|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Może spróbuj Joanny Naturii z pokrzywą, ona daje dość puszysty (ale nie spuszony) efekt. Ja to jeszcze nakładam po myciu nieco oleju bo inaczej mam szopę.
|
|
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
kaludia91 dobrze pamiętam, że Ty jesteś na filologii angielskiej?
|
|
#1623 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Dostanę go gdzieś stacjonarnie? Mlecznego mam ochotę zjeść, ale i ghassoul (czy jakoś tak) też lubię ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1624 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurde rozwijam interes już mam 2 osoby na korepetycje z maty biznes się kręci
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tego do zniszczonych jeszcze nie miałam(jeżeli chodzi o ten pomarańczowy), ale miałam latte, jedwab+keratyna i do wypadających i z nich wszystkich do ciemnych najlepszy
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz etyka zawodowa (ćw i wykłady), która jest mi potrzebna jak dzi*ce majtki ![]() Jak masz dostęp to może kup pojedynczą saszetkę Biovaxa do ciemnych i do zniszczonych i przetestuj ![]() O dzięki, zajrzę w najbliższym czasie.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a zapachem bingo mam odwrotnie
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nudzi Cię wersja koralowego z czernią, to ubierz się w koralową spódnicę i pstrokatą bluzkę. ;p Ja tak nieraz chodzę.
(ale czasem się ze mnie wtedy śmieją, że z cyrku uciekłam... nie znają się pff)A Barwę piwną i żurawinową w Rossmannie widuję. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-03-18 o 19:27 |
|
|
|
#1629 | |
|
Spaceroholiczka
|
U mnie trochę śnieg pruszy
![]() Cytat:
![]() No co Ty? Ja tam w mlecznej ogórki czuję |
|
|
|
|
#1630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mamy zupełnie inne nosy
|
|
#1631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko bardzo się boję, że źle nałożę farbę i będę miała brązowego placka na głowie, a końcówki zostaną blond. Kiedyś szamponetką sobie coś takiego zrobiłam...
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2013-03-18 o 19:32 |
||
|
|
|
#1632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tylki moze i spali, tam filtra nie klade
Cytat:
Ktos tu jeszcze byl z Trojmiasta, hmm... Cytat:
Mozesz dac mi przepis? |
||
|
|
|
#1633 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Mój jakiś przekręcony A powiedz czym pachnie Ci kozieradka? (Jeśli miałaś).KLIK
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Rozeznanie
|
Ale super, może nam się naprawdę uda spotkać
![]() Cytat:
Mega blask |
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz tak sobie pomyślałam, jakie przed takim spotkaniem będą zbiorowe modły o GHD
przed "znawczyniami" tematu trzeba przecież wyglądać ![]() ![]()
|
#1636 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedz mi kiedy zamawiałaś próbki AM ;> ja zamówiłam we wtorek wieczorem, w piątek napisali, że wysłali i nic nie było dzisiaj no chyba, że jutro przyjdą, ale coś strasznie długo to trwa, a jam taka niecierpliwa jest. Cytat:
nie martw się, ja też tak mam... i juz nie wiem co mam zrobić, jesli chodzi o jakiś ruch, to straszny leń ze mnie .
|
|
#1637 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko obawiam sie, ze zbyt dlugo taki tonik nie wytrzyma... 2 tygodnie w lodowce? |
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłali w sobotę, więc jutro albo pojutrze chyba powinny być
|
|
|
#1641 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjaciółka mnie na zumbę namówiła... mam zerową kondycję, mam nadzieję, że nie dostanę tam ataku serca.
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
wszystkie organizujecie spotkania, a ja na tym moim zadupiu...
przynajmniej mam koleżankę włosomaniaczkę, ja ją stworzyłam umyłam włosy szamponem z sodą, pojechałam po całości, jestem harkorem ![]() najciekawszy człowiek jakiego poznałam. z jednej strony był taki straszny że ludzie płakali na zajęciach, niektóre laski mdlały a on po prostu nas chciał nauczyć co w końcu mu się udało. mniej więcej ale nigdy nikogo nie uwalił. człowiek legenda, naprawdę ciężko go opisać. jest cały wątek na forum anglistów uwm z jego tekstami.. np. 'czy pana misjonarze pod baobabem angielskiego uczyli?' ale jak on to wypowiadał mistrz. na zajęciach był śmiech przez łzy ;d bo tu takie teksty a jego to widziałam ze 2 razy przez te 2 lata żeby się uśmiechnął [/COLOR]
Edytowane przez kaludia91 Czas edycji: 2013-03-18 o 19:50 |
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
Wypadające włosy to też mój problem. Kiedy sobie o tym myślę, to chyba już ze dwa lata. Z gęstych włosów, które przez lata były moją dumą, została marna garstka. Lekarze byli bezradni, wydałam całkiem spore pieniądze, a efektów nie było lub były krótkotrwałe. Ponieważ wyniki badań mam niezłe, w ciemno strzelam, że taki stan rzeczy jest wynikiem niedbałej diety i stresu. Ale się już kiedyś zdenerwowałam, poczytałam i opracowałam własny plan "kuracji". Wymaga on żelaznej dyscypliny, konsekwencji, ale to mi nie przeszkadza.
1. Dzień zaczynam od 1/4 kostki drożdży rozpuszczonych wieczorem w połowie filiżanki przegotowanej wody (takie parę minut po zagotowaniu wody odczekuję, żeby tak wrzątkiem zupełnie nie potraktować biednych witamin). 2. Śniadanie to owsianka, do której dodaję kilka orzechów (witamina E, kwasy tłuszczowe), kilka migdałów (podobnie - witaminy, zdrowe tłuszcze, wapń), 3 łyżki sezamu (głównie o cynk mi chodzi), trochę dyni i słonecznika. 3. Rano zażywam też żelazo - miałam je w badaniach tak na dolnej granicy, więc dlatego, ale miesiączkującej kobiecie nie zaszkodzi. 4. Rano, w południe i wieczorem zażywam też po 2 tabletki Calcium Pantothenicum. Po dwóch miesiącach zamierzam jeść po dwie tabletki dwa razy dziennie, a po czterech po jednej rano i wieczorem. 5. Na drugie śniadanie zabieram do pracy twaróg wymieszany z 2 łyżkami oleju lnianego (mi on niezwykle smakuje, bo ma orzechowy posmak) i z rzodkiewkami. 6. Wieczorem gotuję przez 10 minut skrzyp sypany (nie cierpię saszetkowych herbat). Rano dosypuję do tego pokrzywę i zagotowuję. Herbatę wlewam do termosu (około litra) i popijam przez cały dzień. 7. Wieczorem poję też 2 łyżki siemienia lnianego zalanego ze dwie godziny wcześniej ciepłą wodą. Nie mam młynka, więc dokładnie staram się rozgryzać ziarenka. 8. Jak tylko dostanę, to do obiadu jem potartą czarną rzepę - mieszam ją też wtedy z olejem lnianym i odrobiną jogurtu. 9. Wieczorem przed snem wcieram w głowę "Jantar". 10. Pozostałe posiłki staram się jeść racjonalnie, zdrowo i regularnie, ale tak, by być sytą. Gdzie się da - sypię natkę pietruszki, inne zielska. I gdzie się da, dodaję właśnie ten olej lniany. Nie odmawiam sobie raz na jakiś czas grzechów żywieniowych, bo bez przesady. 11. Ruszam się - ćwiczę godzinę dziennie, maszeruję, czasem basen i takie tam doraźne. Dla włosów to o tyle ważne, że ruch odstresowuje mnie. 12. Przed każdym myciem olejuję włosy - olejem, który akurat mam. Nie widzę szczególnej różnicy pomiędzy różnymi olejami na moich włosach. Co może wynikać z tego, że włosów mam niewiele, ale są one zdrowe, bo praktycznie nie używam suszarek, prostownic, regularnie podcinam (włosy mam do łopatek takie). W skórę głowy wcieram po olejowaniu włosów kilka kropel oleju arganowego. 13. Nad kosmetykami do włosów się nie rozczulam zbytnio, bo wypadanie włosów, to nie problem pielęgnacji, tylko "od wewnątrz". Szampon teraz - Pharmacy Pkokrzywa. Odżywka Radical. 14. Farbuję (od roku) tylko henną khadi. No... to chyba o niczym nie zapomniałam. Efekt - po trzech tygodniach tylko kilka włosów gubię przy myciu, nie całe garście i co najważniejsze wypadają mi tylko długie włosy, bo wcześniej to wypadały też te króciutkie. Kiedy odkurzam dom, to nie dostaję zawału już od wszędzie walających się włosów. No i całe mnóstwo nowych włosów mi rośnie. Matuniu, może uda mi się ... . Może też mój przydługi wywód, komuś przydatny będzie. |
|
|
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam pojęcia jak pachnie anyż
![]() dzisiaj pierwszy raz z friutpassion bo mi paczka z wymiany doszła ![]() ładnie pachnie, ale nie wygładza tak jak oleo ![]() zobaczymy co będzie jak wyschnę
|
#1646 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) kłodą, ale zapisałam się na kurs tańców latino solo i jest cudownie Ale kondycji i tak kompletnie nie mam
|
|
|
#1648 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Jestem strasznie niezgrabna, ale widzę, że kiedy dłuższy czas ćwiczę, to i lepiej się ruszam.
|
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

Jak sobie ogólnie z sytuacja poradzić to nie wiem

mmm
W każdym razie od ok. 5 lat jeszcze się nie pomyliłam. ZAWSZE czuję zmianę pogody.

nie znają się pff)