![]() |
#4891 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
gosiaczek, kiedy jestem na diecie potrafię być na prawdę twarda, jak się zaprę to ani kęsa nie wezmę do ust między posiłkami, ale jak wracam do normalności czyli osiągam cel i zaczynam jeść normalnie wtedy zaczynają się problemy z podjadaniem przez co zawsze sobie troszkę przytyje, później żałuje i znów się odchudzam i tak w kółko, z skrajności w skrajność i kiedy la'Mbria pisała o tej swojej puszystej koleżance głupio mi się zrobiło, bo ja też potrafiłam tabliczkę czekolady zeżreć na raz
![]() ![]() Tak, to sama dietka, którą Ci wysłałam. Kobitki, podajcie maile to Wam prześle. la'Mbria, Marcel też miał na jesień bezrękawnik z Lidla na 92, zrobiłam ostatnio przymiarkę i jeszcze jest mu dobry ![]() ![]() Dziś ruszamy za butami dla całej trójki, o zgrozo ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2013-03-15 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | ||
Rozeznanie
|
Stalowa nie przejmuj się, ja też potrafię zjeść całą czekoladę na raz
![]() Co do bezrękawnika to poczekaj, być może po tych mrozach to zrobi nam się piękna wiosna? Ja mam dla J. kurkę cienką z polarkiem i taką na podszewce bawełnianej bo dostałam "w spadku" ale J. to zmarzluch mały i musi mieć ciepło. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ma_rose, jak się mieszka? urządziliście się już jakoś?
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
La mbria dzięki. Ale ja będę używać raczej na brzuch tylko i czytałam, ze na rozstepy jest ok, a mam trochę na dupie po ciąży. Twarzy tym nie rusże. Wiesz, ja nic z Buzia nie robię, poza smarowaniem wieczorem kremem z ziaji z olejkiem arganowym lub z awokado. Krem kosztuje jakieś 10 zł. I tyle. Muszę zacząć chociaż pilingi robic i ciagle odkładam w czasie kupno dobremu kremu pod oczy.
Kupiłam w rossmannie olejek do masażu antycellulitowego i taka rolke z wypustkami, moze to tak na początek. I czasami robię piling kawowy i ten olejek będę tez używać w tym celu. Stalowa kochanie a ja dobrze pamietam, ze tam jest rozpiska na 5 dni? La'mbria mi tez podaj maila to ci coś powysylam w wolnej chwili (diety) Tymczasem wracam sie pakować, bo mam zajecia w weekend i wyjeżdżamy do teściów, W rossmannie promocja na pieluchomajtki sa za 17 zł zamiast 22zl |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
ja na twarz stosuję arganowy i krem z svr chronocośtam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas cudne słońce, ale wieje i zimnooo
![]() |
#4895 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
Znalazłam Was Nie wiem czy ktoś mnie pamięta jeszcze Wiem, wstyd... tak długo się nie odzywałam. Chciałabym wrócić do Was mogę? ![]() Widzę, że wspieracie się tutaj nawzajem to dobrze! Ja mam czasem problemy z Floriankiem, ale jakoś dajemy z mężem radę. Postaram się udzielać tutaj tak często jak to możliwe, razem razniej prawda? Pozdrawiam gorąco!
#4896 |
Zakorzenienie
|
kurcze Dziewczyny jak tak czytam, źe nic nie robicie, to zastanawiam sie co jest nie tak ze mną...
ja to jestem chyba uzależniona od tych wszystkich "cudów"- lubię testować nowe rzeczy na swoim cielsku, twarz też masakruję ciąglę jakimiś kawitacjami, peelingami, sonoforezą, wybielaniem, mam ogromną ochotę na wypełniacz ale wiem, że jeszcze nie czas. No ale ja nie używam prawie wcale drogeryjnych czy aptecznych kremów- większość sama kręcę, pryznajmniej z tych do twarzy. Bo do ciala to najczęściej gotowce wzbogacam np. doskonałe według mnie są kremy i balsamy do ciała z firmy Eveline, ja dodaję do nich jeszcze żel hialuronowy i olej arganowy, czasem witaminę c i jestem mega zadowolona. Co do peelingów- uwielbiam kawowy do ciała z dodatkiem miodu, jogurtu naturalnego i szczypty cynamonu(do twarzy już nie stosuję, ale dlatego, ze kupiłam sprzęt do pelingu kawitacyjnego).
#4897 |
Zakorzenienie
|
La'mbria nic z tobą nie tak, po prostu wg mnie to sie wiąże ze sporymi kosztami te wszystkie sprzęty, kremy, maski itp a ja sobie wole kupic nowe buty, torebki i ciuchy szczerze mówiąc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Starość nie radość ![]()
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
No to stowka!! Pije sommersby za twoje zdrowie! Ale to chyba dopiero 3 z przodu? Ja sie doczekam tego za nie całe 4 lata
![]() Miłego wieczoru dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zadomowienie
|
Ja jak ma parcie na odchudzanie ( no w końcu wszyscy się odchudzają
![]() ![]() Nie zależy mi jakoś intensywnie na schudnięciu wzrost 174 waga 65 ale tu i ówdzie mogłoby nieco zniknąć ![]() ![]() Jak u Was postępy z sikaniem na nocnik- u mnie totalna porażka- siedzi 15min na nocniku , wstaje i leje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
![]()
Karola ja mam już cała kanapę zasikaną przestałam próbować bo wykończę siebie i jego nerwowo
![]() Ja bym chciała tyle ważyć co ty mam 1 cm mniej ![]() właśnie zeżarłam pomarańcze na kolację taką późną (nie miałam kiedy jeść dziś ![]() jakie Wy młode dziewczęta jesteście ![]()
![]() |
#4902 |
Raczkowanie
|
Witam,
Karola w nowym mieszkaniu jest fajnie...cisza i spokój. Mały ma duży pokój i jest bardzo zadowolony. 3 piętro nie jest złe tyle, że małemu tak opatuchowanemu ciężko się wchodzi. Mam nadzieję, ze jak przyjdzie wiosna i będzie lżej ubrany będzie mu łatwiej. Kupił am mu wczoraj półbuty. Są naprawdę fajne, pumy... Kosztowały 150 zł, ale warto było, w domu ciągle chce w nich chodzić. NOCNIK, w żłobku robi postępy. Mimo, że miał pampersa wczoraj wieczorem i dzisiaj rano sam zawołał, że chce siusiu i poleciał na nocnik. Dzisiaj idziemy na 80 tke mojej babci, będzie ponad 30 ludzi łącznie z maluchami i mały już nie może się doczekać. Życzę miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |||
Raczkowanie
|
Cześć,
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za to z nocnikiem kiepsko. W ogóle nie chce siadać. Czasami jeszcze usiądzie na wc, ale bez nakładki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My wczoraj na bilansie byłyśmy, w końcu. Masakra, jaką jazdę Zośka zrobiła. Nie chciała się zważyć, zmierzyć, nie mówiąc o rozbieraniu. Wciąż mi uciekała. Jakbym była sama z nią i Hanią, to bym nie dała rady. Na szczęście mąż z nami poszedł. Ogólnie w porządku, ma ok. 16 kg i jakieś 90 cm wzrostu (wszystko nie do końca pewne, bo zważona razem z tatą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |||
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
![]() dziś mieliśmy podobny plan, udało się kupić buty tylko dla mnie, Simia witaj, Cytat:
Cytat:
to udanej imprezki i wszystkiego dobrego dla babci ![]()
![]() |
#4905 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczek, si si
![]() Ja też zawsze wolałam tracić pieniądze na ciuchy niż na zabiegi kosmetyczne, kremy, maski itp., ale tym razem życie mnie zmusiło, a właściwie kiepska kondycja mojej skóry. Strasznie odwodniłam sobie skórę, a doprowadzenie jej do stanu używalności wiąże się z kosztami. Póki co zakupiłam dziś kwas hialuronowy, który oprócz tego, że spłyca zmarszczki (na tym mi na razie nie zależy ![]() ![]() ![]() ![]() la'Mbria, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karola, metkaa, dobrze wiedzieć, że nie jestem sama ze swym łakomstwem na czekoladę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Dziewczyny ile kosztuje ten olejek arganowy?
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2013-03-17 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
Stalowa ja mam krem z olejkiem arganowym, nie wiem ile kosztuje sam olejek. Mój krem z ziaji ok 11 zł, bardzo go łbie. Lubię tłuste kremy. Czasem na nic smaruje mascia z witamina A,taka z apteki
A gdzie kupilas ten kwas hialuronowy i jak sie go używa?to nie zrobi krzywdy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4909 |
Raczkowanie
|
a ja się wybrałam do przedszkola, ruszyły zapisy dla 2,5 latków, więc byłam ciekawa jakie mamy szanse. niestety żeby się dostał musiałabym opłacić czesne za 9 godzin, a to bez sensu skoro i tak nie pracuję, ale pani dyrektor powiedziała, że zdarzają się nagle wolne miejsca w ciągu roku i mógłby wtedy chodzić na 6 godzin (5 jest bezpłatnych). Grzesiu jest bardzo chętny, przynajmniej tak mu się wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
czesc
sura2 u nas nie ma możliwości zapisać dziecko tylko na 5 niepłatnych godzin, mimo że jest niby taka możliwość, w pierwszej kolejności przyjmowane sa dzieci, które zostają na jak najwięcej godzin, wczoraj byliśmy u teściowej na imieninach, bardzo miło było ![]()
#4911 |
Raczkowanie
|
Cześć,
Metkaa buty kupiłam w sizeer, pumy. Mały ciągle chce w nich chodzić ![]() W sobotę byliśmy na urodzinach mojej babci. Mały wyszalał się z kuzynostwem, trochę było tego nabiału, więc Fifi był w niebie. To była pewnie ostatnia taka impreza w najbliższym czasie, więc i ja poszalałam. Nawet potańczyłam ( mimo, że post). Mała trochę się wymęczyła, bo całą noc grasowała miałam tylko nadzieję, że nie wyjdzie już teraz na świat ![]() Weekend był dość udany, niestety zawiodłam się na szwagrze i siostrze. Kupujemy nowy samochód i chcieliśmy sprzedać stare auto. Mąż zaproponował szwagrowi, że jak znajdzie kupca do konkretnej ceny (on bardziej się w tym orientuje niż tż i od razu się zgodził) resztę za fatygę dostaną oni. Następnego dnia już znalazł się kupiec, ale okazało się, że auto jest wartę 1300 zł więcej niż myśleliśmy i szwagier o tym dobrze wiedział i nie miał skrupułów upomnieć się o tą kasę, najważniejsze było żeby zrobić to tak, żeby moi rodzice się nie dowiedzieli. Świadczy to o tym, że szwagier wiedział, że jest nie fair w stosunku do nas. Miałam jeszcze nadzieję, że siostra odda trochę kasy, wiedząc że spodziewamy się drugiego dziecka a kasa się przyda, ale NIE... sama się martwiła, żeby rodzice się nie dowiedzieli (oni i tak wiedzą i są wkur... Na szwagra, że nadciągnął nas na kasę, ale nic nie powiedzą póki oni się nie przyznają). Wiem, że się żale i może nie dla wszystkich to jest duża kasa, ale mnie to zraniło, cała noc nie spałam, już nawet nie chodzi o kasę tylko o podejście mojej rodzonej siostry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie (ja bym tak postąpiła) gdybym sprzedawała czyjąś rzecz i znalazłabym kupca za kwotę większą niż się umawiałam, to pogadałabym z właścielem o podziale tej kasy- wiadomo i Wam i szwagrowi miło by było zarobić więcej niż się spodziewaliście...no ale tak sobie wziąć bez obgadania to bardzo nieładne zachowanie. Osobiście powiedziałabym, że jemu nie zależy na bliższej relacji z Wami, skoro nawet nie przedyskutował tego. Przecież mógł powiedzieć, że weźmie dla siebie ileś tam więcej niż się umawiliście a resztę oddać Wam- zarówno on by na tym wyszedł na plus, jak i Wy byście byli zadowoleni (nawet te parę stów robi różnicę w domowym budzecie) no i przede wszystkim- mielibyście dobre stosunki, a tak wiadomo, ze więcej mu już nie zaufacie. Po prostu gość nie myśli perspektywicznie, chciał capnąć co się da, nie pomyślał przyszłościowo. Wydaje mi się, że powinniście z nim pogadać o tej kasie np. zapłacić mu za pośrednictwo jakąś konkretną kwotę, a resztę niech odda. Ja bym tego nie zostawiła, bo jak koleś raz zobaczy w Was "miękkich" ludzi, to nie będzie miał potem wcale skrupułów. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Ja mogę polecić żel hialuronowo- peptydowy z Biochemii Urody, ogólnie olej arganowy tez mają, nawet w nienajgorszej cenie. Ja u nich sporo zamawiałam, teraz wykańczam to co mam na stanie w lodówce ![]() zamawiam tez półprodukty w tym sklepie: http://naturaliskosmetyki.pl/index.php mają bardzo fajny kwas HA a jeśli chcecie się dermarollerem zainteresować to z tego sklepu kupuję czasem ampułki (jesli mi się nie chce kręcić samej mazideł)- http://www.meaderm.pl/pl/c/-Ampulki/81 ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() nie zrobi ci krzywdy pod warunkiem, że używa się go z jakimś dodatkiem natłuszczającym (olej arganowy na przykład), albo chociaż kładzie na wilgotną skórę. /Możesz kupić sobie samą olejową wit.c dodawać po parę kropli do żelu/kwasu hialuronowego i np. paru kropli oleju arganowego- bardzo ładnie nawilża i nie zapycha porów. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Kwas HA ma własciwości higroskopijne- wiąże wodę z otoczenia, więc jeśli go nie połączysz z olejem albo wodą/hydrolatem, to będzie "wyciągał" wodę z naskórka, a tego przeciez nie chcesz ![]() Dla skóry tłustej dobrym rozwiązaniem są oleje niekomodogenne (nie zapychające porów), mogę ci polecić olejek konopny- wchłania się w minutę, przy dłuższym stosowaniu ładnie matowi. Arganowy jest za to po prostu boooski- i rzeczywiście pomaga na drobne zmarszczki i ładnie nawilża, ale przy bardzo tłustej cerze podobno może zapchać (mi się nie zdarzyło) Looknij sobie na te linki które podałam- w NATURALISIE jest bardzo dobry olejek arganowy za nieduże pieniądze, mogę go polecić, bo sama używam drugą buteleczkę i jestem zadowolona.
![]() |
#4913 |
Wtajemniczenie
|
la'Mbria, w opisie produktu jest napisane, że ta emulsja świetnie nawilża, efektywnie regeneruje zmęczoną i suchą skórę i nadaje się do każdego typu cery. Oprócz kwasu w składzie są jeszcze jakieś nano-kapsułki arybutyny i lukrecji, witaminy B i E oraz woda zdemineralizowana, więc to nie jest kwas sam w sobie. To ja już nic nie rozumiem
![]() Właśnie miałaś Ci się zapytać o ten olejek konopny, bo też mnie kusi a tu odpowiedź już gotowa ![]() ma_rose, ja bym tego tak nie zostawiła, 200-300zł. różnicy to jeszcze, ale 1300zł. piechotą nie chodzi tym bardziej, że tak jak napisałaś rodzina Wam się powiększy i potrzebne będą pieniądze. Ech...jednak to prawda, że z rodziną tylko na zdjęciach się dobrze wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- la'Mbria, właśnie złożyłam zamówienie na te cudowne olejki ![]() ![]()
#4914 |
Zakorzenienie
|
ma_rose super że imprezka udana a zachowanie szfagra oburzajace
#4915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konopny jest ok, ale moim faworytem jest i tak arganowy (no ale ja próbuję zatrzymac czas ![]()
![]() |
#4916 |
Wtajemniczenie
|
la'Mbria, słońce a powiedz mi jeszcze czy ten olejek arganowy mogę dodać do obojętnie jakiego kremu nawilżającego?
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Powoli robi się nam tutaj wątek kosmetyczny ![]()
#4917 |
Raczkowanie
|
A ja tam lubię czytać o kosmetykach, piszcie, piszcie...na pewno skorzystam
![]() Witam Padł nam ostatnio system w laptopie i w ogóle sam laptop... ![]() ![]() Simia, witaj, ja Cię pamiętam ![]() metkaa, brawa dla małego ![]() Rozala co prawda załatwia się na nocnik, ale tylko kiedy ją posadzimy, sama nie sygnalizuje potrzeby siusiania ![]() ![]() ![]() Buty, już kupiłam jej na wiosnę, z Renbut, dałam 150 zł ![]() ![]() Mowa, Rozala gada już od dawna, całymi zdaniami, a teraz nie kłamiąc układa zdania wielokrotnie złożone z prawidłowo odmienionymi wyrazami, szok po prostu. Np. powiedziała dziś: "mamo, chodź idziemy do babci i zapytamy się, czy możemy iść do lasu kupić misia" (nie wiem, czemu akurat powiedziała do lasu, hehe). Powie też np. co robiła z nianią, gdzie były i kogo spotkały. Śmiejemy się, że nic już nie da się ukryć ![]() Karolina, to my troszkę podobne, bo ja mam 175 i 62 kg. Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2013-03-18 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście możesz dodać olej do dowolnego kremu, ja tak robię gdy mam mega przesuszoną skórę i dodaję olejki z żelem HA do bephantenu albo jakiegoś emolienta.
![]() |
#4919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rozalka pięknie mówi ![]() Zazdroszczę WAGI właśnie taka mi się marzy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
lambria ty ekspercie
![]() a czy ten olej konopny pachnie jak wiesz... no...zioło? ![]() i ilu procentowy ma byc ten kwas hialuronowy? (codzi mi o twarz) tez sobie pozamawiam wsyztsko, ale musze na kase poczekac ma rose 1300 zł to bardzo duzo, zwlaszcza za "NIC". ja sama bym pewnie po fakcie sie nie upomniala (jesli chodzi o pieniadze to BARDZO nie lubie sie upominac) tylko bym sie okrutnie obrazila i nie odzywala. Przykre, ze wlasna siostra tak cie zrobila ale niestety tak czasem jest. nie raz u mnie w rodzinie wychodzily rozne kwiatki... stalowa czy ty mi chcesz powiedziec, ze schudlas juz 2 kg? w jakim czasie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.