Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 15:14   #1981
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Wróciłyśmy jakiś czas temu z Darią ze spacerku. Jak wychodziłyśmy to ładnie słonko świeciło, a teraz co? Śnieg sypie
Na szczęście zdąrzyłyśmy się przewietrzyć

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z tymi kontrolami wzroku? Bo moj Dominik tez był naswietlany a nikt mi nie powiedzial,ze mamy sie gdzies zgłosić w tym celu?
Nam w szpitalu tez nikt nic nie mówił,dopiero jak byłysmy u pediatry to się nas pyta czy wiemy że do okulisty musimy z nią iść...I tak się zdziwiła że nikt nas nie poinformował w szpitalu

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie uwierzysz, ale nie mam zdjec okolicy, w ktorej mieszkam. Malo atrakcyjna.
Przy okazji spaceru moge zrobic pare zdjec i podeslac.
Dzis zdjecie okolic - jakas godzinke drogi od miejsca, gdzie mieszkam.
Tylko mnie nie zlinczujcie...
O jak PIĘKNIE

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u lekarza z małym odnoście wodnistych i śluzowatych kupek. Mam dokarmiać mm HA i podawać BioGaie i powinno wszystko wrócić do normy, najprawdopodobniej te kupki takie od zwykłego mm które dla Bartusia jest za ciężkie. I mamy już 4195 g czyli przybraliśmy równo 200 g w tydzień.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wczoraj wypiłam pół piwa (ale tak szybko) i słuchajcie najlepszego. Mąż poszedł się wykąpać i zapowiedział że jak wróci to będzie się działo Ja uspalam małego i sama się położyłam tak na wierzchu żeby odpocząć. Szczerze to zmogło mnie po tym piwie nie miałam fazy ale podziałało nasennieMąż wraca a ja śpię jak zabita. Gada do mnie a ja nic to wpadł na genialny pomysł jak mnie szybko obudzić mianowicie zaczął mi ściągać spodnie a ja przez ten sen spowrotem je naciągałam aż w końcu zaczęło mnie to wkurzać i faktycznie się obudziłam. Wściekła jak osa także z bunga bunga nic nie wyszło PATOLOGIA NORMALNIE

Pewnie myślał że nie śpisz tylko udajesz

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Dostałam smsa od Lubci:
"Dalej jestesmy w szpitalu az do piatku. Mamy zapalenie uszu i gardla. Zaczelismy troche przybierac na wadze ale dalej walczymy z ulewaniem i wodnistymi kupami. Musze Wojtka dokarmiac butelka bo moj pokarm jest dla niego malo tresciwy. Pozdrawiamy wszystkie wizazowe ciocie buziaki "
Biedny Wojtuś buuuu

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam pokaze moje przywieszone zdjęcia jak pokazałam małej to się tak wpatrywałaaaaa
CUUUUDO

Cytat:
A teraz się pochwalimy. Dziś za nami pierwsza całkowicie przespana noc!
Pola już kilka razy spała 8 godzin, ale zazwyczaj wychodziło do 2-3. A dziś spała od 22 do 5 rano. Jea!
SZOK
czemu moja tak mało śpiiiii

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko na chwilkę przekazać informację. Niestety długo nie posiedzieliśmy w domu z Krzysiem. Od piątku wieczorem na nowo jesteśmy w szpitalu. Trafiliśmy tam z biegunką, wymiotami. Krzysiu tylko na piersi i nie chce nic pić z butelki żadnych herbatek nic. Biegunka przyszła na nas nagle, znaczy na Krzysia noi do tego po każdym karmieniu wracał większość tego co zjadł. Cały czas ma kroplówki nawadniające. Oj coś mi się taki chorowity ten Krzysiulek zapowiada

Prawdopodobnie jest to reakcja na wcześniejsze leczenie antybiotykowe w szpitalu tylko coś późno te skutki wyszły no cóż znowu musimy czekać.
Kurcze przykro mi strasznie Biedny Krzysiuuu. ZDRÓWKA!!!!!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
dzisiaj na pierwszej wizycie u pediatry. Niunia waży 4030g więc w ciągu 2,5 tygodnia przytyła 700g! Pani dr powiedziała, że ładnie rośnie, ładnie tyje. Miło usłyszeć coś takiego. Tym bardziej, że karmię Ją tylko kp i martwiłam się co z tą wagą.

Dzisiaj skończyłyśmy trzy tygodnie! Jak ten czas szybko leci! Nie wiem kiedy zleciały te tygodnie...
za wizyte i za te 3 tygodnie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej hej
maz w tym tyg na "2" wiec do 22.00 jestem cala wasza

oj, potwierdzam, potwierdzam
wyslalam ostatnio mojego meza do apteki po witaminy dla mnie. mowie ze niech sie zapyta magistra o jakies dobre a tanie, w przeliczeniu na jedna tabletke.
zapytac sie zapytal ale z czym wrocil?
z opakowaniem Femibionu za 60zl

o ja pierdziu!
trzeba go bylo w momencie wydelegowac do spowiedzi! a w duchu modlic sie o MEGA pokute
Pstryczku Ty jak coś napiszesz to mordka się od razu sama śmieje

Stary 2013-03-18, 15:17   #1982
Debrah
Zakorzenienie

Lubcia i Basia - trzymajcie sie!

Druga buteleczka Biogai kupiona, kropelki podane, dziecko leży na brzuszku i śpi 3cią godzinę. Chyba ze zmęczenia Niunia w końcu padła. Niedługo się pewnie obudzi na jedzenie.

Muszę Małej jakieś bucuki ładne kupić (takie chyba skarpetkowe, czy jakie są dla tak małych dzieci?
Bo jak mamy się w chuście nosić, a niedługo nie będzie się kombinezonów używać..to muszę coś na nóżki założyć, żeby jej ciepło było... Ale byłam z Małej dumna na tym spacerze. Była w ciemnobeżowym misiowym kombinezonie z reniferkiem (z kapturem), miała czerwoną czapę oprócz kapturka.
Podobno zimą chustujące mamy noszą dzieci pd kurtką (jakąś mężową np, żeby się zapiąć, albo coś co nosiły w ciąży), ale ja miałam swój płaszcz na sobie i Małą zamotaną na zewnątrz. W tym kombinezonie ciepło jej było. Kark ciepły, rączki (pod chustą schowane) też cieplutkie. Uczucie cudowne tak blisko dziecię mieć.
Tylko muszę troszkę niżej wiązać chyba, jeszcze nie mam takiego wyczucia.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 15:19   #1983
meduzza
Zadomowienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Dziewczyny pomozcie moze mialyscie takie cos. Co to moze byc. Dodam, ze zrobilo sie to z takich malutkich krostek koloru skory.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1363616269439.jpg (37,5 KB, 51 załadowań)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 15:21   #1984
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Widze że coraz wiecej z nas ma taki problem ja zawsze jak Hania nie chce łapie mega doła i podaje ta butle z "krwawiącym" sercem...
Od dwóch dni odpukać mała nie płakała przy karmieniu cycem ale to może sie zmienić bez powodu...
a jak karmisz mm próbuj odciągnąć sobie do butli i narobić tak zapasów żeby potem karmić z butli swoim dasz tak rade??
Nie wiem czy dam tak rade. Ostatnio przez pół godziny odciągnęłam tylko 40ml z jednej i drugiej piersi

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Dostałam tez zamówione hula hop i nie umiem go złożyć za mało wyćwiczone mięśnie musze więcej nosić Hanie na rękach

i jak?Udało się czy poczekasz z tym na Tżta?
Stary 2013-03-18, 15:22   #1985
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Chwalę się Zuzią w klubie 2 dni i Zuzia już lubi trzymać główkę w górze
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 15:24   #1986
Delicjanka
Zakorzenienie

http://www.twojapogoda.pl/16dni_kolejne.htm oby sie spełniło

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 15:25   #1987
Ewik86
Zakorzenienie

Mocno trzymam kciuki za zdrówko dla Wojtusia i Krzysia

Dominisia kończy dziś dwa miesiące Kochana moja śpi właśnie na brzuszku obok mnie

Marsi wszystkiego naj dla Leo z okazji Jego 3 miesięcy

Szklano a co się dzieje z kupkami Ewci?

No właśnie apropo kup to już sama nie wiem. Przez dwa dni Domcia robiła już żółte kupy, więc byłam przekonana, że zielone były przez nabiał, ale dziś już znowu są zielone, a nabiału nie jem I o co tu chodzi?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
kiedy to sie skonczy;/ kurna... jak lato bedzie brzydkie to nie wiem
Oby nieeee, musi być piękne i dłuuuugie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 15:27   #1988
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
śnieg zaczął padać
u mnie też
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 15:33   #1989
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meduzza, a jak to dokładnie wygląda? To są tylko takie plamki czy takie jakby ranki, bez skóry na wierzchu, tzn naskórka?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 15:35   #1990
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
łeee a u mnie deszcz ze śniegiem
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 15:39   #1991
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Dziś kończymy 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
j

kupilismy dzis na allegro mate edukacyjna i taka kierownice grajaca i swiecaca
a wlasnie, dziewczyny - stosujecie juz mate?

Cytat:
Stodek nocy, wiatr taki silny, ze blokiem trzesie i hula nawet w mieszkaniu, a na termometrze 18st. Pieknie, wiosna przyszla. Tylko czekac az wisnie zakwitna...
Chociaz sniegu nie bylo wcale w tym roku i troche Wam zazdroszcze.

takie wisnie macie tylko w ogrodach czy zwyczajnie rosna sobie 'na chodniku'?

Cytat:
kurde, ale bym sie kompotu napila haha
swietne skojarzenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wow, ale okazja!!!!

swietne sa te filmiki dzieciow, moje top 3
http://kwejk.pl/galeria/1709757/13/n...tml#gallerypic (pewnie czyta 50 twarzy....)

http://kwejk.pl/galeria/1709757/16/n...tml#gallerypic (ciekawe czy mama pozna ze dosypalem sobie dodatkowe 3 lyzki cukru... )

http://kwejk.pl/galeria/1709757/18/n...tml#gallerypic (tu komentarz jest zbedny )

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 15:44   #1992
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Obyyyyy
Jak na razie to mam śnieg za oknem ...

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
http://kwejk.pl/galeria/1709757/13/n...tml#gallerypic (pewnie czyta 50 twarzy....)

http://kwejk.pl/galeria/1709757/16/n...tml#gallerypic (ciekawe czy mama pozna ze dosypalem sobie dodatkowe 3 lyzki cukru... )

http://kwejk.pl/galeria/1709757/18/n...tml#gallerypic (tu komentarz jest zbedny )

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Moja Daria właśnie zrobiła kupkę Ciesze się bo ostatnio w piątek zrobiła...
Stary 2013-03-18, 15:48   #1993
Lenova
Wtajemniczenie

Blanka po ostrej nocy drzemie sobie w naszym łóżku, tz odsypia nocke w pracy,ja i Blanka odsypiamy nocke marudzenia, dobrze że mamy duże łóżko.
Tylko znowu coś się ze mną dzieje bo mam gorączkę,bolą mnie kości i ogólnie czuje się jakby ktoś mnie wysrał
Cycki mnie bardzo bolą więc może to znowu zapalenie, aczkolwiek miękkie są

Meduzza moja mała ma to samo ,tzn teraz już bardziej ale tak się zaczęło-lekarz mówi że zapalenie skóry powinno minąć za jakieś 2-3tygodnie.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 15:51   #1994
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

I jeszcze Wam coś napiszę bo nadal w szoku jestem w sobotę byli u nas przyjaciele i w końcu przywieźli film i zdjęcia ze ślubu i wesela (pod koniec sierpnia byliśmy u nich świadkami na ślubie). No i ja poszłam do Biedronki kupić kilka rzeczy i kupiłam też wódkę zeby towarzycho jakies dronki sobie mogło sączyć. I wiecie że mnie babka w kasie poprosiła o dowód? No myślałam że padnę...mówię jej że u mnie już za rok 30 na karku, dziecko w domu a ona "proszę pokazać dowód bo bardzo młodo Pani wygląda" i nie odpuściła. A jak zobaczyła rocznik 84 to widok jej miny...bezcenny

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja moja karmie wedle WHO i majac 3 miesiace powinna wypijac 6 x 150 ml gotowego pokarmu. Wypija 5 x 150-170. Czasem na noc po kapieli wypije 200 ml, ale to juz dawno sie nie zdazyło. Wg. rozpiski na puszce powinna pic 5 x 200, ale to zlewam i karmie wg. WHO. Zreszta moja Ola nie pozwala sie przekarmiac, jak wypije za duzo to szybko wszystko oddaje
kurcze, i dlatego czasem chcialabym juz przejsc na samo mm bo tak to nie wiem czy wystarczajaco duzo je....

wychodzi na to ze moj dziec powinien ca 4 godz wszamac 150ml mleka????????????? a w zyciu !

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

meneq ja też bym z chęcią foteczki zobaczyła o ile to nie problem dla Ciebie
podbijam

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a ja w sobotę zakończyłam karierę matki karmiącej, o ile w ogóle mogę o sobie tak powiedzieć bo karmić to w ogóle nie karmiłam tylko cały czas odciągałam. Już ostatnimi czasy było z dnia na dzień coraz mniej mleka a w sobotę jak nawet 30 nie odciągnęłam to dałam sobie spokój żeby już nie mieszać dziecku.
Ehhh, szkoda ..... niby wiem, że nie moja wina, ale jednak dołek jest

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej

Leo dziś kończy 3 miesiące ja nie chce żeby on tak szybko rósł

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z tymi kontrolami wzroku? Bo moj Dominik tez był naswietlany a nikt mi nie powiedzial,ze mamy sie gdzies zgłosić w tym celu?
mi tez nikt nic o tym nie mowil. w przyszlym tyg mamy szczepienie to sie zapytam lekarza co i jak....
a wasze dzieciaczki mialy okularki takie basenowe czy takie paski na rzepy. moze to od tego zalezy.... moj mial ta opaske

Cytat:
Dzis zdjecie okolic - jakas godzinke drogi od miejsca, gdzie mieszkam.
Tylko mnie nie zlinczujcie...
taki lekki ale jednak musi byc
jak z folderu biura podróży....

Cytat:
Dostałam smsa od Lubci:
"Dalej jestesmy w szpitalu az do piatku. Mamy zapalenie uszu i gardla. Zaczelismy troche przybierac na wadze ale dalej walczymy z ulewaniem i wodnistymi kupami. Musze Wojtka dokarmiac butelka bo moj pokarm jest dla niego malo tresciwy. Pozdrawiamy wszystkie wizazowe ciocie buziaki :-*"
ojojoj. zdrowka zyczymy!!!!

Cytat:
Hej dziewczyny, ja tylko na chwilkę przekazać informację. Niestety długo nie posiedzieliśmy w domu z Krzysiem. Od piątku wieczorem na nowo jesteśmy w szpitalu. Trafiliśmy tam z biegunką, wymiotami. Krzysiu tylko na piersi i nie chce nic pić z butelki żadnych herbatek nic. Biegunka przyszła na nas nagle, znaczy na Krzysia noi do tego po każdym karmieniu wracał większość tego co zjadł. Cały czas ma kroplówki nawadniające. Oj coś mi się taki chorowity ten Krzysiulek zapowiada

Prawdopodobnie jest to reakcja na wcześniejsze leczenie antybiotykowe w szpitalu tylko coś późno te skutki wyszły no cóż znowu musimy czekać.
o kurcze! zdrowka zdrowka i jeszcze raz zdrowka!!!

Stary 2013-03-18, 15:53   #1995
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dam tak rade. Ostatnio przez pół godziny odciągnęłam tylko 40ml z jednej i drugiej piersi

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

i jak?Udało się czy poczekasz z tym na Tżta?
czekam na tż :P

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Basia, Lubcia, duuuzo zdrowka dla Waszych pociech

Ja chcialam oko zmruzyc na chwilke, ale Kubus dal mi tylko 1h wolnego
Zaraz sie zbieramy i idziemy odebrac masc z apteki. Stresuje sie, znow musze taszczyc wozek po schodach, bo TZ w pracy :P
Ja też po spacerze... gdyby nie to wnoszenie wozka bylo by całkiem miło. A dziś to juz tak sie wkurzalam jesze mała sie tak rozplakala i też snieg nas złapał ale załatwilam co musialam przynajmniej tylko chciałam sobie zrobic galaretki z kurczaka i co? kupilam wszystko oprócz żelatyny

Basia ! ściskam Krzysiulka
Stary 2013-03-18, 15:59   #1996
blogerka
Wtajemniczenie

hej, chętnie sie do Was dołączę, jeśli mnie przyjmiecie ... aktualnie siedzę w domu z dzieckiem i poza opieką nie bardzo mam co robić, a że to moje pierwsze dziecko i jestem kompletnie zielona każda pomoc się przyda.

* jestem mamą 9 tygodniowego chłopca

* rodziłam 12 stycznia, w 38 tygodniu przez cesarskie cięcie

* karmię mlekiem modyfikowanym

* obecnie siedzę w domu z moim maleństwem ... przyznam ze jestem juz troche znudzona ./ zmeczona ... nie moge sie doczekac lata, keidy bede mogla caly czas spedzac z synkiem na zewnatrz

nie moge sie tez doczekac przespanych nocy ;( bo na razie padam! maly spi od 19 - 23.30 i wtedy wyczerpana po calym dniu resztkami sil staram sie spedzic milo czas z moim z K ... jak juz wyczerpana klade sie o 23.30 pobudke mam o 2 / 3 pozniej o 6 od ktorej to maly juz marudzi do 7 /8 i wtedy ostatecznie pobudka ..
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:00   #1997
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenova, nameczycie sie z Blaneczka
Moj od 10 do 14 marudzil strasznie, od 14 spi na brzuszku jak aniolek chociaz powiem wam, ze odkad zaczal tak straszliwie glowke w gore podnosic, to na brzuszku denerwuje sie okrutnie, placze, krzyczy, buuuuu.... jak mi zasnie na rekach to wtedy tylko idzie go na brzuch przelozyc inaczej histeria od razu

Zjadlam czipsow troche wiecej niz troche.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:01   #1998
blogerka
Wtajemniczenie

* sa tu moze jakies mamy z Wroclawia, od strony Psiego Pola / Kielczowa?
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:03   #1999
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez nikt nic o tym nie mowil. w przyszlym tyg mamy szczepienie to sie zapytam lekarza co i jak....
a wasze dzieciaczki mialy okularki takie basenowe czy takie paski na rzepy. moze to od tego zalezy.... moj mial ta opaske
Moja Daria miała taką opaske na rzepy.
Stary 2013-03-18, 16:05   #2000
meduzza
Zadomowienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Black plamki i tak troche jak slady po komarze.
Lenova dzieki
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:09   #2001
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hej, chętnie sie do Was dołączę, jeśli mnie przyjmiecie ... aktualnie siedzę w domu z dzieckiem i poza opieką nie bardzo mam co robić, a że to moje pierwsze dziecko i jestem kompletnie zielona każda pomoc się przyda.

* obecnie siedzę w domu z moim maleństwem ... przyznam ze jestem juz troche znudzona ./ zmeczona ... nie moge sie doczekac lata, keidy bede mogla caly czas spedzac z synkiem na zewnatrz

nie moge sie tez doczekac przespanych nocy ;( bo na razie padam! maly spi od 19 - 23.30 i wtedy wyczerpana po calym dniu resztkami sil staram sie spedzic milo czas z moim z K ... jak juz wyczerpana klade sie o 23.30 pobudke mam o 2 / 3 pozniej o 6 od ktorej to maly juz marudzi do 7 /8 i wtedy ostatecznie pobudka ..
witamy witamy!!!!

Stary 2013-03-18, 16:10   #2002
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Dostałam smsa od Lubci:
"Dalej jestesmy w szpitalu az do piatku. Mamy zapalenie uszu i gardla. Zaczelismy troche przybierac na wadze ale dalej walczymy z ulewaniem i wodnistymi kupami. Musze Wojtka dokarmiac butelka bo moj pokarm jest dla niego malo tresciwy. Pozdrawiamy wszystkie wizazowe ciocie buziaki :-*"
Biedni dużo zdrowia!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
B
Byliśmy dzisiaj na pierwszej wizycie u pediatry. Niunia waży 4030g więc w ciągu 2,5 tygodnia przytyła 700g! Pani dr powiedziała, że ładnie rośnie, ładnie tyje. Miło usłyszeć coś takiego. Tym bardziej, że karmię Ją tylko kp i martwiłam się co z tą wagą.

Dzisiaj skończyłyśmy trzy tygodnie! Jak ten czas szybko leci! Nie wiem kiedy zleciały te tygodnie...

Cytat:

O kurcze trzymaj się Basiu, dużo siły! a dla Krzysia zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Szklano a co się dzieje z kupkami Ewci?

No właśnie apropo kup to już sama nie wiem. Przez dwa dni Domcia robiła już żółte kupy, więc byłam przekonana, że zielone były przez nabiał, ale dziś już znowu są zielone, a nabiału nie jem I o co tu chodzi?
Najpierw były zielone i mniej ich w ciągu dnia niż wcześniej. Jedyne co mi pasowało na winowajcę to pietruszka bo pożerałam ogromne ilości. Od dwóch dni nie jem i powoli widzę, że robią się żółte, takie jak wcześniej, tylko znowu śluzowate są. Oszaleć można z tymi kupkami
Ja też myślałam o nabiale, ale ostatnio nawet serów nie jadłam, a to się pogłębiało, tyle co masło i mleko do kawy. A Ty masz jeszcze jakiś inny typ oprócz nabiału?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:12   #2003
onaella
Zakorzenienie

Dziewczyny wiecie coś na temat wycofania ze sprzedaży Huggisów???

bo u mnie wszędzie są takie informacje i dziś kupiłam 2 ostatnie duże opakowania trójek, w sklepie zostało jeszcze kilka opakowań 4 i nie wiem czy nie kupić

używam na zmianę z pampersami simply dry (te pomarańczowe) ale bardzo lubię huggisy.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:12   #2004
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Lenova, nameczycie sie z Blaneczka
Moj od 10 do 14 marudzil strasznie, od 14 spi na brzuszku jak aniolek chociaz powiem wam, ze odkad zaczal tak straszliwie glowke w gore podnosic, to na brzuszku denerwuje sie okrutnie, placze, krzyczy, buuuuu.... jak mi zasnie na rekach to wtedy tylko idzie go na brzuch przelozyc inaczej histeria od razu

Zjadlam czipsow troche wiecej niz troche.....
Moja Daria dziś pierwszy raz przysnęła na brzuszku (zawsze marudziła) ale tylko na 15 minutek zawsze coś

A co do czipsów-Wstydź się!!
nie no żart trochę napewno nie zaszkodzi
ja ostatnio też pare zjadłam bo nie wytrzymałam
Stary 2013-03-18, 16:12   #2005
Lenova
Wtajemniczenie

Buziaki i dużo zdrówka dla Krzysia i Wojtusia! :-*

Blogerka witaj

Dziewczyny żebyście wiedziały że strasznie się męczymy z Małą,ona jest tak samo wymagająca co kochana. Uwielbiam ją nad życie ale marzę o dniu kiedy będę mogła trochę odpocząć i zrobić coś dla siebie
Ale my chyba obecnie skok rozwojowy mamy bo jutro kończymy 7tyg, to by wyjaśniało jej humorki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:14   #2006
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, macie dla Waszych maluchow ksiazki w stylu "Moje pierwsze 5 lat"?

Ja rychlo w czas sobie o tym przypomnialam, wczoraj Kubus skonczyl miesiac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:18   #2007
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście Witaj

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny żebyście wiedziały że strasznie się męczymy z Małą,ona jest tak samo wymagająca co kochana. Uwielbiam ją nad życie ale marzę o dniu kiedy będę mogła trochę odpocząć i zrobić coś dla siebie
Ale my chyba obecnie skok rozwojowy mamy bo jutro kończymy 7tyg, to by wyjaśniało jej humorki
Ja mam tak samo. KOCHAM moją Darię najmocniej na świecie i życie bym za nią oddała...ale też marzę o chwili dla siebie...chciałabym się wyspać wreszcie...obudzić się wypoczęta
Nie martw się to normalne i chyba każda z nas tak ma...
Stary 2013-03-18, 16:18   #2008
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

a wlasnie, dziewczyny - stosujecie juz mate?

takie wisnie macie tylko w ogrodach czy zwyczajnie rosna sobie 'na chodniku'?

co do maty- tak, moja mala b.lubi lezec na niej
co do filmików-
Cytat:

hej hej! witaj wśród nas! hehe;d napisz cos wiecej o sobie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:20   #2009
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam Od siostry dostałam
Dokładnie taki
http://www.sklepy24.pl/sklep/muzaklu...zynka-tw/38614

Bardzo bardzo fajny Super pamiątka
Stary 2013-03-18, 16:23   #2010
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

nie, troche zaluje ale trudn. teraz juz raczej za pozno...
ja na roczek zrobie malemu mega foto ksiazke

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości