|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11671 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Dzisiaj zjadłam:
6.00 - jajecznica z 2 jajek z plasterkiem szynki 8.45 - jabłko 10.30 - serek wiejski z ananasem mniam ( a tak nawiasem mówiąc to jest sens w ogóle jeść taki serek? więcej jest w nim węglowodanów..) 14.00 - ryż brązowy, ogórki kiszone z 2 chyba :P i 4-5 takie kotlety ala klopsiki nie do końca wiem czy należy to jeść;p 17.30 - trochę makreli w sosie pomidorowym... malutko 20.00 - serek wiejski jest ok?
|
|
|
|
#11672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczypie mnie wtedy jak mam takie tarde kiwi:P Ale za każdym razem jak wchodze do kuchni i widze te kiwi to az mi ślinka cieknie i musza sie je zjeść:P |
|
|
|
|
#11673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepszy zwykły serek wiejski i warzywka![]() Może tak do makreli jakieś warzywka Gdzie sa wogole jakieś warzywka Pomijam dwa ogórasy na obiad![]() Ale ogólnie OK, tylko mi tych warzywek brakuje
|
|
|
|
|
#11674 |
|
Zakorzenienie
|
Jadłyście kiedyś grahamke z 150gramami twaroga i 3pomidorami pokrojonymi w plasterki?
|
#11675 |
|
Rozeznanie
|
jakoś tak wyszło, że mało tych warzywek ... ogólnie chyba za mało ich jem
postaram się poprawić... a chleba nie jem bo mam wzdęcia i jak już zaczne go jeśćto nie umiem skończyć;p |
|
|
|
#11676 |
|
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze menu :
Jak się wam widzi ? Tak sobie jakoś dużo tych zawijasków wyszło dzisiaj ![]() Mam pytanie Jaka jest optymalna ilość orzechów i czy można jeść też fistaszki ? Jak oblicza się zapotrzebowanie kaloryczne i ile ono może wynosić dla mnie ?? Warze 59 kg mam 177cm i 18 lat. Tryb życia raczej siedzący(szkoła w domu nauka). Ćwicze codziennie ale max 30 min i raz w tyg chodze na basen. |
|
|
|
#11677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to jesteś dobra Ja z kolei Uwielbiam jak mnie coś piecze, np.: pokrzywa na ręcę, czy rana zalana spirytusem Na kolację był jednak tuńczyk w sosie własnym ( połowa puszki) + pomidor
|
|
|
|
|
#11678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#11679 |
|
Rozeznanie
|
śniadanie : Danio+otreby;szklanka mleka łyk herbaty;
II śniadanie: jabuszko obiad: joghurt+otreby,kromka razowca z pasztetem ![]() Kolacja: mleko z otrebami;herbata Oprócz kilka cukierków (moze 5)
|
|
|
|
#11680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tą ranę później do możliwie najgorętszej wody to jest dopiero świetne
|
|
#11681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#11682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siostro bliźniaczko moja, to Tyyy? A co powiesz na moczenie stóp w MEGAgorącej wodzie w wannie? Powolne zanurzanie się w najcieplejszej wodzie jaka tylko jest możliwa? |
|
|
|
|
#11683 |
|
Zakorzenienie
|
6:15 śniadanie: tunczyk + 2 kromki chleba + czerwona herbata
11.00 2 sniadanie : 2 tosty( bulka + ser zółty) ( )16.oo obiad: zupa brokułowa 19.oo kolacja: 3 łyżki otrębów + 3 nalewki mleka Dodatkowo 2 herbaty czerwone, 1 grejpfrutowa, litr wody niegazowanej 1,5 h jogi, 1h areobiku ufff czuje ze jutro będe czuła kazdy miesien......
|
#11684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później jak wychodze z wanny,to jestem bardziej padnieta nizeli po najwiekszym wysiłku fizycznym i te mroczki przed oczami
|
|
#11685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale akurat gorącej wody nie lubię, wolę zimną, chyba że chcę uzyskać kontrastowy efekt <np. dżakuzzi <jak to sie pisze lol> i basen z zimną wodą.
|
|
#11686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#11687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie ma co żałować śniadania
|
|
#11688 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
Tak sobie czytam Wasz wątek i bardzo Wam zazdroszcze, że potraficie tak zdrowo i ślicznie jeść . Mi niestety do tego daleko .Przez moje zagubienie miedzy chemicznymi konserwatami, a innymi świństwami wyglądam teraz tak jak wyglądam. Zreszta zawsze miałam problemy z jedzeniem. Albo jem za mało (wpędziłam się przez to w ED), albo pochłaniam niewyobrażalne ilości jedzenia i to właśnie niekoniecznie zdrowego. W wakacje drastycznie sie odchudzałam tak, że schudłam 10kg w niecały miesiąc, wtedy byłam strasznie z siebie dumna, ale teraz wiem że to jedna z największych głupot jakie zrobiłam w życiu (jak nie największa ).No ale teraz chciałabym zacząć ładnie jeść i przy okazji schudnąć pare kilo które przybyło mi przez zimę , a przynajmniej pozbyc sie tych wystajacych boczków.Czy mogłabym liczyć na Waszą pomoc? I czy w ogóle mogłabym się do Was dołączyć??? Sama nie radze sobie z tym wszystkim, a widze, że macie sporo doświadczenie. Przepraszam że sie tak rozpisałam POZDRAWIAM |
|
|
|
#11689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ha! No właśnie... ciepła jest niezdrowa Zawsze po takiej dawce stopni robię sobie później lodowaty prysznic Na celulit idealny
|
|
|
|
|
#11690 |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia 8 g?! Jak to odmierzyć?
|
|
|
|
#11691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#11692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasna sprawa! Witamy!
|
|
|
|
|
#11693 |
|
Zakorzenienie
|
Nie doczytałam,przepraszam
|
#11694 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#11695 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Edit.: idę zobaczyć z ilu ja jem ![]() Edit2.: mniej więcej tyle samo Noo.. już myśałam, że za dużo jadłam jej Ciekawe od czego przytyłam Może za dużo owoców podjadałam? Mówimy tu o kilogramach owoców
|
|
|
|
#11696 |
|
Rozeznanie
|
A mi się strasznie zachciało z wieczora czegoś mleczno/białkowego i mimo tego że wieśniaka jadłam o 19tej, to znalazłam w lodówce kefir piątnica 0%(fajny bo gęsty, kwaśny i pyszny w smaku a ma zaledwie 25kcal na 100g) i całe 400g wypiłam, i teraz tak fajnie, syto w brzuszku, a ja stwierdzam, że właśnie tego mi było potrzeba do szczęścia
Kefirek lub maślanka raz na jakiś czas warunkiem zadowolenia i optymizmu!
|
#11697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Na chwilę Was zostawić i tyle tu nagryzmoliłyście |
|
|
|
|
#11698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tego da się wyjść i można zdrowo i racjonalnie się odżywiać bez wyrzutów sumienia
|
|
|
|
|
#11699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ogólnie tak mało mi się wydaje. Zwłaszcza ta kolacja, mleko do picia i 3 łyżki otrębów Najadłaś się tym![]() Jak ten brzuszek na ava (gdzie pierwsze co mi się rzuca to te żeberka ) jest Twój to Ty nie masz z czego się odchudzać |
|
|
|
|
#11700 |
|
Zakorzenienie
|
lolcia, a jak tam twoja waga?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

( a tak nawiasem mówiąc to jest sens w ogóle jeść taki serek? więcej jest w nim węglowodanów..) 

Mnie po 3 niesamowicie pieką
Czyżby nadmiar witaminy C

Ja z kolei 

.Przez moje zagubienie miedzy chemicznymi konserwatami, a innymi świństwami wyglądam teraz tak jak wyglądam. Zreszta zawsze miałam problemy z jedzeniem. Albo jem za mało (wpędziłam się przez to w ED), albo pochłaniam niewyobrażalne ilości jedzenia i to właśnie niekoniecznie zdrowego. W wakacje drastycznie sie odchudzałam tak, że schudłam 10kg w niecały miesiąc, wtedy byłam strasznie z siebie dumna, ale teraz wiem że to jedna z największych głupot jakie zrobiłam w życiu (jak nie największa
, a przynajmniej pozbyc sie tych wystajacych boczków.