|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Najlepszego dla Zuzi. Jasia, Mikołaja i Poli
ale dzisiaj dużo dzieciczków ma "urodziny" ![]() Zaraz nos mi odpadnie uciekłam od chorego Tż, a i tak coś mnie złapało Dziewczyny, które dzieci mają potwierdzoną skazę białkową przez alergologa?? ze sklepu z eco żywnością ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Udanego wypoczynku ![]() Cytat:
Ale Melka szybko ząbkuje, ząb po zębie. Oby kolejne były mniej bolesne Cytat:
i piękna Iza Cytat:
|
|
#2522 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej laski!
jak ja bym chciała, żebyście wy w ciągu tygodnia pisały tyle co w weekend, żebym miała czas nadrobić i poodpisywać po pracy ![]() no ale tak się raczej nie stanie choć pomarzyć można ![]() zanim zapomnę to od razu zdrówka dla chorujących mamusiek dzieciaczków i tatusiów my też przeziębieni z mężem, choć ja już dziś lepiej i gardło przestało boleć Lili na szczęście nie sprawia wrażenia chorej nawet katarku nie złapała od nas odpukać no i wszystkiego naj dla wszystkich świętujących w mijającym tygodniu maluszków Cytat:
co do szykowania jedzenia to ja też mam zawsze "wielkie" oczy i potem nie wiem, co z tym żarciem robić Cytat:
jeśli nie chcesz nie musisz mi odpowiadać Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
z tego co piszesz wniosek się nasuwa, że od żółtka to było Cytat:
Lili siada na razie tylko z pozycji półleżącej jak leży na moim lub męża brzuchu ale strasznie się giba jeszcze ciekawe, kiedy sama usiądzie?
|
|||||||
|
|
|
#2523 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super!!Cytat:
Cytat:
mi na poczatku tez sciagało, teraz juz nie...ale najczesciej dodaje jakis olej.serum ![]() Cytat:
cudne dzieciaczki! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- dziewczyny na lato to rozmiar 80 czy 86? Giulia ma tak z 68/9 cm teraz. |
|||||
|
|
|
#2524 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Wrócilismy i jesteśmy padnięci. Jutro nadrobie. Buziaki
|
#2526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Wszystkiego naj dla dzisiejszych jubilatów Dużo zdrówka chorującym Mam pytanie bo pisałyście że ryba moze wywołać silne reakcje alergiczne a jak Zuzia jadła już 2 razy i nic jej nie było to znaczy że ta reakcja już nie wystąpi bo jak przeczytałam o tych przypadkach co pisałyście to aż zamarłam ![]() dla Jagódki a mój leniuszek nie chce siedziećJutro będę nadrabiać bo dziś nie miałam czasu na wizaż bo byliśmy na urodzinach szwagra.
|
#2528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
tez słyszałam, ze maluchy juz tak szybko nie beda rosły.
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze coś się wbić nie mogę ostatnio.
![]() Sto lat dla Jasia, Poli, Zuzi i Mikołaja!!!
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super się tego słucha nie? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- zmykam się myć i spać jutro rano do pracy trzeba jechać |
|
|
|
|
#2532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupuję na wiosnę/lato 80, bo też już mi niejedna osoba mówiła, że dzieci nie rosną już tak szybko, chyba wam kiedyś pisałam już, że dzieci najczęściej zatrzymują się na parę miesięcy na rozmiarze 74 lub 80, info na podstawie wywiadu
. U nas to będzie 80- tak przypuszczam .---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
. Mam pytanie też, czy jak jadłam ryby podczas karmienia to jakaś reakcja by wystąpiła, czy dopiero jak dziecię bezpośrednio zje?aaa jeszcze o rozmiarach chciałam dodać, że ja urodziłam się ze "wzrostem" 56 cm, a w wieku 2 lat miałam 88 cm i to 75 centyl był, więc chyba z tymi rozmiarami na prawdę nie ma co szaleć, wygrzebałam swoja stara książeczkę zdrowia
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2013-03-17 o 22:19 |
|
|
|
|
#2533 | |||||
|
Zadomowienie
|
Łoo jerunum,ale nastukałyście kobiety,tego sie nie spodziewalam.W piatek podczytywalam Was w pracy jak byla minutka wolnego i myslalam,ze dzis nadrobie tylko weekendo,bo zawsze tak symbolicznie tylko troch postow bylo,a tu sie za glowe zlapalam.Bo my w rozjazdach bylismy i jakos nie udalo mi sie nic poczytac bo co w trasie odpalilam net w komorce to Marcel zaczynal marudzic i tyle żem poczytala:P
Cytat:
).Tak mysle,ze moglam jeszcze wziac te do muffinek i tarty ,ale mąż spojrzal na mnie takim wzrokiem,ze kolejny eksponat kupuje,ktory bede w kuchni przewalac z boku na bok.A ja mu pokaze i upiekę babę,a co? Macie jakis latwy przepis na smaczna babke?---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- OMG ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- [QUOTE=tamlin111;39799782]Proszę, bo to z klubu: QUOTE] Ale fajne przepisy,pozwolilam sobie skopoiowac,bo namietnie zbieram przepisy.Wyprobuje kilka przy najblizszej okazji |
|||||
|
|
|
#2534 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój Kuba to chyba jest największy na naszym wątku bo nosi 80Dobrej nocy....
|
|
#2535 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- [QUOTE=lukrecja_25;3981844 9]A my byliśmy na spacerku ponad 3h, w parku byliśmy karmić kaczki, na kawce w kawiarni,na placu zabaw karmilismy się i hustalismy się na huśtawce i było super. Potem zjedliśmy w domciu zupkę pogadaliśmy, zepsulismy dziadziowi laptopa (ale sam dal dzidkowi do zabawy)... No... Odwrócił nat pulpit bokiem i wyrwał dwa klawisze ... Teraz śpimy w wozeczku... Ciekawe jak długo bo nat od 2 dni ma problemy ze spaniem jakieś... Nooo... A od tego pulmexu u nas w Kielcach zmarło dziecko... Matka noworodka wysmarowala bo przeziebil się... I wystąpiła silna reakcja alergiczna...[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- O kurcze! W pulmexie i niektórych maściach rozgrzewających jes balsam peruwiański,który lubi uczulac ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
Ok,z grubsza nadrobilam i zmykam do spania,jutro zaczynamy kolejny tydzien pracy.Ale ten czas szybko leci.Dobrej nocki! Edytowane przez salud Czas edycji: 2013-03-17 o 23:19 |
|||
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Katiem - ja używam żelu hialuronowego tylko z olejem
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
Haj!
lidka ony sie zaczyna interesowac, dociera chyba powoli baaaaardzo powoli bo ponad miesiąc... Noo ale wcześniej tylko kasę dawał na Dzidka, teraz odwiedził nas ku.z drugi raz wczoraj ma być w środę znowu i w sobotę i niedziele...pogadalismy i potem mi wieczorem smsa napisał ze byłam taka fajna dla niego i mila i ze taka mnie kocha i może ze mną ciągle rozmawiać i ze wie ze jest idiota i w ogóle... Czyli zaczynamy się godzić ale powoli |
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
witam z rana, Młody śpi już drugi raz, obudził się o 5.20 gadzina
mała :-P monarika chyba to to żółtko... brawo dla Jagody za siad ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
my oczywiście kolejny dzień pobudka o 6 a było tak fajnie zabierałam malego zawsze do łóżka i spał dalej a ostatnio już nie chce . Zawsze też sobie gadal od rana a od wczoraj marudzi . W lozeczku się przekreca tak że się zaklinuje i potem marudzi ehh---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
I ja się witam. U nas pobudka o 6, ale słońce pięknie świeci to jakoś lepiej się wstaje
|
#2541 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Cytat:
i zdaje mi się, że to dlatego, że się rozwidnia coraz wcześniej, a nie mamy rolety na poddaszu ale dziś już tz powiedział, że zamawiamy ![]() gdzie te czasy, że mimo pobudki w nocy wstawał dopiero po 8B-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamus
Cytat:
KRAVEN Ja też chce słońce u nas ponuro :\ ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- I jeszcz Jas ma cały policzek zaczerwieniony ciekawe od czego
|
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() TZ znowu pojechal,my w nocy śmigamy chyba na Pomorze,przeraza mnie to :/ obrona w czw lub pt a dzis lub jutro dostane pytania do opracowania ja wiem ze obrona to tylko formalność ale sie boje prace pisalam sama ale jest dużo teorii i boje sie ze polegnę na tych pytaniach jeśli będą typowo teoretyczne..a Szymon zasnal wczoraj 22:30,obudzil sie z rykiem 45 min później..ewidentnie zęby bo uspokoil go dopiero żel na ząbkowanie potem pobudka o 4:30 i teraz dzieć wstal wlasnie i po lozeczku wędruje :p milego dnia
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-03-18 o 07:45 |
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Hej
3majcie kciuki jadę z Jasiem na badanie krwi pierwszy raz po Meksyku... |
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja porannie. Dziś moze z drugi, trzeci raz Jagoda całą noc spala w naszym łóżku. Cały czas chciala cycucha
zjadla o 19 210ml mm i zasnela. Od 21budzila się co godzinę to w koncu kolo północy wzielan ja do nas, bo jak się przyssala do cyca to oderwac jej nie moglam całą noc na jednym boku przespalam i cała polamana jestem. Jednak sie nawet wyspalam hehe---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
|
|
#2546 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
ją miałam pytania chyba tylko z pracy ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
moja jak weszła kilka tyg temu w rozm. 74 tak cały czas w nim jest i chyba jeszcze trochę pobędzie
oby, bo na lato mam większość nakupowanych 74/80 i same 80 86 mam dopiero na jesień.Pamietam, ze synekw rozm. 74 i potem w 80 bardzo długo też chodził. Cytat:
Cytat:
miałam upisany elaborat, po czym cyfrowy polsat mi się rozłączył (co sie zdarza notorycznie co kilka minut, przeklinam moment kiedy wzięłąmw nim internet więc skrótowo: Kubuś w nocy miał 38 st. i dłąwił się flegmą, nie wiem czy od kataru czy kaszel dojdzie wybudziłam go, dałam ibum forte, popił soczku i śpi nadal. Boję się o Izę, ale już nadzieja, ze jej nie zarazi znikła....Siostra dzwoniła, ze siostreznica też od wczoraj chora....no i wsio jasne a jak mówiłam w sobotę, że coś jej jest bo cała blada, oczy podkrążone i jest ciepła i charczy to mnie od glupków zwyzywała![]() o właśnie wstał - nie ma gorączki póki co....ale to chyba ibum jeszcze trzyma no i kaszel suchy ma:/
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() U nas pobudka o 5.30 i koniec spania. No trudno co zrobić jak dziecko wyspane,zadowolone chce się bawić. U nas piękna słoneczna pogoda ale jak zobaczyłam prognozę długoterminową to się załamałam w święta 2 stopnie ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- U nas rolety nie pomagają,ciemno jak nie wiem a Zuzia i tak wstaje
|
#2549 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Super, że zmądrzał, szkoda, że dopiero teraz , no ale niektórym trudno takie przemyślenia przychodzą.Cytat:
Cytat:
Kinga dzisiaj kończy 5 msc, szok, jak to minęło! ![]() No i wszystkiego najlepszego naszych półroczniaków Igi, Filipka i Kubusia
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2013-03-18 o 08:51 |
|||
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kurczę, martwię się bo Ala zrobiła prawie czarną kupkę co to może oznaczać?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

uciekłam od chorego Tż, a i tak coś mnie złapało 

i piękna Iza
na sekundę dosłownie ale z calkowicie płaskiego się dzwigla. Siedze i tel w ręce i czekam by uchwycic jak zrobi tak jeszcze raz

dałam małej na obiad ok 14 słoiczek z gerbera z królikiem z żółtkiem...zjadła pięknie później po jakiejś godzinie cycek i zaczęła być jakaś taka niespokojna nie wiedziałam o co może chodzić, myślałam, że może znowu głodna a ta nagle jak nie zacznie wymiotować 

.