|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
87czarna ja na Twoim miejscu poszła bym do tej przychodni.
Sama poroniłam niestety dwa razy wiem co to znaczy i jak teraz świrujesz martwisz się i myślisz. Obecnie jestem w 10 tyg. nie miałam żadnych plamień bóli a lekarz kazał mi siedzieć od samego początku na L4 biorę po dwa razy dziennie luteinę, duphaston, polocard, i robię sobie zastrzyki w brzuch na rozrzedzenie krwi Bo mój lekarz woli dmuchać na zimnie i nie chce żeby nam się coś stało. Także leć do tej przychodni powiedz co i jak lekarz zrobi Ci USG zobaczy skąd te krwawienia przepisze leki i na pewno wszystko dobrze się skończy a ty będziesz spokojna.
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś łykałam, ale mi nie podeszły z tego co pamietam chyba reagowałam na Falvit biegunkami. Ja mam zakupione vita-miner prenatal.
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli masz możliwość pójść do tego polskiego ginekologa, to ja bym poszła
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie,że usg 2 dni pod rząd to dobry pomysł?
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Mi gin powiedział kiedyś na takie pytanie, że jak są wskazania to nawet co godzinę się robi... Także tym się nie przejmuj akurat
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
to u mnie 16tc mój mały na usg świruje, skacze itd. a ja go nie czuję
jestem wyrodna
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Daj lekarzowi zdecydować. Powiedz, ze miałas, ale dziś masz też bóle brzucha jak na @ i ze raz poronilas i przychodzisz, bo się boisz, ze to się moze powtórzyć.
Ja bym kasy nie zalowala. Ustaliliśmy, ze nie ważne jak jest źle, na zdrowie i Edzika zawsze jest kasa.
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szynka tylko by smaka narobic potrawie , bo kladzie sie na wierzchu.przepis na kluski zjablkami mąka 2-3 jajka mleko jak najkwaśniejsze jabłka masło cynamon i cukier Obrane jabłka kroimy w bezkształtne cząstki - plasterki. W miseczce rozbijamy jajka, dodajemy mąki i mleka - trzepaczką rozcieramy ciasto. Musi mieć dość zbitą konsystencję - prawie jak do zacierki. Wrzucamy do ciasta jabłka i mieszamy. W dużym garnku gotujemy wodę i do wrzącej kładziemy o łyżce pomieszanego z jabłkami ciasta. Jak wypłyną - pogotować z minutę. Odlać. Rozgrzać masło. Polać kluseczki masłem, posypać cukrem i cynamonem. |
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
wzielam prysznic, zadzwonilam do lekarza...nie bylo mnie raptem godzine a tu 3 strony nadrabiania!!
nie dogonie Was... ale teraz ide stawiac pranie, potem robic obiad bo zoladek juz sie domaga papu a nadrabiac bede pozniej... znow 10 stron...wkurzylam sie bo prosilam o badania tsh i ft4, bo moj lekarz ma urlop i bylam na zastepstwie... a zrobili mi tylko tsh... mam 2,11... lekko spadlo od ostatniego razu bo bylo 2,24 ale tylko lekko nio i nie wiem czy zwiekszyc se dawke czy zostawic jak jest? jak myslicie? moj lekarz przy 2,24 kazal mi trzymac sie dawki i nic nie zwiekszac, a ja znowu slyszalam ze najlepiej zeby bylo 1... a tak w ogole to male ma juz chyba swoja tarczyce w 15 tc??
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
matallewarto nie chodzi o żałowanie- nigdy nie żałowałam pieniędzy na Maję.nawet podczas ciązy. Po prostu w danym momencie mamy taką,a nie inną sytuacje i po prostu o tym myślę... :/
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jedyna- wyszłam na skąpca :O
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba pos wietach sie zglosze
|
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze... ja bym jechala do lekarza... po wczorajszym i slowach lekarza, dlaczego nie przyjechalam wczesniej wydaje mi sie ze w naszym stanie to kazda dolegliwosc nalezy sprawdzic a nie bagetelizowac...
|
|
|
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna ja miałam usg w szpitalu 2x w jednym dniu
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Snow White, a jakie soczewki nosiłaś?
papalinka, z późniejszymi jest trudno, albo drogo :/ Tyle znalazłam w sensownych godzinach: Bodyfit - pon 18, śr 17, ale drogo; Activefitness wt 18.30, pt 17.30 też drogo; Redeco Strzegomska wt 16, sob 12; Asika21, a może to pokrzywka uczuleniowa? czarna _Paulinka_ ![]() Rubinka, ja ponoć bardziej inteligentnie w okularach wyglądam Ale chyba wolę wygląda na głupszą, ale żeby mi wygodnie było Męczę się dzisiaj strasznie...Diorisha super wieści Zazdroszczę dobrych zdjęć - u mnie średnio wyszły... mattalewar ![]() ![]() ![]() agabuu jak poszło? Samba ufffff.... dobrze, że się wszystko dobrze skończyło ja-ika, będzie dobrze ![]() kaska jakie śliczne ciuszki Mi wczoraj w sumie też dobrze poszło ![]() Maluch, jak to maluch - mały 50,3 mm, ale wszystko ma: rączki, nóżki, żołądek i pęcherz. Nos chyba po mamusi, bo spory Przezierność karkowa też ok. Prawdopodobieństwa chorób wszelakich niskie Serducho bije jak dzwon, i nawet na koniec się ożywił i pomachał czym mógł ![]() O płci nie było mowy, chociaż gdzieś tam w środku czuję, że to będzie Panna. Gin świetny - wszystko pokazał, wytłumaczył, jak mamusia sierota nie odróżniła stópek od innych rzeczy, to ładnie zbliżenie zrobił i pokazał Małe nie wygląda już jak Kijanka, tylko taki mały człowieczek z wieeelka głową - zobaczyłam i dotarło wreszcie do mnie, że nosze w sobie prawdziwe i żywe stworzenie ![]() Wkurzyłam się za to na dzień dobry w przychodni, bo nie dość, że trzeba płacić z góry za usg (co generalnie jest sprzeczne z prawami konsumenta) to jeszcze zamiast o 1640, weszłam o 17.20. Ja rozumiem, że na NFZ trudno jest czas oszacować, ale w prywatnej klinice? Może mnie Lux Med rozpuścił, ale tyle obsuwy przy pełnopłatnej wizycie to lekki obciach ![]() Za to z okiem mam problem - a raczej większą infekcję, czyli tydzień w okularach z czerwonych okiem i miejscowo stosowanymi antybiotykami
|
|
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narobiłaś mi ochoty na żurka Ale dzisiaj robie makaron z groszkiem, szynką i śmietaną jakie cudne!!!! Cytat:
|
||
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyszłaś
Nikt nie zna dokładnie twojej sytuacji. Sama musisz zdecydować. Jeśli nie jesteś przekonana, to jeszcze poczekaj, poleż, poobserwuj i weź coś rozkurczowego koniecznie przy bólach brzucha
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
Boze dziewuszki jestem taka wkurzona..O 10 mial przyjsc gosciu do naszego piecyka gazowego i jak do tej pory ani widu ani slychu..Nawet nie moge jak wyjsc do sklepu po cos na obiad..Ze tez nie wzielam od TZ numeru do niego..
|
|
|
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
vea7 - Ciba Vision zwykłe, a potem Softcolors Focus, ale te zostały wycofane z rynku, niestety.
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzmi smakowicie i łatwo. Na pewno zrobię sSzczególnie, że mam siajbę na punkcie jabłek Oj przestań. Nikt na pewno tak nie pomyślał. Ja też bym się na Twoim miejscu zastanawiała, bo przecież wczoraj zostałaś dokładnie zbadana i wszystko było ok! Może po tych badaniach Cię boli. Ja bym się położyła i leżała aż przejdzie. Odwołaj te urodziny. Jak pojawi się znowu krew to od razu do szpitala. Chociaż okazja do wizyty u Polaka lekarza jest kusząca. Tylko masz pewność, czy on nie stosuje tej samej metody leczenia co anglicy? czy jest szansa, że zapisze ci coś na podtrzymanie? Cytat:
![]() e takie czekanie to pikuś. Ja chodzę prywatnie i raz czekałam dwie godziny porażka. Na fundusz rozumiem, ale prywatnie to przegięcie. Za dużo osób zapisują i tak się to kończy.
|
||
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie
z dobrymi wieściami dzisiaj wychodzę ze szpitala
|
|
#714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba ktos ma czucie na plec malenstwa so sliczne |
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
no coś tam latało ostatnio, ale zobaczymy na wizycie za 2 tygodnie
![]() za 2 tygodnie już święta
|
#716 |
|
BAN stały
|
Nie cieszę się nie wiem jak ja przeżyję te wszystkie smrody z kuchni (czyt.zapachy gotowania).Jedyne co wcisnę to chyba zurek, no i sernik.Dobrze, ze to nie boże Narodzenie bo bym chyba z pokoju nie wyszła jakby rybami śmierdziało
|
|
|
|
#717 | |
|
Zadomowienie
|
śliczne
nie stresuj się tak, bo to dzidzia też odczuwa i cały Twój organizm. Może dlatego Cię boli, że się tak denerwujesz. Ja bym chyba jednak się wybrała do tego lekarza, mimo wszystko. eeee, jakby się uparł ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co, jak raz jeszcze napiszę, wcale nie oznacza że jestem przeciwko szczepieniom w ogóle. po prostu wg mnie jest ich trochę za dużo w pierwszym roku, a tak podawana zaraz po urodzeniu (gruźlica) to w ogóle bez sensu... przecież nie wiadomo jeszcze jak funkcjonuje uklad nerwowy dziecka, jaki jest stan jego zdrowia i jak ta szczepionka włynie na jego rozwój ![]() też uważam, że w przypadku niektórych chorób lepiej zaszczepić niż pozwolić dziecku chorować. ale np na różyczkę i świnke bym nie szczepiła 13 miesięcznego dziecka... na szczepiłam na żadne dodatkowe - ani pneumo ani rota ani ospa. rota młoda miała i tez było bardzo łagodnie ale to generalnie trudny temat
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Bo mój lekarz woli dmuchać na zimnie i nie chce żeby nam się coś stało. Także leć do tej przychodni powiedz co i jak lekarz zrobi Ci USG zobaczy skąd te krwawienia przepisze leki i na pewno wszystko dobrze się skończy a ty będziesz spokojna.

jestem wyrodna 

a szynka tylko by smaka narobic potrawie 

Męczę się dzisiaj strasznie...

narobiłaś mi ochoty na żurka
brzmi smakowicie i łatwo. Na pewno zrobię sSzczególnie, że mam siajbę na punkcie jabłek
porażka. Na fundusz rozumiem, ale prywatnie to przegięcie. Za dużo osób zapisują i tak się to kończy.
Julek 18.09.2013