|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
A to czy bym jej powiedziała później czy wcześniej nie zrobiło by żadnej różnicy prócz tej że nawet na te 3 tygodnie nie mogłabym tu zjechać... niestety Ona już taka jest, tutaj psychika winna. Nawet się odgrażała że Ona nam może koło dupy zrobić (ciekawe jak) i że będzie wiedziała o mnie wszystko bo sobie podzwoni, oj a ja sobie tego szpiegowania nie życzę bo skoro mnie wywala i nie chce mnie i mojego dzidziusia w brzuszku znać to o nas też nic wiedzieć nie będzie. Muszę tylko poszukać jakiegoś oświadczenia i porozsyłać po lekarzach i urzędach. Zaraz pogooglam o tym ile tvn i polsat płacą jak coś znajdę to wkleje ![]() ![]() To jak kiedyś zobaczycie coś podobnego z tv to moja historia hahahha Charlize89- faktycznie!zapomniałam o tym:d Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-03-18 o 08:53 |
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jedna sugestia - powinnas przestac palic mosty za soba gdziekolwiek sie nie pojawisz
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-03-18 o 08:57 |
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi pieniędzmi od byłego, to jakoś tak nie byłabym pewna czy chciałby pozbywać się 900zł co miesiąc, skoro do tej pory miał problem z płatnościami. No, ale może będzie tak jak piszesz. |
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc dziewczynki, gratuluje nowych tygodni i zycze milego dnia
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
hejka
Chciałam się pochwalić że od soboty czuję ruchy czy pływanie dzidziusia. Nie tak często ale jest już dosyć mocno odczuwalne. Nie raz jak leżę to chyba tak się przekrzywi że nawet widać i wystaje mi gulka w danym miejscu i jest twarda...to moja dzidzia ![]() Shegister oj ty to się masz nie trzeba oglądać tak jak piszesz o swojej sytuacji tych programów bo biedną Ciebie mamy tu na forum. Oby się ułożyło bo mama zawsze będzie mamą a moze tak zareagowała bo martwi się o Ciebie 2 dziecko nowy partner żebyś poradziła sobie w dalszym życiu
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki moje Kochane
nie wyrabiam na zakrętach zwłaszcza, że mnie ta rwa i kręgosłup napier... (dzieci uszy zatkać)...la. Nie mogę siedzieć dużo przy kompie, a kiedy zbierałam się napisać z telefonu do Was to zanim się zalogowałam to.... zasypiałam. Może z tym spaniem jakieś przesilenie wiosenne mnie bierze? W tym tygodniu troszkę mniej mnie z Wami będzie, więc bardzo proszę mnie nie usuwać z klubu i nie wpisywać na listę zaginionych ![]() postaram się choć raz dziennie dać głos, żeby Was nie martwić Rockyyy, ja Cię bardzo proszę uważaj na SIĘ i Dziecię. Wiem, że tak łatwo stres odpuścić, nie denerwować się zwłaszcza, jak ktoś wrażliwiec nad wrażliwcami Nooo, bo Ci mój Synek kopala w dupala da ![]() ----- Witam się z Wami w 24 tyg, czyli w 6 miesiącu!!! Jeszcze 17 tyg do końca (119 dni) ![]() Trzymam mocno kciuki za wizyty, objawienia i za Wasze zdrówko
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-03-18 o 09:10 |
|
|
|
#3459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My się chyba zdecydujemy na mebelki z serii Małgosia(?) z BRW... jakoś mi najbardziej pasują, w ikei już 3 razy byliśmy i jakoś nic nam w oko nie wpadło ![]() Cytat:
Ale dla mnie to lepiej bo mi doopa tak szybko nie rośnie ![]() i żeby chorubsko już odpuściło!!!![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem, że już poruszałam ten temat ![]() Ale właśnie tu chodzi o to, że jakby to było tylko moje dziecko to nie miałabym problemów, bo bym od razu siostrę brała, ale muszę też uszanować wolę i zdanie Tż... On Kocha swoją siostrzenicę i nie wyobraża sobie innego scenariusza (chociaż nie wiem czy nie chodzi o to, ze teściowa mu coś nagadała, bo jak pytałam go w październiku zaraz po tym jak się dowiedzieliśmy o ciąży to nie miał nic przeciwko mojej siostrze, a teraz przemyślał to i chciałby siostrzenicę)...Z jednej strony rozumiem jej brak zainteresowania- bo skoro nie mamy jakiegoś specjalnego kontaktu to niby jak ma się interesować? ![]() Z tym, że po porodzie nagle nie staniemy się najlepszymi przyjaciółkami więc w tym względzie raczej nic się nie zmieni ![]() A co do jajek na ogrodzie, to jak byliśmy mali to budowaliśmy gniazdka ze słomy i jajeczka czekały w gniazdkach... a teraz to zwykle pod krzakami jakimiś
|
|
#3461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo.
Nadrobiłam i mogę pisać [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39822034]Ja to mam dwojakie uczucia w stosunku do kota. Dużo mi niszczy, drapie tapicerowane meble, dzisiaj mi obdrapał drzwi:/, jak go zamknęliśmy w pokoju - przyszli znajomi, a on od razu wszystkich obskakuje i włazi na stół, co mnie irytuje, nie umiemy czasami w spokoju zjeść obiadu, bo ciśnie ten łepek wszędzie, ten wszędobylski żwirek, no i jak czasami wymiotuje to na pół mieszkania. Ale...... on jest taki słodki, kochany, zawsze się przytuli, ogólnie jest mega przymilny, zero agresji, ,śpi z nami zawsze przytulony. Choć bywa z nim ciężko, to nie wyobrażam sobie życia i domu bez niego...[/QUOTE] Przepraszam, ale jakby mi kot na stół właził to by w domu nie mieszkał. Koty lubię na dworze bo mnie wkurza ta ich niezależność i brak dyscypliny. W domu mam dwa psy i one grzeczne. Cytat:
Ja teraz też się zastanawiam co zrobić bo na chrzestnego mogę wziąć jednego z moich braci a na chrzestną? No nie mamy nikogo. Lipa. Cytat:
Dobra babki zbieram się do sprzątania bo syf w domu na maxa!
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest tak źle załapałam się na 13 miejsce ![]() Wiecie co dziewczyny muszę się wam pożalić okropnie już wyglądam w tej ciąży, przytyłam strasznie do tego jestem tak jakby spuchnięta, dziś się przeraziłam bo kostki to mam tak spuchnięte że ich nawet nie widać . Marzę już o tym aby doczekać lata
|
|
|
|
|
#3465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kopniaczki ![]() Cytat:
i pamiętaj, nikt Cię stąd nie wyrzuci![]() Masz tu wierne grono obrońców ![]() Cytat:
![]() Wiem też o czym piszecie, bo w sumie mam dwóch braci, ale jeżeli mielibyśmy drugie dziecko to chrzestnym byłby mój kuzyn a nie drugi brat, bo to tak jakby chrzestnego nie było ![]() Ta dziewczyna jest z Krk, więc podejrzewam, że takie uroczystości rodzinne typu święta, urodziny, itp. to by się z Dzidziolem widywali/ły... Nie chce jej demonizować, bo ona tak naprawdę nic złego nie robi- prawda jest taka, że wole moją siostrę i już
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Mam koleżankę której mama się podobnie zachowywała. Akceptowała tylko jednego chłopaka z którym ona się nie lubiła. I matka robiła sajgon i nie chciała słyszeć o żadnym innym. Dziewczyna się wyprowadziła, zdobyła bardzo dobrą pracę, poznała naprawdę fajnego gościa. Matka się przekonała i stosunki się poprawiły. A jaki był powód. Otóż ona martwiła się o córkę, że nie da sobie rady. Znała tamtego chłopaka i wiedziała, że on zapewni jej jakiś byt i nie martwiłaby się o nią, że źle skończy. Teraz jest ok, ale trochę to trwało, wiele łez i kłótni było. Matki się martwią o dzieci. Ja nie wierzę, że nie da się z kimś porozmawiać. Ja już taka jestem. Z moim mężem też się nie da na trudne tematy rozmawiać, ale jakoś mi się udaje. Trwa to kilka dni, kila czy kilkanaście podejść, ale się udaje. Ale trzeba być cierpliwym, czasem ugryźć się w język.
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przynajmniej bez Malucha w brzuszku
|
|
#3468 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn miałaś intensywny weekend to mają prawo ci nogi spuchnąć. Dziś wrzuć na luz jak możesz.
Ja wczoraj popatrzyłam w lustro, że mimo, że talię zawsze miałam kiepską tak teraz nie mam jej wcale. I poszłam do męża, że tak się szeroko czuję. Popatrzył, wzruszył ramionami i powiedział, ze wyglądam normalnie i żebym nie przesadzała bo w ciąży jestem. No sama nie wiem czy mu podziękować czy się obrazić
|
#3470 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytację i czekamy na wieści ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z pieniażkami to teraz u wszystkich chyba krucho, problem w co się ubrać. Wczoraj jak przestawiłam TŻ listę mebli jaką musimy zakupić i innych rzeczy które będą potrzebne do malowania i wyprawki to się prawie załamał. Ale przecież jakoś to będzie, trzeba się cieszyć z z naszych Maluszków, a rzeczy materialne to sprawa drugorzędna Myślę, że gdyby świeciło słoneczko i było by cieplej to żyło by się nam lepiej, a ta pogoda jest taka jakaś depresyjna. za kolejny tydzien ![]() Cytat:
Szafa dla dziecka najtańsza z mdf 1200 zł i to jeszcze brzydka, taka, która w miarę by mogła być 1900 zł, skąd oni te ceny biorą, niczym za meble drewniane, a to wszystko kilka płyt mdf. Więc my również zostajemy przy ikei, kupimy tam szafę i komodę dla Tymusia, nie dość że tańsze o połowę, to jeszcze mnie się podobają, nie bedą takie całkiem dziecinne więc będą mogły dłużej posłużyć. ![]() za tydzień.Na śniadanie było musli z mlekiem. Na drugie grahamka z sałatą i szynką + sałatka warzywna ![]() Cytat:
Życzę w takim razie udanego debiutu, choć z Twoim talentem to napewno będzie udany Też mnie zaginięcie Czarowniczki wczoraj zastanawiało, bo naprawdę dawno jej nie było, czytam na bieżąco i nic nie zapamietałam, aby pisała, że jej nie będzie. Miejmy nadzieję, że się szybko odezwie do nas, czekamy. Oliath A mam do Ciebie pytanie, ponieważ jesteś guru odnawiania, może będziesz mogła mi pomóc. Mam taki regał na książki z ikei i on jest koloru ciemnobrązowego, to jest taki zwykły regał z płyt i teraz chcialabym go przemalować na biało, bo ten ciemny mi nie pasuje do nowego wystroju. Czy jest możliwe przemalowanie takiego ciemnego regału na jasno i jeśli tak to jak to zrobić i czy jest to opłacalne, czy lepiej kupić sobie nowy regał ?? Bo oczywiście nie był drogi to zakup, ale szkoda mi go do piwnicy znosić, jak mogłabym go może użyć.
|
|
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Widzę, że ktoś tu pilnuje moich tygodni ![]() Tak ![]() I równocześnie zaczynam 6 miesiąc Cytat:
![]() She i Ty jeszcze masz siłę się uśmiechać? ... Trzymaj się U mnie po 2dniowym kryzysie dziś trochę lepszy humor. TŻ w pracy, a ja się zastanawiam czy przejść się do miasta Chyba pójdę się ogarnąć do ludzi i wtedy zdecyduje ![]() Zatam witam się i żegnam |
||
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos męża to podziękować... mój stwierdził, że ewidentnie jestem większa Za to chłopak przyjaciółki się z komplementem wysilił powiedział, że w tej ciąży wyglądam ZDROWO
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z tego co ja czytam to jesteś młoda, masz już jedno dziecko, z ojcem dziecka nie jesteś, spodziewasz się drugiego dziecka, nie masz ślubu więc rozstanie w 5 min i znowu jesteś sama, jakiejś stałej pracy z ubezpieczeniem i składkami na emeryturę nie masz. No proszę cię, ale chyba twoja mama ma prawo się wkurzać, martwić i mieć tego dość. Popraw mnie jeżeli się mylę w jakiejś kwestii.
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem jak tego dokonam ale trzymajcie kciuki wierze w siebie |
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Głowa mnie ćmi i widać nieuważnie czytam. PRZEPRASZAM!
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Patrze tak na DDTVN i stwierdzam że wyglądam już jak Dorota Welman
![]() ![]()
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() A na miasto pewnie, że idź ![]() Chyba coś jeszcze zostało z wypłaty męża? Cytat:
Tak wiem źle się potem rozczarować Ja się w ogóle nie gniewam
|
|
#3478 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to z kuzynami swoimi znowu Tż nie rozmawia, a ja mam małą rodzinę i mam kuzynki, ale NIE WIEM JAK TO ROZWIĄŻEMY.. masakra Ja mam chrzestnych w zasadzie tylko z Mamy strony i jednym jest mąż kuzynki mamy, a matką chrzestną jej przyjaciółka. Nie wiem co mam Ci doradzić- najlepiej jeżeli byście usiedli i porozmawiali z kim Wam jest bliżej ze względu na stosunki, a nie ze względu na pokrewiweństwo. bo to się później liczy i dziecko, które ma chrzestnego na papierku tak naprawdę nie ma żadnego. Cytat:
masakra- wszędzie trzeba wydawać tylko.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też dużo śpię swoją droga.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||||
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Kochanie źle ci nie życzę, ale nocne wstawanie do dziecka skutecznie zdejmie z ciebie nadmiar kg. I mimo, że w podczas karmienia trzeba się dobrze odżywiać i podobno się tyje (to mit) to i tak zrzucisz. Adrenalina, wyższe obroty, instynkt macierzyński sprawi, że kg będą leciały!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

bedziesz miała kasę ze scenariusza:P

nie trzeba oglądać tak jak piszesz o swojej sytuacji tych programów bo biedną Ciebie mamy tu na forum. Oby się ułożyło bo mama zawsze będzie mamą a moze tak zareagowała bo martwi się o Ciebie 2 dziecko nowy partner żebyś poradziła sobie w dalszym życiu

i chciałby siostrzenicę)...

. Marzę już o tym aby doczekać lata
za wizytację i czekamy na wieści
A mam do Ciebie pytanie, ponieważ jesteś guru odnawiania, może będziesz mogła mi pomóc. Mam taki regał na książki z ikei i on jest koloru ciemnobrązowego, to jest taki zwykły regał z płyt i teraz chcialabym go przemalować na biało, bo ten ciemny mi nie pasuje do nowego wystroju. Czy jest możliwe przemalowanie takiego ciemnego regału na jasno i jeśli tak to jak to zrobić i czy jest to opłacalne, czy lepiej kupić sobie nowy regał ?? Bo oczywiście nie był drogi to zakup, ale szkoda mi go do piwnicy znosić, jak mogłabym go może użyć.

Chyba pójdę się ogarnąć do ludzi i wtedy zdecyduje
chce jak oglądam prognozę pogody. Miała być już wiosna
A tylu rzeczy sobie już odmawiamy, byle tylko kolejny miesiąc przeleciał i bliżej do odkucia się było