Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 15:32   #781
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
wrrr co chwilę mnie wylogowuje z wizażu i nie zacytowały mi się żadne wiadomości...
w każdym razie gratuluję udanych wizyt i zdrowych bobasków oraz gratuluję przyznanego kredytu
ja się w pracy obżarłam ciastek i winogron i mi dobrze gorzej że wieczorem mój szwagier wymyślił imprezę i zaprosił naszych znajomych nie pytając się wcześniej nikogo czy komuś pasuje czy nie super... w piątek po całym tygodniu pracy czuje się jak flak... w dodatku dzisiaj pracuję do 18 więc nie wiem kiedy włosy mam umyć a co dopiero zrobić zakupy żeby coś przygotować w zasadzie to chyba po pracy rzucę torebkę w kąt i się rozsiądę jak gość przy stole no bo nie zwolnię się z pracy żeby iść i gotować

skoro on zaprosil to on zapewnia zarcie ty sie nie przejmuj

laden gratuluje kredytu...

i biore sie za nadrabianie... jakies 5 stron... bigos sie robi, pomidorowa juz w brzuszku
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:44   #782
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a nie Ty pisałaś, że masz plamienia?

a dobra to papalinka83
Dzwoniłam, mam zwiększyć duphaston, tzn wrócić do wcześniejszej dawki

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:46   #783
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam, mam zwiększyć duphaston, tzn wrócić do wcześniejszej dawki

u mnie 16tc a ja dalej na dupku, ciekawe jak długo jeszcze

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:48   #784
Candy Doll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem dziś w temacie mieszkań i mam do was takie pytanko: czy dzidzi powinno być w pokoju z rodzicami czy może być w swoim pokoiku? jak lepiej?
pamietam jak dziewczyny pisaly, ze lepiej z rodzicami, bo nie trzeba w nocy za daleko biegac do malenstwa

10.09.12- "tak"
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:49   #785
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jestem dziś w temacie mieszkań i mam do was takie pytanko: czy dzidzi powinno być w pokoju z rodzicami czy może być w swoim pokoiku? jak lepiej?
to zależy jak tobie będzie wygodniej... jeśli będzie ci się chciało co chwila w nocy się budzić i wędrować do pokoiku bobasa to możesz zrobić mu osobny pokój ale chyba lepiej go na początek wziąć do siebie żeby mieć na wyciągnięcie ręki

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
skoro on zaprosil to on zapewnia zarcie ty sie nie przejmuj
tylko jest taki mały zonk że my razem w jednym domku mieszkamy... mamy osobne wejścia i wszystko ale głupio tak się wwalać bez niczego... chyba kupię butelkę jakiegoś alkoholu i nara... jak coś to powiem że mnie od jedzenia odrzuca i nie mogłam nic ugotować
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:50   #786
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie 16tc a ja dalej na dupku, ciekawe jak długo jeszcze
No właśnie u mnie to jest chyba nieudana poróba częsciowego odstawieniaA mówił ci lekarz mniej więcej do kiedy masz brać?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:51   #787
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
... jak coś to powiem że mnie od jedzenia odrzuca i nie mogłam nic ugotować

ten Twój szwagier

papalinka nie mówił

Stary 2013-03-15, 15:58   #788
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

ten Twój szwagier
ajjj tam z nim... wkurza mnie takie coś... on zaprosi gości, zapomni powiedzieć, przyjdzie, siądzie, wódkę zacznie pić a to my babeczki będziemy świecić oczami że nic nie przygotowane jest
moja mami zaprasza mnie na placki ziemniaczane po pracy to jak sie wkurze to pójdę do niej, najjem się a do niego wpadnę jak gość
Stary 2013-03-15, 16:02   #789
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja sie dzis rano pobeczałam... robie zeimniaki w mundurkach rano na ta zapiekanke na wieczor i z takim entuzjazmem (i ) opowiadam mezowi co zrobie na kolacje (znajomy jeszcze przychodzi na piwno), a ten do mnie "zostaw mi kilka ziemniakow, to sobie zjem z sola cieple, bo ja sledzia nie lubie" noszszszsz! ja tu wymyslam by nie bylo monotonnie, bo ciagle pomidorowa, rosół, spagetti, ziemniaki, nalesniki i tkak na okragło, a ten nie lubi! no cholera, dorosly facet a je mniej niz jego syn (sera nie, warzyw nie, zup niektorych nie, kuskus nie, kasza nie, sledz nie... najlepiej rosol i schabowego by jadł!)! no i sie pobeczalam ze mi kulinarne skrzydla podcina!
moj to samo, zupa jarzynowa, zimiory, schabowy i byle jaka surówka. obiad idealny

Cytat:
raczej z rodzicami, pamiętam jak koleżanka na początku zamontowała łóżeczko z dzieckiem w drugim pokoju i była na kontroli u gin (a dziecko miało już ze 3msc) i tak zaczęła mówić, że pokój dziecka,pokój nasz... gin ją zrąbała, że dziecko nie śpi w pokoju z nimi,że myślała, że razem w pokoju są. powiedziała, że takie małe dzieci powinny być z rodzicami w jednym pokoju z uwagi na zagrożenie nagłą śmiercią łóżeczkową.
Stary 2013-03-15, 16:03   #790
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ajjj tam z nim... wkurza mnie takie coś... on zaprosi gości, zapomni powiedzieć, przyjdzie, siądzie, wódkę zacznie pić a to my babeczki będziemy świecić oczami że nic nie przygotowane jest
moja mami zaprasza mnie na placki ziemniaczane po pracy to jak sie wkurze to pójdę do niej, najjem się a do niego wpadnę jak gość
mam nadzieję, że on ich zaprosił do siebie a nie do Was

Stary 2013-03-15, 16:05   #791
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
jak na placki ziemniaczane to ja bym szła , już mi ślinka cieknie
Stary 2013-03-15, 16:15   #792
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
matallewarto nie chodzi o żałowanie- nigdy nie żałowałam pieniędzy na Maję.nawet podczas ciązy. Po prostu w danym momencie mamy taką,a nie inną sytuacje i po prostu o tym myślę... :/
Źle zrozumialas. Chodziło mi o to, ze ja bym nie patrzyła czy mam, czy nie mam, zamartwiajac się o maleństwo. Zadłużyłabym się, ale musialabym mieć pewność, skąd ro krwawienie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 16:17   #793
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że on ich zaprosił do siebie a nie do Was
no do siebie jakby ich zaprosił do nas to ja bym dzisiaj do domu nie wróciła tym bardziej że mężul dzisiaj do nocy w pracy więc by sobie postali przed drzwiami

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
jak na placki ziemniaczane to ja bym szła , już mi ślinka cieknie
właśnie ostatnio przed ginem najadłam się placków ziemniaczanych i był paw więc dzisiaj jak bym się ich najadła a potem zasiadła do stołu i wąchała opary wódki to paw byłby murowany więc mimo mojej miłości dozgonnej do placuszków ziemniaczanych chyba jednak z nich zrezygnuję dla dobra swojego i innych
Stary 2013-03-15, 16:19   #794
ja-ika
Zakorzenienie

Witam ja już po badaniu genetycznym.
Może pomożecie mi je rozszyfrować:

Trzon macicy przodozgięty jednorodny
wjamie macicy widoczny płód 1 żywy
CRL 54,5mm BPD 15,6mm
zarys czaszki kręgosłupa i struktur mózgowia prawidłowe
przezierność wewnętrzna 1,6mm
serce czterojamiste ASP miarowe ok 156/min ruchy płodu widoczne
przepływy przez zastawke trójdzielną i DV przwidłowe
NT 1,0mm NB nie równo wysycona
żołądek i pęcherz moczowy widoczne
kosmówka w ścianie tylnej bez cech odklejenia
ilość wód płodowych prawidłowa

wystawiono skier na test podwójny

Od razu po badaniu poszłam na pobranie krwi to chyba ten test PAPP-A
Widziałam jak się maluszek rusza Machało do mnie rączkami i nóżkami aż się popłakałam
Martwi mnie właśnie to NB bo chyba to kość nosowa, ale wyczytałam, że ciężko na 1 usg genetycznym dostrzec tą kość.
Wyniki z krwi będę miała za 2 tyg. Wszystko za darmo czyli w ramach pakietu Medicover. A skierowanie na badanie krwi dostałam ze względu na wiek (33 lata) czy ja aż taka stara jestem

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2013-03-15 o 16:22
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 16:19   #795
tancerka212
Zakorzenienie

a znacie jakieś przekąski które można zrobić dosłownie w 3 minuty pomiędzy przebieraniem się i tuszowaniem rzęs?
z resztą mi to się tak spać chce że chyba dzisiaj zasnę pod stołem i tyle będzie z imprezy a po trzecie to nawet nie macie pojęcia jak się cieszę że nie moge pić alkoholu- nie przepadam za nim i wreszcie nikt nie będzie mnie namawiał 20 tysięcy razy na jeden kieliszeczek
Stary 2013-03-15, 16:21   #796
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
no do siebie jakby ich zaprosił do nas to ja bym dzisiaj do domu nie wróciła tym bardziej że mężul dzisiaj do nocy w pracy więc by sobie postali przed drzwiami

właśnie ostatnio przed ginem najadłam się placków ziemniaczanych i był paw więc dzisiaj jak bym się ich najadła a potem zasiadła do stołu i wąchała opary wódki to paw byłby murowany więc mimo mojej miłości dozgonnej do placuszków ziemniaczanych chyba jednak z nich zrezygnuję dla dobra swojego i innych
ja już mam te atrakcje daawno za sobą także chętnie przejmę Twoją porcję
Stary 2013-03-15, 16:21   #797
ja-ika
Zakorzenienie

Właśnie zalogowałam się do Medi i zobaczyłam komentarz do badania mojej lekarki prowadzącej, że wyniki badań prawidłowe
Stary 2013-03-15, 16:22   #798
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętacie jak wam wczoraj pisałam o żurku w chlebie? powiedziałam to D., on kończył pracę o 21.. pojechał do piekarni 24h, kupił chleb taki ciepły, prosto z pieca okrągły.. żurek w proszku kiełbaskę, którą pokroił , podsmażył i wrzucił do żurku i boczek, z którego zrobił bekon wydrążył chlebek i zrobił mi upragniony żurek w chlebie i jak go nie kochać?
kochac trzeba kochac mi sie marzy kebab... maz tez spytal czy mi przywiezc jak bedzie wracal z pracy... ale nie jutro pojdziemy

Cytat:
wróciłam, wszystko zalatwione
wstawiam ciuszki z 5-10-15
super ciuszki Twoj klusek to chyba najbardziej obkupiony ze wszystkich dzieciakow tutaj ja mam dla mojego az 3 pary skarpetek - przynajmniej nie zmarzna mu nozki

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Hej witam w poludnie. Narobilas mi ochoty na zurek i wogole super TZ - moj by na to niewpadl
)U mnie w piatek zwlaszcza w post sie posci czyli bez miesa a tu widze ze.tu prawie nikt nie posci

Samba nasze rady zeby pic spowodowaly wiekszy bol - sory, powaznie bylo, ale dobrze ze tak sie skonczylo
spoko tez mi sie wydawalo ze trzeba wiecej pic ale teraz juz wiem ze nie... do dzisiaj mnie boli skora brzucha jakos tak sie naciagla i pecherz chyba tez sie naciagnal bo nie czuje ze chce mi sie siku ;/ ale robie... mam nadzieje ze wszystko niedlugo wroci do normy!

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Tak dostajemy.Musiałam strasznie duzo papierów pozałatwiać, że np. nie pobieram żadnych zasiłków na dziecko w PL (jakby jakieś były heheheh)A po rozwodzie sie też Kindergeld należy, bo mimo wszystko to ojciec jest ojcem.Tylko wtedy połowę dostaje matka, połowę ojciec, który płaci alimenty.A co do klasy podatkowej to nie wiem.
no to fajnie nie wiem jak z tym jest bo moja kolezanka sie rozwodzi i ponoc jej przyznano calosc kindergeld a tego kolegi byla zona jest w polsce i nigdy nie byla w niemczech wiec chyba nie posylaja jej polowy, ale nie wiem jak to jest... w kazdym razie fajnie ze Wy dostajecie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Melduje sie z dobrymi wieściami dzisiaj wychodzę ze szpitala
super!!

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
spokojnie - ma już swoja tarczycę zreszta wg mojej endo w 2 i 3 trymestrze Ft4 bedzie spadac, a TSH rosną i jest to natuarlne, nawet sa osobne normy dla kolejnych trymestrów ciąży
czyli nie musze zwiekszac

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No właśnie jeszcze nie szukam, bo nie mam najmniejszego pojęcia jak wtedy będę wyglądać

Wiecie co dziewczyny, ja znowu mam jakieś plamienie... masakra normalnie. Ginka kazała mi odstawić duphaston w poniedziałek, odstawiłam na 1 dzień, ale bolał mnie brzuch, więc wróciłam do niego tylko mniejsza dawka tylko 1x1 plus ciągle luteina 2x2 i widzę, że takie brązowe mam... masakra normalnie, a myślałam, że ten temat mam już za sobą, w końcu 13 tydzień leci

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

chyba zacznę płakać rzewnymi łzami a podobno ciąża to radosny okres...
biedactwo tez nie czuje zeby to byl taki radosny okres...ciagle jakies przeboje... jak nie mdlosci to rzyganie albo problemy z pecherzem ehhh

Cytat:
DOSTALIŚMY KREDYT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
jeszcze raz gratuluje!

Cytat:
to zależy jak tobie będzie wygodniej... jeśli będzie ci się chciało co chwila w nocy się budzić i wędrować do pokoiku bobasa to możesz zrobić mu osobny pokój ale chyba lepiej go na początek wziąć do siebie żeby mieć na wyciągnięcie ręki

tylko jest taki mały zonk że my razem w jednym domku mieszkamy... mamy osobne wejścia i wszystko ale głupio tak się wwalać bez niczego... chyba kupię butelkę jakiegoś alkoholu i nara... jak coś to powiem że mnie od jedzenia odrzuca i nie mogłam nic ugotować
a to tez wasi znajomi?? nio to kup jakies ciastka, chipsy i tyle... przeciez wiedza ze pracujesz wiec nie masz czasu nic przygotowac...zwlaszcza ze szwagier cie nie uprzedzil wczesniej...
Stary 2013-03-15, 16:26   #799
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czarna jak tam?

Cytat:
a znacie jakieś przekąski które można zrobić dosłownie w 3 minuty pomiędzy przebieraniem się i tuszowaniem rzęs?
z resztą mi to się tak spać chce że chyba dzisiaj zasnę pod stołem i tyle będzie z imprezy a po trzecie to nawet nie macie pojęcia jak się cieszę że nie moge pić alkoholu- nie przepadam za nim i wreszcie nikt nie będzie mnie namawiał 20 tysięcy razy na jeden kieliszeczek
placki tortilli smarujesz serkiem almette np takim naturalnym, na to kladziesz liscie salaty, zolty ser, szynke (nie za duzo zeby ladnie sie zwinelo) zwijasz w rulon jak nalesnik i kroisz na paseczki robi sie szybko a jest pyszne

jakies koreczki mozna na szybko, ale to juz chwile zajmie...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Właśnie zalogowałam się do Medi i zobaczyłam komentarz do badania mojej lekarki prowadzącej, że wyniki badań prawidłowe
super!
Stary 2013-03-15, 16:27   #800
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
super ciuszki Twoj klusek to chyba najbardziej obkupiony ze wszystkich dzieciakow tutaj ja mam dla mojego az 3 pary skarpetek - przynajmniej nie zmarzna mu nozki
jeszcze mam 3 bodziaki ze smyka ale były po 25zł trzypak to musiałam kupić (telefonem robiłam to trochę niewyraźne)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0124.jpg (115,2 KB, 44 załadowań)

Stary 2013-03-15, 16:27   #801
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja już mam te atrakcje daawno za sobą także chętnie przejmę Twoją porcję
hehehe mi już coraz lepiej jest jeśli chodzi o pawie- kiedyś były 2-3 dziennie, a teraz są raz na 2-3 dni wczoraj i przedwczoraj miałam spokój a dzisiaj z rana wypadł ten "trzeci dzień" dlatego boję się dzisiaj coś jeść bo już po soku pomarańczowym mnie zaczęlo mdlić

Cytat:
hehe ja mam dla mojego bobasa już 5 par skarpetek, 7 bodziaków, jedne spodenki dresowe, 2 pary śpioszków i śpiworek do spania oraz kocyk
Stary 2013-03-15, 16:31   #802
ladanseuse14
Zakorzenienie

mooja głowa znów!
jutro jadę do Krakowa z siostrą D. po buty ślubne
Stary 2013-03-15, 16:33   #803
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
placki tortilli smarujesz serkiem almette np takim naturalnym, na to kladziesz liscie salaty, zolty ser, szynke (nie za duzo zeby ladnie sie zwinelo) zwijasz w rulon jak nalesnik i kroisz na paseczki robi sie szybko a jest pyszne

jakies koreczki mozna na szybko, ale to juz chwile zajmie...
ufff szwagierka mi napisała że oni już zrobili zakupy i razem z teściową już gotują więc mam wracać do domku i się nie martwić i całe szczęście
a ja tak przeżywam bo to są tacy znajomi z którymi się widujemy raz na rok dosłownie i oni są hmmm że tak powiem obrzydliwie bogaci, w garażu mają 3 najnowsze porsche, 600-metrowy dom i jakbym im rzuciła rozmrożony bigos na stół to bym ze wstydu się spaliła
Stary 2013-03-15, 16:37   #804
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze mam 3 bodziaki ze smyka ale były po 25zł trzypak to musiałam kupić (telefonem robiłam to trochę niewyraźne)
cudne
ale pomyśl też o tych na długi rękaw

Cytat:
Stary 2013-03-15, 16:40   #805
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ufff szwagierka mi napisała że oni już zrobili zakupy i razem z teściową już gotują więc mam wracać do domku i się nie martwić i całe szczęście
a ja tak przeżywam bo to są tacy znajomi z którymi się widujemy raz na rok dosłownie i oni są hmmm że tak powiem obrzydliwie bogaci, w garażu mają 3 najnowsze porsche, 600-metrowy dom i jakbym im rzuciła rozmrożony bigos na stół to bym ze wstydu się spaliła
Stary 2013-03-15, 16:41   #806
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
cudne
ale pomyśl też o tych na długi rękaw
te co wczoraj pokazywałam były wszystkie na długi rękaw

Stary 2013-03-15, 16:55   #807
tancerka212
Zakorzenienie

kupiłam kombinezonik dzidzi http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5a2312?c=2665 za 39zł to aż grzech nie wziąć
Stary 2013-03-15, 16:55   #808
Diorisha
Zakorzenienie

Bosz nie było mnie od 10tej a tu tyle nadrabiania

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,ja już sama nie wiem,co robić...
Dalej boli mnie brzuch jak na @ Nie wiem już czy panikuję,ale jest mi wręcz niedobrze... :/ Boję się iść do kibelka :/
Kurcze mam nadzieję,że ból przeszedł Daj znać jak się czujesz.

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
narobiłaś mi ochoty na żurka Ale dzisiaj robie makaron z groszkiem, szynką i śmietaną Makaroniara jestem straszna.
Ależ to pysznie brzmi

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Melduje sie z dobrymi wieściami dzisiaj wychodzę ze szpitala

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Ja już po USG genetycznym - z dzidzią wszystko w porzątku ma już 63 mm, rączki ,nóżki, nawet paluszki policzyłam - wszystko ok, serduszko biło mocno, inne organy też dobrze. Lekarz nie chciał nic powiedzieć odnośnie płci- powiedział tylko, że coś widzi ale za miesiąc powie z całą pewnością. Kamień z serca mi spadł!!
Po powrocie od lekarza padłam jak mucha normalnie spałam 2,5 godziny ledwo się przebudziłam
Lekarz na razie nie kazał mi brać żadnych witamin - stwierdził, że morfologia jest dobra więc nie potrzeba. Ciekawe jak inne dziewczyny po USG?

Cytat:
DOSTALIŚMY KREDYT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
(...)Mi wczoraj w sumie też dobrze poszło
Maluch, jak to maluch - mały 50,3 mm, ale wszystko ma: rączki, nóżki, żołądek i pęcherz. Nos chyba po mamusi, bo spory Przezierność karkowa też ok. Prawdopodobieństwa chorób wszelakich niskie
Serducho bije jak dzwon, i nawet na koniec się ożywił i pomachał czym mógł
O płci nie było mowy, chociaż gdzieś tam w środku czuję, że to będzie Panna.
Gin świetny - wszystko pokazał, wytłumaczył, jak mamusia sierota nie odróżniła stópek od innych rzeczy, to ładnie zbliżenie zrobił i pokazał
Małe nie wygląda już jak Kijanka, tylko taki mały człowieczek z wieeelka głową - zobaczyłam i dotarło wreszcie do mnie, że nosze w sobie prawdziwe i żywe stworzenie
(...)

Cytat:

A ja zrobiłam tak jak zapowiadałam rano czyli urwałam się z pracy o 12tej .Wróciłam do domku,posprzątałam i zabrałam się za gotowanie.Dziś ogórkowa i ryba z ziemniaczkami i wiosenną sałatą.A na deser świeżutka ,pachnąca i jeszcze cieplutka szarlotka
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 16:57   #809
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam kombinezonik dzidzi http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5a2312?c=2665 za 39zł to aż grzech nie wziąć
myślisz, że będzie dobry? ja też chciałam wziąć kombinezon, ale nie wiem jaki będzie Klusek bo 62 to na pewno za mało a 80 za duży chyba
ja ten chciałam:
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...mowlecy-5a2309

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-03-15 o 16:59
Stary 2013-03-15, 16:59   #810
teacherka
Zakorzenienie

Hej
Widzę że mimo strachu i niepokojów ogólnie dni dobrych wiadomości nastały

u mnie nie za różowo, przeziębiona jestem a od kataru i kaszlu mam odruch wymiotny... to jakaś masakra...
U teściów byliśmy to połowę wizyty przespałam...
Ale zobaczcie co sobie kupiłam:
http://materacyk.pl/pl/produkty/doda...-fikuszka.html baaaardzo wygodne Wiem że szybko, ale że sporo leże/siedzę to sie przyda. Na razie właśnie do relaksu.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości