|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy
Cytat:
Byłam u maluszka w dniu, w którym kończył równo 2 miesiące i zrobiłam tort z pampersów trójek z nadzieją, że jeszcze trochę posłuży jako ozdoba, a koleżanka mi mówi, że trafiłam idealnie, bo nosi trójki. Ja mam jedną paczkę dwójek 108 szt. i chyba dokupię jeszcze jedną i się wstrzymam. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Jak byłyśmy razem w pracy, to mi było głupio jeść kanapki, bo ona wcinała wafle ryżowe, albo ten chlebek swój właśnie, ale bardzo oszczędnie, bo to usrojstwo prawie 10zł kosztuje u nas w stacjonarnym sklepie. Ogólnie ze słyszenia byłam przekonana, że ta choroba, to koszmar, a tu taka miła niespodzianka. Mogę spytać ile ważysz? Jeśli nie chcesz, to nie odpowiadaj, albo napisz na pw. Pytam z ciekawości, bo ta koleżanka wprawdzie jest niziutka, no ale waży 38kg. Kiedyś nie chciałam wierzyć, jak jej nie znałam.
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-03-18 o 12:57 |
||
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
#4863 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
a co do pampersów to kupujecie oryginalne czy jakieś inne? u mnie w rodzinie i ogólnie na różnych forach to ludzie zachwalają dady z biedronki, chyba też kupie jedną małą paczkę na testowanie
|
|
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
ja nie kupuje trójek na razie, moje dziecko długo chodziło w 2 a nawet 1.
a co do pampów, to ja na pewno bedę kupować pamersy, z Blanka używałam tylko pampersy i huggiesy, najfajniejsze sa te premium care i takie kupie maluszkowi, ale potem już normalne pampesy bo te premium są drogie. A Dady nie lubię, poza tym , jak się trafi na promocje pampów to te Dady wcale nie wychodza tanio |
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy
ale malutko, ja nie pamiętam kiedy tyle ważyłam
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
Ale piękny opis, taki prawdziwy, przeczytałam jednym tchem. Fajne wstawki, ta szczególnie mi się podoba.
Za 10 min przyszedł i mówi, ze rodzimy, bo dziecko nieduże, że mimo, ze nie ma skurczy to im troche pomozemy i dzis powinno byc po wszystkim. OK!Tylko, że Tż u swich rodziców, rano pojechał ostani raz przed P coś ojcu wymienić w aucie, więc dzwonie i pytam sie, co robi, a on, ze sie juz się zbiera to mówie mu, ze niech zagęści ruchy bo wody odeszły i bede rodzic, on spanikowany, na co słysze niezawodny głos teściowej w tle..."Eee jak wiody odejda to jeszcze kilkanaście godzin moze sie nic nie dziać..." No tak, co tam poród żony, niech sie syn nie spieszy tylko z Mamusią jeszcze kawe wypije;p. |
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początek chce pampersy a później te Dady spróbuję. Jak mała się nie uczuli to te bede stosować.
|
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Ci, że w moim otoczeniu bardzo dużo mam używało te Dady i były zadowolone. Ja na początek mam pampersy, ale nie wykluczam przerzucenia się później właśnie na Dady.
|
|
|
|
#4869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh bo generalnie utarło się, że osoby z celiakią są chudziutkie, bo im się nic nie wchłania itp - ale wystarczy trzymać dietę - przynajmniej w moim wypadku - ja niestety mam tendencję do nadwagi, od podstawówki do liceum miałam nadwagę, potem ładnie trzymałam wagę ok. 52 kilo przy wzroście 159 - niestety przez 4 ostatnie lata i totalnie nieregularny tryb życia i jedzenia (praca w CH 30 km od domu, jedzenie śmieciowego żarcia i opychanie się słodyczami w pracy) bardzo przytyłam i teraz na wadze 75 kilo (+3 od początku ciąży). ale liczę na to że schudnę bo pod koniec wakacji byłam miesiąc w delegacji, blisko domu, tryb życia się unormował, i w miesiąc samo spadło 6 kilo
|
|
|
|
|
#4870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Ty na nic nie narzekasz, szacuneczek duży. A z wagą na pewno sobie poradzisz. |
||
|
|
|
#4871 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mi się one od razu po jednym siku jakieś mokre wydają.
|
||
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On z bielska jest a ja mieszkam nie daleko i czasem tam bywam. Dziewczyny mówiły, że pieluchy ma średnie wiec będę mogła sobie podotykać i zdecydować czy chcę.
|
|
#4873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko tutaj mnie poznałyście ze "złej" strony, bo ciągłe problemy ciążowe, nerwy i narzekania ... nigdy tak nie miałam wcześniej
|
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4875 |
|
Zadomowienie
|
Miałam napisać, że jakby któraś z Was miała od kogo pożyczyć sobie książkę Zawitkowskiego "Mamo, Tato, co Ty na to?", to polecam.
|
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie moge się doczekać naszych relacji
|
|
#4877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz czytam "język niemowląt". + 3 inne książki
|
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znalazłam fajną koszulke, który kolor byście wzięły dla blondynki?? ![]() http://www.bonprix.pl/produkt/koszul...oduct-comments beż czy lila? |
|
|
|
|
#4879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale koleżanki często zadają mi pytanie - jak to jest być w ciąży??A co do teściowej to masakra.. Jak można surowe mięso dziecku dawać?? Przecież to sie otruć lub zadławic?? fuuu Cytat:
Ej czy kotlety mielone (nigdy nie robiłam) można zrobić z szynki wieprzowej?? Mam sporo szynki w zamrazalce, ale jest jakaś nie specjalnie dobra.. Świnia chyba było już trochę stara.. Jest taka twarda i łyczasta i już nie mam pomyslów co z niej zrobić?? Już mi się przejadły sosy i gulasze.. a na świeta pojade do rodziców to mi znowu pół samochodu mięsa wcisną.. |
||
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() umówiłam się do dentysty na czwartek - 4 podejście
|
|
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dzisiaj w planie obiad na szybko. Ziemniaki, jajko i kefir. Ale chciałam zrobić lepsze zemniaczki podsmażone na patelni ale nie wiem co do tego dać?? Cebule, masło, koperek??
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy dla blondynki, ale mi się beżowa bardziej podoba więc na tą bym się decydowała ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- ja lubię z masłem i koperkiem. a mój mąż jak chce bardziej wypasione ziemniaki to podsmaża wcześniej cebulkę, boczek i miesza z ziemniakami podsmażonymi na maśle.
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny z jakiej firmy kupujecie łóżeczka turystyczne ale takie do codziennego spania?
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
I chyba tak zrobię bo te ziemniaki teraz już nie są takie jak nowe ( też lubię z koperkiem i masłem...)
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wymyślałaś sobie żadnych problemów i nie miałaś wpływu na to że Ci życie "umilały" ja Cię bardzo podziwiam.. dużo musiałaś przejść. Strasznie współczuję tej celiakii.. na studiach mieszkałam z dziewczyną która na to chorowała ![]() Metro- fajna ta koszula |
|
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ogólnie mam straszne problemy z zaparciami. Dzisiaj jadę do sklepu i przeprowadzam ofensywę w postaci suszonych śliwek, rodzynek, siemię lniane - mam nadzieję, że pomoże to Widzę dziewczyny, że już torby pakujecie do szpitala - ja jakoś jeszcze o tym nie myślę, pewnie po Świętach zacznę pakować. Mała ma zostać w brzuszku do maja - koniec kropka
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4890 |
|
Raczkowanie
|
Metro beżowa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

Byłam u maluszka w dniu, w którym kończył równo 2 miesiące i zrobiłam tort z pampersów trójek z nadzieją, że jeszcze trochę posłuży jako ozdoba, a koleżanka mi mówi, że trafiłam idealnie, bo nosi trójki.

Jak byłyśmy razem w pracy, to mi było głupio jeść kanapki, bo ona wcinała wafle ryżowe, albo ten chlebek swój właśnie, ale bardzo oszczędnie, bo to usrojstwo prawie 10zł kosztuje u nas w stacjonarnym sklepie. Ogólnie ze słyszenia byłam przekonana, że ta choroba, to koszmar, a tu taka miła niespodzianka. 

Na allegro są różne prowizje, w zależności od rodzaju produktu i kwoty za jaką się sprzeda, ale ja sprzedałam ostatnio ipoda za 450zł, a prowizji mam 14zł. Dziwię się, że nie chce się dogadać.
Ślub 27. X. 2012

Ty na nic nie narzekasz, szacuneczek duży.