Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 20:06   #961
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Dziękuję z nerwów kuło mnie w brzuchu i już wiem, że w ciąży trzeba unikać stresów, bo to źle wpływa na dzidka. Chyba mi chciał wywiercić dziurę w brzuchu
Przegapiłam dzisiaj O matko! buuu
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:10   #962
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ojej,dziękujemy z całego serca!!!
Już po imprezce

Angielscy są straszni,a ja byłam wczoraj w polskiej przychodn i dlatego jestem zadowolona. Co do leków- luteiny nie ma w anglii :/

Witaj u nas

My już po urodzinkach- jak sięgam pamięcią wstecz,to 2 lata temu o tym czasie męczyłam się jeszcze na porodówce...:mur :
Ogólnie jestem padnięta i ledwo na oczy widzę. Już się modliłam,żeby jak najszybciej poszli- wiem,jestem okropna
Jutro cały dzień szkoła,także mnie nie będzie
super a gdzie Ty chodzisz do szkoly? Zajecia sa po angielsku wszystkie?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:35   #963
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
super a gdzie Ty chodzisz do szkoly? Zajecia sa po angielsku wszystkie?
Chodzę do polskiej szkoły- jest tutaj filia z Łodzi
Mój angielski jest za słaby i nie odważyłam się iść na tutejszy Uniwerek
Strasznie nie chce mi się jutro jechać... zajęcia mam od 9-18

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:50   #964
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
a teraz?
Tak,dzięki Udało mi się ustawić w buźce, widać z napisem było za długie

Ooooj dużo piszecie o jedzeniu. A najgorsze jest to,że ja teraz mało rzeczy przyswajam, na myśl o większości mi źle i często się dziwię, jak wy to wszystko możecie jeść

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Chodzę do polskiej szkoły- jest tutaj filia z Łodzi
Mój angielski jest za słaby i nie odważyłam się iść na tutejszy Uniwerek
Strasznie nie chce mi się jutro jechać... zajęcia mam od 9-18
Podziwiam, mi się już nie chce.

LaLoca to prawda,że stresu trzeba w ciąży unikać, no ale kiedyś przecież musiałaś się obronić, a teraz masz już spokój.
Moja gin na każdej wizycie proponuje mi L4, bo mam stresującą pracę, no ale głupio mi iść na L4 i tak się męczę...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:55   #965
87czarna
Zakorzenienie

butterfly Czasem sama siebie podziwiam

Lecę spać,dobranoc kobietki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:19   #966
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też chciałabym wrócić do swojego naturalnego koloru ale to chyba niemożliwe. Teraz farbuje na bardzo ciemny brąz, a wcześniej farbowałam na czarny. A mój naturalny odcień to blond. Farbuje włosy od gimnazjum i teraz odrosty mam takie jakby siwe (taki mysi kolor).
Myślałam o dekoloryzacji ale już i tak mam zniszczone włosy. I nie wiem co zrobić.
Pewnie ten mój czarny/ciemny brąz zostanie ze mna na wieki
ja wracam tez do naturalnego (wlasnie mysi wczesniej farbowany na jasny blond). mam juz odrost na 1/4 dlugosci wlosa jesli nie wiecej (wlosy dlugie). jak urodze to juz tyl po scieciu bedzie w jednym kolorze

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:23   #967
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja wracam tez do naturalnego (wlasnie mysi wczesniej farbowany na jasny blond). mam juz odrost na 1/4 dlugosci wlosa jesli nie wiecej (wlosy dlugie). jak urodze to juz tyl po scieciu bedzie w jednym kolorze
Ja ścięłam trochę włosy,żeby się pozbyć najciemniejszego brązu z końcówek

Dziewczyny a wy miałyście test Pappa?Pamiętam,że Inwersja miała,ktoś jeszcze?

Ja dostałam skierowanie od ginki jeszcze przed usg, więc widocznie takie mają zasady. A na usg wszystko podobno wyszło wzorcowo więc się zastanawiam po co?

Stary 2013-03-16, 21:26   #968
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, ja tylko dzisiaj na chwilkę, szybko nadrobiłam i idę zaraz spać. Plamienie mam coraz większe, ale cały czas brązowe i staram się nie stresować z marnym skutkiem...Jest u mnie babcia, trochę wyszliśmy do miasta, ale teraz jakoś źle się czuję, boli mnie głowa i jakby kark z tyłu przy głowie też i ogólnie jakoś nie bardzo, a niedawno był pawik po koktajlu truskawkowym, który dotychczas świetnie wchodził
Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Słońce tak pięknie świeci, a mi trochę smutno...dowiedziałam się ze dwie godziny temu, że moja babcia zmarła wczoraj wieczorem....taki Anioł...nie ma już tak dobrych ludzi, a przynajmniej niewielu....
A mojego kuzyna synek, Stasio, wcześniak, który urodził się ze swoją siostrzyczką bliźniaczką kilka dni temu dostał jakiegoś wylewu i jest zaintubowany ...maleństwa ogólnie mają pod górkę, bo urodziły się w 29 tygodniu, są i tak na wiele wad i problemów narażone, a teraz jeszcze ten wylew....

A co do duphastonu i czasu jego odstawienia, to ja od tygodnia łykam już nie 2x tylko 1x dziennie aż do wykończenia opakowania, czyli jeszcze 1,5 tygodnia i koniec.
Strasznie smutne wiadomości, przykro mi z powodu Twojej babci i maluszków też strasznie szkoda, biedactwa. A co do duphastonu, to ja chyba nigdy nie odstawie.
Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Nie czytam tamtych sierpniowych juz tutaj jestem od poczatku, teraz troche nie w temacie bo nie bylam pare dni na forum .
Wlasnie czytalam, ze zurawina pomaga, a mozna jesc taka suszona?
Ja mam termin na 25 sierpnia ciekawe kiedy sie wykluje juz 17 tydzien czekam na USG
Mi lekarz kiedyś powiedział, żeby brać żurawinę w tabletkach, bo suszonej bym musiała kilo dziennie...

Czarna - super, że wszystko dobrze
Matal - lekarz jakiś burak normalnie, dobrze, że już zmieniasz

Idę spać - dobanoc

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:44   #969
akaja_2004
Raczkowanie

GG do akaja_2004

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Ja dostałam skierowanie od ginki jeszcze przed usg, więc widocznie takie mają zasady. A na usg wszystko podobno wyszło wzorcowo więc się zastanawiam po co?
Ja będę mieć we wtorek , razem z usg genetycznym
akaja_2004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 22:09   #970
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Ja też zasypiam - dobrej nocy.
Stary 2013-03-16, 22:44   #971
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Hej Dzieczyny przeleciałam szybko wasze posty od wczoraj, niestety ale po wizyce na genetycznym tak mnie rozbolała głowa, że dopiero dzisiaj w południe przestała...

wtedy pisałam na szybko i w nerwach, niby przeziernosc jest w normie ale zaskoczylo mnie to ze tak syzbko w ciazgu dwoch tygodni sie zwiekszylo nagle z 1,1 do 1,9,
nie spytalam sie o plytke z nerwow i zdjecie kijowe dostalam, na nastepnym usg połowkowym napewno wszystko na spokojnie omówie no i mam nadzieje ze uda mi sie zaoszczedzic na usg 3D

zaraz po tym jak Wam napisalam dzwonilam do mojego ginka i wyjasnil mi ze NT skacze i mam sie iczym nie przejmowac, a łozysko jest nisko i ma jeszcez duzo czasu by dosc do gory dlatego mam sie oszczedzac...
ten lekarz od genetycznego cos czulam jakby chcial mnie naklonic na ten test z krwi i naprawde mnie wystraszyl tym wszytskim a szczegolnie tym lozyskiem, ze juz sama wpadlam w nerwy,

w kazdym razie, moj Babel ma 7,4 cm, serduszko bije wszystkie narzady sa ok, NT w normie, straszny wiercipieta z niego, na poczatku sie smialam bo lezal tak jak zwykle ja lubie: stopa na stopie a najlepsze bylo to jak ssal palca i nei moglsmy obejrzec noska;D
nie pytalam sie nawet o płeć bo po 1 nerwy po drugie za bardzo sie wiercil wiec ledwo udalo sie reeszte zmierzyc
jest przeslodki i kochany strasznie sie ciesze ze moglam tak dobrze zobaczyc Go, juz tesknie juz moglby byc ze mna

aha no i TP moze mi sie przesunac o tydzien na 14.09 wg tego usg ale na razie zostajemy przy 21

czarna ciesze sie ze u Was juz wszytsko ok

ladanseuse napisz jutro jak sie czujesz bo to twoje oslabienie jest niepokojace ,,,

witam nową Mamusie

a chorowitkom zycze zdrowka!

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja tylko dzisiaj na chwilkę, szybko nadrobiłam i idę zaraz spać. Plamienie mam coraz większe, ale cały czas brązowe i staram się nie stresować z marnym skutkiem...Jest u mnie babcia, trochę wyszliśmy do miasta, ale teraz jakoś źle się czuję, boli mnie głowa i jakby kark z tyłu przy głowie też i ogólnie jakoś nie bardzo, a niedawno był pawik po koktajlu truskawkowym, który dotychczas świetnie wchodził
nie przejmuj sie prosze, bedzie dobrze

tez mialam takie plamienia i lekarz mowil mi ze moze to od nadzerki, a wczoraj sie dowiedzialam ze mam jeszcze nisko łozyskoi ze moze dlatego mialam te plamienia
życzę zdrówka!

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-03-16 o 22:42
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 00:50   #972
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:

w piątek robiłam ten test i obecnie czekam na wyniki i moje USG też było idealne.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 01:51   #973
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
matall- współczuję lekarza, ale z drugiej strony jak jest wszystko ok to nie ma czym się martwić. Ale chociaż powinien Ci dzidziusia na monitorze pokazać.
No właśnie nie wiem... Co można zrozumieć przez "z tego, co mogłem zmierzyć, to mniej więcej ok"?? Co to znaczy "z tego, co mogłem zmierzyć"? Co znaczy "mniej więcej"??

Cytat:
Więc przedstawiam się i zaraz napiszę do Metallwear PW o dopisanie do listy.
Ania, 27 lat (skończyłam tydzień temu ), I ciąża, OM 15.12 a TP 22.09 (urodziny męża)
Dopisałam

Cytat:
Ja też muszę coś zrobić z odrostami,ale fryzjerka proponuje mi ombre,żeby końcówki miały jak najbardziej zbliżony kolor do odrostów-chcę wrócić do jaśniejszych

A te usg 3d/4d są jakoś specjalnie płatne?Do nich jest potrzebny jakiś specjalny sprzęt?

Metall[/B] współczuję przejścia z lekarzem.
W tej klinice gdzie dzisiaj byłam na badaniu miałam przed sobą drugi monitor i świetnie wszystko widziałam-to jest super sprawa
U mnie 200 zł kosztuje takie badanie.

Matal, nie metal Tak ogólnie
W poprzedniej ciąży też chodziłam do takiego miejsca, gdzie był drugi monitor, teraz chodzę gdzie indziej i jak widać lipa...

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też chciałabym wrócić do swojego naturalnego koloru ale to chyba niemożliwe. Teraz farbuje na bardzo ciemny brąz, a wcześniej farbowałam na czarny. A mój naturalny odcień to blond. Farbuje włosy od gimnazjum i teraz odrosty mam takie jakby siwe (taki mysi kolor).
Myślałam o dekoloryzacji ale już i tak mam zniszczone włosy. I nie wiem co zrobić.
Pewnie ten mój czarny/ciemny brąz zostanie ze mna na wieki
Też bym chciała mój kolor

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to usg3d/4d jest płatne a cena jest rozna w roznych miejscowosciach.U mnie np w Policach zyczą sobie za takie badanie 230zl.Sprzet napewno musi byc z funkcja 3d.Nie kazde usg jest wyposazone w te funkcje..Moj lekarz np posiada tylko standardowe usg..
Powiedziałabym, że niewielu ma maszynę do 3d/4d... Trzeba poszukać, gdzie można takie zrobić. U nas tylko w kilku miejscach.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ja wybiore sie gdzies w 20 tyg.Z tego co wyczytalam gdzies na necie jest to odpowiedni czas

Na pewno wcześniej nie ma sensu, jak się chce mieć fajne zdjęcia i filmik
Załączę Wam Ediego z 3d, bardzo fajnie to wygląda i jest mega podobny!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg E.jpg (20,4 KB, 39 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 01:55   #974
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Matal - lekarz jakiś burak normalnie, dobrze, że już zmieniasz
W sumie nie bardzo mam jak zmienić, bo to nie mój lekarz, tylko taki, co w mojej przychodni robi usg. Ja po prostu będę chodzić prywatnie zamiast tam

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
uda mi sie zaoszczedzic na usg 3D
Wiesz, 3d to taki bajer dla rodziców, bada się i tak w widoku 2d (tyle, że z mojego dośw. badają więcej niż na nfz). A potem kilka fot w 3d, żeby rodzice wiedzieli jak dziecko wygląda. W 3d nie da się wykonywać badań

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 06:11   #975
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Orientujecie się, czy w Galerii Krakowskiej jest H&M Mama? byliśmy dzisiaj w Bonarce i lipa. Jeden sklep dla ciężarówek Happymum i tyle :/ jeszcze w C&A było parę ciuszków, ale nic ciekawego.
Przy okazji pochwalę się, że obroniłam dzisiaj pracę dyplomową i kończę swoją edukację z wielką ulgą opiję się szklanką mleka z tej okazji
jest, ale nie ma jakiegoś oszałamiającego wyboru chociaż spodni kilka par było i bluzek też

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

Cytat:

---------- Dpisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

LaLoca to prawda,że stresu trzeba w ciąży unikać, no ale kiedyś przecież musiałaś się obronić, a teraz masz już spokój.
Moja gin na każdej wizycie proponuje mi L4, bo mam stresującą pracę, no ale głupio mi iść na L4 i tak się męczę...
ja na razie nie idę na L4 bo bede miec premie i podwyzke w kwietniu i chce zeby mi podstawe do L4 i macierzynskiego wyliczyli od nowa muszę dotrwać do początku czerwca

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem... Co można zrozumieć przez "z tego, co mogłem zmierzyć, to mniej więcej ok"?? Co to znaczy "z tego, co mogłem zmierzyć"? Co znaczy "mniej więcej"??

Dopisałam

U mnie 200 zł kosztuje takie badanie.

Matal, nie metal Tak ogólnie
W poprzedniej ciąży też chodziłam do takiego miejsca, gdzie był drugi monitor, teraz chodzę gdzie indziej i jak widać lipa...

Też bym chciała mój kolor

Powiedziałabym, że niewielu ma maszynę do 3d/4d... Trzeba poszukać, gdzie można takie zrobić. U nas tylko w kilku miejscach.

Na pewno wcześniej nie ma sensu, jak się chce mieć fajne zdjęcia i filmik
Załączę Wam Ediego z 3d, bardzo fajnie to wygląda i jest mega podobny!
super zdjęcie!!! a z którego to tygodnia???
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 07:30   #976
ewuszkaaa
Zakorzenienie

11t 3d i pawik na dobranoc Mój dzieć nie lubi warzyw. Kropka. Po mamusi Zjadłam wczoraj dzielnie sałatkę na obiad i tak mnie mdliło cały wieczór, aż zemdliło.

Zrobiłam też Tiramisu -ulitmate makeover - bez jajek i alko Szału ni ma, ale zjem.

Jutro prenatalne

Miłej niedzieli i mnie pięknie słonko świeci

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 07:50   #977
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Hej Dzieczyny przeleciałam szybko wasze posty od wczoraj, niestety ale po wizyce na genetycznym tak mnie rozbolała głowa, że dopiero dzisiaj w południe przestała...

wtedy pisałam na szybko i w nerwach, niby przeziernosc jest w normie ale zaskoczylo mnie to ze tak syzbko w ciazgu dwoch tygodni sie zwiekszylo nagle z 1,1 do 1,9,
nie spytalam sie o plytke z nerwow i zdjecie kijowe dostalam, na nastepnym usg połowkowym napewno wszystko na spokojnie omówie no i mam nadzieje ze uda mi sie zaoszczedzic na usg 3D

zaraz po tym jak Wam napisalam dzwonilam do mojego ginka i wyjasnil mi ze NT skacze i mam sie iczym nie przejmowac, a łozysko jest nisko i ma jeszcez duzo czasu by dosc do gory dlatego mam sie oszczedzac...
ten lekarz od genetycznego cos czulam jakby chcial mnie naklonic na ten test z krwi i naprawde mnie wystraszyl tym wszytskim a szczegolnie tym lozyskiem, ze juz sama wpadlam w nerwy,

w kazdym razie, moj Babel ma 7,4 cm, serduszko bije wszystkie narzady sa ok, NT w normie, straszny wiercipieta z niego, na poczatku sie smialam bo lezal tak jak zwykle ja lubie: stopa na stopie a najlepsze bylo to jak ssal palca i nei moglsmy obejrzec noska;D
nie pytalam sie nawet o płeć bo po 1 nerwy po drugie za bardzo sie wiercil wiec ledwo udalo sie reeszte zmierzyc
jest przeslodki i kochany strasznie sie ciesze ze moglam tak dobrze zobaczyc Go, juz tesknie juz moglby byc ze mna

aha no i TP moze mi sie przesunac o tydzien na 14.09 wg tego usg ale na razie zostajemy przy 21

czarna ciesze sie ze u Was juz wszytsko ok

ladanseuse napisz jutro jak sie czujesz bo to twoje oslabienie jest niepokojace ,,,

witam nową Mamusie

a chorowitkom zycze zdrowka!

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

nie przejmuj sie prosze, bedzie dobrze

tez mialam takie plamienia i lekarz mowil mi ze moze to od nadzerki, a wczoraj sie dowiedzialam ze mam jeszcze nisko łozyskoi ze moze dlatego mialam te plamienia
życzę zdrówka!
Twoje NT nie było wcale złe. Ja miałam 1,7 przy dziecku 6,25cm.
A co do badań z krwi, może namawiał, bo chciał zrobić. One nic nie dają, jedynie stres, bo czekasz na wyniki. Wiem cos o tym, ja czekałam tydzień. I tylko stres czy będzie trzeba robić dalsze badania. Bo amniopunkcja to koszt ok. 2000tys, a na wyniki czeka się od 4-6tyg.

Wiecie może czy mogę sobie zafundować makrela wędzona? Nie wolno surowych ryb, a ja juz naprawdę nie wiem czy wędzona makrela jest surowa? :-[

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-17, 07:59   #978
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A co do badań z krwi, może namawiał, bo chciał zrobić. One nic nie dają, jedynie stres, bo czekasz na wyniki. Wiem cos o tym, ja czekałam tydzień. I tylko stres czy będzie trzeba robić dalsze badania. Bo amniopunkcja to koszt ok. 2000tys, a na wyniki czeka się od 4-6tyg.

Wiecie może czy mogę sobie zafundować makrela wędzona? Nie wolno surowych ryb, a ja juz naprawdę nie wiem czy wędzona makrela jest surowa? :-[

Nawet jak raz zjesz, to mysle ze nic sie stanie, skoro masz smaka...

Czy Wy sie tez tak denerwujecie o byle co? Bo ja wciąż, najwiecej na TŻ (bo w sumie jest pod ręką...) a to bardzo niezdrowe dla dzidzi...dla TŻ też

Zaczynamy 16tc http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-16.aspx

Stary 2013-03-17, 08:07   #979
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Ko
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Czy Wy sie tez tak denerwujecie o byle co? Bo ja wciąż, najwiecej na TŻ (bo w sumie jest pod ręką...) a to bardzo niezdrowe dla dzidzi...dla TŻ też

Ja się ciągle wkurzam :/ wczoraj najpierw się zdenerwowałam, a potem poryczałam, bo bałagan był w domu. Potem sprzatnelismy, ale rano bym sajgon.
A mój ma jeszcze taki żart złośliwy, że lubi mnie denerwować, tzn. robi to dla żartu, ale ja wkurzam się na poważnie.
A teraz tych nerwów jest sporo przy szukaniu mieszkania i przy pewnej zależności od mojej matki. Ona czuje władze i pozwala sobie jak zwykle...

Nawet sny mnie stresują, tzn. budzę się zestresowana jakby to co w śnie działo się albo miało się wydarzyć na prawdę.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-17 o 08:08
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 08:23   #980
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz.

makrela wedzona tak jesli wedzona na cieplo. Na opakowaniu zwtkle to pisza jak kupujesz foliowane.

Stary 2013-03-17, 08:31   #981
kaska87
Zakorzenienie

cześć

a mnie głowa boli strasznie chyba dzisiaj wezmę apap- wczoraj jakoś się udało bez tabletki, ale dziś nie dam rady

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 08:40   #982
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013,

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
makrela wedzona tak jesli wedzona na cieplo. Na opakowaniu zwtkle to pisza jak kupujesz foliowane.
Dzięki Nawet nie wiedziałam, musze wysłać „starego" do Tesco. Niech wyczai jak mu będę obiad robiła.

Stary 2013-03-17, 08:42   #983
201704210903
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

ja miałam 1.6 przy 6 cm
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:02   #984
karolson
Zakorzenienie

Samba- tez mam tylozgiecie i potrafie chodzic siusiu co 30 minut i takie czuje.parcie na pecherz tu kilka kropelek... wiec moze cos w tym jest ;/
Dziewczyny co do tematow jedzeniowych to w ciagu ostatnich dwoch dni mysle tylko o tym co by tu w miare zdrowego zjesc. i jestescie inspiracja
Stary 2013-03-17, 09:08   #985
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam test w piątek. Lekarz wykonujący usg po badaniu wystawił skierowanie i od razu pobrano mi krew. Wyniki za 2 tygodnie.
Stary 2013-03-17, 09:09   #986
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć
Matal przepraszam, poprawiam się

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

ja na razie nie idę na L4 bo bede miec premie i podwyzke w kwietniu i chce zeby mi podstawe do L4 i macierzynskiego wyliczyli od nowa muszę dotrwać do początku czerwca

--
Czytałam,że jeśli premia nie jest powtarzalna, to nie wliczają jej do średniej (ja tak niestety mam).
No i jeśli ciągle pracujesz u jednego pracodawcy,to wyliczą Ci średnią z 12 miesięcy lub jeśli pracujesz krócej, to z tylu miesięcy ile u niego przepracowałaś.Czyli z podwyżką wyjdzie Ci wyższa średnia.
Ja się martwiłam,że w moim przypadku też to będzie liczone łącznie z wynagrodzeniem od starego pracodawcy (które mocno zaniżało mi średnią), na szczęście mama zadzwoniła do kadr i podobno będę mieć wyliczoną tylko z tych kilku pensji u nowego pracodawcy

Niestety ja będę mieć umowę tylko do dnia porodu,a potem zasiłek macierzyński.Wiecie może czy przepisy odnośnie rocznego macierzyńskiego też odnoszą się do zasiłku?

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
11t 3d i pawik na dobranoc Mój dzieć nie lubi warzyw. Kropka. Po mamusi Zjadłam wczoraj dzielnie sałatkę na obiad i tak mnie mdliło cały wieczór, aż zemdliło.

Zrobiłam też Tiramisu -ulitmate makeover - bez jajek i alko Szału ni ma, ale zjem.

Jutro prenatalne

Miłej niedzieli i mnie pięknie słonko świeci
Znam Twój ból, mi z warzyw przechodzą tylko pomidory,buraczki,szczypi orek i koperek.Na resztę patrzeć nie mogę

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Gratuluję 16 tc
Ja nie wiem jak to jest,że w tej aplikacji Babystrology mam 13 tc, a normalnie mi mówią tydzień więcej, czyli 14 tc

Ja też się łatwo irytuję Strasznie mi z tym źle...

Stary 2013-03-17, 09:11   #987
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Samba- tez mam tylozgiecie i potrafie chodzic siusiu co 30 minut i takie czuje.parcie na pecherz tu kilka kropelek... wiec moze cos w tym jest ;/
Dziewczyny co do tematow jedzeniowych to w ciagu ostatnich dwoch dni mysle tylko o tym co by tu w miare zdrowego zjesc. i jestescie inspiracja
ja sobie w ramach zdrowego zywienia posialam rzezuche i kielki... A wczoraj robilam domowe hamburgery dzis bedzie domowa pizza. Zdrowe jak byk

Stary 2013-03-17, 09:12   #988
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja miałam 1.6 przy 6 cm
U mnie 1.9 przy 6.6 cm. Rozmawialam z lekarka o Pappa, ale nie widziala takiej potrzeby (choc dla medicoveru dodatkowa kasa 400 z), wiec uznalam ze nie ma sensu martwic sie na wyrost.
Stary 2013-03-17, 09:12   #989
butterfly20
Zakorzenienie

Ja myślę o tych placuszkach,ale z innymi dodatkami http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html

Stary 2013-03-17, 09:23   #990
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Ja myślę o tych placuszkach,ale z innymi dodatkami http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html
Wygladaja pysznie :p

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości