|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11431 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
ś 7.00: jabłko, grahamka z tuńczykiem w sosie własnym, kubek mleka 0,5 % z kawą
IIś 10.00: jabłko, grahamka z szynką drobiową o 13.45: kasza gryczana, sałatka obiadowa, pokrojona w kostki pierś z kurczaka podsmażana na oleju rzepakowym p: grahamka z twarożkiem wiejskim i szczypiorkiem, pięć orzechów włoskich, dwa kubki mleka 0,5% z kawą k: dwie marchewki, 200g serka wiejskiego wymieszanego z cyjankiem i trutką na szczury Ładnie ? Dzisiaj miałam lekcję z psychologiem, fajna babka, może kiedyś do niej pójdę
Życie jest piękne. Nareszcie w Niemczech Edytowane przez seemore Czas edycji: 2007-03-22 o 16:35 |
|
|
|
#11432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#11433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#11434 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety nie mam cyjanku ani trutki... macie jakiś godny polecenia zamiennik ?
|
#11435 |
|
Raczkowanie
|
śniadanie:
*półmisek mleka 0,5% z muesli tropikalnymi (3-4 łyżki) *wafel ryżowy z serem i keczupem *szklanka pomaranczowego soku 2 śniadanie: *jogurt BeneFit jagodowy *małe jabłko * 4 paluszki z makiem przy kartach z klasą swoją ;D Obiad: *kawałki gotowanego kurczaka z brokułem podwieczorek: *mleko z kawą i pół kalarepki kolacja: *wieśniak albo jogurt zwykly |
|
|
|
#11436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#11437 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#11438 |
|
Zakorzenienie
|
Jej,ile postów
![]() Dziś tak: Śn: owsianka z orzechami,słonecznikiem i 1/4 kostki chudego twarogu IIŚn: kromka razowego z chudą wędliną,warzywami O: ryż brązowy,trochę piersi z kurczaka,kalafiorek,jajo na twardo Będzie: P: wiejski 150g,1/4 kostki twarogu,jabłko,cynamon K: chudy twarożek,warzywko może jakieś Ps. Serek wiejski z bananem - niebo w gębie
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#11439 |
|
Zakorzenienie
|
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#11440 |
|
Zadomowienie
|
śn:
*2/3 szklanki otrebow z platkami gorskimi (niestety same bo zabrakło jogurtu i mleka)*kawa bez cukru *nalesnik ale bez dzemu *czerwona herbata II śn:(po zakupach) *250g jogurtu SANOK 0% *3 lyzki otrebow granulowanych *2 jabłka obiad: * brokuly gotowane (niepełna miseczka arkorokowa) *jabłko *kawa bez cukru *czerwona herbata (teraz) podwieczorek: *? hmm może 200g jogurtu sanok 0% ok godziny 17 będę ćwiczyc i nie wiem jak jesc czy może byc przed cwiczeniami jogurt a po nich tunczyk?? kolacja: *tunczyk w sosie wlasnym *czerwona herbata *1l wody mineralnej * kapuśniaczka *ziemniaczka z posypką orzechowa w piekarnii jak byłam po chebek dla mamy a w domku *Czekoladke Ferrero Rocher
|
#11441 |
|
Rzabbocop
|
Może dlatego, że za mało jesz i organizm broni się przed utratą zapasów?
|
|
|
|
#11442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ale tak ogólnie to nie chce mi się jeść.
|
|
|
|
|
#11443 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiedziałam gdzie napisać tego posta, więc robię to tutaj..
Mógłby mi ktoś napisać ile gram ma (taka niepełna) szklanka makaronu świderki?? Bardzo proszę...
|
#11444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suchego
|
|
|
|
#11445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak btw dawno mnie tu nie było, ale czasu brak Pozdrawiam serdecznie wszystkich
|
|
#11446 |
|
Raczkowanie
|
Sniadanie-kawa,activia
II sniadanie-jablko,woda cytrynowa Obiad-Kapusta gotowana,2 lyzki makaronu,pare lisci salaty,kawa Kolacja-nie wiem jeszcze... |
|
|
|
#11447 |
|
Raczkowanie
|
ciastko i 2 male cukierki
![]() ![]()
|
|
|
|
#11448 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś przegięłam
![]() Śniadanie: (to jeszcze OK) jajecznica z 2 jajek + herbatka ale potem około 14 zjadłam kebapa koszmar nie wiem jak mogłam się na to namówić i co teraz? nie jeść nic wogóle???
|
|
|
|
#11449 |
|
Zakorzenienie
|
Śniadanie: 1/2 twarogu, szklanka musli i jogurt naturalny Zott 250 gramów + cafea
II śniadanie: bułka sojowa z kawałkiem twarogu i pomidorem, jabłko III śniadanie: bułka z otrębami + serek wiejski i rzodkiewki Teraz pałaszuje obiadek: ziemniaczki, kefirek piątnicy, kalafiorek i jajo sadzone Planuje jeszcze na podwieczorek pewnie jakieś kanapeczki z warzywkami, a na kolacje marchewki (kupiłam dziś z 10 ) i pewnie wieśniaczek i rzeżucha Jeszcze w sumie nie wiem, wyjdzie w praniu Pozdrawiam wszystkie normalnie jedzące
|
|
|
|
#11450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam , ale to TYLKO kebab i teraz dlatego, że raz na jakiś czas zjadłaś kebaba chcesz się glodzić Ładna pogoda nawet jest, może tak jogging, basen czy cokolwiek innego i nie zadręczaj się zjedzonym raz na jakiś czas kebabem Szkoda, że nie był to bardziej zdrowszy obiad - ale jutro na pewno bardziej się postarasz |
|
|
|
|
#11451 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj jestem z siebie nawet zadowolona
![]() Normalnie mam 30 dzień dietki!! ![]() Nie wierze!! ![]() ![]() ![]() Śniadanko 4 łychy owsianki z wiórkami kokosowymi activia II śniadanko 1,5 kanapki ciemnego chleba z jajkiem 2 jajka wyszły![]() 2 kiwi przegryzka jabłko Obiadek talerz zupy pomidorowej z ryżem i gotowanymi marchewkami ![]() podwieczorek bydzie jogurt z marakują ![]() <to już na[rawde jeden z osatnich! najbliższe zakupy robie jogurtów naturalnych! >kolacyjka serek wiejski 125 gram szklanka maślanki<może być owocowa?? >Podoba sie? ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#11452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie można by było jeszcze jakiś twarożek do tego podwieczorka wpakować, żeby białko było Ale ogólnie mi się podoba Tylko warzywka jakieś się przydadzą![]() Idę na spacerek po obiadkowy
|
|
|
|
|
#11453 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was w tym pięknym, wiosennym dniu!
(kupiłam sobie Pluszzz Multiwitamina i chyba zimowo-wiosenne przemęczenie i brak ochoty na cokolwiek mi przechodzi )Ś: 3 połówki grahamki (dobra wracam do grahamek ) z szynką z indyka, pomidorem i papryką + czarna kawaIIŚ: Duży jogurt gruszkowo-jabłkowy z musli O: Pierś z kurczaka z warzywami z chińską przyprawą (z patelni) Będzie: P: Wieśniak z owocami tropikalnymi K: Wieśniak z czymś innym ![]() I jak? Zdrowe tłuszcze ( ) Znalazły się na patelni i jeszcze orzechów mam kilka w domu więc może je zjem? A ile orzechów włoskich można zjeść?
|
|
|
|
#11454 |
|
Zadomowienie
|
czesc
dawno mnie tu nei bylo , tzn czytalam al enei mialam czasu pisaca dzisiaj zjadlam tak : sn; duza jogobella light truskawkowa z 10 lyzkami otrbeow granulowych i pryz okazji ile kcal ma jdna taka lyzka stolowa ?? 2sn; obwarzanek , serek aktivia wnailiowy , 2 jablka glosterki ( tak jak Milka jestem ich wilka fanka )ob; taka potrawka ( makaron fit , ieczarki , kukurydza , fasolka , papryka i marchewka , do tego salatka grecka , 3 jablka , 1/4 drozdzowki z serem po; zaraz zjem jogurt naturlany z otrbami grnaulowymi i sliwkami susoznymi i rodyznkami ko; bedzie bigg grachamka i twraog patnicy z cebulka , pomidorkiem , polane jogo naturalnym |
|
|
|
#11455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to głupio zabrzmi ale gdy czytam wasze posty często pojawia się słowo wieśniak co to?
|
|
|
|
|
#11456 |
|
Zakorzenienie
|
serek wiejski
|
|
|
|
#11457 |
|
Zakorzenienie
|
ale ze mnie gapa
|
|
|
|
#11458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WIEŚNIAK to serek wiejski ![]() idealny na kolacje - dużo białka malutko węglowodanów ![]() można jeść sam albo z dodatkami ![]() O ile sie nie myle o dodatkach jest co nieco napisane w wątku "serek wiejski" ![]() smacznego wieśniakowania
|
|
|
|
|
#11459 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio choruję na wieśniaka z owocami tropikalnymi (mango, papaja, i jeszcze coś co dziwnie brzmi i nie umiem tego napisać
)
|
|
|
|
#11460 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

... zjadłam ledwo obiad a już mnie brzuch strasznie boli... a Wy mi dziewczynki jeszcze piszecie, ze to malo 

ale bez dzemu
. Ale tak ogólnie to nie chce mi się jeść.

)