Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 23:29   #4531
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
oglafdalam - fakt dobry jest, lubie ta aktorke , a teraz ogladam ten o wodach na tvn i jutro ocenie :P heheheh
za n35 tc kurcze 3 tyg. i ciaza donoszona ....

po swietach bedziemy oczekiwac pierwszych dzieciaczkow

zaraz Wam krolestwo Michasia puszcze i słodka suuke hehhe
o jaka wielka banka!

Sharp a opiniami znajomych sie nie sugeruj. Sama przecież byś poznała jakby cos było z lekarzem nie tak.. No niestety lekarz też człowiek i czasami sie myli albo mógł mieć gorszy dzień i ktoś miał z nim jakieś gorsze przejścia..
Ja tak miałam z moim pediatrą.. Moja przyjaciołka uważała ze to najgorszy pediatra na świecie bo jak kiedyś byla chora to tamta lekarka stwierdziła ze to choroba X (już nei pamiętam co) i wypisała jakieś porządne leki a potem sie przestraszyli i poszli jeszcze z nią do innego lekarza i ten inny stwierdził ze to zupełnie coś innego..
A ja tam pół życia do tej pediatry chodziłam i bylam zadowolona..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 23:36   #4532
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Pewnie wiele z was będzie zbulwersowane ale napisze wam co opowiadała mi koleżanka po porodzie. Co prawda to taka "modnisia", ale cóż. Po porodzie pierwsze co powiedziała to jak zobaczyła brzuch ( jasne, że nie zniknie pół godziny po porodzie ) to było "co to kur... jest. przecież to miało zniknąć". A później opowiadała, że to wcale nie prawda, że kocha sie to dziecko z automatu. Po porodzie była zmęczona, chciała mieć spokój, a mały cały czas coś chciał. Twierdzi, że miłość z czasem przyszła. Może ona jest ewenementem. Ja nie wiem jak to jest wiec wypowiem się jak mała już będzie na świecie.
oo to ja miałam zupełnie odwrotnie. Miłość od pierwszego wejrzenia. Kiedy zobaczyłam małą pierwszy raz po porodzie to jest naprawdę przdeżycie nie do opisania... zostało mi do dziś to zakochanie..później wiadomo, były kryzysy, ciężkie okresy itd... ale te pierwsze 8 dób w szpitalu juz na zawsz będzie tylko moje i Blanki, miałyśmy wtedy swój własny wszechświat i tylko my w nim byłyśmy. już nie moge się tego doczekać

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
"Wpadka" lepsza

btw dziś zaczęliśmy 35 tc. matko, jak ja sobie pomyślę o mojej panice w grudniu i styczniu, że nie donoszę, że się nie uda ... że ja w psychiatryku nie wylądowałam
mp to super, możesz już prawie "legalnie" rodzić

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam

byliśmy dziś "w gościach" i się nasłuchałam że lekarz którego wybrałam jest nieodpowiedzialny, niekompetentny itp. Nie no fajnie mówić coś takiego ciężarnej w 8 m-cy. Szkoda że jak szukałam lekarza to nikt mi nie mówił jaki jest dobry i szukałam poprzez opinie na necie. Przez to wszytsko zaczęłam się niepokoić czy moja mała na pewno jest wszytsko ok.

o tym samym pomyślałam

Jenny za wizytę

szprotka jestem w szoku jak czytam co piszesz o tym banku. Ja miałam kredyt studencki ale nie powtarzałam żadnego semestru ale wiem że można się na luzie dogadać z bankiem w tej sprawie.

też tak myślę że jeszcze jeden nikt nie urodzi a dopiero w kolejnym zaczniemy rodzić jak szalone
axella szykuj się

color oj Ty biedna, też mam czasami takie dni w kuchni, co ta ciąża z nami robi
weź nie słuchaj ich, wiadomo, że co człowiek to opinia.

BANKA, jak mi znowu rodzice przylezą następnym razem i znowu zacznie sie gadanie jaki to mam wieli brzuch to im chyba pokażę fotę twojego (nie no żaarcik) ale masz fajny bębenek
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 23:44   #4533
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 c

A u mnie dzisiaj była teściowa
Strasznie to miłe było bo się zerwała z jednych zajęć i przyjechala w odwiedziny na chwilę

Jeny. Pół dnia spałam bo chyba ciśnienie jakieś niskie. Dziewczyny też jakieś śnięte cały dzień a teraz ani ja ani one spać nie możemy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 00:01   #4534
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
to tak jak z braniem batona w góry przydaje się zastrzyk energii jak już jesteś wyczerpana.. przynajmniej tak to sobie tłumacze
ehh, wogóle o tym nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
na wzmocnienie sił w chwili zmęczenia

dokładnie o to chodzi

z basenu nici, bo coś mnie brzuch rozbolał (z tego nic nierobienia najpewniej i obżarstwa).
dopiszę te batony do listy, dzięki

Cytat:
a Sofcia wypina ciągle z tej jednej strony?? Bo Wojtuś najczęściej wypina z prawej, ale czasami zdarza mu sie z lewej
Mój Mały tez upodobał sobie prawą stronę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Kobiety 41 gr za pampesą firmy pampers to tanio jak barszcz ?

W ogóle dziś z nudow uszylam sowe ale jest tak brzydka że nie wiem cY mam płakać czy śmiać się ...
tanio jak barszcz Będę obczajać w kaufku, bo bywam często

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
taki nasz los matek, najpierw zamartwiamy się o nasze małe istotki w brzuchu a potem dwa razy mocniej jak już będa na świecie i tak już do końca
Tak mi mówi ginek, że co ja panikuję (a zawsze to robię ) ,z e teraz to spokojnie, w brzuchu ma najlepiej, panika to się dopiero zacznei jak sie urodzi i strach już zawsze

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Dopiero mam chwilę, żeby z Wami posiedzieć Byliśmy dziś na pierwszym ślubie w tym sezonie, na szczęście mimo zimna pojawiło się piękne słonko i jak tak piszecie o słodkościach to jadłam dziś pyszny tort czekoladowo-wiśniowy - jak się okazało z restauracji gdzie chcemy robić chrzciny (bo mają też swoją cukiernię). No i mam nadzieję, że za 3 tygodnie na kolejny ślub brzuch nie urośnie mi o nie wiadomo ile to może nie będę musiała kupować na 1 raz nowej sukienki, tylko pójdę w tej co dziś

A teraz spróbuję coś ponadrabiać
tort czekoladowo-wiśniowy nie usnę teraz

Jadę jutro oglądać xlandery xmove może uda się dokonać wyboru
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 05:44   #4535
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jestem
zaraz nowy wątek

teks wczorajszego dnia:
DZIECI TO KUPA RADOŚCI, Z PRZEWAGĄ "KUPY"

zjadłam właśnie ananasa i brzoskwinie z puchy i biorę się za kanapki i nadrabianie...
wizyta teściówki ok
a moja familia jak zawsze najlepsza

skonczylo mi sie miejsce w szafie na rzeczy Zu (komandor na cala sciane),to co widac na foto juz sie nie zmiescilo :P to lozeczko,fotelik,bujaczek fishera mata i "troche" ubranek..
dzis bedzie czas na selekcje, zrobie miliard fotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC01252.jpg (151,5 KB, 63 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-17 o 05:46
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 05:59   #4536
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
A słyszałyscie o tym, że jak dziecko się ułoży miednicowo, to jeszcze można go próbować przestawić?? Tak przynajmniej wyczytałam ostatnio w mojej książce ciążowej.. Nazywa to się obracaniem zewnętrzym na główkę.. W Afryce stosuje się do z powodzeniem i efektywnośc przestawiania siega 80% (sporą praktykę mają, he he).. z kolei w Polsce ta dziedzina jeszcze kuleje i ma jakies 10-20%..
Ogólnie z tego co zrozumialam podłączają pod USG i lekarz próbuje na macanego przesunąć dziecię, masując brzuch...
też o tym słyszalam

Cytat:
A i jeszcze z ciekawostek, które wyczytałam.. Poród jest łatwiejszy i szybszy jeżeli dzieciaczek jest ułożony w ustawieniu przednim - czyli kręgosłup jest z przodu macicy.. Trudniej jest urodzić jak jest w ustawieniu tylnym - kręgosłup jest tak gdzię mamusi kręgosłup..

a i zeby ułatwić dobre ustawienie dziecka jak cieżarna ma dużo energii to mozę spróbować codziennie spędzać na czworaka lub raczkując 10 minut dziennie.. Już widze tą minę tzta jak wchodzi a ja raczkuje po domu.. Co robisz?? Raczkuje.. Wtedy to na pewno by mnie zawiózł do psychiatryka..
Zu lezy kregoslupikiem w moj kregoslup,chlerka

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
A ja zjadłam dzis na obiad 4 nalesniki z powidłem i było mi mało chociaż mama z siostra się śmiały że jem tak dużo
A teraz jeszcze sobie zrobiłam jednego z czekoladą i bananem ale stwierdzam że mi za słodko

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

przemeblowanie na rzecz miejsca dla dzidziusia?
powidłem... jednym?

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a my dziś kończymy 31 tydzień, to już lub już prawie zaczynamy ósmy miesiąc. niewiarygodne.

Cytat:
"Wpadka" lepsza

btw dziś zaczęliśmy 35 tc. matko, jak ja sobie pomyślę o mojej panice w grudniu i styczniu, że nie donoszę, że się nie uda ... że ja w psychiatryku nie wylądowałam
ale jesteś dziena,dałaś radę

Cytat:
Witam

byliśmy dziś "w gościach" i się nasłuchałam że lekarz którego wybrałam jest nieodpowiedzialny, niekompetentny itp. Nie no fajnie mówić coś takiego ciężarnej w 8 m-cy. Szkoda że jak szukałam lekarza to nikt mi nie mówił jaki jest dobry i szukałam poprzez opinie na necie. Przez to wszytsko zaczęłam się niepokoić czy moja mała na pewno jest wszytsko ok.

o tym samym pomyślałam

Jenny za wizytę

szprotka jestem w szoku jak czytam co piszesz o tym banku. Ja miałam kredyt studencki ale nie powtarzałam żadnego semestru ale wiem że można się na luzie dogadać z bankiem w tej sprawie.

też tak myślę że jeszcze jeden nikt nie urodzi a dopiero w kolejnym zaczniemy rodzić jak szalone
axella szykuj się

color oj Ty biedna, też mam czasami takie dni w kuchni, co ta ciąża z nami robi
czemu ja??

Cytat:
oglafdalam - fakt dobry jest, lubie ta aktorke , a teraz ogladam ten o wodach na tvn i jutro ocenie :P heheheh

wow! mega

Cytat:
to ja stawiam na axelle ewentualnie mamy bliźniaków

banka za brzuszek. Kurcze dopiero teraz sobie uświadomiłam że to na prawdę już za chwilę rodzimy
no ej ej ej.. nie kraczcie bo wykraczecie,ja się nie śpieszę czekam do 5.05

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-17, 07:05   #4537
Tity
Zakorzenienie

vil no to super, jeszcze parę dni i po stresie może uda się jeszcze wytrzymać nawet do 38 tygodnia
axella to ładne zbiory macie
Ja się cieszę, bo na all sprzedałam dużo rzeczy, które kiedyś kupiłam dla Leosia, a okazały się niepotrzebne, więc trochę pieniędzy wpadło
Tylko mam problem ze sprzedaniem ciuchów, ale może w końcu pójdą Będzie więcej miejsca na nowe
Jutro idę do gina, mam nadzieję, że będzie miał w miarę dobre wieści, a jak będzie ok, to niech mnie kto powstrzyma w pójściu do fryzjera!!! Nie byłam od września. 2 razy sama się podcinałam z pomocą męża, a włosy są dość krótkie....
Już mi się marzy być znowu "sexy"
Ja Wam wklejam coś o sposobach na zgagę
http://fitness.wp.pl/zdrowie/metody-...aturalnie.html
Na mnie większość nie działa, ale dzisiaj spróbuję z cytryną
Pomysł na tytuł:
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala :P
Ale wena poranna :P

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2013-03-17 o 07:13
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 07:16   #4538
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
czemu ja??
bo moje mają szlaban na wychodzenie do końca kwietnia

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
vil no to super, jeszcze parę dni i po stresie może uda się jeszcze wytrzymać nawet do 38 tygodnia
Ja się cieszę, bo na all sprzedałam dużo rzeczy, które kiedyś kupiłam dla Leosia, a okazały się niepotrzebne, więc trochę pieniędzy wpadło
Tylko mam problem ze sprzedaniem ciuchów, ale może w końcu pójdą Będzie więcej miejsca na nowe
Jutro idę do gina, mam nadzieję, że będzie miał w miarę dobre wieści, a jak będzie ok, to niech mnie kto powstrzyma w pójściu do fryzjera!!! Nie byłam od września. 2 razy sama się podcinałam z pomocą męża, a włosy są dość krótkie....
Na mnie większość nie działa, ale dzisiaj spuróbuję z cytryną
za fryzjera

mnie ta przyjemność czeka dopiero najwcześniej pod koniec kwietnia :-(
a jak byłam w połowie lutego i fryzjerka mnie się pyta czy nie za długo to ja jej mówię "nieee...najwyżej przyjdę za 2 tyg to znów trochę podetnę"
no to se poszłam....
Stary 2013-03-17, 07:54   #4539
ankaaa206
Wtajemniczenie

Witamy z rana, już po sniadaniu bo Nikoś się domagał, mały rozrabiaka Dzisiaj goście, goście i imieninki męża oby tylko ciasto wyszło.
Buziaki dla wszystkich mam

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 08:18   #4540
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Na mnie większość nie działa, ale dzisiaj spróbuję z cytryną
Pomysł na tytuł:
U mnie cytryny nasila bardzo:/ za to zaczęłam pić siemię lniane i pomaga
Stary 2013-03-17, 08:35   #4541
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mi z kalkulacji wyszło cale 3pln zwrotu
kupa kasy - 3 ciuchy na lumpach dla Sofci

Cytat:
Poplułam się
Ona miała wyglądać jak te u tej Pani
http://www.facebook.com/pages/OKOKOALI/313954895339195
no i prawie wygląda tylko jest ciut ładniejsza bo może machać skrzydełkami

Cytat:
za 35t

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Na porody już czekamy-która będzie pierwsza? obstawiamy!

Cytat:
Cześć
Dopiero mam chwilę, żeby z Wami posiedzieć Byliśmy dziś na pierwszym ślubie w tym sezonie, na szczęście mimo zimna pojawiło się piękne słonko i jak tak piszecie o słodkościach to jadłam dziś pyszny tort czekoladowo-wiśniowy - jak się okazało z restauracji gdzie chcemy robić chrzciny (bo mają też swoją cukiernię). No i mam nadzieję, że za 3 tygodnie na kolejny ślub brzuch nie urośnie mi o nie wiadomo ile to może nie będę musiała kupować na 1 raz nowej sukienki, tylko pójdę w tej co dziś

A teraz spróbuję coś ponadrabiać
zazdroszczę, uwielbiam śluby my w tym sezonie mamy tylko jeden, i to w październiku dopiero
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 08:38   #4542
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Co do sowy dziękuję Wam bardzo za pochlebne opinie normalnie miód na moje uszy
Choć już oko i dziób się prują, ale uwielbiam Was:d Już nie wydaje mi się taka brzydka

Cytat:

łooooo kocham apartament Michała
Rozgościł się ładnie

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Axella no ładna wyprawka już U mnie gorszy bajzel, ale po świętach mam nadzieję, że zniknie

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

aaa i xal info o -10 proc do reala jest u nich na stronie jak i na stronie payback z tym, że trzeba zrobić zakupy w jakiś tam dniach

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 08:39   #4543
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI

Cytat:

zazdroszczę, uwielbiam śluby my w tym sezonie mamy tylko jeden, i to w październiku dopiero
Ja też uwielbiam i wesela.
Wczoraj dostaliśmy zaproszenie na wesele w maju...:-( to chyba pierwsze wesele w życiu na które nie pójdę.
Stary 2013-03-17, 08:39   #4544
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dzień dobry! Jaka piękna niedziela! Może rzeczywiście wiosna już czeka za rogiem?
Najgorsze, że cały dzień będę sama Mąż dziś pracuje 11-23 i jakoś nikt się nie zapowiedział, żeby mnie nawiedzić przy niedzieli.... Z resztą do czwartku TŻa prawie nie będzie w domu bo pracuje na jakieś szalone zmiany... Pojechałabym sobie do Lublina.... Kusi mnie, kusi...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 08:50   #4545
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mogliby sobie darować takie opinie i oszczędzić ci stresu

Cytat:
i to jest brzuch!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hump wpisz na necie sernik z piernikami Ale wart zrobienia
to jak do przyszłego tygodnia pozbędę się zapasów obecnego sernika, to sobie zrobię

Cytat:
teks wczorajszego dnia:

Cytat:
Pomysł na tytuł:

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witamy z rana, już po sniadaniu bo Nikoś się domagał, mały rozrabiaka Dzisiaj goście, goście i imieninki męża oby tylko ciasto wyszło.
Buziaki dla wszystkich mam
wszytskiego najlepszego dla męża

Cytat:
Choć już oko i dziób się prują, ale uwielbiam Was:d Już nie wydaje mi się taka brzydka

to będzie ulubiona sowa Matyldy, zobaczysz
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:06   #4546
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry! Jaka piękna niedziela! Może rzeczywiście wiosna już czeka za rogiem?
Najgorsze, że cały dzień będę sama Mąż dziś pracuje 11-23 i jakoś nikt się nie zapowiedział, żeby mnie nawiedzić przy niedzieli.... Z resztą do czwartku TŻa prawie nie będzie w domu bo pracuje na jakieś szalone zmiany... Pojechałabym sobie do Lublina.... Kusi mnie, kusi...
Ty już lepiej siedz na pupie

Dzień dobry.
Mam nadzieję, ze wiosna faktycznie czeka tuż za rogiem, bo od jutra planuję prać, prasować i się do szpitala pakować

axella- ależ ty już masz tam rzeczy - ale ty na początku listy jesteś to się nie dziwię Ja odnoszę dziwne wrażenie, ze nic nie mam
Wczoraj weszłam do Zary-jakie tam mają piękne kurteczki wiosenne dla chłopców takich malusich
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:21   #4547
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
o jaka wielka banka!

Sharp a opiniami znajomych sie nie sugeruj. Sama przecież byś poznała jakby cos było z lekarzem nie tak.. No niestety lekarz też człowiek i czasami sie myli albo mógł mieć gorszy dzień i ktoś miał z nim jakieś gorsze przejścia..
Ja tak miałam z moim pediatrą.. Moja przyjaciołka uważała ze to najgorszy pediatra na świecie bo jak kiedyś byla chora to tamta lekarka stwierdziła ze to choroba X (już nei pamiętam co) i wypisała jakieś porządne leki a potem sie przestraszyli i poszli jeszcze z nią do innego lekarza i ten inny stwierdził ze to zupełnie coś innego..
A ja tam pół życia do tej pediatry chodziłam i bylam zadowolona..
ja Ci dam wielka , okrągła poprostu
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
oo to ja miałam zupełnie odwrotnie. Miłość od pierwszego wejrzenia. Kiedy zobaczyłam małą pierwszy raz po porodzie to jest naprawdę przdeżycie nie do opisania... zostało mi do dziś to zakochanie..później wiadomo, były kryzysy, ciężkie okresy itd... ale te pierwsze 8 dób w szpitalu juz na zawsz będzie tylko moje i Blanki, miałyśmy wtedy swój własny wszechświat i tylko my w nim byłyśmy. już nie moge się tego doczekać

mp to super, możesz już prawie "legalnie" rodzić

weź nie słuchaj ich, wiadomo, że co człowiek to opinia.

BANKA, jak mi znowu rodzice przylezą następnym razem i znowu zacznie sie gadanie jaki to mam wieli brzuch to im chyba pokażę fotę twojego (nie no żaarcik) ale masz fajny bębenek
no ladnie teraz moim brzuchem beda straszyc hehehhe
Cytat:
jestem
zaraz nowy wątek

teks wczorajszego dnia:

zjadłam właśnie ananasa i brzoskwinie z puchy i biorę się za kanapki i nadrabianie...
wizyta teściówki ok
a moja familia jak zawsze najlepsza

skonczylo mi sie miejsce w szafie na rzeczy Zu (komandor na cala sciane),to co widac na foto juz sie nie zmiescilo :P to lozeczko,fotelik,bujaczek fishera mata i "troche" ubranek..
dzis bedzie czas na selekcje, zrobie miliard fotek
widze ze Zu ma calkiem sporo sprzetu ) fajny lezaczek \
Cytat:

łooooo kocham apartament Michała
Rozgościł się ładnie

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Axella no ładna wyprawka już U mnie gorszy bajzel, ale po świętach mam nadzieję, że zniknie

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

aaa i xal info o -10 proc do reala jest u nich na stronie jak i na stronie payback z tym, że trzeba zrobić zakupy w jakiś tam dniach
a nom , ale mam wrazenie ze dla niego za maly
Cytat:
mogliby sobie darować takie opinie i oszczędzić ci stresu

i to jest brzuch!

to jak do przyszłego tygodnia pozbędę się zapasów obecnego sernika, to sobie zrobię

wszytskiego najlepszego dla męża

to będzie ulubiona sowa Matyldy, zobaczysz

a ja wlasnie pije capucino, przedcheila zakonczyl pierwszy skurcz heheh i mamy niedziele wczoraj kupilam lovelle w realu moze jakies pranko zrobie , ale ciagle mam wrazenie ze za wczesnie hmmm

sprzatac nie za bardzo wypada w niedziele hmmm moze spacer na dzisiaj ........

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

a Michas ma czkawke ...hehehe smieszne uczucie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:21   #4548
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
współczuje lekarzom i położnym co maja 18.03 dyżur.. będzie masakra..
myślisz, że się babki na hurra rozpakują?

Cytat:

Cytat:
Tez chciałam o to zapytać...bo ja konsultacje na pewno chcę zrobić.
no to zależy od szpitala

Cytat:
Nie, ale chciałam wiedzieć jak to ogólnie się odbywa.
U mnie w szpitalu nawet nie ma na stronie listy co zabrac ze sobą. Nie wiem nawet czy dają znieczulenie. Moja gin raczej mi nie powie bo pracuje w innym i tego szpitala "nie lubi".
Najlepiej jak sobie zadzwonisz i się dowiesz, w każdym szpitalu panują inne zasady

Cześć

Od dwóch nocy bardzo źle mi się śpi, co chwilę się budzę i muszę odwrócić na drugi bok bo mnie boli od biodra po kolano nie wiem czy mi się biodra rozchodzą czy co

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:25   #4549
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Widziałam, kicha ... nie opłaca mi się to, bo trzeba dojechać no i kupić za 50 zł coś jeszcze. Przeglądnę gazetkę, może jednak coś mi wpadnie w oko.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:29   #4550
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
aj, te chłopy... oni nie przywiązują wagi do takich rzeczy... mój mi tylko zawsze powtarza, żebym broń boże nie kupowała babskich kolorów dla Jaśka (chociaż nie kupuję)
O, jak czasem coś znajdę w takich kolorach, które tż-owi się nie podobają i pytam czy fajne, to odpowiada: No fajne. Ale męskich nie było?

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Pierwszą córcię rodziłam naturalnie, ale bez komentarza cesarka to teraz moja fanaberia, jak to niektórzy mówią.
I termin mam 5 dni przed z racji tego ze córcię wywoływali w 42 tyg
Podobno właśnie w tym tygodniu wywołuje się porody. Do 42 tc można urodzić i jest to normalne, chyba, że wychodzą jakieś złe wyniki badań. Po 42tc ciąża jest przenoszona i wywołują.

Cytat:
Wklejam Wam zakupy. Tak jak mówiłam nie jakaś rewelacja, ale większość po 1pln Na ostatnim zdjęciu z dzieciaczkowymi łupami są rzeczy na ok rok-1,5, ale spodobały mi sie
Dla mnie sweterek i płaszyk - każde 4pln Sweterek układa się pięknie na brzuszku i jest milusi. Płaszyk jest za szeroki w ramionach i to dośc widocznie, ale w brzuszku mam tylko troszeczkę luzu więc już innego szukać nie będę. Na ten miesiąc, półtora nada się akurat
Ale cudowne ciuchy. I to w jakiej cenie! Super! Ile płaszczyk ma cm pod pachami?

Cytat:
Właśnie chyba odwrotnie. Ja dostałam od mojej gin ulotkę z dolegliowściami i jak sobie z nimi radzić i tam właśnie jest napisane, że białe pieczywo powoduje zgage i powinno się jeść ciemne, żeby jej nie mieć. I u mnie np po kajzerkach jest zgaga.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mi się niestety ani razu nie zdarzyło żeby ktoś mnie nawet w kolejce przepuścił, a brzuchol widać. Dzisiaj np, przede mną w kolejce do rejstracji na badanie stało ok 30 osób. Chodziłam w tą i z powrotem żeby nie mdleć (w tym czasie mama stała), wszyscy się gapili na brzuszek, bo zdjęłam kurtkę, ale nikt nie zaproponował że mi ustąpi miejsca...
No nic, wytrzymałam, więc się nie bulwersuję, ale nie powiem, że jakoś miło mi było...
Ja tego nie kumam. Jak w taaaaaakiej kolejce może nie być ani jednej LUDZKIEJ osoby??? Witki opadają.

Cytat:
A i jeszcze z ciekawostek, które wyczytałam.. Poród jest łatwiejszy i szybszy jeżeli dzieciaczek jest ułożony w ustawieniu przednim - czyli kręgosłup jest z przodu macicy.. Trudniej jest urodzić jak jest w ustawieniu tylnym - kręgosłup jest tak gdzię mamusi kręgosłup..
Hoho, mów mi jeszcze. Jasiek, byku z plastiku, Ty tam siedź i nawet nie próbuj się przekręcać!

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
A u mnie w szpitalu takie mierzenie to standard. Taka obręcz - cyrkiel jakby.
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwAg&dur=2292

Pamietam że to zimne było :P
Jak to szkaradnie wygląda.

Cytat:
ej w ogole tak gadałyscie o serniczku, że postanowiłam zrobić.. Pierwszy raz.. No i oczywiscie nie dość, że narobiłam jak dla stada wojska i nie wiem jak to zjem bo TŻ nie lubi ciastek to jeszcze chyba nie specjalnie wyszło.. Zalałam górę galaretką ale taką płynną i mi spłynęła na dno mam nadzieje, zę to smaku bardzo nie popsuje..
Dobry na pewno wyszedł. Galaretka, zanim ją wlejesz na ciasto musi trochę odstać.

Dzień dobry!

Czytam dalej.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:34   #4551
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry mam tylko dwie strony do nadrobienia, ale na razie nie mam czasu bo teściowa już na śniadanko woła

Zważyłam się dzisiaj...
mam już 13,5kg na plusie
ale waga teraz wolniej rośnie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:35   #4552
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
czemu ja??
nie wiem dlaczego Ty tak jakoś

Ashy to może chociaż spacerek dzisiaj?
My mamy zamiar aktywnie spędzić dzień, ciekawe co z tego wyjdzie

Cytat:
Pomysł na tytuł:
ale ja już chce

Dziewczyny jaki macie stosunek do dodatkowych szczepień? w ogóle macie jakąś listę jakie szczepienia są obowiązkowe? dostane taką listę w szpitalu czy sama muszę się w tym orientować?
kupujecie witaminę D?
W ogóle jak zaopatrujecie apteczkę dla maluszka? (nie mam na myśli kosmetyków).
Stary 2013-03-17, 09:43   #4553
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ty już lepiej siedz na pupie
oj tam, oj tam. Jepiej się ruszyć teraz niż za miesiąc No i chyba bym dostała siedząc sama w domu. A tak będę z przyjaciółkami ciężarną i świeżo upieczoną mamusią, a w środę mężu odbierze mnie po pracy z dworac Dla higieny psychicznej postanowiłam, że jadę dziś wieczorem.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ale cudowne ciuchy. I to w jakiej cenie! Super! Ile płaszczyk ma cm pod pachami?
Dzięki, no chyba całkiem nieźle mi się trafiło, tym bardziej, że w Wawie standardem w lumpeksach jest cena 80-90 pln/kg

A płaszczyk nie ma żadnego wcięcia ani nic i po całości ma 52cm od boku do boku Mam nadzijeję, że z niego nie wyrosnę

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-03-17 o 09:59
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:54   #4554
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
co to stevia?
w razie jakbyś jeszcze odpowiedzi nie znalazła - to taka roślinka, która jest baaardzo słodka, a nie ma kalorii praktycznie. czyli naturalny, roślinny słodzik. długie lata nie był dopuszczony u nas, bo musieli przebadać i srutu-tutu (a te pierwotne ludy już dawno to żarły i żyły, za to u nas od cukru pełno chorych, a od słodzików jakieś podejrzenia rakowe nie ma to jak silne lobby!). ale teraz można normalnie w sklepach kupić. ja sama nie próbowałam...
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
teraz to i sexik tylko tak albo jak to mój tż mówi na ocieranego"wieloryba":hah aha:
urocze tylko że ciebie do wieloryba przyrównać nie można - mignęły mi w tym tygodniu fotki twojego brzuszka
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
powiem Ci, że mimo tak niskiego ciśnienia czuję się super
ale zawsze tak miałam, pamiętam jak w szkole pielęgniarka badała nam ciśnienie to pytała czy nie śpię na lekcjach
no fakt kawusię możemy pić a w naszym przypadku to nawet jest zalecana. Choć powiem szczerze, że rzadko piję ten napój
ja też właśnie ogólnie dobrze się czuję. tylko - może i przez to ciśnienie właśnie - mam bardzo wysoki puls. i czasem ten puls mi migusiem spada i mdleję. ale sport wyczynowo uprawiałam i jakoś żyłam... cholera wie skąd "taka już nasza uroda"
a kawę też rzadko piję nie chciałam się uzależniać od jakiegokolwiek napoju, rytuału itp. i piłam tylko "od święta". i na dobre mi to wyszło, bo teraz mnie taka kawa ratuje w sytuacjach awaryjnych - jak wczoraj

no, nadrabiam was dalej!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:55   #4555
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem dlaczego Ty tak jakoś

Ashy to może chociaż spacerek dzisiaj?
My mamy zamiar aktywnie spędzić dzień, ciekawe co z tego wyjdzie

ale ja już chce

Dziewczyny jaki macie stosunek do dodatkowych szczepień? w ogóle macie jakąś listę jakie szczepienia są obowiązkowe? dostane taką listę w szpitalu czy sama muszę się w tym orientować?
kupujecie witaminę D?
W ogóle jak zaopatrujecie apteczkę dla maluszka? (nie mam na myśli kosmetyków).
co do szczepien to juz byla dyskusja chyba na tym watku nawet , raczej dziewczyny szczepia tymi obowiazkowymi, niektore skojarzonymi, nei pamietam zeby ktoras chciala szczepic na rotawirusy czy pneumo ..... raczej standard, wychodxac ze szpitala dostaniesz ksiazeczke i ksiazeczke szczepien i tam napewno bedzie wykaz , po tym szczepieniu w szpitalu kolejne jest 4-6 tyg. od urodzenia....
witamine sama nei kupisz, wychodzac z dzidziusiem ze szpitala dostaniesz recepte na vit d i to zalezy od karmienia vit. k ,
co do apteczki dla maluszka kupie czopki viburcol i espumisan kropelki , cos na goraczke i tyle
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:08   #4556
axella
Zakorzenienie

GG do axella

na stole było śniadanie moje/tż i ciacha..
wszystko zniknęło
nie mam pojęcia jak to się stało

wstałam znów mam wiec moge skonczyc pisanie listy wyprawkowej i na dniach ją skoczyć całkiem

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-17, 10:12   #4557
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
co do szczepien to juz byla dyskusja chyba na tym watku nawet , raczej dziewczyny szczepia tymi obowiazkowymi, niektore skojarzonymi, nei pamietam zeby ktoras chciala szczepic na rotawirusy czy pneumo ..... raczej standard, wychodxac ze szpitala dostaniesz ksiazeczke i ksiazeczke szczepien i tam napewno bedzie wykaz , po tym szczepieniu w szpitalu kolejne jest 4-6 tyg. od urodzenia....
witamine sama nei kupisz, wychodzac z dzidziusiem ze szpitala dostaniesz recepte na vit d i to zalezy od karmienia vit. k ,
co do apteczki dla maluszka kupie czopki viburcol i espumisan kropelki , cos na goraczke i tyle
Ja szczepie na pewno na Rota, pneumokoki przemyśle jakby miało do żłobka isc
Stary 2013-03-17, 10:19   #4558
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
nie wiem czy to były fakty czy co ale oglądałam i na polsacie i na tvnie i chyba też na dwójce bądź jedynce
Ogolnie na każzdym mówili o tym, że te mamy z I kwartału próboją jak najdlużej wstrzymać zeby dotrwać do 18 marca (BTW ja myślałam ze do 17 marca) a lekarze wypowiadali sie, ze nie da sie wstrzymać porodu i jak sie zacznie to nei ma bata.. Ale dużo mam nie zgadza sie na wywoływanie.. wiec siedzą już z przenoszonymi ciażami i czekają dalej..
I ogolnie, że cesarki są przeniesione w większości przypadków na po 18 marca, chyba ze sie już przenieść nie dało..
a i że spokój ogolnie na porodowkach..
Ostatnio się doedukowałam ...iii się dowiedziałam, że ciąża po 40 tc jest dopiero ciążą przeterminowaną, a po 42 tc już przenoszoną i wtedy trzeba wywoływać. Oczywiście ciąża jest cały czas pod kontrolą i jeśli wychodzi coś nie tak, to wywołują szybciej, niż po 42 tc.

Cytat:
Mi z kalkulacji wyszło cale 3pln zwrotu
Mój tż ma 2 zł zwrotu. W zeszłym roku całą złotówkę musiał dziadom oddać.

Cytat:
Poplułam się
Ona miała wyglądać jak te u tej Pani
http://www.facebook.com/pages/OKOKOALI/313954895339195
Ejjjjjjjj... mi się ta Twoja bardziej podoba, niż od tej pani! Kurde, jakie te wszystkie maskotki są śliczne. Co oglądam Wasze fotki to się zastanawiam jak Wy to robicie.

Cytat:
Nie słuchaj tego, a już tym bardziej teraz. Co za ludzie. Ja też się nasłuchałam o lekarzach milion pińcet opinii i wybrałam takiego, do którego żadna znajoma nie chodziła. Jak leżałam w szpitalu, to miał dyżur i tak sobie go upatrzyłam. Z perspektywy czasu i obserwacji uważam, że jeśli ciąża rozwija się prawidłowo, to większość lekarzy jest w porządku i są fajni. Problem zaczyna się, gdy są komplikacje. Koleżanki jakaś kuzynka (czy ktoś tam) miała pretensje, że dziecko urodziło się z zespołem Downa. Poza tym sądzę, że kobiety są bardzo mało edukowane w sprawach ciąży, zagrożeniach, itd. Przykład Mariolki - najlepszej koleżanki Aaś.

Cytat:
za brzuchol, a piesek - co to za rasa? Śliczny kokielspaniowaty, ale taki malusi.

Cytat:
Mnie ostatnio 2 razy przepuścili w sklepach a w przychodni to po prostu weszłam bez kolejki i tyle
Dobrze, że Cię przepuścili, bo uważam, że to powinien być normalny odruch człowieka, że przepuszcza brzuchatą. Ja bym sama się nie wtrężoliła w kolejkę, chociaż nie powiem, że ostatnio trochę się wkurzyłam, bo podchodzę do kasy uprzywilejowanej, stoi przede mną dwóch gości, a na taśmie plansza: Przepraszamy, ostatni klient. Powinnam panów przeprosić i się skasować przed nimi. No, ale jak mówiłam, czuję się bardzo dobrze, nie sprawia mi trudności stanie w kolejce itd. Tylko tak czasem sobie stoję i patrzę na tych ludzi, szczególnie w lab, gdzie pełno "over-fifty" i się zastanawiam... zapomniał wół jak cielęciem był.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam i wesela.
Wczoraj dostaliśmy zaproszenie na wesele w maju...:-( to chyba pierwsze wesele w życiu na które nie pójdę.
My właśnie w zeszłym tygodniu odmówiliśmy znajomym, co mają 20 kwietnia. A kolejne w lipcu - 13. To też już pewnie przyszliśmy.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Widziałam, kicha ... nie opłaca mi się to, bo trzeba dojechać no i kupić za 50 zł coś jeszcze. Przeglądnę gazetkę, może jednak coś mi wpadnie w oko.
Dostałam do domu razem z gazetką kupon rabatowy na -12% w dniach chyba 22-23.03. Zorientuj się, może też w skrzynce leży. To są zakupy pracownicze, ale często te kupony są dołączane do gazetek, albo rozdawane przez Real finanse. Trzeba tylko czekać na gazetkę, która będzie od 21.03, bo jeśli coś będzie w gazetce i odliczy się jeszcze 12%, to może wyjść fajny rabat.

Cytat:
A płaszczyk nie ma żadnego wcięcia ani nic i po całości ma 52cm od boku do boku Mam nadzijeję, że z niego nie wyrosnę
Jakby już Ci nie był potrzebny (w sensie po ciąży ) i chciałabyś się go pozbyć, to daj znać, chętnie odkupię.

Nadrobiłam.

Leon
Stary 2013-03-17, 10:22   #4559
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Nadrobiłam.
to teraz proszę nadrobić moje wypociny na gg

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:24   #4560
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
to teraz proszę nadrobić moje wypociny na gg
Już włączam gg. Dobrze, że nie włączałam szybciej, bo znowu byłabym w z nadrobieniem.

Leon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości