|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Ja się zastanawiam nad jedną rzeczą, że jak przykładowo MC Cabrio był badany tylko z bazą, to skąd wiedzą ile gwiazdek ma bez bazy? Na stronie MC ma gwiazdek 5, a na testowych 4 ![]() Już Ci podaję http://testy-fotelikow.pl/ http://e-foteliki.pl/webpage/fotelik...esty-adac.html Cytat:
![]() Możliwe, że będę w poniedziałek, ale głowy nie dam, bo nie wiem co mi z tych planów wyjdzie.
|
|
#4172 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
hej
![]() ja dzisiaj też w słodkawych nastrojach, zrobiłam racuchy drożdżowe mała skacze i kopie to chyba jej smakuje ![]() Wczoraj zaliczyłam małe zakupy, tak mnie jakoś marcówki natchnęły, że torbe to trzeba mieć na wszelki wypadek spakowaną. Będę miała planowaną cesarkę i zastanawiam się czy zabezpieczać się w mleko do szpitala z laktacją po cc to różnie bywa, a jak małej nie wykarmię, to może warto coś mieć, jak w szpitalu się nie otworzy to może w domu się przyda. Jak myślicie ? A może któraś z Was, która uczęszcza na SR coś na ten temat wie jak z karmieniem po cc? to tez kwestia tego, czy można karmić po tych wszystkich lekach p.bólowych. Cytat:
Cytat:
No ale sama sobie jestem winna, języków nie znam, organizacyjna doopa ze mnie ale podziwiam i zazdroszczę zaradności Cytat:
Aaś, Ty te dzieci rozróżniasz? już wiesz która będzie Ala a która Maja ? czy tak losowo A ten chłopczyk 430 g ![]() Cytat:
Cytat:
jakie Ci się te imiona podobają ?
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobór kolorów do czegoś to mój mąż ma lepszy gust niż ja jak gdzieś idziemy to się jego pytam czy pasuje Ale wózek to mu "rybka" czy szary czy capucino czy zielony ... byle uniwersalny.Imię podam jak się zdecydujemy, nawet mamie nie zdradziłam a męczyła mnie długo. Chyba się skłaniam ku jednemu, bo drugie mi się podoba, ale jego zdrobnienia jakoś nie wszystkie.
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka pierze w tym i jest zadowolona. Ja jej mówiłam, że kupię proszek to powiedziała, że podobno to praktycznie to samo ale płatki są mniej wydajne.
Cytat:
nie wiem czy oni mają jakiś inny, ale nie pamiętam do którego maxi cosi porównywali.
|
|
#4175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dużo przy tym roboty więc do porodu zainwestuje w nakładki
|
|
|
|
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie wrrrr tylko ze ja nie jadlam obiadu ehhehe
|
#4179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja już jestem spokojna bo w poniedziałek zaczynamy 31 tc wg OM 32 więc z Synusiem mimo wszystko byłoby ok jakby się mu już pospieszyło na świat
|
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam kilka koleżanek po cc, wszystkie karmiły przynajmniej pół roku Na sali operacyjnej "witały" się z dzidziusiem, położne pomagały w karmieniu na leżąco, potem normalnie jak nawał przyszedł. Znam też kilka po sn które miały zapalenie piersią zaraz po porodzie, albo pokarmu nie miały. To jakiś głupi przesąd... A leki podają takie zeby maluszkowi nie zaszkodziły.
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-03-15 o 17:51 |
|
|
|
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
PYTANIE-
Czy któraś z Was, lub Waszych bliskich osób, pobierała kredyt studencki, po czym musiała powtarzać semestr/rok i pisała pismo do banku z prośbą o przedłużenie wypłacania kredytu
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Relacja z wizyty:
Ptyś jest dalej chłopcem i waży już 1300g (+/- 188g) Termin porodu wg usg zmienił mi się aż o 10 dni (do tej pory była to różnica 1-2 dni) i wychodzi na 26.05, czyli Dzień Matki Szyjka długa, zamknięta; Mały leży wysoko, ułożony główką w dół - to co mi się wypinało w ciągu ostatnich 2 dni to plecki albo dupka , macica wysoko i ok, no i w końcu nie ma żadnych infekcji itd ; ale ogólnie po 28 tygodniach mam od wagi startowej +1kg, więc jest wszystko ok (Ptyś + wody to już jest 2kg, no i dochodzi jeszcze waga łożyska).Wyniki z moczu ok, z krwi super (startowałam z hemoglobiną 13.9, potem mi spadła na 12 i trochę, a teraz znowu mam 13.1), ale za to z wynikami z glukozy nie jest już tak różowo Wg wyników które mam to na czczo super, ale po 2h wychodzi, że mam cukrzycę ciążowa ale... mam glukozę do powtórzenia! Dlaczego ? Nie pisałam Wam wcześniej, ale babka stwierdziła, że te 15-20 min nie zrobi już różnicy w wyniku i zrobiła drugie pobranie o godz. 9, a powinna ok 9.20, ale jej się po prostu nie chciało poczekać Powtarzam - jak dobrze pójdzie - w pon (18.03) ale już w innym miejscu i będę pilnować, żeby drugie pobranie było po 2h albo i ciut po A jeśli jednak wyjdzie mi cukrzyca ciążowa to najbliższa poradnia jest ponoć w Zabrzu , a u gina mają diabetologa (wizyta oczywiście prywatnie), ale babka jest raz w miesiącu i dopiero mogłabym pójść do niej 8.04 ... Mieliśmy oczywiście usg i wszystko jest ok Ale za to jak gin sprawdzał płeć to "sprzętu" nie ukrywał, tylko rozwalony w najlepsze ![]() Wstępnie następną wizytę ustaliłam sobie za 3 tyg - 5.04, ale zobaczymy jakie będą wyniki itd. Nie mam zleconych żadnych badań, ale zrobię jak zawsze mocz i morfo, ale z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy nie muszę powtarzać przypadkiem Toxo (bo mam IgG i IgM ujemne). No to się rozpisałam i dla wszystkich, które dotrwały do końca
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-15 o 18:13 |
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.smyk.com/safety-1st-mimas...t-niemowlaka-p http://www.smyk.com/maxi-cosi-foteli...t-niemowlaka-p To jest to samo, te same wyniki w testach ADAC - sprawdzałam na kilku stronach. Tylko patrząc na fotki, ten safety ma mniejszą wkładkę dla niemowlaka i dupcia będzie wpadać. Muszę to obadać naocznie.
|
|
#4184 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superrr , ptys duzzyyy
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój nie może się urodzić 23.05 i 6.06 (bo wtedy tata jest na zleceniu ), no i nie chciałabym w Dzień Matki i Dzień Dziecka , lepiej niech ma inny dzień na świętowanie. No ale ja se mogę chcieć
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Rozeznanie
|
Ja też
![]() Ide sobie podgrzać bigosik od teściowej;D super kwaśny mój ulubiony ![]() Pawie_oczko za 34tcSharpnowaja za 34 tcNuna2 za 27 tcJoooasia za 28 tcTity za 32 tcSzprotka_mada za 28 tcDzwoniłam dzisiaj do wszystkich sklepów w Krakowie z wózkami i nigdzie nie mają na stanie Jedo FYn Memo żeby sobie oglądnąć
|
|
|
|
#4191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
justyna- trzymam mocno
żeby udało się złapać tych wózkowych złodziejaszków!Cytat:
Moja mama dzisiaj była w banku (zresztą w tym samym co my z kredytem) dowiedzieć się co ma zrobić mój brat, jakie napisać pismo itp (powtarza semestr, a bierze kredyt studencki) i niby bankowe koleżanki "znajome" od lat, a tak po Niej pojechały, że biedna aż mi się rozpłakała przez telefon. Zrobiły w ogóle przy ludziach akcję, że szok, krzycząc, że mając 2 dzieci (a w ogóle jest nas 3 BTW) nie ma zdolności kredytowej i coś tam coś tam. Nie zaglądając w papiery ani nic. ![]() Cytat:
dla maluszka i mamy! A z tym wynikiem, to pewnie przez pobierającą pindę Będzie dobrze
|
|
#4192 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas a państwowych szpitalach ani papieru ani mydła co dopiero nakładki...Cytat:
![]() Cytat:
zawsze podobało mi sie imię Kuba i nie obchodzi mnie to, że akurat teraz jest "na topie". Może za rok już nie będzie. Blanka była zdziwieniem w rodzinie a teraz co chwilę słyszę Blanka Blanka. U małej jest w przdszkolu grupa 8 osób, z czego 2 Blanki, a Kubusia żadnego. Więc u nas Kuba zostaje.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
?
|
|
|
#4194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciesze sie że wszystkow porzadku |
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Ten sam producent i te same parametry. Różnica w jakości materiału, ten droższy milszy w dotyku, ale przecież dziecko gołe jeździć nie będzie tylko w ubranku. Chyba mają inne daszki, te osłonki, no i martwi mnie brak poddupnika
w tym tańszym. Dlatego trzeba to obadać w Smyku, bo tam mają obydwa obok siebie na półce. Wydawało mi się, że był w tym tańszym poddupnik dla noworodka jak ostatnio patrzyłam, no chyba, że przegapiłam.A to co mówił facet w innym sklepie o BeSafe to jakaś ściema, ja nie wiem czy mają aż taką prowizję na niektóre firmy? Gadał, że 5 gwiazdek, a ja widziałam w kilku testach max 3, więc o jedną można się pomylić, ale o 2 To takie nabijanie ludzi w butelkę, na X-landera też mają straszne "parcie".
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mamie współczuję sytuacji , jak można się tak zachowywać
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Włączyło mi się dziś na rymy i wymyśliłam parę propozycji na temat nowego wątku
1. Porodów nadchodzi czas co przeraża każdą z NAS! 2. Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy ![]() 3. Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko ![]() Uciekam na miasto Buziaki
|
#4198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnego tygodnia!
![]() Cytat:
![]() My mamy przyznany kredyt na mieszkanie, a teraz czekamy na info jak rzeczoznawca wycenił: czy dostaniemy całą sumę, którą chcemy na remont czy mniej No i przyszło nam dziś ważne zaświadczenie (bez którego stalibyśmy z papierkami w miejscu), więc jak dobrze pójdzie to może też w przyszłym tygodniu będziemy podpisywać umowę + załatwiać notariusza itd ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Że cesarka niebezpieczna dla dziecka, cesarka to "pójście na łatwiznę", że jak nie rodzisz sn to nie jesteś prawdziwą matką, jak nie karmisz piersią podobnie. W.k.u.r.w.i.a mnie to wszystko dlatego tak się uniosłam Sorry jesli cię uraziłam. To twoja druga cesarka i popieram decyzję o ponownym cc. Najgorsze to męczyć się sn, mieć w myślach pękającą ranę po cesarce a i tak wylądować na stole . wrrrrrr
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-03-15 o 18:26 |
|
|
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do proszków lovela to myślałam że są tylko 2 rodzaje, Do koloru i do białego. A jest jeszcze jakiś hipoalergiczny, w takim morelowym kolorze. Pierwszy raz taki widziałam i właśnie ten wzięłam.. nie wiem czy to dobrze ![]() jak to nie jadłaś obiadu ???? ![]() ja zjadłam dwu-daniowy obiad, dosyć późno bo o 16, a od obiadu zdążyłam już zjeść lody na deser i jabłko Cytat:
dla Wiktorka i dla Mamusi ![]() a co do glukozy... co za pinda z tej pielęgniarki przez nią będziesz musiała powtarzać badania ![]() ale za to jest spora szansa, że to był fałszywy alarm
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

z laktacją po cc to różnie bywa, a jak małej nie wykarmię, to może warto coś mieć, jak w szpitalu się nie otworzy to może w domu się przyda. Jak myślicie ?
No ale sama sobie jestem winna, języków nie znam, organizacyjna doopa ze mnie
ale podziwiam i zazdroszczę zaradności 

Ślub 27. X. 2012
Storczykomaniaczka : 25

Mam kilka koleżanek po cc, wszystkie karmiły przynajmniej pół roku Na sali operacyjnej "witały" się z dzidziusiem, położne pomagały w karmieniu na leżąco, potem normalnie jak nawał przyszedł. Znam też kilka po sn które miały zapalenie piersią zaraz po porodzie, albo pokarmu nie miały. To jakiś głupi przesąd... 

dla wszystkich, które dotrwały do końca
żeby udało się złapać tych wózkowych złodziejaszków!
nie mam głowy do tego..
, jak można się tak zachowywać