|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
to ja moze lepiej pojde juz spac
|
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak a propos zaginionych gdzie jest LadyMagnolia? |
|
|
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Vwictoria kciuki za jutro
![]() Mandi jak to gdzie złożyć podanie? U małża ![]() Dep, Twoje posty to chyba akurat każda z nas bardzo chętnie czyta Cytat:
![]() Blue, lubię Twoje poczucie humoru! Cytat:
![]() ad.2 czy moje dziecko jest jedynym które nie akceptue żadnej butelki, żadnego niekapka? |
||
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
wieeeeeeeeem
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-03-17 o 22:19 |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Lata świetlne temu dawałam korki z języków obcych i kurczę, niezła kasa z tego była!! Mnie się to bardzo opłacało i miałam stałych uczniów, kilku w tygodniu po 2x. Mogłam to nazwać stałym dochodem, ale mimo wszystko - dorywczym.
Idę spać, pobudeczka o 6. |
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Racja, Dep i jak przemyślałaś sprawę z blogiem? |
|
|
|
|
#3189 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kucharzem, ale on gotować nie lubi ( ![]() Cytat:
![]() Wiesz, on za mało otwiera buzię i wsysa sutka między zęby, a to boli. Próbuję mu ją rozszerzać, ale efektów brak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3190 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polubiłam ten wątek i Was i naprawdę żałuję, że nie dołączyłam wcześniej ![]() Tak to już z tymi teściowymi jest Ale moja mama niewiele lepsza, też były przeprawy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Depoison chyba zapomniała ile ma tu zwolenniczek założenia bloga ![]() Też zmykam, dobrej nocy
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-17 o 22:34 |
|||
|
|
|
#3191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, gryzienia nie zazdroszczę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Wiki ![]() dla Jasia za nowe umiejętności!
|
|||
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.sync.pl/
Taki bank, w którym można założyć konto, gdzie za płatność internetową dostaje się 5% zwrotu. Ostatnio dostaliśmy prawie 130zł ![]() ![]() Dałby radę ![]() Dobrej nocy! |
|
|
|
#3193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekarka mi powiedziała że jak nie przekona sie do słoiczków to mogę mu od 9 miesiąca dawać z mojego talerza a Fabi tak chyba lubi? jej bardziej chodziło o duże kawałki a wiemy że istnieje BLW leniuszek z Fabisia, wiem o czym mówisz bo N robi tak samo, książkowo przystawia się tylko jak śpi, z tym że on jakoś tak zasysa że nie zahacza o zęby, współczuje bo wiem jaki okropny to ból Linka jedyny niekapek który Mały toleruje totaki Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-17 o 22:53 |
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Młody zasnął więc mogłam poczytać co dzisiaj naskrobalyscie. Czytam z tel więc odpowiadam z pamięci
swoją droga ta niedziela była plodna w posty![]() Na początku kciuki dla Wvictorii aby powrót do pracy był przyjemny ![]() My wozimy młodego za kierowca, ja przeważnie siedzę z przadu ale bywalcy sytuacje awaryjne gdy musiałam D. Zabawiac w tyle. Ogólnie młody jest bardzo grzeczny w podróży ![]() Phdwao fajny gest ze strony teściów, wykorzystaj go jak należy ![]() Blue fajna sprawa z tymi korkami, zawsze jakiś grosz wpadnie ![]() Mój synek zaakceptował doidy cup, ładnie z niego pije. Tylko nie wiem czemu tak go ciągnie do butelki od piwa ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Sol straszysz tymi zębami podczas karmienia mój to Odstawia takie akrobacje odstawia przy karmienia, ze masakra! Tak jak Wanillka pisze prawidłowo je tylko w nocy ![]() Haniu my dostaliśmy ten bouncer na chrzest, czasami młodego tam wsadzam ale siedzi tam max 5-10 minut, raz na kilka dni. Jakoś bardzo go to nie jara. Sol skoro Tz nie jest zadowolony z zawodu to może chciałby sie przekwalifikować, jakieś kursy zrobic czy coś??
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-03-18 o 10:29 |
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prędzej czy później mróz puści ![]() tam miało być cukry oczywiście
|
|
#3196 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Pokasowało mi cytaty- dziękuję za odpowiedzi co do emotek- widzę, że tylko moje się nie ruszają, czyli awaria gdzieś w moim kompie
![]() Dzięki za odpowiedzi o kaszce. Napisałam że przeszło po boboticu otóż nie, ucieszyłam się za wcześnie, przysnął na 15 min na bujaczku a potem ryczał wniebogłosy aż nie poszedł spać- na rękach, w wanience, podczas wycierania i smarowania, uspokoił się na butelce i śpi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja pochodzę z Dolnego Śląska ![]() Widzę, że Dep już napisała najważniejsze zabytki.We Wrocławiu Dodałabym Ostrów Tumski z katerą,Plac Solny+ rynek z wejściem na wieżę widokową kościoła św.Elżbiety, Panoramę Racławicką, Halę Stulecia z Pergolą i ogrodem japońskim. Z innych ciekawostek dolnośląskich kaplica czaszek w Czermnej niedaleko Kudowy, sanktuarium w Krzeszowie, ruchome szopki w Wambierzycach. Jak sobie przypomnę to dopiszę ![]() A w zamku Książ miałam studniówkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u nas Lovi została zdecydowanie odrzucona, próbowałam kilka razy, teraz służy mi jako miarka bo ma wyraźną skalę ![]() Dziekuję Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam jak wsadzić fotelika w trzydrzwiowym do tyłu a po drugie wolę go mieć blisko bo nadal sporo ulewa . Ja jako pasażer nie jeżdżę praktycznie wcale, może ze 2-3 razy przez te 7 miesięcy.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
kasikkka pisz, pisz ewurka po porodzie się odzywała raz, może dwa... Dziewczyny zaczynają się odzywać dopiero wtedy jak trafiają na listę zaginionych choć jest parę które na niej są ale jednak już chyba nie wrócą.
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Hej zdycham mala dawala czadu cala noc chyba nam idzie zabek bo mala od wczoeaj sie tak alini ze az jej z buzi kapie. Tymczasem lece. Bajo!
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam z rana. Z przykrością stwierdzam, że chyba pierwszy raz od narodzin małej jestem niewyspana. W nocy młoda miała kłopoty ze spaniem, przez część nocy nie spała. Nawet cycuś nie pomagał. Do tego ma katar. Czyżby zęby? Nie mam pojęcia, jednak mam nadzieję, że taka nocka się nie powtórzy
|
|
|
|
#3200 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej znowu od 6 nie spie. A moje dzieco mnie obudzilo w ten sposob ze przyszło do mnie(spi z emna w lozku) weszło na mnie obrociło sie (byla plecami i glową na mnie) i ja ja przytuliłam zasneła jeszcze na 15 minut
i teraz odkad staje w lozeczku musze uwazac bo dzis stanela na kolanach i firanke chciala lapac złapała i puscila sie lozeczka w efekcie poleciala do tylu i walnela tylem glowy w szczebelki spojrzala na mnie czy widzialam i sie usmiechnela. Szogun maly![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
Cytat:
moja dalej ma te gule, ale odziwo spala ladnie tak jak zawsze tyle ze sie rzucala po calym lozku wiec ja juz nie spalam za dobrze.Musze dzis kupic wode morska do noska bo niemam a wlasnie balam sie ze kataru dostanie bo poszlysmy wczoraj do kolezanki a jej synek chory byl i podobno juz wyzdrowiał a wczoraj widzialam ze jeszcze mial katar i kaszlał.......... balam sie ze podłapie. Dalam odrazu wit c. Narazie jest ok...
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. My dzisiaj mamy ostatnią dawkę antybiotyku
![]() Musimy przejść się po sklepach i kupić rolety
|
|
|
|
#3202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jej byłoby super się spotkać doprawiam koprem, pietruchą, majerankiem, odrobiną soli, ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią Cytat:
![]() Cytat:
to się musiała męczyć, u nas ostatnio nie ma kataru ale nosek wciąz przytkany i wciąz baboki kulki w nosie![]() hej! dziewczyny myslam z emi dzis serce wyskocyz, co ja przezyłam, zostawiłam małego siedzącego, za pleckami mial asekuracyjnie poduszki, wzięłam odkurzacz zeby syzbko przeleciec podłogi i byłam w korytarzu odwaracam sie by skontrolowac Jasia a on leży twarzą na panelach i sie nie rusza, boze myslalam ze zejde z aarz tak się zleklam, podbiegłam do nieog a on lezał tak i próbowął na mnie spojrzec, kamien spadł mi z serca, przez ten ułamek sekundy miałam najczarniejsze myśli
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-18 o 08:18 |
|||
|
|
|
#3203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kiedys tak małą znalazłam w łóżeczku leżącą na twarzy i nie ruszającą się. PIję kawę i czekam az mała usnie musze dzis zaczac robic porzadki na swieta
|
|
|
|
|
#3204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale nic nowego nie napiszę....zastanawiałam się i do głowy też przyszła mi Szklarska, Kudowa(kaplica czaszek), Książ.....Legnica dla mnie nie jest zbyt ciekawa, ale pod nią jest Legnickie Pole z pięknym kościołem i rekonstrukcją bitwy pod Legnicą....podobała mi się też Polanica Zdrój Dep, Karolina-z jakich miast jesteście??pewnie pisałyście, ale ten tego-skleroza.... pytanie do znających się na rzeczy-czy kompresja zdjęć w archiwizatorze do formatu rar zmniejsza ich jakość??
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Na szczęście Młoda obudziła się o 7 Heh, nie ma reguły to moje Dziecko. Wczoraj wstała o 9...Phdwao, współczuję tego strachu, który przeżyłaś ![]() Dziewczyny, widzę, że nocki nieciekawe... Masakra z tymi ząbkami! ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Wg mnie nie. |
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao współczuję, musiało to wyglądać przerażająco!
Fabian doi smoczka koniec świata
|
|
|
|
#3207 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak poza tym to gratuluję ci bardzo osiągnięć dietkowych ![]() mandi ![]() Cytat:
z apetytem u małej jest różnie czasem otwiera ładnie dzioba, a czasem jak się załupi to nie ma mocnych na nią i to nie ma reguły czy słoiki, czy moje zupkiad. 2 u nas to samo, z buzi się leją potoki śliny, gryzie coś non stop, a tak trwa już chyba 3 miesiąc, a zębów jak nie było tak nie ma ![]() ad.3 współczuję przeżyć u nas nocka standardowa, czyli nie bardzo udana Hanuśka nadal wstaje na cyca w nocy, a poza tym też śpi bardzo niespokojnie i budzi się srylion razy w ciągu nocy przestałam już liczyć nie wiem kiedy to się skończy... teraz popijam kawkę a mała ćwiczy na dywanie podnoszenie się na czworaka, już czasem jej się udaje, ale jeszcze mimo wszystko częściej wstaje na kolankach i łokciach ![]() no i z uporem maniaka non stop pakuje mi się pod ławę, ja ją przełożę w drugi koniec dywanu, ledwo zdążę się obejrzeć, a ona turla się i pełznie spowrotem pod ławę
|
||
|
|
|
#3208 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet ulewa samą śliną czasem![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie też czeka zakup rolet tylko ze do okien dachowych, na razie w sypialni mam na stałe zasłonięte kocykiem i pinezkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mąż jest wrocławiakiem z dziada pradziada (nawet się nie wymeldował stamtąd)Pumka- jeszcze mi przyszło do głowy jakbyś szukała jakiejś rozrywki na wieczór (oprócz clubbingu, bo tego masz we Wro do wyboru do koloru) polecam wybrać sie na spektakl grupy Ad Spectatores. Jak mieszkałąm tam to chodziłam regularnie. Oni robią przedstawienia w różnych ciekawych miejscach typu opuszczony wagon, stary browar, wieża ciśnień, itp. Kiedyś byłam na przedstawieniu w podziemiach dworca gdzie widzowie wraz z aktorami przechodzili z pomieszczenia do pomieszczenia, nie było krzeseł każdy siadał na czym chciał. Same spektakle są również świetne U nas noc kiepska, znów dawałam bobotic masowałam brzuszek i dziąsła. |
|||||
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas wcześniej były żaluzje, ale jak wymieniali okna, to je zabrali. Teraz jak razi, to |
|
|
|
|
#3210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do picia, nie toleruje niekapka (kupiłam z aventu) i go gryzie zamiast pić. Przy obiadku zaczełam jej dawać pić z kubeczka i piła chętnie więc kupiłam ten doidy kubek. Co prawda dużo wypluwa i rozlewa i jest potem cała do przebrania ale i tak się cieszę że pije. Tak więc niekapka innego nie kupuję(szkoda mi kasy) liczę że się nauczy pić z kubka ![]() Mam pytanie do mam co dzieci mają ząbki górne i dolne, czy wasze dzieci czasem zgrzytają tymi ząbkami?moja tak robi a mnie ciarki przechodzą jak to słyszę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

u nas teraz Młody przy tym klęczy i wciska po kolei wszystko co się da 

próbowałam, ale nie wyszło

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a butelkę Młody też tylko z canpolu, z żadnej innej na "kształt piersi" nie chce a z tej tak

Polubiłam ten wątek i Was i naprawdę żałuję, że nie dołączyłam wcześniej 

, gryzienia nie zazdroszczę 

koniec świata