|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Zauważyłam, że kilka z nas ma bardzo przydatne umiejętności manualne - było to widać po ostatniej żyrafce
ja niestety nie posiadam takiej wyobraźni i umiejętności jak Wy, dlatego zaczęłam szukać sposobów na "zabicie czasu" jakimiś dekoracjami na święta... znalazłam stronę, którą pewnie juz znacie, ale wrzucam linka, bo maja ciekawe ozdoby z wytłumaczeniem wykonania (fajnie wytłumaczone, więc nawet taki gamoń jak ja powinien sobie poradzić ) http://www.bazardekoracji.pl/Tutoria...nfo-pol-8.htmlkurcze, szkoda, że do pasmanterii tak daleko...
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Dzień dobry!
Jakie słoneczko dziś! Mam nadzieję, że mróz też troszkę puści... Wybieram się zaraz na lumpeksowe zakupy, może coś ciekawego uda się upolować. Wam życzę przyjemnej soboty i do zobaczenia później! |
|
|
|
#4293 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za Bartusia!No to nie wiem jak to jest. Moja pamiętam jeździła do Wodzisławia. ![]() Cytat:
Mam identyczny problem. Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle gin mnie bada ostatnio i mówi, że szyjka długa, zamknięta, dziecko ułożono główkowo. On go tam czuje przy badaniu? ![]() Hej Także miłego weekendu! ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Znowu bym przegapiła powód do świętowania. Dzisiaj kończymy 26 tc. |
||||
|
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
axella, a propos Twojego wpisu... szukając inspiracji filcowych natknęłam się właśnie na absolutny hit.
Załączam.
|
|
|
|
#4295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę~!Cytat:
że proponuje ona poprostu glukometr i mam mierzyć sobie dla własnej kontroli przed posiłkiem i po posiłkach cukier..Mam tak robić przez tydzień.. Jeśli nie będzie skakał to ok, a jeśli będzie to mam zadzwonić jeszcze raz i mnie wciśnie bo szkoda by było mnie tłuc teraz w ciąży w te śniegi jak ten cukier taki malutki..Hmm.. poszłam do apteki.. glukometr dostałam nowiutki w kartoniku z etui zapakowany za darmo paski na recepte..no i póki co jest ok. Ograniczyłam słodkie bo wpierdzielałam je jak głupia.Cytat:
Witam..U nas też słoneczko
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek dziewuszki u mnie w Sz-n na trawie zalega snieg ale niebo blekitne i swieci sloneczko
![]() ja gotuje jajca na sniadanko dla siebie i mlodego ![]() udanego wekendu zycze wszystkim :P
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 c
Kolejny tekst:
-a ciebie to nie badają na fotelu jakie masz rozwarcie? -no nie bo to dopiero 29 tydzień -a skurczy nie masz? -nie bo to dopiero 29 tydzień -aha...ja to się nie znam na tych tygodniach. to jeszcze ile do końca? zabierzcie mnie stąd....albo ją |
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI
Cytat:
Podziwiam twoją cierpliwość, ja bym jej chyba już dawno
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozwarcie bywa i w 25 tc no a skurcze to i od 20 sa heheheh no z tyg. przesadzila hehehKochana napisz co Wam na sniadanie zaserwowali ??
|
|
#4300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- wczoraj w nocy pierwszy raz poczułam przepowiadacze, miałam skurcze co 15-30 min tak przez półtorej godz, takie jak na miesiączkę, juz miałam stracha i do szpitala chciałam jechać bo myślałam że rodzę no ale po 3 no spach i prysznicu przeszło, chyba muszę przyspieszyć wizyte do gina i zobaczyć jak tam moja szyjka po tych skurczybykach się trzyma.
|
|
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
to moje małe ani razu ni było głową w dół na USG
![]() Spoko loko ma czas Nie lubi pozycji nietoperka![]()
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 c
ankaa skąd się tacy ludzie biorą?
![]() mam tylko nadzieje że niedługo urodzi ![]() ale piękna pogoda dziś:-( dobrze że chociaż sernik do mnie jedzie na pocieszenie
|
|
|
|
#4305 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ----- Witam się sobotnio. Wstałam po 7 i byłam na wynikach. Ale oczywiście głupia pipia ze mnie, bo nie zadbałam o pojemniczek na mocz- zapomniałam, że tym razem i mocz mam zanieść, więc w sumie zrobiłam tylko morfo i PTA a mocz w poniedziałek ![]() Jak nie próbowałyście, to polecam Anatola Waniliowego z odrobiną mleka. Babcia mnie uraczyła i powiem Wam, że pychotka niesamowita!
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
wczoraj nie chciało mi się odzywać za bardzo.. bo walczę z magisterką piękna pogoda dzisiaj trzeba wyjść na spacerekCytat:
![]() takie na czasie![]() Aaś- "cudowną" masz tą koleżankę ze szpitala, teksty ma the best |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4308 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a te przepowiadacze czym się charakteryzują? Takie bolesne? Bo ja mam generalnie twardnienie macicy i sporadycznie stawanie się brzuszka, te z kolei są bezbolesne, choć odczuwalne.BTW, genialna ta stronka bazar dekoracji Jenny, super zakupy ![]() Ja jestem na etapie prania i doszłam do wniosku, że mało mam takich wiosennych ubranek, lżejszych. Większość jest po chrześniaku małża, który rodził się na początku marca. Szkoda, bo niektóre zimowe ubranka są takie śliczne, ale niestety nie będę ich mogła wykorzystać Ble, męczy mnie zgaga. Połasiłam się na chleb, więc znów trzeba przeprosić się z chrupkim pieczywem. Odnośnie ułożenia dzidzi w brzuchu, to Bartula od początku leży główką w dół. Zresztą jakby teraz spróbował zmienić pozycję, to chyba jego nóżki buźką by mi wyszły Ostatnio częściej mam sny na temat porodu. Coraz większego mam cykora. A najbardziej obawiam się, że będę sama w domu, jak zacznie się cała akcja, bo TŻ ma 3 zmiany. Co prawda powiedział, że jakby coś się to mam dzwonić do niego bezzwłocznie i on urwie się z pracy. |
||
|
|
|
#4309 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha!
Właśnie dostałam wyniki morfo. I szczena mi opadła, bo większość oflagowana, ale przypomniałam sobie, że ciężarne mają inne normy więc posprawdzałam z normami na pierwszej stronie wątku i wychodzi na to, że z morfo wszystko ok
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Hej. wróciłam z wizyty!
Moje dzieciątko waży już 2300 g i okazało się dziewczynką ![]() ![]() Ja po cichutku liczyłam na drugą córcię, tż pewno wolałby syna, ale mówię mu do 3 razy sztuka kochanie Gin po pomiarach stwierdził, że w takim tempie 3500 g osiągnie 2 maja i na wtedy ustalił cesarkę
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheno to super ze jednk ok
|
|
#4312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4313 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4315 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
co do zgagi... może spróbuj białe bułki, np. kajzerki? dla mnie są zbawieniem, bo nie są kwaśne jak chleb i nie powodują zgagi... Cytat:
![]() Cytat:
jaka już duża...
|
||||
|
|
|
#4316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja na zmianę piję inkę z anatolem bo nie mogę się zdecydować co wolę ![]() Cytat:
za córeczkę i wizytę
|
|
#4317 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej, wreszcie jakieś konkretne słoneczko wyszło
i obnażyło jakie mam brudne okna... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
jutro mężu ma imieniny i mam pomysł co upiekę, aż mi ślinka leci
http://niebieskapistacja.blox.pl/201...uskawkami.html takie właśnie ladne truskawki w lidlu są ![]()
|
|
|
|
#4319 |
|
Raczkowanie
|
Banka, ja odczuwam to tak.
Twardnienie brzucha to po prostu twardy brzuch, bez wyraźnego początku i końca. Jak leżę to mam miękki jak dotykam,z kolei jak się podnoszę i jestem w pozycji pionowej czuję jak jest taki napięty i twardy po całości. Stawianie,spinanie się brzuszka to skurcze, ale bezbolesne. Czujesz początek i koniec takiej spinki. Odczuwasz jakby ktoś przez kilka sekund pompował ci dół bebzonka (robi się taka piłka), a po tych kilku, kilkunastu sekundach odchodzi i znów jest malutki. Jak przykładam dłoń to dobrze to czuć. Wychodzi na to, że przepowiadacze to taki ból jak przy okresie, bolesny i regularny, jeśli dobrze zrozumiałam. Popatrzyłam na swój suwaczek Zostało tylko 54 dni!!!!
Edytowane przez angie83 Czas edycji: 2013-03-16 o 12:28 |
|
|
|
#4320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty jak byś chciała to możesz jej tam niezłych głupot nawciskać Cytat:
![]() Cytat:
Za zdrową i śliczną dziewczynkę Ja wpadam się dziś szybko przywitać i znikam, bo mamy od rana małą przygodę. Jedliśmy śniadanie i TŻ-towi wypadł kawałek zęba z plombą Co prawda nie boli, ale stwierdziłam, że trza jechać szybko do dentysty więc jedziemy.Tylko dla rozluźnienia atmosfery się cicho śmiałam i mówiłam mu, że dziękuję, że część z ubytków zębowych w ciąży wziął na siebie ![]() Znikam, trzymajcie kciuki za bezbolesne wizyty bo może i ja się skuszę...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

)

za Bartusia!
Moja pamiętam jeździła do Wodzisławia. 
Mam identyczny problem.
no to mąż na to że powtarza jeszcze raz: żona w szpitalu itd... i nie mamy do tego głowy. 

), byłam na zakupach, pokroiłam wszycho na jutrzejszy obiad, wpadł kumpel-kawa +ciacho, przygotowałam kolacje dla tż,nawet herbate zasypalam juz by potem tylko wstawic wode, zrobilam mu amu na jutro do pracy,poscielilam,powiesi lam franki i oto jestem 
07.07.2012