|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Jakoś tak ucichło... wszystko w pracy/na zajęciach, jedzą śniadania, zakupują, wyprawiają innych do szkoły/pracy...
![]() Czas podjąć decyzję w sprawie ważnego zakupu - ŻELAZKO!
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tym sposobem wszawica w szkole się szerzy, bo Ci co ją roznoszą nie wyrażają zgody i nic z tym nie robią;/ Moja siostra ma długie i mocno kręcone włosy i bardzo często przynosiła to paskudztwo ze szkoły A wyczesać to z jej włosów to była masakra... W szkole poradzili jej tylko, żeby raz w miesiącu stosowała profilaktycznie szampon na wszy, bo oni nic nie mogą z tym zrobić
|
|
#2554 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana! W sumie to jestem od 7.30,ale jak zwykle tyle naspamowałyście że dopiero teraz dobrnełam do końca. Zabieram się za sprzątanie bo normalnie w tym tygodniu daje ciała z domowymi obowiązkami.Więc nie spamujcie za dużo bo znów pótora godziny będę nadrabiać ......
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz wyprawilam i zjadlam
babram sie w wikolu i koronkach, bede miala osiem cudnych duzych kremowo-czekoladowych pojemnikow-slojow na sypkie produkty Dzis musze cos smacznego upichcic i o 16 lece po dziecko i na "dni otwarte" do podstawowki, ktora wybralismy. Bosz, dopiero byla tycim niemowlaczkiem, a tu juz zerowka po wakacjach !
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
Witam piękne panie
![]() Za dzisiejsze wizyty trzymam ![]() Wczoraj już padłam o 21, nawet nie wiem kiedy. Przespałam Kuchenne Rewolucje. Dzidzia wczoraj wierciła się niesamowicie, trzy razy kopnęła poniżej pępka jak leżałam w łóżku a potem cisza. Mąż dzisiaj mnie obudził mówił że chrapałam. Przez okno pięknie słoneczko świeciło, aż miło a teraz znowu te śniegowe chmury wychodzą ![]() Lecę coś porobić, odebrać nowe firanki do pokoju dziennego (zamówiłam tydzień temu). Jeszcze parę dni poczekam i trzeba będzie okna umyć na święta. Połowa miesiąca za nami, jak ten czas leci. Byle do lata...
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia1230
za wizytę i gratuluję córci na ostatnim zdjęciu ślicznie widać kręgosłupik.. mała zwinęła się w kulkę ![]() Piękne brzuszki wstawiłyście wczoraj
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi się nawet zdarzyło w dorosłym życiu, byłam przerażona jak na czystej głowie może być kiedyś cały czas gadali, że to brak higieny, a tu wyraźnie powiedzieli, że nawet na czystych włosach i u ludzi dbających o higienę się zdarza |
|
|
|
|
#2560 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale tutaj spokojnie jakos od wczoraj, miałam tylko 5 stron do przeczytania TŻ rano opowiadał, jak to się bawił wieczorem z Tymoteuszkiem, jak już spałam i podobno synek najpierw go szturchał, a poźniej delikatnie wypychał i miział, jakby chciał pogłaskać, tylko nie wie czy rączką czy nóżką, ale był strasznie zadowolony z zabawy i dumny z siebie. I ja się pytam gdzie jest ta wiosna ?? U nas dziś -6 Cytat:
Super opis wizyty. A Synek jak się pięknie zaprezentował Zazdroszczę Wam tych zdjęć 3d, ja może do auchana się wybiorę na to darmowe jest u nas 6-7 kwiecień i może uda się zobaczyć twarz Tymoteuszka. Cytat:
Cytat:
Jaka duża Księzniczka. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
hejooo
ja tez polecam gondole i odradzam wozenia dziecka caly czas w nosidelku. Ale mialam dzis noc wyczyscilam na noc nosek, a nad ranem caly zapchany obudzilam sie bo juz oddychac nie moglam i tak sobie mysle, czy mnie sie snilo czy TZ faktycznie nagrywal jak chrape. Ide do sypialni i pytam - tak nagralem cie bo 1,5 h nie moglem usnac przez Ciebie i mi puscil - no ja pierdziuuuuuuuuuuuuuuuuu
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana w ten jakże zimowy dzień
![]() od razu mam pytanie do Perse: dobrze kojarzę, że Ty kupujesz tako acoustic?
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wieje dziś u mnie koszmarnie, a jesteśmy umówieni dziś wieczorem ze znajomymi i będziemy musieli na to wiatrzysko wyjść. Brrr. Już mi zimno. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
No i zapomniałam o najważnieszym po co tu weszłam
![]() Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na dobre wieści
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Jak wczoraj wzięłam się za sprzątanie po 15 to skończyłam o 23. A to i tak nie koniec. Układałam w szafkach, segregowałam, przygotowałam miejsce na ubranka dla dzidzi. Kuchnia wypucowana, nawet fugi szczoteczką wymyte Ale przy wieczornym myciu się patrzę na swoje nogi i postanowiłam tak; koniec ze słodyczami, paluszkami, pączkami itp. Od dziś więcej warzyw, nabiału. Załamałam się bo przytyłam sporo w nogach ... ale dziś wstaję i ... nogi chudsze Okazało się, że wczoraj się przeforsowałam i nogi jak kolumny, spuchły, a ja głupia myślałam, że tak przytyłam mocno ![]() Ze słodyczami jednak kończę i tak. Wyszło, że dziś muszę po odpoczywać, nogi mnie bolą tak jak po tygodniowym pobycie w górach, gdzie codziennie chodziliśmy po 20km, wiadomo w trudnym terenie. A tu kilka godz sprzątania i klops |
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie doczytałam, że wczoraj ujawniło się kilkoro maluszków - GRATULUJĘ !
Powodzenia na dzisiejszych wizytach. |
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia, Lachryma - mnie ratuje Wizaz
Ale zanim sie wespne na moje 3 pietro (wysokie) z parteru, robie PRZYNAJMNIEJ jeden przystanek, a zadyszke mam jak osiemdziesiecioletnia sasiadka.
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
![]() COFFEE TIME jak dla mnie !! Wprawdzie sloneczko swieci, ale lodowato jest i jakos glowa mnie dzis pobolewa leciutko
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Ale ziiiimno dziś ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39778333]A ja właśnie nigdy nie miałam takiej zdiagnozowanej grzybicy ani żadnego innego zapalenia i nie wiem, jakie to są objawy :/ A cisną mi wszyscy te globulki...[/QUOTE] Nie wiem, czy to nie nadużycie... Może nic nie masz, a Cię katują pimafucinem, a to nie są najtańsze globulki ;/ Cytat:
Na szczęście nigdy nie miałam paskudztwa. Muszę coś machnąć na śniadanie... może mozarella z pomidorem
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
Tymczasowo się żegnam i zmykam na zajęcia, a później na korki (upojne popołudnie z 14-latkiem)
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i miłego dzionka życzę
|
#2576 |
|
Rozeznanie
|
Po wizycie..płeć nie znana dalej, dziecko leżało pupą do góry
![]() Łożysko na tylnej ścianie maluch waży ponad 300g nie pamiętam dokładnie ile. Przepisałam się do pani doktor więc koniec z ginem tyranem..wizyta na 3 kwietnia to się dowiem więcej jak z maluchem..Teraz by poznać płeć to trzeba jednak to 3d zrobić tylko żeby trafić na odpowiednie obrócenie malucha a i wiek płodu 20 tydzień 5 dzień wg usg czyli 4 dni więcej jak suwaczek pokazuje
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Neni, enlevee, domciatko, Oliath, stokrotka24, Anulka_p, sarna405, fiazo, magdalennne, Samantha7, katarzynkajg, Ewusia709 i wszystkie, które pominęłam przez nieuwagę - dziękujemy z Lolem za gratki
![]() Położna mówiła, że powinno się unikać takiego puszkowanego, jak i wszelkich konserw.. ale taki pieczony jak najbardziej można gratuluję Cytat:
|
|
|
|
|
#2578 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście mam w domu jeszcze 4 - z poprzedniej ciąży i również diagnozy, wtedy to nawet nie na oko, tylko na słowo Powiedziałam, że mam upławy - 'A to Pimafucin damy'.U mnie wśród lekarzy to plaga. Dziewczyny kupiłam hiacynta. Mam już dość przebrzydłej zimy, a na parapecie z powodu kota nie mogę nic postawić, bo mi zeżre i się jeszcze otruje. No dobra, jest sobie ten hiacynt na półeczce, teraz mam pytanie: jak mam o niego dbać? Jak często go podlewać?. Ja się kompletnie nie znam na kwiatkach i aż mi było głupio o to pytać w kwiaciarni :/ Poza tym dziś się dowiedziałam, że synek dziewczyny, z którą leżałam w szpitalu w poprzedniej ciąży, jest ciężko chory, ma mukowiscydozę. A rano w DDTVN był program o matkach alkoholiczkach i narkomankach, które porzucają swoje dzieci. I ja się pytam: gdzie jest jakakolwiek sprawiedliwość na tym świecie?.... Dla mnie od dawna nie ma żadnej. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-03-15 o 10:13 |
||
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
ja się muszę zmobilizować do sprzątania większego, ale mi się nie chce, zresztą nie ma sensu chyba bo prawdopodobnie będziemy mieszkanie odświeżać więc po tym będzie dużo roboty
ale już pozmywałam, pralka pierze także źle nie jest
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za całokształt
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

babram sie w wikolu i koronkach, bede miala osiem cudnych duzych kremowo-czekoladowych pojemnikow-slojow na sypkie produkty
!

Przez okno pięknie słoneczko świeciło, aż miło a teraz znowu te śniegowe chmury wychodzą 

za wizytę i gratuluję córci 

obudzilam sie bo juz oddychac nie moglam i tak sobie mysle, czy mnie sie snilo czy TZ faktycznie nagrywal jak chrape. Ide do sypialni i pytam - tak nagralem cie bo 1,5 h nie moglem usnac przez Ciebie i mi puscil - no ja pierdziuuuuuuuuuuuuuuuuu 

Powiedziałam, że mam upławy - 'A to Pimafucin damy'.