|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
świeże owocki dajesz?
|
|
|
|
#11462 |
|
Zakorzenienie
|
Kupuję w puszczce
To jest taka mieszanka 3 owoców, w sklepie u mnie widziałam tylko mango
|
|
|
|
#11463 |
|
Rozeznanie
|
Ból gardła mnie dopadł, więc bawię się w znachorkę i płukanki z szałwią urządzam od rana, jak narazie na szczęście pomaga.
Ja to chyba naprawdę w poprzednim wcieleniu byłam czarownicą Na każdą dolegliwość i problemik zdrowotny mam w znadrzu domowe sposoby/mikstury/ziółka i o dziwo to całe czarowanie działa, i mimo naprawdę poważnie chorej tarczycy ogólnie funkcjonuje mi się zdrowiutko jedzonko dzisiaj: -śniadanie: owsianka z otrębami i suszonymi śliwkami -2 śniadanie: jabłko i chapati z szynką drobiową -obiad: ogrooomniasta micha przepysznej zupy jarzynowej z dodatkową porcją ziemniaczków(coby potasu nie zabrakło) -podwieczorek: mam straszną ochotę na kisielek domowy z mąki ziemniaczanej, a w domku sporo owoców mrożonych więc malinki lub truskawki rozmrożę i pokisielkuję, do tego ze 2 kosteczki czekolady gorzkiej - kolacja: będą 2 jajka na twardo z pomidorkiem, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem mam nadzieje że ciągle ładnie...ale waga ani grama w górę, mój metabolizm jest chyba jakiś patologiczny
|
#11464 |
|
Raczkowanie
|
cześć
1ś kromka grahama+ wiejski + kawa z mlekiem 2ś wiejski piątnica lekki 150g ob 2 naleśniki z chudym twarogiem polane jogurtem będzie podw hmmm nie wiem ale coś będzie kol wiejski 200g z wogóreczkiem i koperkiem i jak
|
|
|
|
#11465 |
|
Rozeznanie
|
a ja dzisiaj zjadłam:
śniadanie - banan rozgnieciony z jogurtem naturalnym - około 170 kcal szkoła - 2 jabłka (2 x 70 kcal) plus marchewka (35 kcal) obiad - trochę kapusty gotowanej - około 100 kcal podwieczorek - pół pomidora około 15 kcal razem: 460 kcal Jestem na diecie od równo tygodnia, nie schudłam nic. |
|
|
|
#11466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#11467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Twoim wieku jadłam podobnie... Na dobre mi to NIE wyszło! |
|
|
|
|
#11468 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co jest najśmieszniejsze?:0 że w ogóle nie jestem głodna.
a chciałam bardzo schudnąć bo 14 kwietnia mam 18nastkę i chciałam na niej być już szczupła. Macie jakiś pomysł na zdrowe jedzenie?> tzn ja w ogóle zdziwiona jestem bo myślełam że odżywiam się zdrowo.... serio jestem zszokowana dość. |
|
|
|
#11469 |
|
Zadomowienie
|
mam takie pytanie
bo nikt mi nie odpowiedział czy przed cwiczeniami moge zjesc posiłek złozony w węgli.*250g jogurtu SANOK 0% + otręby i w.kokosowe a po ćwiczeniach np * puszke tuńczyka w sosie własnym nie wiem czy to to ale ?metabolizm się poprawił ? ka-ka 2-3 razy dziennie
|
#11470 |
|
Zakorzenienie
|
To nie chodzi o to czy jesteś głodna czy nie
Organizm jest się w stanie 'przyzwyczaić' do wszystkiego...A propozycji zdrowych posiłków i jadłospisów masz do przeczytania 287 ( u mnie wyświetla się tyle ) stron tego wątku
|
|
|
|
#11471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#11472 |
|
Rozeznanie
|
czyżby metabolizm się spowolnił?
A właśnie dziewczynki, te z was które kiedy jadły niemądrze i głodowały powiedzcie proszę w jaki sposób i w jakim czasie udało wam się potem przyspieszyć metabolizm?? i czy zawsze był przy tym efekt jojo? Mnie problem(na szczęście) nie dotyczy, ale kuzynka katowała się jakimiś wymyślnymi głodówkami kapuścianymi, kopenhaskimi i owocowymi, teraz ciągnie 1000 kcal i podejrzewam że metabolizm ma rozstrojony solidnie...a chciałam jej coś doradzić, jak wyjść na prostą i rozkręcić wszystko a nie przytyć koszmarnie. Niestety sama się nie znam na tym zupełnie, więc gdybyście mogły podzielić się doswiadczeniami to będę wdzięczna bardzo.
|
#11473 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam jeść 1000 kcal dziennie, ale jak widzę że jem po 700 i nic nie chdunę...to lipa
![]() Ja w ogóle nie jem mięsa, więc połowa rzeczy odpada. Myślicie że powinnam jeść ile kalorii? i jaka jest najzdrowsza dieta?![]() Można w ogóle jesć zwykłe pieczywo? |
|
|
|
#11474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nieźle wykombinowałam, nie ?
|
|
#11475 |
|
Zakorzenienie
|
Jadłam w taki sposób jak koleżanka (+ tygodniowe diety kapuściane i inne
) dobre pół roku... Schudłam sporo, ale nie będę pisała ile, bo za chwile zaczną się pytania nierozsądnych co jadłam i jak to zrobiłam Miałam wtedy 18 lat ( teraz mam 22 ) Jo-jo dopadło mnie po jakimś roku... Zaczęłam się (starać ) zdrowo odżywiać gdzieś tak rok temu... Różnie to u mnie bywa, jo-jo najczęściej jednak mnie dopada Teraz postanowiłam już do tego nie dopuszczać i na dobre zmienić tryb życia Czy się uda to zobaczymy...
|
|
|
|
#11476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#11477 |
|
Rozeznanie
|
Łee tylko do szkoły zaczęłam normalnie chodzić i znowu prawie nic nie jem, a jak już to byle co
|
|
|
|
#11478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego próbuję jeść zdrowiej. 4 lata temu ważyłam od 47 - 50 kg ale i tak myślałam, że mogłobyć mniej (wiem, wiem głupia byłam i to bardzo) wiecznie się odchudzałam ale na te złe sposoby a to kopenhaska a to głodówki itp. a TERAZ??? 60 kg żywej wagi i wiem, że to efekt tego złego odżywiania. Ale ja nadal nie wiem co zrobić by wrócić do około 54 kg bo mniej nie chcę!
|
|
|
|
|
#11479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czysta głupota. |
|
|
|
|
#11480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis w szkole szamałam danona z ziarnami i kromeczka zytniego ![]() Ciekawe czy wewołałabym sensacje w budzie pałaszując wiesniaczka łyżeckczą ![]() podejrzewam ze tak, bo mam mała szkołę...ehhh..
|
|
|
|
|
#11481 |
|
xxyy
|
u mnie dzis :
I: 250 ml mleka sojowego, 50 g platkow zytnich, 3 suszone sliwki II 3 mandarynki, ctivia sliwkowa III zestaw 4 surowek ( makaronowa, marchewkowa, z kapusty kiszonej i ziemniaczano-szpinakowa), mandarynka IV 50 g makaronu razowego cynamonowego, 150 g wiejskiego, gruszka duszona i duzo cynamonu ( to wszstko przypieczone, niebo w gebie ) V 150 g wiejskiego z warzywami
|
#11482 |
|
Zadomowienie
|
sweetpinky
a ćwiczyłaś cos ?? czy raczej tryb siedzący ??
|
#11483 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chodzę do szkoły
Dziś zabrałam sobie wielki jagurt z musli Ale zazwyczaj to biorę jogurt i bułkę z ziarnami, ale dziś szłam tylko na 3 godzinki
|
|
|
|
#11484 |
|
Wtajemniczenie
|
czy uzaleznienie od mleka jest złe ? właśnie idę zrobić trzeci kubek 0,5% z kawą <w tym dniu czwarty>
|
#11485 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Sn: -2kromeczki zytniego schulstadt ciepłego z tostera ![]() - jogobella z ziarnami 250g, winogronowa ![]() -actimel - duzo serka homo naturalnego na kromeczke 2gieŚn: - danone z ziarnami 175g - 1kromka zytniego schulstadt Po dwóch przerwach w budzie schrupałam jabłuszko zakupione w naszym sklepiku(oprócz słodkich bułek i innych badziewi dobrze ze jest cos takiego ![]() Ob: -4łyżi kaszy gryczanej - jarzynki z teflona -kefir z kranstegostawu Kol: - resztki wieśniaczka wczorajszego, jakies pół opak ![]() - ogórka zielonego plasterków kilka i jak..? |
|
|
|
#11486 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#11487 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Najzdrowsza dieta? zdrowe odżywianie.Zwykłe pieczywo od czasu do czasu nie zaszkodzi
|
|
#11488 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi Ci o te 4 lata temu?bo wtedy tak!w szkole wf, potem jak poszłam na studia to już nie bo zaoczne i tak go nie miałam a po za tym dupka w autku i naprawdę zero ruchu. Może i zresztą napewno to też efekt mojego przytycia!Teraz mam pracę przeważnie siedzącą!We wrześniu wychodzę za mąż i muszę się doprowadzić!
|
|
|
|
#11489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11490 |
|
Zakorzenienie
|
No podwieczorka nie ma i troszkę mało na obiad
Chyba, że surówek było dużo? I chyba zdrowego tłuszczu brak?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

To jest taka mieszanka 3 owoców, w sklepie u mnie widziałam tylko mango
Na każdą dolegliwość i problemik zdrowotny mam w znadrzu domowe sposoby/mikstury/ziółka i o dziwo to całe czarowanie działa, i mimo naprawdę poważnie chorej tarczycy ogólnie funkcjonuje mi się zdrowiutko

2-3 razy dziennie

Teraz postanowiłam już do tego nie dopuszczać i na dobre zmienić tryb życia
Chyba, że surówek było dużo?