Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 06:04   #2521
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja juz pisze z lozka jestesmy po polowkowym i jest wszystko z porzadku Mala wazy 580 gramow, ma otwarte oczka, wszystkie wymiary w normach. serduszko pieknie bilo, ogolnie dosc ruchliwa byla i machala nozkami. jest na dzien dzisiejszy starsza o tydzien niz wynika to z daty OM. jutro wkleje jakas fotke, filmik pewnie bede ogladac pare razy
A TO PANNICA SPORA!
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia co to jest gondola próbowałam na Eng przetłumaczyć,ale mi nic nie mowi słownik.
(...)
A nie jest tak, ze w ciazy nie mozna kawowego nic używać?
Ja jak przestudiowalam biochemie w ciazy to weliminowalam specyfiki z kawa. Choć tutaj widze, ze jest tylko extrakt to nie jest kofeina to może jest ok.
Czesc Sammy.
Gondola to ten kosz czy skrzynka, w ktorej lezy niemowle potem mozna w wiekszosci wozkow to zdjac i nalozyc na stelaz siedzisko spacerowe. No, gondola to gleboki wozek po prostu
A ja kawusie pijam teraz, tylko w pierwszych miesiacach mnie odrzucilo. Z fusow potem boski peeling jest na buzie i cialo - skora jak jedwab
Cytat:
Myslalas kiedyś zeby cos pisać np.ksiazki
Coz Kochana, skoro czasu brak
Cytat:

Ja wypijam dziennie ze 3l wody samej wody. Może od tego taki mam brzuch
(...)
Edit: zapomniałam zapytać. Czy ktoś Wam tez mówił żebyście sutki hartowaly miękka szczotka? Moja tesciowa ma jakiegoś pier*** ciagle jak mnie widzi to mi gada " sutki hartujesz" Mysle WTF kobieto co cie moje sutki Może mi zazdrości, ze mam duże piersi bo ona ma bardzo małe. Nie wiem,ale to jest dziwne. Ja mam duże sutki po mamie, a mama karmila zawsze nawet do 2latek cycem i nic o hartowaniu nie mówiła. Tesciowa mi mowi,ze dziecko bedzie mnie gryzc ,ale czym ?
Gratulowac, woda zdrowa ja sie zmuszam, ale raczej do sokow, nieslodzonych napojow i herbaty z cytryna, co ja kon jestem, zebym wode pila?!

SUTKOW NIE HARTUJ, to jest sredniowieczny przesad. Zahartowana (= grubsza i mniej elastyczna) skora jesli juz peknie, gojenie to masakra. Dziecko nie gryzie, ale sutki czesto reaguja na karmieniowa "eksploatacje" podraznieniem i bolem, czasem naskorek uszkodzi sie i wtedy karmisz z poduszka w zebach na poczatku ale to trzeba przetrwac i wszystko mija samo z siebie, a karmienie staje sie czysta przyjemnoscia . Moze raczej natluszczaj i kremuj, zadnych szczotek i lodowatych prysznicy

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ----------

Lece rodzinke budzic i szykowac wisze na dole, ale fizycznie wroce po siodmej
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 06:28   #2522
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Czesc Sammy.
Gondola to ten kosz czy skrzynka, w ktorej lezy niemowle potem mozna w wiekszosci wozkow to zdjac i nalozyc na stelaz siedzisko spacerowe. No, gondola to gleboki wozek po prostu
A ja kawusie pijam teraz, tylko w pierwszych miesiacach mnie odrzucilo. Z fusow potem boski peeling jest na buzie i cialo - skora jak jedwab
Aha u nas nie ma takich wózków. Widziałam jeden,ale był różowe fioletowe kropki i wyglądają na taki, ktory zaraz sie złamie.
Ja kupie ten wozek http://www.toysrus.com/product/index...uctId=18853346 ma wiele obcji i to bedzie najlepsze rozwiazanie tak mysle.

Peeling kawowy tez lubie ,ale teraz robię sam cukrowy bo juz kawy nie pije.

Cytat:
Coz Kochana, skoro czasu brak
Marnujesz sie. Powinnas pisać choć troszkę

Cytat:
Gratulowac, woda zdrowa ja sie zmuszam, ale raczej do sokow, nieslodzonych napojow i herbaty z cytryna, co ja kon jestem, zebym wode pila?!
Ja mam taki problem, ze nie cierpię soków od małego. Na początku ciazy wypijam kilka kartonów jablokowego. Potem chciałam se marchewkowy pic,ale nie szło pic.
Wole zjeść żywy owoc lub sobie zrobić shake

Cytat:
SUTKOW NIE HARTUJ, to jest sredniowieczny przesad. Zahartowana (= grubsza i mniej elastyczna) skora jesli juz peknie, gojenie to masakra. Dziecko nie gryzie, ale sutki czesto reaguja na karmieniowa "eksploatacje" podraznieniem i bolem, czasem naskorek uszkodzi sie i wtedy karmisz z poduszka w zebach na poczatku ale to trzeba przetrwac i wszystko mija samo z siebie, a karmienie staje sie czysta przyjemnoscia . Moze raczej natluszczaj i kremuj, zadnych szczotek i lodowatych prysznicy [COLOR="Silver"]
A ja juz prawie, ze zaczęłam w to wierzyć i se nawet szczote kupiłam Ale zostanie do mycia pleców
Wiem, ze na początku boli,ale uparlam sie , ze będę karmić piersią zebym miała skisnac.
Moja siostra nie mogła,ale ona praktycznie sutkow nie miała. Ja mam wentyle od Jelcza i mysle, ze bym konia wykarmila

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 07:10   #2523
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Już 30 cm długości Szerokość 100 cm. Pewnie będzie jakiś kwadratowy,bo włóczki mnóstwo! I co za tym idzie - kasy...
Niestety przez to, że zdjęcie z tel. i przy świetle żarówkowym, to nie widać za bardzo łączenia kolorów. W świetle dziennym o wiele lepiej się to prezentuje
z cm na cm coraz łądniejszy
Cytat:

Edit: zapomniałam zapytać. Czy ktoś Wam tez mówił żebyście sutki hartowaly miękka szczotka? Moja tesciowa ma jakiegoś pier*** ciagle jak mnie widzi to mi gada " sutki hartujesz" Mysle WTF kobieto co cie moje sutki Może mi zazdrości, ze mam duże piersi bo ona ma bardzo małe. Nie wiem,ale to jest dziwne. Ja mam duże sutki po mamie, a mama karmila zawsze nawet do 2latek cycem i nic o hartowaniu nie mówiła. Tesciowa mi mowi,ze dziecko bedzie mnie gryzc ,ale czym ?
Mi gin kazała, ale ona ma 300 lat więc same wiecie
Ps. ja nie hartuje- moja Mama powiedziała, że to w sumie i tak nic nie da.... jak ma boleć to będzie boleć, a na początek większość jednak boli
Cytat:

SUTKOW NIE HARTUJ, to jest sredniowieczny przesad. Zahartowana (= grubsza i mniej elastyczna) skora jesli juz peknie, gojenie to masakra. Dziecko nie gryzie, ale sutki czesto reaguja na karmieniowa "eksploatacje" podraznieniem i bolem, czasem naskorek uszkodzi sie i wtedy karmisz z poduszka w zebach na poczatku ale to trzeba przetrwac i wszystko mija samo z siebie, a karmienie staje sie czysta przyjemnoscia . Moze raczej natluszczaj i kremuj, zadnych szczotek i lodowatych prysznicy
Ja się zastanawiam nad nakładkami z aventu, już je nawet oglądałam, ale w ostatniej chwili zrezygnowałam... z tym, że Tż ma zapowiedziane, że najwyżej jak będę leżeć w szpitalu ma mi takie kupić

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 07:15   #2524
Samantha7
Zakorzenienie

Ile w Pl po porodzie sie jest w szpitalu? U nas na drugi dzień wypad o ile wszystko jest dobrze

A i co dla anty różowych http://www.toysrus.com/product/prodp...549&totCount=0

Nie mówcie,ze Wam sie taki pokoik nie podoba. Ja jestem zakochana

Taki dla chłopca http://www.toysrus.com/product/prodp...226&totCount=1 choć troszkę za mały na moje, ale sliczny

Ten mi sie bardziej podoba http://www.toysrus.com/product/prodp...957&totCount=0

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-03-15 o 07:20
Stary 2013-03-15, 07:22   #2525
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ile w Pl po porodzie sie jest w szpitalu? U nas na drugi dzień wypad o ile wszystko jest dobrze

A i co dla anty różowych http://www.toysrus.com/product/prodp...549&totCount=0

Nie mówcie,ze Wam sie taki pokoik nie podoba. Ja jestem zakochana

W Polsce jeżeli jest SN to dwa, trzy dni... Przy cesarce może być ciut dłużej

Pokoik mnie osobiście nie urzeka, ale nie dlatego, że jest różowy...
Brakuje mi jakiegoś mocniejszego ton, który nadałby mu charakter
Ale ja wole mocniejsze kolory, szczególnie dla Malucha

Mały
Stary 2013-03-15, 07:30   #2526
Samantha7
Zakorzenienie

Margosiu - tez bym cos dorzucila,ale mnie urzeka ten pokoik bo jest taki "cisza i spokój"
Ja lubie kolory ziemi. Stosowane. Za to moj Tz wszystko by zrobił na odblaski czyli jazacy pomarańcz etc.

Stary 2013-03-15, 07:36   #2527
rasha90
Raczkowanie

Dzień dobry Leniuszki!

Takie piękne słoneczko mnie dziś obudziło że aż jestem w szoku i pięknie zmrożone drzewa za oknem do kompletu jaki świat potrafi być ładny
Stary 2013-03-15, 07:38   #2528
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Aha u nas nie ma takich wózków. Widziałam jeden,ale był różowe fioletowe kropki i wyglądają na taki, ktory zaraz sie złamie.
Ja kupie ten wozek http://www.toysrus.com/product/index...uctId=18853346 ma wiele obcji i to bedzie najlepsze rozwiazanie tak mysle.

(...)

Ja mam wentyle od Jelcza i mysle, ze bym konia wykarmila

U nas w Pl duzo sie mowi o tym, ze wozki inne niz glebokie sa zabojstwem dla kregoslupa malenkiego czlowieczka
Mysle, ze i w US powinny na 100% byc glebokie w sprzedazy.... tak zwane wielofunkcyjne ze spacerowka i fotelikiem samochodowym.
Za wentyle Cie kocham dzisiaj zrobilas mi dzien
Kubulek
Stary 2013-03-15, 07:39   #2529
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosiu - tez bym cos dorzucila,ale mnie urzeka ten pokoik bo jest taki "cisza i spokój"
Ja lubie kolory ziemi. Stosowane. Za to moj Tz wszystko by zrobił na odblaski czyli jazacy pomarańcz etc.
He he he
To ja bym się dogadała, z Twoim Tż
Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Leniuszki!

Takie piękne słoneczko mnie dziś obudziło że aż jestem w szoku i pięknie zmrożone drzewa za oknem do kompletu jaki świat potrafi być ładny
U nas chyba sypie... tak mi mignęło jak szłam do wc
Bo w pokoju przez zasłony niewiele widać

Mały
Stary 2013-03-15, 07:39   #2530
Oliath
Zakorzenienie

JOAN, gdzie jestes ??!!
Kubulek
Stary 2013-03-15, 07:42   #2531
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
z tego co wiem to "jo" mówi sie w toruńskim i na kaszubach
Nie wiem jak w innych regionach, ale Toruń to jedno wielkie 'JO' -znajomi ze studiów ciągle tego nie ogarniają, ja tego nie rozumiem... Ale koleżanka jedna z Lidzbarka mówi że u nich też 'jo' funkcjonuje, tylko im nauczycielka powtarzała żeby tego nie robili bo wiocha
Stary 2013-03-15, 07:50   #2532
Oliath
Zakorzenienie

SAMMY, tu sa np. - fakt, ze drozsze, ale bezpieczne i wygodne dla noworodka i niemowlecia:
http://www.usababy.com/categories/ba...ages-prams.htm

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Sammy, u Was np. Bugaboo Cameleon jest sliczny
http://www.letsgostrolling.com/urban...rs-single.html
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-15 o 07:52
Stary 2013-03-15, 07:57   #2533
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
JOAN, gdzie jestes ??!!
Jestem Kochana Dzień dobry

Tak sie rozgadałam w pracy z rana z koleżankami, że dopiero mogłam włączyć wizaż Tak poza tym spóźniłam się do pracy Ta noc była dziwaczna. Najpierw budziłam się przez niefajne sny, częściowo nie mogłam ich odróżnić od rzeczywistości...np. słyszałam i widziałam jakby coś przeszurało przy łóżku..! to było tak realne, że po nos kołdrę naciągnęłam i zatrzasnęłam powieki na amen.. Dodatkowo słyszałam jakby ktoś młoteczkiem stukał, remont, włam czy co Sama nie wiem czy to też nie był sen..ale znowu zesrana byłam Dodatkowo mąż pochrapywał i mnie tym budził i jeszcze Lol zaczął się wiercić, gdzie nigdy go w nocy nie czułam.. Aż powiedziałam do męża "nie chrap, bo już nawet Lol spać nie może".. A jak mi się przysnęło wreszcie, to 4 i budzik I nie mogłam wstać, nie wyrabiałam się, jeszcze mnie brzuszek pobolewał i śmierdziuszki szły Koniecznie musiałam zasiąść na tron..I już wiedziałam, że się spóźnię na 3 autobusy. Myślałam, że 4 pojedzie, zupełnie ostatni, raz mi się zdarzyło nim jechać.. postałam 10 min na przystanku i co? kupa!.. Była już 5:50..zadzwoniłam do męża czy mógłby mnie odwieźć.. Ze spuszczoną głową szłam, w windzie on do mnie: 'a Ty co focha masz?'..a ja 'nie, wstyd mi' Roześmialiśmy się i mu opowiedziałam moją straszną noc i poranek. W pracy byłam 10-15 po

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-03-15 o 07:59
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 08:01   #2534
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam i ja z rana!

Oliath ja nie znoszę wózkó bugaboo, wiem wiem, że reklamowane, że dzieci gwiazd nim jeżdżą, ale mi się nie podoba.
ani to że spacerówka ma fotelik kubełkowy, ani koła przednie, ani to że jest taki niski.
no nie wiem co ludzie w nim widzą.
nie za taką cenę!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 08:02   #2535
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Już 30 cm długości Szerokość 100 cm. Pewnie będzie jakiś kwadratowy,bo włóczki mnóstwo! I co za tym idzie - kasy...
Niestety przez to, że zdjęcie z tel. i przy świetle żarówkowym, to nie widać za bardzo łączenia kolorów. W świetle dziennym o wiele lepiej się to prezentuje
ślicznie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja juz pisze z lozka jestesmy po polowkowym i jest wszystko z porzadku Mala wazy 580 gramow, ma otwarte oczka, wszystkie wymiary w normach. serduszko pieknie bilo, ogolnie dosc ruchliwa byla i machala nozkami. jest na dzien dzisiejszy starsza o tydzien niz wynika to z daty OM. jutro wkleje jakas fotke, filmik pewnie bede ogladac pare razy

Cytat:
Hmmm...to nie wiem skąd Ty jesteś z pln-wsch.,ale ja mieszkałam 50km od Litwy i u nas tak sie mowi.
Nie chce mówić miasta konkretnie bo małe miasto , a Wizaz ten mały
zaintrygowałaś mnie pochodzeniem, tysiąc myśli w głowie, napiszę Ci na priv

Dzień dobry... ciężko dziś wstać było, ale głodna już jestem
muszę dziś dobrze wypocząć bo jutro czeka mnie ciężki dzień trasa 100km
w jedną stronę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 08:04   #2536
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w Pl duzo sie mowi o tym, ze wozki inne niz glebokie sa zabojstwem dla kregoslupa malenkiego czlowieczka
Mysle, ze i w US powinny na 100% byc glebokie w sprzedazy.... tak zwane wielofunkcyjne ze spacerowka i fotelikiem samochodowym.
Za wentyle Cie kocham dzisiaj zrobilas mi dzien
Hehe

Tamten wozek co wkleilam link taki wlasnie jest. Ma odpinana ze stelarza spacerowke. Ta spacerowke pociąga sie za dół i dziecko może leżeć na płasko jak w gondoli. Druga obcji to na spacerowke nałożyć siedzonko samochodowe wtedy masz ochronę z obu stron daszkiem. A trzecia obcja to nałożyć samo siedzonko na stelarz. Mozna twarzą do mamy lub na odwrót. Pod tym linkiem jest filmik,ale jak pójdę do sklepu to ogladne dobrze do okola ten wozek.
Nie mam pojęcia nawet jak gondola jest po Eng . Ten sklep jest najpopularniejszym w USA , sprawdzalam tez w innym popularnym i nie ma gondoli.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
He he he
To ja bym się dogadała, z Twoim Tż :
Hehe

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak w innych regionach, ale Toruń to jedno wielkie 'JO' -znajomi ze studiów ciągle tego nie ogarniają, ja tego nie rozumiem... Ale koleżanka jedna z Lidzbarka mówi że u nich też 'jo' funkcjonuje, tylko im nauczycielka powtarzała żeby tego nie robili bo wiocha
Głupie gadanie, ze wiocha. To jest poprostu gwara. Tak jak Górale maja swoją tak inne regiony tez ja maja.
Żebyście posłuchali maja babcie ona w ogóle mowi taka masakryczna gwara. Ktoś by mógł powiedzieć, ze po wsiowemu,ale na mojego głupota.

Wiadomo język literacki sie bardzo od tego różni i wielkomiejskich ludzi gwara śmieszy. Bez sensu.

Ja sie cieszę, ze nie muszę na to zwracać uwagi jak gadam z Polakami.

W większości życia i tak po Eng mowie i czasem sie zapomina własnego języka. Mimo, ze z Tz jesteśmy oboje Pl to z biegiem czasu często łatwiej jest cos powiedzieć po Eng. Moj tz jest tu od dziecka.
Nie wiem jak to wytłumaczyć poprostu tak jest.

Jak z Wami pisze to sie bardzo staram zeby pisać dobrze po Pl

Stary 2013-03-15, 08:04   #2537
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jestem Kochana Dzień dobry

Tak sie rozgadałam w pracy z rana z koleżankami, że dopiero mogłam włączyć wizaż Tak poza tym spóźniłam się do pracy Ta noc była dziwaczna. Najpierw budziłam się przez niefajne sny, częściowo nie mogłam ich odróżnić od rzeczywistości...np. słyszałam i widziałam jakby coś przeszurało przy łóżku..! to było tak realne, że po nos kołdrę naciągnęłam i zatrzasnęłam powieki na amen.. Dodatkowo słyszałam jakby ktoś młoteczkiem stukał, remont, włam czy co Sama nie wiem czy to też nie był sen..ale znowu zesrana byłam Dodatkowo mąż pochrapywał i mnie tym budził i jeszcze Lol zaczął się wiercić, gdzie nigdy go w nocy nie czułam.. Aż powiedziałam do męża "nie chrap, bo już nawet Lol spać nie może".. A jak mi się przysnęło wreszcie, to 4 i budzik I nie mogłam wstać, nie wyrabiałam się, jeszcze mnie brzuszek pobolewał i śmierdziuszki szły Koniecznie musiałam zasiąść na tron..I już wiedziałam, że się spóźnię na 3 autobusy. Myślałam, że 4 pojedzie, zupełnie ostatni, raz mi się zdarzyło nim jechać.. postałam 10 min na przystanku i co? kupa!.. Była już 5:50..zadzwoniłam do męża czy mógłby mnie odwieźć.. Ze spuszczoną głową szłam, w windzie on do mnie: 'a Ty co focha masz?'..a ja 'nie, wstyd mi' Roześmialiśmy się i mu opowiedziałam moją straszną noc i poranek. W pracy byłam 10-15 po
To jeszcze nie tak źle z ta praca

Ja z szuraniem miałam podobna historię, leże sobie w łóżku i nagle materac mi cię zaczął ruszać... WTF?! myślałam, że tam zejdę na zawał... poleciałam do Taty i mówię, ze mi się materac rusza, on tak zaspany nie wiedział o co mi chodzi, ale poszedł ze mną patrzy a tam faktycznie coś jest w materacu i biega w tą i z powrotem....
Zdjął pokrowiec a tam mała myszka zabłądziła i nie umiała wyleźć
Potem śmiał się cały dzień z mojego ruszającego się materaca

Dodam tylko, że to było łóżko "na piętrze (pod sufitem)" nie wiem jak ta mała tam wlazła

Mały
Stary 2013-03-15, 08:09   #2538
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a jeszcze mam jedną dobrą nowinę na dziś,
po pracy idę do koleżanki po ciuszki dla mojej małej.
normalnie już się doczekać nie mogę co ona mi tam przygotowała)

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Hehe

Tamten wozek co wkleilam link taki wlasnie jest. Ma odpinana ze stelarza spacerowke. Ta spacerowke pociąga sie za dół i dziecko może leżeć na płasko jak w gondoli. Druga obcji to na spacerowke nałożyć siedzonko samochodowe wtedy masz ochronę z obu stron daszkiem. A trzecia obcja to nałożyć samo siedzonko na stelarz. Mozna twarzą do mamy lub na odwrót. Pod tym linkiem jest filmik,ale jak pójdę do sklepu to ogladne dobrze do okola ten wozek.
Nie mam pojęcia nawet jak gondola jest po Eng . Ten sklep jest najpopularniejszym w USA , sprawdzalam tez w innym popularnym i nie ma gondoli.

Hehe

Głupie gadanie, ze wiocha. To jest poprostu gwara. Tak jak Górale maja swoją tak inne regiony tez ja maja.
Żebyście posłuchali maja babcie ona w ogóle mowi taka masakryczna gwara. Ktoś by mógł powiedzieć, ze po wsiowemu,ale na mojego głupota.

Wiadomo język literacki sie bardzo od tego różni i wielkomiejskich ludzi gwara śmieszy. Bez sensu.

Ja sie cieszę, ze nie muszę na to zwracać uwagi jak gadam z Polakami.

W większości życia i tak po Eng mowie i czasem sie zapomina własnego języka. Mimo, ze z Tz jesteśmy oboje Pl to z biegiem czasu często łatwiej jest cos powiedzieć po Eng. Moj tz jest tu od dziecka.
Nie wiem jak to wytłumaczyć poprostu tak jest.

Jak z Wami pisze to sie bardzo staram zeby pisać dobrze po Pl
co do wózku, to firma GRACO ma gondole , na 100%)) bo to nie od kraju zależy przeciez a od firmy.
GRACO znana na całym świecie , nawet w UK

a co do jezyka, to jak ty długo za granica zyjesz??? ze jzyka juz zapominasz??

Stary 2013-03-15, 08:10   #2539
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Poki co mam dwojke dzieci wiec zajrzalam do was na telefonoe
Lachryma gratuluje udanej wizyty. Ciesze sie ze wszystko w porzadku

Piszecie o przygotowywaniu sutkow. Ja wczoraj zauwazylam ze na jednymjednym zrobil mi sie jakby strup. Poki co nawilzam ale poprosze ginke na wizycie zeby zajrzala na niego.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 08:12   #2540
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Bry.

Cytat:
Ja nic nie stosuje,ale odkąd jestem w ciazy to mam masakre tak mam mokro w majtkach. Czasem sobie wkładki zakładam. Hmmm może powinnam o tym ginowi powiedzieć,ale mnie badał to widział, ze mokro chyba
Jak gin nic nie mówi, to się nie przejmuj. W ciąży jest więcej wydzieliny i jest to naturalne.

Ja wstałam, po śniadanku i zaraz idę załatwić parę rzeczy, potem niemiecki.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 08:14   #2541
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Samanta gondola po angielsku to CARRY COT

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39778205]Bry.

Jak gin nic nie mówi, to się nie przejmuj. W ciąży jest więcej wydzieliny i jest to naturalne.

[/QUOTE]
wydzielina w czasie ciąży rzecz normalna, powinna być koloru białego.
i jest czymś naturalnym, że flora bakteryjna się zmienia.

dopuki ta wydzielina nie ma dziwnego koloru i nie "śmierdzi" to wszystko dobrze

Stary 2013-03-15, 08:15   #2542
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
SAMMY, tu sa np. - fakt, ze drozsze, ale bezpieczne i wygodne dla noworodka i niemowlecia:
http://www.usababy.com/categories/ba...ages-prams.htm

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Sammy, u Was np. Bugaboo Cameleon jest sliczny
http://www.letsgostrolling.com/urban...rs-single.html
Nie widziałam tego,ale mnie sie te wózki nie podobają.
Za duzo kosztują na moje i dla mnie bedzie bezuzyteczny. Wole juz kupić taka jakby przyczepke i ciągnąć za sobą jakby miał leżeć az tak na płasko.
Nie wiem bo ten czarny co pokazywalam jest specjalny dla niemowlakow.

Może gdybym nie musiała płacić za lekarzy tyle to bym kupiła,ale samo usg bedzie mnie kosztować $400-500 , a juz mam rachunek za badania krwi $1300 , a gdzie reszta? Nie chce myśleć o porodzie bo to bedzie kilka tysięcy. Zalamka z tym tu jest

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ślicznie

zaintrygowałaś mnie pochodzeniem, tysiąc myśli w głowie, napiszę Ci na priv

Dzień dobry... ciężko dziś wstać było, ale głodna już jestem
muszę dziś dobrze wypocząć bo jutro czeka mnie ciężki dzień trasa 100km
w jedną stronę

Ja uciekam bo ranomwstac muszę do lekarza i milion rzeczy muszę zrobić.

Milego spamowania

Stary 2013-03-15, 08:16   #2543
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Samanta masz tutaj linka do tego Twojego sklepu, pelno gondol:

Samant http://www.toysrus.com/search/index....S/2255957&sr=1

Stary 2013-03-15, 08:20   #2544
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a jeszcze mam jedną dobrą nowinę na dziś,
po pracy idę do koleżanki po ciuszki dla mojej małej.
normalnie już się doczekać nie mogę co ona mi tam przygotowała)

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

co do wózku, to firma GRACO ma gondole , na 100%)) bo to nie od kraju zależy przeciez a od firmy.
GRACO znana na całym świecie , nawet w UK

a co do jezyka, to jak ty długo za granica zyjesz??? ze jzyka juz zapominasz??
Nie ze zapomniałam tylko,ze cieżko jest np.wiedziec co to gondola lub nie palnac w rozmowie z mama czegoś po Eng a mama "ze co?"

Cytat:
Samanta gondola po angielsku to CARRY COT

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Nie nie "śmierdzi" odpukac 2razy w życiu miałam grzybice i nie tęsknię.

Lecę naprawde muszę. Papa

Stary 2013-03-15, 08:21   #2545
Konto usunięte

Cytat:

Tak, tak macie rację z tym.

Tylko ja zauważyłam, że lekarze bardzo często zapisują na wyrost leki p-zapalne.. No ale trudno, na szczęście to dość szybka kuracja, dziś ostatni raz zakładam do cholerstwo i spokój, a jak nie pomoże, to zrobimy wymaz.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 08:22   #2546
katarzynkajg
Zadomowienie

Dzień dobry
Pamiętacie mnie jeszcze?
Mało mnie ostatnio u was bo ciągle w domu mnie nie ma i nie mam jak z wami posiedzieć. U mnie w domu szpital wszyscy chorzy a i ja sie dziś obudziłam z bólem gardła także zaraz lecę do sklepu po zapasy cebuli miodu i czosnku, będę się ratować domowymi sposobami.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i ujawnionych i potwierdzonych maluszków.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 08:23   #2547
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Samanta masz tutaj linka do tego Twojego sklepu, pelno gondol:

Samant http://www.toysrus.com/search/index....S/2255957&sr=1
O matko,a gdzie koła Muszę to obczaic z ciotka bo nic nie kumam juz z tymi dzieciowymi rzeczami.
Dzięki

Stary 2013-03-15, 08:23   #2548
Konto usunięte

Cytat:
Nie nie "śmierdzi" odpukac 2razy w życiu miałam grzybice i nie tęsknię.

A ja właśnie nigdy nie miałam takiej zdiagnozowanej grzybicy ani żadnego innego zapalenia i nie wiem, jakie to są objawy :/ A cisną mi wszyscy te globulki...
Stary 2013-03-15, 08:25   #2549
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Nie ze zapomniałam tylko,ze cieżko jest np.wiedziec co to gondola lub nie palnac w rozmowie z mama czegoś po Eng a mama "ze co?"
rozumiem Cię, bo ja sama angielskim na codzien się posługuje.

wiadomo jak zaszłam w ciążę, to dużo słownictwa z macierzyńskim, ciążą, akcesoriami dziecięcymi poznałam dopiero.
ale warto sobie przetłumaczyć ważne rzeczy.
jakby co służę pomocą, może będę umiała pomóc z jakiś ciążowym słownictwem.
mój tż anglik więc jak coś to się go zapytam.

a co wo wózków to ja tez zachęcam do gondoli i odradzam wozić dziecko w foteliku samochodowym.
jestem pewna, że znajdziesz wózki 3 w 1 właśnie z gondolą.
poszukaj na ebay

Stary 2013-03-15, 08:59   #2550
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Pamiętacie mnie jeszcze?
Mało mnie ostatnio u was bo ciągle w domu mnie nie ma i nie mam jak z wami posiedzieć. U mnie w domu szpital wszyscy chorzy a i ja sie dziś obudziłam z bólem gardła także zaraz lecę do sklepu po zapasy cebuli miodu i czosnku, będę się ratować domowymi sposobami.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i ujawnionych i potwierdzonych maluszków.
Pamiętamy
I kuruj się

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości