|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cześć ponownie
Po prawie całym dniu spędzonym na jeżdżeniu i łażeniu po sklepach padam ze zmęczenia ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- My jednak zrezygnowaliśmy z zakupu Jedo, ale u nas w R-ku w sklepie Kaja na Wiejskiej mają Jedo za 1550/1600 zł w zależności od wybranego koloru i modelu i taką samą cenę proponowali nam w Smyku w Gliwicach w CH Europa Centralna. W R-ku czas oczekiwania 4 tyg, w Smyku 3 tyg. Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-18 o 21:57 |
|
|
|
#122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
O proszę, nowy wątek. W poprzednim zrobiłam AŻ 4 wpisy. Zastanawiam się co Wy dziewczyny cały dzień robicie że macie czas i siłę na np.ponad 300 wpisów
Cytat:
indywidualnie....![]() Cytat:
najlepiej taki tygodniowy yyy... jasneCytat:
Cytat:
![]() W piątek mam kolejne usg, bo 3 tyg temu synek nie był odwrócony znowu będziemy sprawdzać. Wogóle to trochę się zaczęłam niepokoić bo przez 2 tygodnie obwód brzucha powiększył się o 5 cm i mam już 105 cm (w 34 tc), przed ciażą miałam moze 70 wydaje mi się że brzuch jest jakoś nisko a z drugiej strony mam często zgagę czyli jest ucisk w górze No i kilkanaście razy dziennie czuję jak twardnieje i trwa to czasami długo. Dzisiaj mam wrażenie jakby non stop był twardy. Jak chodzę to szybko się męczę, wieczorami to ruszam się jak staruszka- tak mnie kręgosłup boli, więc mam nadzieję że urodze za max.4 tygodnie lece spać papa
|
||||
|
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mus to mus :PCytat:
![]() Cytat:
oby wszystko wyszlo idealnie wrocilam,wcinam maminą sałatkę i cieple bułki z twarozkiem tż za godzinke będzie,obym zd azyła sie jeszcze wykapac i ogarac,i caaała nasmarowac nowym balsamikiem ![]() byłam na zakupach w techo i zostawilam tyyyle kasy za nic ![]() lece do wanny,papatki
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-18 o 22:10 |
|||
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
heloł na nowym wątku
![]() nadrobiłam was w sumie nawet... rzuciło mi się w oczy, że większość z was robi już zapasy pieluchowe. ja, nauczona doświadczeniem, nie kupuję na razie żadnych kupię najmniejsze opakowanie jakichś pieluch na początek, pewnie krótko przed porodem, i najpierw je WYPRÓBUJĘ jak macie alergików w rodzinie lub same macie problemy z alergiami, to też radzę nie szaleć... u mnie w rodzinie po pampersach mega podrażnienia na pupie. u jednego maluszka sprawdziły się huggiesy, u innego jakieś taniochy byle jakie, już nie pamiętam z której sieciówki. ale ile było testowania ![]() a co do pracy - rozmawiałam dzisiaj z "większym" szefem i będziemy próbować załatwić mi home office na 15 godzin tygodniowo musimy tylko jeszcze większego szefa przekonać, że warto... i chyba się uda, bo to naprawdę wyjątkowa sytuacja
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
ej laski jestem załamana.. w końcu miałam czas dla siebie i sie pooglądałam z każdej strony..i tz ma wpi...ol.. ![]() ![]() CAŁE pośladki I CAŁE uda z tyłu + połowa łydek to olbrzymie fioletowe rozstępy.. w życiu nie widziałam nic takiego... przenigdy.. |
|
|
|
#127 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku
![]() U mnie w salonie już stoi nowiutkie pachnące drewniane łózeczko , dzisiaj odebraliśmy i nie moge się napatrzec ![]() Cytat:
widziałam dzisiaj ta cenę truskawek, niedawno sie skusiłam, chyba po 3, 50 były, nie mogłam się opanować, pyszne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cuda teraz robią :0Cytat:
|
||||
|
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi i rady w sprawie zatkanego nosa
U nas możliwe, że jest to spowodowane niską wilgotnością powietrza ale też pewnie ciążą bo wcześniej nie miałam takich problemów. Teraz chyba już nie opłaca się kupować tego nawilżacza, kupimy go pewnie na następną zimę...
|
#129 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Oj tam oj tam
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mi się tam jeszcze nie spieszy ale po 20.05 mogę już rodzić ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() Może tak być tylko kto to będzie ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętaj tylko, że dodatni wynik na GBS i infekcje wykluczają poród w wodzie, ale możesz korzystać z imersji wodnej ![]() Cytat:
![]() A mój wczoraj zaprojektował kuchnię, a dziś salon ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
- 2x linomag a+e - 1x linomag z tlenkiem cynku - próbka sudocremu 10g - szczoteczka - grzebyk - 6x chusteczki pampers - 2x pampersy 1 (po 43szt.) - aspirator do nosa - patyczki - duże płatki kosmetyczne - nożyczki Dokupię jeszcze oliwkę i żel, prawdopodobnie z hippa ![]() Cytat:
![]() Ja też nie Kto ma wiedzieć ten wie ![]() O ciążach, chorobach dzieci, każdej ku.pce/bólu brzuszka/problemach ze snem itd. Niektórzy każdą pier.do.łą muszą się podzielić na fb ![]() Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jakie kupiliście ?? --- Nadrobione a myślałam, że w nowym wątku będzie już więcej napisane Dobranoc |
|||
|
|
|
#131 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() Cytat:
45789 Cytat:
O nie nie. Facebookowym maniakom mówimy zdecydowane nie. Ja może ustawie jedno, już po akcji ;-) Cytat:
Hmm...a ja myślałam że to od tutejszego suchego powietrza bo w domu tak nie miałam. A tu widzę że to tak jest Ja też się ratuje wodą morską. I wodą w sprayu bo mi tu duszno jak 150. A jak otworze okno to zaraz mi zimno Cytat:
Wow! Kuchenne rewolucje! Powodzenia ![]() Cytat:
) więc w sumie sensu w tym niewiele. Chyba że jakiś ukryty:-PCloche no to super jakby się udało z tym home office! Ale to teraz byś tak pracowala czy w trakcie macierzyńskiego? Czy jakoś jeszcze później? Axella ja to nawet nie podziwiam ale strasznie zazdroszczę tego latania twojego ![]() Jenny ale długi czas oczekiwania na wózek to ja myślałam że my będziemy długo czekać na nasz podwójny bo chyba 14 dni...
|
||||||
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Aas- widze ze bezsenne noce doskwieraja ![]() ![]() A ja zaraz pedze na miasto bo mam mase zalatwien, kadrowa dopatrzyla sie na moim zwolnieniu, ze gin nie napisal daty wystawienia, wiec jade do biura, pozniej do gin, pierwszy raz mnie tak urzadzil , pozniej musze wstapic do skarbowki, biblioteki, zaplacic rachunki, rossmana, odebrac kocyk i na kilka godzin do pracy przez moja skleroze ciazowo gdym nie spisywala w kalendarzu wszystkiego co mam zrobic to skonczylabym marnie![]() Tylko z lozka tak na 100% nie chce mi sie wychodzic bo mloda tak uroczo bryka Laski a ta wode morska na suche sluzowki to jakas konkretna uzywacie lub polecacie? Bo nigdy nie uzywalam takich specyfikow
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Żyć nie umierać ![]() Zapodaj kocyka jak wrócisz bo jestem ciekawa jak wyszedł A ja używam Marineru. To nawet dzieci mogą stosować i chyba najbardziej popularny jest. A zwolnienia zawsze sprawdzam;-) kiedys strasznie dużo ich wypisywalam i wiem że czasami można się rabnac;-) |
|
|
|
|
#134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do znieczulenia - u mnie w szpitalu dają na życzenie każdej rodzącej bezpłatnie, tylko trzeba się liczyć z tym że trochę to wydłuża poród Cytat:
Cytat:
dzień dobry wszystkim
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Witam się z wami w tym nowym "słonecznym" dniu. Chmury u nas na niebie, ciemno, szaro i ponuro, ale co tam, jutro początek wiosny ![]() Wczoraj Bartula chyba przekręcił się jakoś znacznie, co prawda dalej sobie leży po lewej stronie, ale cały brzuch zafalował mi masakralnie i czułam akcję zmiana pozycji. Tak się ułożył, że w konsekwencji dosłownie co 5 min latałam do wuceta. Jak zmienia tak ułożenie to nie powiem, żeby to było przyjemne. Zaraz jakieś żarło trzeba przygotować, bo czuję jak zaczyna mnie ssać w brzuchu. Co do wody morskiej, jak kupiłam z Rossmannie za 19,90 mermaid czy jakoś tak. Edytowane przez angie83 Czas edycji: 2013-03-19 o 07:19 |
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
heloo z ranaa u mnie dzisij zima , ale zima na calego , dobrze ze sanek nie schowalismy do piwnicy , sniegu mamy po kolana i jescze sypie wrr
a tak wogole o dzien doberek :P ![]() mysle o sniadanku i chyba padnie na łososia
|
#137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
Jesli krawcowa znow o mnie nie zapomni a sam kocyk bedzie nadawal sie do upublicznienia to na pewno sie nim pochwale ![]() Kurka a ja nie sprawdzam bo jakos nie zwrocilam na to uwagi no i mam, mam nadzieje ze uda mi sie to dzis zalatwic, jesli zwolnienie bylo wystawione w zeszly czwartek ale z data od 15 marca to chyba do 21 mam spokojnie czas go doniesc?
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wode do nosa uzywam najzwyklejsza z 12 zl z apteki , nie lubie wody z dlugo uwalniajacym sie psikaczem - bo wciskam a ona leci jescze przez 10 sekund
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
To chyba logiczne
![]() Ja też w pracy najwięcej postow trzaskalam. Teraz jak mam aplikacje na kom to może w końcu będę w top 10 Cytat:
Ja myślę że spokojnie do 21.03 możesz donieść Cytat:
|
||
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u nas plastiki
|
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super z tą pracą![]() A co do pileuch to 100% prawda. Cytat:
Taki maluszek to masakra jak reaguje na ogrzewanie zimą. My też mamy. A co do zatkanego nosa to ja mam to samo. Wszyscy w domu oddychają normalnie - tylko ja mam notorycznbie zapchany nos. ![]() --------------------- Dzień dobry. Znalazłam w szafie torbę pełną ciuszków po małej-nawet nie wiem skąd się wzięły, bo dałabym sobie rękę uciąć, ze wszystko wydałam.. Dopdatkowo w tej torbie była 1 reklamówka cała wypchana.. ciuszkami dla chłopca ![]() Znalazłam też laktator Avent Isis - dokupić muszę tylko nakładkę masującą i laktator jak nowy Miało być ciepło od wczoraj a za oknem śnieg ![]() A ja chcę w końcu poprać ciuszki dla małego i wolałabym, żeby wyschły na dworze
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za znaleziskooo heh ehe i laktator suuperrr
|
|
#143 | |||
|
Zadomowienie
|
hello. Dzielę się rankiem piękną wiadomością, a mianowicie... ZDAŁAM TEN EGZAMIN NA TŁUMACZ PRZYSIĘGŁEGO
Postaram się przez ten tydzień coś skrobnąć, ale z byciem na bieżąco mogę mieć problem, bo chcę jeszcze ostro pozakuwać. Cytat:
Cytat:
a co do przechwalania się na fb, ja nawet nie mam konta, ale nie chwalę się na tego typu portalach ani ciążą, ani dzieckiem. W ogóle mój małżonek zabrania mi wstawiać foty małej gdziekolwiek i chyba ma rację, pedofili nie brakuje, nie chcę żeby ktoś się gapił na moje dziecko. Poza tym ciężko mi jeszcze zapytać ją o zdanie, więc szanuję jej prywatność, bo na razie na ten temat raczej się nie wypowie. Cytat:
u mnie ledwie wyjechali jakoś do przedszkola, u nas taka boczna dróżka, śniegu po łydki, tż się nieźle musiał nakręcić, żeby wyjechać z placu. Z sankami dobry pomysł, poproszę dzisiaj dziadka, żeby małą zabrał na sanki, bo zimy to ona w tym roku nie miała, całą zimę przechorowała.... a sanki uwielbia |
|||
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te z lidla fakt nie najlepsze ale co zrobic jak beda juz i bedziemy karmily to nawet nie skosztujemy wiec pochalaniam , a najbardiej zal mi czeresni bo je uwielbiammmm A co do sniegu to faktt ptrzac za okno to wyglada na poczatek zimy a nie na jej koniec heheheh aaaaa najwazniejszego nie napisalam heheheh GRATULACJE suuuperr i trzymam kciuki za ustny ))
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-03-19 o 08:24 |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-03-19 o 08:29 |
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
a a o to widok z okna :P
|
#147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, witam w ten piękny zimowy śnieżny dzień
śniegu po pas i nadal pada Też mam cały czas zatkany nos i katar. To najprawdopodobniej z powodu ciąży. 73 days to go
|
#149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się na schabach robią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem wściekła! TŻ rozbił łbem mój ukochany, przedrogi żyrandol! Nie odzywam się do Niego ;(
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy z rana
dziś mam spotkanie z moją szanowna położną środowiskowa, ciekawe jakie mi newsy zapoda, ostatnio mówiła o zakazie palenia i picia w ciąży jestem ciekawa jakie rzeczy mi opowie gdy mały już będzie na świecie ![]() metropolitan - gratulacje ![]() ![]() axella - mi wyszły wczoraj 2 obrzydliwe rozstępy na brzuchu, centralnie na środku po porodzie póki będą czerwone zacznę walkę z nimi na poważnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

indywidualnie....
najlepiej taki tygodniowy
yyy... jasne

oby wszystko wyszlo idealnie 

chcialam zablysnac i mnie od razu skreslilas !