Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszczamy! - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-17, 19:57   #3661
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Tak
super

a suknia powiem Ci ładna, choć ja wolę bardziej przy ciele opadające

rozumiem, że wszystkie wizażanki są zaproszone
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 20:24   #3662
moooniek
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc

Miki, jestem pewna, ze bedziesz najpiekniejsza panna mloda

kolejny + Atredermu: dzis dostalam @, a wysyp przed @ zawsze mialam okropny, a teraz moja twarz z przedokresowym wysypem wyglada lepiej niz wczesniej w dni "normalne"
Stary 2013-03-17, 20:49   #3663
Celestyn3k
Zakorzenienie

Miki, moim zdaniem Ty będziesz we wszystkim dobrze wyglądać. Ale trzeba brać pod uwagę też to, co Ci się podoba i czy jest to wygodne. Co do brzuszka, to kiedyś mi się nie podobało, że wystaje, ale teraz uważam, że nawet w opadających przy ciele sukienkach ładnie wyeksponowana dzidzia wygląda dobrze i... dodaje uroku. Mi też się nie podobały sukienki, ale wchodząc do salonu z koleżanką... wymiękłam. Te ksieżniczkowe są takie ładne Chociaż i tak najbardziej podobają mi się te w stylu greckim

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość

kolejny + Atredermu: dzis dostalam @, a wysyp przed @ zawsze mialam okropny, a teraz moja twarz z przedokresowym wysypem wyglada lepiej niz wczesniej w dni "normalne"
O, to super wiadomosć
Chyba i ja powinnam spróbować tego cuda

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa

Edytowane przez Celestyn3k
Czas edycji: 2013-03-17 o 20:53
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 21:00   #3664
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość
O, to super wiadomosć
Chyba i ja powinnam spróbować tego cuda
a to dopiero trzeci tydzien, wiec jestem bardzo pozytywnie zaskoczona
ale poza tym,ze niedoskonalosci stopniowo znikaja(nadal jest ich bardzo duzo+przebarwienia i blizny), to wyglada sie okropnie... juz mam nowy przydomek "jaszczurka", ale dam rade...
Stary 2013-03-17, 21:09   #3665
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:

Kamerzystę musimy też znaleźć.

Fotografów znalazłam kilku, którzy mi się podobają:

http://www.marcinkantoch.com/portfolio/
http://rafalkusz.pl/index.php/zdjecia-slubne-lublin/
http://joannapluta-blog.pl/

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Sala mi się ta najbardziej podoba http://www.notabeneclub.pl/galeria-wesela jasno, elegancko
Ładna ta sala chcesz mieć zwykłe stoliki czy okrągłe? Ja postawiłam w swojej sali warunek, albo dajecie okrągłe albo nie ma umowy, podkowa mi się kompletnie nie podoba.

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
Miki a na ile osób planujecie wesele?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ja kamerzysty nie chce, Tż też nie. I tak nigdy tego nie oglądamy
My też nie będziemy mieć. Tylko fotograf.

Cytat:
Jeny jakbym chciała,zeby nasze też zmieściło się w takiej ilości. Ale nie ma na to najmniejszych szans.
Ano niestety, my zapraszamy ze swojej strony chyba 43 osoby (w tym 15 moich znajomych) a Tż 20 osób więcej. Z teściową nie wygrasz, uprze się że chce więcej i koniec.

Cytat:
Mamy zaklepaną i salę i orkiestrę Póki co na dwa terminy, w ciągu kilku dni mamy się zdecydować na jeden - 20 lipiec albo 10 sierpień. Chyba weźmiemy ten pierwszy, będzie mniejszy brzuszek.
będziesz miała zaraz po mnie

Cytat:
Dobry termin

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Dziewczyny,a Wy się bardziej orientujecie, kiedy jest największy natlok pracy przed weselem?

W sumie jak się robiw restauracji gdzie się płaci od talerzyka to nie jest chyba taki znów natłok, co nie ?
Gorzej jak ktoś jedzenie własne itp.
W ogóle nie ma dużo pracy, to kłamstwo. Sali trzeba zapłacić, oni to wszyscy robią. Jedyne co to musisz zdecydować co mają zrobić, w zasadzie wydajesz rozkazy i już: jakie dekoracje, jakie stoliki, jakie żarcie. Orkiestrę musisz wybrać, oni też robią wszystko sami. Fotograf to samo. Kłopot jest kiedy musisz osobno zatrudniać kucharkę, osobno kogoś do dekoracji, osobno sprzątaczkę, osobno kelnerów. Tu jest dużo roboty. Ale tak to tylko kasa. No chyba że ktoś lubi "spuszczać się" miesiąc nad kolorem kokardki do zaproszeń. Jak widzę jak kobiety wariują z organizacją to mi się śmiać chcę. Fajnie że komuś się chce, fajnie że ktoś się spełnia w wybieraniu zawieszek do butelek w serduszka ze zdjęciem pary młodej, ale to kompletnie nie jest dla mnie. Zaproszenia kupiłam w kerfórze, takie gotowe, z tortem, całkiem spoko, w zestawie z kopertami i ze wszystkim. Znowu w 5 minut. Wpadłam po karmę dla psa a że były to też wzięłam. Ja rozumiem że niektórzy większą wagę przywiązują do detali.. Ale to można oszaleć, po co psuć sobie nerwy tym wszystkim, to tylko kartka.

A co do dekoracji mam już jakąś fajną wizję, bardzo skromną, nie lubię tych wszystkich gołębi i serduszek, będą kwiaty, okrągłe stoliki, krzesła w kremowych pokrowcach, jakieś świeczki i to tyle. Może jeszcze coś fajnego wymyślę od siebie, w zasadzie jeszcze się nie zastanawiałam. Teraz takie czasy że jak płacisz to staną na głowie żebyś do konkurencji nie poszła. Wszędzie jest wybór, zrobią Ci wszystko, Ty nic nie musisz robić tylko dawać pieniążki i decydować jak chcesz żeby Twoje wesele wyglądało. Wesele to kwestia pieniędzy, i tyle. Za pieniądze bierzesz fajną sale, a wszystkie fajne sale teraz mają dekoratorki, kucharzy, cały sztab ludzi którzy chcą spełniać Twoje życzenia.

O, tort niedługo trzeba zamówić, no, pojedziemy do cukierni i wybierzemy jakiś, wielka mi filozofia.

Nie wiem jak będzie z fryzjerem, ale jak znam życie pójdę do zakładu u mnie na osiedlu, powiem co chcę mieć, zrobię babce egzamin (próbna fryzura), i jak mi się spodoba umówię ją na dzień wesela. A jak nie zrobię egzamin innej. I już. Naprawdę nie ma się czym denerwować, to tylko przyjemność. Kosmetyczkę do makijażu już zamówiłam, bo to koleżanka

O, ale żeby nie było tak kolorowo, to powiem że źle znosiłam wybór orkiestry. Za pierwszym podejściem musiałam się urżnąć żeby to znieść. Także wiesz, bez drinka nie podchodź bo tego nie da się słuchać w wielu przypadkach

Najwięcej mamy chyba teraz pracy, niewiele ponad 2 miesiące przed bo rozdajemy zaproszenia i wszędzie trzeba wpaść, kawę wypić

Edytowane przez Maryha_ah
Czas edycji: 2013-03-17 o 21:19
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 21:11   #3666
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Cytat:
to super!

znamy to ?
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 21:12   #3667
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
a to dopiero trzeci tydzien, wiec jestem bardzo pozytywnie zaskoczona
ale poza tym,ze niedoskonalosci stopniowo znikaja(nadal jest ich bardzo duzo+przebarwienia i blizny), to wyglada sie okropnie... juz mam nowy przydomek "jaszczurka", ale dam rade...
Ja też wyglądam strasznie, nie dość, że mam czarne kropki wszędzie, to jeszcze gule, blizny, wypryski. Wszystko naraz, ale czasami lepiej wygląda cera i już myślę, że w końcu się pozbyłam problemu, a tu powrót złego. Dzisiaj mam wysuszoną skórę, okropieństwo. A jak się pomaluję, to wyglądam jak trup.

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2013-03-17, 21:33   #3668
Bellitudoo
Zakorzenienie

Marysia, ja bardziej skłaniałabym sie do wersji zatrudnienia kucharki itp niż restauracji. Ale na tyle osób w okolicy nie ma takich sal, jedynie właśnie restauracje. I to też szału z ilością na tyle osób nie ma. Ja bym bardzo chciała mniejsze, ale naprawdę z mojej strony nie mam już kogo wykreślić.. No chyba,że zrobimy tak jak mój kuzyn, że zaprosił połowę rodzeństwa mamy, a jego siostra zapraszała drugą Ale widzę, że nie ma z terminami sal takiej spiny jak na komunie (w końcu wtedy kumuluje się dużo dzieciaków na jeden termin), nawet na ten rok są wolne miejsca więc nie trzeba na 2-3 lata wcześniej rezerwować.
Ale jakby miała być opcja osobnej kucharki itp, to wiadomo trzeba więcej zakupów zrobić itp,zawieźć, ale to ona daje listę. A jak płacić 150 zł za "talerzyk" bez ciast, bez alkoholu.. W sumie co się dziwić jak kuzynce na osiemnastce policzyli 110zł za osobę (oczywiscie alkohol, ciasta i napoje własne). U mnie w rodzinie większość wesel ze strony taty odbywała się na takiej jakby świetlicy, niedaleko jeziorko, park, ładnie tam było. Ja tam miałam też osiemnastkę i za wynajem płaciliśmy groszowe sprawy+ woda, prąd i gaz według liczników. Pamiętam, ze przed ta osiemnastką aż tak dużo roboty nie było, wiadomo ludzi trochę mniej, ale bez spiny i dla mnie i dla rodziców. Ale 120 osób się tam nie pomieści.
Pamiętam jak ojciec policzył 1,5 litra wódki na głowę

Ja czuję, ze jeśli chodzi o sprawę wygladu to u mnie najgorzej będzie z podkładem i butami .

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Ja nie muszę mieć super eleganckiej sali, ważne, żeby była przestronna i czysta, bo ścisk na weselu to koszmar .

Zobaczymy, moze wygramy w totka to sobie zrobimy w jakimś pieknym pałacu Moja mama od kwietnia zacznie grać
Najpierw niech Tż pierścień znajdzie . Ostatnio mnie wyśmiał jak misie spodobał taki za 116 zł, ale jaki ładny był!

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Nie rozumiem też zakupu sukni ślubnej na 1,5-2 lata przed ślubem. Mi zdążyłaby się znudzić, na pewno.

Edytowane przez Bellitudoo
Czas edycji: 2013-03-17 o 21:29
Bellitudoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 22:23   #3669
sophie87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Sophie bardzo Cię rozerwało??
Nacinali :-/

Miki dobrze Ci idzie - jak dobrze widzę planujesz w 4 mies się ogarnąć ;-) I dobrze, mi brzucho wylazł po skończeniu 5 mies, wczesniej prawie nic

W szkole mnie dziś wkurzyli na angielskim. Jako studenci ostatniego semestru musimy zaliczyć angielski - ze wszystkich 4 semestrów + 2 semestry specjalistycznego ( w tym na 1 nie chodziłam bo jako osoba z grupy "zerowej" i tak bym nie ogarnełam i po prostu dali 3), bo po co tylko z aktualnego. Aaaaleeeee mamy też możliwość zaliczenia agnielskiego egzaminem KET, prostszym, przygotowuje się do niego 1 semestr i tylko z tego jest co się przerabia, do tego jak się nie zda to się tylko dobija brakujace punkty, no rewelacja! 300zł i w weekendy wolne od szkoły. Majtki opadają. Mało, że zdzierają z ludzi czesne, za poprawki to jeszcze taki myk - zapłacisz to masz lepiej..
sophie87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 22:28   #3670
Bellitudoo
Zakorzenienie

Chociaż miałaś oba rodzaje angielskiego wykładane. Ja po 4 semestrze mam pisać egzamin z uczelnianego i specjalistycznego, a wykładany mam tlko jeden z nich.
Stary 2013-03-17, 22:30   #3671
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Marysia, ja bardziej skłaniałabym sie do wersji zatrudnienia kucharki itp niż restauracji. Ale na tyle osób w okolicy nie ma takich sal, jedynie właśnie restauracje. I to też szału z ilością na tyle osób nie ma. Ja bym bardzo chciała mniejsze, ale naprawdę z mojej strony nie mam już kogo wykreślić.. No chyba,że zrobimy tak jak mój kuzyn, że zaprosił połowę rodzeństwa mamy, a jego siostra zapraszała drugą Ale widzę, że nie ma z terminami sal takiej spiny jak na komunie (w końcu wtedy kumuluje się dużo dzieciaków na jeden termin), nawet na ten rok są wolne miejsca więc nie trzeba na 2-3 lata wcześniej rezerwować.
Ale jakby miała być opcja osobnej kucharki itp, to wiadomo trzeba więcej zakupów zrobić itp,zawieźć, ale to ona daje listę. A jak płacić 150 zł za "talerzyk" bez ciast, bez alkoholu.. W sumie co się dziwić jak kuzynce na osiemnastce policzyli 110zł za osobę (oczywiscie alkohol, ciasta i napoje własne). U mnie w rodzinie większość wesel ze strony taty odbywała się na takiej jakby świetlicy, niedaleko jeziorko, park, ładnie tam było. Ja tam miałam też osiemnastkę i za wynajem płaciliśmy groszowe sprawy+ woda, prąd i gaz według liczników. Pamiętam, ze przed ta osiemnastką aż tak dużo roboty nie było, wiadomo ludzi trochę mniej, ale bez spiny i dla mnie i dla rodziców. Ale 120 osób się tam nie pomieści.
Pamiętam jak ojciec policzył 1,5 litra wódki na głowę

Ja czuję, ze jeśli chodzi o sprawę wygladu to u mnie najgorzej będzie z podkładem i butami .

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Ja nie muszę mieć super eleganckiej sali, ważne, żeby była przestronna i czysta, bo ścisk na weselu to koszmar .

Zobaczymy, moze wygramy w totka to sobie zrobimy w jakimś pieknym pałacu Moja mama od kwietnia zacznie grać
Najpierw niech Tż pierścień znajdzie . Ostatnio mnie wyśmiał jak misie spodobał taki za 116 zł, ale jaki ładny był!

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Nie rozumiem też zakupu sukni ślubnej na 1,5-2 lata przed ślubem. Mi zdążyłaby się znudzić, na pewno.
Wiesz co, kurczę ciężko porównywać dom weselny z hotelem i restauracją, ze świetlicą czy remizą. To wiadomo że wynajmując salkę, świetlicę, remizę i wszystko zamawiając osobno będzie taniej, bo jednak te wielkie domy weselne trzepią niesamowitą kasę na ślubach. Ale proponują takie eleganckie wesela zobaczysz, zaczniesz oglądać co proponują, porównywać to nie zechcesz remizy Ja oglądałam takie salki/świetlice ale raz że to wszystko za małe na 100 osób, dwa że brzydkie, trzy że u nas w dużym mieście to już prawie takich nie ma, zostały wyparte przez restauracje.
Na wsi to inaczej, nasi znajomi mają remizę za darmo bo ktoś tam w rodzinie należy do straży, są wiadome dyżurne kucharki weselne we wsi, sprzątaczki ze szkoły dorabiają na weselach, cały taki zespół uzbierany jest obsługi Taniej wychodzi dużo, ale u nas nie ma szans na coś takiego.
Ale o cenach nie mamy co tu dywagować bo u nas jest dużo drożej w każdej kwestii, wesela na pewno też.
Stary 2013-03-18, 08:20   #3672
Krasko1
Zakorzenienie

Miki fajny termin wybraliście To chciałabyś taką właśnie "księżniczkową" suknię? Zawsze myślałam, nie wiem czemu, że skłonisz się raczej ku prostej sukience Ale tamta ze zdjęcia ładna

Hej Witam się po weekendzie przepełnionym uczelnią

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 08:22   #3673
Soleilka
Zakorzenienie

Miki super, że się udało z terminem Oby pogoda teraz dopisała
Suknia piękna!!

Mi się odkąd ją zobaczyłam marzy

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg max_4328bca16db82c8ee171abdea2219c75.jpg (24,2 KB, 43 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:09   #3674
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Suknia piękna!!

To jest chyba najbardziej utęskniona suknia internetu Mi też się bardzo podoba

Soleilka a ty jakieś plany ślubne masz?

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2013-03-18, 09:53   #3675
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy zaklepaną i salę i orkiestrę Póki co na dwa terminy, w ciągu kilku dni mamy się zdecydować na jeden - 20 lipiec albo 10 sierpień. Chyba weźmiemy ten pierwszy, będzie mniejszy brzuszek.

Ja bym brała lipiec.
Cytat:
W sumie jak się robiw restauracji gdzie się płaci od talerzyka to nie jest chyba taki znów natłok, co nie ?
Gorzej jak ktoś jedzenie własne itp.
Jak sie robi w restauracji/domu weselnym, to w ogóle roboty nie ma. Trzeba tylko wydać instrukcje co sie chce i zatwierdzić efekt końcowy.

Robienie samemu, to najgorszy pomysł pod słońcem.
U mojej siostry tak było. Były kucharki, ale mama i ciotki pomagały, ja robiłam dekoracje. Całą sala do udekorowania, bo to byłą remiza. Czyli maskowanie wszystkich niedoskonałości sali.
3 doby przed weselem, to był taki zapierdziel, ze szok. W efekcie, wszyscy, którzy brali udział w przygotowaniach byli padnięci jak kilo gwoździ. A ja, świadkowa, zasnęłam w samochodzie o 11. Sympatycznie, prawda.
Po fakcie, okazało się że finansowo wcale nie zaoszczędziliśmy, a dodatkowo narobiliśmy się jak woły.

Gdyby siostra robiła drugi raz, to już by nie wzięła takiej sali.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 10:49   #3676
pamfilia
Zakorzenienie

Miki, Soleilka, cudoooowne sukienki Mi też się marzy princeska a organizacja wesela już mnie zaraz dopadnie, nie widzi mi się to
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:13   #3677
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Miki, Soleilka, cudoooowne sukienki Mi też się marzy princeska a organizacja wesela już mnie zaraz dopadnie, nie widzi mi się to
Jak to?

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2013-03-18, 12:25   #3678
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Jak to?

yy no tak to?
Stary 2013-03-18, 12:39   #3679
xxxMikixxx
Zakorzenienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3982360 7]super

a suknia powiem Ci ładna, choć ja wolę bardziej przy ciele opadające

rozumiem, że wszystkie wizażanki są zaproszone [/QUOTE]

Mi też takie fasony podobają się ale na kimś, ja raczej nie wygladałabym w takiej dobrze. Chociaż nigdy nic nie wiadomo, w salonie pewnie podpowiedzą co najlepiej wybrać dla mojej figury.

Jeśli ktoś miałby ochotę to czemu by nie?

Cytat:
Nie przesadzajmy Muszę wyleczyć skórę głowy, ostatnio mam z nią spory problem. Nie wiem już po jaki szampon sięgnąć, ale chyba czas na jakiś apteczny, leczniczy.

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość
Miki, moim zdaniem Ty będziesz we wszystkim dobrze wyglądać. Ale trzeba brać pod uwagę też to, co Ci się podoba i czy jest to wygodne. Co do brzuszka, to kiedyś mi się nie podobało, że wystaje, ale teraz uważam, że nawet w opadających przy ciele sukienkach ładnie wyeksponowana dzidzia wygląda dobrze i... dodaje uroku. Mi też się nie podobały sukienki, ale wchodząc do salonu z koleżanką... wymiękłam. Te ksieżniczkowe są takie ładne Chociaż i tak najbardziej podobają mi się te w stylu greckim
Mi się podobają księżniczkowe, ale jednocześnie eleganckie, nie przesadzone i nie tandetne. Chociaż takie obcisłe, przylegające do ciała też są piękne.

W Lublinie w salonie byłaś? Masz jakiś godny polecenia? Niedługo zacznie się wyprawa. Już czuję te nerwy oglądania ich z rodzicami

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Ładna ta sala chcesz mieć zwykłe stoliki czy okrągłe? Ja postawiłam w swojej sali warunek, albo dajecie okrągłe albo nie ma umowy, podkowa mi się kompletnie nie podoba.

będziesz miała zaraz po mnie
Tu nie ma wyboru stolików, są tylko takie, jakie są, czyli zwykłe, prostokątne. Nie kupią specjalnie dla mnie okrągłych stolików Na dniach pójdziemy zobaczyć salę na żywo, bo póki co widziałam ją tylko na zdjęciach. Z opowieści znajomych jest jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach Jeśli uda nam się załatwić inny kościół do którego ja należę (tam nie chcę brać, bo to brzydka, mała kaplica ) to sala weselna będzie oddalona od niego o 2 minuty

Cytat:

Ja czuję, ze jeśli chodzi o sprawę wygladu to u mnie najgorzej będzie z podkładem i butami .[
Mnie w ogóle przeraża kwestia makijażu. Sama go raczej nie zrobię. Może będę brała wizażystkę. Na pewno nie z mojego miasta, bo w tym zadupiu są tylko profesjonalistki, które malują kosmetykami Avon

Myślę nad tymi dwoma paniami:
http://www.szymanek.pl/
http://makijaz.lublin.pl/home.html

Tylko z tym wiąże się spory koszt, bo wiadomo trzeba zrobić też próbny, czyli zabawa warta około 220 zł

Cytat:
Napisane przez sophie87 Pokaż wiadomość

Miki dobrze Ci idzie - jak dobrze widzę planujesz w 4 mies się ogarnąć ;-) I dobrze, mi brzucho wylazł po skończeniu 5 mies, wczesniej prawie nic
Faktycznie to tylko 4 miesiące, jak to zleci

Cytat:
Miki fajny termin wybraliście To chciałabyś taką właśnie "księżniczkową" suknię? Zawsze myślałam, nie wiem czemu, że skłonisz się raczej ku prostej sukience Ale tamta ze zdjęcia ładna
W prostych, długich sukienkach źle wyglądam. Chyba najlepsza będzie "księżniczkowa"

Cytat:
Suknia piękna!!

Oby nie było upalnie

Świetna

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość

Ja bym brała lipiec.
Mi też ta opcja bardziej się podoba.

Cytat:
A Ty kiedy planujesz? W 2014?

Te z załącznika jeszcze mi się podobają.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bg_4901-152771.jpg (46,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dolce.jpg (43,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marta.jpg (54,8 KB, 24 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:42   #3680
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty kiedy planujesz? W 2014?

Te z załącznika jeszcze mi się podobają.
2015

Druga

W ogóle fajnie, tu dopiero planowaliście zaręczyny a w ciągu tygodnia ślub już zaklepany za 4 miesiące Ta Twoja sala jest piękna, uwielbiam takie przestronne eleganckie miejsca. Myślałaś już nad fryzurą?
Stary 2013-03-18, 12:54   #3681
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
2015

Druga

W ogóle fajnie, tu dopiero planowaliście zaręczyny a w ciągu tygodnia ślub już zaklepany za 4 miesiące Ta Twoja sala jest piękna, uwielbiam takie przestronne eleganckie miejsca. Myślałaś już nad fryzurą?
Eee to jeszcze masz czas

A niby mówią, że wszystko trzeba załatwiać na minimum rok wcześniej, jak widać guzik prawda I jak ładnie z zewnątrz, bo większość sal weselnych w moim mieście jest gdzieś w centrum, w niezbyt ładnych okolicach. Ta jest na uboczach, zaraz za kościołem, jakieś 5 minut drogi ode mnie i od Tż

Fryzura na pewno z rozpuszczonych włosów żeby uszy zakryć. Pewnie podepnie trochę włosów do góry i na czubku coś wymodzi. Nic wymyślnego raczej zrobić nie mogę, ucholce mnie ograniczają

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

W ogóle dzwoniłam z rana do lekarza. Kazała mi przyjść jutro założyć kartę, ale nie obiecuje że mnie zarejestruje. Być może będę musiała iść w czwartek około 7 do rejestracji Może Tż się zlituje i mnie zarejestruje, bo na matkę nie mam co liczyć.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:24   #3682
Bellitudoo
Zakorzenienie

Ta moja sala to ładna jest, czysta nie remiza W remizie u nas to syf straszny, tam to nawet domówki bym nie zrobiła. No ale ta sala o której myślimy i tak malutka więc pewnie skończy się na jakiejś restauracji.
Czasami sobie myślę, ze wesele to jednak głupota, ale jakoś nie wyobrażam sobie slubu bez wesela,z małym przyjęciem. Jak na stypie. :p
Stary 2013-03-18, 13:32   #3683
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Ta moja sala to ładna jest, czysta nie remiza W remizie u nas to syf straszny, tam to nawet domówki bym nie zrobiła. No ale ta sala o której myślimy i tak malutka więc pewnie skończy się na jakiejś restauracji.
Czasami sobie myślę, ze wesele to jednak głupota, ale jakoś nie wyobrażam sobie slubu bez wesela,z małym przyjęciem. Jak na stypie. :p
Tak samo myślę :p z jednej strony "pooo cooo wydawać tyle kasy na jeden wieczór" a z drugiej... no jak to tak, bez wesela?!
Stary 2013-03-18, 13:38   #3684
Bellitudoo
Zakorzenienie

Chciałoby się zmieścić w 30 000 zł,a le obawiam sie, ze może być ciężko jak się wszystko wszystko podliczy.
Stary 2013-03-18, 13:42   #3685
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
yy no tak to?
Doczytałam dalej, do 2015 jeszcze jest trochę czasu Myślałam, że już, zaraz się coś szykuje a ja jak zwykle zaspałam nowinę

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4613

Tż- Towarzysz Życia

Edytowane przez Krasko1
Czas edycji: 2013-03-18 o 13:58
Stary 2013-03-18, 13:46   #3686
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Doczytałam dalej, do 2015 jeszcze jest trochę czasu Myślałam, że już, zaraz się coś szykuje a ja jak zwykle zaspałam nowinę
nieee, ja na luzaku, nigdzie się nie spieszy
Stary 2013-03-18, 14:29   #3687
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sophie87 Pokaż wiadomość
W szkole mnie dziś wkurzyli na angielskim. Jako studenci ostatniego semestru musimy zaliczyć angielski - ze wszystkich 4 semestrów + 2 semestry specjalistycznego ( w tym na 1 nie chodziłam bo jako osoba z grupy "zerowej" i tak bym nie ogarnełam i po prostu dali 3), bo po co tylko z aktualnego. Aaaaleeeee mamy też możliwość zaliczenia agnielskiego egzaminem KET, prostszym, przygotowuje się do niego 1 semestr i tylko z tego jest co się przerabia, do tego jak się nie zda to się tylko dobija brakujace punkty, no rewelacja! 300zł i w weekendy wolne od szkoły. Majtki opadają. Mało, że zdzierają z ludzi czesne, za poprawki to jeszcze taki myk - zapłacisz to masz lepiej..

Cytat:
Chociaż miałaś oba rodzaje angielskiego wykładane. Ja po 4 semestrze mam pisać egzamin z uczelnianego i specjalistycznego, a wykładany mam tlko jeden z nich.
Współczuje... dla mnie angielski to masakra totalna
Bell, może będziesz miała w następnym semestrze? Ja miałam po roku jakoś specjalistyczny niemiecki. A teraz muszę zdać B2+ z angielskiego, egzamin już za rok. Jestem właśnie na A1, no może A2.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Mi się podobają księżniczkowe, ale jednocześnie eleganckie, nie przesadzone i nie tandetne. Chociaż takie obcisłe, przylegające do ciała też są piękne.

W Lublinie w salonie byłaś? Masz jakiś godny polecenia? Niedługo zacznie się wyprawa. Już czuję te nerwy oglądania ich z rodzicami
Mi się wydaje, że sam fakt, że są księżnżniczkowe je wzbogaca, więc dodatkowe bajery należałoby ograniczyć
Tak, byłam na Lubartowskiej, zaraz jak się z dworca idzie pod górkę w stronę Katery i Starego Miasta. Moim zdaniem ta kobieta-sprzedawczyni była bardzo miła, chętnie odpowiadała na pytania. W sumie tylko tam byłyśmy, więcej się nie orientuję, ale w Lbn jest strasznie wiele salonów, nic tylko przymierzać

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Nie byłam dzisiaj na uczelni, babcia jest w szpitalu. Masakra jakaś, tata twierdzi, że jest z nią nie za dobrze... Byłam też u chrześniaka, nie chce chodzić do przedszkola i zostaje z ciotką, siostrą babci, która ma 83 lata... Sami siedzą w domu i urzędują.

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2013-03-18, 17:12   #3688
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość

Jak sie robi w restauracji/domu weselnym, to w ogóle roboty nie ma. Trzeba tylko wydać instrukcje co sie chce i zatwierdzić efekt końcowy.

Robienie samemu, to najgorszy pomysł pod słońcem.
U mojej siostry tak było. Były kucharki, ale mama i ciotki pomagały, ja robiłam dekoracje. Całą sala do udekorowania, bo to byłą remiza. Czyli maskowanie wszystkich niedoskonałości sali.
3 doby przed weselem, to był taki zapierdziel, ze szok. W efekcie, wszyscy, którzy brali udział w przygotowaniach byli padnięci jak kilo gwoździ. A ja, świadkowa, zasnęłam w samochodzie o 11. Sympatycznie, prawda.
Po fakcie, okazało się że finansowo wcale nie zaoszczędziliśmy, a dodatkowo narobiliśmy się jak woły.

Gdyby siostra robiła drugi raz, to już by nie wzięła takiej sali.

O właśnie, o tym też mówiłam. Rok temu byłam na komunii organizowanej w świetlicy, świetlica ładna czysta, własnie sami robili wszystko tylko kucharkę i kelnerki zatrudni ale mamo, jak oni się umęczyli... Dla mnie szkoda moich nerwów i siły, ja na ślub mam przyjść wypoczęta i zadowolona a nie zmęczona bo tu coś nie poszło, tam coś, żarcie się przypaliło i trzeba jechać dokupić, dekoracja odpadła..

Cytat:
A niby mówią, że wszystko trzeba załatwiać na minimum rok wcześniej, jak widać guzik prawda I jak ładnie z zewnątrz, bo większość sal weselnych w moim mieście jest gdzieś w centrum, w niezbyt ładnych okolicach. Ta jest na uboczach, zaraz za kościołem, jakieś 5 minut drogi ode mnie i od Tż

Fryzura na pewno z rozpuszczonych włosów żeby uszy zakryć. Pewnie podepnie trochę włosów do góry i na czubku coś wymodzi. Nic wymyślnego raczej zrobić nie mogę, ucholce mnie ograniczają .
Wybieraj fryzury, wybieraj i pokazuj, może dla mnie coś będzie bo ja też już muszę coś wymyślić a jakoś mi nie idzie oczywiście

Cytat:
Chciałoby się zmieścić w 30 000 zł,a le obawiam sie, ze może być ciężko jak się wszystko wszystko podliczy.
Za całość, nie za połówkę Twoich rodziców? Myślę że spokojnie. Bez przesady. No chyba że chcesz prywatne zaproszenia z drukarni, sukienkę za 5 tys, zawieszki na butelki i mnóstwo innych rzeczy na których można przyciąć

Cytat:
nieee, ja na luzaku, nigdzie się nie spieszy
I już organizację? Ja jeszcze się za swoją nie zabrałam, a mam 2 miesiące z ogonkiem Ale chcesz właśnie w sali czy restauracji? Bo z restauracją naprawdę nie ma co robić, wystarczy podjąć decyzje oni wszystko zrobią, co tylko chcesz.

Eh, ja się wczoraj dowiedziałam że auto które chcieliśmy pożyczyć od kuzyna jako ślubne uległo uszkodzeniu- wgniecenie i nie wiadomo czy je w ogóle naprawiać będą czy sprzedadzą. I teraz nie wiem, czy brać auto rodziców (Toyota Auris, całkiem nowa) czy szarpnąć się i zamówić jakieś. Ale! Jakbym miała zamawiać to tylko trabanta, wartburga, syrenkę, nie ma mowy o limuzynie, fuuuu no nie wiem, musimy pomyśleć.

TAKK!!!!!!! OGÓRKA! TAK! Chce ogóra!

Edytowane przez Maryha_ah
Czas edycji: 2013-03-18 o 17:15
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 17:56   #3689
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo myślę :p z jednej strony "pooo cooo wydawać tyle kasy na jeden wieczór" a z drugiej... no jak to tak, bez wesela?!
Ja na szczęście od kilku lat mam takie podejście i wątpię, żebym kiedykolwiek zmieniła zdanie.
Już nawet moja mama ostatnio stwierdziła, że huczne wesele na kilkadziesiąt osób to średni pomysł. Bardzo mnie to cieszy, będę miała spokój w przyszłości.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Zacznij od Narutowicza - na odcinku od Pl. Wolności do Lipowej jest chyba z 8 salonów.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 17:59   #3690
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
I już organizację? Ja jeszcze się za swoją nie zabrałam, a mam 2 miesiące z ogonkiem Ale chcesz właśnie w sali czy restauracji? Bo z restauracją naprawdę nie ma co robić, wystarczy podjąć decyzje oni wszystko zrobią, co tylko chcesz.
Powoli trzeba będzie się rozglądać, za salą chociażby Jak się nie zabrałaś jak masz już prawie wszystko, o czym Ty mówisz Oczywiście że sala z restauracją, nie widzę innej opcji

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Ja na szczęście od kilku lat mam takie podejście i wątpię, żebym kiedykolwiek zmieniła zdanie.
Już nawet moja mama ostatnio stwierdziła, że huczne wesele na kilkadziesiąt osób to średni pomysł. Bardzo mnie to cieszy, będę miała spokój w przyszłości.
Jeszcze Ci się może odmienić, nie ciesz się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości