|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja raz dodałam mąki i ani to puszyste nie było, ani lepsze od samych jajec Cytat:
Nie zapeszając, ja w końcu dzisiaj już w miarę normalnie funkcjonuję, bez uczucia otępienia, senności. Może to kwestia słońca, może suplementacji D3, ale jest lepiej! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Tak, z różnych względów - głównie z finansowych, ale decyzja zapadła i się nie zmieni.
Cytat:
Kuchnia jest połączona z salonem szerokim przejściem. Od salonu będzie ją oddzielać jedynie kawałek ścianki, zasłaniającej część od strony lodówki, mniej więcej na jej szerokość właśnie. Za lodówką jest wysoka szafka na zabudowę piekarnika, nad nim miejsce na mikrofalę. Tu niestety pojawia się pierwszy problem - mam nową mikrofalę nie do zabudowy i nie chcę jej wymieniać, więc szafka kończy się na wysokości piekarnika, wtedy nad nim można postawić mikrofalę. No ale wysokości lodówki i szafki z piekarnikiem i mikrofalą mają różne wysokości - nie wiem, czy jest to do obejścia, czy lepiej wziąć szafkę wyższą z miejscem na mikrofalę do zabudowy. No i oczywiście dopasować to do wysokości lodówki, która ma być wolnostojąca. Po obu stronach płyty są szafki 40cm, potem idzie narożna i 60cm zmywarki oraz szafki pod zlewem, potem kolejna narożna i na koniec dwa razy po 60cm. Myślę, że blatu jest całkiem całkiem. Nie przewiduję w kuchni stołu ani żadnego barku, bo na wyjściu z kuchni mam wykusz, w którym będzie stał stół. Moim głównym problemem jest kwestia szafek wiszących, bo kompletnie nie mam na nie pomysłu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co to pracy mgr, to chcę pisać o pacjentach, którzy przeżyli traumę i o tym, jaki wpływ na ich zdrowienie i wracanie do równowagi psychicznej ma wsparcie osób najbliższych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niby w planach jest robienie- ale już mi się pomału włącza- "kurde Mania już taka ogarnięta- za 3 lata będzie mozna już na nartach w trójkę jeździć - jakoś nie widzę w tym wszystkich po raz kolejny przeprawy przez karmienie , pieluchy itd. ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Po zdjęciach to cieżko uchwycić podobieństwo- szczególnie jak rodziców i dziecko tylko na zdjęciach się widziało ![]() Widzisz tylko ułamek sekundy- w tym momencie uchwycona minę- i racja wtedy może byc tak że Mania jest do mnie podobna- w tej sekundzie. W innej już jest cały tata. Dlatego pewnie Butter ma takie zdanie jakie ma- bo widziała rodziców na żywo ![]() OMLET 2 jaja, 2 płaskie łyzku mąki ryzowej, szczypta soli, kapka mleka (tak z łyżka) Białko ubijasz na sztywno, dolewasz do tego rozkłócone z mąką i mlekiem żółtka. Wylewasz na patelnię z rozpuszczonym masłem Mała patelnia) Na początku duży ogień żeby się szybko ścieło..po chwili przykrywam , ściszam ogień i "smażę" z 3 min. Przewracam jak sie mocno zrumieni. Na tej mące wyszedł mega puszysty i delikatny. Z serkiem białym i miodem pychota. Cytat:
![]() Ciekawy temat...w ogóle studia ciekawe ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-03-18 o 13:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chcesz dotrzeć do badanej grupy? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie mieć dwójkę dzieci, fajnie mieć rodzeństwo... ale kurcze..dla mnie 2 to chyba byłoby za dużo ![]() Właśnie już się z jednym ogarniesz i znowu to samo ![]() Studia bardzo ciekawe, uwielbiam je ![]() Cytat:
![]() Chcę dotrzeć do pacjentów szpitalnych ![]() Link nie działa, przynajmniej mi ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
Przystojny ten Dagmar- znaczy Marcin Korcz- troszkę mój mąż do niego podobny ale nie aż tak
![]()
#4449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W temacie dzieciowym, ja jestem jedynaczka ![]() ![]()
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Miśku w temacie kuchennym ciężko mi coś radzić- wiem tylko jedno- szafek w kuchni nigdy za wiele- dlatego radzę górne zrobić pod sam sufit. Ja tego nie zrobiłam i pluję sobie w brodę.
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam za mało szafek w kuchni i teraz kombinujemy, gdzie by coś dołożyć. Dagmar przystojny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
Miśku, odnośnie słupka (wysokości) i wysokości lodówki - nie wiem, czy warto na siłę ujednolicać wysokość. Może kiedyś zmienicie lodówkę i będzie ona innej wielkości - będzie wtedy zgrzyt.
Odnośnie mikrofalówki - w wynajmowanym mieszkaniu miałam zamykaną szafkę, w której była mikrofalówka (nie jest to chyba wskazane rozwiązanie, ale jeśli się rzadko używa, to chyba nie problem) - pozwalało to zachować estetykę i nie eksponować wolno stojącej mikrofalówki. Ale ogólnie wydaje mi się to problemem marginalnym ![]() Zgadzam się odnośnie szafek - górnych - polecam rozwiązanie "pod sufit" - mam tak i chwalę sobie. Dodatkowo polecam wykorzystanie przestrzeni przy podłodze - pod cokołami. My mamy cokoły na 18 cm (wyższe meble i blat, żeby wsunąć go w parapet), więc pod maskownicą zamontowaliśmy szufladki (5 sklejkowych szufladek na filcach) - przechowujemy tam wody, soki i jakieś sprzęty, czy rzeczy rzadko używane. Mamy maleńki uchwycik w rogu, żeby wyciągać blendę, więc rozwiązanie jest mega dyskretne, a bardzo dla nas przydatne. Szafki dolne - sporo ich i fajnie, że jest miejsce na zmywarkę 60 cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak Ty jesteś przyzwyczajona to "kawała" faceta. ![]() Dagmar taki mini jest- jak mój mąż. Cytat:
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
miskowa, ja bym piekarnik zrobiła w normalnej, dolnej zabudowie. Wtedy masz wszystko w jednym poziomie poza lodówką, a mikrofala będzie po prostu na blacie. Szafki do samego sufitu to wygodne rozwiązanie - nie tylko ze względu na większą ilość miejsca, ale też nie trzeba kurzu z góry ścierać
![]() co do patentów kuchennych, to u mojej mamy podobają mi się takie głębokie półki wielkości idealnej na przechowywanie poziomo wina czy wody mineralnej |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie w kuchni na środku jednej ściany jest okno, pod którym jest grzejnik. Wyjście do wody i gazu zaznaczyłam kółeczkami. Nie mam pojęcia jak to zagospodarować, rozmieścić, żeby było dobrze. ![]()
![]() |
#4457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kuchni, to właśnie jak się wchodzi, to po lewej stronie jest puste miejsce..i tam chcemy dać szafkę stojącą, co doda też dodatkowy blat roboczy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Symetria i ujednolicenie to chyba jakiś mój mały konik, bo zauważyłam u siebie skłonności do tego. Może to jakieś dziwactwo, nie wiem. W każdym razie podobają mi się zabudowy od ziemi do sufitu i np. 3 takie słupki - w jednym lodówka, nad nią ew. szafki, w drugim piekarnik i mikrofala a w trzecim wysuwane kosze - sporo miejsca i z zewnątrz fajnie wygląda, jak jest wszystko pochowane. Ale meblami nie na wymiar chyba nie da się tak dokładnie zabudować - zobaczymy. Tyle, że u mnie wchodziłyby w grę chyba tylko dwa słupki. No właśnie też doszłam do wniosku już z tą mikrofalą, że mogę ją ew. wstawić do szafki zamykanej normalnie i nie trzymać na wierzchu, a o to mi właśnie chodzi. Podobają mi się kuchnie puste, bez zbędnych rupci na blatach Cytat:
Z tymże ja nie wiem, czy robić szafki po sufit wokół okapu, czy zostawić go w samotności (ale czy to nie będzie dziwnie wyglądać) a szafki przenieść na przeciwną ścianę i zrobić je na całej szerokości blatu (tylko wtedy nie wiem, czy pod sufit, bo za dużo tych szafek będzie) Nie widać u ciebie wymiarów ścian, więc ciężko coś podpowiedzieć. Spróbuj w tym ikejowskim kitchenplannerze narysować samo pomieszczenie i wkleić, widać wtedy lepiej proporcje i wymiary |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzy nam się trzecie ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
Miśku, ja tak z doskoku.
Piekarnik zrobiłabym jednak pod płytą grzejną, półkę pod mikrofalówkę potraktowałabym jak wszystkie inne (pod względem wysokości). Półki wiszące na pewno nie nad lodówką i nie obok niej, bo nie będzie to dobrze wyglądać. Zwróć uwagę na zakończenie ciągu po przeciwnej ścianie (względem lodówki). Jeśli nie przewidujesz tam podobnego fragmentu ścianki, co obok lodówki, trzeba skupić się na dokładnym wykonaniu płyt maskujących boki szafek, bo będzie je widać z salonu. Niezbyt wygodne jest to usytuowanie zlewu względem lodówki i płyty - optymalnie jest zachować układ lodówka-zlew-płyta (teraz masz lodówka-płyta-zlew) z uwagi na specyfikę pracy w kuchni, czyli zastanowiłabym się nad możliwością przerzucenia lodówki jednak na przeciwległą ścianę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Niestety Maja nadal kaszle wiec Tz byl dzis z mloda u lekarki prywatnie (jak Maja byla mala to przyjezdzala na domowa wizyte i to ona uratowala nas przed kolka - ogolnie genialna kobieta dziecko sprawdza na kazdej wizycie od stop do glow) bo mloda kaszle od miesiaca i do tego doszedl katar.....no i sie okazalo ze Maja ma zapalenie oskrzeli!!!!!! dostala leki cale szczescie nie za drogie bo Tz zostawil tylko 50 zl w aptece no i mloda wazy 15 kg i ma 92 cm ma nakaz siedzenia tylko i wylacznie po turecku i chodzenie na palcach, pietach i na zew stronie stop. Oprocz tego cwiczenie na pilce/walcu (ma siedziec okrakiem i sie bujac na boki) I do tego rower....nie biegowy a zwykly ( to wszystko przez do ze odleglosc miedzy kostkami ma okolo 5 cm wiec jakby troche ta koslawosc dziecieca nie zanika)...bedzie tatus uczyl pedalowac hahaha ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Wtajemniczenie
|
Heh. Główne rzeczy są ogarnięte. Nad pierdołami się nie zastanawiam
![]() ![]() Cytat:
![]() Znowu śnieg i zima. mam doła. nienawidzę już zimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dla odmiany uwielbiam planować imprezy ![]() A suknia?? ![]() ![]() Sanetko, dzięki ![]() To co napisałaś na biało ![]() A jak Twoje dzieciaczki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Mechanizm jest mega prosty, one po prostu leżą na płytkach, są różnej wielkości, tak żeby się mieściły pomiędzy nóżkami szafek, ślizgają się na filcach - wysuwają się bardzo prosto. To w ogóle jest bardzo tanie rozwiązanie. Ad. piekarnika - to bardzo wygodne, jak nie trzeba się do niego schylać, ja żałuję, że u mnie się inaczej nie dało i mam piekarnik pod płytą. Co do szafek wokół okapu. Jeśli nie dycydujesz się na okap podszafkowy, to rzeczywiście trzeba dobrze zgrać szafki obok, żeby fajnie wyglądały, ale moim zdaniem da się. Szafek nigdy nie będzie za dużo, więc nadal warto rozważać je po sufit ![]() U mnie totalna potrzeba kompresji wymusiła otoczenie lodówki przez szafki, ale faktycznie, jeśli jest trochę przestrzeni, to można pokombinować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | ||
Zakorzenienie
|
cześć
Sanetko, co do liczby, też kiedyś miałam taki plan, ale to raczej nierealne. Jestem za stara, no i jeśli w ogóle się uda, to będzie sukces Cytat:
Cytat:
Co do tych maskownic, to wiem, są specjalne panele, które się dokupuje w kolorze frontów, więc będzie wyglądać dobrze. Kolejna opcja, to ew. przeniesienie wysokiego słupka na koniec ciągu na przeciwko lodówki, ale nie wiem, czy to będzie dobrze wyglądać - kuchnia się będzie zaczynać z jednej strony lodówką wysoką a z drugiej wysoką szafką z piekarnikiem? Pominę więc obunkrowanie lodówki, ale też się zastanawiam, gdzie i ile szafek wiszących dać? Z jednej strony podobają mi się skośne okapy, które raczej nie wyglądają dobrze w samotności, z drugiej, można by było zrezygnować z górnej zabudowy przy okapie i przerzucić je na drugą stronę może (i wtedy okap sam to raczej taki jak rura, ale chyba średnio mi się takie podobają). Sama już nie wiem, w dodatku żadnej pomocy ze strony tż, bo jego "konserwatywne" przyzwyczajenia mnie rozśmieszają i chciałby wszystko tak, jak ma u rodziców ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz chorowały, z panną trochę problemów jest ale to w klubie opisałam. A poza tym dobrze, fajną mam parkę, dużo radości dają : https://picasaweb.google.com/1049612...CL2FoIugk5zSSg
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-03-19 o 08:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie niby ta kuchnia taka dosyć dosyć, jeśli chodzi o wielkość, a jakoś mnie nie oświeciło, jak co tam ustawić. Okap, jaki mi się spodobał, to taki, ale sama już nie wiem, czy nie lepiej zrobić podszafkowy albo taką tubę i zostawić ją wtedy samą. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | ||
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Misku, sprobuje w tym programie coś stworzyć ![]() ![]() Cytat:
![]() Dla mnie (czysto teoretycznie) optymalnie byłoby mieć 2ke, choć nie wykluczam wcale poprzestania na jednym ![]() Cytat:
![]() U nas też śnieg, duuuuzo śniegu ![]()
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O problemach z Małą czytałam w k. Przykro mi, ale mam nadzieję, że wszystko już ok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie, zmieniłam na inne ![]() W ogóle byliśmy u ortopedy i jest duża szansa że w grudniu skończymy z szyną ![]() A Pati pod kontrolą, znów prawie nie przybrała, czekam na rehabilitację i kolejne usg główki. Mam nadzieję że powoli będzie ok
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-03-19 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.