|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
404 Not Found
|
Dot.: Słońce coraz wcześniej wschodzi i kolejna PMka zaraz za mąż wychodzi ! PM2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce coraz wcześniej wschodzi i kolejna PMka zaraz za mąż wychodzi ! PM2013 c
w sumie źle napisałam - nie chodzi o to, że nie wszystkie zmiany nie są dobre, ale po prostu niektórych się boję, mimo iż wiem, że będą lepsze dla nas
Jednak będą niosły za soba pewne minusy
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2013-03-17 o 10:31 |
|
|
|
#1263 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1265 |
|
404 Not Found
|
O, a dokąd?
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1267 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To chyba po prostu się rozmarzyłaś, co?? Cytat:
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że dyskusja o spowiedzi - u nas zawsze ta 2 spowiedź (nas i tak obejmuje 1), jest dzień przed slubem
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no to poważna decyzja, więc na pewno jest się czego obawiać - zostawić wszystko i jechać do obcego kraju zaczynać od zera... Sama też bym myślała o tym, ale jak już się tu ma dom, a TŻ ani me ani be z językami, to już inaczej się na to patrzy, ale kto wie... może i nas propozycje zagraniczne w końcu skuszą - lekarzy wszędzie potrzebują ![]() Ah, uciekam Kochane...śniadanie by trzeba zjeść Potem plany z TŻ. Życzę Wam pięknej niedzieli!!
|
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za opinie. Cieszę się ze się podobają Pudełka były robione w 100% przeze mnie. Od projektu po wykonanie
06.05.2012 Narzeczeni 08.06.2013 godz 14:00
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj mój TŻ języki ma w małym palcu, w Norwegii już był i umie świetnie język No i my jakby nie było mamy tutaj mieszkanie to też trochę utrudnia decyzję Ja licze, że może jednak zostaniemy, nie kasa jest najważniejsza a tutaj też nam dobrze
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chrześniak TŻta dostał, bo zostały nam jakieś resztki, a on 3 lata to i tak zaraz zniszczy. A tym sposobem po prostu obyło się bez awantury że wszyscy w domu dostali tylko nie on. A podobno mega się cieszy zaproszeniem, ciągle z nim chodzi i wszystkim pokazuje Nie mówiąc już o tekstach "o dziękuje wam", "teraz jestem naprawdę szczęśliwy", "przyjdę na wasz bal" i podobnych ![]() A druga spowiedź nie tydzień przed a w tygodniu przed Równie dobrze może to być piątek przed samym ślubem albo niedziela podczas mszy
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#1273 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Super, że wrzuciłyście tą stronę z bolerkami i welonami. Zapewne bardzo mi się przyda. A czy któraś zamawiała już coś od nich? Bo ciekawa jestem jakości tego co wysyłajś ![]() Cytat:
Piękne ![]() Cytat:
Chociaz przyznam, że na 10 dni przed ślubem to już mało czasu. Zapewne dobra krawcowa ze wszystkim zdąży, ale ja bym chyba się bardzo denerwowała, gdyby od tej przymiarki zalezało de facto jak moja suknia będzie finalnie wyglądać. Edytowane przez jjulkaaa Czas edycji: 2013-03-17 o 10:43 |
||
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
A'propos spowiedzi przed spisywaniem protokołu - skąd się wtedy bierze kartki do spowiedzi? trzeba specjalnie po nie iść do księdza? nie uśmiecha mi się to, 15 km w jedną stronę po kartki jechać? pff
|
|
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
My mamy miejsce na podpis do spowiedzi na kartkach, które dostaliśmy po zakończeniu nauk w Kościele.
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc te nasze już od września leżą w teczce i czekają aż ruszymy podbijać konfesjonały ![]() Natomiast ksiądz jeszcze mówił że zazwyczaj księża są przygotowani i w kancelarii czy gdzieś można je dostać. Więc nawet w kościele do którego chodzisz możesz podejść do księdza, powiedzieć że potrzebujesz kartkę do spowiedzi ślubnej i on Ci ją da Nie musisz koniecznie jechać tam gdzie będzie podpisywany protokół
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#1278 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na bank jest tam miejsce na pieczątki z poradni, ale ze spowiedzi chyba nie... Ale racja, jakby co to wezmę te kartki z najbliższego kościoła, nie muszą być z tego w którym ślubujemy. Chyba Zresztą spowiedź i tak będzie w innym kościele, przynajmniej ta pierwsza.
|
||
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Impreza się udała, ostatni goście wyszli koło 3h. A teraz zostało tylko sprzątanie. No i mam katar... Rzeczywiście trudna decyzja. Brakuje Wam tu czegoś? Miałabyś co robić w Norwegii?
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brakuje nam tego, że w tym kraju nigdy nie wiadomo co dalej... Mam dośc tego chorego kraju - po prostu
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie musisz sie zastanowić najbardziej czy byłabyś w stanie siedzieć nonstop z dziecmi w obcym kraju, gdzie nie będziesz miala rodziny do pomocy i mało znajomych - przynajmniej na początku. Planujesz zupełnie zrezygnować z pracy zawodowej czy wrocić do niej po odchowaniu dzieci?
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam prędzej znalazłabym pracę w przedszkolu ![]() a po odchowaniu dzieciaków chce wrócić do pracy
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo dobra decyzja.. mój TŻ nie zarabia najgorzej, ale od 15 maja będzie już na bezrobociu, zrezygnował i zaraz po ślubie wyjeżdżamy.. nie mamy nic do stracenia, więc jedziemy..
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie chcecie wyjeżdżać?Nie przeraża Was to?Chcecie wyjechać na stałe? |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki!!
Jest niedziela a ja nie wiem gdzie ręce włożyć!! Przez to,że Tż przylatuje jednak teraz mam kupę roboty na którą miałam mieć 2 tygodnie więcej Tak serio to dzisiaj powinnam się spakować - bo jednak jadnę na 5 dni i muszę pamiętać o spakowaniu butów do sukni i sweterka, który chce przymierzyć do niej. Poniedziałek - nie mam kiedy, rano do synka kumpeli, do domu ( zakupy,sprzątanie), potem do maluszka którym się opiekuję po południu. Wracam, jest wieczór. Wtorek to samo. Środa rano do synka koleżanki, wracam, biorę torbę i lecę na autobus. No masakra W piątek też all day w pracy, wczoraj też ( stałam na degustacji czekolady). Dzisiaj też miałam, ale jestem taka dobra,że cały towar poszedł, haha I dzisiaj nie miałabym co robić.Muszę dzisiaj do kumpeli zadzwonić i jej powiedzieć o tym,że przychodzę tylko do końca marca, bo jak Tż będzie u mnie to ja nie wydolę tak. No i gdzie ja znajdę czas dla niego? A nie pójdę do niej dzisiaj, bo muszę w domu zrobić, to co mam - zwolnić szafkę dla niego, trochę jakichś wiosenno-świątocznych porządków itp, bo potem to nie będzie jak ![]() Aaaa A salon+ jadalnia i Tż to właściwie jedno ogromne pomieszczenie, przedzielone hm... upiętą do ściany zasłonką ją też się wymieni
Edytowane przez AnonimowaMoni Czas edycji: 2013-03-17 o 12:30 |
|
|
|
#1287 |
|
Wtajemniczenie
|
Już sobie chciałam z Wami wczoraj popisać a tu się okazało, że jedziemy szukać sukienek i żakietów na wesele. I mnie też się dostało cosik, żebym na drugi dzień miała się w czym pokazać, bo chociaż nie będzie poprawin, to mam trochę gości nocujących i rano będziemy wspólnie jeść śniadanie, a potem jeszcze z innymi i rodziną obiad. No i musiałam przecież mieć sukienkę, nie?
No i jak już wróciłam po 20 to nie miałam siły włączać kompa. No, ale byłam na próbnym makijażu. Nareszcie czułam się w nim swobodnie. Nie miałam żadnych eyelinerów i byłam przeszczęśliwa, że tak się da. (bo ja się sobie z kreskami nie podobam, po prostu) W wersji ślubnej będę miała troszkę przyciemniony jeszcze, no i oczywiście kępki No to daję fotki, a resztę dorzucę do klubu.
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś umknęło mi to. Było tak źle w pracy?
|
|
#1289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) a TŻ rzuca pracę.. na początek Anglia, później pewnie też do Norwegii, zobaczymy jak to się potoczy.. Generalnie TŻ strasznie panikuje, bo on taki domator i uwielbia stabilizację, a tu wiesz całe życie do góry nogami. Ja się nie boję wcale :P niby nie chcemy na stałe, tzn. jak się coś poprawi w Polsce to wrócimy..
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijając fakt, że obiecywał umowę o pracę, a w końcu chciał żebym pracowała na czarno (przynajmniej w części) Ja się na takie coś nie godzę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

godz 14:00

klik!
I dzisiaj nie miałabym co robić.
A salon+ jadalnia i Tż to właściwie jedno ogromne pomieszczenie, przedzielone hm... upiętą do ściany zasłonką