|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Dziękuję
![]() Przegapiłam dzisiaj O matko! buuu |
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie Ty chodzisz do szkoly? Zajecia sa po angielsku wszystkie?
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój angielski jest za słaby i nie odważyłam się iść na tutejszy Uniwerek Strasznie nie chce mi się jutro jechać... zajęcia mam od 9-18
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak,dzięki
Udało mi się ustawić w buźce, widać z napisem było za długie![]() Ooooj dużo piszecie o jedzeniu. A najgorsze jest to,że ja teraz mało rzeczy przyswajam, na myśl o większości mi źle i często się dziwię, jak wy to wszystko możecie jeść ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
LaLoca to prawda,że stresu trzeba w ciąży unikać, no ale kiedyś przecież musiałaś się obronić, a teraz masz już spokój. Moja gin na każdej wizycie proponuje mi L4, bo mam stresującą pracę, no ale głupio mi iść na L4 i tak się męczę...
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
butterfly Czasem sama siebie podziwiam
![]() Lecę spać,dobranoc kobietki
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a wy miałyście test Pappa?Pamiętam,że Inwersja miała,ktoś jeszcze? Ja dostałam skierowanie od ginki jeszcze przed usg, więc widocznie takie mają zasady. A na usg wszystko podobno wyszło wzorcowo więc się zastanawiam po co?
|
|
#968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ja tylko dzisiaj na chwilkę, szybko nadrobiłam i idę zaraz spać. Plamienie mam coraz większe, ale cały czas brązowe i staram się nie stresować z marnym skutkiem...Jest u mnie babcia, trochę wyszliśmy do miasta, ale teraz jakoś źle się czuję, boli mnie głowa i jakby kark z tyłu przy głowie też i ogólnie jakoś nie bardzo, a niedawno był pawik po koktajlu truskawkowym, który dotychczas świetnie wchodził
![]() Cytat:
i maluszków też strasznie szkoda, biedactwa. A co do duphastonu, to ja chyba nigdy nie odstawie.Cytat:
Czarna - super, że wszystko dobrze ![]() Matal - lekarz jakiś burak normalnie, dobrze, że już zmieniasz ![]() Idę spać - dobanoc
|
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Ja też zasypiam - dobrej nocy.
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dzieczyny przeleciałam szybko wasze posty od wczoraj, niestety ale po wizyce na genetycznym tak mnie rozbolała głowa, że dopiero dzisiaj w południe przestała...
wtedy pisałam na szybko i w nerwach, niby przeziernosc jest w normie ale zaskoczylo mnie to ze tak syzbko w ciazgu dwoch tygodni sie zwiekszylo nagle z 1,1 do 1,9, nie spytalam sie o plytke z nerwow i zdjecie kijowe dostalam, na nastepnym usg połowkowym napewno wszystko na spokojnie omówie no i mam nadzieje ze uda mi sie zaoszczedzic na usg 3D ![]() zaraz po tym jak Wam napisalam dzwonilam do mojego ginka i wyjasnil mi ze NT skacze i mam sie iczym nie przejmowac, a łozysko jest nisko i ma jeszcez duzo czasu by dosc do gory dlatego mam sie oszczedzac... ten lekarz od genetycznego cos czulam jakby chcial mnie naklonic na ten test z krwi i naprawde mnie wystraszyl tym wszytskim a szczegolnie tym lozyskiem, ze juz sama wpadlam w nerwy, w kazdym razie, moj Babel ma 7,4 cm, serduszko bije wszystkie narzady sa ok, NT w normie, straszny wiercipieta z niego, na poczatku sie smialam bo lezal tak jak zwykle ja lubie: stopa na stopie a najlepsze bylo to jak ssal palca i nei moglsmy obejrzec noska;D nie pytalam sie nawet o płeć bo po 1 nerwy po drugie za bardzo sie wiercil wiec ledwo udalo sie reeszte zmierzyc jest przeslodki i kochany strasznie sie ciesze ze moglam tak dobrze zobaczyc Go, juz tesknie juz moglby byc ze mna ![]() aha no i TP moze mi sie przesunac o tydzien na 14.09 wg tego usg ale na razie zostajemy przy 21 ![]() czarna ciesze sie ze u Was juz wszytsko ok ![]() ladanseuse napisz jutro jak sie czujesz bo to twoje oslabienie jest niepokojace ,,, witam nową Mamusie ![]() a chorowitkom zycze zdrowka! ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
tez mialam takie plamienia i lekarz mowil mi ze moze to od nadzerki, a wczoraj sie dowiedzialam ze mam jeszcze nisko łozyskoi ze moze dlatego mialam te plamienia życzę zdrówka!
Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-03-16 o 22:42 |
|
|
|
|
#972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#973 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Matal, nie metal Tak ogólnie W poprzedniej ciąży też chodziłam do takiego miejsca, gdzie był drugi monitor, teraz chodzę gdzie indziej i jak widać lipa... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno wcześniej nie ma sensu, jak się chce mieć fajne zdjęcia i filmik ![]() Załączę Wam Ediego z 3d, bardzo fajnie to wygląda i jest mega podobny!
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie nie bardzo mam jak zmienić, bo to nie mój lekarz, tylko taki, co w mojej przychodni robi usg. Ja po prostu będę chodzić prywatnie zamiast tam
![]() Wiesz, 3d to taki bajer dla rodziców, bada się i tak w widoku 2d (tyle, że z mojego dośw. badają więcej niż na nfz). A potem kilka fot w 3d, żeby rodzice wiedzieli jak dziecko wygląda. W 3d nie da się wykonywać badań
|
|
#975 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chociaż spodni kilka par było i bluzek też---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Cytat:
muszę dotrwać do początku czerwca---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
11t 3d i pawik na dobranoc
Mój dzieć nie lubi warzyw. Kropka. Po mamusi Zjadłam wczoraj dzielnie sałatkę na obiad i tak mnie mdliło cały wieczór, aż zemdliło. Zrobiłam też Tiramisu -ulitmate makeover - bez jajek i alko Szału ni ma, ale zjem. Jutro prenatalne ![]() Miłej niedzieli
|
|
#977 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
A co do badań z krwi, może namawiał, bo chciał zrobić. One nic nie dają, jedynie stres, bo czekasz na wyniki. Wiem cos o tym, ja czekałam tydzień. I tylko stres czy będzie trzeba robić dalsze badania. Bo amniopunkcja to koszt ok. 2000tys, a na wyniki czeka się od 4-6tyg. Wiecie może czy mogę sobie zafundować makrela wędzona? Nie wolno surowych ryb, a ja juz naprawdę nie wiem czy wędzona makrela jest surowa? :-[ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Czy Wy sie tez tak denerwujecie o byle co? Bo ja wciąż, najwiecej na TŻ (bo w sumie jest pod ręką...) a to bardzo niezdrowe dla dzidzi...dla TŻ też ![]() Zaczynamy 16tc http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-16.aspx Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#979 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Ko
Cytat:
A mój ma jeszcze taki żart złośliwy, że lubi mnie denerwować, tzn. robi to dla żartu, ale ja wkurzam się na poważnie. A teraz tych nerwów jest sporo przy szukaniu mieszkania i przy pewnej zależności od mojej matki. Ona czuje władze i pozwala sobie jak zwykle... Nawet sny mnie stresują, tzn. budzę się zestresowana jakby to co w śnie działo się albo miało się wydarzyć na prawdę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-17 o 08:08 |
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz.
makrela wedzona tak jesli wedzona na cieplo. Na opakowaniu zwtkle to pisza jak kupujesz foliowane.
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() a mnie głowa boli strasznie chyba dzisiaj wezmę apap- wczoraj jakoś się udało bez tabletki, ale dziś nie dam rady
|
#982 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013,
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, musze wysłać „starego" do Tesco. Niech wyczai jak mu będę obiad robiła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#983 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Samba- tez mam tylozgiecie i potrafie chodzic siusiu co 30 minut i takie czuje.parcie na pecherz tu kilka kropelek... wiec moze cos w tym jest ;/
Dziewczyny co do tematow jedzeniowych to w ciagu ostatnich dwoch dni mysle tylko o tym co by tu w miare zdrowego zjesc. i jestescie inspiracja
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam test w piątek. Lekarz wykonujący usg po badaniu wystawił skierowanie i od razu pobrano mi krew. Wyniki za 2 tygodnie.
|
#986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Matal przepraszam, poprawiam się ![]() Cytat:
No i jeśli ciągle pracujesz u jednego pracodawcy,to wyliczą Ci średnią z 12 miesięcy lub jeśli pracujesz krócej, to z tylu miesięcy ile u niego przepracowałaś.Czyli z podwyżką wyjdzie Ci wyższa średnia. Ja się martwiłam,że w moim przypadku też to będzie liczone łącznie z wynagrodzeniem od starego pracodawcy (które mocno zaniżało mi średnią), na szczęście mama zadzwoniła do kadr i podobno będę mieć wyliczoną tylko z tych kilku pensji u nowego pracodawcy Niestety ja będę mieć umowę tylko do dnia porodu,a potem zasiłek macierzyński.Wiecie może czy przepisy odnośnie rocznego macierzyńskiego też odnoszą się do zasiłku? Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie wiem jak to jest,że w tej aplikacji Babystrology mam 13 tc, a normalnie mi mówią tydzień więcej, czyli 14 tc ![]() Ja też się łatwo irytuję Strasznie mi z tym źle...
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis bedzie domowa pizza. Zdrowe jak byk
|
|
|
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
U mnie 1.9 przy 6.6 cm. Rozmawialam z lekarka o Pappa, ale nie widziala takiej potrzeby (choc dla medicoveru dodatkowa kasa 400 z), wiec uznalam ze nie ma sensu martwic sie na wyrost.
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę o tych placuszkach,ale z innymi dodatkami
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html
|
#990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

(taki mysi kolor).

i maluszków też strasznie szkoda, biedactwa. A co do duphastonu, to ja chyba nigdy nie odstawie.

Tak ogólnie 

chociaż spodni kilka par było i bluzek też