|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
ja miałam 1,3 przy 7,75cm dzieciu
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie w dziś rozpoczynającym się 14tym tygodniu
Wczoraj zasnęłam o 19tej i spałam do 5tej .Wstałam o tej 5tej rześka,że szok ![]() Mąż po raz pierwszy od dłuższego czasu nie ma dziś szkolenia-dopiero za tydzień ![]() Udanej niedzieli Cytat:
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie bylo 1,3 przy 6,98cm i generalnie na wykresiku co wyglada jak siatka centylowa mlode bylo ponizej 5%. czyli generalnie ponizej jakiejs tam normy
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Ja właśnie miałam z medicoveru i było za darmo
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Ja ponownie zażyczyłam sobie młode ziemniaczki z mizerią. TŻ zrobi, a ja jade pochodzic po halach targowych w Rzgowie
z dwojga złego TŻ woli robic obiad.---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- To może masz bogatszy pakiet medyczny albo były jakieś wskazania...ja sobie odpuscilam, nawet nie z uwagi na koszt, ale bardziej, ze lekarz nie widzial powodow...mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
my idziemy do rodziców moich na obiad-zamówiłam sobie buraczki na ciepło i surówkę z pora, będą jeszcze kluski śląskie i mięsko
no i rosołek zupa numer 2 zaraz po pomidorowej
|
#997 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
masakra. Przed snem np. zejść z WC i jeszcze nie zdążę się położyć albo ledwo się położę i juz mi się chce. Parę kropel, a uczucie jakbym miała w sobie Niagarę. Bardzo często też czuje, ze mu się chce i nie mogę, musze siedzieć długo i gadać sobie „si, si, si" albo naciskać papierem toaletowy na wrażliwe miejsce, koszmar. :banghead: Długo, ja tydzień czekałam, ja bym na Twoim miejscu zapytała o wynik wcześniej. A nóż juz będzie.
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Będę sprawdzała na koncie, mam nadzieję, że wyniki będą wcześniej, bo 27 mam wizytę u mojej lekarki i dobrze by było, żeby je przy mnie zinterpretowała.
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra z tym sikaniem...ale dobrze wiedziec ze nie jestem sama...ja teraz wstaje kilka razy w nocy, wczesniej nie wstawalam ale teraz sie boje ze znow mnie zablokuje
|
|
|
|
#1000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjem jak są zalane sosem albo czymś, ale też bez szału... Staram się nadrabiać owocami, ale wiem że trzeba warzywa i mam potem wyrzuty sumienia jak nic warzywnego nie zjem cały dzień. Chyba zacznę robić kanapki w formie złożonej bułki, napcham tam kiełków, awokado czy coś, zaleję ketchupem i zakryję serem - może zadziała ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Piję codziennie wodę z odrobiną aptecznego soku z żurawiny wielkoowocowej tak profilaktycznie. Polecam
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
![]() Ja tez sikam caly czas ;/nie chce mi sie w nocy wstawac. Gdzie ta wiosnaaaaaaaaaaaa, chcialabym juz posiedziec sobie na sloneczku w letniej bluzce
|
#1002 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
parametry tych badań krwi są w normie. Były też wliczone nowe prawdopodobieństwa wad, dużo niższe niż te podstawowe. Będzie dobrze Ja przez ten dziadoski refluks wstawałam raz w nocy i przed ciąża. U mnie to norma była. A teraz jak mi się zdarzy wstać 2 razy to sukces jest. Bywa, że 5 razy się budzę albo np. co 2h. Porządnie wyspać się nie da w ten sposób. A bywa tak, że czuje się jakbym miała zapalenie pęcherza tylko bez bólu. Ciągle czuje, ze mi się chce siku, non stop, a tam kropelka. Na szczęście mam tak raz na jakiś czas, bo nie dałabym rady gdyby to było ciągle.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-17 o 10:54 |
|
|
|
|
#1003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Noo mi od kilku dni ślinka cieknie,ale ciągle coś dostajemy od rodziców i nie mam kiedy zrobić.
Cytat:
Masz śliczną córeczkęA ja od mojej ginki dostałam skierowanie do kliniki i miałam z nfz (jedynie za płytkę płaciłam) i ten test Pappa też za darmo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I ja np. nie piję soków z koncentratu. Tata kupuje mi W Auchanie soki tłoczone z owoców,ale są bez konserwantów i jeszcze rozcieńczam je wodą,żeby było jak najmniej cukru. Dzisiaj mamy iść powiedzieć Teściom,boję się. Z moimi Rodzicami to była przyjemność,ale nie wiem jak zareagują Teściowie.Niby mają już dwoje wnuków, bardzo ich kochają,no ale...wydaje mi się,że ciągle traktują mojego męża jak dziecko... A ma któraś z Was taką tabelkę jakie jest prawdopodobieństwo wad genetycznych przy określonym wieku kobiety?Bo szukam,a nie mogę znaleźć, a gdzieś mi mignęło.
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-03-17 o 10:32 |
||||
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1006 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-17 o 10:47 |
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
butterfly ale w koncu udalo ci sie zrobic siusiu? Ja w czwartek nie moglam sie wysikac gdzies tak od 9 do 15 i to byl horror...myslalam ze mnie rozerwie i jak siedzialam na wc to tez ryczalam
a jak juz ze mnie to spuscili to ryczalam z ulgi na kozetce haha
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek bałam się pijąc to mleko,że sobie zaszkodzę i będę miała tak jak ty.No ale ryzyk-fizyk...
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
Ja dzis zauwazylam ze pojawila mi sie piekna linea nigra![]() Dzidzia nadal pokopuje co jakis czas ale nie jest to za czesto ![]() i wogole chyba łapie mnie jakies chorobsko.Nos zatkany no i w nocy jeszcze dreszcze do tego Musze zrezygnowac z basenu na jakis czas..Matal sliczne zdiecie Edzika Twojego Mi 20 tydzien wypada na poczatku kwietnia wiec juz jakos wtedy pojde zrobic te usg 3d Mam nadzieje ze dzidzia sie ustawi do zdiecia tak jak Twoj brzdąc
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja niemam podobno bakteri w moczu ale mi raz wyniki wychodza dobre a raz masakra, ale kupie sobie cos zurawinowego do picia
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak w srode ide do swojego ginekologa i poprosze by jeszcze raz spojrzal na moje NT, moze Babel bedzie spokojniejszy i da sie zmierzyc dobrze, bo tak jak mowilam wg mnie wzial fote ktora udalo mu sie cyknac, a sama widzialam ze wachal sie czy z niej zmierzyc czy probowac dalej, ale mial opoznienie ponad 30 min i moze chcial szybciej to zalatwic... co do studiow polskich za granica to juz w kilku krajach dawno to praktykuja... na pewno na przykład w Holandii |
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
24t2d dokładnie mam na wyniku badania
![]() Także mówię, dla mnie przed 20 tc to za wcześnie, zwłaszcza, że 20-21 można od razu połówkowe zrobić i przy okazji 3d ![]() ![]() Witam się z bólem głowy... Przywieźliśmy z działki zestaw Tomka i przyjaciół dla Edzika i ciuchcie chodzą od rana, już nie moooooooooooooogę
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
butterfly Witaj
Ja muszę się wam przyznać, że w piątek wybrałam się do fryzjera i... naszło mnie na zmiany. Postanowiłam się obciąć. I z włosów mniej więcej do pach ściachałam na krótko. Tzn cały kark odkryty, ale jeszcze nie całkiem krótko. Fryzjerka powiedziała: "na razie zostawimy takie, oswoisz się z krótkimi i następnym razem jak będziesz chciała to będzie jeszcze krócej". I powiem szczerze, że jest tak jak zawsze jak dość mocno ścinam włosy. Tzn na początku zawsze nie do końca jestem przekonana co do fryzury. Hmmm już myślę kiedy mi odrosną. Ale liczę na to, że mi przejdzie i się przyzwyczaję, a wręcz spodoba mi się nowy fryz. Mąż mówi, że mu się podoba i podobno nie mówi tego, żeby było mi miło tylko tak uważa. Obym za parę dni się otrząsnęła. Ehhh... ![]() A tak w ogóle to zaczynam dziś 15 tc, do tego ładna dziś pogoda i wieczorem wybieram się na koncert Renaty Przemyk. ![]() ![]()
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja ostatecznie zawsze żałuję, że ściełam
|
|
|
#1015 |
|
Rozeznanie
|
Ja w tej chwili też żałuję, ale liczę na to że się oswoję i będzie ok. Jak nie to znów zapuszczamy...
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza.. kazdy delektuje sie ta piekna pogoda
i niedzielnymi obiadkami
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ja zjadłam tak pyszny rosół że nie pamiętam kiedy ostatnio taki jadłam! mmm pychota i właśnie zamierzam wziąć mojego czworonoga i idziemy na dłuższy spacer, trochę jestem wkurzona ale tylko troszeczkę i akurat się przewietrzę i będzie może ok
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Na kostce, bulionetce czy swoim wywarze? Mi mój ostatnio nie smakuje. Ciągnie mnie do chemii. Wolę ten rosół z vifona
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
ja już dawno po obiadku, teraz zjadłam 2 jabłka
i pękam
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dzis moja odwaga osiagnela swoj szczyt
zwazylam sie po 3 miesiacach (bez 3 dni) przytylam 1.6 kg ![]() a wy ile przytylyscie w 1 trymestrze???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

no i rosołek zupa numer 2 zaraz po pomidorowej 

Zjem jak są zalane sosem albo czymś, ale też bez szału... Staram się nadrabiać owocami, ale wiem że trzeba warzywa i mam potem wyrzuty sumienia jak nic warzywnego nie zjem cały dzień. 

Masz śliczną córeczkę