Z dolegliwości narzekam tylko na ból głowy, bo miałam te zespół popunkcyjny.
Opis porodu postaram się Wam zrobić jak najszybciej, może do weekendu się uda

Pytanie mam do tych które już mają maluszki.
Ile pieluch zużywacie na dobę??
Bo mi idzie tego więcej niż się spodziewałam.

Strippi
piękne to foto

Cytat:
O 1:30 odeszly mi wody, skurczy brak, ale ze mam paciora to jedziemy juz do szpitala.
Trzymac kciuki!
wow!

Cytat:

Karolek śliczny chłopczyk
A co do cycków to polecam okłady liści z kapusty, sama miałam nawał w 3-4 dobę i dopiero kapucha mi pomogła.

Cytat:
a no i jeszcze na szybko się pochwalę, że wyszlam ze szpitala z waga sprzed ciąży ale za to brzuch mam jak w 4-5 miesiącu
oo zazdroszczę, ja mam 2 kg więcej niż przed ciążą. Ale cycki też swoje ważą...

Cytat:
CISZEJ !!!!! Tu są karmiące ....
No właśnie

Cytat:
Dzień dobry
Joanna chyba będziemy tak na siebie czekać w nieskończoność...
A robili Ci ktg?
I Wy się doczekacie....spokojnie
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 13:18   #3797
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
odnośnie malutkich rozmiarów ciuszków to w pepco zazwyczaj są. teoretycznie są to rozmiary np 50 albo 0, ale w rzeczywistości są dużo mniejsze niż ich odpowiedniki w standardowej rozmiarówce. w ogóle w pepco jak dla mnie wszystkie rozmiary są nieadekwatne. jak segregowałam sobie ciuszki po praniu rozmiarami to 62 z pepco układałam z 56 z innych firm, itp.
to pawda - ja też zakupione tam półśpiochy ułożyłam z ciuszkami innych firm z rozm. 56. Ale nie wiem czy jakoś pechowo trafiłam czy co... Bo zakupiłam w pepco tylko jedne półśpiochy i jedne body... i niestety po pierwszym praniu z półspiochów zszedł częściowo rysunek a w body puściły nitki pod paszkami... tak więc obie rzeczy wyglądaja jak używane... i to baaardzo długo Dlatego nie polecam
Stary 2013-03-14, 13:26   #3798
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja dalej w domu, wczoraj cały dzień mnie kula szyjka i dziś mam efekt bo rano odpadł czop tylko żeby się teraz jakoś rozwinelo ..
za czop - ale wiesz z nim jeszcze można i z dwa tygodnie

Cytat:
co do perfum - to jaaaaaaaaa uwieeeelbiaaaaam

Ale mając już dzidziusia niestety nie zdecyduje się wyperfumować bo maleństwa wolą naturalny zapach mamy ,nawet podobno po tym nas poznają więc teraz wchodzi tylko antyperspirant...
wiec teraz też : NIE ZNACIE DNIA ANI GODZINY ,WIĘC WYPERFUMUJCIE SIE DZIEWCZYNY ....
A ja Wam powiem, że też uwielbiam, ale od początku ciąży po prostu odrzuca mnie od takich syntetycznych zapachów wszelkich i po prostu nie znoszę ich ... i cała moja kolekcja leży i się kurzy i co mi uświadomiłaś... pokurzy się jeszcze trochę.. teraz już ciut lepiej, ale gdzieś do końca II trymestru nawet TŻ się musiał ze swoich myć, bo nie mogłam znieść zapachu tych co wcześniej uwielbiałam...

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

I Wy się doczekacie....spokojnie
teraz to się łatwo mówi Super, że już jesteś i powoli się ogarniasz !
Stary 2013-03-14, 13:29   #3799
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
to pawda - ja też zakupione tam półśpiochy ułożyłam z ciuszkami innych firm z rozm. 56. Ale nie wiem czy jakoś pechowo trafiłam czy co... Bo zakupiłam w pepco tylko jedne półśpiochy i jedne body... i niestety po pierwszym praniu z półspiochów zszedł częściowo rysunek a w body puściły nitki pod paszkami... tak więc obie rzeczy wyglądaja jak używane... i to baaardzo długo Dlatego nie polecam
przeróżne opinie słyszałam o ciuszkach z pepco. kupiłam kilka jak mi bardzo wpadły w oko i po praniu nic mi się z nimi nie stało. wychodziłam z założenia, że dziecko pochodzi w nich tak krótko, że szkoda pieniędzy na "markowe". zobaczymy co będzie po kilku praniach. ale znam osoby, które regularnie kupują dzieciom ciuszki w pepco i są zadowolone. pożyjemy zobaczymy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 13:31   #3800
Malpka
Zakorzenienie

poszłam sie zdrzemnac z mom dzieckiem i spałam 2 godziny
a teraz mi Karol zrobił kupśnie w czystą pieluche

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość

Wlasnie prasuje pranie malego i ryczec mi sie chce. Z jednej strony z powodu ilosci tego na suszarce i bolu kregoslupa a z drugiej jak pomysle, ze w tych spiszkach niedlugo beda moje stopki, male raczki, pupcia i caly moj maly ksieciu Ahhh wzruszylam sie
ja prasowałam na siedzaco

Cytat:

Moje dzieci jak się przeprowadziły do swojego pokoju to nigdy nie przyszły spać do nas ... nie powiem czasem mi tego brakowało , więc nad ranem co jakiś czas choć na 15 min poszłam się do Ninki przytulić ....

Położna przed chwilą poszła - wszystko ok , mały od niedzieli przybrał 300 gram . Niedosyć ,że śpioch to jeszcze łakomczuch .....
Wzięła go z łózeczka obudziła, zważyłs, przemyła pępek i odłożyła do łozeczka a on znowu zasnął ...... hmmmm chyba pójdę go pozaczepiać trochę ... bo ile można spać ... [COLOR="Silver"]
u nas Julka potrafi przyjsc nad ranem jak sie juz wyspi a ona jakos szybko sie wysypia wiec potrafi przysc 5 czy 6 Teraz do małego ja dodatkowo ciagnie z rana

za ładne przybieranie na wadze

Cytat:

MójTz jest świetny mówię mu patrz jaka wielorybia noga (moje udo) a on mi na to że wieloryby nie mają nóg
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 13:36   #3801
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
poszłam sie zdrzemnac z mom dzieckiem i spałam 2 godziny
i prawidłowo
Stary 2013-03-14, 13:45   #3802
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Trooskava poczekam na Ciebie do wtorkuumówiłam się jeszcze z jedna Koleżanką na 19
Ciebie żyła szczypie, mi czasem w oczy zimno niezbadane są koleje ciąży
z rozstępami nie pomogę:/

Zrobiłam sobie rezerwację na salę jednoosobową Mąż będzie mógł być z nami cały czas
no to hurtem nas ciac beda szkoda ze nie w jednym szpitalu

Juz zyla nie szczypie chyba zalałam ja mrożoną Ice Tea Brzoskwiniową
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 13:48   #3803
kmagg81
Raczkowanie

no to żeście mi wykrakały kontrol z ZUS-u

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-03-14 o 13:51
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 13:56   #3804
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle oj to bysmy się dobrały pod względem zapachów

Cytat:
w Kappahl są

Maluda i inne mamusie, które dołaczyły do nas później... naprawde nie ma co komentować postów tej osoby... Bo to niestety dla niej woda na młyn. Prawdopodobnie sobie ubzdurała, że TAKIE pisanie na wątku będzie dla niej dobrą formą terapii na jej problemy emocjonalne. A to, że kilkakrotnie wiele z nas jej pisało, że po prostu jej tu nie chcemy do niej nie dociera. Ustawcie sobie ignora jak większość z nas My doszłyśmy do wniosku, że to jest typowy troll i w sumie nawet poddałyśmy w wątpliwość czy to nie jakiś 60letni starszy znudzony życiem pan się nie podszywa pod ciężarówkę

co do ubranek to nie widziałam w kapphalu- ale pewnie żle szukałam . potrzebuje dla lalki Ninki ...
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Kurcze no...ja nie mogę się doczekać dnia kiedy Miśka chociaż 4 godziny pośpi w nocy hehe dalej chodzi jak zegarek równo co dwie godziny się budzi
...dzieci sa rózne .... choć moje takie same.....
Cytat:
Powoli staram się być z Wami na bieząco, choć nie ukrywam że jest to bardzo ciężkie, bo maluch absorbuje mnie cały czas..
Wczoraj próbowałam odpisać na forum, ale oczywiście komp mi się wyłączył i wszystko psu na bude...
Pierwszą noc po powrocie ze szpitala mieliśmy ciężką, prawie cała nieprzespana. Mój Ksawcio jest dość aktywnym malcem, w szpitalu narzekały na niego panie położne, że wymaga cały czas uwagi. W domu wiele się nie zmieniło. Druga noc był znacznie lepsza, trochę się udało nam przespać, liczę na to że z każdym dniem-nocą, będzie lepiej
Mały nie lubi cumelków, wręcz go denerwują zamiast uspokajać, więc wisi na cycku non stop, bez znaczenia czy głodny czy najedzony
Pokarmu mam sporo. Z dolegliwości narzekam tylko na ból głowy, bo miałam te zespół popunkcyjny.

wszysystko może sie zmienić .... mój w szpitalu cały dzień i noc na cycu .... ale to dobrze w sumie bo mówią ,że w pierwszych godzinach w pokarmie (siarze )jest najwięcej antyciał .... ze mną w pokoju jeszcze 2 mamuś była z córeczkami i one cały czas spały - jedna w ogóle przez całą dobe nie jadła, poprostu śpiące królewny a mój nerwusek tylko mama i cyc ..... a w domu tylko spanie i cyc ....

co do pieluch to sporo ,nie liczyłam ... ale od niedzieli zużyłam już ponad połowę ....
Stary 2013-03-14, 13:57   #3805
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
to tak jak moj

Cytat:

)
pieluch idzie sporo nie liczylam najgorsze jak zalozysz czysta pieluche a po chwili laduje w niej kupa
a dla was oby nocki były coraz lepsze

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
ojoj
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 13:59   #3806
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
przeróżne opinie słyszałam o ciuszkach z pepco. kupiłam kilka jak mi bardzo wpadły w oko i po praniu nic mi się z nimi nie stało. wychodziłam z założenia, że dziecko pochodzi w nich tak krótko, że szkoda pieniędzy na "markowe". zobaczymy co będzie po kilku praniach. ale znam osoby, które regularnie kupują dzieciom ciuszki w pepco i są zadowolone. pożyjemy zobaczymy

Ja też zakupiłam kilka ciuszków dla mojego Szkraba w pepcko - wyprałam, uprasowałam i niczym nie różnią się od innych. Kupowałam tam też ciuszki dla dzieciaczków mojego brata i nie zauważyłam, żeby wyglądały jakoś gorzej. Wiadomo różnie sie może trafić, dlatego też wcale mnie nie dziwi, że coś się mogło porozpadać po praniu.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 14:03   #3807
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:

to prawda... Dlatego ja sortując ciuszki rozmiarami patrzyłam w sumie na rozmiar faktyczny a nie na to co jest na metce
też tak robiłam i nieraz byłam zdziwiona, śpiochy na przykład takie małe a na metce - rozmiar 62

Cytat:
Fajnie tak czytać, jak mamusie opisują, że już mają swoje skarby w domu
Cytat:
ja prasowałam na siedzaco
Ja też, ale po jakimś czasie i tak mnie plecy strasznie bolaly

Cytat:

jak poszło? czy to dopiero zapowiedź?

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-03-14 o 14:07
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 14:04   #3808
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam dziewczyny!

U nas zimnica, nigdzie dziś nie wychodzę, zresztą wczoraj się nałaziłam - byłam w sklepie fryzjerskim i przy okazji zaliczyłam kilka lumpków. Teraz nie kupuję już nic dla synka, tylko dla siebie na wiosnę Bo mały za niedługo będzie miał więcej ciuszków niż ja

Wczoraj rozmawiałam z "teściową" o łożeczku, bo ma kupić i pisała, że chciałaby te ochraniacze, żeby maluszek sobie krzywdy nie zrobił. Kurcze, mi się to nie widzi, bo na łózeczku bedziemy mieli też przewijak i Kubuś nie będzie wiele widział, ja go zresztą też nie podglądnę z łóżka, tylko będe musiała wstawać.
Wyglądałoby to tak:
http://www.madar.siedlce.pl/allegro/...zeczko1big.jpg

Czy bez ochraniacza rzeczywiście mały może mi się podsunąć do góry i uderzyć o szczebelki ? Już sama nie wiem

A i przy okazji znalazłam coś dla mam posiadających kotki http://cdn12.smyki.smcloud.net/t/pho...tandardowy.jpg
hehe u nas też tak może być (z jednym dzieckiem oczywiście

Cytat:
Moje zdobycze 'kilka' zdjec tego co mam
za ciuszki i brzuszek

Cytat:
Trzymac kciuki!
zaciśnięte!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziś mamy pełne 39tc! Jutro zaczynamy 40 tydzień
Do porodu zostało nam.....7 dni! Nie mogę się doczekać!!!
ulala, to już prawie że

Cytat:

Co za lekarze
Śliczny synek, te włoski

Cytat:
no to żeście mi wykrakały kontrole z ZUS-u
Tak przy końcu chyba masz ? A jakie miałaś L4 - mogłaś chodzić czy musiałaś leżeć ??

-----------------
A co do Scarlett to tak jak pisała Mokka - najlepiej ignorować jej posty, my już się tego nauczyłyśmy....
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 14:05   #3809
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
każdy robi wg swojego zdania i zasobów w portfelu ... ale też to zdanie zależne jest od naszych planów ,ja tam nie będę oceniać pepco czy innych firm bo wszystkich nie znam ..... ale ja mam ciuszki trochę droższe (śpioch wtedy koszt.ok 50 -60 zł )-jednak już są dla 3 malucha i cały czas są w idealnym stanie .... wyglądają na serio jak nówki . koszt w sumie mi się zwraca ..... bo jednak mogę je już po wszystkim sprzedać albo wydać.....
Cytat:
u nas Julka potrafi przyjsc nad ranem jak sie juz wyspi a ona jakos szybko sie wysypia wiec potrafi przysc 5 czy 6 Teraz do małego ja dodatkowo ciagnie z rana
baaaardzo szybko
Cytat:
ale że co?
Stary 2013-03-14, 14:07   #3810
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Zaprosili Cię do siebie? Czy byli u Ciebie w domu?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości