|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
co do ściągania, wiem, że to bardzo absorbujące zajęcie, ja w szpitalu miałam taki system, że wiedziałam, że Mały przesypia po jedzeniu ok 2,5 h, więc ja ok pół godziny przed planowanym wstaniem zaczynałam ściągać i to akurat schodziło tyle ile do pobudki Małego z tym, że wtedy dokarmiałam go mm a teraz przy kp to te przerwy są różne.
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
a my ciągle mamy katar!! już nie wiem, dwa tygodnie już...
dostała Juvit C, nasifin i deflehgmin. Juvit C jeszcze podaję, ale nasifinu nie no i tego deflegminu tez nie. Nie wiem... a co do spania, to gdyby nie ten katar to moja Mała chyba spała by dziś całą noc, bo budziła się, zasypiała sama, budziła i zasypiała. a cod o usypiania w ciągu dnia, dziewczyny a zwracacie uwagę na liczbę ziewów u maluchów?bo ja jak tylko są już trzy to od razu do spania Małą kładę i zauważyłam, że jak odczekam dłużej to ona jest już tak zmęczona, że marudzi cały dzień nawet...
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chciałam pisać zanim nie nadrobię i udało się w końcu
Tylko nie wiem co się stało bo niby cytowałam a jak przeszłam do odpowiedzi to mi jeden cytat wykoczył tylko. No trudno ![]() Nawijko możesz mi wpisać KP. U mnie wczoraj była przepiękna pogoda i w końcu po kilkudniowej przerwie byliśmy na spacerze. Piękne słońce, bezchmurne niebo, temperatura około 0 stopni i bezwietrznie. No cuuudnie się spacerowało. Mam nadzieję że dziś jest podobnie bo słonko świeci mi pięknie przez okna to pójdę koło południa bo w najbliższych dniach zapowiadają pogorszenie pogody i opady. Wcześniej to taki wiatr był u nas przez kilka dni że masakra. Raz jak wyszłam z wózkiem to nawet nie doszłam do bramy ogrodzeniowej bloku i już się zawracałam - myślałam że mi głowę urwie i wózek odfrunie. I jeszcze Wam coś napiszę bo nadal w szoku jestem w sobotę byli u nas przyjaciele i w końcu przywieźli film i zdjęcia ze ślubu i wesela (pod koniec sierpnia byliśmy u nich świadkami na ślubie). No i ja poszłam do Biedronki kupić kilka rzeczy i kupiłam też wódkę zeby towarzycho jakies dronki sobie mogło sączyć. I wiecie że mnie babka w kasie poprosiła o dowód? |
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39828447]Tyle, że niestety w PL odpadają takie rzeczy - w Japonii to wsio świeże, a do nas trafiają najczęściej rpzetworzone, takie np sojowe jadło to u nas często syf, rozwalający gospodarkę hormonalną :/[/QUOTE]
Niekoniecznie, w wiekszych miastach mozna kupic czesc produktow, np. w Kuchniach Swiata. To mozna swieza soje i jej pedy rownie dobrze jesc. A tofu czy mleko sojowe jest jak najbardziej ok w Polsce. Nie mowimy oczywiscie o gotowej zywnosci sojowej dla wegetarian. Wodorosty sa suszone. Ryby o bialym miesie przeciez w Baltyku plywaja, np. makrela. Ryz moze byc nie kleisty, mozna zastapic kalifornijskim czy wloskim. Jedyny problem to z warzywami bulwiastymi bylby, bo czesci to nawet nie wiem jak po polsku nazwac. |
|
|
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pamietaj tylko, ze przy rozkręcaniu laktacji ważne jest to, zeby pracować z laktatorem po karmieniu piersią a nie przed. |
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
U mnie śniegu nadal dużo, pod blokiem nie odśnieżone, nie ma nawet jak na spacer wyjść bo się wózek zakopie Mała ładnie spała od 20 do 24, potem pobudka o 4, potem o 6 ale to coś z płaczem się obudziła, dałam cycka i zaraz zasnęła i potem o 8 ![]() Teraz leży w bujaczku i gada z małpkami Czy Wasze pociechy często mają czkawkę ?? Moja jak tylko zaczyna coś tam gaworzyć to zaraz czkawkę dostaję i sie denerwuje... |
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale nie zawsze wypija całą butlę, często zostawia ze 30ml.. Cytat:
|
||
|
|
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu pytasz ?? ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja mam fiola na tle innych kultur, napisz troche jesli chcesz oczywiscie jak sie tam znalazlas i przede wszystkim jak sie zyje, jacy sa ludzie i w ogole, bo ksiazki to jedno a jak tam sie mieszka to drugie dziewczyny walczace o kp trzymam kciuki, ja walcze w troche inny sposob nie chce przestac karmic przez to moja wysypke mam juz teraz nawet na nogach rece z 2 stron dlonie oczy - to najbardziej boli w srode mam ponone testy ni e wiem poco, a w czwartek jade do kolejnego lekarza juz czwartego, bo wiem, ze cos mozna brac tylko niech powiedza cooooooo do cholery |
|
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
Iguś ma najczęściej jak niedługo po jedzeniu zaczyna coś przeżywać np. karuzelę w sensie że wpatruje się w zwierzątka z rozdziawioną buźką, przebiera przy tym nóżkami i rączkami, gaworzy.
|
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
Z opóżnieniem ale witam się i ja w odchowalni
![]() Witam nową mamusię Eh chcialabym sie wiecej udzielac, ale moje malenstwo ostatnio jest strasznie absorbujące.... I od razu zwracam się do Was z problemem. Czy Wasze maluchy tez wydają takie dziwne dzwieki, jakby chrapanie zwłaszcza w nocy przy przebudzaniu?? Bo moj Dominik za kazdym razem tak wlasnie mnie budzi - pochrapuje sobie. A ostatnio wogole niespokojnie spi i tak mu furczy czasem w nosku. Podejrzewalam katar, ale nic mu z noska nie cieknie i przy oczyszczaniu noska czasem tylko jakas zielona kozucha się pojawi ![]() Dzis w nocy dodatkowo mi zwymiotował i jakos się tak krztusił kilka razy. Czy to sa objawy kataru, przeziebienia?? Czy moze to po prostu za suche powietrze? Nie mam nawilzacza.Ewadylewska jak się u Twojej niuni ten katar objawił? Przepraszam ze nic nie cytuje i nie odnosze się do nikogo obiecuje poprawe jak tylko Was troche nadrobie.Edit. Mały je normalnie, smoczka ciągnie, wiec chyba moze normalnie oddychac przez nosek. eh.. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-03-18 o 10:48 |
|
|
|
#1903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 - oprocz Polyquaternium-10 (ktory oblepia i doprowadza do szybszego przetluszcznia)ma calkiem w porzadku sklad, taki powiedzialabym typowy. Nagietek moze wysuszac wlosy. 2 - tragedia. Nie dosc, ze jest mocny (moze przesuszac), to jeszcze zawiera parafine i 2 silikony (ktore oblepiaja wlosy i sa odpowiedzialne z przetluszczanie). Wiekszosc cennych ekstraktow znajduje sie po zapachu i konserwantach, czyli w ilosci naprawde znikomej. Nie ma szans, ze zdzialaja cos pozytecznego. 3 - calkiem w porzadku oprocz Polyquaternium-10 (oblepianie) 4 - Polyquaternium 7, cenne ekstrakty po zapachu i DMDM - niebezpieczny konserwant. Jesli masz czas i checi, to zainwestowalabym w porzadne nawilzenie (odzywki+maski) i wtedy obserwowalabym czy stan wlosow sie poprawia ![]() Jak Ci sie skoncza zaspasy to polecam szampony Alterry (dostepne w Rossie). Fajne tez sa te z Barwy, Joanny, Evy Naturii z tym, ze lepiej ich uzywac tak ok raz na tydzien, zeby za bardzo nie wysuszaly. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-18 o 11:23 |
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion, zamowiłaś tą kieckę?
![]() wy dacie wiarę, że my jeszcze nie załatwiliśmy tej rehabilitacji dla młodego?! Szlag mnie jasny na miejscu trafi, najpierw przez tydzień codziennie dzwoniliśmy do czterech różnych miejsc, nikt nie odbierał, jak się dodzwoniłam to powiedzieli że nas nie przyjmą że musi być inne skierowanie <?> ale żeby zadzwonić gdzieśtam, i tak sobie dzwonię i mnie odsyłają i odsyłają nosz qrwa mać....
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Japonia jest moim drugim domem, zyje mi sie tu doskonale, mam szczescie poznawac samych swietnych ludzi. Pomieszkiwalam juz jakis czas przed przeprowadzka na stale, takze wiedzialam, co mnie czeka i bylam gotowa na wypadek roznych sytuacji. Poza tym nieco liznelam kultury wczesniej, takze szoku nie przezylam. Rowniez tz jest bardzo malo japonski. Ludzie sa bardzo pomocni i mili, zwlaszcza na prowincji, gdzie mieszkam. Tylko trzeba im dac czas na oswojenie sie z blada twarza. Jesli cos Cie szczegolnie interesuje, to pisz. Chetnie obale blednie przedstawiany w Polsce wizerunek Japonii i Japonczykow. |
|
|
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powinni wysłać dzisiaj albo jutro.A co do rehabilitacji to u nas coś załatwić związanego ze służbą zrdowia to masakra. Człowiek ciężkie pieniądze co miesiąć płaci a jak do lekarza trzeba to dupa...Jeszcze jeśli o siebie chodzi to da się poczekać ale jeśli chodzi o maluszki takie jak nasze to szlag jasny może trafić...nie idzie żyć w tym kraju panie premierze
|
|
|
|
|
#1908 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1909 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko tez dosc czesto kicha..ale moze sie jeszcze oczyszczaCytat:
placi sie co miesiac a i tak zmuszeni jestesmy korzystac z wizyt prywatnychMeduzza dzieki za odp, czyli widze, ze to problem dosc powszechny |
||
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie wrocilismy od pediatry. Zapytalam przy okazji o to. Twierdzi, ze to normalne i wynika z niedojrzalosci ukladu nerwowego. Przejdzie ![]() A poszlismy w zwiazku z wysypka. Na szczescie to nie skaza!! A jedynie tradzik. Mamy kupic w aptece masc samorobna i te najwieksze krostki smarowac jeszcze Clotrimazolum. |
|
|
|
|
#1911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
|
|
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mojej Małej coś dziwne kupki, odstawiam po kolei to czego nadużywam i obserwuję. Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko minie ![]() Dostaję wścieklizny z tą moją suchą skórą. Żadne kremy nie działają, to samo z ustami. Z tym, że tu mam wielkie pęknięcie, które nie chce się goić :/ Charlizz trzymam mocno kciuki, żeby Twój tż podzedł po rozum do głowy, a jeśli nie to, żeby ułożyło Ci się życie inaczej Laurka dobrze, że Twój mąż pogadał z rodzicami bo to faktycznie się można ugotować w takiej temp. Jakieś nowe wieści od Mitabe? I ktoś ma kontakt z Lubcią jak tam Wojtuś? Powodzenia wszystkim z problemami z kp! U mnie zaś zatory jakieś, nie wiem może źle dostawiam, że to się tak często pojawia Swoją drogą zwierzęta nie mają takich problemów, nie muszą się męczyć z laktatorami, okładami jakimiś, po prostu karmią i jest ok, u ludzi zaś musi być jakiś problem |
|
|
|
#1913 |
|
Wtajemniczenie
|
Woow..moj Dominik nie chcial mi zasnąc od kilku godz i w koncu pusciłam mu http://www.youtube.com/watch?v=XUSfE6bRy6c i ZASNĄŁ
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion, gratulacje młodzizno
heheja byłam w zeszłym roku jeszcze przed ciążą w pubie w Częstochowie u przyjaciółki, poszłam zamówić grzańce, gość powiedział, że chce ode mnie dowód, ja go wyśmiałam ale dałam ten dowód, on patrzy i mówi, "ooooo, pani mój rocznik, jakie ładnie imię, miło mi" po czym patrzy i"uuuu, ale z Bytomia, taki kawał...?" po czym w ten sam dzień dostałam od niego zaproszenie na fejsie
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to wyrywa na dowód koleś. Dobry sposób
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Illusion nic tylko pogratulować
![]() a co do soboty i alkoholu.. jako, że nie karmię już piersią, kupiłam sobie desperadosa i postanowiłam go wieczorem uskutecznić. dziewczyny... ale żem szmery poczuła Ekonomiczna głowa się po ciąży robi.
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, bidulki jestescie z tymi niespokojnymi maluchami
![]() A co one robia jak nie spia? Leza spokojnie, rozgladaja sie raczej domagaja sie uwagi/noszenia, itp? |
|
|
|
#1919 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Wiecie co? Musze zapisać Darie do okulisty przez to ze była tyle czasu naświetlana przez żółtaczkę to trzeba zbadać oczka. I co? Jak już po dwóch godzinach w końcu się dodzwoniłam to jeszcze się dowiedziałam ze nie ma terminów już na ten rok!!!! ![]() nosz kurrrr.....a dopiero marzec jest!!Nasza służba zdrowia...... Cytat:
biedna Anulka Trzymajcie się tam ciepło i zdrowo Cytat:
to Ty twarda jesteś ![]() Jak moja idzie spać to ja od razu do łóżka bo nie wiadomo kiedy się obudzi. Cytat:
Jak próbowałam odciągać aventem to NIC nie leciało a medela spisuje się na MEDAL ![]() A niby avent taka dobra,droga firma... Cytat:
Moja wogole w dzień nie śpi. A zasypia dopiero o 12-1 w nocy.Jest ciekawa świata i szkoda jej chyba czasu na sen ![]() Cytat:
![]() No nic tylko sie cieszyć ze tak mlodo wyglądamy ![]() Cytat:
Właśnie Szaja - już pytałam ale może przeoczyłaś moje pytanie... Pisałaś o syropie Gastrotuss Baby. Można to podać bez konsultacji z pediatrą czy lepiej nie?
|
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mąż to miał ze mnie polewkę cały weekend i teksty że prokurator na karku bo nieletniej dziecko zrobił ![]() A co do alkoholu to cichutko zazdraszczam. Czasem mąż mnie pyta czego mi tak najbardzie brakuje przy kp, co bym tak zjadła z największą ochotą to ja zawsze odpowiadam że z jedzenia NIC mi nie brakuje ale wypiłabym drinka i reddsa jabłkowego. Czy to już zakrawa na alkoholizm?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

w sobotę byli u nas przyjaciele i w końcu przywieźli film i zdjęcia ze ślubu i wesela (pod koniec sierpnia byliśmy u nich świadkami na ślubie). No i ja poszłam do Biedronki kupić kilka rzeczy i kupiłam też wódkę zeby towarzycho jakies dronki sobie mogło sączyć. I wiecie że mnie babka w kasie poprosiła o dowód? 

i jakos się tak krztusił kilka razy. Czy to sa objawy kataru, przeziebienia?? Czy moze to po prostu za suche powietrze? Nie mam nawilzacza.

to Ty twarda jesteś