Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 13:08   #2401
garfieldek
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez krolowa_sniegu Pokaż wiadomość
05.03.2013 to nasz dzień Ogólnie miałam okropny humor- mam teraz problemy na uczelni, z szukaniem pracy itd... Od rana leżałam i płakałam
Mój Tż wrócił z pracy i powiedział, że mam wstawać, ubrać się i wychodzimy! Nie chciało mi sie ale nie pozostawił mi wyboru. Gdyby widziała co się szykuje to bym o wiele szybciej z tego łóżka wyszla
Najpierw na rynku dostałam kwiatka, potem poszliśmy na kolacje do restauracji z pięknym widokiem na odre i oświetlony rynek (kocham Wrocław nocą) a następnie na spacer na Ostrów Tumski i... z wrażenie nawet nie pamiętam dokłądnie. Jedynie moją odpowiedż "Ojej.." a po chwili wyszłam z szoku "to znaczy tak"
A oto moje świecidełko:
ładny, taki delikatny
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Konta mamy osobne i myślę, że tak zostanie.
Jestem zwolenniczką tego by każda z osób miała 'swoje' pieniądze, mogła je wydać na co będzie chciała i nie musiała się tych chwalić, co w przypadku wspólnego konta byłoby nie możliwe, bo od razu było by widać np. gdzie został kupiony prezent.

Na życie, rachunki, wspólne wydatki, odkładanie na ślub czy inny cel się 'zrzucamy' - TŻ przelewa mi ustaloną kwotę, a reszta pozostaje na naszych osobistych kontakt i tylko od nas zależy co z tymi pieniędzmi zrobimy.

Oczywiście mamy powiedzmy 'wspólność majątkową' czyli rozmawiamy o tym jakie mamy wydatki, co w tym miesiącu trzeba kupić i nie ma takich sytuacji, że ja (albo na odwrót) zostaję bez grosza, a TŻ hulaj dusza, piekła nie ma.
Jeśli tylko jest taka potrzeba jedno wykłada na życie więcej (albo i całość).
Nie pożyczamy też sobie pieniędzy - dla nas takie rzeczy to wśród przyjaciół, albo współlokatorów, po prostu finansujemy się wzajemnie jeśli jest tak potrzeba.
A ja w sumie nawet nie wiem, jak chcialabym ta sprawe wyjasnic po slubie, bo obecnie to wiadomo kazde z nas ma swoje konta, a po slubie? moze jedno wspolne na wspolne wydatki, ale przy zachowaniu osobistego konta na zakupy o ktorych polowka nie musi wiedziec
Cytat:
Kochana, może to kwestia złego doboru okularów.
Mnie też pogorszył się wzrok kilka lat temu - aktualnie noszę -1,25.
Zaczęłam od okularów, ale.. nie znosiłam ich. Fatalne były. Niby delikatne, a jakieś takie.. okropne. Jak patrzyłam w lustro to chciało i się płakać.
Przerzuciłam się na soczewki i nosiła kupę czasu. Zaczęło mnie to męczyć w końcu, bo jednak po całym dniu (w większości przy kompie) oczy wieczorem odmawiały posłuszeństwa i soczewki musiała wyjąć, co odbierało mi możliwość np. obejrzenia czegoś w TV.
Nabawiłam się też nagle FATALNEGO zapalenia i po wizycie u okulisty musiałam odstawić soczewki. Nie miałam wyjścia, musiałam kupić okular. Marudziłam, nie chciałam, bo po prostu się nie lubiłam w okularach. TŻ mnie przekonał, chodziliśmy, szukaliśmy i dobrałam takie, że.. najchętniej bym ich teraz nie zdejmowała.
Rewelacyjne się w nich czuję, a jak zdejmę to jakaś taka.. nijaka.
Minęło kilka miesięcy i soczewek nie kupiłam.
Pewnie to zrobię za jakiś czas, np. z okazji ślubu psiapsióły planuję, co by w tańcu oksów nie zgubić. Latem przy mocnym słońcu też pewnie na soczewki trochę przejdę, bo jednak bez okularów przeciwsłonecznych zwłaszcza jak się prowadzi auto, jest ciężko.
Chcę jednak przerzucić się na jednodniowe, bo to jednak bardziej higieniczne.

Polecam intensywne szukanie, do skutku.
w sumie moje okularki nie sa takie zle, ale mnie ogolnie wkurza mnie noszenie czegos na nosie, a np zima to koszmar: pod czapa cisna, szkla paruja....
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Kochana, ja soczewki noszę od jakichś 5 lat, i nigdy jeszcze problemów nie miałam, po pewnym czasie zakładanie i zdejmowanie soczewek staje sie taką rutyną jak mycie zębów
do okularów przekonałam się w momencie, kiedy na ulicy obojętnie przeszłam obok mojego ówczesnego faceta
po kilku latach sprawiłam sobie soczewki i teraz okulary noszę jak chcę się trochę odmienić albo noszę soczewy cały dzień i mnie już denerwują
oplulam monitor

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 13:14   #2402
Veiovis
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
A macie jakies wspolne konta? czy osobne i jak po slubie bedzie wygladala ta kwestia?
Jak zaczęliśmy mieszkać z TŻ to mieliśmy się dzielić opłatami, a potem każdy miał dysponować swoją resztą. Po miesiącu wyszło na to, że teraz mamy wspólną kasę i czasem ja wydaję jego, on moją. I o ile przed ślubem rozumiem osobne konta, tak chyba będąc małżeństwem sobie tego nie wyobrażam... Może wynika to z tego, że moi rodzice zawsze mieli wspólne pieniądze, a pewnie część nawyków wynosi się z domu.
Veiovis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 13:18   #2403
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
po ślubie również tak planujecie? Mój tż się nie godzi na to chociaż mu to proponowałam. twierdzi, że on może ode mnie kieszonkowe tylko dostawać kwoty jeszcze nie ustaliliśmy
Myślę, że tak.
W sumie nie rozmawialiśmy o tym by to zmienić, bo pasuje nam tak jak jest.

Wiesz u nas też można to w ramach kieszonkowego rozpatrywać, bo zostawiamy sobie niewielkie kwoty. Z resztą jest to i tak bardzooo 'umowne' bo często korzystamy ze swoich kart wzajemnie.

Nie wiem, w sumie.. może coś wspólnego też założymy, a swoje zostawimy tylko na jakieś zaskórniaki na prezenty , szczerze na prawdę nie dywagowaliśmy na ten temat, bo odkąd mieszkamy razem to jakoś naturalnie tak to wyszło i widocznie tak nam pasuje, skoro przez ponad 3 lata nic z tym nie zrobilismy.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Veiovis Pokaż wiadomość
Jak zaczęliśmy mieszkać z TŻ to mieliśmy się dzielić opłatami, a potem każdy miał dysponować swoją resztą. Po miesiącu wyszło na to, że teraz mamy wspólną kasę i czasem ja wydaję jego, on moją. I o ile przed ślubem rozumiem osobne konta, tak chyba będąc małżeństwem sobie tego nie wyobrażam... Może wynika to z tego, że moi rodzice zawsze mieli wspólne pieniądze, a pewnie część nawyków wynosi się z domu.
Dla mnie wspólne pieniądze, a wspólne konta to dwie różne rzeczy.
Bo pieniądze wspólne można mieć, bez wspólnego konta (czy mając dwa).

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 13:23   #2404
Margolcia4111991
Raczkowanie

U nas jest tak, że ja mam konto, TŻ w ogóle nie ma. On generalnie z ojcem prowadzi firmę i jak to w budowlance bywa dostaje większą kwotę raz na jakiś czas. A ponieważ ja mam stałe dochody, to umówiliśmy się, że z moich dochodów opłacamy mieszkanie, życie, moją szkołę etc. do wyczerpania zapasów, a u niego kasa jest na wesele i w rezerwie. Ale tak gospodarujemy, że płacimy za mieszkanie, ja za szkołę, jakiś tam bilet, ogólnie życie i jeszcze 5 stów staram się odłożyć. Chyba, że jest jakaś potrzeba albo zachciewajka to wtedy z oszczędzania rezygnuję.
Margolcia4111991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 13:34   #2405
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia4111991 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode A. D. 2014!

Bez bicia się przyznam, że jeszcze nie przebrnęłam przez wszystkie wątki, ale obiecuję sumiennie nadrabiać zaległości w miarę swojego wolnego czasu (a co to jest wolny czas???).

Z moim Największym Szczęściem ślubować będziemy 27.09.2014 r. w Oleśnicy i poza kwiatkami, to właściwie wszystko mamy wybrane i dopięte. W sumie to zostało jeszcze najważniejsze - ksiądz
Cytat:
Napisane przez koteczek173 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Moge do was dołaczyc Moja data to 20.09.2014
Cytat:
Cześć
Można dołaczyć? Dopiero zaczynam swoją kariere na forum ale chciałam do Was dołączyć bo wątek jak najbardziej pasuje
Od niecałych dwóch tygodni dopiero noszę swój pierścionek ale plany na przyszły rok mamy, prawdopodobnie maj
Widzę, że już większość z was ma terminy ustalone więc chyba musimy się pospieszyć ale... ślub będzie cywilny więc termin w USC ustalić z tego co się orientuje można najwcześniej pół roku przed a sale przydałoby się wczesniej? więc termin w usc pod sale czy sala pod termin?
Pozdrawiam
Witajcie

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Dziewczyny wyznaczyli mi termin operacji na 27.03, boję się strasznie mimo, że to już 5 raz
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 13:40   #2406
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyznaczyli mi termin operacji na 27.03, boję się strasznie mimo, że to już 5 raz
Trzymam kciuki za powodzenie operacji
Stary 2013-03-15, 13:43   #2407
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesli chodzi o soczewki to sa wygodne, ale codzienne zakladanie jest meczace, no i strach o jakies bakterie... Myslalam o tych miesiecznych, ale ponoc to tez nie zdrowe... Zostal jeszcze zabieg, no ale to znow wydatek ok 1000zl jedno oko, wiec narazie mecze sie z tymi okularami
Męczące?! to są 2 sekundy - pyk i pyk i na oczach masz

ale owszem, kiedy zaczynałam przygodę z soczewkami to bawiłam się w zakładanie nawet i pół godziny nauka czyni mistrza

noszę już 6 lat. i przez tyle lat nie zdarzyła mi się żadna infekcja. a miesięczne soczewki potrafiłam nosić 1,5 miesiąca, potrafiłam przez kilka dni nie zdejmować ich na noc...i nic
dopiero teraz pierwszy raz w zyciu dostałam zapalenia.. (chociaż już je zawsze ściągam na noc).

Cytat:
ja mam AIR OPTIX NIGHT&DAY AQUA
i zadowolona jesteś?

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
mój TŻ ciągle się mnie pyta czy zbieram na wesele dostałam na urodziny skarbonkę
hahahaha mój też pyta się ile w danym miesiącu odłożyłam

ostatnio się mu sama pochwaliłam i powiedziałam ze odłożyłam 500zł a on: cooooo? tak maaaałooo? to na co Ty wydałaś tyle kasy?
a przecie jeszcze za szkołe płacę.. (więc aby 500zł odłożyć to dla mnie sukces..)

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 13:50   #2408
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
u nas to zdecydowanie ja rozrzutna, mam slabosc do butow i bizu, dlatego glownie na to kasa u mni idzie choc teraz staram sie ograniczac

A macie jakies wspolne konta? czy osobne i jak po slubie bedzie wygladala ta kwestia?
My mamy wspólne konto od studiów, czyli już hm...5 rok
Praktyczne to jest bardzo i nam nie przeszkadza a jeśli chodzi o brak tajemnicy gdzie kupiony prezent, mój Tż praktycznie nie sprawdza konta więc i to się nie wyda

Cytat:
U mnie ten sam problem, zamazuje mi sie obraz i ludzi nie poznaje
Zle sie czuje w okularach, tzn tak mi sie wydaje, ze okropnie mi tak, a dodatkowo nosze aparat, wiec....... Pocieszam sie, ze jak go w koncu sciagne to moze przekonam sie do okularow

Jesli chodzi o soczewki to sa wygodne, ale codzienne zakladanie jest meczace, no i strach o jakies bakterie... Myslalam o tych miesiecznych, ale ponoc to tez nie zdrowe... Zostal jeszcze zabieg, no ale to znow wydatek ok 1000zl jedno oko, wiec narazie mecze sie z tymi okularami
Ja noszę okulary odkąd skończyłam 4 latka...czyli już 20 lat
Jeśli chodzi o soczewki to ciągle słyszałam, że prawdopodobnie mój przypadek się do tego nie nadaje...ale w tamtym roku spróbowałam...chciałam dzienne, bo nie potrzebuję ciągle nosić tylko tak "od święta". Na ślubie chcialabym być bez okularów No i mam nadzieję, że okulista źle dobrał mi te soczewki, bo w przeciwnym razie będzie kiepsko Jak już je założę, to tak się męczę...mam wrażenie, że moje oczy łzawią, mam je mega czerwone i ciągle mrużę...w rzeczywistości wyglądają normalnie, tylko ja się tak czuje jakbym była chora hm...no i kręci mi się w głowie...rozmazuje obraz...mam nadzieję, że jak tu pójdę do okulisty to usłyszę coś innego i soczewki okażą się idealne..

Poza tym zakładanie ich jest dla mnie męczarnią! Hostka nosi soczewki tak długo jak ja okulary i ona zakłada chwila moment a jak jedziemy autem to potrafi stanąć na chwilę na poboczu i zakropić sobie oczy płynem do soczewek Dla mnie to jest wielka walka Tż przytrzymuje mi powieki a ja z soczewką na palcu trafiam w oko..Tż kieruje: w lewo, troszkę w prawo teraz powoli, złapało więc nooo....

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 13:54   #2409
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Męczące?! to są 2 sekundy - pyk i pyk i na oczach masz

ale owszem, kiedy zaczynałam przygodę z soczewkami to bawiłam się w zakładanie nawet i pół godziny nauka czyni mistrza

noszę już 6 lat. i przez tyle lat nie zdarzyła mi się żadna infekcja. a miesięczne soczewki potrafiłam nosić 1,5 miesiąca, potrafiłam przez kilka dni nie zdejmować ich na noc...i nic
dopiero teraz pierwszy raz w zyciu dostałam zapalenia.. (chociaż już je zawsze ściągam na noc).
mi babeczka mówiła żeby na noc ściągać jak nosi się tylko na dzień bo złogi białkowe się zbierają
ja noszę na jakieś okazje soczewki basen/impreza czy coś strasznie mam oczy wtedy suche i bez kropel ani rusz najgorzej jak jest klima
mam teraz jednodniówki i firmowo zamkniete mogą naawet 2 lata leżec
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 14:00   #2410
karoolecka
Zadomowienie

Cześć Kochane ! Miałam mały problem z hasłem, zlikwidowałam jakimś cudem automatyczne logowanie

Troszkę Was śledziłam, dziękuję za miłe słowa i Wasze opinie na ten temat o wieku itp.. Postanowiłam, że każde kolejne docinki będę olewała Po co mi to, potrafię świetnie wpuszczać jednym uchem, a wypuszczać drugim wszelkie wiadomości z wykładów na uczelni, dlatego też użyję tej zdolności w tym przypadku

A tak na poważnie to mam problem z Tż i jego nową grą Far Cry 3 czy któraś z Was już to przechodziła, lub przechodzi ? Może macie jakieś porady? Przeczekać to, aż mu się znudzi gra, czy zrobić wojnę ?

Pisałyście o rozrzutności.. nie wiem jak my wyżyjemy bo zarówno Tż jak i ja jesteśmy rozrzutni.. kasiorka się nas nie trzyma zupełnie

adziia13 również trzymam kciuki !

krolowa_sniegu witaj

docik10 STO LAT ! dużo miłości !

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Mi w ogóle nie podobają się "przestrojone" kościoły. Kościół to nie kwiaciarnia!
mi też ja chcę mieć max 8 metalowych osłonek przy ławeczkach, a w nich gipsówki - to wszystko. Coś jeszcze muszę wymyśleć na krzesła, ale też delikatnie

Nie wiem czy ćwiczące dziewczyny mają skalpel na płycie, ale ja nie, a ostatnio okazało się, że usunęli go z yt Ale znalazłam świetne ćwiczenia na boczki
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 14:04   #2411
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Witajcie

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
My mamy wspólne konto od studiów, czyli już hm...5 rok
Praktyczne to jest bardzo i nam nie przeszkadza a jeśli chodzi o brak tajemnicy gdzie kupiony prezent, mój Tż praktycznie nie sprawdza konta więc i to się nie wyda

Ja noszę okulary odkąd skończyłam 4 latka...czyli już 20 lat
Jeśli chodzi o soczewki to ciągle słyszałam, że prawdopodobnie mój przypadek się do tego nie nadaje...ale w tamtym roku spróbowałam...chciałam dzienne, bo nie potrzebuję ciągle nosić tylko tak "od święta". Na ślubie chcialabym być bez okularów No i mam nadzieję, że okulista źle dobrał mi te soczewki, bo w przeciwnym razie będzie kiepsko Jak już je założę, to tak się męczę...mam wrażenie, że moje oczy łzawią, mam je mega czerwone i ciągle mrużę...w rzeczywistości wyglądają normalnie, tylko ja się tak czuje jakbym była chora hm...no i kręci mi się w głowie...rozmazuje obraz...mam nadzieję, że jak tu pójdę do okulisty to usłyszę coś innego i soczewki okażą się idealne..

Poza tym zakładanie ich jest dla mnie męczarnią! Hostka nosi soczewki tak długo jak ja okulary i ona zakłada chwila moment a jak jedziemy autem to potrafi stanąć na chwilę na poboczu i zakropić sobie oczy płynem do soczewek Dla mnie to jest wielka walka Tż przytrzymuje mi powieki a ja z soczewką na palcu trafiam w oko..Tż kieruje: w lewo, troszkę w prawo teraz powoli, złapało więc nooo....
wiem, nauka czyni mistrza, ale wkurza mnie to zakladanie soczewek

chyba w przypadku duzego astygmatyzmu nie mozna soczewek

Wymianka
Stary 2013-03-15, 14:34   #2412
Veiovis
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie wspólne pieniądze, a wspólne konta to dwie różne rzeczy.
Bo pieniądze wspólne można mieć, bez wspólnego konta (czy mając dwa).
Jasne, ja miałam na myśli wspólne pieniądze, a nie konkretnie konto w banku

Cytat:

Również będę trzymać kciuki

Cytat:

ostatnio się mu sama pochwaliłam i powiedziałam ze odłożyłam 500zł a on: cooooo? tak maaaałooo? to na co Ty wydałaś tyle kasy?
a przecie jeszcze za szkołe płacę.. (więc aby 500zł odłożyć to dla mnie sukces..)
Ja już oszczędzam od pół roku i na razie ciężko jest mi cokolwiek odłożyć, więc jestem pełna podziwu

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość

Nie wiem czy ćwiczące dziewczyny mają skalpel na płycie, ale ja nie, a ostatnio okazało się, że usunęli go z yt Ale znalazłam świetne ćwiczenia na boczki
Ewka dzisiaj pisała na FB, ze wrzuci skalpela z powrotem na youtuba Też się trochę przeraziłam jak zobaczyłam usunięty plik, a później przeczytałam tą całą aferę...

Edytowane przez Veiovis
Czas edycji: 2013-03-15 o 14:35
Stary 2013-03-15, 14:39   #2413
cikulada
Zadomowienie

docik10 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Cytat:
Cześć
Można dołaczyć? Dopiero zaczynam swoją kariere na forum ale chciałam do Was dołączyć bo wątek jak najbardziej pasuje
Od niecałych dwóch tygodni dopiero noszę swój pierścionek ale plany na przyszły rok mamy, prawdopodobnie maj
Widzę, że już większość z was ma terminy ustalone więc chyba musimy się pospieszyć ale... ślub będzie cywilny więc termin w USC ustalić z tego co się orientuje można najwcześniej pół roku przed a sale przydałoby się wczesniej? więc termin w usc pod sale czy sala pod termin?
Pozdrawiam
Witam nową PMkę

Cytat:
Kochana wszystko będzie dobrze, zobaczysz

Wszystkie dziewczyny które chciały zostać wpisane do kalendarza urodzinowego zostały dopisane

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 14:44   #2414
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny wyznaczyli mi termin operacji na 27.03, boję się strasznie mimo, że to już 5 raz
a co oni tak cię kroją?? Będzie dobrze, będziemy kciuki trzymać
Stary 2013-03-15, 14:46   #2415
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Pozdrawiam
Witamy

Cytat:
to u nas chyba jest jeszcze gorzej:
JA - rozrzutna (chodź i tak jest dużo lepiej niż było)
TŻ - FATALNIE ROZRZUTNY (chodź też jest odrobinkę lepiej )

i dlatego z dwojga złego kasę trzymam ja!
Ja z kolei jestem oszczędna, TŻ też, ale potrafi się szarpnąć na kolczyki za 300 zł, czy bieliznę dla mnie. Dzięki tej oszczędności mamy już całą sumę na wesele i się o to nie martwimy. Teraz zbieramy na mieszkanie.

Cytat:
nawet nie mow, az tak zle ?????
teraz to mam motywacje, ze pedem biec do naszego zespolu, podpisac umowe i spac spokojnie

dziewczyny wspolczuje @, mnie na szczescie zawsze ibuprom max pomagal, ale skoro wy siegacie po ketonal to rzeczywiscie musicie miec mega bol;/

a ja zamiast pisac prace mgr, to wystawiam TZ-towi aukcje no, ale przynajmniej mi jakies prowizje daje
Ja mam właśnie takie @. Dzisiaj drugi dzień, a i tak zdycham. Ketonal mi nie pomaga, biorę rozkurczowe leki na receptę i jakoś daje radę.

Dobrze, że dzisiaj te rekolekcje i jestem wcześniej w domu. Ledwo żyję, a jeszcze musiałam ogarnąć mieszkanie, bo TŻ przyjeżdża ok. 19

Docik Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń!

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-03-15 o 14:57
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 14:47   #2416
misiadelko
BAN stały

Moja mama ma astygmatyzm i nosi soczewki
Ja jako krótkowidz też noszę, TŻ nosi, nie wyobrażam sobie latem funkcjonować bez
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 14:51   #2417
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Moja mama ma astygmatyzm i nosi soczewki
Ja jako krótkowidz też noszę, TŻ nosi, nie wyobrażam sobie latem funkcjonować bez
Ja tez mam lekki astygmatyzm i moge nosic

Wymianka
Stary 2013-03-15, 14:51   #2418
karoolecka
Zadomowienie

Veiovis no właśnie widziałam jej wpis i się troszkę uspokoiłam jednak właśnie na czarną godzinę odnalazłam skalpel na chomiku, gdyby znów zniknął Jak znajdą skalpel za dobrą cenę to sobie kupię, bo ceny na allegro są kosmiczne..
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 14:56   #2419
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja z kolei jestem oszczędna, TŻ też, ale potrafi się szarpnąć na kolczyki za 300 zł, czy bieliznę dla mnie. Dzięki tej oszczędności mamy już całą sumę na wesele i się o to nie martwimy. Teraz zbieramy na mieszkanie.
A my pomimo rozrzutności potrafimy również zaoszczędzić i również dzięki temu mamy teraz duże własne mieszkanie, a teraz oszczędzamy na przyjęcie.

Z tą rozrzutnością, to nie zrozumcie nie źle. Nie jest i nigdy nie było tak, że przychodzi wypłata i my hulaj dusza, a później zęby w ścianę.
Po prostu - są pieniądze, wpadamy na pomysł, a może kupilibyśmy sobie to, czy tamto i kupujemy. Nie oglądamy pieniędzy z każdej strony i nie zastanawiamy się tygodniami czy aby na pewno to potrzebujemy. Dla mnie to pewnego rodzaju rozrzutność, bo nie raz, nie dwa darzyło się, że decyzję podjęliśmy zbyt pochopnie.
I w drugą stronę: zbieramy na coś to zbieramy, nie roztrwaniamy pieniędzy (no może poza drobiazgami ) na wszystko czego dusza zapragnie, a pierwszym miejscu rachunki, życie, niezbędne rzeczy, odłożenie, a nad resztą można pomyśleć.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-03-15 o 15:02
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 14:57   #2420
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
mi babeczka mówiła żeby na noc ściągać jak nosi się tylko na dzień bo złogi białkowe się zbierają
ja noszę na jakieś okazje soczewki basen/impreza czy coś strasznie mam oczy wtedy suche i bez kropel ani rusz najgorzej jak jest klima
mam teraz jednodniówki i firmowo zamkniete mogą naawet 2 lata leżec
jeżeli jesteś w domu to zawsze powinnaś zdejmować soczewki, właśnie ze względu na te złogi białkowe (osoby przyjmujące tabletki antykoncepcyjne są bardziej na to narażone) i ze względu na to, że przez noc oko odpoczywa i oddycha, chyba że są to soczewki day&night, ale od nich także trzeba robić sobie przerwę
Stary 2013-03-15, 14:59   #2421
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Witam wszystkie nowe PM

Jakoś przeżyłam ten tydzień, przeziębienie chyba już mija, także dałam radę

Dopiero mamy połowę miesiąca, a ja już mam więcej godzin w pracy wyrobionych niż przez cały Luty...

A jutro jadę do TŻ-ta

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:00   #2422
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
05.03.2013 to nasz dzień
A oto moje świecidełko:
witaj sliczny pierscionek gratki

Widzie ze jestes krolowa sniegu... wiec chce zlozyc zażalenie..... Tak zasypalo lubelszczyzne ze tragedia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! z domu nie ma nawet jak wyjsc świata nie widać !!!! Moje pytanie brzmi: kiedy w koncu odpuscisz i pozwolisz wiosnie nadejsc?????????????????? ??????

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

nie boj musi byc dobrze bede trzymala mocnoooo kciukasy

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:02   #2423
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewka dzisiaj pisała na FB, ze wrzuci skalpela z powrotem na youtuba Też się trochę przeraziłam jak zobaczyłam usunięty plik, a później przeczytałam tą całą aferę...
O co chodziło, bo ja troche nie w temacie

Cytat:

i zadowolona jesteś?

Cytat:
To gratuluję U Was też jest taka masakra z zespołami? W sumie trudniej znaleźć wolny zespół na 2014 niż lokal na wesele Chłopaki z zespołu z którym wczoraj podpisaliśmy umowę mają już cały 2015 zapchany, a nasz wrześniowy termin uchował im się przez pomyłkę.

Co do obrączek... moja Teściówka kochana straszy mnie że grawerowanie obrączek to ingerencja w kruszec i naruszenie małżeństwa, co wpływa potem na kłopoty w małżeństwie... Padam
Jakbym jeszcze raz organizowała wesele to zaczęłabym od zespołu Zanim trafiliśmy na ten nasz przesłuchaliśmy ponad 10 innych i straciliśmy nadzieję że znajdziemy jakiś normalny Rozważaliśmy nawet zmianę terminu ale udało się jesteśmy zadowoleni z wyboru

Cytat:
Będzie dobrze (musi być )

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witamy

Ja mam właśnie takie @. Dzisiaj drugi dzień, a i tak zdycham. Ketonal mi nie pomaga, biorę rozkurczowe leki na receptę i jakoś daje radę.

Dobrze, że dzisiaj te rekolekcje i jestem wcześniej w domu. Ledwo żyję, a jeszcze musiałam ogarnąć mieszkanie, bo TŻ przyjeżdża ok. 19
pozazdrościć

Cytat:
podzielisz się ;>

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
docik10 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Witam nową PMkę

Kochana wszystko będzie dobrze, zobaczysz

Wszystkie dziewczyny które chciały zostać wpisane do kalendarza urodzinowego zostały dopisane
dziękować

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:02   #2424
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe PM

Jakoś przeżyłam ten tydzień, przeziębienie chyba już mija, także dałam radę

Dopiero mamy połowę miesiąca, a ja już mam więcej godzin w pracy wyrobionych niż przez cały Luty...

A jutro jadę do TŻ-ta
wow, tyle godziny -ale pracus z ciebie
Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
witaj sliczny pierscionek gratki

Widzie ze jestes krolowa sniegu... wiec chce zlozyc zażalenie..... Tak zasypalo lubelszczyzne ze tragedia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! z domu nie ma nawet jak wyjsc świata nie widać !!!! Moje pytanie brzmi: kiedy w koncu odpuscisz i pozwolisz wiosnie nadejsc?????????????????? ??????

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

nie boj musi byc dobrze bede trzymala mocnoooo kciukasy
podlaczam sie do pytania

Wymianka
Stary 2013-03-15, 15:03   #2425
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Właśnie zjadłam kluseczki z jagodami

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:05   #2426
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Ten weekend jest denerwujący - zajęcia od 8.30-17.00 w sobotę i niedzielę, @, bolący brzuch, nauki 19.30-21.00 w sobotę i w niedzielę. Pozytywy - TŻ i koniec nauk i papierek dla nas Jak pomyślę, że ja będę siedzieć na uczelni i że nie mogę wyjść wcześniej, bo kobieta jest %&*(**&&^ i sprawdza obecność jak w szkole i uczelnia przyzwala na 20 % nieobecności, ale ona ma jednak inne zdanie.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam kluseczki z jagodami
Ja właśnie myślę co zrobić, bo głodna jestem. Chyba wrzucę warzywka na patelnię

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:09   #2427
misiadelko
BAN stały

Zbieram się do szkoły, moim celem na dziś i na jutro jest nie zarazić nikogo

Odezwę się jutro wieczorem albo w niedzielę, więc bajoooo
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:12   #2428
Margolcia4111991
Raczkowanie

A ja się wzięłam za dokręcanie śrubek w łóżku, bo sąsiedzi słyszeli, że się przewracam na drugi bok. Jakbym chłopa nie miała. Przy okazji je przestawiłam, żeby się więcej miejsca zrobiło. Przy okazji dostałam wezwanie do roboty, jakbym miała mało swoich zajęć. Nawet obiadu nie zrobiłam. Ale chyba też wrzucę warzywka - ostatnio znalazłam takie w biedronce po włosku, jak się da do nich 2-3 łyżki majonezu to są przepyszne! Zawinę to chyba w tortille i będzie obiad. Wczoraj zrobiła papryki faszerowane z myślą, ze będą jeszcze na dzisiaj. Taaa... Przylazło to to z pracy i wszystko zeżarło

Idziemy dzisiaj do Alibi na koncert. TŻ oczywiście nie chce, bo nie, ale bilety już są to nie ma wyjścia Uwielbiam mieć nad nim władzę

misiadelko widziałam Twoją tablicę ślubnych inspiracji. Jak chcesz to Ci podeślę stronę ślubną pary z mojego miasta - można od nich naprawdę czerpać garściami

Edytowane przez Margolcia4111991
Czas edycji: 2013-03-15 o 15:15
Margolcia4111991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:27   #2429
missmalezji
Wtajemniczenie

Dociku, wszystkiego co najlepsze!

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
http://ja-mlodapolka.blog.pl/2013/03...zic-po-ludzku/

taaakże tego. Ja nie chcę w polszy rodzić, jak czytam takie rzeczy
Pozwolisz że jako ta druga strona się wypowiem Przeczytałam wpis, widze masę błędów, ale równiez trochę opowieść jest podkoloryzowana przez rodzącą. inaczej się widzi pewne rzeczy będąc w stresie. ale oczywiście absolutnie nie tłumaczy to zachowania lekarzy oraz położnych ( wstyd mi za nie ) po pierwsze maksymalnie 12h po odpłynięciu wod powinno byc po porodzie, nawet jeśli były czyste, a wprzypadku zielonych to już wogóle.. dziwię się że nikt nie zorientował się badając babeczkę że ma potylicowe tylne. że nitk jej nie zmierzył miednicy wcześniej.. niestety nadal zdarzają się takie szpitale i takie przypadki, ale naprawdę, coraz rzadziej a jakby co, to zapraszam do swojego miasta na rodzenie po ludzku!

Dziewczyny,ja juz po dentyście, pani higienistka mnie obejrzała, założyła opatrunek na najbrzydszy zębol i rozplanowała mi leczenie. nie mam dużo do samego leczenia,ale dużo takich bruzd w których jest ryzyko że się coś roziwnie i trzeba je zabezpieczyć. Obiecałam sobie że do ślubu wyleczę wszystkie zęby

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:37   #2430
Veiovis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
Veiovis no właśnie widziałam jej wpis i się troszkę uspokoiłam jednak właśnie na czarną godzinę odnalazłam skalpel na chomiku, gdyby znów zniknął Jak znajdą skalpel za dobrą cenę to sobie kupię, bo ceny na allegro są kosmiczne..
Na allegro to już w ogóle istna masakra Najgorsze jest to, że ludzi kupują płyty z gazety za jakieś gigantyczne pieniądze, więc biznes się kręci Fajnie, ze sama Ewka ma luźne podejście do sprawy i bardziej jej zależy na ćwiczących dziewczynach, niż youtubowych aferach

Cytat:

podzielisz się ;>
Tak patrzę minutę w Twój post i zgupiałam Chyba coś się pomyliło w cytowaniu bo ja nie pamiętam, żebym pisała taką wiadomość

My w ten weekend chcemy zacząć się oglądać za fotografem i powiedzcie mi Dziewczyny w jakim zakresie powinna się wahać cena?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości