Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 11:39   #4441
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Kolinko synuś cudowny!!!

moje wczorajsze wieczorne dzieło i dzisiejszy kwiotek

rozmawiałam wczoraj na fb z babeczką z komisu u nas na osiedlu i chętnie mi czapki w komis poprzyjmuje
ona kiedyś sama robiła, ale teraz czasu nie ma i wszystkie jej się sprzedawały
już się cieszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3180370.jpg (44,3 KB, 53 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:32   #4442
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
tz bardzo pomaga, gotuje i przejął pielęgnację Dawidka (przebieranie, kąpiel...), dobrze sobie radzi, dzisiaj nawet go pochwaliłam - tzn miałabym parę uwag ale ciiiiiiiii, jest dobrze
co do Dawidka to też mi się wydaje że to tesknota
Fajnie, że się stara i poczuwa
A dziecko masz prześliczne! Ale chyba się różni od maleńkiego Dawidka, co?

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
RUMKU my tez ostatnio zakupiliśmy anmiot z Ikei. Dla Martynki to "dum"

U nas od soboty gorączka. Taka nagła. Wieczorem sie pojawiła. Nawet nie wiem ile wynosiła bo dama nie pozwoliła sobie zmierzyc w żaden sposób. problem był równiez z podaniem ibupromu. Mimio wszytsko musielismy to zrobic na siłe. Po podaniu leku temeperatura zdecydowanie spadła. Jedynie strasznie sie w nocy budziła i w zasadzie nic nie spałam.
U nas też dom to DUM

Biedna maleńka

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
pokażę Wam czym się wczoraj wieczorem zajmowaliśmy
Widziałam, bomba!
Zachwycałam się kiedyś tym zdjęciem z netu. Tam jeszcze na tylną ściankę zamontowali tablicę, żeby dzieciaki mogły kredą mazać

Dzień dobry

Iwa - przyszły sztućce. Pieknie dziękuję Bardzo mi się podobają.

A poza sztućcami przyszedł kupiony na allegro za całe 12 zł wentylatorek samochodowy dla Tymcia. Za ten zachwyt w oczach wszystko bym oddał Bo aktualnie pasje mojego syna rozkładają sie tak:
1. miejsce - wiatraki wszelkiego rodzaju (wentylatory, wiatraczki, śmigła, klimatyzatory itp)
2. miejsce ex aequo - zegary i misie

potem przez jakiś czas nic, a potem buty i czapki I telefony jeszcze wysoko się plasują

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość

rozmawiałam wczoraj na fb z babeczką z komisu u nas na osiedlu i chętnie mi czapki w komis poprzyjmuje
już się cieszę
Świetnie by było tak robić! Koniecznie wejdź w ten biznes
Stary 2013-03-18, 12:41   #4443
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
MARINKO u mnie 27/28 tc. Czuje sie dobrze. Jedynie jest mi juz ciezko. a gdzie tam do konca ciazy...W kurtce juz sie nie dopinam. Ogólnie z ciuchami amm juz problem.
Czytaąłm o remoncie-fajnie, ze TŻ cos zainicjował. A bedziesz miaął np swoja kuchnie czy cos na kształt aneksu kuchennego, zeby nie musiec dzielic garów z babcia?

TZ wrócił od lekarki. jest zaczerwienione gardło. Z tego co zrozumialam dostała antybiotyk, zeby nic wiecej sie nie wykluło. W czwartek kontrola. A juz maiałam nadzieje,ze to jednak zabek lub trzydniówka. Od urodzenia Martyna w ogóle nie chorowała z wyjatkiem jakiegos małego katarku.
Kurde oby małej przeszło. Ja też już mam dość tych chorób, a jak słyszę o dzieciaczkach chorych aż mam ciarki. Ileż to się takie małe szkraby ochorują... Ehh

Dzięki myha, no kuchnia ma być, łazienka - i salon plus pokój młodego.
M. wczoraj wieczorem mierzył powierzchnię, i jestem w ciężkim szoku bo wyszło prawie 80 m2... A ja myślałam, ze tam jest z 30... Więc jeszcze sypialnie może zrobimy. Chociaż na razie to wiadomo - zakres marzeń.
Z tym, że w niezłym szoku jestem z tym metrażem, możę wydawało mi się mini mini przez to, że tam nic nie ma - ścian działowych póki co, taki pustostan.

A z ciuchami współczuję. Mi znowu dupa urosła ;/;/;./

Brumek tak lubi Tymek misie? mój ma ze 3 i ma w nosie je daleko. najchętniej by się bawił garami kuchennymi, ku przerażeniu dziadków ;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:44   #4444
myha82
Wtajemniczenie

Eno MARINA toż to prawdziwy apartament Super. Wiadomo, ze wszytskiego na raz nie da sie zrobic ale małymi kroczkami. Jeszcze jakby sie udało zrobic niezalezne wejsce lub cos w tym rodzaju to byłoby super.
Mówis,z e ci d.u.p.a urosła? Tobie akurat moze
No tak garki takie mało meskie sa co to wyrosnie z takiego chłopaka co lubi garami sie lubi bawic Toz to strach... Żartuje...
Nierozmumiem takiego szufladkowanie-dziewczynki tylko lalki itp a chłopcy samochody. ja daje Martynie wszytskim sie bawic. Ostatnio poluje na zestaw narzedzi. Ja nie bawiłam sie w dzieciństwie lalkami-wolałam bardziej meskie zabawki a wyrosłam na 100% kobiete. CO prawda nie lubie chodzic w sukienkach ani spódnicach ale to chyba nie jest jakis przestepstwo

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 14:12   #4445
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Monia u nas z tego samego powodu niedlugo bedziemy przenosic Szymona do normalnego lozka - wchodzi i wychodzi gora lozeczka, a wyjete szczebelki ma w nosie. Woli spac na sofie w salonie niz w lozeczku

Kurcze 6 kupa wlasnie poszla

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 15:51   #4446
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumek super, że Tymcio zadowolony z nowej zabawki
cieszę się, że sztućce już dotarły!

dostałam też pieniążki od Youyou i Marzenki także dzięki dziewczyny! mam nadzieję, że do Was też przesyłki dotarły.

Marina no to niezły metraż.
a powiedz tam jest wszystko przystosowane do adaptacji? woda, odpływy, elektryka etc?

Madziulko zdrówka!

Żaneta mam białą włóczkę - czekam na wymiary.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-18, 16:10   #4447
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Monia u nas z tego samego powodu niedlugo bedziemy przenosic Szymona do normalnego lozka - wchodzi i wychodzi gora lozeczka, a wyjete szczebelki ma w nosie. Woli spac na sofie w salonie niz w lozeczku

Kurcze 6 kupa wlasnie poszla
zdrowka zycze. U nas wczoraj dzien kupowy byl, az 4
dzis za to gil po pas, mam dosc tej pogody, nie wiadomo jak sie ubieac, raz zimno raz cieplo

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Dzięki myha, no kuchnia ma być, łazienka - i salon plus pokój młodego.
M. wczoraj wieczorem mierzył powierzchnię, i jestem w ciężkim szoku bo wyszło prawie 80 m2... A ja myślałam, ze tam jest z 30... Więc jeszcze sypialnie może zrobimy. Chociaż na razie to wiadomo - zakres marzeń.
Z tym, że w niezłym szoku jestem z tym metrażem, możę wydawało mi się mini mini przez to, że tam nic nie ma - ścian działowych póki co, taki pustostan.
Kurcze Marina to ladny metraz, pomalu sobie urzadzicie i wierze ze bedziesz zadowolona. A ze daleko? masz auto, zawsze mozna dojechac.

Dzien dobry.

Jak wspomnialam wczesniej u nas gile. Szkoda mi tej mojej malej, meczy ja ten katar. Dopiero co z jednego wylazla a tu znow.
Przyszly mi dzis skarpetki ze skorzana podeszwa dla Wiki i okazalo sie ze sa ogromniaste. no nic beda na pozniej, zamowilam dzis mniejsze ale juz inny wzor bo tamtych nie bylo w tym rozmiarze. Paputki ktore mamy sa juz tak zjechane ze wstyd ludzi (choc nadal rozmiarowo dobre)

Agni melduj sie !!!
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:33   #4448
Marina1
Zakorzenienie

Iwa nie ma żywcem nic. No zobaczymy jak to będzie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:53   #4449
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Stronczku zdrowka dla Wiki!
Nst. razem jak bedziesz kupowala paputki to moge Ci polecic sprzedawce na ebay

Stary 2013-03-18, 16:58   #4450
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
zdrowka zycze. U nas wczoraj dzien kupowy byl, az 4
dzis za to gil po pas, mam dosc tej pogody, nie wiadomo jak sie ubieac, raz zimno raz cieplo

zdróweczka dla Wiki!

Cytat:
Iwa nie ma żywcem nic. No zobaczymy jak to będzie...
oj to dużo pracy i kosztów przed Wam podejrzewam.
ale skoro w ogóle TŻ o tym pomyślał to rozumiem, że da się to wszystko zrobić - odpływy, ciągi i te inne techniczne sprawy?

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-18, 17:25   #4451
aania_20
Zakorzenienie

cześć mamusie
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ponizej zalaczam zdjecie swojego "balona" nie smiac mi si etu bo to prawie 22 tydzien,a wygladam jak do porodu. i bez twarzy, bo facjata dzis wyjatkow nie wyjsciowa
bardzo ładnie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A za Krakowem już tęsknię. Kiedyś jeździliśmy co roku na Wielkanoc, na kilka dni, w zeszłym roku po raz pierwszy nie wyjechaliśmy...
to może wreszcie się wybierzecie
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
U Szymona od czwartku goraczka, wymioty i biegunka. Dwa dni nie mial nic do jedzenia w ustach, pije tez malo. Staram sie chociaz co 5-10 min. Podac troszke picia strzykawka. Dzisiaj bylismy na IP w szpitalu, dostalismy leki i narazie tyle..
dużo zdrowia!!
Cytat:
MARINKO u mnie 27/28 tc. Czuje sie dobrze. Jedynie jest mi juz ciezko. a gdzie tam do konca ciazy...W kurtce juz sie nie dopinam. Ogólnie z ciuchami amm juz problem.
Mnie już też powoli ciasno w mojej...
Cytat:
Kolinko synuś cudowny!!!

już się cieszę

no to super!

dzieło śliczne

Cytat:
aktualnie pasje mojego syna rozkładają sie tak:
1. miejsce - wiatraki wszelkiego rodzaju (wentylatory, wiatraczki, śmigła, klimatyzatory itp)
2. miejsce ex aequo - zegary i misie

potem przez jakiś czas nic, a potem buty i czapki I telefony jeszcze wysoko się plasują

ma chłopak gust
U nas piłki wszelkiego rodzaju i wielkości.
Wczoraj w decathlonie zauważył jedną pod regałem to nurkował za nią

Kolinko, śliczne zdjęcie! Fajnie że tak TŻ pomaga Dawidek pewnie biedny tęsknił.

iustyna, śliczne zdjęcia

Nam weekend zleciał bardzo szybko, wczoraj TŻa wyciągnęłam na zakupy, cały dzień zleciał, ale musiałam wykorzystać że TŻ jest w domu, bo w tygodniu jakoś już mi się nie chce samej chodzić cały dzień

Dziś też pół dnia spędziłam w Krakowie, próbowałam termin egzaminu sobie ustalić, ale zgrać promotora, egzaminatora i jeszcze jedną osobę to nie tak łatwo, nie wyrobię się chyba z tym egz przed porodem :/

Dziewczyny z Warszawy, prośba, czy któraś będzie np jutro w Decathlonie w Reducie??

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-03-18 o 17:27
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:16   #4452
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Zarazilyscie mnie. Zamowilam dzis na ebay szydelka. Bede probowac swoich sil jutro sie wybieram po wloczke...
Iwa moge liczyc na male wsparcie z Twojej strony w razie czego ?

Madziulka jak cos to sie do Ciebie zglosze w spr tych paputkow. Narazie czekam na mniejsze skarpetki. Te za duze sa super. Widac ze jakosciowo bardzo dobre. No i wzory piekne

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2013-03-18 o 20:19
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:31   #4453
zanetaa88
Zakorzenienie

Iwa jutro zmierzę damie głowę, bo dzisiaj już śpi .

Marina metraż świetny. My będziemy mieć tyle samo po dobudówce i dla mojego męża i tak za mało Ja jestem szczęśliwa, że bd mieć swoją kuchnie i swoje gary i szpargały U mnie taki mocny remont z malowaniem, kładzeniem paneli zacznię się pewnie czerwiec-lipiec, ale już wiem , że będziemy mieć dużo rzeczy których nie wykorzystamy ponownie a szkoda będzie Nam ich wyrzucić to wtedy mogłabym je dla Ciebie zatrzymać ? Na pewno będzie stół, półki na ściany takie proste i inne pierdy ?

Madziulka podajesz coś osłonowo, czy nic? Pewnie załapał wirusa

Stronczek jak coś wykombinujesz z tego szydełkowania to daj znać

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:06   #4454
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Cos a`la pseudo kropelka... nawet palce mi troche skleilo
dzieki

Cytat:
STO LAT, KOCHANY!!!!

Masz rację, ja też bym się chyba wybrała do laryngologa w takiej sytuacji.

Śliczna!

Wybraliśmy się dziś do Ikei i nakupiliśmy cały bagażnik rzeczy Stolik mamut, nocniczek, rolkę papieru do rysowania, zegar ścienny (prawdziwy, ale dla Tymcia, bo zegary to jedna z największych miłości) i HIT - namiot cyrkowy. Dziecko mi mało w domu nie oszalało ze szczęścia i podniecenia, jak to wszystko poskładałam
u nas szał namiotowy od Bożego Narodzenia

Cytat:
dziewczyny kóre rozliczały sie z PIT przez interent-po jakim czasie dostałyscie kaske bo ja złozyłam PIT chyba 28.02 albo 01.03i nadal nie ma kaski
My sie wczoraj rozliczalismy, cieawe kiedy kasa przyjdzie...

Cytat:
dziewczyny w biedronce beda drewanie układani za 8,99
jakie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:08   #4455
myha82
Wtajemniczenie

CARMELA takie http://www.biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:11   #4456
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

ale fajne ide jutro na polowanie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:20   #4457
Lili 83
Zakorzenienie

Żaneta podeślij mi na pw link do bloga Twojej sis
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:06   #4458
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jakby ktoś chciał to zapraszam http://gagatkowoagatowo.blogspot.com
Jeszcze nie wygląda tak jak chce, dopiero uczę się pisać, ale może jakoś to dalej pociągnę. Pomysłów na wpisy mam mnóstwo, tylko czasu brak

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:42   #4459
iustyna1
Wtajemniczenie

dziewczyny jak któraś jest zainteresowana kółkiem szydełkowym pod dowództwem Iwy to dajcie znać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:50   #4460
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Madziulka podajesz coś osłonowo, czy nic?
Zaneta podaje acidolac baby, elektrolity do picia i jeszcze cos na biegunke..

Stary 2013-03-18, 23:07   #4461
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Zarazilyscie mnie. Zamowilam dzis na ebay szydelka. Bede probowac swoich sil jutro sie wybieram po wloczke...
Iwa moge liczyc na male wsparcie z Twojej strony w razie czego ?

Madziulka jak cos to sie do Ciebie zglosze w spr tych paputkow. Narazie czekam na mniejsze skarpetki. Te za duze sa super. Widac ze jakosciowo bardzo dobre. No i wzory piekne

Stronczku jeżeli tylko czas mi pozwoli to oczywiście służę pomocą
pisałam Ci tutaj kiedyś o tym zgrywanie filmów, ale nie wiem czy Ci nie umknęło czasami?

jakie kupiłaś te skarpetki???

niedługo nie będzie mojego posta bez fotki
jutro będę kończyć, ale efekt już mi się podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3180373.jpg (83,6 KB, 35 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-03-18 o 23:08
Stary 2013-03-18, 23:22   #4462
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Warszawy, prośba, czy któraś będzie np jutro w Decathlonie w Reducie??
Aniu, niestety się nie wybieram Ba, nawet nigdy w nim nie byłam, to nie moje strony...
A na co polujesz?

Cytat:
Jak wspomnialam wczesniej u nas gile. Szkoda mi tej mojej malej, meczy ja ten katar. Dopiero co z jednego wylazla a tu znow.
I Wiki chora? :galsiu:

Cytat:
Brumek tak lubi Tymek misie? mój ma ze 3 i ma w nosie je daleko. najchętniej by się bawił garami kuchennymi, ku przerażeniu dziadków ;/
On kocha swoje misie. Serio! Karmi, przytula, pokazuje im swoje inne zabawki, przynosi im różne rzeczy, no i obowiązkowo jest miś do wieczornego zasypiania i inny miś do spania w dzień. Jak nie ma misia na posterunku, to woła żałośnie "miiiiś" i muszę przynosić

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jakby ktoś chciał to zapraszam http://gagatkowoagatowo.blogspot.com
Jeszcze nie wygląda tak jak chce, dopiero uczę się pisać, ale może jakoś to dalej pociągnę. Pomysłów na wpisy mam mnóstwo, tylko czasu brak
Scio, coś wspaniałego! Uwielbiam okołodzieciowe blogi, szczególnie te o książkach. Powodzenia. Liczę na częste wpisy

Cytat:

niedługo nie będzie mojego posta bez fotki
jutro będę kończyć, ale efekt już mi się podoba
Aaaaaa!!! Sowa! Piękna!

Ogłaszam oficjalne rozpoczęcie ...buntu dwulatka
Od kilku dni Tymuś jest nie do poznania. Zwalałam na zęby, ale myślę, ze jednak główną przyczyną jest co innego. Dużo płacze, jeszcze więcej krzyczy, nawet małe "histerie" się zdarzają. Chce bić, rzuca, złości się. Do tej pory bardzo lubił sie rozbierać, to była świetna zabawa - od tygodnia za nic, walczy przy każdym zdejmowaniu jakiejkolwiek części ubrania. Wyrywa mi się, jak chcę przytulić kiedy tak rozpacza, a jednocześnie, jak go puszczam, to widzę, że chce podejść. Szkoda mi go, bo wiedzę, jak go emocje rozsadzają. Ale cóż - znaczy, że się prawidłowo rozwija i tego się trzymam

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-03-18 o 23:57
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 23:42   #4463
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumku mam podobnego osobnika w domu . Aż czasami ręce opadają od tego, jak mój mały osobnik wzorcowo przechodzi bunt dwulatka .

Madziulka nam na mocną biegunkę lekarka kazała brać enterol
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 06:43   #4464
Lili 83
Zakorzenienie

Iwa czapka śliczna
Co jedna to ładniejsza

Edit: Ta Sówka jest z takiej samej nitki jak mi czapke przysłałaś czy grubsza?

u nas ostatnie noce są tragiczne.
Wstaje o 6:15.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2013-03-19 o 06:44
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:07   #4465
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumku w takim razie gratuluję prawidłowego rozwoju Tymcia
u nas czasami jak coś idzie nie po myśli Ali to jest istny szał

sowa dziękuje

Lili ta czapeczka jest z innej włóczki
troszkę grubszej
nie pamiętam dokładnie, ale w tej co Ci wysyłałam to chyba to brązowe wykończenie i bodajże uszy są z takiej samej jak ta sówka w całości.
a co jesteś zainteresowana
bo wiesz ona mogłaby być na już bo ona nie na zamówienie zrobiona ;P

eh u nas nieciekawie z chyrlaniem Ali
TŻ zawiózł Hanię do przedszkola i ma do przychodni podjechać nas zarejestrować.
temp. nie ma, ale kaszel potworny taki niby mokry, ale nie odrywa się tylko rzęzi wszystko - wolę podjechać, ale obawiam się, że ja już Alę sama zdiagnozowałam niestety :/

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-19, 08:32   #4466
pieleszka
Wtajemniczenie

Iwa jaka Ty jesteś zdolna - Twoje czapy są niesamowite!!! a i modelka mała urocza

brumku u nas też niestety bunt dwulatka w rozkwicie

zdrówka dla chorowitków

Żanetko, Mycha, Ewe widzę w podpisach, że imiona dla dzieciaczków wybrane - sliczne

scio bardzo fajny blog! czekam na kolejne wpisy - te, które zamieściłaś już pochłonęłam

witam się po koszmarnym weekendzie, cała sobotę szorowałam dom przed świętami już, łącznie z oknami (nie wiadomo [po co, bo już zachlapane śniegiem ), liczyłam na wieczorne i niedzielne lenistwo, a tutaj du.pa blada. mąż się rozchorował, miał 40 stopni, masakra... już mu dzisiaj lepiej, ale wiadomo jak to jest z chorym chłopem w domu
w końcu się zdecydowałam i zamówiłam Hani "wiosnę na ulicy Czereśniowej" (przekonała mnie śmieciarka na okładce - śmieciarki to ostatnio największa Hani miłość ) i jesteśmy z Hanią zachwycone książką!!!!! można opowiadać, a tematów nie brakuje

wracam do pracy. chociaż nastroju brak. w taką pogodę to się nie powinno wychylać spod kołdry... śnieży paskudnie

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:42   #4467
patik87
Zakorzenienie

Czesć.

Jesteście niesamowite ze swoimi talentami, szydełkowaniem, spineczkami, magnesami i blogami

Iwa
ojej, niedobrze. zdrówka

Mam dość tej pogody. Na zmiane tylko kaszlamy i smarkamy, na spacer nie wychodzimy już 4 dzień, bo nie chcę Sary doparawić, a tak wieje że przyjemności żadnej nie ma ze spacerów. W domu Sara wariuje,( je nie mniej ) nudę ma jak cholera, juz nie wiem jak ja zabawiać i czym.

Lili
my też wstajemy między 6-7 . A było spanie do 8

Oliweczka pytałaś czy Sara przesypia noce. Otóż zdarzy się, ale nie często. Jest 1 pobudka na mleko. I jedzenie więcej w dzień, normalne kolacje zamiast mleka nie pomagają, nadal się budzi na mm.

Kolina
śliczny maluszek, taki włochacz. Dobrze, że tż zaangażowany .
Stary 2013-03-19, 08:51   #4468
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

potwierdzam, świetne są
I mnóstwo do wyboru! Adaś od wczoraj siedzi i układa takie wyjmowane z pudełeczka zwierzątka - 6 różnych obrazków po 4 kawałki.

Cytat:
Aniu, niestety się nie wybieram Ba, nawet nigdy w nim nie byłam, to nie moje strony...
A na co polujesz?

Ogłaszam oficjalne rozpoczęcie ...buntu dwulatka
Na nosidło turystyczne, ale już sobie daruję. W Krk mnie zdenerwowali. W niedzielę było za 99 zł (z 299), napisane że oferta do wyczerpania zapasów, fakt że mogłam kupić od razu, ale trudno, pojechałam wczoraj a tu cena - nie wiadomo skąd - 199 zł "bo kierowniczka zmieniła"...

A mówiłam że Twój tytuł jest proroczy

A w ogóle to dzień dobry

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:22   #4469
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Pieleszko super, że jesteście zadowolone z Hanią z książeczki

muszę podejść dzisiaj do Biedronki
jest w sumie zaraz koło przychodni, ale już nie chciałam z Alą łazić ...
może popołudniu jak TŻ wróci

my po lekarzu
osłuchowo ok, ale lekarka potwierdziła, że kaszel kropny
póki co dzisiaj jedziemy na wziewach i jutro mamy się pokazać...
trzymajcie kciuki żeby nic na te oskrzela znowu nie poszło!!!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-19, 10:23   #4470
pieleszka
Wtajemniczenie

Iwa

właśnie napadłam na Biedronkę i zdobyłam dwie układanki dla dziecia

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości