Słońce coraz wcześniej wschodzi i kolejna PMka zaraz za mąż wychodzi ! PM2013 cz.44 ! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-17, 10:29   #1261
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Słońce coraz wcześniej wschodzi i kolejna PMka zaraz za mąż wychodzi ! PM2013 c

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
nie wszystkie zmiany są fajne
po sam ślub dużo nie zmieni, bo już i tak jesteśmy po cywilnym
A jakie będą te niefajne?
Stary 2013-03-17, 10:29   #1262
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Słońce coraz wcześniej wschodzi i kolejna PMka zaraz za mąż wychodzi ! PM2013 c

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A jakie będą te niefajne?
w sumie źle napisałam - nie chodzi o to, że nie wszystkie zmiany nie są dobre, ale po prostu niektórych się boję, mimo iż wiem, że będą lepsze dla nas Jednak będą niosły za soba pewne minusy

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2013-03-17 o 10:31
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:30   #1263
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
w sumie źle napisałam - nie chodzi o to, że nie wszystkie zmiany nie są dobre, ale po prostu niektórych się boję, mimo iż wiem, że będą lepsze dla nas
Aaa, rozumiem.
Stary 2013-03-17, 10:32   #1264
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, rozumiem.
prawdopodobnie bowiem wyjedziemy z PL mimo iż TŻ ma tu dobra pracę Powodem jest lepsza praca tam no i lepsze zarobki

Ale przeraża mnie pozostawienie tutaj wszystkiego.

No ale zobaczyymy jak to dalej będzie
Stary 2013-03-17, 10:33   #1265
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
prawdopodobnie bowiem wyjedziemy z PL mimo iż TŻ ma tu dobra pracę Powodem jest lepsza praca tam no i lepsze zarobki

O, a dokąd?
Stary 2013-03-17, 10:34   #1266
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
O, a dokąd?
Norwegia
Stary 2013-03-17, 10:35   #1267
Calipso88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Co do pierwszego akapitu to nadal twierdzę że jeśli komuś zależy to będzie nieważne co na zaproszeniu zostanie wpisane. A jeśli ma w nosi to nieważne co będzie i tak się nie pojawi.

Nie wydaje mi się żeby akurat miesiąc przed musiała być. Zaraz poszukam czy czegoś nie mam w papierach ze spotkań... bo coś tam ksiądz dla nas rozdawał Ale i tak jestem ciekawa jak to wygląda tym bardziej że za niecałe 3 tygodnie chcemy iść podpisywać protokół.
Ja oczywiście nie uważam, żeby to był błąd. Oczywiście, tak jak komuś piszesz- jak zależy i tak przyjdzie. U nas po prostu pisaliśmy wszystkich, ale my nawet dawaliśmy dzieciom osobno zaproszenia, żeby się czuły wyróżnione. Wiem, że co niektórzy uważają to za przesadę, ale jak dawałam dzieciakom, to widziałam, że podobało im się to, że zostały potraktowane tak dorośle

Cytat:
u nas też słonko świeci, ale jakoś tak mnie naszło
myślę o przyszłości co będzie dalej, bo prawdopodobnie wiele zmian nas czeka po slubie
Ale to przecież pozytywnie To chyba po prostu się rozmarzyłaś, co??

Cytat:
Mam coś takiego:

Spotkanie II - 3 miesiące przed ślubem, spisanie protokołu, wymagane dokumenty, zapowiedzi po spisaniu protokołu i tam kolejny podpunkt:

"Wielce wskazana jest spowiedź przedślubna (tzw. pierwsza spowiedź przed ślubem) przed spisaniem protokołu kanonicznego badania narzeczonych i zgłoszeniem się na zapowiedzi".

I dalej mam:
Spotkanie III - tydzień przed ślubem, spisywanie aktu małżeństwa, doniesienie brakujących dokumentów
"przedkładamy brakujące dokumenty:
- o przystąpieniu do sakramentu pokuty - dwie spowiedzi przedślubne u dowolnie wybranego spowiednika (jedna przed spisaniem protokołu; druga w tygodniu przed ślubem; przystępując do konfesjonału proszę zaznaczyć, że jest to spowiedź przedślubna pierwsza lub druga)"

i tu kolejne podpunkty o dokumentach itd.

No i teraz niby przy spotkaniu II spowiedź jest zalecana, ale w III że jednak przed spisaniem protokołu. Więc jakby każą a nie zalecają...
Tzn szczerze Ci powiem - nie pamiętam, żeby nam coś takiego mówili, ale na pewno nie mówili, że ta druga spowiedź musi być tydzień przed ślubem. Zapytam jeszcze księdza, żeby nie było wpadki, ale tego nam na bank nie mówili.

RAZEM OD : 3.V 2009r
Calipso88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:37   #1268
FlightlessBird
Zakorzenienie

widzę, że dyskusja o spowiedzi - u nas zawsze ta 2 spowiedź (nas i tak obejmuje 1), jest dzień przed slubem
Stary 2013-03-17, 10:38   #1269
Calipso88
Zadomowienie

Cytat:

No risk no fun Nie no to poważna decyzja, więc na pewno jest się czego obawiać - zostawić wszystko i jechać do obcego kraju zaczynać od zera... Sama też bym myślała o tym, ale jak już się tu ma dom, a TŻ ani me ani be z językami, to już inaczej się na to patrzy, ale kto wie... może i nas propozycje zagraniczne w końcu skuszą - lekarzy wszędzie potrzebują

Ah, uciekam Kochane...śniadanie by trzeba zjeść Potem plany z TŻ.

Życzę Wam pięknej niedzieli!!

RAZEM OD : 3.V 2009r
Calipso88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:39   #1270
nancy1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
sliczne gratuluje talentu
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
jakie słodkie te pudełeczka. Bardzo ładnie wyszły
Cytat:

ślicznie Ci wyszły
Cytat:
Napisane przez Calipso88 Pokaż wiadomość
są śliczne!!!
Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

szacun! są piękne! To robiłaś je samodzielnie od podstaw?

dziękuję za opinie. Cieszę się ze się podobają Pudełka były robione w 100% przeze mnie. Od projektu po wykonanie
godz 14:00
nancy1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:40   #1271
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
No risk no fun Nie no to poważna decyzja, więc na pewno jest się czego obawiać - zostawić wszystko i jechać do obcego kraju zaczynać od zera... Sama też bym myślała o tym, ale jak już się tu ma dom, a TŻ ani me ani be z językami, to już inaczej się na to patrzy, ale kto wie... może i nas propozycje zagraniczne w końcu skuszą - lekarzy wszędzie potrzebują

Ah, uciekam Kochane...śniadanie by trzeba zjeść Potem plany z TŻ.

Życzę Wam pięknej niedzieli!!
miłej niedzieli
Oj mój TŻ języki ma w małym palcu, w Norwegii już był i umie świetnie język
No i my jakby nie było mamy tutaj mieszkanie to też trochę utrudnia decyzję

Ja licze, że może jednak zostaniemy, nie kasa jest najważniejsza a tutaj też nam dobrze
Stary 2013-03-17, 10:42   #1272
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja oczywiście nie uważam, żeby to był błąd. Oczywiście, tak jak komuś piszesz- jak zależy i tak przyjdzie. U nas po prostu pisaliśmy wszystkich, ale my nawet dawaliśmy dzieciom osobno zaproszenia, żeby się czuły wyróżnione. Wiem, że co niektórzy uważają to za przesadę, ale jak dawałam dzieciakom, to widziałam, że podobało im się to, że zostały potraktowane tak dorośle

Ale to przecież pozytywnie To chyba po prostu się rozmarzyłaś, co??

Tzn szczerze Ci powiem - nie pamiętam, żeby nam coś takiego mówili, ale na pewno nie mówili, że ta druga spowiedź musi być tydzień przed ślubem. Zapytam jeszcze księdza, żeby nie było wpadki, ale tego nam na bank nie mówili.
Zaproszenie oddzielnie daliśmy tylko kuzynce TŻta bo jakoś dobry kontakt obie rodziny mają. Oddzielne dostaną moi kuzyni z zagranicy bo nie zmieścili się na jednym z rodzicami. A w zasadzie dla rodziców przygotowaliśmy wcześniej a chłopaków mieliśmy tylko na kopertę wpisać i w ostatniej chwili mama stwierdziła że jednak tak będzie nieładnie bo za bliska rodzina. I albo dopisać do rodziców albo oddzielne dla nich zrobić.
I chrześniak TŻta dostał, bo zostały nam jakieś resztki, a on 3 lata to i tak zaraz zniszczy. A tym sposobem po prostu obyło się bez awantury że wszyscy w domu dostali tylko nie on. A podobno mega się cieszy zaproszeniem, ciągle z nim chodzi i wszystkim pokazuje
Nie mówiąc już o tekstach "o dziękuje wam", "teraz jestem naprawdę szczęśliwy", "przyjdę na wasz bal" i podobnych

A druga spowiedź nie tydzień przed a w tygodniu przed Równie dobrze może to być piątek przed samym ślubem albo niedziela podczas mszy
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:42   #1273
jjulkaaa
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny!

Super, że wrzuciłyście tą stronę z bolerkami i welonami. Zapewne bardzo mi się przyda.
A czy któraś zamawiała już coś od nich? Bo ciekawa jestem jakości tego co wysyłajś

Cytat:
Napisane przez nancy1985 Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić:

Skończyłam pudełka z upominkiem dla gości.

96 pudełek - wyciętych, sklejonych, załadowanych rafaello, zawiązanych

No i 83 dni do ślubu

Wczoraj byliśmy zapraszam moją chrzestną, siedzieliśmy 2 h. JAk tak dalej pojdzie do ślubu się z zaproszeniem nie wyrobimy:P Dziś mój chrzestny

Piękne

Cytat:
Napisane przez mukoli Pokaż wiadomość

Wlasnie niestety nie mam takiej mozliwosci. Mieszkam za granica. Do Polski m.in przylecialam specjalnie na przymiarke sukni.
Jade na slub 2 tygodnie przed i 10 dni przed slubem przymiarka nr 2. Jestem taka zla ze nie mam innej mozliwosci:/

Jak myslicie dziewczyny zadzwonic do szefowej przed przymiarka czy dopiero jak na 2 przymioarce bedzie dalej taka tepa rozmowa????[COLOR="Silver"]
A te zmiany na które się zgodziłaś to powodują,że teraz będzie coś zmieniać w tej sukni bezposrednio? Bo jeśli np. coś będzie odcinać z sukni, zmieniac tak, ze później nie da się tego cofnąć, to bym na Twoim miejscu zadzwoniła i zatrzymała te poprawki.
Chociaz przyznam, że na 10 dni przed ślubem to już mało czasu. Zapewne dobra krawcowa ze wszystkim zdąży, ale ja bym chyba się bardzo denerwowała, gdyby od tej przymiarki zalezało de facto jak moja suknia będzie finalnie wyglądać.

Edytowane przez jjulkaaa
Czas edycji: 2013-03-17 o 10:43
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:53   #1274
Viollet87
Zakorzenienie

A'propos spowiedzi przed spisywaniem protokołu - skąd się wtedy bierze kartki do spowiedzi? trzeba specjalnie po nie iść do księdza? nie uśmiecha mi się to, 15 km w jedną stronę po kartki jechać? pff może uda się spisać protokół przed pierwszą spowiedzią.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:55   #1275
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
A'propos spowiedzi przed spisywaniem protokołu - skąd się wtedy bierze kartki do spowiedzi? trzeba specjalnie po nie iść do księdza? nie uśmiecha mi się to, 15 km w jedną stronę po kartki jechać? pff może uda się spisać protokół przed pierwszą spowiedzią.
My mamy miejsce na podpis do spowiedzi na kartkach, które dostaliśmy po zakończeniu nauk w Kościele.
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:57   #1276
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jjulkaaa Pokaż wiadomość
My mamy miejsce na podpis do spowiedzi na kartkach, które dostaliśmy po zakończeniu nauk w Kościele.
u mnie nic takiego nie ma

jak dobrze, że mamy tylko jedną spowiedź
Stary 2013-03-17, 11:02   #1277
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Hmm... my dostawaliśmy na naukach przedmałżeńskich Więc te nasze już od września leżą w teczce i czekają aż ruszymy podbijać konfesjonały
Natomiast ksiądz jeszcze mówił że zazwyczaj księża są przygotowani i w kancelarii czy gdzieś można je dostać. Więc nawet w kościele do którego chodzisz możesz podejść do księdza, powiedzieć że potrzebujesz kartkę do spowiedzi ślubnej i on Ci ją da Nie musisz koniecznie jechać tam gdzie będzie podpisywany protokół
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:16   #1278
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Norwegia
Cytat:
miłej niedzieli
Oj mój TŻ języki ma w małym palcu, w Norwegii już był i umie świetnie język
No i my jakby nie było mamy tutaj mieszkanie to też trochę utrudnia decyzję

Ja licze, że może jednak zostaniemy, nie kasa jest najważniejsza a tutaj też nam dobrze
No to czeka was ciężka decyzja.

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny!

Super, że wrzuciłyście tą stronę z bolerkami i welonami. Zapewne bardzo mi się przyda.
A czy któraś zamawiała już coś od nich? Bo ciekawa jestem jakości tego co wysyłajś
Dopiero od niedawna oni chyba istnieją, wczoraj odkryłam tą stronę.
Stary 2013-03-17, 11:48   #1279
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Hmm... my dostawaliśmy na naukach przedmałżeńskich Więc te nasze już od września leżą w teczce i czekają aż ruszymy podbijać konfesjonały
Natomiast ksiądz jeszcze mówił że zazwyczaj księża są przygotowani i w kancelarii czy gdzieś można je dostać. Więc nawet w kościele do którego chodzisz możesz podejść do księdza, powiedzieć że potrzebujesz kartkę do spowiedzi ślubnej i on Ci ją da Nie musisz koniecznie jechać tam gdzie będzie podpisywany protokół
Ooo, to zaraz zerknę na nasze kartki od nauk na bank jest tam miejsce na pieczątki z poradni, ale ze spowiedzi chyba nie... Ale racja, jakby co to wezmę te kartki z najbliższego kościoła, nie muszą być z tego w którym ślubujemy. Chyba Zresztą spowiedź i tak będzie w innym kościele, przynajmniej ta pierwsza.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:51   #1280
perfuzja
Zakorzenienie

Impreza się udała, ostatni goście wyszli koło 3h. A teraz zostało tylko sprzątanie.
No i mam katar...

Cytat:

Rzeczywiście trudna decyzja. Brakuje Wam tu czegoś? Miałabyś co robić w Norwegii?
Stary 2013-03-17, 12:07   #1281
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Impreza się udała, ostatni goście wyszli koło 3h. A teraz zostało tylko sprzątanie.
No i mam katar...

Rzeczywiście trudna decyzja. Brakuje Wam tu czegoś? Miałabyś co robić w Norwegii?
miałabym co robić - zajmować się naszymi dziećmi, tak jak tutaj
Brakuje nam tego, że w tym kraju nigdy nie wiadomo co dalej... Mam dośc tego chorego kraju - po prostu
Stary 2013-03-17, 12:10   #1282
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Brakuje nam tego, że w tym kraju nigdy nie wiadomo co dalej... Mam dośc tego chorego kraju - po prostu
No tak, praca na cały etat
Pewnie musisz sie zastanowić najbardziej czy byłabyś w stanie siedzieć nonstop z dziecmi w obcym kraju, gdzie nie będziesz miala rodziny do pomocy i mało znajomych - przynajmniej na początku.

Planujesz zupełnie zrezygnować z pracy zawodowej czy wrocić do niej po odchowaniu dzieci?
Stary 2013-03-17, 12:13   #1283
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, praca na cały etat
Pewnie musisz sie zastanowić najbardziej czy byłabyś w stanie siedzieć nonstop z dziecmi w obcym kraju, gdzie nie będziesz miala rodziny do pomocy i mało znajomych - przynajmniej na początku.

Planujesz zupełnie zrezygnować z pracy zawodowej czy wrocić do niej po odchowaniu dzieci?
w zawodzie niestety nie mam szans u nas na pracę tam prędzej znalazłabym pracę w przedszkolu
a po odchowaniu dzieciaków chce wrócić do pracy
Stary 2013-03-17, 12:25   #1284
panacea
Zadomowienie

Cytat:
bardzo dobra decyzja.. mój TŻ nie zarabia najgorzej, ale od 15 maja będzie już na bezrobociu, zrezygnował i zaraz po ślubie wyjeżdżamy.. nie mamy nic do stracenia, więc jedziemy..

1.12.13
1.08.14

20.10.15
panacea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 12:27   #1285
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panacea Pokaż wiadomość
bardzo dobra decyzja.. mój TŻ nie zarabia najgorzej, ale od 15 maja będzie już na bezrobociu, zrezygnował i zaraz po ślubie wyjeżdżamy.. nie mamy nic do stracenia, więc jedziemy..
w naszym przypadku to ja jestem bezrobotna od 3 tygodni, bo się zwolniłamA gdzie chcecie wyjeżdżać?Nie przeraża Was to?
Chcecie wyjechać na stałe?
Stary 2013-03-17, 12:29   #1286
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Hej Kobietki!!

Jest niedziela a ja nie wiem gdzie ręce włożyć!! Przez to,że Tż przylatuje jednak teraz mam kupę roboty na którą miałam mieć 2 tygodnie więcej
Tak serio to dzisiaj powinnam się spakować - bo jednak jadnę na 5 dni i muszę pamiętać o spakowaniu butów do sukni i sweterka, który chce przymierzyć do niej. Poniedziałek - nie mam kiedy, rano do synka kumpeli, do domu ( zakupy,sprzątanie), potem do maluszka którym się opiekuję po południu. Wracam, jest wieczór. Wtorek to samo. Środa rano do synka koleżanki, wracam, biorę torbę i lecę na autobus. No masakra
W piątek też all day w pracy, wczoraj też ( stałam na degustacji czekolady). Dzisiaj też miałam, ale jestem taka dobra,że cały towar poszedł, haha I dzisiaj nie miałabym co robić.

Muszę dzisiaj do kumpeli zadzwonić i jej powiedzieć o tym,że przychodzę tylko do końca marca, bo jak Tż będzie u mnie to ja nie wydolę tak. No i gdzie ja znajdę czas dla niego? A nie pójdę do niej dzisiaj, bo muszę w domu zrobić, to co mam - zwolnić szafkę dla niego, trochę jakichś wiosenno-świątocznych porządków itp, bo potem to nie będzie jak

Aaaa A salon+ jadalnia i Tż to właściwie jedno ogromne pomieszczenie, przedzielone hm... upiętą do ściany zasłonką ją też się wymieni

Edytowane przez AnonimowaMoni
Czas edycji: 2013-03-17 o 12:30
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 12:33   #1287
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Już sobie chciałam z Wami wczoraj popisać a tu się okazało, że jedziemy szukać sukienek i żakietów na wesele. I mnie też się dostało cosik, żebym na drugi dzień miała się w czym pokazać, bo chociaż nie będzie poprawin, to mam trochę gości nocujących i rano będziemy wspólnie jeść śniadanie, a potem jeszcze z innymi i rodziną obiad. No i musiałam przecież mieć sukienkę, nie? No i jak już wróciłam po 20 to nie miałam siły włączać kompa. No, ale byłam na próbnym makijażu. Nareszcie czułam się w nim swobodnie. Nie miałam żadnych eyelinerów i byłam przeszczęśliwa, że tak się da. (bo ja się sobie z kreskami nie podobam, po prostu) W wersji ślubnej będę miała troszkę przyciemniony jeszcze, no i oczywiście kępki No to daję fotki, a resztę dorzucę do klubu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04910.jpg (30,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04911.jpg (32,6 KB, 42 załadowań)
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 12:34   #1288
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
w naszym przypadku to ja jestem bezrobotna od 3 tygodni, bo się zwolniłamA gdzie chcecie wyjeżdżać?Nie przeraża Was to?
Aaa, to dlatego zaczęlaś się znowu dużo udzielać Jakoś umknęło mi to. Było tak źle w pracy?
Stary 2013-03-17, 12:37   #1289
panacea
Zadomowienie

Cytat:
ja pracę mam dorywczą (jestem niańką na telefon) a TŻ rzuca pracę.. na początek Anglia, później pewnie też do Norwegii, zobaczymy jak to się potoczy.. Generalnie TŻ strasznie panikuje, bo on taki domator i uwielbia stabilizację, a tu wiesz całe życie do góry nogami. Ja się nie boję wcale :P niby nie chcemy na stałe, tzn. jak się coś poprawi w Polsce to wrócimy..

1.12.13
1.08.14

20.10.15
panacea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 12:38   #1290
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, to dlatego zaczęlaś się znowu dużo udzielać Jakoś umknęło mi to. Było tak źle w pracy?
no niestety - byłam kierownikiem naszego punktu, ale z takim szefem nie dało się pracować - wieczne pretensje mimo iż na prawdę wyrabiałam mu niezła premię. Zwykły cham...
Pomijając fakt, że obiecywał umowę o pracę, a w końcu chciał żebym pracowała na czarno (przynajmniej w części) Ja się na takie coś nie godzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości