Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 09:38   #3481
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Dzień dobry

Gratuluję rozpoczętych tygodni/miesięcy i mocno zaciskam kciuki za wizyty
Mój syn pokazał dzisiaj charakterek - obudziłam się w nocy, on spał. Jakoś tak niewygodnie mi było i podkuliłam maksymalnie nogi do brzucha, nie ściskałam, ale dotykałam, a ten mnie z kopa w nogę! Że to niby jego miejsce i mam spadać :P Odsunęłam nogę i znów błoga cisza i spokój. Waczy o swoje, mój mały Lew. Coś czuję, że będę miała wesoło z takim brzdącem :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:38   #3482
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Ale podobna historia miała miejsce w pierwszej ciąży i dowiedziała się o niej wcześnie i też były jazdy, nie wyciągneła żadnych wniosków ze swojego zachowania. I uwierz mi zrobiła to tylko po to by moc mi to kiedyś wypomnieć jak robi to do tej pory z komputerem który mi dała. Stwierdziliśmy z tż że kupimy 2 dysk i jej oddamy kompa a ja zachowam mój z plikami. Jeden kop od tż nam starczy a skończy się wypominanie chociaż tej jednej rzeczy.

Ja w ciągu kilku dni przybrałam 2 kilo oO też narzekam trochę na mój wygląd ale tż sprawia że wybija mi to z głowy.hmm a może wybierzesz się do fryzjera?kosmetyczki?A może zrób sobie małe domowe SPA? Poczujesz się lepiej
She...a co znów z lekarzami...jak pojedziesz na msc do "wiedźmy" to ząs nie beziesz na wizycie...?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:38   #3483
czarownica1
Zakorzenienie

Shestinger, obie mamy wg Twoich relacji są bardzo mało ugodowe, mało "matczyne" ale może Tobie brak umiejętności, cierpliwości do rozmów z nimi, może jednak one widzą Twoje anty nastawienie do nich i dlatego tak Cię traktują? Poszukaj w sobie, jakie Ty błedy w stosunku do nich mogłaś popełnić, bo jak to się mówi: " wina przeważnie leży po obu stronach"
Gdybyś od razu z Mamą porozmawiała, może jakby pierwsza się dowiedziała, a nie ostatnia ... inaczej by wyglądała jej reakcja.
Może trzeba mimo wszystko podjąć spokojny dialog. Choćby Cię podczas rozmowy skręcało z nerwów i miałabyś ochotę wrzeszczeć to może pokaż opanowanie, podejdź do tematu spokojnie.
Zapytaj czemu tak Cię traktuje, powiedz, że czujesz się niekochana, że jest Ci źle... szczera i opanowana rozmowa nawet z największym cholerykiem może się udać, nawet jeśli będzie próbował Cię wyprowadzić z równowagi pokazując rozmówcy, że się nie dasz... odpuści i pogadacie normalnie.
Sytuację masz mało ciekawą, jedno dziecko, drugie w drodze, brak stałej pracy, kąta do mieszkania, brak oficjalnych alimentów, do końca niepewny partner. Brak poczucia bezpieczeństwa, liczenie na innych wokół siebie... Zmobilizuj się w sobie, nie daj się i zrób porządek wokół siebie, bo w drodze drugi mały człowieczek, który będzie bardzo potrzebował spokoju i radosnego dzieciństwa . Wiadomo nic się nie uda jeśli Ty nie będziesz chciała stanowczo zmienić swojego życia i będziesz dalej taplać się w tym "bagienku". Chyba, że tak Ci dobrze w co wątpię
Nie gniewaj się za tych parę słów prawdy.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:39   #3484
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
hmm bo z nią się nie da gadać, Ona się zaraz na człowieka rzuca i tyle. Ja jechałam tu z małą nadzieją na polepszenie naszego kontaktu ale niestety Ona takich planów nie miała. To jest baardzo ciężka kobieta do życia. Ona kazała nam wypieprzać dziś z samego rana, tż z nią pogadał i niby do piątku być możemy bo z rezerwą gadał ale jak tylko były dostanie to robie zakupy i jade. Jasne, że bym chciała móc z nią usiąść i pogadać ale od lat się to nie udało więc na cud nie liczyłam
Shestiger, kochana... jechalas z nadzieja na polepszenie kontaktu? Jak chcialas tego dokonac, ukrywajac fakt bycia w pieciomiesiecznej ciazy?...
Kurcze, jako matka niewiele mlodszej od Ciebie pannicy zareczam Ci, ze nie tedy droga . Na miejscu matki tez bym raczej oczekiwala, ze majac juz dziecko troche sie ogarniesz, nabierzesz odpowiedzialnosci, zmienisz chocby to, na co mozesz miec wplyw - znajdziesz stala prace, uregulujesz swoje sprawy materialne. Jak ona ma w Ciebie wierzyc, skad czerpac cudowna pewnosc, ze to wszystko dobrze sie skonczy? Z gwiazd?... POKAZ jej, ze potrafisz, ze jestes odpowiedzialna, masz odwage zyc - podejrzewam, ze dopiero wtedy duzo zmieni sie na lepsze . Niestety narazie pokazalas tylko, ze boisz sie prawdy i nie masz za grosz dobrej woli, zeby Wasze kontakty naprawic. Ja sie w ogole nie dziwie, ze puscily jej nerwy i mysle, ze mi tez by puscily w tych okolicznosciach i Bog jeden wie, ile powiedzialabym rzeczy, ktorych mowic sie nie powinno A efekt tego taki, ze ani Tobie, ani jej sie nie polepszylo - wrecz przeciwnie.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:40   #3485
Neni1984
Zakorzenienie

Jeszcze docztałam, że o chrzestnych było-my już o tym rozmawialiśmy i podjęliśmy decyzję. Chrzestnymi będą nasi świadkowie ze ślubu-czyli jednyny brat TŻ i żona mojego kuzyna. Poznali się na ślubie, świetnie się dogadywali i są świetnymi kandydatami na chrzestnych
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:42   #3486
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja tam myślę, że po porodzie będę szczuplejsza niż byłam przed ciążą
Tak wiem źle się potem rozczarować
Moja bratowa po cesarce 1,5 tyg temu wygląda jak przed ciążą Jestem w szoku!
Cytat:
Ja się w ogóle nie gniewam
Nie ciebie przepraszałam

Cytat:
O to nie jest tak źle... Ona bardzo dobrze wygląda
Prawda? Też tak myślę i dziwię się jak ona narzeka. Lubię jej poczucie humoru. Jakby była chuda pewnie by takiego nie miała.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:42   #3487
shestiger
Rozeznanie

Neni a co mi innego zostaje?Sytuacja jest tak tragiczna że aż śmieszna, zreszta ile można sie użalać...
Tak ślubu nie mamy, ale ja nie chce brać ślubu z powodu brzucha, z tego co wiem tż planuje zaręczyny nawet dalam mu wczoraj u jubilera sprawdzić rozmiar palucha.
Jakoś się to wszystko ułoży to jest pewne wiem że smarkata jestem ale w tej chwili prócz tż-ta nie mam nikogo kto by się mną przejmował i mi pomagał i wspierał. Jesteście jeszcze wy dziewczynki^^ dzięki wam nie wariuje jak czytam o waszych sprawach bo to że czasem zamilkne nie znaczy że nie czytam :P
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:43   #3488
enlevee
Zakorzenienie

Neni za kolejny msc
Dobrze, że już masz lepszy humor- mnie też coś wczoraj dopadło i nawet nie pisałam tutaj tak dużo jak zwykle
Ja dzisiaj mam wizytę u pulmunologa więc i tak muszę wstać z łóżka i tam pójść chociaż do 16 to trochę czasu mi zostało

Pokazałam mojemu Tżtowi znowu babystrology, a on na to:

"Supcio! Znowu wygląda tak samo"
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:45   #3489
czarownica1
Zakorzenienie

Jejku, stawiam każdej wielkie czekoladzisko, za to martwienie się o mnie!!!
Stary 2013-03-18, 09:46   #3490
mela1234
Zakorzenienie

Ok idę sprzątać bo znowu tu siedzę przyklejona twarzą do monitora! Później zajrzę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:47   #3491
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
A propos męża to podziękować... mój stwierdził, że ewidentnie jestem większa

Za to chłopak przyjaciółki się z komplementem wysilił powiedział, że w tej ciąży wyglądam ZDROWO(przynajmni ej się starał)
Mój mąż mówi, że wyglądam ładnie .... NA BUZI
Przynajmniej szczery jest
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Przepraszam cię, ale nie wyczytałam tego nigdzie, ale ile ty masz lat?
Bo z tego co ja czytam to jesteś młoda, masz już jedno dziecko, z ojcem dziecka nie jesteś, spodziewasz się drugiego dziecka, nie masz ślubu więc rozstanie w 5 min i znowu jesteś sama, jakiejś stałej pracy z ubezpieczeniem i składkami na emeryturę nie masz. No proszę cię, ale chyba twoja mama ma prawo się wkurzać, martwić i mieć tego dość.
Popraw mnie jeżeli się mylę w jakiejś kwestii.
Mela ma rację. Strasznie sobie zagmatwałaś to wszystko. Rozumiem, że masz z mamą niezbyt poprawne stosunki, ale WIEM, że MOŻNA zacisnąć zęby i dla SWOJEGO dobra i spokoju je poprawić. Nie wspomnę już o dobru dziecka ... Ale teraz to trochę "po ptakach".
Życzę Ci jednak żeby to się w końcu jakoś poukładało, bo aż mnie ciarki przechodzą jak czytam to wszystko ...
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Tak już bym chciała żeby synuś się wykluł a ja się biorę za siebie, muszę przynajmniej wrócić do 70 kg nie wiem jak tego dokonam ale trzymajcie kciuki . No raz udało mi sie zrzucić 17 kg to i tym razem musi się udać wierze w siebie
Katarzynka a ile przytyłaś?
Tylko Ty się nie odchudzaj!! To nie czas na to.
Kiedy zaczynasz szkołę rodzenia?

Czekam na relację Twoją
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:48   #3492
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Mnie też coś ząb zaczyna boleć.. mam nadzieję, że przejdzie sam z siebie, ale coś mi się wydaje, że na dentyście się skończy
Zwykle jak się pomyśli o dentyście to przechodzi
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gratuluję rozpoczętych tygodni/miesięcy i mocno zaciskam kciuki za wizyty
Mój syn pokazał dzisiaj charakterek - obudziłam się w nocy, on spał. Jakoś tak niewygodnie mi było i podkuliłam maksymalnie nogi do brzucha, nie ściskałam, ale dotykałam, a ten mnie z kopa w nogę! Że to niby jego miejsce i mam spadać :P Odsunęłam nogę i znów błoga cisza i spokój. Waczy o swoje, mój mały Lew. Coś czuję, że będę miała wesoło z takim brzdącem :P
Najważniejsza umiejętność w życiu to umieć walczyć o swoje!
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moja bratowa po cesarce 1,5 tyg temu wygląda jak przed ciążą Jestem w szoku!

Nie ciebie przepraszałam
Ja też jestem w szoku... Ale pozytywnie zazdroszczę

A odnośnie drugiego Mój wrodzony egocentryzm i wrodzone poczucie bycia pępkiem świata nie pozwoliło mi przejść obok takiego wyznania niezauważenie
Cytat:

Pokazałam mojemu Tżtowi znowu babystrology, a on na to:

"Supcio! Znowu wygląda tak samo"
Dobrze, ze po porodzie z dnia na dzień będzie się bardziej zmieniał

Kłóciliście się już o jakieś nowe imię dla Beziego?

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:49   #3493
katarzynkajg
Zadomowienie

Dziewczyny ja uciekam lecę do internisty. Jak wrócę zajrzę do was i może troszkę posmamuję dziś z wami

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:49   #3494
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Jeszcze docztałam, że o chrzestnych było-my już o tym rozmawialiśmy i podjęliśmy decyzję. Chrzestnymi będą nasi świadkowie ze ślubu-czyli jednyny brat TŻ i żona mojego kuzyna. Poznali się na ślubie, świetnie się dogadywali i są świetnymi kandydatami na chrzestnych
Dobrze, ze chociaż Wy nie macie z tym problemów

Mały
Stary 2013-03-18, 09:49   #3495
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Neni a co mi innego zostaje?Sytuacja jest tak tragiczna że aż śmieszna, zreszta ile można sie użalać...
Tak ślubu nie mamy, ale ja nie chce brać ślubu z powodu brzucha, z tego co wiem tż planuje zaręczyny nawet dalam mu wczoraj u jubilera sprawdzić rozmiar palucha.
Jakoś się to wszystko ułoży to jest pewne wiem że smarkata jestem ale w tej chwili prócz tż-ta nie mam nikogo kto by się mną przejmował i mi pomagał i wspierał. Jesteście jeszcze wy dziewczynki^^ dzięki wam nie wariuje jak czytam o waszych sprawach bo to że czasem zamilkne nie znaczy że nie czytam :P
She, wiesz, nasza banda ciążarówek to banda wirtualna, w realu, jak piszesz masz Tż jako jedyną wpierającą Cię osobę. On też do końca pewny nie jest, bo nikt mi nie wmówi, że człowiek zmieni się w 5 min. Na to potrzeba czasu. Charakter Mamy charatrem, ale czy nie zapracowałaś sobie w dużej mierze na brak mamy w Twoim życiu sama?
Stary 2013-03-18, 09:49   #3496
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Patrze tak na DDTVN i stwierdzam że wyglądam już jak Dorota Welman
haha, mam to samo.... 17 tydzień a ja już 5 kg do przodu...czuję się jak kula ziemska

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj myślałam nad chrzestnymi, tylko że nie wiem, kiedy ich o to zapytać- już teraz czy dopiero po urodzeniu małego?
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:50   #3497
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
She- tylko pamiętaj- teraz już nie powinniście myśleć "Jakoś się to wszystko ułoży" tylko wziąć i samemu to ułożyć. Tż teraz jest dla Ciebie wsparciem- patrz co było jeszcze 2-3 tygodnie temu. Wydaje mi się, że strasznie szybko zapominasz o tym jakim jest kłamcą i jak bardzo Cię zranił. Licz przede wszystkim na siebie w tej chwili i rób pod siebie, a nie pod Tżta, pod mamę Tżta czy pod kogokolwiek innego.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-18, 09:51   #3498
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Oliath A mam do Ciebie pytanie, ponieważ jesteś guru odnawiania, może będziesz mogła mi pomóc. Mam taki regał na książki z ikei i on jest koloru ciemnobrązowego, to jest taki zwykły regał z płyt i teraz chcialabym go przemalować na biało, bo ten ciemny mi nie pasuje do nowego wystroju. Czy jest możliwe przemalowanie takiego ciemnego regału na jasno i jeśli tak to jak to zrobić i czy jest to opłacalne, czy lepiej kupić sobie nowy regał ?? Bo oczywiście nie był drogi to zakup, ale szkoda mi go do piwnicy znosić, jak mogłabym go może użyć.
Oczywiscie, kochana . Kup sobie duza puszke emalii akrylowej (polecam Lux Decor ze wzgledu na stosunek ceny do jakosci) i nakladaj waleczkiem - przy ciemnym tle bedzie potrzebne przynajmniej 3-4 warstwy. Szybko schnie, nie smierdzi, nie jest toksyczna, bo wodna a nie rozpuszczalnikowa. Na koniec przeszlifuj leciutko papierem sciernym (najlepiej wodnym 120 lub zwyklym drobniutkim - 150 tką) i pokryj warstwa bezbarwnego lakieru akrylowego (tez Lux Decor - polysk, polmat albo mat) - 1-2 warstwy dla zabezpieczenia przed zarysowaniami i odpryskami.
Sie zdziwisz - regal bedzie jak nowy Robota lekka, max 2 dni

MELA, kochana, dobrze ze ozywilas sie juz forumowo dzisiaj
CZAROWNICO, pieknie i cieplo napisalas o tym, co ja i Mela wywalilysmy z grubej rury
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:51   #3499
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
She...a co znów z lekarzami...jak pojedziesz na msc do "wiedźmy" to ząs nie beziesz na wizycie...?
Wizyte mam na 03.04 i na niej będę, zjade z gór, no cóż 8 h azdy w dwie strony i koło 70zł na bilety ale tego już nie zawale, zresztą po kredycie wynajmujemy coś na śląsku więc ciąże i tak będę tam prowadzić.

Co do szczerej rozmowy chwilowo nie czuję się na siłach psychicznych aby tak się przygryźć i na spokojnie pogadać, za dużo razy próbowałam i wątpie w powodzenie takiej akcji, bo Ona wszystko obraca tak że wszyscy są źli. Ostatnio podłuchała moją rozmowę z byłym przez telefon usłyszała 2 słowa dopisała 5 i wyszla bajka i za tą bajkę darła się na mnie na cały dom oO
Marikę mogłabym dać do przedszkola, ale kobiety w 5 miesiącu to raczej i tak nikt nie zatrudni (chyba że do produkcji porno - wybaczcie musiałam ).
Mogłabym z tż zrobić cywilny ale kurczę robić na szybko coś tak ważnego tylko dla papierka?Oj nie wiem będę nad tym myśleć..może zrobić coś mega kameralnego i już a potem za jaki czas kościelny taki porządny..hmm
Dobra ja mykam ogarnąć mieszkanie itd. zajrzę potem

Edytowane przez shestiger
Czas edycji: 2013-03-18 o 09:53
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:52   #3500
lachryma
Zakorzenienie

hejka!
nie było mnie tutaj całe weekend, ale jakoś nadrobiłam.
u mnie ostatnie 2 dni były bardzo pracowite- sobota sprzątanie całej chaty, niedziela- małe przyjęcie urodzinowe. wczoraj jak położyłam się do łóżka, to nie pamiętałam kiedy zasnęłam

pisałyście o wanienkach, ja nadal nie wiem jak to rozwiązać. nie mam wanny, tylko prysznic, więc myślę o stojaku, żeby wanienkę postawić koło kabiny i normalnie rączką od natrysku nalewać wodę. tylko nie wiem czy te stojaki są stabilne
Stary 2013-03-18, 09:52   #3501
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, ze po porodzie z dnia na dzień będzie się bardziej zmieniał

Kłóciliście się już o jakieś nowe imię dla Beziego?
Tż już sobie jaja robi z imieniem i od wczoraj mówi "Albert" będzie Bezik i już, a co... Twój będzie Saturnin więc nie lepiej hahahaha

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-18, 09:53   #3502
malaczarnakejt
Zakorzenienie

She mogę Ci życzyć tylko powodzenia. Bo brak mi słów na to, co dzieje się wokół Ciebie. Myślę jednak, że Twoja mama ma pełne prawo, żeby się wkurzyć i rozumiem jej podejście i rozczarowanie.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:57   #3503
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj myślałam nad chrzestnymi, tylko że nie wiem, kiedy ich o to zapytać- już teraz czy dopiero po urodzeniu małego?
Ja bym na razie ich nie pytała, dopiero po porodzie- ewentualnie jak jesteście pewni na 100% to można w rozmowie gdzieś wpleść tak dla informacji
Cytat:
Tż już sobie jaja robi z imieniem i od wczoraj mówi "Albert" będzie Bezik i już, a co... Twój będzie Saturnin więc nie lepiej hahahaha
Teraz to nie wiem czy kpisz czy mi Syna obrażasz

Mały
Stary 2013-03-18, 10:00   #3504
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz to nie wiem czy kpisz czy mi Syna obrażasz
hahahahahahaha po prostu mówię, że jak coś to nie tylko moj będzie ewenementem w przedszkolu

She- a kredyt przepraszam na kogo weźmiecie? Wiesz, że przy kredycie każdą ratę trzeba na czas spłacać, żeby nie mieć spiep.zonej historii kredytowej? To nie jest rozwiązanie, tylko pakowanie się w koszta. Chyba, że Twój Tż ma stałe dochody i utrzyma zarówno Was jak i będzie miał na spłatę kredytu..

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-18, 10:02   #3505
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
hahahahahahaha po prostu mówię, że jak coś to nie tylko moj będzie ewenementem w przedszkolu
I pójdą do tego samego przedszkola
Co by się głupio nie czuli

Mały
Stary 2013-03-18, 10:02   #3506
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
I pójdą do tego samego przedszkola
Co by się głupio nie czuli
ale wiesz.. nie chcę się z Tobą kłócić, tylko ja jestem samotną matką, więc jestem jakieś 180 punktów do przodu jeżeli chodzi o miejsce w przedszkolu w porównaniu z Tobą

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-18, 10:05   #3507
czarownica1
Zakorzenienie

She, myślę, że kredyt w Twojej/Waszej niepewnej sytuacji nawet uczuciowej to nie jest dobry pomysł. To doraźne wyjście z sytuacji, które może Was/Ciebie wpędzić w następne problemy. A kolejne odkłądanie rozmowy z Mamą to moim zdaniem bardzo zła decyzja. Potraktuj ją wreszcie, jak kogoś ważnego w swoim życiu, może właśnie tu tkwi sedno sprawy. I może właśnie ten krok poprawi Wasze relacje i będziesz miała w niej solidne oparcie, a nie ciągle, że ona jest zła, niedobra itd.....
my możemy się zwijać, tłumaczyć Ci, radzić ale wiadomo Ty zrobisz jak zechcesz i to Ty ponosisz odpowiedzialność za swoje czyny i... przede wszytskim dzieci
Stary 2013-03-18, 10:06   #3508
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
ale wiesz.. nie chcę się z Tobą kłócić, tylko ja jestem samotną matką, więc jestem jakieś 180 punktów do przodu jeżeli chodzi o miejsce w przedszkolu w porównaniu z Tobą
No tak... Ty i Dotkaa to za duża konkurencja dla mnie...
Weźmiemy z Tż rozwód.. będzie okazja do imprezy

Mały
Stary 2013-03-18, 10:08   #3509
czarownica1
Zakorzenienie

Dziewczynki jem na drugie śniadanie..... szarlotkę!!!
Moja Teściowa zrobiła mi wczoraj niespodziankę i upiekła dla mnie specjalną bez cukru, spód z mąki pełnoziarnistej
Jabłka kwaskowate ale słodycz własną mają, ciasto mi bez cukru nie przeszkadza bo przypomina mi to, które robię do tarty szpinakowej.... jem szarlotkę
Stary 2013-03-18, 10:09   #3510
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
No tak... Ty i Dotkaa to za duża konkurencja dla mnie...
Weźmiemy z Tż rozwód.. będzie okazja do imprezy

tylko rozwiedźcie się już po narodzinach dziecka to sobie coś chlapniemy

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jem na drugie śniadanie..... szarlotkę!!!
Moja Teściowa zrobiła mi wczoraj niespodziankę i upiekła dla mnie specjalną bez cukru, spód z mąki pełnoziarnistej
Jabłka kwaskowate ale słodycz własną mają, ciasto mi bez cukru nie przeszkadza bo przypomina mi to, które robię do tarty szpinakowej.... jem szarlotkę

I takie smaki nam tu z rana fundujesz? smacznego, aż sama bym zjadła

Tomuś
3470g, 54cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości