|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hej!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja podobnie... Nie wypowiadam się na temat fotelików, spacerówek, bo również mnie nie stać dać 1000 zł albo i więcej... Oczywiście, że bezpieczeństwo dziecka jest dla mnie ważne, nie wiem jeszcze jaki fotelik kupimy, ale będziemy się starać znaleźć najlepsze rozwiązanie w rozsądnej cenie... Kupna drugiej spacerówki w ogóle nie przewiduję. Także nie jesteś sama
|
||
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sytuacja w ogóle z innego forum, nie stąd. |
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i na temat zabawek interaktywnych też się nie wypowiedziałam, bo nie mamy czym się pochwalić... |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja rozumiem to, że się nie ma pieniędzy i trzeba oszczędzać. Uwierz mi, bardzo dobrze to rozumiem. Nie pochodzę z rodziny w której było ich dużo lub ich zbywało. I przepraszam jeśli poczułaś się urażona Dziękuję
|
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zawieszke od smoczka
|
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i smycz od kluczy
|
|
#3041 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Najlepszego dla małego ![]() Cytat:
Bardzo często kupuję używane rzeczy, albo tanie. Często kupuje w Pepco I mi nie wstyd. Z zabawek mamy używaną kulę hulę, używaną matę edukacyjną i sporo chińskich grzechotek. Jedną z ulubionych grzechotek małej jest kupiona w Auchanie (zestaw 3 kosztował 6 zł).Pieluchy tylko Dady, chusteczki do pupci z Lidla i tak mogę wymieniać bez końca ![]() Cytat:
Nie zauważyłam, aby któraś się przechwalała, że ma lepszy bo droższy gadżet, a dość często jestem na forum.Owszem często pokazuje się nowe nabytki dla dzieci, jednak wątpię aby którakolwiek chwaliła się tym tylko ze względu na cenę przedmiotu. Ja bardzo często kupuję używane rzeczy, ciuchy. Często kupuję w Pepco, gdzie jak wiesz drogo nie jest. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Nadalko apropo kasy to nie wyznacznik szczescia dziecka u mnie w rodzinnym domu do szkoly srednie bylo krucho z kasa poxniej rodzicom zaczelo sie lepiej wiesc. I ja dziecinstwo milam bardzo udane
Mam sporo fajnych wspomnien. Wakacji pod namiotem Ale rodzice zwsze dbali żebysmy fajnie spedzali czas.
|
|
|
|
#3043 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No to teraz dzień dobry
![]() U nas dobrze. Mały grzecznie pospał do 6.40, zjadł i pospaliśmy jeszcze do 8.30. Poza tym u nas mroźnie i ładnie. Muszę iść do sklepu po coś do jedzenia bo w lodówce światło ![]() Cytat:
To zupełnie jak mój mąż Śmieję się, że kiedyś mnie rodzicom też zareklamuje ![]() Cytat:
Wiesz, ja też mam takie wrażenie... Cytat:
Ja to nawet zazdroszczę jak upolujecie coś fajnego używanego Cytat:
Zakupoholiczka ![]() Cytat:
A Made in China to jest większość zabawek więc tu akurat tym bym się nie przejmowała. Cytat:
No i takie podejście do sprawy w kwestii fotelików rozumiem - chcesz jak najlepiej i jak najlepiej zrobisz. |
||||||
|
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, ze nie ma tu osoby która nie szukałaby tańszych rozwiązań: ciuszków z sh i tym podobnych optymalnych rozwiązań w rozsądnych cenach. Ja sama mam np. 95 % ciuszków sh, zabawek nie kupujemy, bo trochę mala dostaje a wiedzę, ze i tak bardziej interesują ją inne rzeczy (codziennego użytku) więc nie wywalam pieniędzy na to. Cytat:
nasza też woli przedmioty codziennego użytku, dziś już bawiła się garnkiem i pokrywką na przykład, lubi wszelkie pudełka, koszyczki, pojemniki, pokrywki, butelki, podkłaki pod talerze, tubki kremów itd. lubi też łyżki i długopisy ale nie daję jej |
||
|
|
|
#3045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę zrobić rozeznanie na forum, a potem poszperać na all, żeby wyhaczyć coś taniego. Wczoraj byłam w sklepie i ceny nowych zabawek przyprawiają o zawrót głowy.Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Im brudniejsze tym lepiej
|
|||
|
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie jest tak jak piszecie, ale naprawdę można odnieść mylne wrażenie. W szczególności patrząc z boku. Czasami mam też wrażenie, że porobiły nam się grupki. Że więcej się pisze z daną osobą, z inną mniej. Że innym ciężko tu się wbić... No dobra, ale nie wylewam już swoich żalów czy pretensji. Nie chcę, żeby tu były jakieś spięcia. W kwestii fotelika. Ja bardzo chciałam Glidera Avionaut, ale chyba nie będzie nas stać na niego Musimy kupić auto, a dla nas wydatek 2500 zł, to kolosalna kwota |
||
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu musicie kupić auto? Pisałaś, że masz Renaulta? |
|
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A poza tym Lu ma też zabawki typu "butelka po mineralce z wkładem" czy zwykły dmuchany balonik i też są rewelka
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Młody buszuje i ciągnie mnie za włosy. Dzisiaj będzie dzien lenia ![]() Wszystkiego naj dla Kubusia ![]() Co. Do zakupów dla dziecka to my większość rzeczy mamy używanych i kupno takiej perełki sprawia mi wiecej radości niż nowej rzeczy ze sklepu zabawki niektóre tez mamy używane i nie jest to dla mnie żaden wstyd. Fotelik chciałabym kupić nowy, dobry bo bardzo duzo jeździmy i chciałabym mieć pewnos, ze mały jest bazpieczny. Wole sobie odmówić rożnych rzeczy aby mały go miał. No i wcale nie mam odczucia, ze ktoś sie tu czymś prZechwala tak jak dziewczyny piszą, sa tu pokazywane zarówno rzeczy nowe jak i używane. Więc nie ma sie czego wstydzić. Nie każdego stać na nowe, firmowe- mnie rownież nie stać. Ale nie uważam, ze jest to wyznacznikiem miłości.---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Mój tez uwielbia papcie, zwłaszcza Tzta śmierdzące ![]()
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
haha co do kapci właśnie dzisiaj mieliśmy z małżem rozmowę że powinniśmy małej kupić kapcie zamiast zabawek
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W renówę trzeba włożyć 1500 zł i nie wiadomo czy się nie rozkraczy po miesiącu, bo stoi już 2 lata. Za to mam możliwość kupienia Fiata Brava, zrobiony silnik, zarejestrowany w PL, ubezpieczenie tylko 160 zł na pół roku. W promocyjnej cenie 2500 zł. Tylko dla nas taka kwota to kosmos
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to rzeczywiście drogi interes naprawa renówki. A możecie ją sprzedać? Może w ten sposób uzyskacie parę groszy. |
||
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to doszliśmy do wniosku, że musimy jakieś umyć i dać jej na 2 dni do zabawy żeby się znudziła ![]() a w ogóle rozwaliła mi się podstawka pod laptopa i muszę kupić nową
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaa w Renówie trzeba:
- wymienić i zalegalizować butlę gazową - przerejestrować, bo stoi na włoskich tablicach - dokupić letnie opony Ubezpieczenie na pół roku wychodzi od 500 do 800 zł (zależy czy dopiszę mamuśkę do dowodu rejestracyjnego) Nie wiem czy opłaca mi się w nią wkładać ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz siedzę całymi dniami sama w domu. TŻ załapał fuchę na rozładunku tirów i go nie ma całymi dniami. W Carrefourze nie pracuje od stycznia, więc jest ciężko ![]() No właśnie nie wiadomo, czy ta kasa by po prostu nie przepadła Renówa chodzi w okolicach 3-5 tysięcy
|
||
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co się stało z tamtą pracą? współczuje
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Sol pomysl nad sprzedażą renaulta. Wydaje mi sie, ze najlepsza opcja dla Ciebie jest zrobić kogoś współwłaścicielem auta. Jesteś młodym kierowca, bez zniżek i 25 lat ( za moich czasów wtedy była zwyżka na ubezpieczenie ale nie wiem czy teraz tez tak jest) więc fajnie byłoby dobrać kogoś sobie kto ma zniżki na ubezpieczenie czyli jak piszesz np mama
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Mamcia zdrowka życzę biedna Ami
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ocliła go na mnie (więc jest niby mój), bo w tamtym czasie na siebie nie mogła ![]() Zrezygnował, nie opłacało mu się pracować tam, bo miesięcznie zarabiał... 300 zł po odliczeniu dojazdów Cytat:
No i fiat ma 5 drzwi, a nie jak meganka 3
|
||
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tej wypłaty - przecież to są jakieś poniżające pieniądze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Nawet nie wiem kiedy to zleciało.
widacc ze ja boli bo nawet mocno buzki nie otwiera by jesc i delikatnie z lyzeczki zbiera.

Nie zauważyłam, aby któraś się przechwalała, że ma lepszy bo droższy gadżet, a dość często jestem na forum.