|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Dzień dobry
Ja się pytam: gdzie jest wiosna? U nas rano było - 13 stopni. Śniegu kupa... No ileż tak można? Cytat:
![]() na pewno się uda. Tylko potrzeba trochę czasu, żeby sobie wszystko jakoś zorganizować Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Kupowałam teraz na amazonie fotelik britax first class plus Wanilllce (poprosiła o pomoc bo my już biegli co i jak) w promocji i właśnie nam obciążyli konto więc wiemy ile dokładnie on wyniósł w złotówkach - 522zł już z vat-em i przesyłką, także opłaca się, taniej w Pl się nie dostanie (i pomyśleć, że on w smyku kosztuje coś koło tysiaka chyba - wvictoria Ty coś o tym pisałaś, dobrze pamiętam?)
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że tak nie napisałaś
![]() Z pracą Tż to jakaś kpina. Wypłata, że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać... Z samochodem trudna sprawa. A Twoja mama nie ma prawka? Idealna sytuacja jak ona by miała samochód, a Ty mogłabyś sobie czasem go pożyczyć |
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia dużo zdrówka dla Was obu
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Mamcia zdrówka dla Was
Cytat:
I liczę, że już będzie ciepło.Cytat:
|
||
|
|
|
#3066 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- ale dziś już siedemnasty! Niedobrze mi już od tego śniegu i mrozu, ble!
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno już od przyszłego tyg temp na plusie
Przerażają mnie tylko znowu te roztopy, nie cierpię tego, już tak ładnie ziemia podeschła i teraz znowu wszędzie będzie multum błota
|
#3068 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Z pracą kiepsko. A kim on z zawodu? Dobrze pamiętam, że kucharz? Ja mam w rodzinie 2 kucharzy, obaj pracują w zawodzie i zarabiają dobrą kasę. Z tym, że oni obaj pracują w hotelach. Cytat:
3 drzwi przy dziecku to nieporozumienie. Cytat:
Według mnie mocno przesadzona kwota w porównaniu z tym po ile chodzi na allegro. Ale na amazon to naprawdę super oferta.Mamcia, zdrowia dla Was obu
Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2013-03-17 o 12:12 |
||||
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
biorąc pod uwagę, że w dużym sklepie z artykułami dziecięcymi w Krk, wcale nie najtańszym, ten fotelik był za 750zł, to cena naprawdę z kosmosu...
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
My już po łowach. Ogólnie bez szału, ale udało nam się kupić taki pchacz za 5f (w super stanie, jak nowy)
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie? Teraz TŻ ma 50 zł dniówki, ale w tydzień wypracuje tyle, co tam w miesiąc ![]() Na szczęście w maju zaczynają się wesela
|
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w rewelacyjnej cenie.też ostatnio rozglądałam się na all za takim. Nic ciekawego nie widziałam. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Dobra, koniec wizażowania. Małż dzisiaj jedzie na mecz, więc ja zbieram się do mamy i tam pójdę z młodą na spacer. Pięknie świeci słońce, chociaż nie jest zbyt ciepło. Miłego dnia kobietki |
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie miał napisany szczegółowy plan i ma się dostosować.Nasz nie kapie, ale mały nie chce z niego pić |
|
|
|
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz to niewiem
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
no przyznam że byłam w szoku ile spisałyście :0 nie przeczytałam jeszcze wszystkiego ale mniej więcej wiem dlaczego, no więc u nas jest tak że prawie wszystko mamy używane po starszych dzieciach w rodzinie, i wózek i spacerówkę i fotelik do karmienia i zabawki - nie jestem wymagająca, dlatego np mogłam dołożyć do maty piankowej czy nosidła, z zabawek kupiłam Małęmu kulę hulę(niewypał) i matę obie używane ( + kilka mniejszych zabawek i książeczek) dlatego ja się nie chwalę zakupami bo porostu ich nie robię - a chwalenia się - nie przechwalania - zakupami jest tu ostatnio baaaardzo dużo (mi to nie przeszkadza)grupki też zauważyłam, moje posty za bardzo często ignorowane dlatego zdarzają mi się kilkudniowe przerwy, często mam wrażenie że nie ma to znaczenia to że piszę, są osoby które jednak je zauważają dlatego wciąż jestem Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-17 o 13:09 |
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później odpowiem na resztę postów, bo Fabi się drze ![]() Wanilko ile słoiczka Nikoś teraz zjada? Bo Fabiś je pół małego I powiedz mi, jak długo przygryzał Ci nieświadomie sutki? Bo Fabi teraz tak zaczął zaciskać ząbki, właśnie nieświadomie i sutki są w strasznym stanie, karmienie bardzo boli |
|
|
|
|
#3077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wózek kupiliśmy używany bo wolałam taki niż nowy w tej samej cenie (chodziło mi i łatwość składania, aluminiową ramę itp.). Ubranka miałam po moim chrześniaku i jego siostrze. Kupiłam kilka zabawek i jakichś pierdółek ale szału nie ma ![]() Wiesz, moje posty też są czasem ignorowane
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Wtajemniczenie
|
Sol teraz zjada niecały mały słoiczek obiadku i cały owoców, kaszki prawie wcale, ja juz się tym nie przejmuje
przygryzał mi tylko przy ząbkowaniu albo jak jest przysypany, spróbuj go wtedy odłączyć, pomachać palcem i powiedzieć stanowczo "nie wolno", N bardzo szybko oduczył się przygryzania Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-17 o 13:36 |
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
my po spacerku, ale dzisiaj wieje
teraz gotuję obiad dla nas i małego, na parze
|
|
|
|
#3080 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem pod wielkim wrażeniem jego umiejętności, Chyba jest liderem wśród sierpniowych dzieci Fajnie że masz wiele możliwości i chętnych do opieki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do nieodpisywania na wszystkie posty, to rzadko mogę się skupić tak na 100% na czytaniu i w rezultacie często uciekają mi posty, niekiedy, wstyd się przyznać, ale widzę czyjś post dopiero przy cytacie w innym poście i potem się zastanawiam jak go przeoczyłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do zakupów drogich/tanich to nie wydaje mi się żeby chwalone były tylko drogie. Jak to kobiety lubimy zakupy, lubimy się nimi chwalić i pokazywać i nieważne czy są drogie czy nie. Każdy kupuje to co mu się podoba i na co go stać. Nas nie stać na wakacje w tym roku-żadne, nawet krajowe, nie potnę się przecież z tego powodu. Uwielbiam buszowanie po lumpeksach czego niestety teraz nie robię, bo nie mam jak z małym. Poluję na używki z all. Nowe ciuszki dla małego można na palcach dwóch rąk policzyć a większość to prezenty. Nie kupuję drugiej spacerówki, fotelika na razie też nie. |
|||||||
|
|
|
#3081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- nie poloznych tylko pielegniarek srodowiskowych bo jak osttanio unas jedna byla to mowila ze R powinna juz jesc wsyztsko i sos z ziemniakami powinan spokojnie zjadac i jeszcze wiele innych ale poki co to nie wydziwiam bo sie boje
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie irytujcie się, że niektóre posty są omijane. Przyznać się szczerze która ma na forum tyle czasu co w ciąży? Myślę że żadna. Bardzo często jest tak że czytam forum na komórce - zresztą tak jak teraz, a potem tylko odpisuje z pamięci. Wtedy zdarza mi sie wiele pominąć. Moje posty też są omijane, jednak kładę to wszystko na karb tego że mamy mniej czasu, ale mimo to chcemy utrzymywać ze sobą kontakt.
|
|
|
|
#3083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marysiu Mamcia zdrowia Haniu wcale nie wyglądasz bez makijażu tak jak napisałaś masz dobre geny tylko pozazdrościć, bardziej rzuca mi się w oczy to że na zdjęciach jesteś smutna niż "za młoda" :P (mam ten sam problem)Kuba no i za umiejętności! trzymam też za jutro, trochę Ci zazdroszczę a cena fotelika ;0 ![]() Karolina powrót dobrze Ci zrobi fajnie że małżon się zaangażuje tak jak powinien od dawna ![]() agunia pomysł z kupieniem pantofli do zabawy świetny! muszę koniecznie to wypróbować, z ulubionych zabawek mamy tez butelkę z wodą i z makaronem phdwao fajny kolor płaszczyka zapachniało wiosną Cytat:
nie zawsze tez mam czas wszystko nadrobić :/i nikt tu nie myśli chyba o rozwalaniu wątku? tak jak natalka napisała, znamy się nie od dziś i jeśli ktoś ma coś na wątrobie to powinien to napisać no i napiszę jeszcze raz - jakby któraś chciała romer king plus w dobrej cenie, prawie nowy, oczywiście bezwypadkowy to mam na zbyciu Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-17 o 14:19 |
|
|
|
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Linka dobrze powiedziane chęci są, możliwości brak
![]() Wanilka mam nadzieję że uda Ci się sprzedać fotelik. |
|
|
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Mandi uda się na pewno, a jak sie nie uda to zostanie dla naszego na za rok a sprzedamy Britaxa znajomej która dopiero jest w ciąży no albo ja zajdę w ciąże i wtedy będą potrzebne dwa (tak szczerze to troche mi go szkoda no ale w dwóch jeździć nie będzie)
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-17 o 14:43 |
|
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wanillko ty zamówiłaś też tego britaxa??jak dotrze mogę Cię prosić o fotki N. w nim??bo N. to duży chłopiec, moja Lilka do małych nie należy i jestem ciekawa jaki on obszerny jest
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka kolejna ciaza to też jakieś rozwiązanie
|
|
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym że nie mam fotek, zrobię Ci jak będziemy gdzieś jechać, jest obszerny, spokojnie się zmieści to duży fotelik
|
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam i trochę się zszokowałam, jakie można odnieść wrażenia po czytaniu tej samej lektury.......... Może wynika to z tego, że tak rzadko tu bywam i nie czytam wszystkiego zawsze, ale staram się być na bieżąco i ogólny sens dyskusji łapać, czasem wdając się w szczegóły, a może z tego, że inaczej patrzę na pewne rzeczy.
Nadalko, Soleilko, nie zauważyłam, żeby ktokolwiek tutaj przechwalał się na potęgę o swoich drogich zakupach. Żaden przykład nie przychodzi mi do głowy, chyba że swój własny o macie skip hop? Hmmm. Jak pewnie zauważyłyście, jestem jedną z nielicznych, która nie mówi, co kupiła dziecku. Powód jest prosty - zapominam i nie mam czasu na takie opowieści. Również nie uważam, że tanie = złe = brak miłości do dziecka = niebezpieczeństwo ITD. Absurd i tyle. Jestem pewna, że każda z nas - pomimo sytuacji finansowej-lepszej czy gorszej - nie wydaje niewiadomo ile tylko dlatego, że coś jest gadżeciarskie, trendy, lansiarskie i cool. Jeśli tak uważacie, to chyba wam się grupy wiekowe pomyliły, sorry. A co do pomijania postów i tworzenia się grupek - moje posty prawie zawsze są pomijane, to widać, ale nie jest to moim życiowym problemem. To tyle. Pogoda piękna, nawet maleństwo na spacerze było z tatą. Mam dziś teściów po południu, ale się cieszę... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

U nas rano było - 13 stopni. Śniegu kupa... No ileż tak można? 

Nawet nie wiem kiedy to zleciało.

I liczę, że już będzie ciepło.

zabawki niektóre tez mamy używane i nie jest to dla mnie żaden wstyd. Fotelik chciałabym kupić nowy, dobry bo bardzo duzo jeździmy i chciałabym mieć pewnos, ze mały jest bazpieczny. Wole sobie odmówić rożnych rzeczy aby mały go miał.

I w rewelacyjnej cenie.
A babce na filmiku jakoś tak to naturalnie wyszło...
Haniu wcale nie wyglądasz bez makijażu tak jak napisałaś
za jutro, trochę Ci zazdroszczę