Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-17, 11:49   #3061
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Dzień dobry

Ja się pytam: gdzie jest wiosna? U nas rano było - 13 stopni. Śniegu kupa... No ileż tak można?

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
No wiesz... do buntu dwulatka trzeba się solidnie przygotować. Wszak zostało tylko kilkanaście miesięcy!
co racja to racja

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
. Mam nadzieję, że obie role uda mi się pogodzić.
na pewno się uda. Tylko potrzeba trochę czasu, żeby sobie wszystko jakoś zorganizować

Cytat:
Za niecałe 10 godzin i 14 minut mój syn skończy 7 miesięcy Nawet nie wiem kiedy to zleciało.

Stawiam torcik*
wszystkiego najlepszego dla K!

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
wiesz co, mimo że to nie o mnie, ani do mnie, to trochę mnie zabolało to co napisałaś? Nie rozumiem co to za teks " że ludzie tak nie dbają". Wiem że są ludzie skąpi ale są również tacy którzy nie zarabiają po kilka tysięcy i mogą sobie pozwolić na drogi fotelik. Ja mam fotelik nowy, za niecałe 200zł który tych (tu bym napisała niecenzuralne słowo) crashtestów na oczy nie widział. I nie dlatego że nie dbam ! Ani dlatego że wolę wydać pieniądze na prezent na dzień dziecka (znając życie mała i tak nic nie dostanie). oczywiście, mogłabym kupić fotel za 800zł, zapożyczyć się w banku. A potem ledwo wiązać koniec z końcem, nie mieć dla dziecka na pampersy i mleko. Czasem wstyd przed wami napisać że ma się coś "tańszego" bo "wtedy nie kocham swojego dziecka bo nie dbam o jego zachcianki i przede wszystkim bezpieczeństwo". Absurd.

Sory że tak z rana no ale nie mogłam. Ale nie mieści mi się to w głowie. Każdy kupuje to na co go stać i nie wiem nad czym ten wywód.

Dziecko oczywiście nie śpi od 5, ja chyba muszę kupić tabletki nassene i kłaść się spać o 19.
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
A że napisałam to w taki sposób, przepraszam, po prostu jak mnie coś mocno ukłuje to muszę to z siebie wyrzucić.
dobrze, że napisałaś, co myślisz. Nie ma za co przepraszać. Rozumiem, o co Ci chodzi. Ja wcale nie uważam, że kupowanie dziecku tańszych rzeczy czy używanych jest powodem do wstydu. Szczerze mówiąc podejrzewam, ze nawet gdyby dochody naszej rodziny były duzo wyższe i tak kupowałabym Małemu używane ubranka czy zabawki. Bo szczerze mówiąc uważam, ze nie warto wydawać fortuny na ubranka, które dziecko założy zaledwie kilka razy. To samo z zabawkami. Leoś ma niemal wszystkie ubranka z sh lub używane z allegro. Zabawki kupuję w zestawach, również używane. I uważam, że są świetne. A dla niego to żadna różnica czy dana rzecz jest nowa czy nie. Wiadomo, że staram się, by zabawki były bezpieczne i ciekawe dla dziecka, ale nie wydaję i nie wydam na nie majątku. Lubię poczytać opinie dziewczyn o akcesoriach dla dzieci, bo potem wiem, na co zwracać uwagę, kupując daną rzecz. Ale ostateczny wybór dostosowuję do sytuacji materialnej mojej rodziny. W przypadku fotelika akurat myślę, że kwestia bezpieczeństwa jest najważniejsza. Dlatego np wolę kupić polecany fotelik kosztem markowej spacerówki.

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Ja podobnie... Nie wypowiadam się na temat fotelików, spacerówek, bo również mnie nie stać dać 1000 zł albo i więcej... Oczywiście, że bezpieczeństwo dziecka jest dla mnie ważne, nie wiem jeszcze jaki fotelik kupimy, ale będziemy się starać znaleźć najlepsze rozwiązanie w rozsądnej cenie... Kupna drugiej spacerówki w ogóle nie przewiduję.
Także nie jesteś sama
u mnie tak samo
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:57   #3062
agunia82
Zakorzenienie

Kupowałam teraz na amazonie fotelik britax first class plus Wanilllce (poprosiła o pomoc bo my już biegli co i jak) w promocji i właśnie nam obciążyli konto więc wiemy ile dokładnie on wyniósł w złotówkach - 522zł już z vat-em i przesyłką, także opłaca się, taniej w Pl się nie dostanie (i pomyśleć, że on w smyku kosztuje coś koło tysiaka chyba - wvictoria Ty coś o tym pisałaś, dobrze pamiętam?)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:59   #3063
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Nie powiedziałam, że Was nie lubię
Wiem, że tak nie napisałaś

Z pracą Tż to jakaś kpina. Wypłata, że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać...
Z samochodem trudna sprawa. A Twoja mama nie ma prawka? Idealna sytuacja jak ona by miała samochód, a Ty mogłabyś sobie czasem go pożyczyć

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 12:02   #3064
agunia82
Zakorzenienie

Mamcia dużo zdrówka dla Was obu

Stary 2013-03-17, 12:06   #3065
Mandragorrka
Zakorzenienie

Właśnie Mamcia zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja się pytam: gdzie jest wiosna? U nas rano było - 13 stopni. Śniegu kupa... No ileż tak można?
Wiosna od 21.03 I liczę, że już będzie ciepło.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Kupowałam teraz na amazonie fotelik britax first class plus Wanilllce (poprosiła o pomoc bo my już biegli co i jak) w promocji i właśnie nam obciążyli konto więc wiemy ile dokładnie on wyniósł w złotówkach - 522zł już z vat-em i przesyłką, także opłaca się, taniej w Pl się nie dostanie (i pomyśleć, że on w smyku kosztuje coś koło tysiaka chyba - wvictoria Ty coś o tym pisałaś, dobrze pamiętam?)
Cenowo wychodzi super.

Stary 2013-03-17, 12:09   #3066
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
jak się dobrze poszuka dobry fotelik można kupić za jakieś 600zł (jak się dobrze zakombinuje nawet nieco mniej, my daliśmy 500zł), więc wcale tysiaka od razu wydawać nie trzeba
zgadza się a wiesz, ze niedawno można było kupić tego britaxa w Smyku w bardzo podobnej cenie? Żałuję teraz, że się nie zdecydowaliśmy...:rolleye s:

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
A i na temat zabawek interaktywnych też się nie wypowiedziałam, bo nie mamy czym się pochwalić...
jak pisałam wcześniej, kupuję używane. Zwykle w zestawach, bo bardziej się opłaca, ale można też kupić używane zabawki na sztuki. W świetnym stanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w sklepie i ceny nowych zabawek przyprawiają o zawrót głowy.
dokładnie

Cytat:
Ja tylko napisałam jakie ja mam wrażenie
Pewnie jest tak jak piszecie, ale naprawdę można odnieść mylne wrażenie. W szczególności patrząc z boku.

Czasami mam też wrażenie, że porobiły nam się grupki. Że więcej się pisze z daną osobą, z inną mniej. Że innym ciężko tu się wbić...
No dobra, ale nie wylewam już swoich żalów czy pretensji. Nie chcę, żeby tu były jakieś spięcia.
muszę przyznać, ze czasem też mam takie wrażenie...

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Co. Do zakupów dla dziecka to my większość rzeczy mamy używanych i kupno takiej perełki sprawia mi wiecej radości niż nowej rzeczy ze sklepu zabawki niektóre tez mamy używane i nie jest to dla mnie żaden wstyd. Fotelik chciałabym kupić nowy, dobry bo bardzo duzo jeździmy i chciałabym mieć pewnos, ze mały jest bazpieczny. Wole sobie odmówić rożnych rzeczy aby mały go miał.

No i wcale nie mam odczucia, ze ktoś sie tu czymś prZechwala tak jak dziewczyny piszą, sa tu pokazywane zarówno rzeczy nowe jak i używane. Więc nie ma sie czego wstydzić. Nie każdego stać na nowe, firmowe- mnie rownież nie stać. Ale nie uważam, ze jest to wyznacznikiem miłości.
święta racja W ogóle po przeczytaniu pozostałych wypowiedzi na temat zakupów dla dzieci, okazuje się, że w większości mamy jednak podobne podejście do tematu.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heej. Znowu jestem chora na maxa
Ami tez juz ma katar ode mnie szlag!
kurcze, biedne jesteście

Cytat:
Zrezygnował, nie opłacało mu się pracować tam, bo miesięcznie zarabiał... 300 zł po odliczeniu dojazdów
to jakaś kpina

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:

Wiosna od 21.03 I liczę, że już będzie ciepło.
ale dziś już siedemnasty! Niedobrze mi już od tego śniegu i mrozu, ble!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 12:10   #3067
agunia82
Zakorzenienie

Podobno już od przyszłego tyg temp na plusie
Przerażają mnie tylko znowu te roztopy, nie cierpię tego, już tak ładnie ziemia podeschła i teraz znowu wszędzie będzie multum błota

Stary 2013-03-17, 12:10   #3068
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz prawie w ogóle nie piszę...

W renówę trzeba włożyć 1500 zł i nie wiadomo czy się nie rozkraczy po miesiącu, bo stoi już 2 lata. Za to mam możliwość kupienia Fiata Brava, zrobiony silnik, zarejestrowany w PL, ubezpieczenie tylko 160 zł na pół roku. W promocyjnej cenie 2500 zł. Tylko dla nas taka kwota to kosmos
Uuuu... sprzedaj ją na części.

Cytat:
Aaa w Renówie trzeba:
- wymienić i zalegalizować butlę gazową
- przerejestrować, bo stoi na włoskich tablicach
- dokupić letnie opony
Ubezpieczenie na pół roku wychodzi od 500 do 800 zł (zależy czy dopiszę mamuśkę do dowodu rejestracyjnego)

Nie wiem czy opłaca mi się w nią wkładać

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Mogłabym sprzedać, ale kasę wzięłaby za nią mamuśka, bo to jej prezent

Nie powiedziałam, że Was nie lubię
Teraz siedzę całymi dniami sama w domu. TŻ załapał fuchę na rozładunku tirów i go nie ma całymi dniami. W Carrefourze nie pracuje od stycznia, więc jest ciężko

No właśnie nie wiadomo, czy ta kasa by po prostu nie przepadła Renówa chodzi w okolicach 3-5 tysięcy
Sporo musisz w nią włożyć.

Z pracą kiepsko. A kim on z zawodu? Dobrze pamiętam, że kucharz? Ja mam w rodzinie 2 kucharzy, obaj pracują w zawodzie i zarabiają dobrą kasę. Z tym, że oni obaj pracują w hotelach.

Cytat:
Nie da rady. Mamuśka chce sprzedać renówę i wtedy odsprzeda mi fiata bravę za 2500 zł. Jak nie chcę, to ona go sprzeda sobie za 5000 zł i zostawia mi renówę. Bo to jej prezent urodzinowy ocliła go na mnie (więc jest niby mój), bo w tamtym czasie na siebie nie mogła

Zrezygnował, nie opłacało mu się pracować tam, bo miesięcznie zarabiał... 300 zł po odliczeniu dojazdów

To na pewno Fiata bym mogła wtedy za 160 zł ubezpieczyć.
No i fiat ma 5 drzwi, a nie jak meganka 3
No to w sumie z deszczu pod rynnę. Może tak jak napisałam wyżej sprzedaj ją na części i za tą kasę kup inny samochód?
3 drzwi przy dziecku to nieporozumienie.

Cytat:
1099zł Według mnie mocno przesadzona kwota w porównaniu z tym po ile chodzi na allegro. Ale na amazon to naprawdę super oferta.

Mamcia, zdrowia dla Was obu

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2013-03-17 o 12:12
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 12:14   #3069
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
1099zł Według mnie mocno przesadzona kwota w porównaniu z tym po ile chodzi na allegro. Ale na amazon to naprawdę super oferta.

Mamcia, zdrowia dla Was obu
biorąc pod uwagę, że w dużym sklepie z artykułami dziecięcymi w Krk, wcale nie najtańszym, ten fotelik był za 750zł, to cena naprawdę z kosmosu...

Stary 2013-03-17, 12:25   #3070
hanjah
Zakorzenienie

My już po łowach. Ogólnie bez szału, ale udało nam się kupić taki pchacz za 5f (w super stanie, jak nowy)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vtech-first-steps-baby-walker-[2]-3710-p.jpg (222,3 KB, 8 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 12:25   #3071
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to rozumiem, no to ciężka sytuacja

a co do tej wypłaty - przecież to są jakieś poniżające pieniądze
Na coś zdecydować się musimy...

No nie? Teraz TŻ ma 50 zł dniówki, ale w tydzień wypracuje tyle, co tam w miesiąc
Na szczęście w maju zaczynają się wesela

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 12:31   #3072
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
My już po łowach. Ogólnie bez szału, ale udało nam się kupić taki pchacz za 5f (w super stanie, jak nowy)
Super I w rewelacyjnej cenie.
też ostatnio rozglądałam się na all za takim. Nic ciekawego nie widziałam.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Dobra, koniec wizażowania. Małż dzisiaj jedzie na mecz, więc ja zbieram się do mamy i tam pójdę z młodą na spacer. Pięknie świeci słońce, chociaż nie jest zbyt ciepło. Miłego dnia kobietki

Stary 2013-03-17, 12:39   #3073
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
A mąż zna się na obsłudze Marcinka? W sensie, że da radę? Pisałaś, ze on dużo pracuje i całymi dniami go nie ma? Mój by nie dał rady cały dzień z małym bo go zwyczajnie aż tak nie zna
Musi dać radę, nie mamy wyjścia Będzie miał napisany szczegółowy plan i ma się dostosować.

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Agunia i inne dziewczyny które mają niekapek MAM6+, czy Wam również on trochę kapie? u nas niestety tak około kropelki na sekundę
Nasz nie kapie, ale mały nie chce z niego pić
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 12:58   #3074
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
w smyku w lutym kosztował 501zł, pisałama teraz to niewiem
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:05   #3075
wanilllka82
Wtajemniczenie

witajcie no przyznam że byłam w szoku ile spisałyście :0 nie przeczytałam jeszcze wszystkiego ale mniej więcej wiem dlaczego, no więc u nas jest tak że prawie wszystko mamy używane po starszych dzieciach w rodzinie, i wózek i spacerówkę i fotelik do karmienia i zabawki - nie jestem wymagająca, dlatego np mogłam dołożyć do maty piankowej czy nosidła, z zabawek kupiłam Małęmu kulę hulę(niewypał) i matę obie używane ( + kilka mniejszych zabawek i książeczek) dlatego ja się nie chwalę zakupami bo porostu ich nie robię - a chwalenia się - nie przechwalania - zakupami jest tu ostatnio baaaardzo dużo (mi to nie przeszkadza)

grupki też zauważyłam, moje posty za bardzo często ignorowane dlatego zdarzają mi się kilkudniowe przerwy, często mam wrażenie że nie ma to znaczenia to że piszę, są osoby które jednak je zauważają dlatego wciąż jestem

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-03-17 o 13:09
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:07   #3076
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
grupki też zauważyłam, moje posty za bardzo często ignorowane dlatego zdarzają mi się kilkudniowe przerwy, często mam wrażenie że nie ma to znaczenia to że piszę, są osoby które jednak je zauważają dlatego wciąż jestem
Też tak mam...

Później odpowiem na resztę postów, bo Fabi się drze

Wanilko ile słoiczka Nikoś teraz zjada? Bo Fabiś je pół małego I powiedz mi, jak długo przygryzał Ci nieświadomie sutki? Bo Fabi teraz tak zaczął zaciskać ząbki, właśnie nieświadomie i sutki są w strasznym stanie, karmienie bardzo boli

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:11   #3077
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie no przyznam że byłam w szoku ile spisałyście :0 nie przeczytałam jeszcze wszystkiego ale mniej więcej wiem dlaczego, no więc u nas jest tak że prawie wszystko mamy używane po starszych dzieciach w rodzinie, i wózek i spacerówkę i fotelik do karmienia i zabawki - nie jestem wymagająca, dlatego np mogłam dołożyć do maty piankowej czy nosidła, jedyne co małemu kupiłam to kulę hulę(niewypał) i matę obie używane ( + kilka mniejszych zabawek i książeczek) dlatego ja się nie chwalę zakupami bo porostu ich nie robię - a chwalenia się - nie przechwalania - zakupami jest tu ostatnio baaaardzo dużo (mi to nie przeszkadza)

My też mamy wiele rzeczy po starszych dzieciach w rodzinie. A łóżeczko to jeszcze takie w którym ja spałam Wózek kupiliśmy używany bo wolałam taki niż nowy w tej samej cenie (chodziło mi i łatwość składania, aluminiową ramę itp.). Ubranka miałam po moim chrześniaku i jego siostrze. Kupiłam kilka zabawek i jakichś pierdółek ale szału nie ma

Wiesz, moje posty też są czasem ignorowane

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:13   #3078
wanilllka82
Wtajemniczenie

Sol teraz zjada niecały mały słoiczek obiadku i cały owoców, kaszki prawie wcale, ja juz się tym nie przejmuje

przygryzał mi tylko przy ząbkowaniu albo jak jest przysypany, spróbuj go wtedy odłączyć, pomachać palcem i powiedzieć stanowczo "nie wolno", N bardzo szybko oduczył się przygryzania

Czas edycji: 2013-03-17 o 13:36
Stary 2013-03-17, 13:28   #3079
phdwao
Zakorzenienie

my po spacerku, ale dzisiaj wieje teraz gotuję obiad dla nas i małego, na parze
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:37   #3080
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Cześć
U nas wszystko super. Odliczam godziny do powrotu do pracy
Mały jutro kończy 7 miesięcy. Nawet nie wiem kiedy to zleciało. A że teraz już śpi to podsumuję czego nauczył się w ciągu ostatniego miesiąca (dziś już więcej osiągnięć nie przewiduję):
- siedzi bez podparcia (faktu siedzenia z podparciem nie zanotowałam),
- przemieszcza się na brzuchu ale na razie głównie do tyłu,
- leżąc na brzuchu podnosi tyłek i kiwa się w przód i tył,
- umie sam siadać z leżenia na plecach - przewraca się na brzuch i podnosi podpierając rękoma (to nauczył się dziś),
- przewraca się z brzucha na plecy i robi to całkiem świadomie bo czasem zatrzymuje się w leżeniu na boczku,
- często zasypia sam odłożony do łóżeczka,
- umie zjeść banana jak mu dam kawałek,
- siedzi na nocniku - na razie nic do niego nie robi ale też z niego nie ucieka
- i osiągnięcie także z dziś - zrobił na czworakach ze 2-3 "kroki" do przodu.

U mnie przez pierwsze 2 tyg. też mąż będzie z młodym - idzie na urlop ojcowski. A później będzie się wymieniał z teściową bo jak on idzie na 14 do pracy to teściowa już jest. A jak będzie miał na rano to teściowa ma wziąć urlop. A później też raczej opiekunka. Choć chrzestna młodego się zaoferowała, że ona może z nim czasem zostać i mój ojciec też. Ale to jeszcze się zobaczy. Poza tym jakieś 300m od mojego domu jest klub malucha, o taki:
http://www.klubmalucha-bochnia.pl/
Bardzo chwalony. Może co drugi tydzień na 4-5h młody by chodził Jeszcze się zobaczy.
Wszystkiego najlepszego dla K.
Jestem pod wielkim wrażeniem jego umiejętności, Chyba jest liderem wśród sierpniowych dzieci

Fajnie że masz wiele możliwości i chętnych do opieki
Cytat:
Chyba jestem za tępa na zrobienie kreski W zrobieniu kreski przeszkadzają mi... rzęsy Koszmarnie to wygląda i chyba sobie daruję takie malowanie A babce na filmiku jakoś tak to naturalnie wyszło...
Ja się nauczyłam robić kreskę cieniem i zwilżonym cieniutkim pędzelkiem, to dużo łatwiejsze niż linerem czy kredką, jak to opanujesz to łatwo Ci będzie z innymi produktami
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej.
Slonce za oknem ide dzis na dlugi spacer z małą.
Nie spimy od 6/ Ja nie mogłam sie obudzic taka spiaca byłam a ona gotowa do zabawy
Zjadła miche kaszy takiej gestej i poszła wlasnie spac.
Nie chce jesc z butelki mleka ma juz 4 gule na gornych dziaslach. Maluszek widacc ze ja boli bo nawet mocno buzki nie otwiera by jesc i delikatnie z lyzeczki zbiera.

dzis zwiekszam dawke tabletek o jedną wiecej. A jutro w ogole jedną dawke zamieniam na większą czyli tak jakbym brała 3 tabletki masakra......

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

juz nie raz chciałam cos podobnego napisac.Przyuwaz ze ja sie na temat fotelikow nie odzywam
U nas identiko
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
spódnica a poniżej płaszcz i szalik
Bardzo ładny wiosenny kolor
Cytat:
Ja tylko napisałam jakie ja mam wrażenie
Pewnie jest tak jak piszecie, ale naprawdę można odnieść mylne wrażenie. W szczególności patrząc z boku.

Czasami mam też wrażenie, że porobiły nam się grupki. Że więcej się pisze z daną osobą, z inną mniej. Że innym ciężko tu się wbić...
No dobra, ale nie wylewam już swoich żalów czy pretensji. Nie chcę, żeby tu były jakieś spięcia.
Smutno mi, że tak piszesz...Szkoda byłaby ogromna gdyby rozlecial się taki fajny wątek

Co do nieodpisywania na wszystkie posty, to rzadko mogę się skupić tak na 100% na czytaniu i w rezultacie często uciekają mi posty, niekiedy, wstyd się przyznać, ale widzę czyjś post dopiero przy cytacie w innym poście i potem się zastanawiam jak go przeoczyłam

Cytat:
Podobno już od przyszłego tyg temp na plusie
Przerażają mnie tylko znowu te roztopy, nie cierpię tego, już tak ładnie ziemia podeschła i teraz znowu wszędzie będzie multum błota
Ehh, kalosze to moje drugie imię
Cytat:
Fajny

Co do zakupów drogich/tanich to nie wydaje mi się żeby chwalone były tylko drogie. Jak to kobiety lubimy zakupy, lubimy się nimi chwalić i pokazywać i nieważne czy są drogie czy nie. Każdy kupuje to co mu się podoba i na co go stać.
Nas nie stać na wakacje w tym roku-żadne, nawet krajowe, nie potnę się przecież z tego powodu.
Uwielbiam buszowanie po lumpeksach czego niestety teraz nie robię, bo nie mam jak z małym. Poluję na używki z all. Nowe ciuszki dla małego można na palcach dwóch rąk policzyć a większość to prezenty.
Nie kupuję drugiej spacerówki, fotelika na razie też nie.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 14:07   #3081
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
boski!moja kolezanka hce sprzedac taki pchacz ja sie zastanawiam czy nie odpipuc dla R. Skoro juz zaczyna stawac to niwiem czy to by niebył dobry pomysł?
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
my po spacerku, ale dzisiaj wieje teraz gotuję obiad dla nas i małego, na parze
ja robiłam rosol małej dam juz jej porcje odlozyłam z makaronem marchewka porą mięskiem itp, bedzie szamac za jakies pol godizny, a na drigie mam sos z ziemniaczkami. Mala tez juz jadla troszke ale nie jakis z torebki czy cos, no i nie duzo bo wbrew gadaniom ciotek poloznych etc niewiem czy moze. Musze sie zapytac pediatry we wtorek ide niech zobaczy jej te dziasła bo ma straszne

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

nie poloznych tylko pielegniarek srodowiskowych bo jak osttanio unas jedna byla to mowila ze R powinna juz jesc wsyztsko i sos z ziemniakami powinan spokojnie zjadac i jeszcze wiele innych ale poki co to nie wydziwiam bo sie boje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 14:09   #3082
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dziewczyny nie irytujcie się, że niektóre posty są omijane. Przyznać się szczerze która ma na forum tyle czasu co w ciąży? Myślę że żadna. Bardzo często jest tak że czytam forum na komórce - zresztą tak jak teraz, a potem tylko odpisuje z pamięci. Wtedy zdarza mi sie wiele pominąć. Moje posty też są omijane, jednak kładę to wszystko na karb tego że mamy mniej czasu, ale mimo to chcemy utrzymywać ze sobą kontakt.

Stary 2013-03-17, 14:15   #3083
wanilllka82
Wtajemniczenie

Marysiu Haniu wcale nie wyglądasz bez makijażu tak jak napisałaś masz dobre geny tylko pozazdrościć, bardziej rzuca mi się w oczy to że na zdjęciach jesteś smutna niż "za młoda" :P (mam ten sam problem)
Kuba no i za umiejętności! trzymam też za jutro, trochę Ci zazdroszczę
a cena fotelika ;0
Mamcia zdrowia
Karolina powrót dobrze Ci zrobi fajnie że małżon się zaangażuje tak jak powinien od dawna
agunia pomysł z kupieniem pantofli do zabawy świetny! muszę koniecznie to wypróbować, z ulubionych zabawek mamy tez butelkę z wodą i z makaronem
phdwao fajny kolor płaszczyka zapachniało wiosną
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Co do nieodpisywania na wszystkie posty, to rzadko mogę się skupić tak na 100% na czytaniu i w rezultacie często uciekają mi posty, niekiedy, wstyd się przyznać, ale widzę czyjś post dopiero przy cytacie w innym poście i potem się zastanawiam jak go przeoczyłam
też tak mam nie zawsze tez mam czas wszystko nadrobić :/

i nikt tu nie myśli chyba o rozwalaniu wątku? tak jak natalka napisała, znamy się nie od dziś i jeśli ktoś ma coś na wątrobie to powinien to napisać

no i napiszę jeszcze raz - jakby któraś chciała romer king plus w dobrej cenie, prawie nowy, oczywiście bezwypadkowy to mam na zbyciu

Czas edycji: 2013-03-17 o 14:19
Stary 2013-03-17, 14:27   #3084
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie no przyznam że byłam w szoku ile spisałyście :0 nie przeczytałam jeszcze wszystkiego ale mniej więcej wiem dlaczego, no więc u nas jest tak że prawie wszystko mamy używane po starszych dzieciach w rodzinie, i wózek i spacerówkę i fotelik do karmienia i zabawki - nie jestem wymagająca, dlatego np mogłam dołożyć do maty piankowej czy nosidła, z zabawek kupiłam Małęmu kulę hulę(niewypał) i matę obie używane ( + kilka mniejszych zabawek i książeczek) dlatego ja się nie chwalę zakupami bo porostu ich nie robię - a chwalenia się - nie przechwalania - zakupami jest tu ostatnio baaaardzo dużo (mi to nie przeszkadza)

ja bardzo lubię Twoje posty

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Dziewczyny nie irytujcie się, że niektóre posty są omijane. Przyznać się szczerze która ma na forum tyle czasu co w ciąży? Myślę że żadna. Bardzo często jest tak że czytam forum na komórce - zresztą tak jak teraz, a potem tylko odpisuje z pamięci. Wtedy zdarza mi sie wiele pominąć. Moje posty też są omijane, jednak kładę to wszystko na karb tego że mamy mniej czasu, ale mimo to chcemy utrzymywać ze sobą kontakt.
ja też nie raz, nie dwa chciałabym napisać więcej, odpisać na większą liczbe postów (nawet teraz) - tylko możliwości brak, chęci są
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 14:38   #3085
Mandragorrka
Zakorzenienie

Linka dobrze powiedziane chęci są, możliwości brak

Wanilka mam nadzieję że uda Ci się sprzedać fotelik.

Stary 2013-03-17, 14:42   #3086
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ja bardzo lubię Twoje posty

Mandi uda się na pewno, a jak sie nie uda to zostanie dla naszego na za rok a sprzedamy Britaxa znajomej która dopiero jest w ciąży no albo ja zajdę w ciąże i wtedy będą potrzebne dwa (tak szczerze to troche mi go szkoda no ale w dwóch jeździć nie będzie)

Czas edycji: 2013-03-17 o 14:43
Stary 2013-03-17, 14:44   #3087
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Sol teraz zjada niecały mały słoiczek obiadku i cały owoców, kaszki prawie wcale, ja juz się tym nie przejmuje
dziewczyny piszecie o obiadkowym słoiczku??moja to już dość długo zjada cały.....kaszki też nie chce wcale-ależ się tym dzieciakom gusty zmieniają

Wanillko ty zamówiłaś też tego britaxa??jak dotrze mogę Cię prosić o fotki N. w nim??bo N. to duży chłopiec, moja Lilka do małych nie należy i jestem ciekawa jaki on obszerny jest
Stary 2013-03-17, 14:48   #3088
Mandragorrka
Zakorzenienie

Wanilka kolejna ciaza to też jakieś rozwiązanie

Stary 2013-03-17, 14:57   #3089
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

Wanillko ty zamówiłaś też tego britaxa??jak dotrze mogę Cię prosić o fotki N. w nim??bo N. to duży chłopiec, moja Lilka do małych nie należy i jestem ciekawa jaki on obszerny jest
tak w tej chwili mam dwa z tym że nie mam fotek, zrobię Ci jak będziemy gdzieś jechać, jest obszerny, spokojnie się zmieści to duży fotelik
Stary 2013-03-17, 15:01   #3090
pumas
Zakorzenienie

Poczytałam i trochę się zszokowałam, jakie można odnieść wrażenia po czytaniu tej samej lektury.......... Może wynika to z tego, że tak rzadko tu bywam i nie czytam wszystkiego zawsze, ale staram się być na bieżąco i ogólny sens dyskusji łapać, czasem wdając się w szczegóły, a może z tego, że inaczej patrzę na pewne rzeczy.

Nadalko, Soleilko, nie zauważyłam, żeby ktokolwiek tutaj przechwalał się na potęgę o swoich drogich zakupach. Żaden przykład nie przychodzi mi do głowy, chyba że swój własny o macie skip hop? Hmmm.
Jak pewnie zauważyłyście, jestem jedną z nielicznych, która nie mówi, co kupiła dziecku. Powód jest prosty - zapominam i nie mam czasu na takie opowieści.

Również nie uważam, że tanie = złe = brak miłości do dziecka = niebezpieczeństwo ITD. Absurd i tyle.
Jestem pewna, że każda z nas - pomimo sytuacji finansowej-lepszej czy gorszej - nie wydaje niewiadomo ile tylko dlatego, że coś jest gadżeciarskie, trendy, lansiarskie i cool. Jeśli tak uważacie, to chyba wam się grupy wiekowe pomyliły, sorry.

A co do pomijania postów i tworzenia się grupek - moje posty prawie zawsze są pomijane, to widać, ale nie jest to moim życiowym problemem.

To tyle.

Pogoda piękna, nawet maleństwo na spacerze było z tatą. Mam dziś teściów po południu, ale się cieszę...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości