|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
taki jasny groszek. Meble białe. Jest duża bo gdzieś 3x4 m z tym że jak już napisałam jest nieustawna. Jedna ściana całkiem odpada żeby coś tam ustawić. Na jednej stronie jest prysznic (narożny), pralka, umywalka i drzwi. Na drugiej prysznic i drzwi do wc. Na trzeciej właśnie ta szyrafka, będzie komoda, kosz na pranie, kaloryfer. pomieszczenie miało 4,2 m wysokości ale obniżyliśmy trochę sufit. Cytat:
![]() Cytat:
pawie oczko jaki masz leżaczek-bujaczek? |
|||
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Zwariuje z tym moim rozciąganiem, ciągle mam uczucie, ze mam nieporozciągane nogi. Leżąc cały czas macham raz jedną raz drugą nogą przytulając prawie kolano do nosa...
Sharp to faktycznie fatalnie! |
|
|
|
#3963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poproszę virgin mohito bez cukru ![]() Cytat:
A jaką hennę kupiłaś? Też chcę sobie sprawić bo już nie będę do kosmetyczki latać z takimi bzdurami ![]() Cytat:
![]() My wczoraj zaczęliśmy się wiązać i w sumie wcale nie jest to takie straszne (zwłaszcza z udziałem miśka a nie dziecka ) tylko długość mnie przeraża. Jeszcze kilka prób i zdecyduję czy M czy L....
|
|||
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam 60 dni do porodu
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-03-15 o 10:23 |
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrowienia z gabinetu dentystycznego
![]() Doktor juz mi zaleczyl zabka, bez znieczulenia ale prawie nie bolało, Małecka dziurka mi sie zrobiła. Teraz czekam na Tz bo ma piaskowane zabki
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja leżę na patologii więc tu i tak są inni lekarze i pielęgniarki niż na porodówce. i taki mam jakiś zły dzień. już mam dość takich samych tekstów. że będzie dobrze, muszę wytrzymać, jeszcze trochę, czy coś ci przywieźć, czy czegoś nie potrzeba...matko. jak niepełnosprawna się czuję i mam tego dość... miałam badanie przed chwilą. bez zmian. jeszcze 4 tyg muszę minimum wyleżeć. dziś dopiero 29 tydzień skończony... |
|
|
|
|
#3967 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiem cos o tym co piszesz, mój mąż też na wygnaniu za granicą, zapiernicz maja okropny. A ja nigdzie nie pracuje i nie pracowałam bo studia i jednak wszystko jest na głowie męża nooo mieszkam jakieś 40km od zakopanego i jest masakra, moja mam z siostra odkopuja dom a ja mam wyrzuty sumienia bo nawet nie moge im pomóc ale wolę nie ryzykować Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mnie TŻcik wkurzył..
Zaczęłam mu pokazywać kolory fotelików czy może taki niebieski by bardziej nie pasował niż ten siwy co kupiliśmy.. No i wkurzony stwierdził, żebym się zajęła czymś sensownym a nie tym co już mamy i że to wszystko jedno jaki kolor i że szary pasuje.. Potem jeszcze zapytał czy w ogóle sprawdziłam czy nic nie brakuje z tego wózka co kupiliśmy? a nie zajmuje się kolorem fotelika:/. Ja na to, a czy on sprawdzal, bo ja sama tego dziecka nie robiłam i on tak samo jest odpowiedzialny za zakupy jak i ja.. To stwierdził, że ja i tak nic nie robię to moge się tym zając a on nie ma czasu bo zarabia (jakbym ja nie zarabiała będąc na L4...).. Potem chyba mu sie głupio zrobiło bo poszedł zrobić mega kanapki z bułką, żółtym serem, wędliną, korniszonkiem, rzodkiewką, pomidorem, majonezem, jajkiem a na górze jeszcze posypane szczypiorkiem.. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dziękuje za wszystkie oklaski
Cytat:
tym bardziej, że to już ten etap ciąży zobaczymy za 2 tyg. a jak z tym walczyć to nie mam pojęcia... biorę witaminy, dietę mam tak urozmaiconą i myślałam, że wynik tym razem mi podskoczy a tu du.pa Mam nadzieję, że Sofcia zostanie ułożona już tak jak jest
|
|
#3970 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wiosna idzie ale dopiero od przyszłego tygodnia nawet 10 stopni na plusie |
||
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Metropolitan miałam wcześniej odpisać ale skasowalo mi. Takiego mocnego bólu nie można lekceważyć. Z ciąża na pewno wszystko ok, ale Ty nie zwlekać tylko pędz do ortopedy. Trzymam kciuki. Oby to było nadwyrezenie i szybko przeszło
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Dziewczyny ta promocja proszku lovela jest w internet marche? Bo niedaleko dentysty jest ten sklep wiec może przy okazji zaraz podjedziemy Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-03-15 o 11:31 |
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W inter march jest promocja na lovele http://promobaby.pl/promocja-12807.html 17,99 za 1,8 kg a i 5 kg za 39,99 Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-15 o 10:39 |
|
|
|
|
#3973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam jeszcze jeden do zrobienia ale boje sie wrrr hiiCytat:
domyslam sie ze tahkie teksty po takim czasie lezenia i z perspektywa dalszego lezenia wyprowadza z rownowagiii , wiec my nie bedziemy Tobie tak pisac Cytat:
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-03-15 o 10:41 |
|||
|
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Aaś ja tez mam dzisiaj koniec 29 tygodnia ale na szczescie mam lezec tylko w domu po trzech tygodniach izyta i wtedy sie zobaczy ale mnie też wkurza takie ciągłe pocieszanie wiem ze ludzie chcą dobrze i nie wiedza też co powiedzieć innego ale na prawdę może to rozdrażnić jak wymiotowalam w 1 trymestrze to teściowa co drugi dzień dzwoniła i pytała jak sie czuje i zebym to przetrzymała bo to minie
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy nie powinni nigdy dzieci rodzić:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019385,title,Dramaty czny-telefon-dziecka-na-policje-w-Bartoszycach,wid,15415419 ,wiadomosc.html?fb_action _ids=530150843701977&fb_a ction_types=news.reads&fb _source=other_multiline&a ction_object_map={%225301 50843701977%22%3A13984651 9521936}&action_type_map= {%22530150843701977%22%3A %22news.reads%22}&action_ ref_map=[]&ticaid=1103bb |
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, lovela jest w inter
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
za 34t
![]() i za 27t to lada chwila 3 trymestr
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
pawie oczko mi tez sie wydaje ze ten wynik hemoglobiny nie jest raki zły. No i jesteś juz daleko w ciaxy. Ja taki wynik miałam w14tc
|
|
|
|
#3979 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na badanie pewnie pójdę w przyszły piątek... |
||
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to badanie troche mi humor poprawiło. była dr, 2 pielegniarki i chyba z 5 studentów. i dr im pokazywała ten mój pęcherz. ale tak zabawnie że zaczęłam się śmiać i cała się trząść tekst dnia:-i tu mamy pessar, szyjkę i pęcherz przezroczysty. wszyscy widzą? -(pielęgniarka) jeszcze ja! jeszcze ja! poczekajcie! no i zaczęłam się śmiać
|
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
A i oglądałam O Matko na Tvn Player.. Ogólnie fajny program.. Tylko ta ostatnia scena jak zagryzała ogórka zamoczonego w dżemie truskawkowym.. Jakbym takie coś w I trymestrze przełknęła to bym pół sklepu zarzygała
o ile od samego zapachu już bym sie nie porzygała..
|
|
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
hej, dzięki za zainteresowanie dziewczyny. Ja właśnie wróciłam z wizyty z ginekologiem, bo zadzwoniłam do tego mojego centrum położniczego i położna powiedziała, że mam przestać gdybać i przyjechac na wizytę. Był ordynator, powiem wam, że normalnie złoty człowiek, poświęcił mi ponad godzinę. Ktg, usg, fotel. Uważa, że powinnam pojechać do szpitala (oni tam nie maja patologii) bo gdyby coś się działo, np. łożysko zaczęło się odklejać, to lepiej być pod obserwacją. Ale na usg na razie łożysko jest lładnie przyczepione. Z Kubuchem wszystko ok. Ponaciskał mnie na kość łonową i stwierdził, ze mogło mi się rozejść to spojenie łonowe jednak, bo mnie to bardzo bolało. Powiedziałam mu, że nie pójdę do szpitala i musiałam mu podpisać takie oświadczenie, że on mi zaleca, ale ja nie zgadzam się. Ale powiedział, że mnie rozumie i żebym w takim razie przyszła jutro do południa na badanie i w niedzielę mam wizytę ze swoim ginem i przy okazji mnie wbije tego samego dnia na konsultację ortopedyczną, bo mają tam bardzo dobrego ortopedę. Cieszę się, że poszłam, jestem teraz chyba spokojniejsza. A do szpitala nie chcę iść, bo wiem jak u nas jest, położą mnie i oleją, nawet badań nie zrobią żadnych prócz krwi i moczu więc mam ich gdzieś.
BECIK, dzięki, z małą ok, te drzwi pewnie i tak by się nie zamknęły, zresztą tż stwierdził, że ona stała trochę przed nimi a nie w nich, ale wiesz jak to jest, matka reaguje instynktownie w takim momencie i nic się nie liczy tylko to, żeby ratować małe z opresji rzuciłam się w jej stronę, mimo, że i tak widziałam, że nie dobiegłabym do niej na czas... głupie to było, ale tak jak mówię, to instynkt każdej mamy...
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie! a jeszcze moja mariolka z sali mnie inaczej "pociesza": "wiesz co ja to bym nie wytrzymała tak leżeć i chyba bym oszalała" no kurde. a mam inne wyjście? |
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
oj masz
Cytat:
dziewczyny za wizytymetropolitam ja bym na Twoim miejscu jednak pojechała do lekarza |
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No póki co poleciałam do sklepu i chyba go nie było A co do wiązania to słyszałam, że na dziecku jest łatwiej niż na miśku Cytat:
|
||
|
|
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z TŻ już różne opcje przerabialiśmy i na odległość i razem w Polsce i razem za granicą i doszliśmy do jednego mega ważnego wniosku: najwazniejsze to być razem. Miejsce zawsze można zmienić, a nic nie zastąpi budowania relacji na codzień. Mam nadzieję, że to u Was przejściowe i szybko będziecie juz razem na dobre. Cytat:
Nie zawsze odgaduje Twoje intencje i śmiesznie rzeczy wychodzą. Specjalny proszek licealistów, to dopiero tworzenie produktu pod wyselekcjonowaną grupę odbiorców |
||
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
że tak powiem: na żywo, na fotelu
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Aas a na czym staneło z wozkiem kupujesz tramwaj czy wózek widłowy
?---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

także synek stawia wszystkim ciotkom koktajle owocowe 
Ja poproszę virgin mohito bez cukru 

u nas wczoraj wizyta lekarz się zmartwił wynikami mam zrobić awidność IgG cytomegalii. Ogółem tłumaczył mi że to choroba której się w ciąży nie leczy i że jak mały rozwija się prawidłowo to będzie to tylko informacja dla pediatrów po urodzeniu

tym bardziej, że to już ten etap ciąży 

Nie zawsze odgaduje Twoje intencje i śmiesznie rzeczy wychodzą. Specjalny proszek licealistów, to dopiero tworzenie produktu pod wyselekcjonowaną grupę odbiorców