|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Zawiera bromelainę, która w nadmiarze działa przeczyszczająco, a nadmierne ruchy robaczkowe pobudzają macicę do skurczy..
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
Jak na razie wątek ładnie się rozwija, Mam przybywa, przykrych historii wiele nie ma i oby tak zostało. Trzymajcie się dzielnie kobiety. I Wasze dzieci też!
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki
![]() ja tak szybko, bez cytowania bo zaraz zasnę na siedząco miałam zalatany weekend i nie było czasu na komputer ale jutro wszystko nadrobię bo dziś przeleciałam na szybko te kilka stron.Miłych snów |
|
|
|
#786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z objawów nadal senność i lekkie zawroty głowy, takie jakby otępienie i pobolewanie brzucha.Dziewczyny wymyśliłam sobie, że będę chodzić do lekarza na nfz, żeby na badaniach zaoszczędzić, a prywatnie do tego, do którego chodziłam w pierwszej ciąży. Jak zaczęłam czytać opinie o tym lekarzu na nfz, to mi się odechciało... Jakie badania po pierwszej wizycie macie zlecone? Nie pamiętam co się robi, a chciałabym już jakieś na swojej wizycie mieć zrobione. A mam ją dopiero 28mego... Nie mogę się doczekać! Pobolewanie brzucha o dziwo najbardziej czuję w nocy... Nic mnie w pierwszej ciąży nie bolało, więc każde odstępstwo mnie troszkę denerwuje.
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam taki plan, żeby chodzić na nfz i prywatnie. Zawsze to parę groszy zostanie w kieszeni. Akurat w przychodni mam super kobietkę ginekologa. A ten prywatnie pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić. Zresztą ogólnie polecam chodzić do takiego ginekologa, który pracuje tam gdzie chcecie rodzic.
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Co do serow plesniowych ostatnio wlasnie w O Matko! Lekarz sie wypowiadal , ze zeby zaszkodzy dziecku trzeba by he bylo spozywac dopochwowo - po przez uklad pokarmowy sa nieszkodliwe. Ja I tak nie jem , bo nie lubie .. ;D dla mnie ostatnio liczy sie tylko woad z ogorkow I kefir
)
|
#789 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
Oby były jak najpiękniejsze obrazki do oglądania ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- A tak w ogóle to siedzę sobie, bo nie mogę spać. Popijam gorącą herbatkę owocową, zajadam chleb z masłem i czosnkiem i popijam to wszystko cytryną z miodem aha, a w kuchni już się robi syrop z cebuli Mówię Wam dziewczyny...mmm...same rarytasy :P mniam, musicie same spróbować :P
|
|||
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry ja nie śpię od 6 :/
rojku później jak kompa będę.mieć to napisze jakie mam zlecone badania na kolejna wizytę.
|
#791 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi by się nie chciało Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#792 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym chyba jednak nie wracała do poprzedniego układu bo w sumie tak jak macie teraz to jak dzidzi będzie malutkie to możecie przymknąć drzwi w waszej sypialni a jakby byli jacyś goście to posiedzieć w saloniku. Zawsze też łatwiej chyba o porządek Ale to wszystko zależy jakie macie tam wymiary.Cytat:
Wszystko będzie w porządku ![]() i oczywiście daj znać po wizycie co i jak ![]() Cytat:
Ja ostatnio średnio jem bo za często mnie mdli, wcześniej mogłam jeść prawie wszystko a teraz muszę się porządnie zastanowić co zjeść żeby się później nie męczyć.
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, ja wróciłam wczoraj tak zmęczona, że myślałam, że padnę na twarz w korytarzu, ale mama chciała, żebym coś zjadła.
Zjadłam krokieta, a później 25 minut go zwracałam w wc. Masakra. Położyłam się spać o 22 i spałam do teraz. Nadrobiłam Was. Trele piękna kołyska. Witam nowe mamusie. A moje śniadanie dzisiaj to jogurt pitny i tradycyjnie kanapka z pasztetem.
|
#794 |
|
Wtajemniczenie
|
Wątróbki nie zalecają, zeby nie przedawkować wit. A, ale chyba sporo trzeba zjeść na raz żeby przesadzić, więc raz na jakiś czas w rozsądnej ilości- krzywdy nie zrobi. Bardziej nie jadłabym dlatego, ze tam się jednak różne świństwa odkładają oczyszczając organizm, ale sporadycznie i trochę to chyba można sobie pozwolić, jak już chęć taka ogromna
A ja mam jazdę na keczup Misia i co dzieciaki ucieszyły się z prezentów? Fajnie weekend minął? Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-03-18 o 09:17 |
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Tu nawet nie chodzi o "atrakcje", ale ja naprawdę lubię być u siebie w domu, gdzie czuję się bardzo dobrze. Od dziecka taka jestem, wolałam żeby ktoś przyszedł do mnie niż żebym ja u tego kogoś była. Po prostu w obcych miejscach czuję się niepewnie.
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#799 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=ajek78;39812655]Dzień dobry wszystkim przyszłym mamuśkom
Dopadło mnie jednak choróbsko...podejrzewam nawet anginę, bo nie mogę nic przełknąć i mam cały czas gorączkę Narazie walczę paracetamolem, ale nie chcę przesadzić, bo nie wiem czy nie zaszkodzę kruszynce. Jutro śmigam do lekarza i pewnie bez antybiotyków się nie obędzie... hej! mnie też niestety rozłożyło, żeby tego było mało to angina i zapalenie zatok na raz... dostałam Duomox - podobno bezpieczny w ciąży, jeszcze dla pewności sprawdzałam na różnych forach i dziewczyny wypowiadają się, że jest okej i L4 do świąt... największy ból, że nic na gardło nie można brać, na szczęści mama zrobiła mi domowy soczek z malin więc idealny do herbatki żeby się wygrzać. No i też czekam na wizytę u lekarza do 28.03....
|
|
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to widzę że już chyba jest nas trzy które mamy wizytę 28.03
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, nie było mnie chwilę a 3 strony miałam do nadrobienia
![]() Nadrobię za chwilę, ale chciałam napisać, że wizyta przebiegła super. Dostałam skierowanie na kilka badań, mamy już małą główkę i tułów i serducho więc kilka dni rozbieżności jest między tp OM i USG Byłam taka szczęśliwa jak wychodziłam i wizyta tydzień po świętach
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba gratulacje
Główka i tułów- to brzmi dumnie Ja już cała w nerwach przed dzisiejszą wizytą, że nie panuję nad sobą. Przed chwilą dzwonił mąż, że jutro musi zostać dwie godz. dłużej w pracy, to aż mi teraz wstyd za to co dostał, jakby to jego wina była, że nam się plany pokrzyżowały
|
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mierzył was Pan doktor?? Duża fasolinka??
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam w przychodni, USG mam 18.04., następną wizytę z położną 21.05.
Samopoczucie mam dzisiaj na poziomie -10 chyba, ledwo żywa jestem. A jeść mogę tylko kwaśne. Od wszystkiego innego mnie muli. ryba gratulacje
|
#805 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Aagateczka87;398307 64]
Cytat:
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
mierzył
ale nie wiem ile bo z tego wszystkiego zostawiłam u niego kartkę z informacjami które zapisywałam, żeby nie zapomnieć... a zapomniałam kartki ![]() Były ze mną na poczekalni 2 ciężarne.. jedna 15 tydzień i brzucha nie miała ![]() a druga koniec 18t i taki malutki brzuszek jak ja jak zjem kapustę i mam wzdęcie
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko dwie rzeczy dziś, bo ledwo na oczy .Z godziny na godzinę rośnie mi gorączka. Byłam u lekarza, ponoć wirus spec wyrko i apap.
Co do smakow i płci- mam starsza siostrę. W ciazy z nia moja mama czula sie 'tak' a ze mna siak. Tak samo ze smakami. Niby ma to jakiś związek z hormonami a sa nieco różne w zależności od płci dziecka (mam na myśli poziom) ale każda ciąża inna.ja w t nie wierze. Z Aliska mogłam nie jeść nic, nic mi nie smakowalo. Teraz jest ppdobnie. Zobaczymy co dalej. Jeśli chodzi o wielkosc brzucha, to pamiętam jak dziś jak w15tyg laska na mojej uczelni przepuscila mnie w kolejce do wc.bo bala sie ze jej sie myszy zalegna .nie sądziłam ze juz cos wydać. Teraz pewnie będzie pozniej bom grubsza. A i wtedy szczupla nie byłam.
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
ryba super wieści! Kiedy Ty miałas ostatnią @?? a nie dostałas wydruku z USG? na nim powino być ile mierzy fasolek
Rojek mam zlecone: Morfologia podstawowa, mocz ogólny, glukoza, HBs antygen, anty HCV, Hiv Ag/Ab (combo) toxo IgG, IgM plus jeśli nie masz to grupa krwi ( ja już mam)
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Jak pójdę na badania to zobaczę czy mi mogą bez wizyty wyciągnąć i dać tak sobie o.. bo napewno wsadził to do kartoteki
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Nie wiem czy dobrze trafiłam ale potrzebuję porady od dziewczyn które całkiem niedawno zobaczyły na teście dwie kreseczki
![]() Jestem już mamą czteroletniego smyka. Z racji tego że u mnie 30stka już na karku postanowiłam z mężem starać się o drugiego bejbika. Na razie bez żadnych ciśnień bo ostro do działania chcieliśmy się zabrać latem...ale przestaliśmy już uważać i teraz wygląda to tak, że dziwnie się czuję... Ok 1,5-2 tygodnia temu miałam owulację w tym terminie przytulałam się z mężem dwa razy minęło kilka dni a ja czuję się dziwnie mam napięcia w podbrzuszu kłucie prawego jajnika wzdęcia i ogólnie jest mi dziwnie w sprawach brzuszkowych. Byłam po owulacji u gina na kontrolnym badania i zrobieniu cytologi. Lekarz powiedział że jak najbardziej u mnie jest wszytsko ok a szyjka jest miękka i teraz zaczynam się zastanawiać czy nie jest tak że mogę być w ciąży....Zupełnie nie pamiętam jak to było przy pierwszej ciaży. Dlatego pytanie mam do dziewczyn które dopiero co zaciążyły-czy miałyście jakieś objawy świadczące o ciąży jeszcze przed terminem @
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

i pobolewanie brzucha.

KCIUKI DLA ANI 

z objawów to piersi mnie bolały jakos 2-3 dni teraz juz ok no i caly czas mi niedobrze...wolałabym sobie rzygnąć( przepraszam za slownictwo ale mój poziom irytacji jest powyzej normy). zrobic nic nie moge a jak zobaczyłam dzisiaj co dzieje sie w pokoju mojego syna to myslałam ze oszaleje( nie moge w nim zaszczepic miłosci do porzadku) musze sie jakos ogarnąc w czwartek przyjezdza moja przyajciólka z niemiec i gdzie ja ją w takim brudzie przyjme?
dostałam Duomox - podobno bezpieczny w ciąży, jeszcze dla pewności sprawdzałam na różnych forach i dziewczyny wypowiadają się, że jest okej i L4 do świąt... największy ból, że nic na gardło nie można brać, na szczęści mama zrobiła mi domowy soczek z malin więc idealny do herbatki żeby się wygrzać. No i też czekam na wizytę u lekarza do 28.03....

Główka i tułów- to brzmi dumnie