Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 11:05   #631
Selay
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez 87czarna
U mnie dzisiaj spaghetti
u mnie rowniez dzis spaghetti, swierza bazylia i oregano juz czekaja , wczoraj narobilyscie mi smaka pierogami, ze se ugotowalam takie mrozonki ruskie...ale zjadalm ze smakiem
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:05   #632
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
pytałam ale chyba nei zauważyłaś na te zajęcia chodzisz do Rytmu? Jesli tak, to do którego
też mam pakiet firmowy w Medicoverze, może pracujemy w jednej firmie ? Byłam 2-3 razy u dr Kindah, ale to nie były miłe wizyty... źle ta Panią wspominam :/
Rytm na Retkinii Tam też pracuję - na Retkinii. Jak dla mnie dr Kindah wydaje się ok, więc zostaję u niej.

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-03-15 o 11:08
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:06   #633
LaLoca
Zakorzenienie

Eee smażonego to nie dziękuję. Chyba rozmrożę truskawki i zrobię ryż na mleku z koktajlem albo znowu pierogi hehe
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:07   #634
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja ostatnio często sie nim obżeram Z obiadami mam problem, bo mie mam na nie ochoty :/
A ja tak jak pisałam wczoraj na wszystko mam ochotę i jadłabym cały czas. Ale pomysłu na obiad ostatnio brak. Wczoraj mąż kupił mi całą siatkę marchewek- będę miała na przegryzkę jak poczuje głód. Mam nadzieje, że pomogą
Chciałabym żeby odzuciło mnie od jedzenia
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:08   #635
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
leżałam tam pare dni, bo akkurat odwiedzałam rodziców i taka mnie niespodzianka spotkała. położne wydały się ok, lekarze na dyżurach raczej masakra, ale wszyscy słuchają się ordynatora, a ten jest b. w porządku

niestety jak się nie ma "swojego" lekarza na oddziale to jest porażka, koleżankę kuzynki potraktowali w Madurowiczu jak śmiecia, 5 dni chodziła z martwą ciążą i nie chcieli się nią zająć, bo jej lekarka nie pracowała w szpitalu (a chodziła do tej samej, do której chodzę ja)
Na pewno jest lepiej, jak się ma znajomości...jak wszędzie zresztą.
Stary 2013-03-15, 11:09   #636
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

uffff nadrobilam!! gratuluje wszystkich wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja raz miałam zakładany cewnik ,ale to było z 15 lat temu i wspominam to jako traume niestety... ale generalnie ja jestem wrażliwa na te moczowe sprawy Najważniejsze, że wszystko u ciebie ok. A ja ogólnie za każdym raziem jak tylko zaczynam częściej sikać albo cokolwiek mi się wydaje, że mnie piecze, to już mam schizę, że to zapalenie pęcherza...
ja to wspominam jako blogoslawienstwo niebios hahahaah w porownaniu do tego bolu co czulam wczesniej to to ani troche nie bolalo haha w ogole tz najlepiej to skomentowal bo wchodzilam do gabinetu jak ciemierznica (jeszcze wczesniej wiezli jakiegos kolesia na lozku i mial krew w woreczku i mi slabo i niedobrze sie zrobilo) a wychodzilam jakbym latala hahah

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
Kod:
Po czym to poznać???
to jest moja 3cia ciaza, pierwsza starcilam w 9tyg a druga szczesliwie donosilam (w niej poczulam ruchy w 16tyg dopiero) ...ale teraz jak wiem jakie one sa to juz teraz je czuje. jak klade reke na brzuch, tak ponizej pepka (zawsze jakos tak z lewj strony troche) i trzymam w nieruchu to poparu sekunach czuje takie polsowanie-jakby cos w srodku zylo...a nawet jak mam szczescie jak dzis to tak jakby male jablko sie troche przesowalo z jednego miejsca w drugie lub podskoczylo. trzeba sie wsluchac bo nasze malestwa tam przeciez sa i jak ktos dobrze zna swoj organizm i wie ze mu w brzuchy jedynie "burczy" to wyczuje takie zmiany. im wiekszy dzieciaczek tym latwiej wyczuc. aaa i niejest prawda ze jak ktos jest szczuply to szybciej je wyczuje, ja do chudzinek nienaleze
ooo to ja tez czuje takie pulsowanie... ale myslalam ze to moje tetno albo cos bo nigdy przed ciaza sobie tam reki nie trzymalam no moze trzymalam ale nie wczuwalam sie w to za bardzo

Cytat:
papalinka chyba nie mam nospy, ale w razie czego kupię Dzisiaj też mnie troche boli:-/
da sie kupic nospe w anglii? bo ja wertuje internet ale tu chyba takiego leku nie znaja, chyba ze ma inna nazwe... zapytam gina o to na wizycie, a jak nie to poprosze mame zeby mi poslala, bo lepiej miec w razie w...

Cytat:
Zostało mi też kilka tabletek duphastonu, ale chyba bez sensu brać, skoro jest ich mało...
ja tez mam pare tabletek bo kiedys bralam chyba na wywolanie miesiaczki czy cos i tez rozwazalam branie na samym poczatku bo wczesniejsza ciaze poronilam... ale nie ma sensu bez konsultacji z lekarzem.... wydaje mi sie ze naglym zazywaniem, a potem naglym odstawieniem, bo przeciez sie skoncza, mozna wywolac wiecej szkody niz pozytku... zwlaszcza ze pytalam tutaj lekarza i on mi powiedzial ze w niemczech w ogole tego sie nie przepisuje... jedynie w rzadkich przypadkach i na wlasna odpowiedzialnosc... ale nie w ciazy tylko w przypadku innych problemow...

Wlasnie dziewczyny zazywajace Duphaston wlasnie sprawdzilam ze mam 10 tabletek tego cuda wazne do maja 2015 jakby ktoras z Was chciala to mogę jej to wyslac bo ja i tak ich nie zuzyje bo tutaj w Niemczech nikt mi nie przepisze... wiec szkoda zeby mialy sie zmarnowac, wiec jesli ktoraś jest chętna to poproszę o adres na priv

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Samba ale ulga że wszystko ok- prawie litr siku uzbierałaś- przecież brzuch to musiał cię boleć jak cholera... pamiętam że raz na usg parę lat temu poszła i kazali przyjść z pełnym pęcherzem no to przyszłam ale na miejscu okazało się że jest opóźnienie to już tak mnie brzuch bolał że się popłakałam w poczekalni a co mówić jakbym cały dzień tam miała czekać i też mi brzuch wtedy wywaliło że lekarka myślała że w ciąży jestem no ale to dobrze że jest dobrze ufffffff
no bolal mnie bolal... nie moglam dojsc do samochodu (mialam jechac po meza do pracy bo rano potrzebowalam samochod i go zawiozlam ale biedak musial pocisnac z buta bo nie bylam w stanie, dobrze ze to tylko 2 km ) a potem do szpitala, czekajac na zabieg to myslalam ze umre na korytarzu a potem musialam wlezc na samolocik wiec w ogole makabra... ale po zabiegu czulam sie jak nowo narodzona haha... dobrze ze tak ekspresem mnie potraktowali...bylam tam moze z 30-40 minut, w tym wywiad, usg i zabieg... takze nawet zdazylismy potem na mezowa wizyte... ale dzien pelen wrazen masakra... co te kobiety w ciazy musza przechodzic...

Cytat:
SAMBAdiJANEIRO ja po pierwszym poronieniu tarczyce mialam Ok, tzn TSH zupelnie w normie itd, przy drugiej moje TSH to okolo 2,5 wiec tez OK mimo wszystko lekarz ginekolog z PL dal mi eutyrox 25 tak profilaktycznie, po porodzie przestalam brac bo jak swteirdzil wszystko bylo ok wiec niebylo sensu kontynuowac. po porodzie niemialam mleka wiec polozna dala mi tabletki na polepszenie laktacji, pomoglo ale jak sie okazalo wplynelo to na moje TSH, niewiedzialam dopoki standardowo dla pewnosci nie sprawdzialm 2go stycznia TSH i wtedy wow 77...dwa tygodnie pozniej dowiedzialam sie ze jestem w ciazy....wiec sama tego nieplanowalam wrecz sie zabezpieczalam przed zajsciem, jednak bylo zapozno teraz widuje endo co 4 tyg. obecnie mam dawke 150 i moje ostatnie TSH bede znala 25go marca, badajac je 4tyg temu bylo 7 i ft3, ft4 w normie (w polowie)....ponoc ft4 jest w ciazy najwazniejsze a to mam niby w normie od 5-6tyd ciazy
najwazniejsze ze jestes pod fachowa opieka teraz, dawke masz duza wiec miejmy nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku... nie stresuj sie na zapas i nie czytaj zbyt duzo w necie bo tak na prawde kazdy przypadek jest inny... mi to Hashimoto wykryto bardzo wczesnie bo po poronieniu wyszlo mi ze nadczynnosc ale z usg wynikalo Hashimoto i lekarz powiedzial ze najlepiej poczekac czy sie przeksztalci w niedoczynnosc czy nie... i rzeczywiscie dobilo do 0 i po miesiacu bylo 12...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:13   #637
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Rytm na Retkinii Tam też pracuję - na Retkinii. Jak dla mnie dr Kindah wydaje się ok, więc zostaję u niej.
hem własnie chce zaczać chodzić od kwietnia na te zajecia, właśnie na Retkinii bo mam blisko z pracy ;P a napiszesz na jakiej ulicy jest Twoja firma

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:16   #638
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja wygrzebałam z zamrażalnika warzywa na patelnię. Usmażyłam i jadłam ze smakiem, ale tylko się pobudziłam na więcej, tym bardziej, że moje dziecko właśnie przyszło i mi powyjadało trochę, trochę mu nałożyłam to chwilę pogryzie fasolkę szparagową i mi oddaje. Agent jeden.

Coś czuję że przez najbliższe dni- do przejedzenia to będzie moje danie dnia

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:21   #639
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Eee smażonego to nie dziękuję. Chyba rozmrożę truskawki i zrobię ryż na mleku z koktajlem albo znowu pierogi hehe
A właśnie a propos truskawek, bo włąśnie się od wczoraj zastanawiam - jakbym chciała taki koktajl z mlekiem i truskawkami to muszę je najpierw rozmrażać, czy mogę zmiksować zamrożone?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:21   #640
beatryszja4
Raczkowanie

Witam Witam juz III część Ale z Was gaduły ja niestety nie mam czasu aż tak bardzo Was śledzić Ale muszę się pochwalić że poczułam moją dzidzie Myślałam ze mi się wydaję ale na pewno nie jestem już w 14 tyg i moja siostra mówi że to bardzo możliwe 20 marca zobaczę małą istotkę i zobaczymy czy o nadal dziewczynka A tak mówiąć o jedzeniu....Kochane mam straszną ochotę na wątróbkę z cebulką i sernik .... O i ogórki konserwowe no i papryczka w occie też bym schrupała
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:22   #641
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba rozmrożę truskawki i zrobię ryż na mleku z koktajlem albo znowu pierogi hehe
o mamuniuuuuuu czemu ja rano przed pracą nie wyjęłam truskawek z zamrażalnika- takiej mi ochoty narobiłaś że na obiad chcę makaron z truskawkami, śmietanką i cukrem może do mikrofalówki na rozmrażanie wrzucę to w miarę szybko pójdzie
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:23   #642
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

kurde jak tak czytam o tych sniezycach u Was to ciesze sie ze mieszkam w Niemczech... w tym roku i tak jest zima wszech czasow ale tylko z tydzien byl wiekszy snieg a tak to albo bez sniegu albo sniegu "po podeszwy" jak to okresla moj tz pamietam jak w zeszla zime latalam do niego i tutaj zielono i w miare cieplo a po przylocie do katowic nie moglam dodrapac auta

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
u nas (koło Krk) jest -5 stopni, piździ a zaspy takie, że aż się niedobrze robi jak się na to patrzy

wszystko będzie dobrze

ufff, Samba, dobrze, że już ok
prawie litr!!!!!!!!! szok
ja nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji, bo jak kilka lat temu miałam usg jajników i musiałam przyjść z pełnym pęcherzem, to w poczekalni do lekarza aż mnie skręcało, bo już wytrzymać nie mogłam, a potem dostałam od lekarza z☠☠☠kę, że mój pęcherz wcale nie jest pełny

dobrze będzie

już to kiedyś pisałam, ale może którąś zainteresuje, mój gin co do bóli brzucha wyjaśnił mi tak:
bóle takie kłujące, krótkotrwałe z lewej lub prawej strony brzucha, które pojawiają się przy chodzeniu, zmianie pozycji-nawet gdy leżysz, albo w ogóle przy aktywności są NORMALNE.
bóle ciągłe, odczuwane podobnie do skurczów przy miesiączce lub/i ciągnące w dół lub/i jeśli towarzyszy im krwawienie są PODSTAWĄ DO NIEPOKOJU i nie należy ich bagatelizować
jeśli ból jest dokuczliwy można zażyć nospę forte

na własną rękę może lepiej nie bierz
no mnie sie wydawalo ze jesli nie moge siku to to nic powaznego, poczekam troche i wyjdzie, ale wczoraj to byla jakas masakra... w zyciu by mi nie przyszlo do glowy ze mam jechac do szpitala natychmiast... bo w sumie najlepiej by bylo wg lekarza zebym od razu jak 1 raz nie moglam to przyjechala, a ja poczekalam jeszcze z 4 godziny i jeszcze dowalilam do kotla 2 szklanki plynow... lekarz powiedzial ze natychmiast mam jechac nastepnym razem...

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja też lepiej się angielskim dogaduję.Jak już próbuje nieme icki to wychodzi jakis miks.Nie wiem dlaczego, obydwu języków sie uczyłam w takim samym stopniu, ale niemiecki jakos mi bardziej ulatuje, może dlatego, że mam z nim mniej kontaktu na co dzień, wszelkie filmy muzyka itp częściej jest po angielsku.
A moja gafa językowa to że w Berlinie zamówiłam hot-doga z kwasem (miał być z kapustą).
hahah no ja jak tutaj przyjechalam to niby zaczynalam po niemiecku ale wychodzil mix... a teraz po angielsku ciezko mi cos splodzic... teraz w ang wplatuje slowka niemieckie... masakra... mam nadzieje ze ang mi wroci... a tobie pewnie szybko przyjdzie jak juz tu zamieszkasz na stale... jak juz sie ktos uczyl to ma prosciej, moj tz nigdy sie nie uczyl, do tego ciezko mu zakumac gramatyke - nawet polska przypadki to dla niego abstrakcja... tutaj wiadomo ze nauczyciel tlumaczy ci to po niemiecku (zreszta tz na zbyt wiele kursow nie chodzil bo kursy przewaznie dopoludnia a on wtedy w pracy) a nie po polsku wiec zakumac trudniej... ja mu probuje wytlumaczyc, ale wiem ze na poczatku to der die das to tez byla dla mnie abstrakcja... pozostaje tylko miec nadzieje ze w koncu sie nauczymy!

a mialam sie ciebie pytac czy dostajecie na starsze dziecko Kindergeld?? bo jesli nie to sie ubiegajcie bo wam sie nalezy! Mamy znajomego (z Polski go znamy ale tez wyjechal do niemiec tylko w inny region) i on mial zone ale sie rozstali i zona z corka sa w polsce a on tutaj (nie wiem czy maja rozwod ale chyba nie bo chyba po rozwodzie by mu sie nie nalezalo) i normalnie ma 3 klase podatkowa i kindergeld na to dziecko..

Ide gotowac obiad... dzis w planach pomidorowa i bigos... wczoraj z tego wszystkiego nic nie ugotowalam i mezus musi isc dzis w pracy na kebaba!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:29   #643
beatryszja4
Raczkowanie

Smile Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Witam z rana koszmarna zima u nas! ledwo do pracy dojechałam i teraz boje się powrotużałuję, że nie zostałam w domu :/
Mam dwa pytania
Czy Któraś łyka Falvit Mama? kupiłam sobie w aptece internetowej i mam stracha, że mi nie podejdzie. W internecie ma dobre opinie. Teraz łykam Prenatal Complex na Itr., ale drugi się zbliża i chcę zmienić.
Drugie pytanie co dzisiaj jemy na obiad?

Ja łykam falwit mama jak dla mnie to super witaminy ;D Mi podchodzi i nic się nie dzieje
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:32   #644
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
mariasia Na razie się wstrzymam.. Zobaczymy czy to byl tylko jednorazowy 'wyskok' ?:-P
oby, kochana, oby
Cytat:
No właśnie mam do wyboru leggi i długi sweter, albo tunikę i jakiś rozpinany na to,ewentualnie mam jedną sukienkę co się na to zimno nadaje...
dla mnie najlepsza na taką pogodę jest kołderka
Cytat:
Ja też lepiej się angielskim dogaduję.Jak już próbuje nieme icki to wychodzi jakis miks.Nie wiem dlaczego, obydwu języków sie uczyłam w takim samym stopniu, ale niemiecki jakos mi bardziej ulatuje, może dlatego, że mam z nim mniej kontaktu na co dzień, wszelkie filmy muzyka itp częściej jest po angielsku.
A moja gafa językowa to że w Berlinie zamówiłam hot-doga z kwasem (miał być z kapustą).
A ja po 6 latach nauki niemieckiego byłam z rodziną na wycieczce też właśnie w Berlinie i potrafiłam zamówić tylko naleśniki z nutellą co byśmy z głodu nie pomarli
Cytat:
u mnie rowniez dzis spaghetti, swierza bazylia i oregano juz czekaja , wczoraj narobilyscie mi smaka pierogami, ze se ugotowalam takie mrozonki ruskie...ale zjadalm ze smakiem
ja mam zamrożone ruskie, z mięsem i kluski śląskie- bo zawsze jak robię to od razu w ilościach hurtowych

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Witam Witam juz III część Ale z Was gaduły ja niestety nie mam czasu aż tak bardzo Was śledzić Ale muszę się pochwalić że poczułam moją dzidzie Myślałam ze mi się wydaję ale na pewno nie jestem już w 14 tyg i moja siostra mówi że to bardzo możliwe 20 marca zobaczę małą istotkę i zobaczymy czy o nadal dziewczynka A tak mówiąć o jedzeniu....Kochane mam straszną ochotę na wątróbkę z cebulką i sernik .... O i ogórki konserwowe no i papryczka w occie też bym schrupała
mam dokładnie te same smaki! a wątróbka chodzi za mną od tygodnia
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
o mamuniuuuuuu czemu ja rano przed pracą nie wyjęłam truskawek z zamrażalnika- takiej mi ochoty narobiłaś że na obiad chcę makaron z truskawkami, śmietanką i cukrem może do mikrofalówki na rozmrażanie wrzucę to w miarę szybko pójdzie
żeby Ci się tylko w tej mikrofali zupa truskawkowa nie zrobiła

a my z tż przed chwilką skonsumowaliśmy jajecznicę z gęsich jaj

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:32   #645
wiktom
Raczkowanie

Polecam także Femibion 2 (dla mamuś od 13 tc). Ja go dobrze przyswajam
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:33   #646
policzanka
Wtajemniczenie

Hej kochane!Jesli chodzi o witaminki to łykam Feminovit +DHA.Dzis weszlam przypadkiem na jakies forum i poczytałam troche o szczepionkach...Strasznie mnie przeraziło to co wyczytałam...Nawet nie sadzilam ze szczepionki moga byc przyczyną autyzmu,ADHA,alergi i wielu innych powikłan...Nigdy sie wto nie zagłebiałam..Nie wiem co mam myslec o tym wszsytkim..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:34   #647
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Drugie pytanie co dzisiaj jemy na obiad?
kluski kładzione z jablkami, cynamonem i cukrem, polane masełkiem (nie makaron!)
a na kolacje zapiekanke ziemniaczana ze smietana, sledziem i szynka (a potem )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:35   #648
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jutro mam usg, także o 17:30 proszę trzymać kciuki
Jutro tylko z kom będę czytać, bo w pracy śledzą strony, na które wchodzimy, więc pewnie będę mało pisać. Ale po USG napiszę, co z maluszkiem

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czeszko
Zaraz Was ponadrabiam, ale najpierw napisze, ze zyje bo widze, ze sie martwilyscie kochane wczoraj juz nie mialam sily po dniu pelnym wrażeń...

więc tak, wszystko zaczęło się od tego, że rano byłam na pobraniu krwi i chciało mi się siku, ale ponieważ tak jakoś śmiesznie wołali to postanowiłam zaczekać, aż przyjdzie moja kolej i iść do toalety... nio i pobrali krew, poszlam się załatwić i nie mogę... no ale zero paniki bo czasem mi się tak zdarzało w miejscach publicznych, szczegolnie jak byla kolejka, mowie jade do domu tam sie wysiusiam.... jeszcze po drodze zakupy zrobilam, bo chcialo mi sie ale nie jakos bardzo... przyjechalam do domu kolo 11 i dalej nic nie moge zrobic, wiec glupia dolalam oliwy do ognia bo wypilam szklanke wody i kawe latte w nadziei ze popusci... nic z tego... 17 razy bralam cieply prysznic, wyprobowalam wszystkie pozycje sikania ale bolalo coraz bardziej... gin powiedzial ze moge przyjechac i on zbada czy w moczu sa bakterie, ale jak sie dowiedzial ze w ogole nie moge zrobic to kazal mi jechac do szpitala... wiec ja po meza i do szpitala...

w szpitalu bardzo milo mnie potraktowali, lekarz przyjal mnie bez kolejki, wzial nawet na usg na inny oddzial, bo ich bylo zajete, dziwil sie ze pecherz faktycznie mega mega pelny, potem popedzal pielegniary zeby przygotowywaly sale do cewnikowania bo wiedzial jak mnie boli...nie moglam stac ani siedziec... masakra... a brzuch mi tak wydelo ze pielegniarka po wszystkim powiedziala, ze wlasnie cos za duzy jej sie wydawal na 15 tc w kazdym razie sciagneli ze mnie 900 ml plynu... az sie poplakalam ze szczescia jak sie lalo hahaha a po wszystkim to myslalam ze wycaluje ta pielegniare i lekarza... lekarz powiedzial ze nie wiadomo co sie stalo, ze mozliwe ze za dlugo przetrzymalam (ale do 1 proby siku trzymalam moze z pol h i nie chcialo mi sie jakos strasznie) albo ze moze dziecko ucisnelo na pecherz... zreszta jak robil usg to bylo widac ze macica uciska pecherz a pecherz macice... mam nadzieje ze dzidzi sie nic nie stalo... widzialam, ale tylko przelotem jak jezdzil po pecherzu ze jest juz duza, ale nie widzialam zadnych ruchow ani nic... w kazdym razie powiedzial ze jakby mi sie cos takiego jeszcze zdarzylo to mam na nic nie czekac tylko od razu przyjezdzac... a w moczu nie bylo zadnych bakterii i nie mam nic zazywac...

no a maz stwierdzil ze juz super plynnie po niemiecku gadam bo faktycznie wszystko rozumialam i odpowiadalam ale wczoraj tak mnie bolalo zebym sie po chinsku dogadala...

wczoraj po wszystkim jeszcze pojechalismy do tego laryngologa bo moj maz mial akurat wizyte i inaczej by przepadlo skierowanie i siedzielismy tam prawie 3 godziny... ale tez jestem w szoku bo oprocz szczegolowych badan nosa i innych (maz ma skrzywiona przegrode i przez to problemy z oddychaniem czasem) zrobili mu na miejscu kompletne testy alergiczne bo gosciu stwierdzil ze trzeba wykluczyc alergie... takze kurcze jestem po raz kolejny pod wrazeniem tutejszej sluzby zdrowia...

bylismy w domu po 20 dopiero i wykonczeni tymi wrazeniami, wiec juz nawet nie myslalam o necie...w dodatku glodni tylko o sniadaniu, bo ja nie mialam weny zeby nic jesc, a maz tez nic nie zjadl bo czekal na wiesci ode mnie w pracy... kupilismy po drodze kurczaka z rozna i salatke i wcinalismy tak jakbysmy 1 raz w zyciu jedzenie widzieli...

ufff ale sie rozpisalam...

Czarna a co u Ciebie?? nie mialam wczoraj sily nic pisac ale myslalam o Tobie na kozetce
ufffff...

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
j ajuż wstałam dzisiaj po 5 dniach siedzenia w domu wybioeram sie na male zakupki, robie ciasto a później jadę na usg genetyczne także ja tez poproszę o kciuki

Cytat:
Poczulam pierwsze ruchy moje szkrabika, to jest moj 13 tydzien i tak sie ciesze

Cytat:
wy już czujecie..

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Polecam także Femibion 2 (dla mamuś od 13 tc). Ja go dobrze przyswajam
też go wcinam
Stary 2013-03-15, 11:37   #649
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie a propos truskawek, bo włąśnie się od wczoraj zastanawiam - jakbym chciała taki koktajl z mlekiem i truskawkami to muszę je najpierw rozmrażać, czy mogę zmiksować zamrożone?
jakbys mrozone zmiksowala i np. z jogurtem to ci pyszny sorbet wyjdzie

zawsze robicie obiady dwudaniowe bo ja chyba nigdy chyba ze mi resztka zupy zostanie z dnia poprzedniego

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-03-15 o 11:38
Stary 2013-03-15, 11:39   #650
ladanseuse14
Zakorzenienie

pamiętacie jak wam wczoraj pisałam o żurku w chlebie? powiedziałam to D., on kończył pracę o 21.. pojechał do piekarni 24h, kupił chleb taki ciepły, prosto z pieca okrągły.. żurek w proszku kiełbaskę, którą pokroił , podsmażył i wrzucił do żurku i boczek, z którego zrobił bekon wydrążył chlebek i zrobił mi upragniony żurek w chlebie i jak go nie kochać?

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-03-15 o 11:41
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:41   #651
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jakbys mrozone zmiksowala i np. z jogurtem to ci pyszny sorbet wyjdzie

zawsze robicie obiady dwudaniowe bo ja chyba nigdy chyba ze mi resztka zupy zostanie z dnia poprzedniego
ja bardzo rzadko. dziś akurat mam zupę koperkową (3 dzień więc trzeba ją już zjeść), ale z reguły mi się nie chce dwóch dań robić no chyba, że w niedzielę jesteśmy w domu, to rosołek musi być

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
pamiętacie jak wam wczoraj pisałam o żurku w chlebie? powiedziałam to D., on kończył pracę o 21.. pojechał do piekarni 24h, kupił chleb taki ciepły, prosto z pieca okrągły.. żurek w proszku kiełbaskę, którą pokroił , podsmażył i wrzucił do żurku i boczek, z którego zrobił bekon wydrążył chlebek i zrobim mi upragniony żurek w chlebie
brawo dla Niego

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:42   #652
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
pamiętacie jak wam wczoraj pisałam o żurku w chlebie? powiedziałam to D., on kończył pracę o 21.. pojechał do piekarni 24h, kupił chleb taki ciepły, prosto z pieca okrągły.. żurek w proszku kiełbaskę, którą pokroił , podsmażył i wrzucił do żurku i boczek, z którego zrobił bekon wydrążył chlebek i zrobił mi upragniony żurek w chlebie i jak go nie kochać?
Normalnie skarb!Takiego to ze swieca szukac
Stary 2013-03-15, 11:45   #653
83monia
Zakorzenienie

a ja sie dzis rano pobeczałam... robie zeimniaki w mundurkach rano na ta zapiekanke na wieczor i z takim entuzjazmem (i ) opowiadam mezowi co zrobie na kolacje (znajomy jeszcze przychodzi na piwno), a ten do mnie "zostaw mi kilka ziemniakow, to sobie zjem z sola cieple, bo ja sledzia nie lubie" noszszszsz! ja tu wymyslam by nie bylo monotonnie, bo ciagle pomidorowa, rosół, spagetti, ziemniaki, nalesniki i tkak na okragło, a ten nie lubi! no cholera, dorosly facet a je mniej niz jego syn (sera nie, warzyw nie, zup niektorych nie, kuskus nie, kasza nie, sledz nie... najlepiej rosol i schabowego by jadł!)! no i sie pobeczalam ze mi kulinarne skrzydla podcina!

Stary 2013-03-15, 11:45   #654
nephelim89
Rozeznanie

Ja również dołączam do grona dziewczyn, które mają dziś wizytę. Przede mną jeszcze 5 godzin i usg genetyczne. Z jednej strony umieram ze strachu, a z drugiej to będzie pierwszy raz kiedy zobaczę Kruszka
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i liczę na to że mój dzidziuś na tyle ładnie za pozuje do zdjęcia, żebym mogła wam go pokazać
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:46   #655
matallewar
Zakorzenienie

Jak na chwilę obecna szczepionki są obowiązkowe, więc jakiekolwiek opinie w mecie się nie pojawiają, to chyba nie warto ich czytać.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:46   #656
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Normalnie skarb!Takiego to ze swieca szukac
ostatnimi czasy nie popisywał się swoim zachowaniem i mu to wygarnęłam.. powiedział wczoraj, że przemyślał sobie kilka rzeczy w pracy i chciał mi zrobić przyjemność
Stary 2013-03-15, 11:48   #657
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jak na chwilę obecna szczepionki są obowiązkowe, więc jakiekolwiek opinie w mecie się nie pojawiają, to chyba nie warto ich czytać.
obowiazkowe jest szczepienie, ale jaka szczepionka to mzoe rodzic wybrac (np. te bez rtęci...). ja stwierdzilam ze bede szczepic tak jak kiedys czyli nic z nowosci Pneumo, ospa, meningokoki...) i zadnych 5w1 czy 6w1. bo od 20 ponad lat jest ta sama kolejnosc szczepien, podobnymi szczepionkami i sa one juz na takiej populacji rpzebadane, ze jakby serio bylo cos na rzeczy (nie czytamy dr Majewskiej!) to by wycofali i dali zamiennik. jasne, syn byl chory po kazdej szczepionce, ale tak mu siadala odpornosc i tyle. za to jego szczepialna ospe i ladnie rpzeszedl, corki nie zdazylam i ma blizny...

Stary 2013-03-15, 11:49   #658
kaska87
Zakorzenienie

wróciłam, wszystko zalatwione
wstawiam ciuszki z 5-10-15
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4786.jpg (169,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4788.jpg (181,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4787.jpg (180,5 KB, 42 załadowań)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 11:49   #659
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja sie dzis rano pobeczałam... robie zeimniaki w mundurkach rano na ta zapiekanke na wieczor i z takim entuzjazmem (i ) opowiadam mezowi co zrobie na kolacje (znajomy jeszcze przychodzi na piwno), a ten do mnie "zostaw mi kilka ziemniakow, to sobie zjem z sola cieple, bo ja sledzia nie lubie" noszszszsz! ja tu wymyslam by nie bylo monotonnie, bo ciagle pomidorowa, rosół, spagetti, ziemniaki, nalesniki i tkak na okragło, a ten nie lubi! no cholera, dorosly facet a je mniej niz jego syn (sera nie, warzyw nie, zup niektorych nie, kuskus nie, kasza nie, sledz nie... najlepiej rosol i schabowego by jadł!)! no i sie pobeczalam ze mi kulinarne skrzydla podcina!

Tez mam ten problem ze swoim...Musze przyznac ze jest to niezle wkurzajace..Mojego tak tesciowa rozpiescila..Ciagle tylko ziemniaczki z filecikiem mu gotowała na jego zyczenie..zadnych innosci..
Stary 2013-03-15, 11:49   #660
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja tak jak pisałam wczoraj na wszystko mam ochotę i jadłabym cały czas. Ale pomysłu na obiad ostatnio brak. Wczoraj mąż kupił mi całą siatkę marchewek- będę miała na przegryzkę jak poczuje głód. Mam nadzieje, że pomogą
Chciałabym żeby odzuciło mnie od jedzenia
Z tych marchewek zrobiłabym ciasto marchewkowe

Cytat:
Zamrożonych nie zmiksujesz, bo będą za twarde, ale już lekko rozmrożone tak. Będzie bardzo zimny i będzie pływał lód, ale szybko się roztopi. Ja zamiast mleka dodaję śmietanę gęstą lub jogurt naturalny i wtedy jest taki cudownie puszysty Już nie mogę się doczekać obiadku

Cytat:
Ja łykam falwit mama jak dla mnie to super witaminy ;D Mi podchodzi i nic się nie dzieje
No to super A powiedz, czy je się łyka przez całą ciążę?

Cytat:
kluski kładzione z jablkami, cynamonem i cukrem, polane masełkiem (nie makaron!)
a na kolacje zapiekanke ziemniaczana ze smietana, sledziem i szynka (a potem )
Ooo ale pyszności! Nie znam wersji klusek kładzionych na słodko. U mnie mama zawsze robi na słono ze skwarkami.
Śledź i szynka w jednym daniu? czarno to widzę:P a wgl to dzisiaj piątek
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości