|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
W SCC mają Classic i Freeline, w BB już nie pamiętam gdzie dzwoniłam chyba sfera też nie mają memo. Chyba jeszcze żaden Smyk nie ma Memo. Poszukaj na allegro, może coś koło ciebie będzie, widziałam częstochowę i chyba zabrze, dla mnie to za daleko i nie po drodze.
|
#4262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny możesz zadzwonić na numery podane u nich na stronie, te komórki i zapytać gdzie dostarczali jakieś memo. Na stacjonarnych nie odbierają już 2 dni, a komórki mają w playu więc nie dzwoniłam, ale dla ciebie sieć chyba bez różnicy
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, póki co sieć bez różnicy
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
idę spać, jutro do południa nadrobię, ambitnie, wiem
oczywiście boli mnie cała kość ogonowa, miednica i jestem cała obolała, jednak cały dzień na nogach to nie dla mnie... dobranoc
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
jestem,padam na pysio
![]() a paczka którą w końcu odebrałam to lipa i ktoś sie bedzie nieźle tłumaczyć.. kupiłam RÓŻOWY KOCYK Z KOTKIEM,STAN BARDZO DOBRY a przyszedł niebieski z dinusiem,baaardzo uzywany,brudny,nie prany bo smierdzi mega i baardzo zniszczony/zmechacony,nawt na szmaty za kiepski nie ważne że kosztował niewiele ale to mega sciema,wstydziliby się takie coś wystawiać.. jutro zrobie dym ![]() i uwaga-sprzątnęłam całe mieszkanie do końca, skończyłam ciasto(zastyga) byłam u rodziców pogadać i pobawić się z kotkami (tęsknię ), byłam na zakupach, pokroiłam wszycho na jutrzejszy obiad, wpadł kumpel-kawa +ciacho, przygotowałam kolacje dla tż,nawet herbate zasypalam juz by potem tylko wstawic wode, zrobilam mu amu na jutro do pracy,poscielilam,powiesi lam franki i oto jestem ![]() a jeszcze wyjde po tż jak przyjedzie bo chce sie dotlenic troche przed snem,wroce, kolacja myju i spać. jutro familia wpada kolo 15,potem kolo 17 tż z mama na obiad a w niedziele ma sluzbowe spotkanie wiec znow trzeba zrobic jakis obiad,ciacho.. a ja bede zamknieta u Zu w pokoju skrecac lozeczko mam tyle energii że szok
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chciałam tak o samej glukozie jechać 50 km... zbyt wiele nie zrobiłam w pracy, ale trochę poukładałam sobie co nieco i odciążyłam kolegę w wieczornych analizach - niech chłopak też ma w końcu wolny wieczór ![]() ![]() spróbuję was trochę nadrobić...
|
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po wizycie
![]() Wszystko na szczęście jest w jak najlepszym porzadku. Szyjka długa, zamknieta, łożysko w I stopniu dojrzałości, cytologia wyszła super gr1. Przez ostatni miesiąc przybyło mi 2 kg więc jestem 8 na plusie. Elizka dalej pozostaje dziewczynką nie da się tego ukryć Mała waży 1170g I jest taka słodziutka, tak fajnie sobie "mlaskała" jak ją ogladaliśmyNastepna wizyta 12.04 - Jenny jesli możesz to dopisz |
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje udanej wizyty ![]() nigdy chyba nie miałam gr1 na cyto
|
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd ty tą energię bierzesz, ja mam rano chwilę, a później już co raz gorzej ...
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko szybko napiszę, że Bartuś waży nam już 1,5kg wymiarami idealnie wstrzela się w termin wg om, więc powinien być średniaczkiem o wadze około 3,5kg, wszystko ok i u mnie i u niego
a teraz lecę spać bo jutro szkoła, dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
moja koleżanka z cukrzycą jeździła do Zabrza
|
|
|
|
|
#4273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak się jutro ubrać czy wersja Patrz JAki Mój Brzuch Jest Wielki czy Luźna Bluzka Zmniejszająca ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
świetnie,że wszystko dobrze ![]() branoc |
||
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to wizytujemy w kwietniu tego samego dnia ![]() Cytat:
![]() dla Bartusia, że tak ładnie rośnie
|
||
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do figury i takich tam, caaaaaaaaaaałe uda i posladki mam w fioletowych rozstepach..w ilosci naprawde hurtowej skąd do cholry rozstępy jesli w udach/doopie nie przytyłam ciągle wchodze w spodnie-rurki z przed ciąży więc skąd te rozstępy?! ![]() moze uda mi sie zrobic jakies foto jutro
|
|
|
|
|
#4277 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby wszystko przebiegło po naszej myśli!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę!Cytat:
|
|
#4278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przede wszystkim dla Ptysia! Pięknie chłopcze rośnie!A z tą glukozą masakra, co za głupia pielęgniarka... Skąd one mają takie pomysły Mam nadzieję, że powtórzone badanie pokaże, że żadnej cukrzycy nie masz ![]() Cytat:
Ale mam nadzieję, że u nas skończy się na jednej przeprowadzce ![]() Cytat:
Cytat:
i dla Elizki i za łożysko i za cytologię
|
||||
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI
Jejku jak fantastycznie jest wam odpisywać z kom i nie męczyć się z przeglądarka;-) super jest ta aplikacja na androida
![]() Justyna no to super was potraktowali na tej policji. Szok ![]() Ash waga się pokrywała z zeszlotygodniowym usg. Mała miała chyba 1370g a urodziła się 1350g. I faktycznie-jak wrześniak to tylko Karowa. Różne ma opinie ale ja jestem bardzo zadowolona z opieki póki co Cytat:
of kors Ala leży bliżej ujścia i to jest złote dziecko które przy każdym ktg pięknie się pisze a Majka to nasza mała zakala która nigdy nie wiadomo gdzie jest. Jej sposób na ktg: kopa w pelote i uciekamy![]() Jenny za wizytę. Vvgh i tobie też i wszystkim o których zapomniałam![]() Can biedna mała...kurcze. Dzieci w ogóle nie powinny chorować. Zapiszmy to w konstytucji ![]() Axella mogę prosić o kawałek ciasta kurierem na patologie? ![]() Jeszcze wam opowiem a propo banków historię z dziś. Był u mnie mąż i dzwoni do mnie tel. Numer nieznany. 3 razy w ciągu godziny Za tym 3 razem odebrał i jak babka poprosiła o rozmowę ze mną to on wielce zasmuconyn głosem mówi że żona w szpitalu i nie wiadomo kiedy wyjdzie. A co na to babka? Ok ok bo ona dzwoni z banku i mają teraz taką nową ofertę na lokatę no to mąż na to że powtarza jeszcze raz: żona w szpitalu itd... i nie mamy do tego głowy. Ale babka bezczelna strasznie. Jeszcze kilka minut go męczyła że może jednak lokatka Eeejj..w tej aplikacji nie widzę załączników i nie wiem co Jenny kupiła.
|
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Justi
dla Bartusia Takie średniaczki są chyba najbardziej pożądane przez mamusie - ja też chcę średniaczka
|
|
|
|
#4281 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę, moja mała tez juz główką w dół co dziwi mojego męża bo twierdzi że jej bedzie tam niewygodnie tak na dół głową ![]() Cytat:
duży już Ptyś![]() i oby drugie badanie glukozy wykluczyło u Ciebie cukrzycę Cytat:
|
|||
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
androidkowy wizaż jest super,nie to co na moim durnym kom spadam,branoc laski ![]() spoko,dawaj adres
|
|
|
|
|
#4283 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
lece do wyraaaa cmokas kochane podczytam Was z loza
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś- masakra.. co za natrętna baba
oglądam operacje plastyczne na Tvn Style ![]() właśnie robili plastykę brzucha
|
|
|
|
#4285 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Ostatnio nadążam Was tylko podczytać i tyle...No ale lektura jak zawsze w deche ![]() Byłam dziś na SR i ... wpadłam w dziwny nastrój. Już się w wannie popłakać zdążyłam. Położna puściła nam film z porodu, 3 kobiety, jedna z nich rodziła w domu, druga na krześle i trzecia na leżąco z liną w rękach. Później lekarz wyjaśniał każdą fazę porodu, to co się dzieje z dzieckiem i ciałem kobiety... No i kolejny raz się przekonałam, że ciężko u mnie z takimi sytuacjami. Jak patrzyłam na cierpienie na twarzach tych kobiet to mi się płakać chciało, jak widziałam krew to spier..... stamtąd. Zresztą jak popatrzyłam po twarzach innych, i kobiet, i facetów, to wszyscy podobnie reagowali. Oczywiście sam finał mega wzruszający, ale jak widziałam, ile to wysiłku kosztuje (jednej babce aż się noga trzęsła), to szacun dla każdej, która dała radę. Wczoraj kupiliśmy łóżeczko, materac, pościel, kocyki, rozek i wanienkę Po rozpakowaniu się okazało, ze mamy łóżeczko 120 x 60 a materac 140 x 70 I nikt nie zauważył![]() Gratuluje wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni, trzymam kciuki za wszystkie badania i życzę miłego weekendowania (bez śniegu)
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI
Cytat:
![]() Aaaa i zapomniałam wam przekazać tekstu dnia mojej mariolki. Otóż ona dziś dopiero dowiedziała się że ciąża trwa 40 tyg. Nigdy się tym nie interesowala bo tylko mówiła: oby tylko zdrowe było (nie wiem co ma piernik do wiatraka ) no i ona w sumie to nie wie w którym jest teraz tygodniu. Chyba 39... Oraz tekst chyba bardziej przerażajacy niż śmieszny. Nadal nie wiadomo czy jej synek przeżyje. Ona to ogólnie nic nie wie. Gdzie i czy będzie operowany i ogólnie to za bardzo nie wie co to za wada. Ale trochę inaczej do tego wszystkiego podchodzi bo w domu czeka na nią pierwszy syn ![]() Powiedziała to tak bardzo 'normalnie' że aż mnie zmrozilo. |
|
|
|
|
#4287 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Dziś ma być słońce, to moze nie będzie tak zimno. Jak na razie mocno świeci. Zaraz idziemy robić śniadanko. Nie śpimy od 5. Dziś mam plan na sprzątanie, robienie dalej kartek i kino z mężem ;-) Nie wiem, kiedy do Was wpadnę, ale postaram się! Pa, pa! Jenny, cieszę się, że dziecinka rośnie ładnie A o glukozę się nie martw ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Umieram z głodu, idziemy jeść !
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uda i posladki traktuję po macoszemu, jak mi się przypomni to zwykłym kremem, ale jeszcze rozstepów nie mam. Tylko moja skóra już kiedyś szersza była, to może ma zapasy
|
|
#4289 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w ten słoneczny dzień
![]() nie śpię od 5, więc zdążyłam Was trochę ponadrabiać... Diabli, trzymaj się ![]() gratulacje za kolejne rozpoczęte tygodnie, udane wizyty i rosnące pięknie maluszki ![]() rzeczywiście Jasiów jest kilku na wątku ![]() wczoraj spotkała nas ogrooomna niespodzianka - dostaliśmy od znajomych (mają 2-miesięcznego synka) łóżeczko (mieli dwa identyczne) pozostaje zakupić tylko materacyk ![]() kurcze, porobiłabym coś znowu dzisiaj...taka ładna pogoda... ale jesteśmy u teściów :/ więc zapał pozostanie niewykorzystany... |
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Chej
Jenny, gosiulka, Justi gratulacje udanych wizyt i zdrowych maluszków gosiulka wizytuje w urodziny Justi ![]() U nas nie pada, ale słonka też nie ma. Wstałam o 6:30 bo zgłodniałam. Odsmażyłam sobie naleśniki i wróciłam do łóżka... Zastanawiam się, czy jechać do teściów czy sobie jeszcze odpuścić i pojadę na święta
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

nie ważne że kosztował niewiele ale to mega sciema,wstydziliby się takie coś wystawiać.. jutro zrobie dym 

Super
za wyniki
gratuluje udanej wizyty

ciągle wchodze w spodnie-rurki z przed ciąży więc skąd te rozstępy?! 
No ale sama sobie jestem winna, języków nie znam, organizacyjna doopa ze mnie
ale podziwiam i zazdroszczę zaradności
Mam nadzieję, że powtórzone badanie pokaże, że żadnej cukrzycy nie masz