|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki Zary - cz. XX
Solciuchna, ja niestety też się kilka razy spotkałam z takim traktowaniem. Szczegolnie latem, gdy miałam praktyki w biurze i na codzień musiałam ubierać się bardzo elegancko, wtedy weekend był dla mnie tym przyjemnym czasem przeznaczonym na zakupy, jak i na założenie moich ukochanych trampków, zwykłych spodenek i luźnej bluzki (wiadomo, upały, nawet nie próbowałam się stroić czy malować, włosy spięte - byle nie grzały). Do tego wyglądam raczej młodo
Kupowałam w czasie wyprzedaży coś akurat z nowej kolekcji, a pani zapakowała mi zakupy do UŻYWANEJ(!) tej wyprzedażowej (tak zauważyłam że przecenione ciuchy pakują do tych plastikowych, a NK do papierowych nawet w czasie wyprz) reklamówki. była cała pomięta, uszka miała naciągnięte. WTF?Innym razem, gdy odbierałam zamówienie ze sklepu online i zapytałam, czy mogę rozpakować na miejscu i sprawdzić czy wszystko ok, babeczka prychnęła tylko "przecież ma pani 30 dni na zwrot" i odeszła. a nieraz widziałam, jak rozpakowuje paczki z co bardziej "prestiżowymi" klientkami i urządza sobie z nimi właśnie takie 'small talks', eh :/ A dodam jeszcze taką małą historię, związaną z innym ekskluzywnym "sklepem". Otóż kilka lat temu otworzyli koło mnie salon Porsche Dwóch moich kolegów w końcu niezależnie do siebie pojechało sobie obejrzeć co też tam mają wiek obydwaj ok 20 lat.Kolega nr 1: podjechał Jeepem pożyczonym od kolegi, haha, jednak chłopak szybko nawiązuje kontakt z ludźmi, jest bardzo rozmowny, to też panowie go ładnie oprowadzili, dali kilka fantastycznych broszur w języku angielskim, ogólnie wyszedł bardzo zadowolony Kolega nr 2: chłopak taki spokojniejszy, podjechał swoim 'jedynie' audi a3, mówił że za bardzo nikt na niego nawet nie spojrzał. pooglądał sam i wyszedł. A sęk w tym, że... nr 1 absolutnie nie stać na ten samochód, a nr 2 pochodzi z rodziny, gdzie rodzice ciężką pracą dorobili się dużych pieniędzy, jednak nie widać tego po nich, żyją rozsądnie i "normalnie". własnie jego tata zastanawiał się nad kupnem nowego samochodu i koniec końców kupili wielkiego Mercedesa! i nawet Ci z salonu w ramach bonusu zafundowali im jakiś wyjazd na tor wyścigowy
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
steam_engine, właśnie najlepsze jest to, że ludzie, którzy mają pieniądze, jakoś tak nie afiszują się tym, nie muszą nimi machać na każdym kroku
Przynajmniej wśród pokolenia naszych rodziców. Mam wrażenie, że to właśnie młode osoby, których nie stać, lubią sobie sprawiać jakieś drogie dodatki, ponad stan, co by pokazać, że... hmm, no właśnie nie wiem co ![]() Kiedyś wystawiałam swoje pierwsze wyroby biżuteryjne na cyklicznych targowiskach sztuki Akademii Sztuk pięknych. Podszedł raz do mnie niepozorny trochę starszy pan, nie spodziewałam się, że coś wybierze. Wykupił pół mojego stoiska za niezłą sumę Okazało się, że to w ogóle jakiś prezes jest, zaprosił na spotkanie, i w ten oto sposób zaczęłam sprzedawać biżu w Pałacu Ujazdowskim
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
któraś pytała się tą torbę http://www.zara.com/webapp/wcs/store...0%C4%86WIEKAMI widziała ja na żywo we wro no i to wykonanie takie sobie,mocno takie sobie, te ćwieki trochę tandetnie wyglądają, śpieszyłam sie więc nie mam foto
![]() no i troche mnie z tymi reklamacjami zmartwiłyscie, oddałam szopera panterkowego dziś, liczę że uznają
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pokolenia naszych rodziców, to u mnie różnie bywa.. np mój wujek bardzo lubi mówić o tym, że ma pieniądze, a jego brat w Chicago dorobił się milionów na szczęście rzadko nas odwiedza, bo nie wiem o czym z nim rozmawiać, jak nie o tych pieniądzach ![]() Za to moje liceum swego czasu zyskało w mieście jakąś taką "bananową" opinię. Gdy ja tam przyszłam, było jeszcze normalnie, zaś gdy byłam już na pierwszym roku studiów mama mówiła, że córka jej koleżanki właśnie rozpoczęła tam naukę i po pierwszym tygodniu zażądała wymiany całej szafy, bo przecież tam trzeba być porządnie (czyt. markowo) ubranym! dzieciaki w wieku 17 lat noszą na sobie nieraz po kilka tys zł, dziewczyny od 1 klasy już w szpilkach biegają. A ja, kończę licencjata i dalej w tych starych trampkach Więc tu się z Tobą zgodzę!
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Solciu Gratuluję talentu i podpisuję się pod Twoim zdaniem, zazwyczaj jesli ludzie maja pieniadze dorobili sie tego ciezka praca to zupelnie inaczej sie zachowuja nie musza "szpanować" i wywyższać sie natomiast Ci tzw dorobkiewicze z kompleksami albo małolaci za cudze pieniadze kupuja nie stworzone rzeczy i udaja kogos kim nie sa wtf! |
|
|
|
|
#3456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam w porcie, ale obie były porysowane. Możesz zapytać ekspedientkę, to może w magazynie mają wersję bez skazy. Ja tak zrobiłam z tą jasną torbą - kuferkiem i pani mi ją przyniosła w stanie idelanym. W ogóle panie w porcie są bardzo miłe i uczynne. Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
|
|
|
#3457 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia szortów/spódnicy.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale póki co nie spotkałam bardzie "wyszczekanej" od siebie no oprócz mojej Mamy ale to się nie liczy![]() ale w zeszłym tygodniu reklamowałam spodnie i tez mi chciały wcisnąć wymianę na ten sam model bo nadal są w sprzedaży. Uparłam się i dostałam voucher, akurat nie zależało mi na gotówce bo miałam w planach kolejne zakupy a kasę dostałabym na konto więc dopiero za ok 3 dni ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- [/COLOR]Paula z jakiego bloga? Edytowane przez calixto Czas edycji: 2013-03-16 o 17:29 |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś chwile w Zarze. Mierzylam buty tylko.
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...WOKÓŁ%20KOSTKI super sa, nawet w miarę wygodne, dla mnie za luźne ale z wkładka może byłyby juz ok ![]() http://www.zara.com/webapp/wcs/store...EJ%20WYSOKOŚCI baardzo wygodne, obcasa nie czuć, niestety palce mi lecą do przodu wiec juz musze o nich zapomnieć Kupiłam jeszcze szpilki z wyprzedaży. Czarne zamszowe platformy ze skory za 79 zł przecenione z 199 zł. Trochę mnie cisną w jednym miejscu, myśle czy sie rozbija
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jula a te z wyprzedaży były drugie 40? Jula pierwsze są super! Kasiula je ma i strasznie mnie urzekły, ale nie miałam kiedy mierzyć, na drugie się zapatrywałam, ale że nie skóra to mi przeszło, skoro stopa Ci wyjeżdżała to mi napewno też mam nadzieję, że te zielone zrobią węższe, a widziałaś je na sklepie?http://www.zara.com/webapp/wcs/store...WYSOKO%C5%9ACI Jeszcze się na te zapatruję, na lato do opalonej stopy achh chce już lato ![]() http://www.zara.com/webapp/wcs/store...C5%81%20KOSTKI ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Edytowane przez calixto Czas edycji: 2013-03-16 o 17:38 |
||
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche mnie zmartwilas ze stopa leci do przodu w tych czarnych sandalach bo tez mam szczupla no nic, musze zmierzyc moze akurat beda dobre
|
|
|
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne te platformy, wygodne strasznie, akurat czegos takiego szukałam a tu sa w stanie idealnym skora naturalna. Tylko cisną mnie w miejscu wycięcia przy palcach - nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ![]() Zielonych nie widziałam, nie mieli ich. Jasnej wersji tych za 169 zł tez nie było. Śliczne sa te czarne no ale będę palcami jeździć po chodniku ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
Ja sie wybiore jeszcze złapać inny model i może zabiorą zelowa wkładke zobaczę jak to będzie działało.
|
||
|
|
|
#3465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne są te spódnico-szorty, szkoda tylko, że są białe, nie przepadam za tym kolorem
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam tez te, ładne
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...WOKÓŁ%20KOSTKI ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Nie. wlasnie sama na nie czekam.
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czarnymi bym nie pogardziła choć mam taką samą wersję czarnych ale nie na słupku tylko na szpilce i są mega wygodne
|
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Szukałam ale nie mam.
Czarne zwykle platformy, żadne popularne, przynajmniej ja nie kojarze. Zostawiłam torbę w samochodzie, jak przynióse to wrzuce zdjecie. Cena regularna 199 zł, skora naturalna. |
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kazdym razie dobra cena za skorzane butki |
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://moda.allegro.pl/zara-czarne-z...094734889.html Może to jakaś starsza kolekcja, wrzucili je na wyprzedaż. Mi to nie przeszkadza, klasyk to klasyk
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Mierzyłyście może te sandały? Jak z wygodą?
|
|
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ratujcie mam zepsuta nape w takiej koszuli
http://img.szafa.pl/ubrania/0/011866...ekami-zara.jpg i musze wymienic nie wiem skad wziasc taki ......... co do reklamacji w ponidziek dzwonie do siedziby jak to nic nie da ide do rzecznika nie podaruje im mialam naszyjnik na sobie 2 razy nawet sie nacieszyc nim nie mialam kiedy a on wyglada jak z wykopalisk archeologicznych
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy w życiu nie reklamowałam rzeczy z Zary. Mam chyba jakies szczęście ale Wam szczerze współczuje przejść. Nie znoszę jak próbują klientowi wmówić ze sam jest sobie winien ze cos sie zepsuło. Moj brat reklamował buty Nike, które sie rozkleily po pierwszym wyjściu. Reklamacji nie uznali bo.. Chodził w nich złe |
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/listing.php/search...=0&string=napy |
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3479 |
|
catch me if I fall.
|
|
|
#3480 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Kupowałam w czasie wyprzedaży coś akurat z nowej kolekcji, a pani zapakowała mi zakupy do UŻYWANEJ(!) tej wyprzedażowej (tak zauważyłam że przecenione ciuchy pakują do tych plastikowych, a NK do papierowych nawet w czasie wyprz) reklamówki. była cała pomięta, uszka miała naciągnięte. WTF?
Dwóch moich kolegów w końcu niezależnie do siebie pojechało sobie obejrzeć co też tam mają
wiek obydwaj ok 20 lat.

Więc tu się z Tobą zgodzę!

mam nadzieję, że te zielone zrobią węższe, a widziałaś je na sklepie?