|
|
#1921 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
To teraz troszkę pocytuje, poki Domiś spi
![]() Cytat:
to połozna powiedziala, ze troszkę pękłam... A inna połozna jak sciągała mi szwy to zapytała, czy to pierwsza ciąża. Mowie, ze tak, to ona na to, ze bardzo dziwne, ze mnie nie nacieli, tylko pozwolili peknąć. Czyli chyba to nie było takie małe pekniecieCytat:
Cytat:
![]() Tez sie bałam jak to bedzie, jak mąż wróci do pracy. Bo po powrocie ze szpitala praktycznie sam wszystko robił, ja tylko karmiłam ale juz drugi tydzien leci i jakos dajemy sobie z Domisiem rade![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez mamy czesto czkawke ![]() Cytat:
jej ilez to dolegliwosci maja te nasze maluchy... Cytat:
a mam 26edit. No i pospane...całe poł godziny. Eh Domiś.... Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-03-18 o 11:51 |
|||||||
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rozwaliłaś mnie tym Nieźle pewnie każdej dziewczynie która mu się spodoba mówi żeby dowód pokazała
|
|
#1923 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Cytat:
Jak karmiłam piersią to tylko snułam wizje co ja bym nie zjadła, czego bym nie wypiła. Teraz karmię mm i poza jednym desperadosem nie zdobyłam się na żadne szaleństwo, no jeszcze puszka coli. Jakoś dziwnie mi ochota przeszła na wszelkie zakazane potrawy/napoje
|
||
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do syropu to niby jest bez recepty więc szkodliwy nie może być. Później wezmę ulotkę i zobaczę co tam napisali ale na razie nie mogę się ruszyć bo Iguś się wtulił we mnie i śpi |
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzuć nam jakieś fociaki miejsca gdzie mieszkasz, jesli mozesz i chcesz ofkors
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion, ja za to redds żurawinowy, AAAAAAAAAAAAAAAAAA
jak skończę kp to chyba codziennie jednego będę obalała
|
#1929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahaha Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1930 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posran$@$@ne są takie rady. Cytat:
moja spi pięknie, ale w dzien nic ale to mi akurat nie przeszkadza. Cytat:
o ja z tymi cycami tez tak mam w ogóle ostatnio jak karmie mała to z drugiego cyca to mam fontanne. Owszem leciało mi jak karmiłam małą ale nie tak jak teraz. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja wprowadzam powoli nabiał. Mała miala kolki itd. A wczoraj sobie dolałam mleka do inki, nic jej nie było !! Cytat:
na dodatek końcówki mi sie skonczyly do fridy, w 5 aptekach nie ma zadnych koncowek;/ matula musi leciec w miasto i szukac. Musze zamówić jakiś bez wymiany aplikator.. Cytat:
Ech i poniedzialek, tzt pojechal znowu w delegacje.. ech... http://sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/transmi...CJA_TRANSMISJA o matkach I Kwartału
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-03-18 o 12:15 |
||||||
|
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do kiedy planujesz karmić? |
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
http://sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/transmi...CJA_TRANSMISJA
Konferencja w Sejmie na żywo! Matki pierwszego kwartału!
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() u nas kolek ciąg dalszy i codziennie od 18 mamy koncert jakich mało no ale dajemy radę i jak już Synek się uspokoi to w nocy nareszcie ładnie zaczyna spać, jeszcze tylko żeby pokochał swoje łóżeczko to by było idealnie ![]() a ja w sobotę zakończyłam karierę matki karmiącej, o ile w ogóle mogę o sobie tak powiedzieć ![]() Ehhh, szkoda ..... niby wiem, że nie moja wina, ale jednak dołek jest
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Idę z Darią na spacerek
|
#1936 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze jak Hania nie chce łapie mega doła i podaje ta butle z "krwawiącym" sercem...Od dwóch dni odpukać mała nie płakała przy karmieniu cycem ale to może sie zmienić bez powodu... a jak karmisz mm próbuj odciągnąć sobie do butli i narobić tak zapasów żeby potem karmić z butli swoim dasz tak rade?? Cytat:
![]() też jestem za zdjęciami z Twojej okolicy ![]() A z męzem rozmawiasz po japońsku czy angielsku może? Polskiego go uczysz ? ![]() Cytat:
Cytat:
u nas w pl niesttey nie maSzaja a wiesz że Dominika urodziła ? i niefartem przed 18 marca i też ten urlop może ją ominąć jakbym urodziła dzień przed to bym się wściekła... Hania coraz częściej zasypia w bujaczku, tylko nie wiem czy może tak spać tam 2h ? tylko jak ja przenoszę do łóżeczka to od razu otwiera oczy mały zgredek ![]() W weekend był mój tata i powiesił mi ramki i przykręcił półeczke i troche się przytulniej zrobiło w Haniowym pokoiku ( z początku była to nasza sypialnia ale nie oszukujmy się.... )Dostałam tez zamówione hula hop i nie umiem go złożyć za mało wyćwiczone mięśnie musze więcej nosić Hanie na rękach
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Leo dziś kończy 3 miesiące ja nie chce żeby on tak szybko rósłjest cudowny i kocham go tak strasznie,że nie mogę ![]() poszliśmy wczoraj z TZ na kolacje z przyjaciółmi, maly został z teściową, ściągnęłam mleczko i nie bylo żadnego problemu, Cytat:
my już bylismy dwa razy na kontroli po fototerapii- raz 130 zł drugi 100 bo promocja Cytat:
bo żarłam je namiętnie w ciąży jak miałam skurcze łydek, jest to niesamowita kopalnia magnezuzrobię sobie dzis sałatke z wakame bo mi smaka narobiłaś a co do suhi to pewnie przez imbir bo dziala właśnie przeciw mdłością ![]() achaaaa-piosenka u nas działa
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-03-18 o 12:42 |
||
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
na pewno do 6mż, a potem zobaczymy
![]() a ja mam już w d.upie ten cały macierzyński, ile się nadenerwowałam.... Wr.... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Przyszła moja chustaaaaaaaaaaaaa tylko gdzie wysuszyć i jak prawie 5m materiału? ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Dziewczyny, czy to możliwe, że Małemu się nagle odwidziały jakieś pozycje do karmienia? od paru dni jak chcę nakarmić na siedząco, w normalnej pozycji to się denerwuje, płacze, wypluwa cycka, jak na leżąco to od razu się zasysa, najada się jak bączek i idzie spać
|
|
#1939 | ||
|
Zadomowienie
|
Długo mnie nie było i wybaczcie nie jestem w stanie was nadrobić.Oleńkę męczy brzuszek. W dzień potrafi nie spać od 7 rano do 17, potem na chwilę usypia, a ja jestem tak wykończona, że nawet nie myślę o wizażu, ale o Was owszem. Nocki też nieciekawe i ogólnie jestem bardzo wyczerpana. Mówią, że dzieci kp nie mają kolek, a to gówno prawda. Odstawilam dzisiaj ser żółty. Zobaczymmy czy będzie poprawa. Jutro szczepionka 5w1, błagamy o kciuki, bo strasznego stresa mam.
Cytat:
Cytat:
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, dlatego niektore laski z wizazu smaruja nia np luszczacy sie skalp (wywolany drozdzakami).
Zreszta pediatra powiedziala, ze te krostki to moze byc tradzik niemowlecy (albo lojotokowe zapalenie skory). Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-18 o 12:52 |
|
|
|
#1941 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
Nawijko możesz mi wpisać KP na 1 stronie. Dziękuję.
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji spaceru moge zrobic pare zdjec i podeslac. Dzis zdjecie okolic - jakas godzinke drogi od miejsca, gdzie mieszkam. Tylko mnie nie zlinczujcie... |
|
|
|
|
#1944 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle umowę mam na czas określony do 30.04 ale dyrekcja obiecała że mi przedłuży pomimo macierzyńskiego bo jest zadowolona z mojej pracy a tym czasem rozmawiając z koleżanka z pracy przed porodem dowiedziałam się że już szuka kogoś na mojej miejsce i że na zebraniu mówiła że ja na pewno nie wrócę nie wiem o co jej się rozchodzi i szkoda że osobiście mnie o tym nie poinformowała. A zresztą może i dobrze bo nie byłam w 100% zadowolona z tej pracy.Byłam dzisiaj u lekarza z małym odnoście wodnistych i śluzowatych kupek. Mam dokarmiać mm HA i podawać BioGaie i powinno wszystko wrócić do normy, najprawdopodobniej te kupki takie od zwykłego mm które dla Bartusia jest za ciężkie. I mamy już 4195 g czyli przybraliśmy równo 200 g w tydzień.Czy na szczepionkę 5w1 kupowaną w aptece trzeba mieć recepte? Po jakim czasie od zlożenia papierów dostałyście macierzyńskie? W ogóle dostaje się je na początku czy na końcu miesiąca?
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-03-18 o 13:08 |
||||
|
|
|
#1945 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie po weekendzie.
![]() Nie odzywałam z dwóch powodów: 1. W sobotę od 15 do 1 w nocy było prądu. 10 godzin! MA-SA-KRA!2. W niedzielę byliśmy u teściów, po powrocie kąpanie młodej i tak zleciało. Teraz biorę się za nadrabianie.
|
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Moja ma bardzo często czkawkę. Co do 5w1 to tak, ja musiałam mieć receptę.
|
#1947 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szałowo młody w nim wyglądał Już chyba z niego wyrósł ![]() Cytat:
to jestem w szoku, ja już nawet nie muszę nosić wkładek laktacyjnych, nic mi nie cieknie. No ale młody się najada więc się nie przejmuję.Cytat:
Cytat:
Cieszę się jak dziecko ![]() Co do karmienia, młody też ostatnio ma bunt, jak na siedząco chcę nakarmić to wije się jak piskorz. Dziś musiałam mu na siłę główkę na leżąco przytrzymać bo ze zmęczenia i głodu w histerię prawie wpadł. No ale zassał i zasnął. Ja już czasem nie wiem jak go karmić. Michaś dziękuje za komplementy
|
|||||
|
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
Napisałam smsa do Lubci i czekam na odp.
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
A czy po tą receptę muszę iść z małym czy mogę sama?
|
#1950 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzieś czytałam, że na jego zahamowanie biorą jakieś tabletki. Jak ktoś chce, to może - inni wolą sobie pochędożyć.![]() Cytat:
-------------- Chyba Debrah pytała o to, ile dzieci najwięcej wytrzymują bez jedzenia? Moja dwa razy miała 9 godzin. ![]() Charlizz - jeśli wiesz, że to dobra decyzja, to nic, tylko trzymać kciuki i życzyć, żebyś sobie ułożyła życie. Z tż, albo na nowo bez niego.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

to połozna powiedziala, ze troszkę pękłam... A inna połozna jak sciągała mi szwy to zapytała, czy to pierwsza ciąża. Mowie, ze tak, to ona na to, ze bardzo dziwne, ze mnie nie nacieli, tylko pozwolili peknąć. Czyli chyba to nie było takie małe pekniecie
czuje, że coś mnie chwyta i tak się boję, żeby nie przeszło na okruszka 

w sobotę byli u nas przyjaciele i w końcu przywieźli film i zdjęcia ze ślubu i wesela (pod koniec sierpnia byliśmy u nich świadkami na ślubie). No i ja poszłam do Biedronki kupić kilka rzeczy i kupiłam też wódkę zeby towarzycho jakies dronki sobie mogło sączyć. I wiecie że mnie babka w kasie poprosiła o dowód? 
A mąż to miał ze mnie polewkę cały weekend i teksty że prokurator na karku bo nieletniej dziecko zrobił
Jak karmiłam piersią to tylko snułam wizje co ja bym nie zjadła, czego bym nie wypiła. Teraz karmię mm i poza jednym desperadosem nie zdobyłam się na żadne szaleństwo, no jeszcze puszka coli. Jakoś dziwnie mi ochota przeszła na wszelkie zakazane potrawy/napoje 

jak skończę kp to chyba codziennie jednego będę obalała 

od paru dni jak chcę nakarmić na siedząco, w normalnej pozycji to się denerwuje, płacze, wypluwa cycka, jak na leżąco to od razu się zasysa, najada się jak bączek i idzie spać