|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
zle sie czuje
![]() biore leki ale dupa. Ale tym razem w masce nie chodze.
|
#3002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Leon ponad miesiąc starszy od K, a niektórych z tych czynności nie wykonuje![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie podpowiedzi dotyczące zabawek grająco-śpiewających. Na początek kupię jakąś mniejszą zabawkę, może coś w rodzaju pianinka (chyba Agunia pokazywała).
Dep też zarzekałam się, że nie chcę żadnych zabawek grających. Jednak mamy kulę hulę, która nie wydaje irytujących dźwięków, a mała potrafi zająć się nią dość długo. A ślimaka znam Rzeczywiście jest bardzo głośny. U mojej mamy jest ta zabawka i jest to pozostałość po 8 letnim obecnie dziecku. Dół ślimaka został wyrzucony, a mała bawi się góra i bardzo jej się to podoba.
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Mandi to zanim kupisz pianinko sprawdź jak gra i czy jest przycisk do wyłączania
my dostaliśmy dwa i od razu mówię, że jedno jest baaaardzo irytujące, ma durne melodyjki, do tego koszmarnie długie, beznadziejne niektóre dźwięki, no ale młoda go uwielbia my już gorzej...drugie jest lepsze, melodyjki w miarę stonowane, krótkie, jest ich mało, fajne odgłosy. Jedyny minus - brak przełącznika do wyłączania (trzeba baterie wyciągać) i brak regulacji głośności (dopiero jak podkleiliśmy trochę głośnik taśmą samoprzylepną taką grubszą to przestało nas wnerwiać)
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-16 o 21:43 |
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
no
a jeszcze dzis bylam z mala na 2 godiznnym spacerze. NO ale nie bede siedziala w domu tylko dlatego ze jestem chora jak slonce sweci (mimo ze zimno mocno) a niema kto z Nią wyjsc . Swoja droga az dziwne ze moja mama nie zaproponuje by wziąc wnuczke na spacer mowi tylko ze wezmie ja latem. A co to za roznica? No ale jak to mowią umiesz liczyc licz na siebie......
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Maluję tylko i wyłącznie oczy, żeby je podkreślić... Ale kreski też nie potrafię zrobić :PCytat:
za mama i super, że malutka zdrowa Pisałam Wam ostatnio, że mały uwielbia słowo baba a inne choć potrafi powiedzieć dawkuje - zwłaszcza mama i tata Teraz mu się odmieniło i od paru dni jest mama na tapecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Leosiem spaceruje moja mama. Ale nie codziennie. Ja w tym czasie ogarniam dom, gotuję, albo zwyczajnie odpoczywam.
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
broda do góry, złap końcówkę brwi, lekko do góry i spróbuj namalować
Cytat:
![]() zapomniałam
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj miałam raczej kiepski dzień... Od rana jakoś bez humoru, w ogóle miałam trochę na głowie i nawet nie było możliwości do Was zajrzeć, bo popołudniu jechaliśmy do moich dziadków... Tak jak się spodziewałam mały w "nowym" miejscu płakał, potem było trochę lepiej, nawet siedział spokojnie u mojej babci na kolanach, śmiał się i rozmawiał po swojemu
Potem mąż go uśpił (bardzo mało dzisiaj spał), ale pobudka była z wielkim rykiem Nie chciał jeść, zjadł troszkę dopiero po posmarowaniu dziąsełek (te górne jedynki są już mocno widoczne, spodziewam się ich lada moment), nosiliśmy go na zmianę, bo tylko wtedy się uspakajał aż w końcu zasnął i śpi do tej pory...
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Dziś zakręcony dzień, ale produktywny, w Końcu pograłam trochę! Mialam przerwę ponad tygodniową. Victoria, powodzenia w poniedziałek ![]() Kasik, współczuję zastrzyków :/ Ja mojej też na razie nie posyłam do żłobka mimo, że pediatra mówi, że spokojnie mogę od poniedziałku. Muszę się jakoś ratować do końca marca myślę. Szkoda mi dziecka. |
|
|
|
#3014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Cytat:
dla Twojego młodzieńca. Jak zrozumie, do czego to niewygodne krzesełko służy, to szybko się nauczy. Czasem mam wrażenie, że R. marudzi, jak jej się chce, bo wtedy robi od razu. Sadzam ją na najwyżej kilka minut i wcale nie co chwilę, a zmniejszenie ilości zużytych pieluch widać gołym okiem. Skoro rozważasz korzystnie z Klubu Malucha, to upewnij się, czy nie powinnaś iść na jeszcze jakieś szczepienia... chyba, że szczepiliście na wszystko od razu. My z powodu planu wysłania małej do żłobka od przyszłego tygodnia będziemy szczepić przeciw pnaumokokom. Cytat:
Cytat:
*** Wiktoria - czego Ty się boisz? Przecież wiadomo, że sobie poradzisz! Młody z tatą też. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-03-16 o 23:15 |
|||
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3017 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję ![]() Ja też dziś piwkuje. Ale ja przy prasowaniu To mnie by się też przydało ![]() Cytat:
![]() No tak, 200zł za bezpieczeństwo dziecka to wystarczająca kwota. Pewnie więcej kasy wydadzą na prezent na dzień dziecka. Szkoda, że ludzie tak nie dbają. No chyba, że ten pan/tatuś jest dobrym kierowcą i jeździ bezpiecznie to jest usprawiedliwiony. Bo ja to jeżdżę bardzo niebezpiecznie i dlatego inwestuję w bezpieczny fotelik. Takie myślenie też mnie rozwala. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3018 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strasz mnie tym raczkowaniem ![]() Cytat:
No i po czwarte ja też wolę spacerować jak jest ciepło ![]() Dziękuję Dziękuję Cytat:
Ja to jestem zaskoczona, że on siedzi na tym "tronie" i uważam, że to i tak sukces. Dziś siedział jakieś 15 minut (bez pampka) a kupę zrobił jak mu go założyłam ![]() Ja szczepiłam przeciwko pneumokokom i meningokokom. Nie szczepiłam przeciwko rotawirusom. Nad tym klubem to tak się luźno zastanawiam. Chciałam opiekunkę. Ale gdyby klub miał być na kilka godzin tylko (tak 4-5 dziennie) to chyba byłoby fajne wyjście bo młody byłby z dziećmi. Muszę pomyśleć bo chyba decyzja będzie musiała zapaść w okolicach wakacji. Dziękuję Junior da radę. Tata pewnie też. W sumie to usypianie młodego idzie mu lepiej niż mnie Jestem dobrej myśli.Cytat:
Z tym, że ja z tego powodu nie panikuję bo wyglądam źle w kresce. Jak stara lampucera spod latarni
|
||||
|
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
Za niecałe 10 godzin i 14 minut mój syn skończy 7 miesięcy
Nawet nie wiem kiedy to zleciało.Stawiam torcik* Zdjęcie ze strony http://1.bp.blogspot.com/__phZOpOIki...-czekolady.jpg |
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sory że tak z rana no ale nie mogłam. Ale nie mieści mi się to w głowie. Każdy kupuje to na co go stać i nie wiem nad czym ten wywód. Dziecko oczywiście nie śpi od 5, ja chyba muszę kupić tabletki nassene i kłaść się spać o 19. Jeszcze @ mnie zalała. ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- A, no i wszystkiego najlepszego dla K.
|
|
|
|
|
#3021 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nic im nie dało się wytłumaczyć Cytat:
|
|||
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
I na nic więcej nie mam czasu bo szykujemy się z małą na basen.
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Slonce za oknem ide dzis na dlugi spacer z małą. Nie spimy od 6/ Ja nie mogłam sie obudzic taka spiaca byłam a ona gotowa do zabawy ![]() Zjadła miche kaszy takiej gestej i poszła wlasnie spac. Nie chce jesc z butelki mleka ma juz 4 gule na gornych dziaslach. Maluszek widacc ze ja boli bo nawet mocno buzki nie otwiera by jesc i delikatnie z lyzeczki zbiera.dzis zwiekszam dawke tabletek o jedną wiecej. A jutro w ogole jedną dawke zamieniam na większą czyli tak jakbym brała 3 tabletki masakra......---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-03-17 o 08:12 |
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Kuby
![]() Ja się udzielam coraz mniej, bo wątek z miesiąca na miesiąc staje się wątkiem przechwałkowym. Kto kupił więcej, drożej... Każdy dopytuje, chwali, pyta gdy kupi się coś drogiego, a te tańsze są omijane. I przyznam szczerze, że przez to mam coraz mniejszą ochotę wchodzić na wątek. Kiedyś najważniejsze były brzuszki, dzieciaczki. Teraz mam wrażenie, że ważniejsze jest kto kupi droższy i fajniejszy gadżet dla dziecka. |
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja się tylko przywitam i pożyczę Kubie wszystkiego naj
![]() Jakiś się kwas dziwny zrobił chociaż tak naprawdę nie rozumiem do końca dlaczego. Bardzo bym nie chciała, żeby tu się zaczęły jakieś frakcje tworzyć i żebyście przez to uciekały z wątku. Nadalko mam tylko jedno pytanie, czy ktoś tu kiedyś skrytykował, że ktoś kupił tańszą zabawkę, że piszesz, "bo nie dbam o jego zachcianki"? W ogóle wybacz, ale dla mnie to przesada w tym momencie, bo o jakich zachciankach dziecka w tym wieku można mówić? Co najwyżej to swoje zachcianki tu spełniamy, nie dzieci. Temat krytyki dotyczył chyba tylko fotelików, co nie jest do końca takie złe, bo może kilku osobom, które przyoszczędzają na tym, żeby kupić fajne gadżety sobie albo dzieciom (niekoniecznie mówię tu o osobach udzielających się, ale i o podczytujących, bo takich trochę jest) otworzy oczy. Bo rozumiem nie stać mnie - nie kupuję, ale nie zrozumiem podejścia - stać mnie, ale uważam, że dać więcej niż 200zł za fotelik to przesada już tak, a znam niestety takie przypadki. I o takich osobach też myślę, że dla nich bezpieczeństwo dziecka jest na ostatnim miejscu. Albo w ogóle nie mają pojęcia co robią Jeśli się mylę to mnie popraw. Sama przecież często gęsto kupuje Lu używane ciuchy, zabawki, szukam tańszych opcji tam gdzie mogę i jakoś nie zauważyłam, żeby ktokolwiek tutaj to krytykował, wręcz przeciwnie
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-17 o 09:11 |
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
).Pogoda kiepska, ale chociaż nie pada. |
|
|
|
#3027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepsze zyczenia Cytat:
![]() Cytat:
hej wczoraj dzien przeleciał, zrobilismy 2 spacery po 3km, bylismy u moich rodziców, Jas dostał fajną wielką grzechote od chrzestnego no i pokupowąłam sobie troche ciuchów na wiosne, żeby na swieta jakos wyglądac
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-17 o 09:43 |
|||
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- ej wzielam dodatkowa tebletke i czuje sie jak naje.bana
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, co do "zachcianek" to nie odnosiłam się do żadnej z Was. Po prostu trafiło na taki przykład.
Ale, no właśnie jest ale. Kiedyś zostałam skrytykowana (oczywiście nie tutaj) że kupiłam tańszy garnuszek. Dlaczego ? Bo jest Made in China. Jest dla dziecka bardzo szkodliwy. Substancje chemiczne zawarte w plastikowych elementach. No tylko że moje dziecko zabawek nie jada i nawet się nie zdarzyło by takie typu zabawki brała do buzi ale co to ją (tą osobę konkretnie) obchodzi. Skoro mam dziecko to powinno być mnie stać na zabawkę za 80 zł a nie za 30 ![]() Myślę że to nie jest kwas na forum, bo myślę że każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie zwłaszcza jak coś kogoś boli, ja napisałam co myślę i jakie mam odczucia... Co widocznie innym dziewczynom dodało (bądź doda) odwagi też napisać co czują. Przecież "znamy" się nie od dzisiaj. Nie napisałam tego jako zaczepki, bądź prowokacji czy innych tam rzeczy. Chciałam tylko abyście spojrzały czasem na coś inaczej niż jest na prawdę. A że napisałam to w taki sposób, przepraszam, po prostu jak mnie coś mocno ukłuje to muszę to z siebie wyrzucić. |
|
|
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na początku też nie umiałamale możesz też spróbować zrobić taką niby kreskę cieniami do powiek. Najlepiej jest aplikator lekko zwilżyć, wtedy cień ma intensywniejszy kolor. I chyba nawet lepiej od tego zacząć, żeby się powoli przyzwyczaić do podkreślonego oka. Kreska cieniem daje subtelniejszy efekt Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

Rzeczywiście jest bardzo głośny. U mojej mamy jest ta zabawka i jest to pozostałość po 8 letnim obecnie dziecku. Dół ślimaka został wyrzucony, a mała bawi się góra i bardzo jej się to podoba.
mowi tylko ze wezmie ja latem. A co to za roznica? 

Malowanie się to u mnie tylko nałożenie tuszu na rzęsy, nawet nie umiem sobie kreski zrobić... Nie mam pojęcia jaki kolor podkładu i rodzaj byłby dla mnie dobry-wiem że to trzeba sprawdzić, ale w większości sklepów jest sztuczne światło... I nie mam z kimś iść do sklepu żeby mi doradził... Macie jakieś rady dla debiutantki? 

Nie chciał jeść, zjadł troszkę dopiero po posmarowaniu dziąsełek (te górne jedynki są już mocno widoczne, spodziewam się ich lada moment), nosiliśmy go na zmianę, bo tylko wtedy się uspakajał aż w końcu zasnął i śpi do tej pory...

Koszmarnie to wygląda i chyba sobie daruję takie malowanie
A babce na filmiku jakoś tak to naturalnie wyszło...
klask i:dla K. za super postępy
:confused : chcę załadować fotki do wywołania, a tak chyba byłoby szybciej, ale nie wiem czy lepiej??
nic im nie dało się wytłumaczyć