Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 12:56   #4861
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja mam jedna paczke 1 i 2 paczki 2, myslicie zeby jeszcze dokupic? jak tak to 2 czy 3?
W takiej cenie, to faktycznie grzech nie kupić. Zależy ile masz sztuk tych pampersów. Jedynek bym nie kupowała więcej, bo nie wiadomo jak duży się urodzi maluch, a to zawsze możesz dokupić. Dwójki to tak myślę do miesiąca na pewno użyję. A dalej nie wiem. Byłam u maluszka w dniu, w którym kończył równo 2 miesiące i zrobiłam tort z pampersów trójek z nadzieją, że jeszcze trochę posłuży jako ozdoba, a koleżanka mi mówi, że trafiłam idealnie, bo nosi trójki.

Ja mam jedną paczkę dwójek 108 szt. i chyba dokupię jeszcze jedną i się wstrzymam.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
od zawsze, więc da się przeżyć kwestia przyzwyczajenia, czytania składów produktów. z gotowaniem nie mamy najmniejszych problemów, panierkę robi się bezglutenową, makarony gotuje się dwa rodzaje itp. tylko drogie to jedzenie, raz na jakiś czas zamawiam paczkę z zapasami np. teraz w weekend kupiliśmy 3 makarony, bułkę tartą, 3 chleby, jakieś słodycze (jem normalnie milki itp ale są dopiski że mogą zawierać śladowe ilości glutenu więc jak jest okazja kupić coś w 100% bezpiecznego to korzystam), zupki błyskawiczne i ciastka owsiane bezglutenowe do wypieku i wyszło 150 zł ... zapominam o tej chorobie (w sensie nie utrudnia mi życia), jak w szpitalu pytali mnie o choroby przewlekłe to mówiłam że na nic nie choruje
Bardzo miło się takie coś czyta. Moja koleżanka z pracy też na to choruje, ale wie o tym od dwóch lat chyba. Spytałam jak Ci się żyje, bo słuchając jej, to koszmar. Jak byłyśmy razem w pracy, to mi było głupio jeść kanapki, bo ona wcinała wafle ryżowe, albo ten chlebek swój właśnie, ale bardzo oszczędnie, bo to usrojstwo prawie 10zł kosztuje u nas w stacjonarnym sklepie. Ogólnie ze słyszenia byłam przekonana, że ta choroba, to koszmar, a tu taka miła niespodzianka. Mogę spytać ile ważysz? Jeśli nie chcesz, to nie odpowiadaj, albo napisz na pw. Pytam z ciekawości, bo ta koleżanka wprawdzie jest niziutka, no ale waży 38kg. Kiedyś nie chciałam wierzyć, jak jej nie znałam.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-03-18 o 12:57
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:57   #4862
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez ankaaa206
nowy opis porodu na marcówkach, jeszcze dobry miesiąc i u nas rozpakowywanie
idę czytać
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:02   #4863
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

a co do pampersów to kupujecie oryginalne czy jakieś inne? u mnie w rodzinie i ogólnie na różnych forach to ludzie zachwalają dady z biedronki, chyba też kupie jedną małą paczkę na testowanie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:04   #4864
metropolitan
Zadomowienie

ja nie kupuje trójek na razie, moje dziecko długo chodziło w 2 a nawet 1.

a co do pampów, to ja na pewno bedę kupować pamersy, z Blanka używałam tylko pampersy i huggiesy, najfajniejsze sa te premium care i takie kupie maluszkowi, ale potem już normalne pampesy bo te premium są drogie. A Dady nie lubię, poza tym , jak się trafi na promocje pampów to te Dady wcale nie wychodza tanio
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:07   #4865
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Pytam z ciekawości, bo ta koleżanka wprawdzie jest niziutka, no ale waży 38kg. Kiedyś nie chciałam wierzyć, jak jej nie znałam.
ale malutko, ja nie pamiętam kiedy tyle ważyłam
Stary 2013-03-18, 13:08   #4866
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
idę czytać
Ale piękny opis, taki prawdziwy, przeczytałam jednym tchem. Fajne wstawki, ta szczególnie mi się podoba.

Za 10 min przyszedł i mówi, ze rodzimy, bo dziecko nieduże, że mimo, ze nie ma skurczy to im troche pomozemy i dzis powinno byc po wszystkim. OK!Tylko, że Tż u swich rodziców, rano pojechał ostani raz przed P coś ojcu wymienić w aucie, więc dzwonie i pytam sie, co robi, a on, ze sie juz się zbiera to mówie mu, ze niech zagęści ruchy bo wody odeszły i bede rodzic, on spanikowany, na co słysze niezawodny głos teściowej w tle..."Eee jak wiody odejda to jeszcze kilkanaście godzin moze sie nic nie dziać..." No tak, co tam poród żony, niech sie syn nie spieszy tylko z Mamusią jeszcze kawe wypije;p.

Leon
Stary 2013-03-18, 13:10   #4867
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Co za Na allegro są różne prowizje, w zależności od rodzaju produktu i kwoty za jaką się sprzeda, ale ja sprzedałam ostatnio ipoda za 450zł, a prowizji mam 14zł. Dziwię się, że nie chce się dogadać.
Chce się dogadać ale dopiero na miejscu...czyli mieć pewnego klienta...

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a co do pampersów to kupujecie oryginalne czy jakieś inne? u mnie w rodzinie i ogólnie na różnych forach to ludzie zachwalają dady z biedronki, chyba też kupie jedną małą paczkę na testowanie
Ja na początek chce pampersy a później te Dady spróbuję. Jak mała się nie uczuli to te bede stosować.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:10   #4868
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Powiem Ci, że w moim otoczeniu bardzo dużo mam używało te Dady i były zadowolone. Ja na początek mam pampersy, ale nie wykluczam przerzucenia się później właśnie na Dady.

Leon
Stary 2013-03-18, 13:12   #4869
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
----
Bardzo miło się takie coś czyta. Moja koleżanka z pracy też na to choruje, ale wie o tym od dwóch lat chyba. Spytałam jak Ci się żyje, bo słuchając jej, to koszmar. Jak byłyśmy razem w pracy, to mi było głupio jeść kanapki, bo ona wcinała wafle ryżowe, albo ten chlebek swój właśnie, ale bardzo oszczędnie, bo to usrojstwo prawie 10zł kosztuje u nas w stacjonarnym sklepie. Ogólnie ze słyszenia byłam przekonana, że ta choroba, to koszmar, a tu taka miła niespodzianka. Mogę spytać ile ważysz? Jeśli nie chcesz, to nie odpowiadaj, albo napisz na pw. Pytam z ciekawości, bo ta koleżanka wprawdzie jest niziutka, no ale waży 38kg. Kiedyś nie chciałam wierzyć, jak jej nie znałam.
jak ktoś się dowiaduje o celiakii po latach "normalnego" jedzenia to rzeczywiście może być tragedia ... nagle trzeba zrezygnować z normalnego pieczywa, wyjść do restauracji (albo bardzo uważać z wyborem), nie ma pizzy, piwa, 80% słodyczy odpada, zupki chińskie, w sumie większość rzeczy ...
heh bo generalnie utarło się, że osoby z celiakią są chudziutkie, bo im się nic nie wchłania itp - ale wystarczy trzymać dietę - przynajmniej w moim wypadku - ja niestety mam tendencję do nadwagi, od podstawówki do liceum miałam nadwagę, potem ładnie trzymałam wagę ok. 52 kilo przy wzroście 159 - niestety przez 4 ostatnie lata i totalnie nieregularny tryb życia i jedzenia (praca w CH 30 km od domu, jedzenie śmieciowego żarcia i opychanie się słodyczami w pracy) bardzo przytyłam i teraz na wadze 75 kilo (+3 od początku ciąży). ale liczę na to że schudnę bo pod koniec wakacji byłam miesiąc w delegacji, blisko domu, tryb życia się unormował, i w miesiąc samo spadło 6 kilo

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:15   #4870
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Chce się dogadać ale dopiero na miejscu...czyli mieć pewnego klienta...
Na to wygląda, ale mnie by to nie przekonało, bo ja nie umiem się targować. Więc albo gość mówi co dorzuci, albo zamawiam u innego. Co to za sprzedawca? Bo gapa_kids dawał dziewczynom z tego co pamiętam próbkę sudocremu, płyn lovela i darmową wysyłkę. Ale mogę źle pamiętać.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
jak ktoś się dowiaduje o celiakii po latach "normalnego" jedzenia to rzeczywiście może być tragedia ... nagle trzeba zrezygnować z normalnego pieczywa, wyjść do restauracji (albo bardzo uważać z wyborem), nie ma pizzy, piwa, 80% słodyczy odpada, zupki chińskie, w sumie większość rzeczy ...
heh bo generalnie utarło się, że osoby z celiakią są chudziutkie, bo im się nic nie wchłania itp - ale wystarczy trzymać dietę - przynajmniej w moim wypadku - ja niestety mam tendencję do nadwagi, od podstawówki do liceum miałam nadwagę, potem ładnie trzymałam wagę ok. 52 kilo przy wzroście 159 - niestety przez 4 ostatnie lata i totalnie nieregularny tryb życia i jedzenia (praca w CH 30 km od domu, jedzenie śmieciowego żarcia i opychanie się słodyczami w pracy) bardzo przytyłam i teraz na wadze 75 kilo (+3 od początku ciąży). ale liczę na to że schudnę bo pod koniec wakacji byłam miesiąc w delegacji, blisko domu, tryb życia się unormował, i w miesiąc samo spadło 6 kilo
Jeeeeeej, ja naprawdę Cię podziwiam! Ty na nic nie narzekasz, szacuneczek duży. A z wagą na pewno sobie poradzisz.

Leon
Stary 2013-03-18, 13:16   #4871
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja mam jedna paczke 1 i 2 paczki 2, myslicie zeby jeszcze dokupic? jak tak to 2 czy 3?
To zależy jak Twój maluszek będzie przybierał. Mi poszły 2 lub 3 paczki 1 (te po 44 szt) i pół paczki 2 i od razu 3. Ale to bardzo indywidualna sprawa. Ale jak chesz robić zapas, to moim zdaniem lepiej 3.

Cytat:
Dla mnie tylko Pampersy, ewentualnie Huggiesy. Próbowałam tańszych typu z Rossmana czy właśnie tych Dada i dla mnie masakra. Ale możesz sobie przetestowaćMi się one od razu po jednym siku jakieś mokre wydają.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:17   #4872
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Na to wygląda, ale mnie by to nie przekonało, bo ja nie umiem się targować. Więc albo gość mówi co dorzuci, albo zamawiam u innego. Co to za sprzedawca? Bo gapa_kids dawał dziewczynom z tego co pamiętam próbkę sudocremu, płyn lovela i darmową wysyłkę. Ale mogę źle pamiętać. :
r_p77
On z bielska jest a ja mieszkam nie daleko i czasem tam bywam. Dziewczyny mówiły, że pieluchy ma średnie wiec będę mogła sobie podotykać i zdecydować czy chcę.

Laura

Stary 2013-03-18, 13:19   #4873
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeeeeeej, ja naprawdę Cię podziwiam! Ty na nic nie narzekasz, szacuneczek duży. A z wagą na pewno sobie poradzisz.
a bo ja generalnie bezproblemowa jestem
tylko tutaj mnie poznałyście ze "złej" strony, bo ciągłe problemy ciążowe, nerwy i narzekania ... nigdy tak nie miałam wcześniej

Stary 2013-03-18, 13:21   #4874
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
tylko tutaj mnie poznałyście ze "złej" strony, bo ciągłe problemy ciążowe, nerwy i narzekania ... nigdy tak nie miałam wcześniej
wszystkiemu winne hormony

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:24   #4875
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Miałam napisać, że jakby któraś z Was miała od kogo pożyczyć sobie książkę Zawitkowskiego "Mamo, Tato, co Ty na to?", to polecam. Przeczytałam kilka pierwszych stron i bardzo mi się podoba. Cała książka podzielona jest na działy związane z różnymi tematami. Pewnie sama bym jej nie kupiła ze względu na cenę, ale dostałam ją do przeczytania od mamy mojej chrześnicy. Do książki dołączona jest płyta, więc wszystko jest zobrazowane na filmikach. Wczoraj przed snem obejrzeliśmy z mężem jak maluszka nosić, przenosić, podawać oraz ubierać i rozbierać i pytam go czy jest już śpiący, na co on: Raczej przerażony. A niech się też czymś postresuje.

Leon
Stary 2013-03-18, 13:25   #4876
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee
Ale piękny opis, taki prawdziwy, przeczytałam jednym tchem. Fajne wstawki, ta szczególnie mi się podoba
ja też. taki bardzo pozytywny, aż się uśmiechałam czytając nie moge się doczekać naszych relacji
Stary 2013-03-18, 13:28   #4877
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam napisać, że jakby któraś z Was miała od kogo pożyczyć sobie książkę Zawitkowskiego "Mamo, Tato, co Ty na to?", to polecam. Przeczytałam kilka pierwszych stron i bardzo mi się podoba. Cała książka podzielona jest na działy związane z różnymi tematami. Pewnie sama bym jej nie kupiła ze względu na cenę, ale dostałam ją do przeczytania od mamy mojej chrześnicy. Do książki dołączona jest płyta, więc wszystko jest zobrazowane na filmikach. Wczoraj przed snem obejrzeliśmy z mężem jak maluszka nosić, przenosić, podawać oraz ubierać i rozbierać i pytam go czy jest już śpiący, na co on: Raczej przerażony. A niech się też czymś postresuje.
przeczytane i obejrzane
teraz czytam "język niemowląt". + 3 inne książki

Stary 2013-03-18, 13:31   #4878
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dla mnie tylko Pampersy, ewentualnie Huggiesy. Próbowałam tańszych typu z Rossmana czy właśnie tych Dada i dla mnie masakra. Ale możesz sobie przetestowaćMi się one od razu po jednym siku jakieś mokre wydają.
dla mnie te Dady to takim plastikiem śmierdzą...

znalazłam fajną koszulke, który kolor byście wzięły dla blondynki??
http://www.bonprix.pl/produkt/koszul...oduct-comments
beż czy lila?
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:32   #4879
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Jest jeszcze jeden hicior - a nie boisz się porodu? Jasne,że nie, będę siedzieć z drinkiem pod palemką, mąż będzie mnie wachlował i podawał winogrona, a dziecko samo wyskoczy. Przecież to nic nie boli

I kolejna mądrość teściowej - jakiś czas temu wygrałam zestaw smoczków i butelek. Smoczków mam 5 pokazuję teściówce, a ona na to, żebym nie podawała dziecku smoka, po się przyzwyczai sama dawała starszemu synowi surową cielęcinę do ssania (obrzydlistwo), a on z braku smoczka ssał kciuk i teraz ma strasznie krzywy
O to mnie się o ten poród jeszcze tak nie pytają ale koleżanki często zadają mi pytanie - jak to jest być w ciąży??

A co do teściowej to masakra.. Jak można surowe mięso dziecku dawać?? Przecież to sie otruć lub zadławic?? fuuu

Cytat:
Waszym sposobem napisałam maila do sprzedawcy z allegro, że mam zamówinie na ok 350zł i chcę je odebrać osobiście i czy może mi zaproponowac jakiś rabat albo gratis. A on dość chytry odpisał mi, żebym przyjechała zrobić zakupy na miejsce to wtedy pomyślimy. Ja mu piszę, że w ich sklepie internetwym są wyższe ceny niż na allegro to napisal, że na miejscu są jak na allegro. JEdnym słowem gość nie dosć ze zaoszczędzi na prowizji allegro to jeszcze może nie dać mi żądnego rabatu,a jak już przyjadę to wiadomo, że kupię bo nie będę już kombinować.
jakoś nie masz szczęścia do zakupow internetowych..

Ej czy kotlety mielone (nigdy nie robiłam) można zrobić z szynki wieprzowej??
Mam sporo szynki w zamrazalce, ale jest jakaś nie specjalnie dobra.. Świnia chyba było już trochę stara.. Jest taka twarda i łyczasta i już nie mam pomyslów co z niej zrobić?? Już mi się przejadły sosy i gulasze.. a na świeta pojade do rodziców to mi znowu pół samochodu mięsa wcisną..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:32   #4880
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj przed snem obejrzeliśmy z mężem jak maluszka nosić, przenosić, podawać oraz ubierać i rozbierać i pytam go czy jest już śpiący, na co on: Raczej przerażony. A niech się też czymś postresuje.
chyba też zacznę męża stresować, a co
Stary 2013-03-18, 13:37   #4881
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
beż czy lila?
liliowy

umówiłam się do dentysty na czwartek - 4 podejście ale teraz choćbym miała im tam urodzić na fotelu to idę

Stary 2013-03-18, 13:40   #4882
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Ej czy kotlety mielone (nigdy nie robiłam) można zrobić z szynki wieprzowej??
Mam sporo szynki w zamrazalce, ale jest jakaś nie specjalnie dobra.. Świnia chyba było już trochę stara.. Jest taka twarda i łyczasta i już nie mam pomyslów co z niej zrobić?? Już mi się przejadły sosy i gulasze.. a na świeta pojade do rodziców to mi znowu pół samochodu mięsa wcisną..
Ja myślę, że zmielić możesz każde mięso łopatkę, szynkę czy karczek i szynka nawet nie będzie tłusta. Ja bym robiła.

Mam dzisiaj w planie obiad na szybko. Ziemniaki, jajko i kefir. Ale chciałam zrobić lepsze zemniaczki podsmażone na patelni ale nie wiem co do tego dać?? Cebule, masło, koperek??

Laura

Stary 2013-03-18, 13:47   #4883
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
beż czy lila?
śliczna nie wiem czy dla blondynki, ale mi się beżowa bardziej podoba więc na tą bym się decydowała

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale koleżanki często zadają mi pytanie - jak to jest być w ciąży??
i co odpowiadasz?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Mam dzisiaj w planie obiad na szybko. Ziemniaki, jajko i kefir. Ale chciałam zrobić lepsze zemniaczki podsmażone na patelni ale nie wiem co do tego dać?? Cebule, masło, koperek??
ja lubię z masłem i koperkiem. a mój mąż jak chce bardziej wypasione ziemniaki to podsmaża wcześniej cebulkę, boczek i miesza z ziemniakami podsmażonymi na maśle.
Stary 2013-03-18, 13:48   #4884
becik_4
Zadomowienie

dziewczyny z jakiej firmy kupujecie łóżeczka turystyczne ale takie do codziennego spania?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:51   #4885
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
a lubię z masłem i koperkiem. a mój mąż jak chce bardziej wypasione ziemniaki to podsmaża wcześniej cebulkę, boczek i miesza z ziemniakami podsmażonymi na maśle.
I chyba tak zrobię bo te ziemniaki teraz już nie są takie jak nowe ( też lubię z koperkiem i masłem...)

Laura

Stary 2013-03-18, 13:53   #4886
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
wcale nie poznałyśmy Cię ze złej strony
nie wymyślałaś sobie żadnych problemów i nie miałaś wpływu na to że Ci życie "umilały" ja Cię bardzo podziwiam.. dużo musiałaś przejść.
Strasznie współczuję tej celiakii.. na studiach mieszkałam z dziewczyną która na to chorowała

Metro
- fajna ta koszula ja pewnie wzięłabym beżowy, ale to dlatego że uwielbiam beże i brązy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:57   #4887
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
i co odpowiadasz?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------
że pewnie to zależy od osoby, ale tak dziwnie jak się ma małego alienka w brzuchu który się rusza

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:58   #4888
Kinga_20
Zakorzenienie

Hejka U nas dzisiaj 50 dni do porodu!!! Nie wiem kiedy to zleciało.... W sobotę byliśmy na usg, mała waży ok. 2kg jest ułożona już do porodu, czyli główką w dół i pleckami na zewnątrz - mam nadzieję, że się już nie obróci Dylemat wózkowy zażegnany - kupiliśmy Graco Symbio - TŻ się w nim zakochał i stwierdził, że tylko ten i żaden inny, ja brałam pod uwagę jeszcze kilka innych, ale wszystkie miały jakieś plusy i minusy, więc jednak zdecydowaliśmy się, że ten. Czekamy na przesyłkę Ogólnie mam straszne problemy z zaparciami. Dzisiaj jadę do sklepu i przeprowadzam ofensywę w postaci suszonych śliwek, rodzynek, siemię lniane - mam nadzieję, że pomoże to

Widzę dziewczyny, że już torby pakujecie do szpitala - ja jakoś jeszcze o tym nie myślę, pewnie po Świętach zacznę pakować. Mała ma zostać w brzuszku do maja - koniec kropka

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:59   #4889
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
I chyba tak zrobię bo te ziemniaki teraz już nie są takie jak nowe ( też lubię z koperkiem i masłem...)
młode ziemniaczki z masłem i koperkiem są najlepsze
Stary 2013-03-18, 14:02   #4890
Katate
Raczkowanie

Metro beżowa
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości