|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Metropolitan Proszę powiedz coś więcej o tym mierzeniu miednicy. Mierzy się ją na USG czy jak? Bo ja miałam niby ostatnie USG i nikt mi nie wspominał o miednicy
A wiem, że to istostna sprawa przy porodzie... Ja mam dość szerokie biodra więc podejrzewam, że miednicę też odpowiednich rozmiarów, żeby urodzić ok 3kg szkraba, ale wiadomo, lepiej mieć pewność ![]() A co do CC to może dobrze, że już teraz wiesz, masz trochę czasu, żeby się z tym oswoić. Najważniejsze, że lekarze wiedzą co robią. A jak się dziś czujesz? Możesz chodzić czy nie bardzo? Hump, Joasia i Nuna - dzięki za docenienie moich dzisiejszych zakupów Ja jestem zadowolona
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI
Cytat:
|
|
#4353 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Zamierzałam się dzisiaj wyspać ale oczywiście wujek przyjechał pożyczyć sztućce na imieniny cioci o 8 i mnie obudził. Chyba przez to wstałam bez chęci do życia i jakaś taka blada. Zjadłam śniadanie i leżałam w łóżku do południa...Nawet słonko, które świeci jakoś na mnie nie działa. Cytat:
Cytat:
|
|
#4355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-03-16 o 14:24 |
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna G to wybierasz się na imieninki??
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam sernik nawet Maja nie brykała?
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
A jadłaś kiedyś może z piernikami z nadzieniem sernik??
|
#4359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie tylko mama. Ja jeżdżę tylko do dziadków, teściowej i rodzeństwa Tż. To są imieniny siostry mojej mamy,a mama mieła 10 rodzeństwa wiec za dużo by tego było.
|
|
#4360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duża już pannica ![]() he he ..no to nie mów mu tak bo Ja tak mówiłam i co.... trzeciego chłopca rodzic będe Cytat:
cały salon (złączone dwa pokoje) błyszczy ![]() nawet dekoracje świąteczne już zarzuciłam....jestem zadowolona z efektu...długo mi to zeszło ale wole jednak sama to zrobic raz na jakiś czas i wiem że tu i ówdzie pajęczynki nie znajdę...do odsuwania mebli czy sprzętów RTV to oczywiście mój dwu metrowy silny syn został zatrudniony ![]() ![]() ale tak pięknie świeci słoneczko że aż się chcę sprzątac... o ludu ![]() uszykowałam sobie konewkę do podlewania kwiatków i przyszłam na góre zeby do Was zajrzec i zaraz miałam podlac kwiatki .. postawiłam sobie tą koneweczkę koło siebie.. no i do sedna... Wiko ją dorwał ..nie zauważyłam..ach..wylał wszystką wodę na podłogę i zlizuje teraz ją ![]() no nic..pełen luzik..umyjemy podłogi i na górze..mimo że nie miałam tego w planach hi hi...
|
||
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna G ale duża rodzinka
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, ale brzmi pysznie
jak to się robi?Cytat:
z myciem okien chyba chodzi o to żeby się nie przemęczyć i nie zachwiać się z zaburzoną równowagą
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam co dokładnie kupowałaś, ale może mi powiesz czy adaptery do wózka masz jak do MC? Bo jeśli on pasuje na te adaptery to mogę go brać pod uwagę, a jak nie to lipa. Ty będziesz wiedzieć doświadczalnie
|
|
#4365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nuna chodzi Ci o sernik z piernikami??
|
|
#4367 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() CHwilkę mnie nei było, a tu tyle stron, ze nadrobić to wyczyn nie z tej ziemi ![]() My rozpoczeliśmy przygotowania cąłego domu na przyjście Maleńkiego i wiosny Sprzątamy wszystkie szafk, szafy,porządkujemy i zaczynamy przyszykowywać wolny pokój, który przeznaczyliśmy dla Małego W następnym tygodniu bedzie malowanie ścian ![]() Papież całkiem sympatyczny siewydaje, a nawet nie przyczaiłam,z e taka data ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak pobierałąm krew w czwartek to pielęgniarz mi mówi, ze chyba wojna bedzie bo tyle chłopców się rodzi ;/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobra wena ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4368 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się witam sobotnio
Miał być kocyk na wczoraj ale krawcowa odłożyła sobie w złe miejsce moje materiały i zapomniała zrobić ![]() ![]() Ale pocieszyłam się w sklepie z herbatami sypanymi na wagę teściowa robi jutro imieniny więc kupiliśmy jej taki czajniczek-podgrzewacz, do którego można wkładać świeczkę, kubek do ziółek i zapas owocowych herbatek... Sprzedawca odsypał mi za darmo herbatkę uspokajającą jest przepyszna Ostatnio też jak byliśmy po wizycie uczcić dobre wyniki to dostałam za darmo sałatkę i szarlotkę żeby nam się nie nudziło przy czekaniu na zamówienie , więc nie wiem jak u Was ale ostatnio spotykam się z uprzejmością ze względu na brzuch ![]()
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może i ma on gust w koncu połowe kolorów do mieszkania wybierał i nawet ładnie to wygląda![]() A co do ciuszków tanioszka fajne łowy. A gdzie polowałas ? Mi by się jakiś płaszczyk przydał.. chyba, że od mamy pożyczę
|
||
|
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy
Cytat:
ja nie wiem skąd się tacy ludzie biorą
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym sobie walneła turkusowy albo soczyście zielony![]() ale wielu osobom się tu podoba to będzie go może latwiej sprzedać jak już nie będzie potrzebny
|
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydaje się zastrzyk energii jak już jesteś wyczerpana.. przynajmniej tak to sobie tłumacze
|
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ash, fajnie, że dla siebie też coś znalazłaś A ciuszki za darmo,te bodziaki wyglądają na śnieżnobiałe i ten lawendowy sweterek jest przepiękny.
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Ash - śliczności ciuchowe, szczególnie bluzeczka w sowy i te sukieneczki
![]() Cloche - fajnie, że rodzina męża chce pomóc ale Ty się nie przemęczaj pod żadnym warunkiem, Chęci chęciami a możliwości możliwościami, choć ja sama może nie jestem najlepszą osobą do dawania takich rad, bo nie potrafię usiedzieć na tyłku, ale jak robi Ci się tak słabo to musisz obowiązkowo a nas na budowie przysypało
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
A z tą za ciasną miednicą to mi troche cwieka zabiłyście..
Moja bratowa ma 150 i z 40 kg żywej wagi i raczej wąziutkie biodra.. w ogóle jest wąziutka i normalnie sn rodzila.. Ciekawe jak oni to mierzą i od czego dokładnie to zależy?? |
|
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na ciuszki poszłam na Wiatraczną. Tam w około ronda jest chyba z 7 lumpeksów. Dziś i tak zwiedziłam tyko 4 bo już siły nie miałam. Ale jak na Warszawę to byłam pod wrażeniem i cen i ilości sklepów. Cytat:
![]() A z krawcową to bym się w takim układzie targowała, skoro tak o Tobie zapomniała
|
||
|
|
|
#4378 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sortuję tylko stosy papieru itp. - wszystko na siedząco, więc mam kanapę pod sobą i w razie wu od razu nóżki do góry poczułam się tak dobrze, że nawet ciasto upiekłam, o!!!a zakupy ci się udały! aż mi się córci zachciało (nie że teraz zaraz, niech będzie potem, młodsza siostrzyczka dla księciunia )Cytat:
więc chyba ogólnie rzecz biorąc to dobra informacja.Cytat:
rodzinka dała mi nakaz odpoczywania, a sami zasuwają na budowie jak mróweczki... kochani są strasznie! na obiad zjedliśmy wszyscy po kebabie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4379 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Leż i odpoczywaj. No i uraczaj się kawką ile wlezie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No nic, wytrzymałam, więc się nie bulwersuję, ale nie powiem, że jakoś miło mi było...
|
|
#4380 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 26tydzieńCytat:
za wizytę i za ustalenie terminu. Wybraliście już imię dla córeczki?Cytat:
![]() za zakupy, same śliczności
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

A wiem, że to istostna sprawa przy porodzie... Ja mam dość szerokie biodra więc podejrzewam, że miednicę też odpowiednich rozmiarów, żeby urodzić ok 3kg szkraba, ale wiadomo, lepiej mieć pewność 

Ślub 27. X. 2012
Uwielbiam

jak to się robi?

, więc nie wiem jak u Was ale ostatnio spotykam się z uprzejmością ze względu na brzuch
? 
rodzinka dała mi nakaz odpoczywania, a sami zasuwają na budowie jak mróweczki... kochani są strasznie! na obiad zjedliśmy wszyscy po kebabie