|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc
Ja mam kolegę, z którym kontakt mam głownie przez SMS'y i ten kolega bardzo dużo błędów robi. Ale przyzwyczaiłam się już, choć czasem ciężko się czyta
![]() Co do papieża, to nie spodziewałam się rewolucjonisty. W sumie to omijałam temat konklawe, bo kogo wybiorą to będzie. Wybrali, no i co? I ten papież będzie czy mi się to podoba czy nie. Pierwsze wrażenie - dobre, wyróżnia się. Jak będzie dalej? Nie spodziewam się rewolucji przeczytawszy informacje o nim. Poza tym nie wiem czy nagła rewolucja byłaby dobrym rozwiązaniem. Bardziej skłaniałabym się ku temu, by zmiany dokonywały się sukcesywnie w dłuższym czasie. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby podczas jednego, niezbyt długiego pontyfikatu doszło do takich zmian, na jakie liczy świat, czyli: antykoncepcja, aborcja, eutanazja, związki partnerskie itp. To byłoby dziwne dla takiej organizacji jak Kościół. Nagły i zupełny zwrot o 180%? Potrzebne są zmiany, owszem, ale nagłe zmiany na wszystkich tych płaszczyznach według mnie również nie wpłynęłyby pozytywnie na wizerunek Kościoła w oczach wierzących. Kościół jaka mainstreamowa organizacja? Za to powoli ale sukcesywnie dokonujące się zmiany miałyby większe szanse powodzenia, jeśli Kościół chce utrzymać czy raczej odbudować swoją pozycję. Oczywiście pierwsza sprawa to walka z pedofilią. I to też nie jest tylko problem organizacji kościelnej, ale też polityki i prawa państw, gdzie KK ma duże znaczenie. No bo dlaczego księża ponoszą za to przestępstwo mniejszą karę? KK tępiąc pedofilię i księży pedofilów pokazałby swoją siłę, a zamiatając pod dywan takie problemy pokazuje tylko to, że godzi się na coś takiego w swoich szeregach Bez sensu, totalnie.Miałam jeszcze coś napisac, akle wypadło mi z głowy. I tak już się rozpisałam
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc
Cytat:
Ale zobaczymy, kto wie
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Maryś ale skąd wiesz że on nie będzie próbował oczyścić z afer? Ma podobno silne poczucie sprawiedliwości i empatię społeczną, to się dopiero okaże.
Kościołowi potrzebna jest rewolucja ale gdyby wybrali teraz papieża który by od razu poparł aborcję, eutanazję, małżeństwa homoseksualne itd to niekoniecznie zyskaliby nowych wiernych ale na pewno straciliby mnóstwo starych. Zwykli wierni by podważali autorytet papieża. Sama bardzo bym chciała aby kościół się zreformował ale mam świadomość, że na to potrzeba czasu. Może to dopiero wstęp do zmian, ośmielenie, i kolejny papież zacznie działać w tych kwestiach Edytowane przez pamfilia Czas edycji: 2013-03-14 o 17:28 |
|
|
|
#3544 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Dajmy papieżowi czas na wykazanie się
![]() Pierwsze, od czego trzeba zacząć, jeśli chodzi o zmiany w KK, to karanie pedofilów wśród duchownych - Kościół powinien się od nich odcinać jak od czarnych owiec, wyklinać ich, wypędzać ze swojego szeregu ![]() A drugie, co myślę, że spokojnie przyjęłaby zdecydowana większość wierzących - antykoncepcja! Najwyższa pora! Poza tym KK powinien jasno dać do zrozumienia wierzącym hejterom, że homoseksualista to bliźni, którego trzeba kochać jak siebie samego i nie oceniać człowieka po jego orientacji. Już nie mówię, żeby od razu homoseksualistom ślubów udzielali itp, ale no kurde, homofobia kłóci się z którymś tam przykazaniem do jasnej Anielki!
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym na toczenie wojny z pedofilią to on jest za stary. Także moim zdaniem ciężko mówić o wstępie, ośmieleniu, powolnym podążaniu do zmian wybierając kogoś skrajnie tradycyjnego i konserwatywnego.
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
no dziwne, zeby Kosciół to popierał
![]() Dajmy mu czas .
|
|
|
|
#3549 |
|
Rozeznanie
|
Prawda jest taka, że aktualnie jest moda na "antykatolicyzm", a w mediach widać wręcz krucjatę antykatolicką. Media i internet mają na nas ogromny wpływ, więc chłoniemy wszystko jak gąbka i jesteśmy przekonani, że to "nagle zaczęło wychodzić", jednocześnie wzbraniając się, że to wcale nie przez media/internet tak uważamy. Prawda jest taka, że na temat pedofilii wśród księży został położony większy nacisk, ponieważ jest to temat kontrowersyjny, poczytny, modny. Wiadomo - takie rzeczy są straszne, nie do pojęcia, nigdy nie powinny się wydarzyć, acz pedofilia jest wszędzie. Nie tylko wśród księży, ale i wśród nauczycieli, lekarzy. Słychać również o ojcach pedofilach, wujkach, dziadkach - acz już nie tak głośno, ponieważ jak już wcześniej wspomniałam, modniej jest mówić o księżach.
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
A co do wyjazdu, o którym wspominałam, to mam już bilet do Irlandii
![]() I nie wiem czy się uczyć tych ustaw w związku z rekrutacją na stanowiska, na które złożyłam papiery, czy już nie. Z jednej strony to co mi szkodzi się sprawdzić, lubię się sprawdzać Zawsze to jakieś nowe doświadczenie.Z drugiej jednak strony, co jeśli jakimś cudem by mi się udało. Dylemat! Szanse są małe, ale zawsze są. A jak już bym do tego podeszła poważnie, to myślę, że wyszłabym z grupy testowej do rozmów i znowu przygotowania na poważnie... I zaczęłabym się nakręcać, bo stanowisko wydaje się jak dla mnie ciekawe. Z drugiej jednak strony ten czas mogłabym poświęcić na przygotowywanie się do wyjazdu i robienie porządków w swoich rzeczach, które zabiorę i które tu zostawię.
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nagonki.. Hm.. hm.. może i tak, ale powiedzmy że ja nie oglądam tv, nie przeglądam popularnych portali internetowych, czytam tylko określoną prasę a tam z dystansem odnoszą się do kk już od wielu lat, dlatego to co się teraz dzieje to dla mnie żadna nowość
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bynajmniej nie w Internecie. Bardziej wydaje mi się, że chodzi tu o pogoń za sensacją.Sprawy dotyczące pedofilii czy to w Kościele czy w szkołach itp są nagłaśniane i dobrze! To jest złe, trzeba to nagłaśniać i tępić. Jest sensacja. Kolejny przykład pogoni mediów za sensacją-informacją - atakowanie ze wszystkich stron informacjami o konklawe - dobrze, że już po wszystkim ![]() No ale taka jest rola mediów, prawda? Więc dziwić nie powinno. A co do szczególnego potępienia pedofilii w Kościele - ksiądz też człowiek, też popełnia przestępstwa. Więc jak przeciętny człowiek kryminalista-pedofil powinien być karany. A nie jest, bo fakty często są ukrywane a nawet czasem dochodzi do ugód ![]() A potem taki ksiądz dalej pełni służbę Bożą Kościół takie zakały powinien wykluczać ze swojego grona. Dlaczego tego nie robi? To jest dziwne. Czy dlatego, że szkoda im każdego księżulka, bo coraz mniej ich, czy dlatego, że może takich przypadków jest więcej...? Jak by nie było, jeśli KK podszedłby do tego tematu odpowiednio surowo, to tacy księża baliby się ewentualnej kary - wyrzucenia z kościoła, kary ze strony prawa i tego, że KK nie będzie za nimi stać murem.
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, ze pedofilia powinna byc ostro karana, u księdzy to dla mnie nawet szczególnie.
Nie wiem jak można składac przysięgi,a potem takie coś... Cytat:
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Ekskomunikuje się księdza, który wyświęcił potajemnie na kapłanki 10 kobiet a skur**syna pedofila się kryje
ja od obecnego papieża oczekuję tylko tego jednego - rozprawienia z pedofilią. No i zaakceptowania prezerwatyw jako antykoncepcji.
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Może wątek odżyje
![]() Jak mi się inic nie chce. Już trzeci tydzień się obijam, prawie wcale nie ćwiczę
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jakim cudem ja się uchowałam w takiej rodzinie, bo wszyscy są strasznymi homofobami. Ręce mi opadają jak ich słucham, a jak próbuję im coś wytłumaczyć, to oczywiście słyszę "a ty jak zwykle na siłę próbujesz być inna niż normalni ludzie" wtf?!
|
|
|
|
|
#3561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mówi się o pedofilach ogólnie. Różnica jest taka, że lekarz, hydraulik, czy ktokolwiek inny, nie składa ślubów czystości, nie udaje że będzie żył w celibacie, nie uczy innych moralności, czy życia w rodzinie. To są zwykli ludzie. A księża sa bardziej zobowiązani dawać przykład dobra, skoro dobra i moralności wymagają od wiernych. Cytat:
Ale to raczej nie nastąpi. ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Jestem zła ![]() Zaraziła mnie klientka i rozkłada mnie przeziębienie. Musiała, cholera prychać na mnie
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem przeziebiona,chrypie jak jakas przepita alkoholica
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Chce juz wiosne,moze wtedy moje wlosy wroca do normy bo teraz wymagaja mycia codziennie,co jest moja zmora,dawniej wytrzymaly nawet 4 dni a teraz dramat |
|
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Szotta, jak coś, to napiszę do Ciebie w pewnej sprawie prawnej, ale w następnym tygodniu, jak tylko rozprawię się z zaliczeniami
Cytat:
I cenię go cholernie jako człowieka... jakbym miała napisać książkę to chyba napisałabym o nim. Cytat:
A co do ślubów czystości, to przecież każdy, kto został ochrzczony takie śluby 'składa', bo jednym z 7 grzechów głównych jest nieczystość. Zarówno więc księża, jak i hydraulicy i każda z nas, która została włączona do KK, nie ma żadnego przyzwolenia dopuszczania się kontaktów seksualnych z nieletnimi. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Wkurzyłam na dziewczyny z grupy. Zawsze są takie mądre i życiowe, a dzisiaj zachowały się jak zbuntowane gimnazjalistki. Aż sama nie wiem, jak to określić... weszły ze sobą w jakąś interakcję, nawiązały nić przymierza i dzisiaj stałam się ich ofiarą (do tej pory byłam w ich obozie). Gdy gadaliśmy w grupie przed zajęciami o zwierzętach, wspomniałam o cielaczku, który przyszedł na świat w tamtym tygodniu u mojej babci, chory (a właściwie bardzo chory, bo nie dość, że nie może o własnych siłach stać, to jeszcze język miał zrośnięty z podniebieniem w związku z czym nie mógł jeść i babcia karmiła go łyżeczką, jak małe dziecko. Zwierzę naprawdę jest śliczne... karmelowej maści, nieczęsto takie się widzi) wyśmiały mnie prosto w twarz, tak jakby grzechem było to, że mnie to obchodzi, albo palnęłabym jakąś totalną głupotę (no, chyba że to jest głupota ). Przestały się do mnie odzywać, jakbym im coś zrobiła (a przysięgam, nie odezwałam się nawet słowem!). Jedna z nich, która miała oddać mi zeszyt położyła go w miejscu, w którym stałam (gdy wyszłam na przerwę) i nic do mnie nie powiedziała - ani że oddaje, o "dziękuję" już nie wspomnę. Może to tylko głupi zeszyt, ale nie dość, że nie przyniosła go na czas (po weekendzie kolos), to jeszcze mi go nie oddała a podrzuciła. Zawsze szłyśmy do przystanku we trzy, ale dzisiaj nie zostałam zaszczycona nawet głupim "cześć", gdy same opuszczały uczelnię. Może to ja nie daję się lubić, może to jakiś wyimaginowany mój problem, ale poczułam się co najmniej dziwnie, zwłaszcza, że ja bezkonfliktowa jestem i zupełnie nie wiem, o co im chodzi.
Edytowane przez Celestyn3k Czas edycji: 2013-03-14 o 20:32 |
||
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam o wierzących i jednocześnie będących hejterami![]() Dziwne koleżanki. Miały już kiedyś takie akcje? Ja bym się wkurzyła i wypięła się do nich tyłkiem. Nie dociekałabym o co im chodzi. Jak znowu by chciały wejść w łaskę, bo im notatki potrzebne, to bym nie pożyczyła, no bo kurde... bez przesady.
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zdarzyło się. Nie wiem, co o tym myśleć, toż to chore... Oleję system, to najlepsze rozwiązanie, nie mi dane filozofować na temat ich humorków.
|
#3566 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś byłam na aptecznych zakupach, co widać w podpisie. Odebrałam kosmetyki od TŻ Celestynek - ja bym olała, takie koleżanki to żadne koleżanki
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz Was będę nadrabiać, ale najpierw idę odwalać zwały śniegu
Totalnie nas zasypało. Chyba pierwszy raz na własnym tarasie zapadłam się prawie po kolano. No i nadal sypie... Czy u Was też taka klęska żywiołowa? ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() A te Twoje koleżanki faktycznie jak gimnazjalistki... Nie przejmuj się
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Szotta u mnie tak jest od jakiś 3 dni
![]() Trzymajcie dziś kciuki o 11, przypominam się ![]() Celestynku a na pewno im chodzi tylko o to? Może mają focha o coś innego? Bo to taaaakie dziwne Zachowują się jakby miały 12lat- nie obrażając 12 latek
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Dopadło mnie choróbsko, strasznie boli mnie gardło
Ja co do nowego papieża się nie wypowiadam. Widziałam tylko, że dobrze mu z oczu patrzy. Jakoś kościół i jego problemy mało mnie interesują ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Krasko ![]() U Was też taka śnieżyca, bo u mnie to masakra jakaś jest |
|
|
|
#3570 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3977634 5]
Ja dziś byłam na aptecznych zakupach, co widać w podpisie. Odebrałam kosmetyki od TŻ Celestynek - ja bym olała, takie koleżanki to żadne koleżanki [/QUOTE]Ja kupiłam sobie CP i krem przeciwzmarszczkowy na dozie ![]() Tak zrobię, ale będzie mi głupio po prostu się nie odzywać. ![]() Cytat:
niż na dworze. Zwykle nie wytrzymuje w domu, bo mu gorąco i śpi na śniegu, chociaż ma swoją budę. Miałam 7 klusków, takich małych, nie wiem, jak one się nazywają - śląskie? Podzieliłam się z mym pieskiem - dla niego 4, dla mnie 3, myślałam, że zjadł i wysępił ode mnie półtora kluska, po czym okazało się, że nie ruszył swoich Niech spadają... Muszę zapomnieć o tym jak najszybciej, bo złość piękności szkodzi .---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() Nie mam pojęcia, ale naprawdę, nic im nie zrobiłam ![]() Jak już są na poziomie gimnazjalistek to mogłyby mi powiedzieć, że jestem głupia/brzydka/gruba, albo wszystko naraz, i nie chcą ze mną malować, ani rysować ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Nie mam pojęcia, ale naprawdę, nic im nie zrobiłam ![]() Jak już są na poziomie gimnazjalistek to mogłyby mi powiedzieć, że jestem głupia/brzydka/gruba, albo wszystko naraz, i nie chcą ze mną malować, ani rysować
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

Bez sensu, totalnie.

.
Bynajmniej nie w Internecie. Bardziej wydaje mi się, że chodzi tu o pogoń za sensacją.

- 82
15.04.2013