|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
![]() Zjadłam kawałek kokosa i już mi lepiej
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
Na coś kalorycznego i niezdrowego
![]() Też chcę, a u mnie tylko te banany i banany
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Konspiracja na razie obserwacja. W pt na kontrolę, chyba ze zacznie się babrać to od razu przyjść.
Od środy zacznę wracam na dietę. Tylko nie wiem jak z kalorycznością. Chyba zejdę do zera 1600, bo aktywność prawie zerowa. |
|
|
|
#1685 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jaki masz rozkład B/T/W? jeśli można wiedzieć? Cytat:
ale i tak smakowo (!) wole gotowaną pierś z kurczaka niż pieczona nogę ![]() Cytat:
jeśli nie zaraz po treningu. Jeśli tak, to później- przed snem z innym źródłem białka będzie OK.Magnez -B6 Forte z Doppel herz- 400mg magnezu w 1 tabletce -107% dziennego zapotezbowania, a jeszcze dostarczysz trochę z pożywieniem- wydaje mi sie, ze wystarczy ![]() calcium pantothenicum- czyli wit.B5- włosy przestały mi wypadać ![]() Cytat:
![]() jakby było niezbyt dobrze to by powiedział i coś zalecił a nie miny stroił! Cytat:
nie są tak wartosciowe jak te od wolnobiegajacych, no ale jajko to jajko- odpowiednie składniki przecież ma. Nie wierzę, że kulturyści jedzący -naście jajek dziennie (oczywiście niektórzy tylko, na jakimś etapie swojej drogi) mają jajka od babci ze wsi A właśnie- najlepsze jajca ze wsi- bez numerkaCytat:
|
||||||
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od jakiegoś czasu borykam się z problemem wypadania włosów. Wszystkie wyniki badań ok. Właśnie się zastanawiam nad dodatkową suplementacją, tylko nie wiem czy nie za dużo suplementów... Biorę Magnez, bellisę, d3.
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30/30/40 , a jak u Ciebie z dietą, co jadasz (czym zastępujesz nabiał)i ile kcal ? ![]() Ja wolę nogę kuraka bez skóry, bo bardziej tłusta Scio
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-03-18 o 21:01 |
|
|
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj doszłam do wniosków, że gdyby od oglądania filmów z ćwiczeniami i czytania o ich efektach się chudło, to mnie by już nie było...
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
a może jakieś wcierki?
|
|
|
|
#1690 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie btw 30/20/50 chcialabym te wegle zmniejszyc ;/
|
#1691 | |
|
Wtajemniczenie
|
ojć, trzymaj się
Cytat:
A Ismenkusia pisała o kokosach ![]() Moim zdaniem nie ma co przesadzać. Jeżeli ktoś ma możliwości finansowe i dostępność tych lepszych produktów to jasne, że lepiej te lepsze. Ale jak ktoś nie ma, to przecież nie będzie się zażynał, żeby mieć te jajeczka od wolnobiegających kurek To tak samo z mięsami, są lepsze i gorsze, ale jak idziesz do sklepu i jedyne co zostało to kurczak, to przecież musisz coś jeść, więc bierzesz kuraka.---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Ale wypada ich więcej niż normalnie ? Nie zmieniałaś jakoś nawyków pielęgnacyjnych ?
|
|
|
#1692 |
|
Rzabbocop
|
a dlaczego masz tak mało tłuszczu?
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w jajkach mam taką zasadę, że jak są dodatkiem do placków/naleśników/tortilli/owsianki to biore kupne. A do takich gdzie czuć ich smak to wsiowe. I mieszam sobie. Ale dziennie zjadałam ok. 3-4 jajek i nie mam az tylu źródeł.
Kuraka też jadam. Cenię za szybkość i łatwość przygotowania. Bo schabu nie umiem usmażyć, żeby nie był suchy, a rozgrzewać piekrnika na małą porcję mi się nie chciało. |
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1695 |
|
Rzabbocop
|
Ela to spróbuj B5 i siemię lniane
|
|
|
|
#1696 |
|
Raczkowanie
|
Stosowałam na włosy mnóstwo wcierek, masek, olejowałam je, łykałam różne pierdoły przeznaczone stricte do włosów, ale poprawę i to znaczną zauważyłam dopiero po: omega, msm, magnezie i... odżywce białkowej (heh, włosy to był główny powód, dla którego zaczęłam żrec więcej białka). Nie wiem, która z tych rzeczy pomogła najbardziej, ale zgaduję że mojemu organizmowi brakowało wszystkiego z wyżej wymienionych.
A glutek z siemienia również polecam, smaczniutki i skuteczny . Podziałał zarówno na sierśc mojej siostry, jak i na sierśc mojego psa
Edytowane przez wooow12 Czas edycji: 2013-03-18 o 22:20 |
|
|
|
#1697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dieta u mnie nie jest zła, ale też nie perfekcyjna jeśli chodzi o jakość to różnorodnie, zdrowo, kolorowo, i raczej nie tłusto- boczku i golonki nie znajdziesz ale awokado, ryby![]() nabiału niet. No i właśnie nie wiem jak u mnie z wapniem- coś tam dostarczę z migdałów, orzechów, warzyw...Od czasu do czasu kupuję mleko sojowe z dodatkiem wapnia, choć wiadomo, że soja nie bardzo na co dzień. Zastanawiam sie nad mlekiem kozim i w ogóle serami, ma małą zawartość laktozy, no i jest 'zdrowsze' dla ludzi bo jest najbardziej zbliżone w skladzie do mleka ludzkiego (a mleko krowie to dla cielaczka najlepsze ![]() nad kalorycznością pracuję- ciężko mi osiągnąć poziom mojego zapotrzebowania Chyba dowalę masło tu i tam, no i wiecej węgli by się też przydało ![]() a szkodzą Ci te węgle? 50% to nie jest 'za dużo', za to 20% tłuszczy z pewnością zdrową normą nie jest wiem, wiem ![]() (zawsze jak jestem w Tesco/Biedronce to wychodzę z bananami jutro zmienię kurs na Lidla- i dorzucę tego kokosa- Ismenkusia narobiła mi smaka na trochę egzotyki |
|
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
bo se głupio wyobraziłam przez Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Ale siemię tak, jak radzą wyżej jest okej
|
|
|
#1699 |
|
Raczkowanie
|
właśnie! B5-calcium pantothenicum. Ela, nic nie zaszkodzi spróbować i tego. Mi co prawda czupryna sie nie zagęściła, ot tak a uwierz, że odżywki, pokrzywy, wody brzozowe, maski organiczne i wszystkie rodzaje bellissy mam za sobą.
|
|
|
|
#1700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie przy 20% wychodzi 38 g tłuszczu, a ja waże prawie 60 kg
Dopiero przy 30% jest ok 1g tłuszczu na kg/m.c
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-03-19 o 09:00 |
|
|
|
#1703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczęta ,które może nie wchodzą na SFD podaję linka z przepisami są świetne ,czasami nie mam weny więc to jest bardzo pomocne http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_c..._-t696301.html Edytowane przez live Czas edycji: 2013-03-19 o 09:00 |
|
|
|
|
#1704 |
|
Rzabbocop
|
Norma dla kobiety to około 70g tłuszczu, dla faceta 90g
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mnie to cieszy
|
|
#1706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no dobra ale wszędzie się pisze że 1gram na kg a z tego wynika że jeśli warzę 53 to moje zapotrzebowanie na tłuszcz jest takie samo jak kobiety która warzy 80? trochę to chyba zbyt ogólne...
|
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyliczyłam 20% z 2218 kcal i wyszło mi 49 g tłuszczu Na niskim tłuszczu to można tylko okres stracić
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-03-19 o 10:36 |
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2300-2400może równe 20 nie wychodzi ale tak koło 23% wcześniej jadłam właśnie tak 30-35% tłuszczy ale ostatnio podwyższyłam trochę węgle i jak na razie bardziej mi to służy bo czuje że mam więcej siły do ćwiczenia moimi zabawkami
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trixxi, jeśli wolisz niskie wartosci tłuszczu i przeliczasz na kg masy ciała, to 1.3g u Ciebie powinno być już OK
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to i tak (raczej) nie o to chodzi...
bo to % zależność z pozostałymi składnikami czyli 20% tłuszczu może być za mało w porównaniu do ilośći węgli,białka które zjadaszI sporo witaminek w tluszczu się rozpuszcza i hormony kobiece tworzą itd.
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-03-19 o 11:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

nie są tak wartosciowe jak te od wolnobiegajacych, no ale jajko to jajko- odpowiednie składniki przecież ma. Nie wierzę, że kulturyści jedzący -naście jajek dziennie (oczywiście niektórzy tylko, na jakimś etapie swojej drogi) mają jajka od babci ze wsi

jeśli chodzi o jakość to różnorodnie, zdrowo, kolorowo, i raczej nie tłusto- boczku i golonki nie znajdziesz
Chyba dowalę masło tu i tam, no i wiecej węgli by się też przydało
trochę to chyba zbyt ogólne...