|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
[QUOTE=Mokka_83;39826216]jaka ta Wasza córa śliczna
![]() ogladałam dzis pogodę 14sto dniowa i kiepsko to wygląda... Max temp jaką pokazali do 2 kwietnia to 7stopni ![]() wczoraj w faktach tvn o tym ogladałam i mówili, że ustawa ma wejść z dniem 1 wrzesnia i będzie działała wstecz - będą się na nią lapały kobiety, które w dniu 1 wrzesnia będa chcociażby w ostatnim dniu 24-go tygodnia urlopu macierzyńskiego (czyli w ostatnim dniu dodatkowego urlopu). do 1 września zdąży być zaskarżona i nie wejdzie, takie mam przeczucie Cytat:
to zdanie mi się najbardziej podoba " Zakłada się, że ustawa wydłużająca okres płatnego urlopu związanego z urodzeniem dziecka do jednego roku wejdzie w życie z dniem 1 września 2013 r." heloł ![]() pierwszy dzień urlopu....nie rodzę....
![]() |
![]() |
#4323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no i gratuluję takich Dzieciaczków ![]() ja też już bym chciała swoją Niunię ![]()
![]() |
![]() |
#4324 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- [QUOTE=despa;39828745] Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4325 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie mam dużo choć KArol okazał się mniejszy niż Julka ale w sumie na bieżąco sobie płuczę ubranka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Agnieszka cudna fotka małej jakie oczka ma ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Klementynka ciebie mi nie zacytowało i pewnie jeszcze kogoś ![]() ![]() a z czasem jest cięzko cociaż do 15 jeszcze jako tako mały leży a ja staram sie zrobić jak najwięcej po 15 jak wraca Julka to już raczej nimi się zajmuję
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-03-18 o 09:16 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4326 | |||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Agnjeska, cudne oczka ma Jasminka! eluśka, piękny brzuszek! Cytat:
![]() Fajnie tak sobie przy niedzieli pojechać pod Warszawę na ostry dyżur, gdzie 50 osób w kolejce, każdy ma mord w oczach i nikt ciężarnej nawet na siedzenie nie puści, a co mówić o przepuszczeniu w kolejce. W wiekszosci starsi ludzie, po których stanie jeśli chodzi o oczy nie widać, że się na pilne przyjecie do lekarza kwalifikują. A chłopak przede mną miał większa masakrę na oku niż ja. Daliśmy se spokój i pojechaliśmy dziś rano na ten dyżur, bo był w szpitalu blisko obok naszego domu. I tu mnie przepuścili, a kolejka miała tylko 4 osoby. Tylko cały policzek mnie boli, oko spuchnięte i wyglądam jak zombie. Trzymam kciuki za Was! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4327 |
Raczkowanie
|
oldzinx
TP mamy podobny - ja 27.04 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4328 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=eluśka87;39814045
![]() ![]() macie jakies filmy do polecenia...?? [/QUOTE] eeee.... my ostatnio z tżtem wygrywamy konkurs na wypożycznie "najgorszych filmów" ![]() ![]() tż na moja prosbę wypożyczył " lęk wysokości " z dorocińskim(baaardzo lubię) i bajke dzieciom . Film - o dość ciężkiej tematyce - dajacy do myślenia ..... Cytat:
![]() aaaaaa ... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i Ty z mamusią .... ![]() Aga - malutka boska ,te oczka ![]() -
![]() |
![]() |
#4329 |
Raczkowanie
|
Hejka!
Villga gratulację!!! Klementynka1 super, że już w domku. ![]() Pani22ka i Ptaszysko16 dzielne jesteście i dobrze, że już macie to za sobą. Małpka my przepis na gofry mieliśmy ten: http://www.gofry.eu/gofry/latwy-przepis-na-gofry.html A Karolek w zabawkach fajnie wygląda no i córcia pomysłowa. Kasia ale śliczny widok. ![]() BYou i Trooskava ![]() Mnie dzisiaj od samego rana męczy zgaga i już nie wiem co robić. ![]()
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Śliczne te Wasze maluszki, aż się chce już mieć swojego w domu ![]() U nas dziś w nocy -18stopni, masakra. Z tego co czytam prognozy pogody to wychodzi, że do końca marca wcale u mnie ciepła nie będzie i święta zapowiadają się śnieżne, aż się wszystkiego odechciewa ![]() Poza tym wczoraj pożarłam się straszliwie z mężem, ech, szkoda gadać. Z pozytywnych rzeczy to w końcu sama zauważyłam, że lekarz miał rację i faktycznie brzuch mi się obniżył, mały rozciąga się w każdą stronę, czasem aż zaboli, ale każdy ruch i tak kocham, nawet te bolesne ![]() W tym tygodniu zaczynamy 37 tydz., a ja wcale się nie zastanawiałam jeszcze nad tą torbą do szpitala, w sumie nie chce mi się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4331 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-03-18 o 09:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4332 | |
Kniaginia
|
Cytat:
A dzieci mogą mieć ten instynkt, jeżeli go obserwują u swoich rodziców, jak w Twoim przypadku ![]() Megi, u mnie torba pusta, ale na kanapie większość rzeczy przygotowanych do wrzucenia do niej leży i czeka. Dziś może łóżeczko złożymy. Jak u Was? Agateczka, a u Ciebie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4333 |
Zadomowienie
|
Ooo ja to samo! I ramię! Na szkole rodzenia mówili, że karmienie dziecka to w ciągu doby czas naszego relaksu i odpoczynku.... W moim przypadku to jest czas największego wysiłku. Też nie umiem się usadzić ani położyć tak, żeby było mi na dłuższą metę wygodnie. Najczęściej to wiszę nad małą- baaardzo profesjonalnie- wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4334 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leki? jaka diagnoza? Cytat:
![]() gdy abstrakt zamienia się w konkret ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
mam 9 poduszek + dużego rogala, przyniesiony fotel a i tak karmie po turecku.... nigdy nie mialam problemow z kregoslupem a teraz doskonale wiem gdzie go mam.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czeka mnie dzisiaj wizyta u teściowej - ma urodziny, więc nie da rady się wymigać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4336 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=YV8BtiXolJY fajne te cwiczenia, ale jakby mnie tak zabolalo to moglabym nie wstac hihi ![]() Udanego pranka..a pozniej prasowanka ![]() wlasnie ja nie mam typowych ciuchow na 56 ![]() ciekawe jak moj maly sie z waga okresli i dlugoscia.. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do filmów, mamy ztz zamiar obejrzec TWARZE W TŁUMIE, LOT, PĘTLE CZASU I ATLAS CHMUR..ciekawe jak nam pójdzie.. ja polecam ŁOWCY GŁÓW, fajny klimat mi przypadl do gustu.. Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=despa;39828745] Cytat:
![]() Mi ta pogoda na - nie przeszkadza bo po 1.. nie mam kurtki cienkiej po 2 nie mam butow, po 3 wole w zimowych ciuchach dochodzic z brzuchem bo sie nie przestawie na wiosne w zaden sposob, tyle z brzuchem zima chodzilam.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja za chwilę zabieram się za porządki aby doprowadzić pokój do ładu, małego łóżeczko oczyszcze z upranych ubranek i pochowam wszytsko do torby albo do szafy... mam nadzieje, ze dam rade.. musze jeszcze swoje ciuchy posegregowac, w polowe to marzenie abym weszla ![]() Wydaje mi się mój brzucho nie taki duzy ale skoro siedzi w nim taki brzdac ok. 3300 to nie wiem.. mam budowe ciala taka ze moze nie widac, wysoka jestem i mi sie poroskladalo tam i tu ![]()
![]() |
![]() |
#4337 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to nie lubięjak muszę gdzieś wyjść, a tak nie bardzo mam co włożyć, muszę się ogranąć i jeszcze nastawić na to wyjscie ![]() Ok laseczki lecę ograniać... może popołudnie wczesne mnie zastanie..i skończe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4339 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzieci lubią regularność - daje im to poczucie bezpieczeństwa .... u starszych też stosuje(posiłki o tej samej porze, czytanie bajek na dobranoc, itd ,itd) , i teraz u Roszka - u niego jak na razie jest tylko początek rytuałów : kapiel o 19 , masażyk odpręzający (na razie krótki) i cyc ,jak zaśnie to odkładam do łóżeczka i puszczam kołysanke (tą samą co w ciąży ) ... Tylko ,że moje dzieci to śpiochy ..zawsze w nocy spały .... Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam 3 . Roszek ma 55 cm ale w 62 dajemy rade bo zakładamy skarpetki i jest ok . Wygląda to dobrze , ciuszki sa wiadomo większe -szersze niż 56 ale jest ok . Z kuba też tak robiłam a miał 51 cm. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Nie pozostaje mi nic innego jak Wam uwierzyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4341 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4342 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale ja bym taka spokojna nie była jakbym takiego Kubę z maluchem zobaczyła na rękach ![]() Cytat:
![]() No a mój Tż się uparł i powiedział że złoży łóżeczko jak urodzę ![]() No to witam się i ja 18. ![]() Ja wczoraj byłam na imieninach u Teścia i jeszcze w dodatku mnie Tż za kierownicę usadził, ![]() A po za tym to kręgosłup ostatnio mi się daje we znaki jak dłużej na nogach jestem, a w nocy wstawanie z łóżka to masakra po prostu zanim dotrę do wc powrót jest łatwiejszy ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() wlasnie pozarlam cale opakowanie biszkoptow. to byllll mommenntttt ![]() ![]() w ogole dzis na wadze mam mniej o 8 kg.... od wagi z dnia robienia testu ciazowego - 7,2... w zyciu nie sadzilam ze w ciazy schudne... heh... ale - szczerze - wolalabym duuzoooooo utyc i nie miec hipotroficznego dziecka ![]()
![]() |
![]() |
#4344 | ||||
Zakorzenienie
|
no ja byłam w trakcie ...ale jak bym coś nieodpowiedniego powiedziała albo podniosła głos to mogłabym go zrazić albo coś tym bardziej ,że Jakub jest wrażliwym dzieckiem ... a tak w sumie to nic złego przecież nie zrobił - chciał pomóc ..... no ale teraz wytłumaczyłam mu ,więc go zabawia do momentu aż nie przyjdę ...zreszta jak tylko Kuba chwyci małego za rączke ,pogłaszczę to mały sie uspokaja ....
Cytat:
choć mój odpływa najszybciej jak się we mnie wtuli albo położę sobie go na piersiach ..... co do wizyty na ostrym dyżurze - to co powiedzieli ??? nie jest to może kino rozrywkowe , a z ciężkiej tematyki "rózyczka " była lepsza (mialam małą traumę po tym filmie ..... ) ale warto .... daje do myslenia ... Cytat:
![]() ja już opanowałam poziom perfect - i jedną ręką małego trzymam i karmię a drugą robię herbatę albo co innego .... ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki powodzonka ![]() ![]() Myśl o sobie i maleństwie, a tatuś albo reszta niech czeka na niespodzianke ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=YV8BtiXolJY fajne te cwiczenia, ale jakby mnie tak zabolalo to moglabym nie wstac hihi ![]() Udanego pranka..a pozniej prasowanka ![]() wlasnie ja nie mam typowych ciuchow na 56 ![]() ciekawe jak moj maly sie z waga okresli i dlugoscia.. Niech malutka duzo je i zdrowo sie chowa ![]() ![]() ![]() bardzo fajnie, że maluchy tak sie opiekuja, beda zapewno pomagac jak maluszek podrosnie, bedzie Ci lzej ) Co do filmów, mamy ztz zamiar obejrzec TWARZE W TŁUMIE, LOT, PĘTLE CZASU I ATLAS CHMUR..ciekawe jak nam pójdzie.. ja polecam ŁOWCY GŁÓW, fajny klimat mi przypadl do gustu.. zdrówka dla Ciebie..i brawo za kolejny tydzien ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a nie musicie do żadnej specjalistycznej poradni chodzić, prawda? Sorce- przesyła pozdrowienia, jeszcze ze szpitala, bo czekają na badanie. Do dopisania na pierwsza stronkę- synek Sorce- Filip- 3600- 56 cm
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-03-18 o 10:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowym tygodniu
![]() BYou i trooskava powodzonka i kciuki zaciśnięte! ![]() ![]() Nestelle brawa za dzieciaczki i za męża ![]() ![]() Co do rocznego macierzyńskiego, to ja też jakoś nie wierzę w niego ![]() ![]() Najwyżej będzie mila niespodzianka ![]() U mnie dzisiaj 21 dni to go czyli równiutko 3 tygodnie do cc. Jakoś to do mnie nie dochodzi, że to już tuż tuż.... ![]() A tak w ogole czuje się jak słoń, raczej słonica, ze spuchniętymi nogami i rękami, ledwo się ruszam. Dom zdeczka zaniedbany mam, dzisiaj wpadła teściowa, ma urlop więc stwierdziła, że umyje nam okna, bo tża ciągle nie ma, więc nie ma kto tego zrobić, a Święta tuż tuz. Miły gest, przy okazji popiorę sobie firanki i zasłony i będzie świeżutko w domku. Pogoda beznadziejna, ponuro i ciemno a to nie pomaga w jakiejkolwiek mobilizacji ![]() ![]() Miłego dnia dla wszystkich!
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Nadejszła wielkopomna chwila i czas opisac swój Poród
![]() ![]() W piatek 08.03 pojechałam na KTG i badanie jak pamiętacie od ponad 2 tygodni łaziłam rozwarta na 1-2 palce ze zgładzoną szyją i nic! Jak lekarka mnie zobaczyła powiedziała, ze zostaję na patologii i do srody powinnam urodzic (w środę był mój termin z OM) bo ona ma akurat w środę dyżur;p No i przyjęli mnie na patologię,wyniki w norme, KTG też wieczorem w piatek złapały mnie lekkie skurczyki i poczułam delikatnie wilgotono -lekarka stwierdziła, ze to pewnie popuściłam mocz, a skurcze przeszł (był to raczej ból okresowy).W sobote rano ok. 10.00 obchód i dr pyta się po co ja zostałam...JA , ze nie wiem, kazali to zostałam, że długo rozwarta już chodze;p Wzruszył tylko ramionami... Po obiedzie odwiedziła mnie mama, potem drzemka i ok. 14.00 wstaje z łózka i....czuję, ze mam mokre spodnie (nie czułam wcale tego magicznego "pyk"). Ide do połóżnych, kazały podkładać lignine i wezwały lekarza, ten przyszedł, mówi, ze sprawdzimy, bo to pewnie nie wody;p Zbadał-rozwarcie na 2 luzne palce, i kazał wrócic na salę, a on się naradzi co dalej. Za 10 min przyszedł i mówi, ze rodzimy, bo dziecko nieduże, że mimo, ze nie ma skurczy to im troche pomozemy i dzis powinno byc po wszystkim. OK!Tylko, że Tż u swich rodziców, rano pojechał ostani raz przed P coś ojcu wymienić w aucie, więc dzwonie i pytam sie, co robi, a on, ze sie juz się zbiera to mówie mu, ze niech zagęści ruchy bo wody odeszły i bede rodzic, on spanikowany, na co słysze niezawodny głos teściowej w tle..."Eee jak wiody odejda to jeszcze kilkanaście godzin moze sie nic nie dziać..." No tak, co tam poród żony, niech sie syn nie spieszy tylko z Mamusią jeszcze kawe wypije;p. Ok. Tz mówi, ze miał jeszcze na wysta zwierząt z bratem podjechać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem przyniesli mi kolacje tż zrobił kanapki, jadłam, lezelismy i wpatrywalismy sie na slicznego naszego synka! Tż powiedział,ze jakby nie był i na własne oczy nie zobaczył, to by nie uwierzył, ze to taki wysiłek ![]() Ogólnie porów bardzo szybki od 15 do 19.15. SKurcze parte mam wpisane 40 miut, ale dla mnie trwały wieczność... Fart taki, ze rodziłam sama na trakcie i połózna była pzy mnie niemal non-stop. Bardzo mnie wspierała i kierowała mna, druga też. Przede mną rodziły dziewczyny 5 na raz przy 2 położnych- nie wyobrażam sobie tego, bo ja przy każdym skurczu pytałam, co robimy przemy, zipiemy, czy zmieniamy pozycję ![]() O tym, co się działo po porodzie i dlaczego byliśmy w szpitalu tydzien- w nastepnym odcinku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, jestem dziś bez życia. Pozmywałam, posprzątałam i mam ochotę tylko się położyć i spać. Wszystko mnie dobija i męczy, sapię jak mały jeż... Do tego na twarzy mnie nieźle wysypało i nie umiem się tego pozbyć... Siedzę przed tv, czytam Potter`a, piję herbatę miętową i liczę, że ten czas jakoś minie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.