|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Kolinko synuś cudowny!!!
moje wczorajsze wieczorne dzieło i dzisiejszy kwiotek ![]() rozmawiałam wczoraj na fb z babeczką z komisu u nas na osiedlu i chętnie mi czapki w komis poprzyjmuje ona kiedyś sama robiła, ale teraz czasu nie ma i wszystkie jej się sprzedawały już się cieszę
|
#4442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
![]() A dziecko masz prześliczne! Cytat:
![]() Biedna maleńka ![]() Widziałam, bomba! Zachwycałam się kiedyś tym zdjęciem z netu. Tam jeszcze na tylną ściankę zamontowali tablicę, żeby dzieciaki mogły kredą mazać ![]() Dzień dobry ![]() Iwa - przyszły sztućce. Pieknie dziękuję A poza sztućcami przyszedł kupiony na allegro za całe 12 zł wentylatorek samochodowy dla Tymcia. Za ten zachwyt w oczach wszystko bym oddał Bo aktualnie pasje mojego syna rozkładają sie tak: 1. miejsce - wiatraki wszelkiego rodzaju (wentylatory, wiatraczki, śmigła, klimatyzatory itp) 2. miejsce ex aequo - zegary i misie potem przez jakiś czas nic, a potem buty i czapki I telefony jeszcze wysoko się plasują ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki myha, no kuchnia ma być, łazienka - i salon plus pokój młodego. M. wczoraj wieczorem mierzył powierzchnię, i jestem w ciężkim szoku bo wyszło prawie 80 m2... A ja myślałam, ze tam jest z 30... Więc jeszcze sypialnie może zrobimy. Chociaż na razie to wiadomo - zakres marzeń. Z tym, że w niezłym szoku jestem z tym metrażem, możę wydawało mi się mini mini przez to, że tam nic nie ma - ścian działowych póki co, taki pustostan. A z ciuchami współczuję. Mi znowu dupa urosła ;/;/;./ Brumek tak lubi Tymek misie? mój ma ze 3 i ma w nosie je daleko. najchętniej by się bawił garami kuchennymi, ku przerażeniu dziadków ;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4444 |
|
Wtajemniczenie
|
Eno MARINA toż to prawdziwy apartament
Mówis,z e ci d.u.p.a urosła? Tobie akurat moze No tak garki takie mało meskie sa Nierozmumiem takiego szufladkowanie-dziewczynki tylko lalki itp a chłopcy samochody. ja daje Martynie wszytskim sie bawic. Ostatnio poluje na zestaw narzedzi. Ja nie bawiłam sie w dzieciństwie lalkami-wolałam bardziej meskie zabawki a wyrosłam na 100% kobiete. CO prawda nie lubie chodzic w sukienkach ani spódnicach ale to chyba nie jest jakis przestepstwo
|
|
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia u nas z tego samego powodu niedlugo bedziemy przenosic Szymona do normalnego lozka - wchodzi i wychodzi gora lozeczka, a wyjete szczebelki ma w nosie. Woli spac na sofie w salonie niz w lozeczku
Kurcze 6 kupa wlasnie poszla
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek super, że Tymcio zadowolony z nowej zabawki
![]() cieszę się, że sztućce już dotarły! dostałam też pieniążki od Youyou i Marzenki także dzięki dziewczyny! mam nadzieję, że do Was też przesyłki dotarły. Marina no to niezły metraż. a powiedz tam jest wszystko przystosowane do adaptacji? woda, odpływy, elektryka etc? Madziulko zdrówka! Żaneta mam białą włóczkę - czekam na wymiary.
|
#4447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzis za to gil po pas, mam dosc tej pogody, nie wiadomo jak sie ubieac, raz zimno raz cieplo Cytat:
Dzien dobry. Jak wspomnialam wczesniej u nas gile. Szkoda mi tej mojej malej, meczy ja ten katar. Dopiero co z jednego wylazla a tu znow. Przyszly mi dzis skarpetki ze skorzana podeszwa dla Wiki i okazalo sie ze sa ogromniaste. no nic beda na pozniej, zamowilam dzis mniejsze ale juz inny wzor bo tamtych nie bylo w tym rozmiarze. Paputki ktore mamy sa juz tak zjechane ze wstyd ludzi (choc nadal rozmiarowo dobre) Agni melduj sie !!! |
||
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa nie ma żywcem nic. No zobaczymy jak to będzie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku zdrowka dla Wiki!
Nst. razem jak bedziesz kupowala paputki to moge Ci polecic sprzedawce na ebay
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to dużo pracy i kosztów przed Wam podejrzewam. ale skoro w ogóle TŻ o tym pomyślał to rozumiem, że da się to wszystko zrobić - odpływy, ciągi i te inne techniczne sprawy?
|
|
#4451 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no to super! dzieło śliczne ![]() Cytat:
ma chłopak gust ![]() U nas piłki wszelkiego rodzaju i wielkości. Wczoraj w decathlonie zauważył jedną pod regałem to nurkował za nią ![]() Kolinko, śliczne zdjęcie! Fajnie że tak TŻ pomaga Dawidek pewnie biedny tęsknił.iustyna, śliczne zdjęcia ![]() Nam weekend zleciał bardzo szybko, wczoraj TŻa wyciągnęłam na zakupy, cały dzień zleciał, ale musiałam wykorzystać że TŻ jest w domu, bo w tygodniu jakoś już mi się nie chce samej chodzić cały dzień Dziś też pół dnia spędziłam w Krakowie, próbowałam termin egzaminu sobie ustalić, ale zgrać promotora, egzaminatora i jeszcze jedną osobę to nie tak łatwo, nie wyrobię się chyba z tym egz przed porodem :/ Dziewczyny z Warszawy, prośba, czy któraś będzie np jutro w Decathlonie w Reducie??
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-03-18 o 17:27 |
||||||
|
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Zarazilyscie mnie. Zamowilam dzis na ebay szydelka. Bede probowac swoich sil
jutro sie wybieram po wloczke...Iwa moge liczyc na male wsparcie z Twojej strony w razie czego ? Madziulka jak cos to sie do Ciebie zglosze w spr tych paputkow. Narazie czekam na mniejsze skarpetki. Te za duze sa super. Widac ze jakosciowo bardzo dobre. No i wzory piekne
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2013-03-18 o 20:19 |
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa jutro zmierzę damie głowę, bo dzisiaj już śpi .
Marina metraż świetny. My będziemy mieć tyle samo po dobudówce i dla mojego męża i tak za mało Ja jestem szczęśliwa, że bd mieć swoją kuchnie i swoje gary i szpargały Madziulka podajesz coś osłonowo, czy nic? Pewnie załapał wirusa ![]() Stronczek jak coś wykombinujesz z tego szydełkowania to daj znać
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieki
Cytat:
![]() Cytat:
jakie
|
||
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
CARMELA takie http://www.biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajne ide jutro na polowanie
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta podeślij mi na pw link do bloga Twojej sis
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby ktoś chciał to zapraszam http://gagatkowoagatowo.blogspot.com
Jeszcze nie wygląda tak jak chce, dopiero uczę się pisać, ale może jakoś to dalej pociągnę. Pomysłów na wpisy mam mnóstwo, tylko czasu brak |
|
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jak któraś jest zainteresowana kółkiem szydełkowym pod dowództwem Iwy to dajcie znać
|
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta podaje acidolac baby, elektrolity do picia i jeszcze cos na biegunke..
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stronczku jeżeli tylko czas mi pozwoli to oczywiście służę pomocą pisałam Ci tutaj kiedyś o tym zgrywanie filmów, ale nie wiem czy Ci nie umknęło czasami? jakie kupiłaś te skarpetki??? niedługo nie będzie mojego posta bez fotki ![]() jutro będę kończyć, ale efekt już mi się podoba
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-03-18 o 23:08 |
|
|
|
|
#4462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na co polujesz? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogłaszam oficjalne rozpoczęcie ...buntu dwulatka ![]() Od kilku dni Tymuś jest nie do poznania. Zwalałam na zęby, ale myślę, ze jednak główną przyczyną jest co innego. Dużo płacze, jeszcze więcej krzyczy, nawet małe "histerie" się zdarzają. Chce bić, rzuca, złości się. Do tej pory bardzo lubił sie rozbierać, to była świetna zabawa - od tygodnia za nic, walczy przy każdym zdejmowaniu jakiejkolwiek części ubrania. Wyrywa mi się, jak chcę przytulić kiedy tak rozpacza, a jednocześnie, jak go puszczam, to widzę, że chce podejść. Szkoda mi go, bo wiedzę, jak go emocje rozsadzają. Ale cóż - znaczy, że się prawidłowo rozwija i tego się trzymam
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-18 o 23:57 |
|||||
|
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku mam podobnego osobnika w domu
. Aż czasami ręce opadają od tego, jak mój mały osobnik wzorcowo przechodzi bunt dwulatka .Madziulka nam na mocną biegunkę lekarka kazała brać enterol
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa czapka śliczna
Co jedna to ładniejsza Edit: Ta Sówka jest z takiej samej nitki jak mi czapke przysłałaś czy grubsza? u nas ostatnie noce są tragiczne. Wstaje o 6:15. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2013-03-19 o 06:44 |
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku w takim razie gratuluję prawidłowego rozwoju Tymcia
u nas czasami jak coś idzie nie po myśli Ali to jest istny szał ![]() sowa dziękuje ![]() Lili ta czapeczka jest z innej włóczki troszkę grubszej nie pamiętam dokładnie, ale w tej co Ci wysyłałam to chyba to brązowe wykończenie i bodajże uszy są z takiej samej jak ta sówka w całości. a co jesteś zainteresowana bo wiesz ona mogłaby być na już bo ona nie na zamówienie zrobiona ;P eh u nas nieciekawie z chyrlaniem Ali TŻ zawiózł Hanię do przedszkola i ma do przychodni podjechać nas zarejestrować. temp. nie ma, ale kaszel potworny taki niby mokry, ale nie odrywa się tylko rzęzi wszystko - wolę podjechać, ale obawiam się, że ja już Alę sama zdiagnozowałam niestety :/
|
#4466 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa jaka Ty jesteś zdolna - Twoje czapy są niesamowite!!!
a i modelka mała urocza brumku u nas też niestety bunt dwulatka w rozkwicie zdrówka dla chorowitków Żanetko, Mycha, Ewe widzę w podpisach, że imiona dla dzieciaczków wybrane - sliczne scio bardzo fajny blog! czekam na kolejne wpisy - te, które zamieściłaś już pochłonęłam witam się po koszmarnym weekendzie, cała sobotę szorowałam dom przed świętami już, łącznie z oknami (nie wiadomo [po co, bo już zachlapane śniegiem ![]() w końcu się zdecydowałam i zamówiłam Hani "wiosnę na ulicy Czereśniowej" (przekonała mnie śmieciarka na okładce - śmieciarki to ostatnio największa Hani miłość ) i jesteśmy z Hanią zachwycone książką!!!!! można opowiadać, a tematów nie brakuje ![]() wracam do pracy. chociaż nastroju brak. w taką pogodę to się nie powinno wychylać spod kołdry... śnieży paskudnie |
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Czesć.
Jesteście niesamowite ze swoimi talentami, szydełkowaniem, spineczkami, magnesami i blogami ![]() Iwa ojej, niedobrze. zdrówkaMam dość tej pogody. Na zmiane tylko kaszlamy i smarkamy, na spacer nie wychodzimy już 4 dzień, bo nie chcę Sary doparawić, a tak wieje że przyjemności żadnej nie ma ze spacerów. W domu Sara wariuje,( je nie mniej ) nudę ma jak cholera, juz nie wiem jak ja zabawiać i czym. Lili my też wstajemy między 6-7 . A było spanie do 8 ![]() Oliweczka pytałaś czy Sara przesypia noce. Otóż zdarzy się, ale nie często. Jest 1 pobudka na mleko. I jedzenie więcej w dzień, normalne kolacje zamiast mleka nie pomagają, nadal się budzi na mm. Kolina śliczny maluszek, taki włochacz.
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potwierdzam, świetne są ![]() I mnóstwo do wyboru! Adaś od wczoraj siedzi i układa takie wyjmowane z pudełeczka zwierzątka - 6 różnych obrazków po 4 kawałki. Cytat:
"bo kierowniczka zmieniła"...A mówiłam że Twój tytuł jest proroczy A w ogóle to dzień dobry
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko super, że jesteście zadowolone z Hanią z książeczki
![]() muszę podejść dzisiaj do Biedronki jest w sumie zaraz koło przychodni, ale już nie chciałam z Alą łazić ... może popołudniu jak TŻ wróci my po lekarzu osłuchowo ok, ale lekarka potwierdziła, że kaszel kropny póki co dzisiaj jedziemy na wziewach i jutro mamy się pokazać... trzymajcie kciuki żeby nic na te oskrzela znowu nie poszło!!!
|
#4470 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa
![]() właśnie napadłam na Biedronkę i zdobyłam dwie układanki dla dziecia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

zapraszam

zębole
a i modelka mała urocza
"bo kierowniczka zmieniła"...